7249
Egosoft X4
-
#5248 Az állomásvédést megoldottam úgy, hogy be sem mentem a szektorba.
Viszont rájöttem, hogy honnan jönnek a Xenonok, így az állomás azon oldalára állítottam a csörgő flottát.
Szépen le is szettek mindenkit.
A Yaki sztorinak úgy néz ki, hogy annyi. A splitek elpusztították a főhadiszállásukat. Mikor a maszkossal dumáltam, már lőtték.
Aztán az összes küldinek annyi lett.
De baromi sok volt a duma, meg a videó. Videó alatt nem lehetett térképet nézni, mert mátrix lett belőle.
Elmentem a biztonságis nőcihez, ez volt az egyetlen feladat. Dumáltam vele, de nem változott meg a küldetés célja.
Ha ismét beszélek vele, akkor már csak elzavar.
Talán egy visszatöltés majd segít rajta. -
tomonor #5247 A kezdeti szcenáriók elmaradnak érthetően. Én is Young Gun-ként kezdtem újra, még nem tartok ott, hogy meg tudjam mondani hol kapcsolódik be a történetbe. De igen, természetesen csinálható a Terran sztori is. -
Micsu #5246 The Young Gunkénet kezdek akkor fel tudom venni menet közben a dlcs küldiket? Mert ha nem lehet akkor inkább terranként kezdenék, vagy az nehéz, játszottam korábban szinte mindegyik x játékkal.
Press f1 to internal (talán external) viewet hogy tudom eltüntetni a képernyőről?
Ezek a töltési idők szörnyűek (ssd), ilyen hosszú mentési időt szerintem 20 éve nem láttam. -
Jóózsf István #5245 "4.00 Hotfix 3 released"
Ezt nevezem... Ilyen gyorsan még nem szabadultunk meg bétától! -
#5244 Nekem is van magánéletem. De mikor összejöttünk, megmondtam, hogy kell a privát szféra.
És nincs is ezzel gond.
Bár nem minden szombatot tudok átjátszani, azért van így is elég.
Nem panaszkodhatom. -
mumoka 2012 #5243 látszik nem vagy még elég öreg , a feleségem nem nagyon érti még, miért ülök melóban is, meg otthon is gép előtt. Az 1- ik ok a munka a másik meg a szórakozás. Többet soha nem kérdezi meg ha igen mond neki kell tanulni. Én már 25 éve vagyok egyűt az asszonnyal de soha nem kérdi meg igaz nem is ért a gép hez. -
Jóózsf István #5242 Version: 4.00 Hotfix 3 Beta 1 (434806) - 2021-03-31
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Improved collision detection, especially at high speeds.
Fixed re-tasked NPC traders sometimes holding on to reservations for trades they are not going to complete.
Fixed not seeing assigned trainees on HQ after relocating it to sector without training capabilities.
Fixed player being able to easily board ships they've just sold.
Fixed missile launchers not being available to Terran and Pioneer factions.
Fixed license requirements for missile launchers and turrets.
Fixed automatic buy/sell threshold calculation for intermediate wares with manual storage allocation.
Fixed incorrect Torus airlock state if players teleports unexpectedly.
Fixed cases of mission ship being stuck in hazardous region during Second Assistant mission.
Fixed target ship in Mutually Assured Destruction mission stopping for no apparent reason.
Fixed Advanced Satellite deployment not registering in The Meeting story mission.
Fixed From the Ashes mission not accepting Terran ship fabrication modules.
Fixed Save Them From Themselves mission not ending if important character is no longer available when objective is completed.
Fixed Hatikvah mission getting stuck when interrupting Dal during Teladi meeting.
Fixed Operation Hyena Station construction failing to complete.
Fixed Falx asking for impossible equipment loadout in Terran Deliver Fleet missions.
Fixed Oberth not accepting antimatter cells in specific circumstances.
Fixed Final Debrief not continuing when defending Saman from Pirates under specific circumstances.
Fixed issues with Undercover Trader in Zyarth's Coffin story mission.
Fixed NPC in Treacherous Shallows mission getting killed if station is destroyed before player starts conversation.
