7251
Egosoft X4
-
TokraFan #3731 Mumo jól mondta, a mod feltett egy új rendszert is, ott lehet kapni a moddolt hajókat. Mondjuk furcsa is volt, mert tudtommal egyáltalán nincsenek Terranok a játékban (még). Jól megkavart, pedig nem hasnzálok sok modot.
Énpróba1
Reputációd nincs mínuszban náluk?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.10. 12:49:30 -
#3729 PH X4 fórumtéma.
Felépítettem a Paranoidoknak egy védelmi állomást. Jött a HOP flotta és azonnal szétlőtte. Az állomáson lévő tornyok meg sem nyikkantak. A hajók 10 km-re álltak meg és onnan lőttek. -
mumoka 2012 #3728 a mod csinálta igen -
mumoka 2012 #3727 Lynx nevű hajó az split hajó & triton rendszerben kapható & eben a mod ban van & működik a 3.20 -al de nem lesz sok belöle mert 103 mill 1 db kopaszon -
mumoka 2012 #3726 ohh azok a km xd -
Jóózsf István #3725 Ez mire vonatkozik? "Esetleg, ha dobnál egy linket, hogy ne kelljen keresgélnünk?"
10km-re hordó löveg? Hmmm. Meg kell nézni az enciklopédiában. Sok lehetőség nem lesz. Talán csak az "L"-es Pulse.
Tokrafan!
Terran Shipyard???? A hajógyárat is a mod csinálta?
Linx biztos nem volt a Ribörszben! -
#3724 Melyik fegyver visz el 10 km-re?
Tudok olyat tenni az állomásra? -
TokraFan #3723 Találtam valami Terran SY-t, ahol van egy Lynx nevű hajó (MK1 és MK3). Szerintem valamelyik ship mod tette fel (valószínűleg ez). Az kell nekem! Jó drága, de rengeteg fegyver pakolható rá, 2db M-es és néhány S-es dokkja is van. Csak nincs elég repum náluk, nem tudom még megvenni. Volt ilyen nevű hajó a Rebirth-ben? Rákerestem, de nem találtam.
Itt a képen az alsó lesz az szerintem.
Az új Info gomb ott oldalt hasznos! -
#3722 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem tudom, mennyi lehetett a hangkártyád, de szerintem elenyésző ahhoz képest, amit egy új rendszerrel nyerhetsz.
Itt linkelgették a videotont is, ami szintén nem mai darab és az erősítők legnagyobb típushibája, a hangerő szabályozó potméter kontakt hibája ott is fellelhető.
A yamaha igencsak leharcoltnak tűnik, hiába hibátlan az elektronika (állítása szerint - ki kell próbálni), 10-nél többet biztos, hogy nem ér meg.
Az új erősítőkben már digitális a hangerő szabályzás is. Nem potit tekergetsz és általában már ott a távirányító is.
Ezen kívül, amit elfelejtettem leírni, pedig akartam, hogy a forrasztások sem maiak.
Egy kis mikrorepedés és lehet ám keresni a hibát. Vagy ilyen réginél kapásból átforrasztani az egészet. Az enyémnek is ez lesz a sorsa. De baromi macerás.
Én valahogy rászoktam az SG-re.
Egyedül a GTA Online miatt jártam oda fel egy darabig, de már nem.
Esetleg, ha dobnál egy linket, hogy ne kelljen keresgélnünk? -
TokraFan #3721 Biztos nem az X3-ból kéne megint kiindulnom a maga 230db rendszerével... -
mumoka 2012 #3720 én azért húztam be azt mert az az 1 ik leg jobb erősítő de te dolgot mit veszel . -
Jóózsf István #3719 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A HVA-n is javarészt ugyanolyan pénzhajhász "kereskedők" vannak...!
Ahogy mondtad: KI LEHET FOGNI...
Csak érdekesség képen:
Ugyanez az erősítő ott is megvan! íme!
Egyszer beszélgettem egy emberrel, mert venni akartam egy FÉG CO-s légpisztolyt, de eladta, mire felhívtam. Azt mondta, hogy látszik az eszközön, ha jól tartották - kíméletesen bántak vele. Na az alapján ezt az erősítőt ingyen se vinném haza!
Mumó!
Azért annyit ne ugorjunk vissza az időben!!! Tisztelem becsülöm azokat a cuccokat. Közöttük nőttem fel! De nem arra van szükségem. KELL az 5.1 EGYBEN! Nem akarom az összetevőket egymáshoz hangolgatni!
