X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor a bányászok mégsem bányásznak?
Amúgy most, hogy így írod, nekem is feltűnt a múltkor, hogy bójalerakásnál sikerült egy küldetés.
De ezeket nem nagyon szoktam nézni, mindig van 40 körüli egyéb küldetésem.
Intézzek szállító drónt az állomásnak, adjak pénzt az állomásnak, adjak kereskedő hajót az állomásnak.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Most már nyugodtabban vállalom el a lehetetlennek minősített terraformálást. A bányászok vagy megtalálják a megfelelő lelőhelyeket vagy nem lesz a környéken. De legalább nem én nézek el valamit...
Meg is szűnt a népvándorlás. Olyan minden mint régen volt. Egyelőre elcsatangolások nélkül. Aztán majd meglátjuk mit hoz a sors.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.12. 09:53:55
Azt nem állítanám, hogy fejlesztett bányászoknak lenne látszatja! Nyilván nem fog egyik pillanatról a másikra csoda történni és jól is van ez így, de valami történhetne!
Március 16. Jönnek a Terránok.
A szondák esetén sokkal egyszerűbb megoldásra gondoltam, mint elmenni mindért.
Ha már úgyis a közelben a bányász, akkor felszedetem vele. Aztán úgyis elmegy egy másikhoz. Azt is felszedetem vele.
De akár kiküldhetek egy gyors hajót is és sorban felszedetem vele az összeset. Én meg ülők a kényelmes fotelomban SETA-val az ujjam alatt.
Gondolom, ha nem lennének bóják, akkor találomra fürkésznék az űrt, de ezt macerás lenne bizonyítani. De nem lehetetlen!
Nekem is az jutott eszembe, hogy egy komplexem hatókörében felszedem az összeset. Csak hát ugye 5 szektor... Majd keresek egy kevésbé megszórtat!
Erre kiderül, hogy ők cseszerintettek el valamit.
Ezt nem értem. Mi az, hogy "ha"?
Már megfordult a fejemben, hogy lehet nem lerakni kellene a bójákat, hanem felszedni.
Eddig minden hajóm csak oda ment, ahol bója van.
De nem szántam rá az időt, hogy az összeset felszedjem és megnézzem, hogy megállnak e a bányászok vagy megtalálják maguktól a megfelelő helyeket, mint az NPC hajók.
Az sajnálatos, hogy bányászhajót kell befogni szállításra és még az sem működik.
Bíztam benne, hogy ezzel a terraformálásos mizériával és a Terran flottával jönni fog új szállító kategória, amik ércet és folyadékot is tudnak szállítani. De ezek szerint erről le kell, hogy mondjak.
Még azt is elfogadtam volna, ha a mostani szállítóhajókból egyszerűen csinálnak solid és liquid rakterűt. Még csak nem is kellene a grafikával sem foglalkozni, egyszerűen lemásolni a hajó adatokat és a raktér típusát módosítani. Na mindegy.
Át is teszi őket a kereskedők közé.
Hogy mit fognak csinálni pontosan, az a jövő zenéje.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.11. 16:13:27
"
Azért szeretem ezeket a zanzásított szövegeket, mert ez pöllő bármit is jelenthet: "
"Fixed broken construction/deconstruction visualisation" Ezek szerint nem ficsőr volt, hanem hiba!?!? <#wink>#wink>
Akkor lássuk!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.11. 15:50:18
Talán az egyetlen előnye az átláthatóság, de ha ez egy hajógyár IS lenne, akkor már gondban lennék az építő dokkok elhelyezésénél, hogy ne keresztezzék egymás útvonalát. Nekem is ez ütött szöget a fejembe, hogy sűrű és zavaros a kocka, de sokkal könnyebb azt a teret kihasználni.
Így aludva egyet a dologra, lehet, hogy én építkezem rosszul. Nem kellene függőlegesen is kihasználni mindent, mert amúgy sincs kihasználva az a egész terület. Valószínű, hogy elférnék vízszintesen is.