Fixed Moreya gained in Astronauts, Champions, Truth Seekers mission remaining locked from pilot assignment after end of plot.
Fixed missing reputation reward for A Heart for Pirates mission.
Fixed encyclopedia entry selection when opening sector entries.
Fixed targeting capital ships not unlocking weapon and thruster information in Encyclopedia.
Fixed missing option to resume production if production module is marked for recycling or is hacked.
Fixed Yaki station sometimes having no icon.
Fixed several causes of crashes.
Úgy tűnik a hotfixekbe nem fér bele a rakétavédelem! Majd talán a 4.1-be. -
lammaer #5241 Ezért kell már esküvő előtt is leszögezni, hogy drága egyetlenem, az hogy gamer vagyok nem változik az esküvővel :P -
kisiku #5240 No akkor ide is beírom: Istvánom és a többiek!
Nem tűntem el, létezem, csak közben megoldottam, hogy legyen magánéletem is és a feleségem nem nagyon érti még, miért ülök melóban is, meg otthon is gép előtt. Úgyhogy meg kell tanítanom neki is a gémer világot, hogy aztán esetleg több időm legyen X-ezni. De bármennyire is vonz, annyit már nem tudok rá szánni, mint korábban. Tudom és láttam, hogy mi minden jelent meg az X4-hez, még egy gémbe belevágok, ami ma jelent meg, de félek, hogy ilyen sok időm már nem lesz. -
mumoka 2012 #5239 az miatt én is rágtam a körmeim mikor látom hogy piros lett akinek nem kéne & jön az újra betöltés. -
mumoka 2012 #5238 hát ez a piroska bármelyik pillanatban jelen van mert régebben is össze vissza lőnek ezek. -
#5237 Nincs is szebb, mint amikor a saját hajóim lövik szét a terrán állomást, amit meg kellene védenem, ezzel fél órát a kukába téve.
Így nem folytattam a sztorit, mert a terránok pirosak lettek. -
#5236 Mondasz valamit. Az önálló feladattal ellátott hajók tényleg be szoktak jelentkezni.
Nem értem, hogy miért nincs segélykérő vészjelzés, hogy támadnak. Mármint szektoron belül, nem pedig a részemre.
A radar távot nem látom minden esetben, mert van, hogy műhold, illetve sok másik hajóm hatótávja ezt kitakarja.
És simán elmegy a védő csapat a támadott hajóm "mellett". De lehet, hogy ott már 60 km is van a táv.
Csak vissza kellene tennem a nagy hatótávú radar modot. -
Jóózsf István #5235 Bízvást állíthatom, (Bár, nem tudom konkrétan!) hogy Azok a hajók jelentkeznek be, akiket te rendeltél valamilyen munkára. Lásd rajvezetők, automatikus bányászok, kereskedők. De akik valaki alá tartoznak, (Raj tagok, gyárak bányászai, kereskedő hajói) azoknak már csak a halálhírét olvashatod.
Biztos van erre vonatkozó beállítás, de az sem megy fejből.
Nálam pont ugyanígy működik!
Még talán az X+ TC-ben használtam utoljára a szektor felfedezős ficsőrt, akkor sem tetszett amit csinált, azóta nem erőltetem.
A szektor védelem valóban siralmas. Azt szoktam alkalmazni, hogy több rajt állítok be ugyanarra a szektorra és akkor hátha hatékonyabbak. Hátha az egyik épp ott van, ahol lennie kellene, mert rendszerint az a tendencia, hogy a szektor egyik pontján randalírozik valaki a védő hajók meg radartávolságon kívül tartanak az ellenkező irányba... És hasonló nyalánkságok. -
#5234 Nem csak a szektorvédelem nem működik, de a felfedezés sem.
Kiadtam az egyik sárkányomnak, hogy derítse fel a terrán rendszereket.
Amiben jártam, azoknak a nagyját feltérképeztem, de hátha maradt egy-két állomás, esetleg kapu, amit nem vettem észre.
Konkrétan volt is egy kérdőjeles állomás, amihez személyesen nem repültem közel, így nem tudom, hogy milyen állomás.
