7251
Egosoft X4
  • mumoka 2012
    ki kell próbálni hogy jó e
  • Jóózsf István #3486
    Szerintetek ez megér egy misét?
  • TokraFan
    ??? Ez egy vélemény, bántásról szó sincs, csak vetítesz valamely általam ismeretlen oknál fogva! Részedről is elhangzott már legalább ennyi negatívum. Dícsérem is ezt a játékot bőven, arról nem tehetek, hogy szelektív módon olvasol. Elite-re rosszul emlékszel. A játék elmegy (mondjuk az X4-nek nyomába sem ér), Brabent valóban szidtam mert becsapta a játékosokat és ezt tartom mai napig is. Ez egy fórum, mindenki leírhatja a véleményt, egyetérteni nem szükséges, de kioktatni sem!

Nekem hiányoznak a Boron stílusú hajók és PERIOD! Témát lezártam!
  • RJoco
    Virághajó, ne viccelj már!
    Egyszerűen csak bántani akarod a játékot és a készítőit ahelyett, hogy élveznéd.
    Nem is értem, hogy miért játszol vele, ha ennyire nem tetszik.
    Bár, ha jól emlékszem, akkor az Elite témában is csak panaszkodtál, hogy ez így nem jó, az úgy nem jó és semmi nem tetszett.
    Vagy rosszul emlékszem?
  • TokraFan
    Elite-ben is elég jó a "virághajó", hihetően idegen faj építette, vagy ott van a Star Citizenben pl. ez.... Vagy ez... Vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy formabontó legyen, ami az emberi design-től tényleg teljesen idegennek hat. Mint régen a Boron hajók, egy Megalodonnak volt egy hangulata a maga idejében, nem beszélve a Boron shipyard-ról.

Nyilván én is tudok élni nélküle, nem ez a legnagyobb gond, de szubjektíven nekem hiányzik, vagy inkább azt mondanám, hogy sokat dobna rajta. .
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.23. 14:11:58
  • mumoka 2012
    tegnap este betopant Heva's Twin 1-be 1 xenon i a defplot simán kibírta & 2 nemezis & 3,4 lézertower eset csak le mikor felfedeztem a területet alig volt xenon csak sca volt ott most már 4 rendszert elfoglaltak csak a def plot se raksi se dron nem megy lesz ott még nagy csata hamarosan.
  • mumoka 2012
    sajnos semmi újat nem találtak ki ebe az x4 be az előző részeket gyúrták újra csak nézd meg ami kijött és a következő dlc neve A Terranok
    ez 100 % csak úgy csinálnak mintha alkotnának de egy valamit nem értek a az egész játék forráskodja eltűnt nekik vagy mi mert mióta az x sorozat kijött 6 milio javítás kijött minden részre és mégis tele hibával mert megérteném ha olyan ujjdolgot raknak bele amit sosem csináltak xd .
  • RJoco
    No igen. Egyszer kipróbáltam XTM nélkül. Egyszerűen kihalt volt az egész. Mint valami nagy járvány utána, amibe a népesség zöme belehalt.
    Hamar vissza is került az XTM.

Mondjuk X4-ben ilyen probléma szerintem nincs. Elég sokan járják a galaxist.

Az idegen űrhajó elképzelésed elég..... nem is tudom, minek hívjam. Tekintve, hogy a játékot emberek készítették, így elég nehéz idegen űrhajókat beletervezni. Ahhoz idegenek is kellenének ám. ;)
    Viszont nagyjából változatos. De csak nagyjából. A Splitek hajói teljesen eltérnek a többiekétől. Főleg a nagyok. A Teladik nagy hajói gömbre akarnak hasonlítani, de a kicsiknek is megvan a jellegzetességük. A Paranidok hajói, mint valami szimmetrikus folyami kavics. Az Argonoké meg hát... nekem annyira nem jönnek be, ha mennem kell velük. Viszont kiegyensúlyozottak. Elfogadható raktér, elfogadható sebesség. Legalábbis a szállítók terén. Nagy hadi hajóm még nincs és M-es fregattból is a Cobra-t használom. A Cerberus-t már a kezdetekben sem szerettem.

Az sokkal jobban zavar, hogy az összes építő ugyanúgy néz ki. Mintha ennek a modelljét készítették volna utoljára és már belefáradtak, vagy szorított a határidő, így letojták és mind ugyanaz lett. Ez azért gáz.
  • mumoka 2012
    pedig iszonyatos hajókat lehetne készíteni mod ként a citizen be is van 5 tucat ami rendkívül jólnézki.
  • mumoka 2012
    nekem nem steam van hanem gog ott nincs mentes legalább is én nem találom.
  • TokraFan
    X3-nál is akkor kezdtem el nagyban modolni, amikor már kijöttek az új részek és már nem nagyon fejlesztették. Akkor viszont ami belefért, teleraktam mindennel és így utólag belegondolva, a sok mod nélkül sokkal bénább volt a jéték, rengeteg nagyon jó dolgot hozzátettek.