Ááááá, nem hiszem, hogy ez neked lenne köszönhető. Ha csak egyedül akartad volna, akkor most nem lenne gond.
A köz az ellenség, de te nem vagy közellenség.
Van idejük kijavítani. A héten még tudok játszogatni, bár most nem tudom, hogy mit csináljak igazán a terraformálással, illetve merre tovább.
Nyomatnom kellene a SETA-t, bővítenem a gyárakat. De a kékhalálok árnyékában nem merem hosszú időre itt hagyni a gépet. Bár mostanában nem volt, de az ördög sosem alszik. Fölöslegesen meg minek fogyassza az áramot. Így is magas a villanyszámla.
A gyárbővítés meg a jelenlegi (mindenkori) rendszerrel sokszor terhes. Nem értem, hogy a Z (németeknél Y) tengely mentén miért nem lehet eltolni a kamerát. Olyan bonyolult lett volna megcsinálni? Inkább erre álltak volna rá, mint a bányászat szétcseszésére.
Amúgy is idegesítő, mikor nem tudom ahhoz a modulhoz kapcsolni a modulomat, amelyikhez szeretném, mert mindenhova teszi, csak oda nem. Ezt még tetézi az FPS beesés is, ha akkora a komplex.
Plusz, néha alig látni a frissen lerakott összekötő elemet, így csak sacc-per-kábe viszem az egeret, aztán valahol majd kiköt a modul.
A jövő héten nem leszek játék közelben, megint kiküldetés. Remélem az utolsó.
Sajnos a helyben csinálom kicsit bugos.
Bár elkezdi a műveletet, de a felső sorban azt írja, hogy tegyem új helyre a HQ-t. Ugyanazon a rendszeren belül...
Írtad is, hogy ez bugos.
Nem tudom, merjem-e így folytatni vagy inkább ugrassam mindenképp.
Lehet, hogy inkább mégiscsak a lehetetlent választom. Ha már mindenképp ugorni kell. Szeretem a kihívásokat.
Bár a helyszínen erőteljesen korlátozottak lesznek a készletek, más gyáraknak kell szállítaniuk egyes anyagokat.
Metánból meg annyi kell, amennyi nincs az egész univerzumban. A környéken meg főleg.
Egyelőre szerintem várok és bővítek. Nagyon sokat bővítek.
Olyan szempontból egyszerűbb lenne a kiirtott világban ezt csinálni, hogy senki nem szipkázná el a hajóim elől az alapanyagokat.
Nagyon remélem, hamar megoldják a bányászati mizériát és, hogy soha többé nem fognak egyesek olyan miatta sírni, ami amúgy jól működik.
Ha jól számolom, akkor a harmadik.
A halacska nem mondott semmit a terraformálásról, de a menü megjelent némi adattal.
Egyelőre semmit nem tudok vele kezdeni.
Az enciklopédia már nem 3 szkenner távot ír, hanem 3 km-t.
Ha viszont 2 bóját egymástól 30 km-en belül teszek ki, akkor ugyanazt mérik. Ha 30 km-nél messzebb, akkor már nem szólnak bele egymás mérésébe, vagyis a bányászok jobban tudnak válogatni.
Megfigyeltem egyik bányászom.
Először elment balra fel, majd elment egyenesen le, végül jobbra le.
Az irányok a HQ-hoz képest vannak.
Aztán egy kalóz a rakományomat szerette volna, úgyhogy fel kellett hagynom a megfigyeléssel.
Viszont a három mezőből nem tudta megtölteni a bendőjét. És kétféle gáz volt a rakterében.
Épp ez az! Baromira nem kell ahhoz, hogy újratöltsem a Nemezist. Há-listennek ezt is sikerült lelőnöm, mielőtt a világ végéig beragadt volna!
Óránként nézem a gőz oldalát, hátha van mocorgás, de nem lesz olyan szerencsénk mint múlt héten. Illetve talán. Innentől kezdve bármelyik nap esélyes lehet.
