X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mármint aki a fejlesztéseket csinálja a HQ-n?
Csak azután fojtatódott a szál, hogy kifejlesztettem a Teleport-ot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aztán elküldtek Two Grand-ba, majd onnan Fires of Defeat-ba. Ott várt egy Split hajó, majd be kellett gyűjtenem a cobra-t.
Aztán kergetőzés, most meg szerezzek nekik kaviárt.
Sehol nem lőttek rám, bár a ZYA-val -15-ben vagyok. A főbb rendszereikben sem volt gond. Megvan a Split hajógyár, Wharf, EQ.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Elméletileg elindítja az utazó hajtóművet, ha csak NEM LŐNEK RÁD!
Van valami blokkoló a játékban ehhez?
Ha odébb húzom a kis jelölőt, akkor odamegy, ahova húztam, aztán megint önállósodik.
Szóval biztos, hogy nem a sorrendiséggel van a gond.
A dokkolást nem értem, lehet, hogy amíg nem vittem végig a vonalat, addig nem teljesen enyém a hajó? Mert láttam teladiknál cobrát dokkolni. De én hiába tettem le a leszállóra, nem dokkolt be.
Mindegy, hívtam a Cerberus-t és most azzal szaladgálok hülye tojásokat gyűjtögetni.
Jah, apróság, de felettébb bosszantó, hogy a Nova-ra raktam egy pilótát és az is elindult a Cobra után. Pedig semmilyen parancsot nem adtam ki neki, be volt dokkolva a Cerberus-ra és vadi új volt a pilóta is. Úgyhogy átteleportáltam magam gyorsan, visszacibáltam a hajót, a pilótát meg kirúgtam a székből.
A Cerberus viszont nem akar a Cobra után menni.
A Split potot igyekszem csinálni, bár először nem voltam biztos benne, hogy ez lenne az. A 3.0 és Split Vendetta frissítést követően jelent meg. De lehet, hogy itt is egy állomás jeleinek a szkennelése adta be? Asszem az első szálat is úgy kaptam. De annyi nekem az új a játékban, hogy nem mindig tudom, mi, miért úgy történik, ahogy.
A plot megjelent egyszerűen úgy, mint az első küldetés, ami az állomáshoz vezetett Grand Exchange-ben.
Mivel az állomásossal lassan haladtam, elkezdtem ezt a másikat, ami először a HAT-okhoz vezetett. Ott egy megsemmisült hajóval és egy meghalt személlyel végződött, mígnem kifejlesztettem a Teleportot és megkaptam a folytatásokat.
A paranidokkal mi van? Jártam a területükön, de ennyi. Lehet, hogy itt is le kellene szkennelnem egy-két állomást a szálért?
De, hogy jó dolog is történjen:
A teladiknál szkennelgettem az állomást, mert kerestem a Black Market-est, hátha kapok nála hülye tojást. De sajnos nem. Na mindegy.
Viszont az egyik ilyen szkennelésnél kaptam egy olyat, hogy 3 dekódolóért 1 misit ad. Hóhó, az jó pénz. Aztán még elbizniszeltem nála ezt-azt, így lett az 1 millás vagyonom 3 milla.
Következő lépésnek szerintem veszek egy nagy szállítót. Csak nem tudom, milyet. A MIN teladiknak nagy a rakterük, de kérdés a sebességük.
Pont ezt néztem az Osprey-ben is. Jobban feküdne a híd, nagyobb a raktere, mint a Cerberus-é. de alapadatok alapján lassabban halad, lassabban manőverezik.
És most még nincs annyi pénzem, hogy csak úgy mindent megvegyek. A cserélgetés meg sok idő.
Ajánlás?
Split hajógyárat/wharf-ot még nem találtam.
És egyenlőre fregattot akarok, mert szkenneléseknél jól jön, hogy van egy Nova bedokkolva, amivel azért egyszerűbben lehet mozogni.
Viszont felderítésre, meg a Cerberus a jobb a 100 km-es látótáv miatt, míg a Nova csak 50 km-ig lát.
A hajóid önfejűsége abból fakad, hogy sorban hajtják végre az utasítást ami okozhat némi galibát! Ajánlom figyelmedbe a hajó információs paneljét, abból is az utasítás listáját. (talán a negyedik balról) Ott lehet módosítani a tennivalóin. Sajnos összekeverni a sorrendet, az az előrehozni nem lehet semmit, de ha törlöd az összeset, majd újra utasítod az működik.
Az éppen zajló ki-be dokkolást nem lehet törölni!