Igazából Jocónak van igaza, mert valóban az lenne (Lett volna) a tuti megoldás, hogy venni egy mai cuccot és hagyni a fenébe a hangkártyát is, de sajnos nem erre indultam. Viszont még nem késő! El fogok gondolkodni rajta!
Vissza a kaptafához! Most emelték másfélszeresére a szektorok számát! Nem vagy telhetetlen kicsit?
Egyébként nincs tudomásom ilyesmiről. A következő DLC-vel ha más nem...
A PH-n nincsenek játékfórumok?
Miért nem megyünk át?
Nekem ugyan nem okoz gondot itt lenni. Mondhatnám: Mindegy, hogy ide írok, vagy oda! -
TokraFan #3718 Arról nincs hír, hogy a rendszerek számát fogják-e növelni? Mert úgy tűnik, mindet felfedeztem és ha ez tényleg ennyi, az kicsit csalódás számomra. -
TokraFan #3717 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Miért nem nézel szét Hardver Aprón? Ott sokkal jobban utána lehet nézni az eladóknak (mikor regisztrált, szöveges értékelések stb.). Nagyon jó cuccokat lehet néha kifogni. Valójában azt is sajnálom, hogy ez a topik nem a PH-n van, mert az SG egy sz*rhalom. Csak emiatt a topik miatt vagyok még itt, minden más témában PH fórumok. Sokkal jobb közösség, sokkal profibb és tisztességesebb üzemeltetők..
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.09. 13:22:38 -
#3716 Közben kezdenek éledezni a népek.
Az Argonok építik vissza a hajógyáraikat, de közben antigonéknál is megsemmisültek.
A paranidok olyannyira ezerrel bányásznak, hogy nem győztem gyűjteni az elszórt tojásokat és EMP alapanyagot.
Azt tudtátok, hogy a kapitányokkal összegyűjtött cuccot el kell tőle kérni? Nekem sem most esett le, csak most jutott eszembe kérdezni.
Na a lényeg, hogy nem én repkedtem, én csak az utasításokat adtam, hogy melyikhez mennyen.
135 Lodestone-om van. Ez 135 EMP bomba. A másik két alkatrészt viszonylag egyszerű összeszedni már.
Úgyhogy ez sok-sok tervrajzot jelent. -
#3715 Még mindig off!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én is nézegettem ilyen régi cuccokat.
De igazság szerint inkább újat vennék vagy építenék egy quad 400-ast (vagy 404-est?). Mert az annyira jó. Nem tudom, suliban sokan próbálkoztak vizsgamunkával ilyennel, egyik sem működött... De azért megkapták a papírt. Szóval nem biztos, hogy az építés a megfelelő megoldás.
Nem tudom, hogy a magyarországi médiamárktban mik a lehetőségek, itt Németországban az egyikben van egy kb. külön terem. Elzárható a csarnoktól. De az osztrákoknál a Saturnban is van próbahelység.
Szóval aki komolyan gondolkodik, az kipróbálhatja a cuccot, hangfalakkal, saját zenével. Mert az nagyon fontos, hogy a saját zenéd, hogy szól rajta. A populáris a kutyát nem érdekli...
Ilyen szempontból én egy 400 euró körülit nézegettem. De mivel már megint "társasházba" költözöm, így teljesen fölösleges.
Ismerősöm 200 euróért vett újat a médiában. Rá lett kötve két régi Schneider hangfal és laptopról nyomta a zenét. Gyönyörűen szóltak a hangfalak. Korábban egy pár eurós kínai csodára volt kötve, azt hittem, hogy valami van a membránnal, de nem. Csak az elektronika volt sz@r.
A lényeg, hogy kétszer annyiért, mint a hölgyike régi cucca, már újat kapsz. Garanciával.
És ami fontos, hogy még hangkártyával sem kell vacakolnod, mert ezeket már AV Receiver-nek nevezik. Vagyis megdugod HDMI kábellel, ami jön a gépedből és arról leszedi a hangot magának. Aztán egy másik HDMI kábellel tovább küldöd a monitorba a képi jelet.
Azért általában van rajtuk AUX bemenet is, ha mindenképp a hangkártyát akarod használni.
És, ha már olyan (mert én olyat akarok, ha vennék), akkor wifi és BT kapcsolat is támogatott.