Megjavult az XR Ship mod, végre működik! Meg kell állapítanom, hogy az XR hajók zömében sokkal kreatívabbak voltak. Egyébként nagyon hiányolom a Boronokat, mert ők voltak a széria egytlen olyan faja, aminek a hajói nem olyan emberi/szögletes jellegűek voltak, hanem valóban kicsit Alien-esek. A hangulathoz nekem kicsit hiányzik, hogy semmi "idegen" tech vagy hajók nincsenek az egész univerzumban, minden olyan mintha emberek gyárották volna. A Terranok is emberek, tehát ott sem lesz ilyen irányú változás.
  • RJoco
    Steam alapbeállítás minden játéknál az F12.
    Mivel a steam átszabta a sok hülye - bocs, 12 éves miatt a képernyőmentés egyszerű kezelését még egyszerűbbre, azóta sokkal nehezebb feltölteni és megtalálni a linket, amit ide beszúrhatsz.
    De nem lehetetlen, legalább kiismered a steam-et is.
  • RJoco
    Én is épp ezért nem szeretek mod-okat használni. És nem is állt szándékomban ennél sem, de sajnos a játék megköveteli, hogy belekerüljenek olyan dolgok, melyeket a fejlesztők kifelejtettek vagy másképp gondoltak.
    Viszont akármelyik mod is essen ki, a játék játszható marad, csak több idő és nagyobb szerencse kell a jelenlegi "szint" tartásához.
    Ezért nem is teszek bele hajókat vagy egyéb extra elemeket.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.22. 23:34:09
  • mumoka 2012
    hát én vagy 30 használok most de lehet több kicsivel
    más hogy tudok menteni képet a játék ban.
  • TokraFan
    "A másik nagy baj a játékkal hogy a rengeteg mod nem kompaktabilis csak 1 ideig utána szemét lesz pedig sok jó van belőlük."

Ez sajnos minden olyan járékban így van, amit évekig fejlesztenek. Ezért nem szeretek még fejlesztés alatt álló programot moddolni. Nagyon sok szívás van vele, főleg, ha a modder elhagyja a modot és nem jön update. Most is csak 4 modot merek használni azt is csak azért, mert nagyon kell, pedig lenne még pár ami érdekelne.
  • mumoka 2012
    - Vortex HQ Megacomplex na e-nek az alsorészét meg építettem ez hatalmas plac 10x20km az egész és hatalmas lett a plac rengeteg let a doc is viszont szép nagyon.
  • RJoco
    Felettébb érdekes, hogy egyes modulokat nem lehet összeszedni.
    A HAT-os TS-en van L-es Univerzális raktár, de nem adott BP-t. Valamint van rajta 1-es Pier is, de az sem adott BP-t. Elmentem a mellette lévő DS-re és ott megadta az 1-es Pier BP-t.

Kevés az EMP-m és hirtelen elfogyott az összes távirányítós detonátorom, ladestone-ból meg mindig kevés van.
  • mumoka 2012
    igaz van a játékba 2 hajó ami alapba bene van de tetű lassan mozognak kicsi dps borzasztó navigáció van neki.A másik igaz a leopárd nem olcsó de nem lövik le könnyen.
    A másik nagy baj a játékkal hogy a rengeteg mod nem kompaktabilis csak 1 ideig utána szemét lesz pedig sok jó van belőlük.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.22. 15:41:01
  • mumoka 2012
    de a leopárd igazán jó mert az sca mindig ott bukkan fel ahol nem kéne és végre nyugodtan alhatok kicsit & a phoenix is rágódhat rajta mert van olyan erős ahogy nézem de 2 sec alatt nem lövi le tuti.
  • mumoka 2012
    a miranda &viking nekem nemegy valamiért a cliens elsem indul
  • Jóózsf István #3467
    Már akartam én is ajánlani! Aki nem akar kísérettel bíbelődni annak esetleg...
    Arra érdemes figyelni, hogy ha meggondolod magad és leiratkozol a módosításról, akkor bukod a hajó(ka)t A Mirandánál és a Vikingnél, legalábbis így van!
  • RJoco

