7249
Egosoft X4
-
#5328 Pedig nagyon egyszerű.
Felhívod a kapitányt, majd harmast nyomsz.
Valami Train employee felirat lesz.
Ezen belül ki tudod választani, hogy mit akarsz neki tanítani.
Utána megadhatod, hogy hányas szintre akarod tanítani.
Mindig olyan csillagos könyv kell neki, amilyen csillaga éppen van.
Amúgy szerintem a mod leírásában benne van, hogy működik.
Nekem elég egyértelmű volt.
-
Micsu #5327 Hajóimat hogy tudom eladni, mert csak upgradelni meg venni tudok?
Transport tohoz mit kell craftolnom? -
mumoka 2012 #5326 meg tudja magyarázni valaki ezek a könyvek hogy működnek mert végre meg van egy helyen az egész meg is vetem teladiban de nem fogadja el csak 1 et de a többi hajó sem van valami leírás eröl valahol ?
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.19. 19:24:22 -
mumoka 2012 #5325 frissíti csak nem úgy mint a steam a dlc is 2-3 nap után tudtam letölteni csak igaz nem mindig van időm rá figyelni. -
#5324 Akkor miért nem friss a játékod? -
mumoka 2012 #5323 nekem gog version van nem virágbolti
-
#5322 A steam automatikusan frissíti, hogy nincs neked meg?
Ha esetleg virágbolti, akkor meg ne csodálkozz a hibákon.
Bár a 4.0 megvariált ezt-azt, főleg a bányászok és a gyártás terén, de a kereskedőkkel nekem nem voltak gondjaim sosem.
És gyártásnál is csak több bányász kell, hogy biztosítani tudják a nyersanyagot a moduloknak, illetve több modul, hogy eleget gyártson a következő modulnak.
A béta alatti csúnya hibát, melyről igencsak sokat írtunk itt Istvánnal, te meg sem tapasztaltad.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.04.18. 19:45:24 -
mumoka 2012 #5321 Másfél hete volt a 3. gyorsjavítása. ez nekem nincs sajnos akkor nem tudom mi a baj a játékkal eddig jó volt míg a 4.0 ki nem jött. Nekem ez a version fut 4.0 (432831)
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 13:51:21 -
#5320 Semmiféle tetemes hiba nincs.
A 4.0 már vagy egy hónapja megjelent.
Másfél hete volt a 3. gyorsjavítása.
Úgyhogy nem tudom, miről írsz itt.
Az, hogy mi bétázunk, nem jelenti azt, hogy mindig béta fut a gépen.
Jelenleg nincs béta alatt semmi. -
mumoka 2012 #5319 szerintem azért mert ti bétáztok és javítások vannak a hibára kicsit viasza olvastam a 4.0 meg jelenéséig nekem nincsenek javítások . Viszont tetemes a hiba ezért nem lehet játszani.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 09:05:43 -
#5318 Nem tudom, mi a gond nálad, nálam jól működik.
Valamit nem jól csinálsz. -
mumoka 2012 #5317 most újra kezdtem a teranal a mod él de nincs a boltban 1 könyv se csak basic seminar van semmi más vetem be tanitotam de csak 1 helyben pörög a hajó, nagy mákja van a játéknak mert nem ⚽ mert repülne. De lehet lekel tenni mert nincs rendben itt valami. -
#5316 Persze, hogy venni kell a könyvet. Írtam is.
Megveszed, majd tanítod.
És megfelelően beállítod.
Nekem simán járkálnak a kereskedőim és csepegtetik a lóvét. -
mumoka 2012 #5315 na ez az edig szépen ment a játék de a 4.0 val kinyírta, beraktam amit adtál skil re modot de semmit nem változtat ugyanúgy venni kell a könyvet rá adás nincs minden trader nél a teran hajok mért 1-2 sectort tud meni csak de az argon hajók is csak annyit tudnak meni , mit lehet csinálni igy ? -
#5314 Először én is modmentesen akartam játszani.
Aztán annyi bekerült hirtelen, hogy hajjaj.
Ilyen az illegális dolgokat elrejtő, konténereket automatikusan összeszedő, M-es hajók hajtómű hangját eltüntető, lockbox nyitogató, állomás szkennelő (kapásból 100%-ra lett szkennelve), állomáson jeleket megmutató, skill könyv az árusnál, tuning cuccok az árusnál, hatótáv növelt szkenner, hatótáv növelt long range szkenner, festések, könnyebben észrevehető kristályok és még nem tudom, miféle modok voltak benne.