Az is felötlött bennem, hogy ezt a terrabizergtetést pont nekem találták ki, hogy elüssem az időt a megjelenésig.
Fight --
Ships destroyed x1
Cap ships destroyed x30
Turrets destroyed x1
Ships claimed x10
Ships boarded x100
Missions completed x3
Trade--
Gates traversed x1
Accellerators traversed x1
Anomalies traversed x10
Discounts unlocked x3
Commissions unlocked x3
Trades executed x1
Trades total value /10000 (divide)
Station modules constructed x100
Staff hired x1
Nem véletlenül foglaltam annyi hajót, arra adja legtöbbet: 100 pöttyöt!
A kereskedelmi rang nem érdekel, mert az így is, úgy is meg lesz! A végrehajtott kereskedések számlálója nálam úgy pörög, mintha tizedmásodperceket számolna!!! kb 5-10 üzletet bonyolítok le másodpercenként! És még ott van a kereskedések értékének az egy tízezrede ami jelen pillanatban 375'5xx'xxx'xxx osztva tízezerrel: 37'551'000 pötty (természetesen ez az egész játékidőre vonatkozik (1100 óra))
A gyártás is elég minimalista, most fejlesztgetem, mert az ugrabugrálások miatt sokat kell várni.
Így is, mert az építés is lassan megy.
Majdnem megkérdeztem, hogy minek a gyártó modul rá, de aztán eszembe jutott, hogy sok drónt gyártat.
Amúgy gyógyszer minek a műhódnak? Vagy az inkább neked, mert nincs metán? <#awink>#awink>
Pl. a szállítódat megvédi a kísérője, stb.
Vagy te ennyit talicskáztál személyesen a szállítókkal?
Amúgy tök jó, hogy mindig variálják.
Engem nem is érdekel.
Attól jobb nem lesz a játék, hogy magasabb rangba kerülök.
Semmi előnnyel nem jár. Legalábbis nem tudunk róla.
Az anyád csipája, az!!!
Hogy mindig tud meglepetést okozni ez a játék!?!?!?
Ja, igen! S/M gyártó dokkot építettél a hákúdra? Mert az is kell a terrainzultáláshoz!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 13:00:29
Mondjuk azt, hogy ez a rang dolog úgy működik, ahogy akar!
A harci rang egyértelmű: Első osztályú Harci Ász voltam és most harmad osztályú Ászok ásza vagyok.
Nem vagyok hülye! ez júniusi kép. 2020.06.25 18:40
És itt nyúlt bele az Ego a rangokba: ez a kép, 47 perccel az előző után készült!!! (A két harci rang között 13 fokozat van (Tizenhárom!!!))
Itt jeleztem is a Steam fórumban, hogy módosítani kellene a táblázaton, mert az Ego belenyúlt!
Szeretem amikor kiderül, hogy mégsem hülyülök olyan szélvész iramban! <#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 07:53:22
Ez azért érdekes, mert a kereskedelmire ugyan van indok, de harcászatban semmivel nem vagyok aktívabb a béta 4 előtti időszaknál. Sőt! A változás annyi, hogy visszaültem a Nemezisbe, mert szöget ütött a fejembe, hogy mivan, ha figyelembe veszi, hogy mod-hajóban vagyok?!?!?! (A sárkány az volt. "Viking" Három pajzsa volt.)
Nem túl egzakt, de mégis csak... Ha a következőt is könnyebben érem el, akkor egyértelmű lesz.
Pont most határoztam el reggel, hogy egy időre félreteszem a játékot, mert a terrabuzgeráláshoz most épp metán is kell és nem akartam vele szenvedni, de így kénytelen vagyok elindítani... <#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 07:00:38
Ja igen. És van belőlük három, ami a nagy anyagmozgatáshoz kell. A kuli munkához ideálisak. Kétszer annyi motyót visznek mint egy inkarkatua, de százszor gyorsabban!
Biztos le lehetne vezetni a nagy hajó kis hajó viszonyát a gázmezővel matematikailag, de nem vállalom.
