X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dilemmába kerültem.
Ott ahol három részre válik a "Yaki" történet (A Terran sztoriból a kishajót a csikóhalhoz vittem kikódolni...) Vagy lerombolom a trafót, vagy megyek árulkodni, vagy kirakhattam bójákat a naprendszerben. Na, én ezt választottam, de az amúgy velem lévő nyomorult féreg Yaki beárult a Terránoknál (Meg kellett volna állítanom, de elbénáztam!) Most -28-on vagyok velük. Ez csak azért baj, mert ha ezen a szálon megyek, akkor rászabadíthatom a Xenonokat a naprendszerre, de aztán még mindig le kellene szállnom egy terran állomáson. Ami ugye így már lehetetlen. Azt is választhatom, hogy elárulom a Yaki-t és megyek szintén egy terran állomásra árulkodni én magam. Ugyanaz a kotta. Vagy választhatom azt, hogy lerombolom a relét.
Vajon, ha visszatöltöm, és elkapom a gyökeret, akkor nem derül ki a turpisságom? Meddig tudnám fenntartani ezt a több lehetőséget? Melyik utat válasszam?
Azért indultam erre, mert a lehető leghamarabb akartam benyalni magam a kukurikúért (Yaki nemezis) Split mk4-es motorral úgy megy mint egy Sárkány (kb 1200) De a pajzsa meg ugye jobb. Sőt! A terrán pajzs mintha jobb lenne a Teladinál is!
Szóval maradhatok ennél a folyamnál is és megpróbálhatom magam visszanyalni, de -28-ról azért nem egyszerű!
Azzal a 8 pontos logikai izével is csak kb. 3 kört szaladtam.
Az ajtókat meg sikerült elsőre kinyitnom.
A bányász bóják miatt 457 küldetésem van...
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A gyárak hajói pusztulnak.
Köszi!
Dzsob dán! <#wink>#wink>
Ez meg a mod. Ahogy a neve is mutatja, csak azokat a hajókat éleszti újra, amik alkalmazásban, vagy rajban vannak!!! Tehát az általad vezényelt kósza hajókat nem!
Akkor már tudom, hol kell keresnem. Ezt kereshettem volna ítéletnapig.
Mi is az a mod? Lehet, hogy nekem is fel kellene tennem, mert mostanában sok hullik hol ezért, hol azért.
Meg kellene valami butított harci rendszer is. Ami nem gondolkodik annyit, ha piros, akkor támad. Mindegy, mi az.
Aki ilyen tápos...
Grat hozzá!
Szép összeg.
A helyzet az, hogy nálam is hullanak a hajók, és nem csak a Yaki miatt, hanem a SCA is mintha fickósabb lenne. De ezek miatt nem aggódok, mert fent van egy mod ami azonnal újragyártatja (Jobbára a saját állomásommal) és üzembe is helyezi az elpusztított hajót. Épp csak vissza nem festi sárgára vagy lilára!
Megvan az összes Terrán tervrajz! Még a Yaki-nál kell nyalizni a nemezisért és dzsasz! Nagyon kell nekem az a ladik!
Feltéve, ha a sarok az a terem, ahol van egy csomó oszlop, ami filmekben jellemzően valami energiafejlesztő.
De az lesz az.
A Föld rendszerben kell berepülni egy yaki hajóval egy állomás maradványába, miközben ajtókat nyitogatok.
Visszamentem a főkapuhoz, de az ott lévő kapcsoló be van zárva.
A leírás semmi támpontot nem ad, az angolom meg nem annyira jó, hogy a videóból kiderült volna számomra, hogy mit kell tenni.
Annyit ír, hogy Gain access. Ha jól emlékszem.
Nos. Amire azt hittem a történet az az úttörők története volt. A Terránoknak külön van. Most azt csinálgatom. Nekem így jött sorban.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Miért, lesz több is?
Arra is gondoltam, hogy csak ki kellett volna teleportálnom. De már ki volt kapcsolva a gép, így nem próbáltam ki.