Sajnos nagyon könnyű véletlenül "belenyúlni" az utasításba. Elég az hozzá, hogy térkép nézetben az útvonala mellé, illetve rá kattintasz, megmozdítod az egeret és már be is szúrtál neki egy "fly to" megállót. Tudom, mert számtalanszor előadtam én is! <#wink>#wink>
Hogy vetted fel a küldetést? És a paranidok?
És hiába mondom nekik, hogy jöjjenek vissza, csesznek rá.
Tegnap a hülye p* miatt bekerültem a hajóm belsejébe, átesve a grafikán. Természetesen visszaút nem volt.
Aztán szedjek össze 25 tojást egy rohadt kaviár miatt.
A tetejébe a tetü cobra nem tud bedokkolni a teladi wharf-ra, hogy kicsit tuningoljak rajta.
Úgy értem, hogy bár kiléptél a játékból, de a feladat kezelőben még az látszik, hogy fut. És ezt mutatja a Steam is! Ha el akarod indítani, akkor kapsz egy hibaüzenetet, hogy MÁR FUT!
Ez az összes jelenség. És ilyenkor a feladatkezelőben KELL lelőni, mert másképp nem megy!
Mióta megvan, kilépést követően még pörög egy kis "karika" jó sokáig.
Ilyenkor tölti fel a mentést a felhőbe.
Már gondoltam rá, hogy kikapcsolom, mert volt, olyan, hogy hamarabb végeztem a dolgommal, mint vártam, de nem tudtam indítani a játékot, mert még szinkronizált...
Van egy aprócska probléma, ami nem a játékélményt rontja, hanem csak úgy bosszantó. És úgy látszik nem foglalkoztak vele.: ❤️.0 Release SV>3.0 Release SV> X4 Not Stopping After Exiting - Fixed in 3.10 - or maybe not. (Leginkább nem!!!)
Érdekes, hogy a 3.0 bétában nem volt jelen. Mivel a rilíz ugyanaz ami legutolsó béta, így már csak egy magyarázat maradt: A vendetta hozta.
Ha van kedvetek próbáljátok ki. Akinek van vendettája és akinek nincs. A következő a teendő: Amikor befejezted a játékot és elmentetted, akkor a "Kilépés az asztalra " lehetőséget kell választani. Majd megnézni a feladatkezelőben, de egyszerűbb a Steam-en. mert ott egyértelműen mutatja, (A feladatkezelőben esetleg nehéz észrevenni) hogy MÉG FUT és nem is lehet el-ráindítani...
Fixed savegames stuck during bomb section of Hatikvah plot.
Fixed Dal Busta not being in correct story location in certain savegames based on Accomplished Scientist gamestart.
Fixed missing NPC in Premium Nividium mission.
Fixed Split Plot not progressing during Suspicious Split transport mission when destination is destroyed.
Fixed excessive wares required for final stage of Split plot.
Fixed By Invitation Only mission getting stuck in certain cases.
Fixed Paranid plot missions Supreme Interior Design and A Fearsome Flagship getting stuck under certain circumstances.
Fixed Hall of Justice station not repairing damaged modules.
Fixed fog of war not being uncovered reliably.
Fixed Explore order not working correctly.
Fixed non-working interactions in first person.
Fixed stuck map panning in certain situations.
Fixed third party mods combined with Split Vendetta resulting in ever-growing savegames with increasing numbers of stations.
Fixed several causes of crashes.
A nagyobbik baj az, hogy a helyi erők néha nem tudják, hogy kinek a pártjára álljanak. Hiába lövöd le mint kalózt, ők úgy veszik, hogy az övéik közül szedtél le valakit.
Utoljára szerkesztette: Kaziking, 2020.04.12. 16:08:09
Sikerült is lóvét adnom az állomásnak, remélhetőleg jön nem sokára az anyag is.
Erre is ránézek, de, ha nerfelték...
Nekem elsőre is nagyon jól adta. Egyik kavicstól mentem a másikig, mert mindig bevillant valahol.
Most meg 10 km-eket repülve semmi.
Köszi az infót!
Akkor asszem balancolni fogom a cheat-es állomás szkennelős moddal a dolgot.
Kezdem unni, hogy csak kergetem és kergetem és nem találom az utolsó jelet.
Ezen kívül, ha újraindítom a szkennelést, akkor mindig más számokat dob be a mostani mod. De minden negyedikre beadja az elsőt.
X3-ban is nyűg volt az eleje, sokat is segített a Hull Repair Kit és még így is maradt bőven kihívás. Itt sem lesz probléma, ha kicsit gyorsítok a dolgokon, még mindig marad elég kihívás.
Sziasztok amúgy.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Biztos rossz helyre került egy bit a memóriában és nem dobálta.
Korábban jó párat összeszedtem, de az egy másik játéknap volt.