Biztos kevertem a szállítóddal. Mert én még olyat nem találtam, ami 100k-t tudott volna cipelni. Vagy ezt is benéztem?
Nem tudom, hogy az ego fórumán mindenki nagy hajóval bányászik e és csak én tolom kicsikkel.
De az biztos, hogy a mező visszatöltődési ideje miatt és mert a bányász csak akkor szállítja vissza a cuccot, ha tele van, a nagy bányász kevesebbet szállít, mert többet vár.
Míg a kis hajó kevesebbet vár és míg szállít, addig a mező is töltődik.
Legalábbis én így gondolom, hogy ez így működik.
De majd úgyis kitalálnak valamit.
Nincs módosított bányászhajóm! Vagy nem tudom mire gondolsz.
A gáz azért fogy gyorsan, mert sok hajó gyűjti, kevés helyen van és szerintem valamit elbarkácsoltak. Lehet, hogy a termelési arányokba nyúltak bele. (Nem ez lenne az első eset.) Vagy nem tudom. 1100 óra van ebben a mentésben. A játék megjelenése-óta nyúzom. Többször előfordult, hogy az általam belőtt komplex, egyszer csak elkezdett hiányt szenvedni valamiből!
De ne vegyünk engem etalonnak. Ott a rengeteg ember az ego fórumon akik ugyanezt nehezményezik. Szerintem ne találgassunk!
Rádobtál a megfelelő kavicsra egy bányát és az a játék végéig egyenletesen termelte az ércet.
Vonósugárral az állomásaid közelébe húztad és egyből komplexet csinálhattál belőle.
Volt is egy hatalmas komplexem Ore Belt-ben. Mindent gyártott.
A ribörsz raktárakat nem ismerem, annyit nem játszottam vele. Igazán alig játszottam vele. Nekem nagyon nem jött be, hogy egy fix, gyenge hajóhoz vagyok kötve.
Lehet, ha nem mod-olt hajókat használnál, akkor nem fogyna olyan gyorsan a gáz.
Nekem nincs gondom.
A hajógyárhoz most 88 bányász van rendelve. Az utolsó kb. 15 ércszedő megoldotta az ellátási problémát. Gázból eddig sem volt hiányom.
A HQ-nak adtam 10-10 bányászt, ott viszont a gázzal gáz volt. Most kicsit jobb. Lehet, hogy kell még neki.
Még mindig leginkább csak kis hajókat használok. Gyorsabban fordulnak, mint a nagyok.
Ha jól rémlik, X3-ban nem voltak külön bányászhajók. Amire bányászlézert tettünk az bányászott, ha arra kérte a gazdája. Így a szóródó rakomány szállítása sem volt probléma. A ribörszben kezdődött ez a külön kezelési mizéria, ami ebben a játékban csúcsosodott ki.
Becsaltam az új gyáram vezetőjének az öt csillagot, amivel azt értem el, hogy tényleg elküldte a jobb felső sarokba a gazdag gázmezőkre a szipkáit, amik ki is fosztották egy szempillantás alatt! Pfffff. Ennyit erről. Kell az a peccs! Már van rá mod is, de nem mertem feltenni.
Silent Witnessbe ugrattam végül. Mivel ugrás előtt csináltam egy mentést....
Lehet, hogy Antigone Memorial-ból fog nyílni az egyik Terran terület kapuja?
Vagy csak most fedeztem fel, hogy van ott egy inaktív kapu, vagy csak nemrég került oda.
Ha már eleve ott vagy, nem biztos, hogy elindul a küldetés. Tehát ha az a kérdés, hogy megúszhatsz-e egy ugrást, akkor: nem biztos! Volt szó róla a fórumban, hogy mi van ha már ott vagyunk eleve és nem működött. És ha tényleg nem indul el a küldetés, akkor dupla szívás, mert el kell ugranod és aztán megint vissza! <#wink>#wink>
Félreérted. Ez a terrakultiválás abszolút opcionális! Nem egy fő küldetés, vagy ilyesmi. Ha akarod csinálod, ha nem, nem. Ezt nem fogják kiváltani, vagy engedni, hogy kiváltsa valaki pénzzel. Ha csak nem moddal.