Hát a felderítő is elkerülte 2 egységre.
Vissza is vontam a parancsait és berendeltem az állomásra, mert így értelme nincs.
Aztán lehet, hogy az is probléma, hogy nem tudja a játékot megfelelően számolni a procim.
Erre nincs is jobb példa, mikor beszól az egyik kereskedőm, hogy támadják, ezzel leállítva a SETA-t. De van, amikor ez nem jön össze, csak a kis piros üzenet, hogy elpusztult. -
Jóózsf István #5233 Igen a féreglyukas a fő történet a játékban. Nem túl hosszú se nem bonyolult, bár a nyersanyag gyűjtögetésből én kimaradtam. Aztán a Paranid és a Split szál és az Úttörő és a Terrán történet. Mondhatni öt sztori.
Abból is tudhatod, hogy az fő történeti szál, hogy térkép nézetben más-más ikon alatt találod őket. Mármint a gyökérben egymás felett, mert a második ikon is gyűjtő amiben 3 almenü van. Na abból az elsőben jelennek meg mindig a történeti küldetések! -
#5232 A tudós lesz a sztori szerintem. A másik nem.
Különböző háborúkhoz mindig lehet csatlakozni. -
lammaer #5231 Skacok, hogy lehet elindítani a sztori vonalat?
Hétvégén babráltam kicsit a játékkal (kristályozással szereztem pár milliót, meg dolgozgat 3 Mes báyász hajó), de ez az open world - csinálj amit akarsz nem nekem való.
Találtam az elején egy küldetést (ami valami tudós csávóról szól akivel féreglyukat keresünk), illetve elindult az Argonokkal a Xenonok elleni hadviselés, ezek lennének azok? -
Jóózsf István #5230 Azt ki szokták hangsúlyozni, hogy amikor a sztoriban odaérsz, hogy jó viszonyba kerülsz a Yakival, akkor érdemes gyorsan bevásárolni náluk, (Tervrajzokat és ami még kell-het.) mert lehet, hogy félre mennek a dolgok. Nálam maradt a jó viszony, de ez döntések sorozatának a következménye. -
#5229 Nem adom el őket, mert attól még a játékban maradnak. Inkább foggyon.
Azért kíváncsi lennék rá, hogy a játékban mennyi hajó és állomás van. Úgy az enyémen felül.
Kár, hogy ilyen statisztika nincs.
Ez is lehetne összehasonlítási alap processzorok között.
Ki használ Dragon Raider-t?
Én mindig a sima Dragon-t gyártom. Azt is vezetem.
A Kuraokami-t nem ismerem. Majd, ha megismerem, akkor lehet, hogy jobb lesz, mint a Katana, addig viszont...
De mire megismerem?
Ma is rendesen beszippantott a tenger mélysége. Már vagy két órája abba akartam hagyni, de nem sikerült. Most is csak azért, mert vacsi van. -
mumoka 2012 #5228 xd ügyes
holnap meg jön a kukori & kotkoda . -
Jóózsf István #5227 Kuraokami mennyivel különb? A vicc az benne, hogy egy sárkány neve...
Tehát, tele vagyunk sárkányokkal! -
mumoka 2012 #5226 honan szeded ezeket a hajó neveket ? kukurikúnak.
-
Jóózsf István #5225 Nem estem seggre a Katanától! Jó, megy mint a meszes, de cserébe tohonyább. A kasztni egy hajszállal (10%) erősebb, egyel kevesebb puskája van mint a kukurikúnak. Tehát egy kutyaharcban már nem lenne előnye.
Ügyet intézni, taxizni (legénység tekintetében is gyengébb) mindenképp... -
Jóózsf István #5224 Nem azért, hogy okoskodjak, de mi lenne, ha eladnád az "M"-es hajóidat?
Nos igen. Olyan mélységig nem mentem bele a szektorvédelembe, hogy felbosszantsam magam a hadihajók ostoba viselkedésén. Jobbára ott lezárom a témát, hogy ha néha ránézek a kritikusabb szektorokra és nincs tele pirossal, akkor elégedetten lapozok tovább, Ha mégis hemzsegnek, akkor bővítem, vagy koncentrálom a védelmet egy adott területre. Mondjuk ahol teremnek a kártevők.