Olyannyira lehet dokk nélkül építeni, hogy még az elemeknek sem feltétlen kell kapcsolódniuk egymáshoz. Legalábbis a defence disc nem kapcsolódik a gyárhoz.
    A képen az épülő állomásom látható és véletlenül töröltem a dokkot. Csak jóval később lettem rá figyelmes, mikor a térképen ráközelítve láttam, hogy valami nem stimmel.
    Szerencsére minden probléma nélkül vissza tudtam illeszteni a helyére.
  • RJoco
    A Teladi Hull Part-hoz Teladianium kell, míg a nem Teladishoz Refined Metal.
    A két szükséges anyag viszont ugyanúgy EC-ből és Ore-ból áll.
  • mumoka 2012
    Leopard na emberek itt a kalózok rém álma enél az áru tuti célba ér.
  • TokraFan
    Van új verzió, amit most május 16. tett fel a modder. Gondoltam azzal mennie kéne, de nem megy. Vagy lehet, hogy éppen azért nem megy, mert az már a 3.2Beta-hoz van...Nem világos, mert sajnos nem írja oda. Kipróbálom a többit is.
  • mumoka 2012
    nekem a dron & raksi nem müködik minden hol van szálito & bevan álitva 50 dron es semmi nem történik
  • RJoco
    Köszi!
    Mindjárt fel is iratkoztam rá.
  • RJoco
    Ahogy felállsz, azonnal hátrálni kell. Talán nem tol be.
    Én a Nova-nál voltam így.
    A Perselus-szal nincs ilyen gondom.
  • Jóózsf István #3459
    A drónokkal világ életükkel problémáik voltak a fejlesztőknek. Ezt tudom ajánlani...
    Így több hajad marad!

"Mondjuk nekem csak az alapjáték van meg az XR-ből Steam-en, lehet, hogy azért? " KIZÁRT!!!

Megint lazsálnak a srácok! Két hete nem jött béta, pedig a 3.2 folyamatban van!
  • mumoka 2012
    XR ship Pack. nekem se megy a 3.10 el de előzőkel ment .
  • mumoka 2012
    Ennél engem jobban zavar, hogy az Eclipse székéből nem tudok úgy felállni, hogy a pilóta ne toljon be a modellbe de úgy, hogy onnan kijönni sem tudok ezt sovány embernek késziteték
  • TokraFan
    "Kis hajóknál megcsinálták, hogy be tudsz nézni a pilótafülkébe, de nagy hajónál már nem látsz be a hídra?"

Haha, ezt pont tegnap este realizáltam én is. Egy Teladi félgömb akármi (nevét most nem tudom) hídját meglátogattam repülés közben, majd kidokkoltam és be akartam nézni a vadászból az ablakon. De nincs ablak.
    Ennél engem jobban zavar, hogy az Eclipse székéből nem tudok úgy felállni, hogy a pilóta ne toljon be a modellbe de úgy, hogy onnan kijönni sem tudok, csak menüből. Nincs jól megtervezve, nagyon kicsi a hely, esélyem nincs leszállni, mielőtt kigyalogol a liftből és beszorít.

Más: Nekem nem működik az XR ship Pack. Ha beteszem, el sem indul a game. X Rebirth kell hozzá elvileg, azt fel is tettem emiatt, de így sem megy. Mondjuk nekem csak az alapjáték van meg az XR-ből Steam-en, lehet, hogy azért?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.21. 14:59:18
  • mumoka 2012
    hát látod az én hibám se akármi de a tied sem piskota van itt hiba még bőven.
  • RJoco
    Kis hajóknál megcsinálták, hogy be tudsz nézni a pilótafülkébe, de nagy hajónál már nem látsz be a hídra?
    Na, ez pont egy olyan apróság, amire azért azt mondja az ember, hogy gáz.

Miért hagyja el az L-es szállítóm a cargo drónjait?
    Haladok a célom felé, én vezetek, erre azt látom, hogy cargo drónok röpködnek körülöttem. Majd pár pillanat múlva már nem röpködnek, hanem ottmaradnak. MIÉRT?!
    Eleve miért dobta ki őket, mikor nincs a közelben semmi?
  • mumoka 2012
    amúgy most néztem a többi def állomáson sincs dron pedig be álitotam mind nek a logical ower ben
  • mumoka 2012
    logical overview nél a ammunition missles a restock missles automatically van 1 fehér pont
    alata meg no compactibile blueprints known ez van oda irva teladik a rakéta vető mind.
  • mumoka 2012
    én raktam be neki 5 szállítót is de még sem lő hol kell azt be állítani nagyon nem tudok játszani mert nagy a lagom sajna.
  • Jóózsf István #3450
    Például a dzsedizmus!
  • TokraFan
    Csak hinni kell benne, és akkor a semmi is valami lesz. Komplett világvallások épülnek fel erre, úgyhogy egy játékban is simán kell működnie.
  • Jóózsf István #3448
    Vásárolt is rakétát az állomás? Merthogy a semmit viszonylag nehéz kilőni! Illetve kilőni még csak-csak, de hatékony csapást bevinni vele meglehetősen macerás!