7251
Egosoft X4
  • Jóózsf István #3567
    Új ficsőr! Kaptuk ezt a lenyíló (Valójában fel...) menüt, amiben ki lehet pipálgatni, hogy mivel kereskedjen az adott állomás. Olyanokat lehet bejelölni, amik nincsenek egyébként a létesítmény repertoárjában. Ebből egy dologra tudok következtetni, hogy napokban emlegetett RAKTÁR/DEPO funkciót így lehet megvalósítani. Még nem próbáltam, de elképzelésem szerint elég egy dokk és valamennyi raktározási kapacitás és ennyi!
    Igen. Nagyszerű! Akkor ezt is kipipáltuk.

Csak egy baj van. Hogy "deszelektálásnál" (Amikor meg akartam szüntetni) összeomlott a játék!!! Nasebaj!
    Nem csak a játék! Vitte magával a Steam-et is! Na ezt csinálja az EGOSOFT után bármelyik nagy játékfejlesztő!!!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.29. 17:37:17
  • Jóózsf István #3566
    Zseniális!
    Meg van véve!
  • TokraFan
    István
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Rózsaszín festésem nincs, csak ezt találtam. Első körben a jelenlegi logódból kiindulva...
    Logo V1 vagy Fekete festésen

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.29. 16:19:50
  • Jóózsf István #3564
    Amikor még nekem sem volt mindegy, hogy mennyi az annyi, akkor is sokszor lehúztam csutkára az építkezésnél a büdzsét. Legfeljebb ha valamit nagyon nem akartak hozni (Az ajánlat elég gyorsan befut) Akkor feljebb húztam.
    Mostanság, (Talán 3.0. tehát nálatok is...) meg mintha automatikusan működne. Ezt csak félve mondom, mert lehet hogy én haluztam be! Valamikor azt vettem észre, hogy elmozdultak a csúszkák és biztos, hogy nem én babráltam! Meg még az is a kérdés, hogy fentről le, vagy lentről fel!??!?

A milyen messzire... kérdés nem annyira kardinális. Viszonylag gyorsan beletanulnak. Nem is annyira a kapitányok, hanem a gazdasági igazgatók. És az bizonyos, hogy elég az egyiknek okosnak lenni! Egész jópofa ez a max 5 szektor távolság. Elsőre furcsa volt, de adott a játékhoz egy plusz csavart.

Mumó!
    A VRO-t neked kell kipróbálnod! Te vagy a legvéresszájúbb közülünk! Azt azért kötve hiszem, hogy gazdaság nélkül működne!!!
  • mumoka 2012
    ez a vro most micsoda itt nincs gyártás csak álando hajó csata vagy hogy van ez tömören kitudja vagy ki próbálta ki ezt ?
  • RJoco
    Az árak manipulálásával biztos meg lehet oldani. A kérdés az, hogy milyen messze hajlandó elmenni a hajó?
    Én pl. az EC mindig magamtól viszem, így annak a vételi árát leviszem a minimumra és utána küldöm is a szállítót a cuccal.
    A többit meg leviszem 60% körülre. Ha szerencsém van és jó helyen épül akkor hamar hozzák a cuccot. Ha nem jó helyen épül, akkor meg várhatok vagy intézhetem magam, drágábban.
    Ha 100%-os áron veszek mindent, akkor hamar hozzák a cuccot az építkezéshez.
  • mumoka 2012
    viszont a-val az inditásal az argon&rokona is piros tehát zöld paranid ,teladi,hop meg a splitek többi mind piros nekem alap ból a játék eleje óta ezért jó a leopárd amit kitaláltak csak drága kicsit viszont csak energia cella, smart chip , hul , advanced electronics gyáram van semmi más nincs def platform az van ahol vagyok minden rendszert védenek nem kell külön zeus minden kapuhoz.
  • mumoka 2012
    xd én a 2.60 patch óta 1 sem találkoztam sehol sem pedig nem irtatom ki de xenon a-nál több van és nyomulnak rendesen gyözöm kordába tartani ö-ket én a split 2 és modal játszom ahol az elején a hajóban ülsz.
  • Jóózsf István #3559
    Nem figyeltél!
    A Khaak "kaptárhoz" viszem gyakorlatozni a hajókat!!!
  • Jóózsf István #3558
    Végeztem a veterán gyűjtögetéssel. Elfogyott itthon az összes nyugtató. Marad a szesz!
    Be is árultam a megfelelő helyen a létszám felülírós problémát. Kíváncsi leszek mit kezdenek vele. Szerencsére valaki szépen összefoglalta az összes marhaságot a témában, így nekem már csak egy negyediket kellett odabiggyesztenem!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1:
    If you want to transfer Crew from a ship to another. They don't board it and stay around the destiantion ship
    until you leave the zone. Then they are starting the board mechanism.