Meg aztán olyan is van, hogy inkább a bányászoknak adok új Terran pajzsot és akkor meg kialakul a "Lövünk egymásra, de minek?" helyzet. Meg is van a legideálisabb bányász: Amelyiknek a legtöbb lövege van! -
#5223 Másodikra és harmadikra is sérelmezhető a Kha'ak aktivitás annak tekintetében, hogy elcseszték a szektorvédelmet.
Vagy eleve sosem volt jó.
Ugyanis hiába van Patrol-ra nyomva külön-külön egy csörgő és egy sárkány raj, akkor sem képesek megvédeni a bányászokat.
Sőt, annyira el van cseszve az egész harcrendszer, hogy az L-es bányászhoz rendelt 20 Asp egyszerűen nem hajlandó megvédeni a hajót. Pedig a Defence adott és ki is vannak eresztve. Majd azt látom, hogy szépen formációba állnak a hajó mögött, míg a lilák támadják azt.
Kis hajónál ugye azt cseszték el, hogy elkezd menekülni, majd meggondolja magát és visszamegy a helyszínre. Minek következtében megint támadás éri.
Ráadásul SETA alatt inkább nem szólnak és kapcsolják ki, mint ellenkezőleg.
Az SCA nem szokott nagy galibát okozni, kivétel amikor valamelyik állomásomat hackelik meg.
Az FRF már pár szállítómat leszedte. Kicsit is, nagyot is.
A mod nekem is fent volt, de rájöttem, hogy a kis hajóktól amúgy is szabadulni akarok, szóval nem jó, ha újragyártásra kerülnek.
A Reunion-os jó volt, az tetszett. Egy szikla és kész. Nincs fölösleges járkálás, meg szállítgatás. Az állomások körül keringő forgalom sem hiányzik. Amúgy sem tudom, mi értelme, hogy a dokk egyik oldalából kijön a kis vacak, majd a másik oldalon bemegy.
A Reunion és X4 közötti rész nekem nagyjából kimaradt. TC-t megnéztem, nem tetszett az irányítás és az állomások is baromi nagyok voltak. AP-vel az Argon szálat vittem egy darabig, de azt is csak pár éve.
Rebirth-tel alig játszottam. Volt pár próbálkozásom, de igazán az sem jött be. Legénység keresgélés az állomáson, meg csövekben mászkálás. Nem hiányzik. -
Jóózsf István #5222 Elsőre sérelmezhetnők a Khaak aktivitást, de igazából hiányoztak a játékból. Eddig minden X játékban volt olyan tényező ami kis bosszúságot okozott, de minimális odafigyeléssel meg lehetett oldani. A Ribörszben ugye nem a Khaak jelentette a gondot, hanem a kalózok voltak aktívabbak, mint a többiben.
Nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy szektor védelemről kell gondoskodni, ami ugye nem lehet probléma ennyi elfoglalt csörgővel és egyebekkel!
Amúgy, szerintem a khaak megfékezésére jobbak az "M"-es fregattok, mert sokkal inkább az ő csoportjuk és nem annyira tohonyák, mint az "L"-esek. Szóval a hajó hullás, igazából csak egy kis szín a játékban. Persze én könnyen ugatok az automatikus újragyártó moddal...! Pont annyira foglalkoztatnak, hogy egy kis változatosságot csempésszenek az egyébként megszürkült játékmenetbe.
És egy kis merengés. A ribörszben a bányászat két-három bányásszal történt, ami lehetett akár Lepton (talicska ) méretű is, de azokhoz kötelező volt rendelni egy védő hajót is! És nem éreztük, hogy az kevés lenne!!! Sőt, ha már a harmadik - negyedik hajót kellett a flottához rendelni, akkor már huzigáltuk a szemöldökünket!
"Bezzeg abban az időben!!!"