KÉK - KÉK - KÉK
NARANCS - NARANCS - NARANCS
LILA
Jó, hogy megkérdezted, mert így legalább tudom, hogy azokból miért lőttek le kettőt. Mármint a lilákból. Merthogy az azért tér el annyira, mert nincsenek tuningolva - fejlesztve. Se a motorja, se a pajzsa, se a fegyverzete. Valószínűleg hónapokkal ezelőtt gyárthattam őket és akkor még nem volt kedvem pepecselni a tuninggal!
A kék és a narancs viszonylag friss és tesztcsoportok. Azt akartam kikísérletezni, hogy melyik összeállítás a leghatékonyabb. De az eredményre már nem emlékszem. Az biztos, hogy a flak tornyok nem váltották be a reményeimet. Úgyhogy nálam még mindig a pulse a nyerő minden fronton!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.09. 16:56:20
crystal
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.04.09. 15:30:59
Régebben, úgy 70-80 évvel ezelőtt a rózsaszín abszolút férfias színnek számított, még a US Army tiszti egyenruhához is volt rózsaszín ing, akkoriban közkedvelt szín volt. Ez egy ilyen 21. századi dolog, hogy mára a rózsaszínt a plázacicák kisajátították maguknak. 😊
US Army pink and green
Egyszerűbb itt megkérdezni egy lépést, mint végignézni egy órás videót ezért az egy lépésért.
Mi nem vagyunk színvakok, biztos, hogy jó a monitorod 😉
Ez a lila rettenetesen közel van a rózsaszínhez.
Csak akkor van egy kis lila beütése, mikor elmegy az orrod előtt. De akkor is csak azért, mert ráfogtam 😊
amúgy van x4 építési videó vannak jók les bele párba a neten.
Továbbá; hozhatod te magad is sk az anyagokat, ha ez a perverziód, de arra figyelj, hogy egy komplexumnak két raktára van. A rendes, amiből dolgozik és az építkezési. Nem mindegy melyikbe rakod!!! (Ráadásul az építkezési kívül van. Egy amolyan háromszög forma kaloda, amiben konténerek jelennek meg, ha hoznak bele valamit.) Ha full manuálba' nyomod, akkor oda kell beállnod!
Tudom hogy nem a ti hibátok, hogy színvakok vagytok! <#wink>#wink> de képen nincs rózsaszín hajó, mint azt kifejtettem a 3030-ban, "legnagyobb sajnálatomra"!!!!
Ellenben van; kék, naracs, és lila!
Biztos találkoztatok már életetekben valami olyasmi játékkal, hogy X(akármennyi) (Rendszerint 2-3-4, vagy esetleg ribörsz), ahol minden szektornak más a megvilágítása és ez megtréfálhatja a TAPASZTALATLANABB (!!!!!!!) játékost - nézelődőt! <#mf2>#mf2>
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.09. 05:21:32
Külföldiül nem értek.
Ha valami Manager-re gondolsz, akkor az nincs az állomáson. Hova is tenném ki, ha nincs dokk?
Pénzt adni neki? Én azt hittem, hogy 50k-ból megépíti. Elég faramuci egy küldetés és baromira nem segít semmivel benne. Ott van a Brief izé, de semmiről nem ír semmit. Utálom.
Amúgy meg van a számlámon kb. 350k Cr, szóval... És még hajókat robbantgat. Jó, mondjuk egy másik szálon meg kaptam most egy szállítót. Lehet el is adom, asszem a Cerberus raktere nagyobb.
A craft-olt dolgokra nem találtam eladási lehetőséget és mostanában (mai pár óra játék alatt) se csillogó sziklákat nem dobott, se hack-elős küldetést.
Volt egy taxizósom, de a gyökér turretek frankón belelőttek a célhajóba, mert valami kha'ak repkedett körülötte, amire én is rálőttem. Tipikus X3, bár bíztam benne, hogy ezt a betegséget már kinőtte. Na mindegy, -30-as Argon repuval inkább visszatöltöttem és hagytam a küldit a fenébe, mert akkor tűnt fel, hogy nem épül a dokk.
Szinte biztos, hogy nem ment oda, mert a logban nincs benne az 50k levonás.
És még arra is rá kell jönnöm, hogy adjak zsét az állomásnak.
Vagy ha adtál is, előfordulhat, hogy nincs elegendő anyag a közeledben, vagy épp szállítókapacitás. Érdemes lehet várni egy kicsit, amíg összehordják az anyagokat és utána szólni a kőmívesnek!
Tényleg öregszem. Ez így baromi bonyolult már. Ennyit klikkelni és sehol egy normális parancs 😄
Most majdnem elsírtam magam.