Csupa olyan dolog, ami a játékélményemet nem rontotta, csak növelte. Kiküszöbölt pár szenvedős, bosszantó dolgot. -
mumoka 2012 #5313 kezdődik az uborka mission meg kért kísérjem ki a szállított a rendszerből ere a kapunál meg ál fogalmam sincs mire vár
ez boron küldi. -
#5312 köszi,akkor mod függő,de ki-be kapcsolgatással akkor elvileg visszaállítható. Időnként szemezgetek 1-2 moddal,de eddig még a vanilla játék ment. -
#5311 Attól függ, mely modokról van szó.
A Lockbox kinyitós modnál nem számol, szóval az acsi így nem összeszedhető.
Én kikapcsoltam a modot és kinyitottam a kellő számú dobozt, úgy meglett az acsi. Aztán visszakapcsoltam.
Jelenleg nincs berakva, mert időközben kiszedtem teljesen a modot. Nem nyitogatok már lezárt dobozokat.
Egyéb esetben nem tudom.
Biztos van, ahol még bekavar, mert a hajó foglalásokat nem számolja az acsiban. Vagy csak nekem nem egyértelmű, hogy mire gondoltak pontosan az eredmény eléréséhez és mod nem kavar be. -
#5310 A modok felrakásával az achi-k még begyűjthetők maradnak? -
mumoka 2012 #5309 köszönöm szépen -
#5308 Trinity Sanctum III-ban azért elvan a bányász.
A lényeg, hogy ne legyél a közelében.
Szerintem nem sokat számít, hogy milyen lézert tettél fel rá.
A fő lézert használja csak.
Mondjuk, ha telik rá, akkor miért ne tedd a 2-es verziót.
A különbségeket meg tudod nézni az enciklopédiában.
Arra már nem emlékszem, mennyi volt egy karika neki, de szépen potyogtatta a 100 ezreket.
Mondjuk bányászatra csak paranid hajókat használok. -
#5307 Tessék, itt van 3 jó mod is, csak keresni kell:
Tanítsuk embereinket könyvekkel.
Kukázás helyett megvehetjük a hajók tuningjához a dolgokat.
Állomásoknál megmutatja a rádió jeleket és adat lyukakat. -
mumoka 2012 #5306 1-Star Autotraders 0.30-469-0-3-1616505914.rar autotrader skill tweak-469-0-10-1588199590.rar UnskilledAutotrade_010-70-010-1544272091.zip ezeket be tetem de ez ----> 1-Star Autotraders 0.30-469-0-3-1616505914.rar kikapcsolja magát de semmi változás egyik 3 skil a másik 1 marat. -
Micsu #5305 Nah csinaltam de olyan csigalassu hog 30 perc alatt banyaszott ki 100 oret :D
Bar csak egyes szintu a pilota, 3 crew van, meg mk1es minig laserje van, vissza kuldjem mk2eet?
Viszont jo penzszerzesi lehetoseget talatam. Hoppsok egyik szektorban batran tevekenkednek, egy allomast ia kiirtottak.
Oda mentem es felporszivotam 2 millionyi cuccot :D -
Micsu #5304 Erdemes az elejen automata miner hajoba fektetni mert alapbol nem olyan draga, pilota mellett kell az automata banyaszathoz valami specko software? -
mumoka 2012 #5303 és e-nek mi a pontos neve betudod linkelni ? -
#5302 Nem tudom, én betettem a könyves mod-ot. -
mumoka 2012 #5301 hogy lehet növelni a hajó kereskedelmi távolságot mert vetem 2 okinawa csináltam satelites kuldit az 1- ik nek fel tudtam húzni lv3 ra de a másik lv1 ilyenkor mi van? & csak 2 hajóm van e-vel ennyit kell kínlódni normális az ego ? -
mumoka 2012 #5300 hát ez a 4.0 nagyon kilet nyírva a 3.0 képest az még játchato volt de ez nagyon eltolták erős leves szaga let a játéknak így. -
Jóózsf István #5299 Hmmmm. Érdekes.
