Egosoft X4
-
Szerintem nem olyan rossz a fizika.
És én EA korában kezdtem vele játszani.
Mondjuk a beszerzése után ránéztem, uhhh, mondtam és elfelejtettem pár hónapra.
Érdekességek vannak azért most is benne.
Azt viszont nem értem, hogy miért akartok autót építeni, mikor ez egy űrös játék.
Jó, oké, tudom, beletették a bolygókat. Őszintén szólva hiányzott a fenének, de hát a nagyközönség a fene és mindenkinek BOLYGÓ kell az űrhajós játékba...
Na mindegy, építsetek repülő fúró hajót. Több energia kell hozzá, de sokkal mobilabb.
Amúgy van fúró autóról is fenn videóm szerintem.
A beüzemelése macerás volt, sok mentést igényel. SP-ben játszva természetesen. Multiban oltári nagy mázli kell hozzá.
Nem is véletlen, hogy a multis szerverek hamar kihalnak. A motornak vannak határai, pont, mint az X-eknél.
Ha szerveren játszotok, akkor kilépésnél a karaktered nem lép ki. És, ha meghalsz, akkor üres lesz a tatyó. Illetve ez sem pontos. A tatyó ott marad a meghalás helyszínén, amit a játék takarító modulja előszeretettel ki is takarít. Mást nem biztos, de a tatyódat tuti. Néha szeret átesni a cucc a felszínen is. Az űrben meg gravitációs tér hatására megindul.
A Föld szerű bolygón ki kell nyitni a sisakot, akkor nem halsz meg kilépésnél. Amúgy meg ugye a ruha energiája látja el a kobakod levegővel. Beszívja a levegőt a ruha és neked O2-t ad. Nyitott rostélynál meg nem.
Egyéb esetben meg kriót kell építeni. Energiaforrásra és O2-re kötni és abba beszállva kilépni.
A Föld szerű bolygón előny, hogy egy tartályt simán ventilátorral meg lehet tölteni, nem kell jég és O2-H2 generátor hozzá.
A szélmalmok meg konstans energiával látnak el. Akku sem kell melléjük.