2:
    Also if you are on the ship that is involved in the boarding and you are not steering it, they don't start the transfer procedure at all.
    They wait until you leave the ship. You cannot tell the captain to resume his tasks.

3:
    If you are not near enough of the transfering ships, the emergency pods are flying far far away from your ships, till they are the next in order to board.
    That leads to a whole bunch of emergency pods to fly far away and wait there to be the next in line. Easy prey for fly by shooting of trade ships if they happen to pass by.
    Workaround is to wait until the all flew to the destination ship and than fly out of range so they can start the boarding.

Az össze-vissza lövöldözésre van hibajegyzék. Következő "kiadásban" javítják.
    Tartok tőle, hogy nektek egyhamar nem lesz 3.20-atok

Rájöttem egy huncutságra is. Jó, hogy összegyűjtöttem a veteránokat, csak épp sokra nem megyek velük. Ugyanis: Egy katona, amint betölti az első csillagját, onnantól veterán, egészen a negyedik csillag betöltéséig, ahol is elitté válik.

Észrevettétek, hogy vannak "inasok" a fenntartó személyzet között? (Vagy ez is 3.20?)
    Remélem 4.20-as kiadás nem lesz, mert ha sokat négyhúszazok kijön értem a yard!
  • mumoka 2012
    ott hagyod az állomásnál a capitalt lőni a piros kalózokat ? én nemerem mert 5 percel később már piros az állomás .
  • Jóózsf István #3556
    Van ebből egy ikertornyos változat is, de azt nem mertem megkockáztatni, hogy egész amerikát a nyakamra hozom!
    Pedig szívből gyűlölöm az egész kontinenst. Legszívesebben egy búrát raknék rájuk, hogy a sok f.szság ne tudjon kijönni!
    Nincs valakinek egy meglehetősen nagy sajttálja FEDŐVEL?
    Helyesbítenék: Csak a fél kontinenst!
  • Jóózsf István #3555
  • Jóózsf István #3554
    "hogyan tudom odaadni az építésre is?"
    3.20-ig sehogy! Új ficsőr, hogy restriktálni (rommá tudom facsarni ezt a szót) lehet az építkezést. A többi kereskedést eddig is lehetett.
    Ha nagyon ügyesen trükközöl az árakkal és magának a gyárnak azt mondod, hogy csak saját berkeken belül adhatja el, akkor van esélyed magadnak eladni egy építkezésre, de csak pár százalék. Mondjuk ha az NPC-k nem gyártanak olyat, vagy nagy a hiány, akkor ők drágábban fogják adni. Te megszabod a gyárnak, hogy csak sajátra, és lehúzod manuálisan az árát a terméknek. Akkor bele lehet kényszeríteni az építési vállalkozót, hogy tőled vegye. Ja igen Az építkezésnél is ha megnyitogatod az alsó három +-os menüt, az egyikben vannak csúszkák, amivel megszabhatod, hogy mennyit költhet egy-egy összetevőre! Itt értelem szerűen le kell húzni mindent minimumra!!!
    Talán így...

Ez a logó van most a hajóimon. Még azt is lehetne, hogy a feliratot lecserélni a Fuscher & Co-ra

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.29. 00:44:29
  • Jóózsf István #3553
    Nem hazudok "még egy fej vöröshagymáért sem!"

Jocó!
    Akkor visszalépek, mert fejből nem megy.
    Én hülye! Azt hittem, ha jücsübbe beírom, akkor ezer találat lesz rá. Semmi! Van olyan debil, aki odaírja a címbe, hogy Welcome to flight scool és még csak köze sincs hozzá. Szóval akkor mégiscsak belépek.
    Mégiscsak ment volna fejből: Térkép, fent kérdőjel, et voila!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.29. 00:21:03
  • TokraFan
    Köszi. Azt tervezem, hogy saját hajókkal hordom/hordatom a cuccot ahogy a másiknál is, elvileg az nem lenne gond, ha nem jön senki. De a szomszédban vannak mások is.

István
    Azért kérdeztem, mert feltűnt, hogy a szektorok szélén gyakran felbukkannak a Xenonok, 1-2 kósza hajó, esetleg egy kisebb kötelék, de gyanús volt, hogy amíg nem mentem odáig addig egy se jött és nincs is a szomszédban Xenon rendszer. Akkor tesztelem majd, hátha kiderül ez a spawn kérdés.