Természetesen itt is van egy rahedli paraméter, amit érdemes figyelni, de az ebbe való belemélyedést meghagyom neked :)
Azért régen is jót röhögtünk azon, hogy a PC először csak csipogott, mikor a Commodore-nak már 4 csatornás hangkimenete volt, aztán még többet röhögtünk mikor minőségi hangot jack csatlakozón keresztül akarnak kiküldeni.
A komolyabb cuccok azért RCA-t használnak. Ha meg még komolyabb, akkor még aranyozott is.
Mondjuk a PC nyavajájával sajnos én sem tudok mit kezdeni, nekem egy LG minihifire van kötve a gép. És minő meglepő, az LG-n szintén RCA az AUX bemenet. Nem szól rosszul, de a nagy hangfalaim azért jobban szólnak egy jó erősítővel.
-
mumoka 2012 #3714 videoton -
mumoka 2012 #3713 https://www.vatera.hu/videoton-ea-6383-s-erosito-videoton-ea6383-2920559750.html ez jobb sokal -
Jóózsf István #3712 Totál off!
Pécs nekem ebben a témában teljesen deficites lenne. (Pestről)
Természetesen nekem is szimpatikusabb lenne a megbízható forrás, de olyannal nem rendelkezem. Haverom fülét rágom, hogy adja oda valami jelképes összegért a Sony-ját, de nem hajlandó. Pedig nem használja semmire! Tulajdonképp azt se lehet tudni, hogy az ácsorgásba nem ment-e tönkre!
Ugyan nem égető a dolog, de elkezdtem lecserélni a hang összetevőket. Hangkártyát muszájból, Két első hangszórót, mert szerettem volna valami teljes értékűt, ami minőségi is. Most meg ott tartok, hogy azt meg meg is kellene hajtani valamivel, mert a régi zenebona a maga nemében nem volt rossz, de ezekhez a dobozokhoz jár valami komolyabb!
A hirdetés engem is zavar. Eleve nem szeretem a vaterát, de ez még így nem lenne probléma, de az eladó, egy régiségkereskedő hölgy, aki akár érthetne is a cucchoz, de valószínűbb, hogy fogalma sincs mit kellene tudnia egy ilyennek. Tulajdonképp teljes jóhiszeműséggel adhat el nekem egy utolsókat rúgó használhatatlan hulladékot, anélkül, hogy egyáltalán fogalma lenne róla. Ezért kérdeztem a megbízhatóságot. Amiben tulajdonképp megerősítettél, hogy ezeknek bármi nyavalyája lehet!!! Annak ellenére, hogy az ár, akár reális is lehetne...
Mindenesetre nem nyugtattál meg!
-
#3711 Teleportálásnál a távolságot természetesen figyelembe vettem. Az adott Argon rendszerben a saját gyáramra rá tudok teleportálni, másikra nem.
De a közelebb lévő Paranid állomásokra sem megy. Ianama Zura meg még messzebb is van, mint a Paranid rendszerek.
Konkrétan én ezzel a hirdetéssel nem foglalkoznék.
Be lehet próbálkozni ilyenekkel, de lutri, hogy épp mit fogsz ki.
Nekem van egy Technics-em. Gyönyörűen szólt régen. Párszor elszálltak az erősítő IC-k túlmelegedés miatt. Tervezési hiba.
Jelenleg valamiért recseg az egyik oldal. Már a hangerő szabályozó potit is kicseréltem, mert tekergetésnél jó erősen előjött.
De nem lett jó, bár javult. Aztán olvastam, hogy az előerősítő körben érdemes a szabályzó trimmert átforrasztani. Akkor úgy tűnt, hogy jó, de aztán megint valami érdekes hangot produkált, amit nem a számítógéptől kapott. Azóta pihenőn van.
Pedig nagyon durván szépen szól. Majd költözés után megint előszedem.
Az évben javítottam két nagyobbacska erősítőt. Azok sem mai darabok voltak. A kondikkal nem volt gond. A hangfal védelmében relékkel kapcsolták a kimenő jelet a hangfalra (a Technics-nél a végfokokat kapcsolják relével). A relék belső érintkezői koptak kicsit el és ezáltal oxidosak lettek. Csere után az egyik teljesen jó lett, de a másik nekem még halknak tűnt. A tulajnak az is jó lett.
Szóval csak fenntartással.
Pécsen van egy bolt, ami ilyen erősítőkkel foglalkozik. Vagy legalábbis jó 10 évvel ezelőtt volt egy ilyen bolt. Onnan bármikor vettem volna egyet.