Nem futottam bele a jelenségbe hála istennek! -
#5298 Én nem is kerestem.
Teljesen felesleges.
Van egy Cerberus-om, amin 16 embert tudok szállítani és relatíve gyors is.
Ez viszi ki az állomást irányítókat. Meg a hajógyártó állomásokra a dílert is. Ha fogytán vannak, vagy elfogytak, akkor hajógyárban feltöltöm őket.
Hajóid között simán mozgathatod az embereidet. De, ha sokat kell utazni a kapszulával, akkor nem lesz azonnali az átadás.
A sok alatt értsd azt, hogy a világ másik felére küldöd őket.
Rendszeren belül gyorsak.
Korábban rosszabb volt a helyzet, szóval most örülj, hogy a korábbi verziókat nem tapasztaltad meg.
Ha meg hajót foglalnál, na arra ott vannak a terrán csónakok. Azokra lehet katonákat pakolni. Amúgy meg szállítókat érdemes befogni a célra, azoknak van elég nagy legénységük.
A célhajót úgyis egy M-essel fogod harcképtelenné tenni.
Időnként meg lehet csinálni, hogy annyi ember ugorjon ki a célhajóból, hogy az M-esen szállított 4 katona is képes elfoglalni. Főleg, ha csak a kapitány marad... -
mindero #5297 Arra nincs mod, hogy az állomásokról távolról felhívhatóak legyenek az emberek, felbéreled őket, aztán ezek átmenjenek ahova küldöd őket? X rebirthbe volt ilyen mod. Kis kapszulákkal érkeztek aztán meg a célhelyre.
Kerestem, de nem találtam. -
#5296 A terránok kaptak terrán drónokat?
Vagy csak a játékosokat szívatja a játék?
Építettem terrán területen 1 teljesen terrán állomást. És kellenének rá drónok. Amikhez smart chips és drónkomponens kell. De ez a terránoknak nincs. EC is kell hozzá, de az van. -
#5295 Én egy űrhajós játékkal szeretnék játszani. Űrhajókkal.
Nem állomáson, meg bolygók városaiban (SC) rohangálni kilométereket, meg különböző eszközökkel utazgatni félórákat, hogy elérjem a hajóm.
De sajnos a sok (most inkább jelzővel nem illetem, de használd a fantáziád) játékosnak ez a kívánsága.
Hát betettek valamit.
Mondjuk a hajófoglalásnál tényleg hiányzik, hogy nem mehetek át lövöldözni. De csak pár ilyenig, utána már unnám. Már nem is foglalok hajót, egyszerűen lelövöm őket. Olyat gyártok magamnak, amilyet akarok és annyit, amennyit akarok.
Viszont az elején jó pénzforrás volt.
És meg ne tévesszen, nekem tökéletes volt a Reunion XTM-es hajófoglalás is, ahol nem volt pofázás, nem volt csillagozás, egyszerűen a számok döntötték el a dolgot. Szerencsére nem volt mászkálás sem.
Amúgy egyszerűen csak rosszul csinálod.
Hajógyárakban tudsz venni a hajódra legénységet, majd azzal tudsz hajót foglalni.
Kis hajónál (S, M) vigyázni kell, mert berobbantják a burkolatot és sérül a hajó. Hiába üres a hajó.
Viszont te is kimehetsz hozzá és elfoglalhatod. Meg kell keresni a zsilipet és mellette lesz egy adat lyuk. Hang és vizuális jelzés is segít megtalálni, mint az állomásoknál. Azt kell szkennelni és már be is szállhatsz. Utána egyszerű emberszállítással (Crew transfer) átküldhetsz valakit kapitánynak.
Az állomásokon úgysem találsz sok csillagos pilótát, ha mégis, akkor méregdrágán.
Az állomás lakosságának száma meghatározza, hogy mennyien kóricálnak itt-ott. Hajógyárnál általában többen, ott nagyobb esély van jó pilótát találni. De ez nem biztos. Illetve amelyik állomásra kirakja a kis sárga alakot, elvileg ott neked kellő ember van. Mondjuk egy pilóta nélküli hajóra. Ha van már pilótája, akkor nincs ilyen jelzés. Csak aztán találd meg az embered. Nekem eddig nem nagyon sikerült. Lehet, hogy elbújt a bárban, amit csak az állomást szkennelős rádiós küldetésekből fogsz megtalálni.