Még egy kérdés: Amit a gyáram termel, azt hogyan tudom odaadni az építésre is? Elég ha beállítom a irodai dolgozónak, hogy vegyen és kész aztán megveszi saját magamtól? Vagy...nem világos teljesen.

(Photoshop, Illustrator, Affinity Designer, ezeket használom munkára. Vektoros programban egyszerűbb logót tervezni, mint pixelesben. Azt majd megnézem, hogy a szöveg mennyire nyerő, mert elég kicsi a hely és nem biztos, hogy rendesen olvasható lesz a hajón. Főleg, mivel logó is kerül alá/fölé. Mellé sajnos nem tud, mert akkor már biztosan nem lesz olvasható)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.28. 23:30:40
  • RJoco
    Mire lesz nekünk 3.2?
    Addig még várhatok, mert most nincsenek a környéken.

Én Reunion-ban is használtam egy nagyon jót. Nagyban megkönnyíti a tervezést. Minek csináljak saját táblázatokat, mikor más már megcsinálta.
    Persze, szeretek táblázatokat csinálni, de annyi mindenre nem szánok időt, hogy inkább másét használom. A játékélmény megmarad a repkedésben. Hiába, öregszem.

Oké, hogy nem néztél bele az oktatóba, de hol lehet egyáltalán belenézni?
    Csak az acsi miatt érdekel.
    A minap pont meglett a taxis, bár úgy nézem, hogy csak 20 kellett. Valamiért én 50 fuvarra emlékeztem. Nem sok játékosnak van meg.
    De azon meglepődtem, hogy jóval többen használták már az autópályát szkafanderben.
  • Jóózsf István #3550
    Most dúsítottak rajtuk...! Jóval több nyüzsög a kaptár körül!
    (Oda szoktam vinni gyakorlatozni a kapitálisokat. Egyszerre többet, mert most már egyel simán elbánnának, már csak a mennyiségük miatt is. De céllövöldézni kiválók! Néha el is ragadtatom magam és beszállok az irtásukba! Állok egyhelyben és nyomom a lootmágnest és a tűzgombot. Asszem az egeremen kezd is fáradni az a gomb!!! Beperelem a LOGI-t!

A 3548-ban az egyik játékélményemet cseszném el, ha olyanokat használnék. Én elkezdem saját kútfőből, most már nem nehéz... És addig reszelem, amíg tökéletes nem lesz!

Az oktatórész másfél éve csináltam. Azon is sokat reszeltek a 3.0-ra, de annyira nem izgatott fel, hogy bele sem néztem!
  • RJoco
    Közben meglett a kérdés.
    Hogy kell elvégezni a repülő iskolát?
  • RJoco
    Utánanéztem, hogy egy 1M6S dokk átlagára nagyjából 150k, átlagáron vett alapanyagokból. Ez a Standard. A basic kb. 10k-val olcsóbb, míg a luxus kb. ennyivel drágább.
    A 3M6S 220k körül mozog.
    A 8M 330k körül van.

Ha esetleg valaki szeretne komplexet tervezni, akkor ez egy tuti oldal hozzá.
    Van letölthető verzió is, de az nem ilyen jó.
    Itt kiválasztasz egy terméket, majd rányomsz az Autofill Modules-ra és szépen minden odatesz, amire csak szükséged van.
    Lehet variálni a munkaerővel is, ami alapján látható, hogyan változik a profit is.
    És azt is megmondja, hogy mibe kerül, emellett kilistázza, hogy a megépítéshez miből, mennyi kell.
  • RJoco
    Én még soha nem találkoztam Kha'ak-kal a létesítményük közelében.
    Másfele elvétve már voltak. De csak nagyon ritkán.

Valamit akartam kérdezni, de úgy elfelejtettem.... :D
  • mumoka 2012

#3400 ez a megoldás & szabadon játszhatc bent.
  • Jóózsf István #3545
    Ez is veszett jó kérdés, én azt mondom, hogy nem jöhetnek már a semmiből. A Xenon-nak, SCA-nak FAF-nak is le kell gyárta(t)ni a hajókat. Talán csak a Khaak, jelenik meg kb a semmiből, de azok is a létesítményük mellett, vagy a közelében!
    Illetve most a 3.0-val valamit változtattak a Xenon-nál, de ott is érvényes, hogy csak a saját területükön spawnolhatnak. Ez nem biztos!!!
    Tehát.: kb senki sem tudja!