Más esetben csak nagyon olcsón. -
Jóózsf István #3710 Az szerintem sima "fáziskésés"!
A teleportálásnál a távolságot próbáltad csökkenteni? Vagy az irreleváns?
Valaki jártas az erősítők világában? Megéri ilyenekkel "bajlódni"? Nem az ára miatt érdekel, hanem az egészsége miatt. Jók ezek az "antik" cuccok? Tartósak? Most is ugyanúgy működnek mint akkor? (Ha egy-két marék kondenzátort ki kell benne cserélni, attól nem riadok vissza!)
Soha nem ugorjatok az audió világ tengerébe! Nagyon mélyre lehet merülni. Garantált fulladás lesz belőle. Nem szép halál! -
#3709 Úgy látszik, csak bizonyos repu fölött lehet valakinek az állomására ráteleportálni.
A Teladiknál 27 és minden állomásukra van lehetőségem.
Az Argonoknál úgy 22 körül vagyok, de oda nem enged.
Másnál nem vagyok még olyan magasan. -
#3708 Az mitől van, hogy elkészülök egy építéssel, megtörténik az átadás, ki is fizetnek, de az építőm még percekig ott épít és nem tudom elhívni? -
#3707 Akkor engem István zavart meg, mert ő a fontosabb helyekre hajókat küldött. -
mumoka 2012 #3706 amúgy ha ide teszel 1 plotot a kapu elé rengeteg cuc jön a tuning hoz Hatikvah's Choice,Hewa's Twin 1
én így gyűjtöm és nem kell keresgélni. -
Jóózsf István #3705 De nem mindig és mindenhova. Biztos van valami rendszer benne, de nem vettem a fáradtságot, hogy rájöjjek. Volt egy csomó kis hajóm, így a stratégiai pontokra (hajógyár, polg.mest.hiv.) bedokkoltam őket. Ha más nem azokon keresztül oda tudok ugrani. -
tomonor #3704 Lehetett. -
#3703 Korábban lehetett más állomására teleportálni vagy ez is valami új?
Eddig nem tűnt fel soha a menüben a dolog, de az Ianama-s TS-nél igen. És ráteleportáltam gond nélkül. -
mumoka 2012 #3702 na ez príma ezt kéne berakni intrónak mert az ego még azt sem tudta meg csinálni rendesen. -
#3701 A fenéket.
Épp menedzseltem, a fene tudja, hogy mikor történt az eset. És, hogy mit csináltam utána.
Mivel ez így esett, tovább menedzseltem, aztán a jókedvemre még rátett egy lapáttal egy kékhalál.
1 órát feküdtem a kanapén...
Aztán csak nekiültem és tovább toltam, bár kedvem nem sok volt, de nem adom fel, le akarom gyűrni a mocsok HOP-ot.
A Paranidok meg akkora hülyék. Épp arra ténykedtem, ahol egy HOP védelmi pontot lőttek. Pontosabban először csak 1 hajó lőtte. De mellette meg ott állta a HOP-os építő és a lelőtt modulokat építette vissza. Aztán arra jött még két Paranid csónak, így le tudták lőni az állomást, de az építőt meg otthagyták. Pár szúnyog csipkedte, de 99% alá nem tudták vinni a pajzsát. Úgy nézem elsősorban csak arra mennek rá, amiben a polgármesteri van. Argon Prime-ban is csak azokat lőtték le eddig.
Ianama Zura-ban meg megint támadás alá vette a Xenon a TS-t. Egy K és egy I volt ott. Az I rendesen bebugolt. Úgyhogy mikor közeledtem felé, egyszer csak odébb került. Először még oké is volt, megbénítottam a K-t, majd rárepültem az I-re, hogy segítsek a Teladi csatahajóknak.
Pont a fegyverek elé sikerült érkeznem és ez a hülye sárkány cseszett visszatolatni, hogy elbújjak a háta mögött. Úgyhogy visszatöltés lett. Másodszorra már nem oda rakta az I-t, így lőtávolban maradt a K-val. Szóval megint visszatöltöttem és hagytam a fenébe.
Majd később szomorúan konstatáltam, hogy, ha egy kihelyezett állomástervet szétlőnek, akkor ugrik a küldi és a placc is, amit vettem korábban.
Természetesen semmi nem értesített a támadásról.