A hozzá kapcsolódó sztori: Ugye én már hittem sok mindent ezzel a "küldetéssel" kapcsolatban, de nem vettem a fáradtságot, hogy kinyissam a szemem. Most sikerült. És fel is fedeztem a csúszkát a részküldetések alatt... Na itt vihogtam fel!
Abban igazam volt, hogy válogathatok, milyen úton jutok el a végére, de hogy végzek-e a közeljövőben? Kétlem! <#nyes>#nyes>
Ez az automatizálás így nem tetszik. Eddig sem működött valami jól. Illetve hol megy, hol meg nem.
Utójáték, előjáték, tök mindegy.
Ha a nép eleget sír emiatt is, akkor majd kiváltják egy busás összeggel, mint ahogy a Paranid küldetésben is volt.
Ha most a kutatásról beszélünk, de akár a terragyömöszölést is mondhatom, akkor igen. Lehet automatizálni. Pénzt kell adni a csikónak és megveszi bárkitől! Vagy csak saját berkeken belül. Pont ugyanúgy, ahogy egy sima állomás, a neki szükséges anyagokat.
Ez a terramaszturbálás tényleg inkább csak utójáték. (Az isten adta nép az egész kurva világon endgémnek - végjátéknak hívja és a gyökerek még úgy is fordítják, (teljesen jogosan) holott egyértelműen UTÓjáték!!!) Szóval, kétséget kizárva azért találták ki, hogy legyen miért futtatni a játékot egy magamfajta elcsigázott vén pöcsnek! Elnézést a vénektől!
Természetesen a Terránokat még várjuk ugye.
De van nevelő célzata is.: Amikor már azt hiszed, hogy mindened megvan és neked már nem lehet újat mondani, akkor beüt egy ilyen kuli munka, hogy "akkor ezt hordd össze te majom!" és akkor rájössz, hogy sehol nem vagy!
AE-ből pont hogy kevés van és kell hajógyártáshoz is. Meg az ugrásokhoz is.
Okostégla nem gond, az mindig van készleten, de a finomított érc...
Asszem az új állomáshoz felhúzok még pár raktárat, hogy legyen hol gyűjtögetni.
Az Incarcatuáim nem egész 3-4000 között tudnak szállítani. Remélem automatizálni lehet a szállítást, mert ez nagyon sok klikkelés lesz.
Azért nem kevés anyagot igényel az ugrás. És most igazán másra fordítanám az erőforrásokat, de jó lenne haladni ezzel is.
A háború nem igazán hozott nagy változást nálam. Azt sem tudom, hol vannak a front vonalak.
Úgy látszik, hogy a hajók viselkedésén nem tudnak javítani, csak rontani...
Kajánál, gyógyszernél nálam is be volt állítva, hogy vegyen is, de úgy látszik, hogy nincs aki eladjon.
A kis négyzetet én is kipipáltam, de nálam nem vettem észre, hogy eltűntek volna a munkások.
Ezek szerint most tették és vitték a kaját is.
Amúgy a gyárak még mindig 100% fölött dolgoznak, úgy, hogy 0 munkás van az állomáson.
De korábban már elérték a 114-118%-ot, most meg csak 106%.
Ha nem a hajógyár lenne, akkor nem is érdekelne. Építek még pár modult és meg van növelve a termelés. Így viszont nincs ember a hajókra sem.
Amondó vagyok, hogy ugorj ki valami forgalmas helyre, (Mondjuk a körútra) ahol könnyebben vissza tudod tölteni az ugráshoz szükséges motyót és majd lesz valahogy.