Eljutottam oda, hogy most áll egy foglalásom, mert nem indulnak el a katonák a podokkal (Az egyik hajóból) Vagy elfogytak, vagy nem tudott azzal mit kezdeni a játék, hogy egy podot lelőttek menetközben (Kétlem. Erre biztos gondoltak a fejlesztők)
    Mindegy. mert patt helyzet van! Megszakítani a folyamatot nem tudom, mert nincs rá gomb! Csak ha lelövöm a cél hajót, de akkor meg bukok 90 katonát!
    Mondjuk kezdők voltak, de akkor is!!!

Készítettem egy új felvételt, amin két csörgő hadakozik. Meg lehet rajta figyelni, hogy másodpercekig egymás irányába lőnek, anélkül, hogy valamelyik lövedék betalálna! Aztán folytatják a balettet. természetesen folyamatos tűz mellett. Látványnak nem rossz!
    Már nem akarom feltölteni, mert nekem kellemetlen!

Amúgy milyen alkalmazással operálsz, amikor épp logót készítesz a mihaszna játékostársadnak?
  • mumoka 2012
    de azt is figyeld ha építesz valaki legyen a környéken mert sosem készül el az állomásod nem lesz aki viszi az árut.
  • mumoka 2012
    Mennyire jellemző az, hogy a semmiből jönnek ellenségek? ha nincs közelbe xenon vagy hop &sca akkor nyugis lehet a hely
  • mumoka 2012
    xd
  • TokraFan
    Nem érted! Nyilvánvalóan egy álcázott Romulán hajót lő!

Jut eszembe: kinéztem magamnak egy zsákfalut, ahol masszív aszteroidamező van. Egy kapun lehet bemenni, nincs más kapcsolat. Vettem itt egy telket, de majd ki akarom pucolni csak még nincs flottám. Mennyire jellemző az, hogy a semmiből jönnek ellenségek?

(figyelemmel leszek a szín problémáidra is. :-D)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.28. 16:47:43
  • mumoka 2012
    mikor a 2.60 as patch volt 7 zeust használtam takarításra a rendszerbe & kiengedték az összes drónjukat & alig letehet látni valamit a több száz bol volt ott gubanc rendesen.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.28. 16:16:27
  • mumoka 2012
    én úgy játszom a hadi hajokal hogy ahol lesz a háború oda küldök 3-5 capitált meg várom míg oda cammog & utána lövöm le a célt.
  • mumoka 2012
    az újfajta területre ható fegyverzet mert nem összpontosultak.
  • Jóózsf István #3537
    Ehun-e! Figyeljétek a Teladi hajók fő fegyvereit! Kinéztem balra, hogy mi a fenére lő. Azóta tudom: Hát semmire!
  • Jóózsf István #3536
    Állomás az más (Volt eddig) Ott szépen körbeállták, ha több hajót vittél és elkezdtek táncikálni, de a távolságot azt tartották. Ott épp az volt a baj, hogy használhatták volna a mellékfegyvereket/tornyokat is, mondjuk amikor az állomásnak már egy darab fegyvere nem volt, de inkább távol maradtak! Ezt még a Xenon pusztító korszakomból tudom, de azóta sok csillag lefolyt a tejúton!

Van még egy, de ezt már, csak azért mondom, mert figyeljetek majd rá. Amolyan másodlagos, de az őrjítő ereje talán a legnagyobb. Mert érthetetlen. Eddig azt gondoltam, hogy én kevertem be, mert több ilyen utasítást adtam egymás után. Hát rohadtul nem. A lényeg. Kiadom az utasítást, hogy A leopárd menjen és vegyen el 13 darab veteránt (az összeset) az xy hajótól. Odamegy elkezdődik a hadművelet és látom amikor rákattintok az xy-ra, hogy maradt benne "N" katona. Gondoltam azok nem utaznak együtt a társaikkal, mert babgulyás volt ebédre. Majd mennek később. Egy frászt! Ottfelejtődtek. Azt ugyan miért? A kurvadrága számítógépem szerint x-x=Y? Mert akkor visszakérem az árát! Még nincs vége, mert nem egyszer előfordult, hogy megkértem, hogy ugyan menjen már vissza és végezze el a munkát rendesen, de az "N"-ből még mindig otthagyott 2-3-at!!!! Azt akkó' maradj nyugodt!!!