Neked jó az egyenleged.
Nálam a yaki pusztítja a szállítóim az egyik rendszerben.
Természetesen a fejlesztett harci rendszer olyan jól működik, hogy a csörgők mindenfele járőröznek, csak arra nem, amerre kéne. Nekem kell kézzel rájuk irányítanom. De akkorra már késő legalább egy szállítómnak.
Az a gyanúm, hogy én meg kijátszottam a komplett emberiség bölcsője sztorit éjfélig. De ha ez igaz, akkor nem nagyon erőltették meg magukat!
Az egyenleg: Plusz egy "S" vacak Mínusz a legelső Nemezisem, amit a játék eleje óta dédelgettem. Egy órányit kellett volna viszzatöltenem miatta... Valahogy kell szereznem belőle egy Yaki verziót! Jah és valószínűleg egy kurírom is odalett.
Ha valakinek sikerült, akkor ne tartsa magában, hogyan. Nekem mára elég volt.
Még, jó, hogy odaraktam egy műholdat is.
Új küldetés a listában nem jelent meg.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.16. 18:19:21
És úúúúú, megjött, itt van.
Csak aktiválták, nem szedett le semmit.
Most már feltenném a kérdést, hogy mi a lófsz van?!?!
Ebben a pillanatban kellett volna megjelennie a Statisfactory-nak is egy szintén négyes számú frissítésének. Az sincs sehol!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.16. 18:04:22
Az ismétlődő parancs nem működik.
A hajó odamegy az állomáshoz, megveszi, amit kell.
Majd nem hajlandó eladni ott, ahol el kellene adnia.
Csak ugrál az első és második lépés között. <#falbav>#falbav>
Az értékek jól vannak belőve és kell is az anyag.
Kár volt kiszednem ilyen korán a Serenity-t.
De a HF szám nem változott.
Igen van rá esély, hogy megosztották a rohamot és valamit már áttoltak előre.
Már csak az a gond, hogy a Humidity-t kellene növelnem, de nincs rá feladat.
Legalábbis semelyik nem írja, hogy a következmény a Humidity növekedése lenne.
Amúgy nem tartom kizártnak, hogy a másfél gigával már a holnapi tartalomból is kaptunk egy csomagot.
Jó, hogy ma legóztam egy nagyot. Holnap meló után az első dolgom lesz bekapcsolni a gépet. Nem tudom, hogy mikor érkezik a DLC, de remélem, hogy hamar.
Tomi trélere a legelső videó a felhő terran dlc-nél. Ami ugye a Cradle of Humanity.
Steam szerint még kb. 23 óra a feloldásig. Nem hangzik túl jól. Számomra.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.15. 20:19:19
Holnap rilíz!!!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.15. 18:51:30
És szerintem korábban is a Trinity Sanctum VII kapujánál találkoztam a jelenséggel.
Úgyhogy már nem milliárdos vagyok, hanem csilliárdos!!! (Billiomos. Anglománoknak trillion.)
Nem tudom, hogy valaha is vétett-e ekkora hibát a fejlesztőgárda. Nyilván lenne itt pár ember aki kapásból tudna példákat mondani. De ennél értelmetlenebb módosítás kevés jutna eszünkbe! Erre mondják a tengerentúli filmekben, hogy: KÁMÓN!
Persze mondhatjuk azt is, hogy minek nekem ekkora hodály? Most nem mindegy, hogy egy nagy, vagy három kisebb?
Jótanácsként azt tudnám javasolni, hogy amikor odaértek, hogy választanotok kell kivel álljon hadban a paranid csürhe, akkor jól gondoljátok meg, hogy a "MINDENKIVEL" lehetőséget válasszátok! <#wink>#wink>
A hülye gazdasági igazgatós jücsübömhöz (#5121) jött egy hozzászólás, amiben kifejti az emberke, hogy a játék nincs felkészítve arra, hogy egynél több szilárd nyersanyagot kelljen begyűjtenie... HANEM, MÉGIS MI A LÓF.RA???