Én hülye! Azt hittem, hogy végeztem vele. úgy gondoltam, hogy ha végére értem a tennivalóknak, akkor annyi. EGY FRÁSZT! Ott a klínáp szekcióban, amit én vagy-vagy választási lehetőségnek véltem, az valóban egy választási lehetőség, hogy épp melyiket akarom csinálni, de nem jelenti azt, hogy a többit nem kell. Úgyhogy, most még van három tortúrám hátra!
<#wink>#wink> Pedig már elkezdtem felvenni, hogy most csodát látunk...! Mekkora pofára esés volt!
Kicsit még üssük a hajók viselkedését.
A szitu a foglalás. Eddig az volt, hogy a kísérő hajó, ami a katonákat szállította, amikor kiadtam a foglalási parancsot, (disable target!) akkor odajött kiszórta a kapszulákat majd elment lőtávolon kívülre és várt türelmesen. Na ez már nincs. Most ott tekergőzik - dörgölőzik mint egy macska, ami akar valamit az embertől. Ez így nem lenne baj, de meg is löki a hajtóművétől megfosztott áldozatot, ami ugye azzal jár, hogy fékezetlenül elkezd sodródni az űrben! Akkor most képzeljük el azt a börleszk jelenetet, amit rend szerint egy kalappal szoktak előadni és már abban a korban is szánalmas volt: A kapszulák, már majdnem odaérnek az áldozathoz, de hordozójuk ekkor meglöki és elsodródik. Ezt elő tudja adni számtalanszor. Én a másodiknál már agyvérzést kaptam. Nem vagyok egy türelmes ember, de szerintem ez a legjámborabbaknak is betett volna!
Van valami olyasmi passzus a jegyzékben, hogy fejlesztett (Vagy kapitális, vagy csatahajó) viselkedés. Hát köszönjük szépen ezt is, EMESE!
Kaja - gyógyszer dologgal vigyázni kell. Amelyik állomásom magának készíti, ott is beállítok egy minimális vételi rátát. Biztos ami biztos.
Nem engedhetek meg magamnak amiatt is agyfrászt, amikor így is küzdök a munkások létszámával. Az lett az új eljárás, hogy bepipálom a "Töltsd fel az összes lakást" jelölőnégyzetet, és mintha ez működne... A baj csak az, ha ezt úgy teszem, hogy már van valamennyi melós, akkor azokat leépíti és kezdi elölről! Mintha ez olyan könnyű és egyszerű dolog lenne!
Természetesen a bányászaim már Argon Prime-ba akartak menni ércért. Mikor a szektorban 100 millió van.
Úgyhogy kaptak egy cuki tiltást a szomszédos rendszerekbe való bemenetelre. Ami be is vált. Helyben bányásznak.
Gondoltam, szállítok egy karikát a hajógyárba, hogy ki ne fogyjon. Erre nézem, hogy mind szilikonból, mind fémből jó 100k a készlet.
Akkor minek kellett nekem ez a gyár? Asszem beállítom eladásra.
A hajógyárhoz most úgy 90 körüli bányászhajó van rendelve. A ma kapott 15 ércbányásszal együtt. Úgy látszik, hogy ez most szinten tudja tartani a termelést.
Főleg, hogy kicsit elfogyott a kaja és hirtelen eltűnt az összes munkás. Nem is értem. Kisebb létszámot el tudna látni a maradék kaja, de nem, mindenki elhúzott.
Nekem is béta van és a terraformálásnak se híre, se hamva.
Épp most hajtottam végre az első kettes szintű teleportálást a HQ-val.
Kedvesen egy fejlesztett műhold nagyságú területet takarít ki az odaugráskor.
Ne má', hogy megint ugornom kell egyet, hogy beadja a bolygócsesztetést!?
Vagy az lenne a baja, hogy rendszeren belül ugrottam? De másik szektorba. Nem számítana?
Nem hagyom el szívesen Grand Exchange-et. Ez egy jó hely.
Fórumtársunk szerint lehetne párhuzamosítani, de...
Na megyek, leszállítok egymillió egység jeget a hákúnak, hogy lezárhassuk a terafricskázást.