Tokrafan!
    Próbálok nem visszaélni a jóindulatoddal. Ezt is inkább támpontnak szánom: Rengeteg SÁRGA (szállító) és LILA (bányász) hajóm van. Csak a szín miatt!
    És ha majd a skyn-eknél tartasz, akkor szeretnék sárga-fekete (Veszélyes terület) festést is! Természetesen a RÓZSASZÍN-en kívül!!!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.28. 15:17:10
  • RJoco
    Nálam még jó múltkorában az első útján elhagyott a szállítóm 3 cargo drónt.
    Azóta is csak kevernek összevissza, pedig már rég betalálhattak volna a hajóba. Szerintem annyit nem mozgatom, időnként meg is feledkezem róla és csak áll egy helyben vagy 1 órát. És a drónok nincsenek messze.
  • TokraFan
    Akkor csinálok valamit szubjektíve, aztán max. kukázod ha nem tetszik.

Az AI nagyon gyenge, ez nem akar menni a fiúknak! Számos dolgot hazavág, kezdve a beragadó, lefagyó bányászoktól/hajóktól, a közel hasnzálhatatlan autopilótán át a drónok kezeléséig. Tegnap fél órán át néztem, ahogy az egyik teherhajóm elment anyagért 4 rendszerrel odébb, de nem a szög egyszerű végig meglévő autópályán, hanem került egy olyan úton, ahol 3x annyi időbe telt odajutni. Mindegy, kivártam. Visszafelé már a jó irányba indult el, na mondom pikk-pakk hazaér. Én naiv. A varázslatos AP a highway mellett reptette VÉGIG, persze csigalassan, a kapuk előtt külön balettet járva! Hadiflottám még nincs, de ha ez így megy majd azoknak a commandírozásánál is, akkor nem tudom, hogyan fogom bírni idegekkel.

István
    Pl. ha állomást támadsz csatahajókkal és nagy flottával (és persze olyan fegyverekkel, melyek 10-15km-ről is képesek tüzelni), akkor azért van annyi esze az AI-nak, hogy nem viszi majd rá 2km-re a hajókat az állomásra, hogy aztán az meg leszedje őket? Vagy hogy megy az állomás pusztítás?
  • Jóózsf István #3533
    Na! Ezt le kell írnom mert belém büdösödik!
    Az most fejből nincs meg, hogy amikor imprúválták a fegyverek célbatalálását, egyszersmind hatékonyságát, az csak a tornyokra vonatkozott, vagy a fő fegyverekre is. Az viszont biztos, hogy azóta a kapitálisok a fő fegyverükkel mindenhova lőnek! Mintha beragadt volna a tűzgomb. Tehát nem egyszerűen a cél mellé, hanem amikor homlok egyenest másik irányba néznek akkor is folyamatosan ontják az áldást!!! Szóval ez nem jött össze! Mondjuk inkább ez, minthogy a célra se. Csak ez így eléggé "balesetveszélyes". Ha szabad ezt a kifejezést ironizálnom!

Egyébként veszett melóban vagyok. Meló a melóban. Mert a végcél nem változott, hogy négy csörgőnyi elit harcosom legyen, de puszta véletlenségből felfedeztem egyik (Azóta már több) gyáram néhány hajójában vannak veterán katonák is. Gondolom a toborzáskor kerülhettek bele, merthogy harcban nem edződtek a ziher!
    Szóval most ezeket gyűjtöm össze meggyorsítandó a fő cél elérését!
  • mumoka 2012
    hiába a fontos részletek az apró betűs részben van.
  • Jóózsf István #3531
    BAKKER!!!
    Erre nem tudok mit mondani. Napról-napra debilebb vagyok!
    Vajon mikor vettem volna észre, ha nem olvasom azt a javaslatot?!?!?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.28. 10:09:18
  • Jóózsf István #3530
    Nem esett le, hogy az új szabály rendszer amit a 3521-ben magyaráztam, az 3.20-as ficsőr!!!
    Tehát még ne keressétek! Bocsánat. Kicsit el vagyok tévedve!
    New Feature: Trade Rules enable improved control over station trade offers, station supply offers and sale of ships.

Most jó lenne egy bétatárs, mert írt valaki egy ilyet, amit nem értek. Milyen jobb oldali info panel?

"Since we now have the right side info panel it could be enhanced with a pinned/sticky functionality. There are those times you are keeping a close eye on a particular ship/station, it would be great to select it, and have a Pin button so it stays selected just for the right side. Left side would function normally."
  • RJoco
    Természetesen azonnal teleportáltam az ott állomásozó hajóra, hogy meglegyen az előléptetési ceremónia :D
  • Jóózsf István #3528
    Annyira nincs ötletem, lehet hogy csak felirat lesz.

Fuscher
    & Co.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.27. 19:46:52