A másik megoldás, hogy felteszed a könyves mod-ot.
Ez esetben az összes csillaghoz, minden képességhez (még a morálhoz is) megveheted a könyvet a dokkok árusainál.
Így simán lehet 5 csillagos akármit csinálni.
Ha jól emlékszem, akkor a mod kicsit megvariálja a szintlépést és több csillagnál már nem elég egy könyv a következő csillaghoz.
Nekem jelenleg nincs fenn a mod, de a könyvek megvannak és használhatom. 1 könyv, 1 csillag. -
mindero #5294 Furcsa amúgy ez a játék. Baromi jó dolgok vannak benne, de van egy csomó idegesítő dolog. Mostanában játszottam az Avorion nevű játékkal, aminek bizonyos mechanikái nagyon hasonlóak, de mégis meg tudták oldani, hogy ne legyen baromi idegesítő az egész. Pl.:
Az az állomásokon rohangálás halál. Most komolyan: a mai világban fel akarsz bérelni egy manus egy bizonyos szerepkörre, mit csinálsz? Vagy feladsz egy hirdetést és jönnek maguktól, vagy megkeresel egy állásközvetítőt és kiküld valakit. Komolyan ezt nem lehet implementálni a jövőben játszódó játékban? Állomásokon kell rohangáljak kapitányok után? Biztos van rá mod, de na.
Vagy egy másik játék: Spacebourne, egy gyerek csinálta az egészet. Meg tudta oldani, hogy az állomásbelsők érdekesek, változatosak legyenek, a helyiségek kapcsolódjanak egymáshoz rendesen. Ott pl az állomásokon kolbászoló npc-ktől is fel lehet venni küldiket, lehet velük kereskedni, beszélgetni az aktuális helyzetről. És még így is uncsi. Ha ennyire nem tudnak semmit kitalálni az állomásokra az X4-ben (komolyan: ott egy bazni nagy tér, tök üres, rohangál vagy ácsorog benne 1-1 mókus, akit esetleg fel lehet venni - KOMOLYAN?) akkor minek foglalkozni vele egyáltalán.
(kilőttem egy hajót és arra kellene pilóta, hogy el tudjam foglalni, ez az alapsztori)...
Ha ennyire be akartak tenni mászkálást, megcsinálhatták volna hogy a hajófoglalás során átmenjünk a másik hajóra és végigverekedjük magunkat rajta. Vagy hogy a nagyobb hajók belseje tényleg nagy legyen. Az egész állomásos marhaságot hagyhatták volna a francba. Semmi értelme így. Megyek keresek valami modot :)
Utoljára szerkesztette: mindero, 2021.04.13. 08:57:15 -
#5293 Ki kell tapasztalni, melyiket, hol.
Bár túl sok különbség nincs az árak között, azért az elején pár száz, ezer is számíthat darabonkénti árnál.
Bár én annyit nem vacakoltam, eladtam, ahova épp bedokkoltam.
Van rá mod, nagyon hasznos.
Az állomás szkennelés fő értelmét abban látom, hogy így megtalálható a rádiójel és az adat lyuk. Már nem emlékszem pontosan, de ezekre talán külön mod is van.
A rádiójelek küldetéseket adnak, míg az adat lyuk hasznos dolgot. Pl. x ideig infót a termékekről. Illetve annak a modulnak a terveit, amin épp rajta van.
De az utóbbit egy EMP bombával is ki lehet csikarni, így nem kell méregdrágán megvenni a modulokat az adott fajtól.
Kivétel a gyártó modulokat. -
Micsu #5292 Nah a cristaly gyujtes megy mod nelkul is, eszreveszem hogy csillognak, hol erdemes eladni?
Latom itt is scannelgetni kell az epuleteket mint a rebirthben, anno modot tettem fel ra mert idoigenyes, erdemes itt is?
-
Jóózsf István #5291 Mi is annyit vártunk rá!!! -
mumoka 2012 #5290 új kérdés a bal felső sarokban mutatta a zsét amit keresel most semmit nem mutat hol található ez most ? -
mumoka 2012 #5289 ez a pilóta könyv hogy van 3 fajta van csak és minden hol ugyanazt találom tud valaki eröl böveben valami infót adni.