Találtam egy Mammoth-ot. Ami nem nagy szám, de a korábban talált Vessel hajók nem akartak építeni. Na a Mammoth-nál ott volt, hogy akkor megy az állomásomhoz dock-ot építeni. Ki is írta, hogy mennyi és mennyi az egyenlegem. Aztán otthagytam.
Valahol kellett volna még egy parancsot adni, hogy akkor te hülye, húzzámáááááá.
De persze, mint ahogy az állomásoknál lévő jeleknél is ló* van arra vonatkozóan, hogy mivel is kell elfogadni (valahogy megsejtettem, hogy "f"😉, úgy itt is pont ennyit írt.
Már eltelt egy jó idő, mire gyanakodni kezdtem, hogy miért nem történ semmi és utána néztem.
Most keresem a megfelelő hajót, de persze nincs...
Bal a hajón, Jobb a célterületen!!!
Illetve; ha elbirizgáltad az irányítást, akkor esetleg nem bal-jobb, hanem valami más...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.08. 17:05:42
Bárcsak lenne a palettán rózsaszín, mindenemet olyanra festeném! <#bee1>#bee1> Így be kell érnem pirossal, sárgával kékkel, lilával...!
Tisztára prájd érzés! <#awink>#awink> (Neeeem. Nem mondjuk ki, hogy buzis! POLITIKAILAG inkorrekt lenne!)
Köszi az infót az építéshez, akkor kergetek valami építőhajót.
Érdekesen néznek ki a rózsaszín ladikok 😊
Az építkezéshez mindenképp kell CV. Ha nincs sajátod, akkor bérelned kell (Talán 50'000-ért?!?!) Addig ugyanaz minden, hogy jelölj ki egy építőhajót. Rányomsz és kijelölöd akár valamelyik "kéket" (barátit) vagy ugye, ha már rendelkezel egyel, akkor zöldet.
Egy kis tűzijáték Jóska Pista módra.
Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogyan kerültem az Ilonka belsejébe: Az az állat úgy jött át a kapun, hogy félre sem tudtam ugrani!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.08. 16:11:13
A Rebirth-ben ez a rész kimaradt és a Reunion-ban sem sokat foglalkoztam a pilóták képzésével, de ott azért az alap parancsok megmaradtak.
Történt ugyanis, hogy ugye a robbantás előtt volt egy mentésem, így azt töltöttem vissza. A Cerberus mégsem volt túl olcsó számomra.
Az enciklopédiában utána nézve az Elite is egy megfelelő hajó a küldihez. Nem is értem, hogy ezt miért nem mondta a hang az éterben. Pedig ezt biztos megértettem volna, mert most is megértettem, hogy "ez jó hajó, de nincs benne az anyag". Na ez az Elite-nél valahogy elmaradt.
És a hajón belül sem lehet árut mozgatni. Nem tetszik.
Felszálltam az Elite-tel a Cerberus-ról, majd a Cerberus-szal kidobattam a cellákat, amit az Elite-tel felszedtem és máris megvolt a hajó. Már csak valahogy a célba kellett juttatnom.
Sok vacakolás és kapitány kidobás, majd új rakása a helyére (nem volt kedvem megint visszatölteni) után sikerült ledokkoltatnom a Cerberus-ról a hajót. Szépen megállt előttem 400 méterre. Ha elindultam, akkor ő is.
Mikor így a célterületre értünk, én nyomtam egy boost-ot, ő meg szépen felrobbant. De, hogy ennyire macerás legyen...
Viszont így megmaradt a Cerberus, az Elite meg úgyis ingyen volt.
A kövi feladat, hogy dokkot kell építeni az állomásra.
Ki is jelöltem a helyet, de építőm nincs. Ettől függetlenül a küldetés fényében elkészül majd magától vagy számíthatok még információk nélküli vesződségre?
A játék tippek szerint, míg megépül, addig csináljak mást...
Játéktippek: ez a sárgás villódzás kikapcsolható? Nem akarom a teljes tipp részleget eltüntetni, de a mod, ami mindig kiírná az egyenlegemet, az ezt a keretet használja és baromi zavaró, hogy ritmikusan bevillan a jobb alsó sarokban egy sárga keret.
Tudtommal a játékokat még steam-en kell beregisztrálni.
Vagy a gog galaxy már nem kívánja?
utolsó infóm szerint a gog galaxy csak összegyűjti a játékokat "egy helyre", de ettől függetlenül kell a játékokhoz a steam, origin, uplay.
Aztán lehet, hogy fejlődött már a dolog, nem tudom, azért kérdem.
nem steam
Egyébként: 3.10 (released)