A másik szomorú tapasztalat az volt, hogy menedzser nélkül nem lehet hajót rendelni állomáshoz. Vagyis nem tudom feltölteni az építési raktárat automatikusan a környező állomásokról. Úgyhogy tovább menedzseltem.
Elmentem megnézni az Kha'ak installációt a Paranidoknál. Simán berepültem és sehol egy Kha'ak nem volt. Aztán kicsit odébb ácsorogtam, mikor 50 km-re megjelent egy kisebb csoport. Talán, ha fél tucat volt.
Még egy érdekesség. Míg a rendőrség útját biztos, hogy jelzi vonalakkal a térkép, addig az SCA hajó útját már nem. -
tomonor #3700
Sziasztok! Most csináltam.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2020.06.07. 22:46:50 -
mumoka 2012 #3699 xd akkor majd keresgélem ha megy a játék mert zavaró rendesen -
Jóózsf István #3698 Azt hittem visszatöltötted!?!?! Kemény vagy!
Szektorbirtoklás annyira nem nagy ügy. Jóval több is lehetne benne. Nyilván ha elszabadulnak a képzeletek még el is pirulnánk az ötletektől.
Nekem nem ad semmit! Nem tilthatod meg senkinek, hogy építkezzen benne. Csak egy-egy anyagot/árucikket tilthatsz ki, de azt meg ugyan miért tennéd?
- Van néhány szektorom.
- És?
- Á, semmi.
Mumó!
Olyan ügyesen el tudsz tájékozódni a modok között. Lassan elsajátíthatnád a játék kezelését is! Ha jól rémlik, akkor térkép, jobbra fent tölcsér, és azon belül valahol. Fingom nincs mit kell kikapcsolni, de sokat nem vesztesz vele, ha végigzongorázod... -
mumoka 2012 #3697 a másik az építő hajójukat likvidáld & jóval lasaban terjeszkednek az is megoldás még. -
mumoka 2012 #3696 nekem az argonok csinálják ezt a teladival de 2 raptor & 2 auxali is rendet tud tenni ha te vezéreled. -
mumoka 2012 #3695 ha ekkora a baj csinálj a kapura erős def plot és az megálitja nekem az xenon i 2db is meg fogja & olcsob mint 1 flotta. -
#3694 Már hajógyár sincs Argon Prime-ban.
Most néztem, hogy mi kell a Paranid szál továbbviteléhez és én onnan még jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó messze vagyok.
Ha ilyen tempóban folytatják a dolgot, akkor mindenkit eltörölnek, mire össze tudom rakni a flottát.
Na mindegy. Érdekes lesz az biztos. A Nemezist viszont nagyon sajnálom. Hogy miért nem repült el a hülye? Úgy kell neki. -
TokraFan #3693 Egyébként a sector takeover a másik vonzereje számomra a játéknak, mert anno X3-ban ez csak moddal ment, és az sem volt tökéletes. Itt most végre valóban lehet terjeszkedni. A "dinamikus világ" a másik, aminek éppen ideje volt már. X3 nagyon statikus volt ehhez képest. -
mumoka 2012 #3692 és azt a sok célkeresztet mivel lehet eltüntetni mert a pókháló is tanulhatna etöl mert vastagon van borítva a térkép nálam aból. -
Jóózsf István #3691 Szpojler mehet?
A HOP egész addig fog garázdálkodni, amíg végére nem jutsz a Paranid plot-nak!
Nem véletlenül mondtam már többször is itt, hogy nem a Xenon a világ pestise, hanem a HOP!!!
A "polgármesteri hivatal" segítségével sajátíthatod ki azt a szektort, amit épp nem birtokol senki. Tehát ahogy felépíted és teszel bele gazdasági igazgatót, a (sorrend mindegy) attól kezdve az a szektor a tied, Vagy ugye ha egy unszimpatikus bagázstól el akarsz csaklizni egy szektort, akkor építesz bele egy olyat aztán szépen ledózerolod az övét. Ezt minden esetben érdemes így csinálni, mert előfordulhat, hogy a ledózerolt ellenséges állomás helyére gyorsabban épít egy másikat az ellen, mint te...
Nálam a térképről minden "felesleges információ" el van tüntetve! Képzelhetitek mennyire örültem, amikor célkeresztekkel cseszték TELE! Hamar meggyőztük a fejlesztőket, hogy ez minimum kapcsolható legyen, de akár mehet is a kukába!