Nem is értem hogy fajulhatott el ennyire a bányászat, Ugye a bányászható bányász állomássá avanzsáló nagy huzigálható kavicsokból az egy-két hajós flottán keresztül a több tucat, alkalmasint 100+ -os bányászflottáig azért van némi átmenet. Ezen kellene kicsit elmerengeni a fejlesztőknek, hogy talán nem jó irányba megyünk, vagy ha az irány jó is a tempó semmiképp! -
#5221 Érdekes, hogy a Trinity Sanctum VII-en lévő hajógyáramnak nincs ellátási gondja és 1 nagy bányásza, valamint 92 kis bányásza van.
Az is igaz, hogy a raktárak java része tele van, viszont a hajóeladás nyitott. És szoktak is gyártatni. Szóval van fogyasztás, de az állomás tudja tartani a tempót.
Pious Mist II-ben szintén nincs gondja a hajógyárnak, bár, ha jól emlékszem, akkor ahhoz vagy 60 nagy bányász van, vagy 100. Előzőleg 100 kicsivel kezdte, de elkezdtek hullani. Most 60-80 között lehet neki a kicsi.
A HQ-nak 100 nagy bányásza van és úgy 92 kicsi. Utóbbiak szintén hullanak.
Jelenleg a raktárak nagyja tele, ami nem, ahhoz túl kevés a modul és még termel. De ez nem ad el, terraformálásra gyárt.
Majd, ha leülök a gép elé, akkor lövök képeket, hogy melyik, hogy áll modullal. -
#5220 Hiába, ha a probléma a nyersanyag felszedésével kezdődik.
Az egy dolog, hogy a szükségleteket is növelték, de a gond a bóják megbabrálásával kezdődött igazán.
Legalábbis szerintem. -
mumoka 2012 #5219 minerek másik miner ez mindent kielégít egy maga . -
Jóózsf István #5218 Olyan szektort válassz, ahol a füleden is műmell és vas terem, mert nem fogod győzni bányásszal!!! Nálam ez az a gyár amit a küldetéshez csináltam, de továbbfejlesztettem a terrán motyók gyártására. Nem nevezném nagy komplexnek. 60 nagy bányásza van. Ami meglehetősen sok ennyi modulhoz. Tudom hogy nálad vannak extrém esetek, de én az eddigi tapasztalatom alapján mondom, hogy sok! Vagy akár ehhez képest aminek ugyan 80 bányásza van, de 108 gáz és szilárd nyersanyag feldolgozó modulja van az előzővel szemben, aminek 22. Na ezt nevezem indokolatlanul soknak! Leszarom, hogy 7500 - 9100 pengőt keresek vele!!! "Számítógép vezérelt termőtalaj!!! Számítógéppel átitatott táptalaj!"
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.26. 16:19:16 -
#5217 Viszont nem kell sok belőle egy állomáshoz.
Szóval, ha gyártja az ember, akkor nagyon megérheti.
Lehet, hogy kellene is egy ilyen gyárat raknom a terránok közelébe. Csak eladásra.
Az SPP-vel meg nem lenne rossz, ha valamit kezdenének, mert a teljesítménye igencsak gyengécske. Mondjuk ebből sem kell sok az építéshez, de akkor is.
A hajókat még nem néztem, hogy milyen anyagigényük van. -
Jóózsf István #5216 "Állomást még nem találtam belőle. Sem pedig rendszert." Bakker! Összekevertem a sztorikat! A Yaki-k a Terrán sztorival jönnek!
Megnézem azt a Katanát!
Igen. A Terrán motyók mint azt megénekeltem elég drágák. Főleg az amit sérelmeztem, ami 9000 zsetonba is kerülhet. Talán 7500 az induló ára. -
#5215 Befejeztem a lehetetlennek minősített terraformálós küldetést.
Még van pár apróság, amit meg lehet csinálni, de a küldi már elfogadott.
A hajógyáraim pénz igénye elég durván megnőtt a terrán hajók BP megvásárlásával.
Igény merült fel a hozzájuk kapcsolódó anyagok beszerzésére. -
#5214 Épp tegnap taxiztam egyet. El kellett vinnem az ipsét egy terrán építőre.