Pedig a saját rendszerükben is van 5.4-es. De nekik inkább a 21 és 31 kell...
Nem csak a bányászoknak és csatahajóknak különös a viselkedése. Sokszor a kereskedőknek is. Mikor 2 smart chip-et szállít valakinek a 10k-s rakterével. A falra tudnék mászni.
Amit írsz, az úgy jó lenne és biztos, hogy valamilyen szinten talán így is működik, de sajnos nem elég sok a szint.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha én mondhatnám meg, hogy ki, hova megy. Jobban mondva minden anyaghoz kijelölhetnék egy területet, aztán ő eldöntheti, hogy a gyárnak éppen melyik a fontosabb, oda küldi a hajót.
Ezt még lehetne tetézni bár döntéssel, de sajnos jelenleg nem dönthetünk.
KIVÉTEL! Megszabhatod a hajóknak, hogy hova mehetnek és hova nem. Lehet szabályokat létrehozni. De az is lehet, hogy jobban beakadna tőle az egész, mint most.
De ugye az NPC hajók bányászmetódusát megtartották, mert azoknak ég mindig nem kell bója és még mindig kimennek a szektor legeslegszélére és azon is túl.
Ilyen szempontból a lassulás is érthető, hiszen annak a szerencsétlen 1 magnak van egy plusz feladata. Hajónként.
Kíváncsi leszek arra a terraformálásra. Én még messze vagyok tőle, még a 2. teleportációhoz gyűjtöm az anyagot.
Ugye-hogy-ugye én anno hiányoltam a szállítóhajókban az érc és folyadék szállítókat. Azt mondtátok arra ott van a bányász.
Amúgy nagyon egyszerű a dolog. A raktárra ráraksz egy (pár) gyártó modult és máris jó a szállító.
Valóban csak a szükséges bányászlézert kell a bányászhajóra tenni. Nem is értem miért van lehetőség a plusszolásra!
A bányászok viselkedése (mindegy is kinek köszönhető) meglehetősen furcsa. Az nem feltétlen a legbölcsebb metódus, hogy elkezd gyűjtögetni itt, majd gondol egyet és átmegy négy szektorral odébb, majd mégis inkább vissza. Na ez már jelentős időveszteség. Ami nem valószínű, hogy kifizetődő.
Azt se feledjük, hogy előtte is voltak különös dolgaik a bányászoknak. Kezdve mindjárt azzal, hogy üres kavicsokra lődöztek.
Kicsi az esélye, hogy ezt valaha is rendbe hozzák, (Lásd még a csatahajók viselkedése) de még mindig visszatérhetnek az eredeti verzióhoz.
Talán kéne nekik egy zseni, aki több lépcsős viselkedést írna ezeknek a hajóknak.
Most kábé itt tartanak: "Ide megyek bányászni, mert itt a leggazdagabb a mező" (Nyilván ennél azért több feltételnek kell teljesülnie, csak az arányokat akarom érzékeltetni!)
Az ideális ez lenne: Ide megyek bányászni, ha... ami ha... akkor ez, vagy az és még ennek és/vagy annak teljesülnie kell. De ha a gazdasági igazgatónéninél 28.-a van, akkor inkább legyen a "B"
Lassan végzek a teljes kiválasztott terracsesztetéssel. (Ez volt látszólag a legegyszerűbb!) Majd referálok az eredményről.
Ja még egy: Azt gondolnám, hogy a gyárak egymás között tudnak ércekkel és gázokkal kereskedni. Csak épp van egy kis logikai bukta benne. Szóródó és folyékony cuccot csak bányászhajóval lehet szállítani. Bányászhajót viszont csak bányászat céljából lehet a gyárhoz rendelni. Magyarán, elméletileg nem tudja átküldeni őket áruért, hiszen nem szállítók, hanem BÁNYÁSZOK!!! Hoppácska!
Ha esetleg tetten érem, hogy mégis megoldja, majd szólok.