Nem a szóbaállással volt a gondom, hanem, hogy a sárkánynak teljes volt a legénysége. Kirúgni meg nem lehet senkit.
De szerencsére a transzfer azonnali két hajó között és még csak ki sem dokkolt a sárkány.
A Katana naná, hogy megy. 1600 fölött egy kicsivel, meg 12000 fölött egy kicsivel.
A pajzs úgy 20k körül. A sárkányé max 9200 körül van terrán pajzzsal.
A Yaki eddig nekem csak ártott. Állomást még nem találtam belőle. Sem pedig rendszert. -
Jóózsf István #5213 Ja mert nem mehetsz be a föld felé (A Tóruszhoz!) Ha azt vesszük akkor az északi ágba. Csak engedéllyel!
Nulla közelében könnyű. Tegnap két órán keresztül puncsoltam az Úttörőknek, (mert valamiért visszaestem +19-re) mire megint +20-as lettem. Már kezdtem ideges lenni, hogy elromlott ez a része is a játéknak, de meglett.
Mondjuk belefutottam két olyan taxi küldetésbe, ahol a célszemély nem állt velem szóba. Hiába böktem meg, nem jelent meg a párbeszéd. Ez a veszély téged most egy ideig nem fenyeget, de tudd, hogy ha esetleg taxizni szeretnél, akkor ilyen van!
Azt megy is az a Katana? Pajzsai? Mondjuk a sárkányénál mindegyik erősebb.
Apropó a Yaki-val nem vagy jóban? Mert akkor tudnám ajánlani a módosított nemezist (Kuraokami) Bár az meg fegyverileg visszalépés a sárkányhoz képest. Na jó, nem szóltam. -
#5212 Ez a Katana jó kis egy csónak.
Lehet, hogy inkább ezzel fogok mászkálni.
Gyorsabb és erősebb is, mint a sárkány.
Természetesen ez is ratatát kapott, de most a tornyokba is.
A főnix pajzsát úgy szedi le, hogy túl sem melegszik. És csak 4 lövege van.
Úgy látszik a terrán anyagok miatt nem kell aggódni. Legalábbis amíg nem nerfelik az építkezést.
Felhúztam nekik egy állomást.
1 kikötő, két S méretű raktár, meg két gyártómodul. Meg nem mondom melyik, hosszú neve volt és két tornya van.
És az építőanyagok befértek egy Boa-ba.
Megcsináltam nekik pár feladatot és máris 10-es vagyok.
Meg is kaptam a sztori folytatását.
Bár van egy hely, ahol valamiért pár harcias madaruk piros lett nekem.
Folyamat pofáztak valami engedélyről, de hát kit érdekel az. -
#5211 Szét is lőhetted volna.
Leépítesz mindent, csak egy kezdetleges dokk modult hagysz.
Azt szétlövöd és nem kell mentést írni.
Amúgy grat a szerkesztéshez.
Én nem szeretek belenézni sem. Nagy fájlt nem sok szövegszerkesztő kezel jól.
Köszi a terrán infót!
Majd ráállok. Nemsokára úgyis befejezem a terraformálást, utána megint nem lesz lényeges a SETA.
Érdekesség, hogy nemrég láttam egy flottányi terránt a türkiz tengereknél. Gondoltam biztos van arra egy kapu, amit még nem fedeztem fel. Ugyanis a hajók elmentek egy irányba, amerre látszólag semmi nincs és nem tértek vissza.
Odamentem, de semmit nem találtam. A terrán flottát sem. Sajnos pont nem jött még egy flotta, míg ott voltam.
Kiadtam a hajómnak a felfedezés parancsot, de nem csinált semmit. Gondolom fel van fedezve minden.
De akkor hova ment a terrán flotta? -
Jóózsf István #5210 Jocó! Azt mondják a redditen, hogy +5-ös szint kell a Terrán sztori indításhoz. Természetesen a Terrán Protektorátussal. Nem az Úttörőkkel!!! -
Jóózsf István #5209 A műtét sikerült. A páciens is túlélte!