Kezdem elveszteni a türelmem!
Mondjuk nincs is a listában.
Sajnos vagy nem sajnos, szerencsére konyhára kell a pénz. Úgyhogy nem vagyok olyan hülye :D
Egy rövid ideje motoszkált a fejemben valami.
És én hülye, egész eddig manuálisan szállíttattam a cuccot az építkezésekre. Sok-sok klikkeléssel.
Kivétel, ha valahol mégis csak működött volna az automatikus ellátás.
Szóval a lényeg, hogy a hajók információs részében a parancsoknál van egy olyan, hogy "Repeat Order".
Ezt kiválasztom, majd megmondom neki, hogy menjél ide, vegyél ezt (sajnos csak venni lehet), majd vidd oda és add el (csak eladni lehet).
Simán rakodás nincs.
Itt jön képbe, hogy saját magamnak adok el, annyiért, amennyiért a másik helyen megveszem.
És a hajó elindult. És elvileg ezt a kört járkálná. Több akciót is be lehet állítani. Vagyis egy hajó hol okostéglát, hol építőkockát is tud hordani.
Viszont ez sem tökéletes.
Gondoltam, hogy a pénzzel (ha már úgyis csak vétel és eladás van) beszabályozom, hogy mennyit hordjon. De sajnos ez sem jó, mert HP-ből sokkal több kell, mint C-ből. Viszont a szállításban nem akkora a különbség.
És ahogy néztem, saját berkeken belül amúgy sem von le semmit és nem írj jóvá semmit.
Szóval erre oda kell figyelni. De sok klikkeléstől és 50 darabos köröktől megkímélhet.
Így nincs is szükség a módosított Serenity-re.
Vajon mikor fogják azt javítani, hogy a hajó bemegy a gyorsítóba, majd a túloldalt abba az irányba jön ki, amerre eredetileg be kellene mennie? Természetesen a gyorsító mögé érkezik a szektor széle felé haladva. Miután sikerült megállnia, megfordul és elindul a célja felé, ami a szektor belső területén van.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.12. 01:33:11
Ez az automatikus rakterület lefoglalás nem nagyon akar összejönni nekik. Nem tudom mit baltáztak el a terrabuzgerálásban, ami ezt okozza, de elég becsületes munkát végeztek! <#bee1>#bee1>
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.12. 01:18:31
Már gondolkoztam azon, hogy a védelmi állomásaik városházáját lövöm csak ki, így könnyen az enyém lehetne a rendszer és talán nem esne annyit a repum.
Viszont amíg az övék, addig többnyire védik is. Igaz, hogy a hajóimat meg folyamat csesztetik a kis szúnyogok. Így azok nem tudnak nyugodtan dolgozni.
De kevésbé lövi le a Kha'ak is őket.
Az az eset, amikor kiborult a bili a saját szektoromban volt és 5-8 paranid rombolót kellett eltenni láb alól. Nem lett belőle sértődés!
Inkább talán, hogy kikapcsoltad az idegenektől való vételt. Ha visszakapcsolod, akkor hamar kiderülhet.
Ránéztem a HQ-mra, ha a kavicsra viszem a mutatót, akkor az összes modult kijelöli. Szóval nekem nem volt széteséses bulim.
Én az ilyen eltűnős kajagyár miatt nem szeretem magára hagyni a játékot.
Most úgy van beállítva minden, hogy csak a pénzhiányt jelzi az állomásokra (ezt nem tudtam kikapcsolni sajnos) és a támadásokat, megsemmisüléseket. Ja, meg az SCA és FRF hajókat.
Sajnos nem sikerül neki mindig hanggal is jeleznie, ha piros sor jön a logban. És a SETA-t sem mindig kapcsolja ki ilyenkor.
Ez nem túl jó, de sajnos jobb nincs.
Bár ahogy néztem, ezek a modok nem kerülnek bele úgy a mentésbe.
Legalábbis az elejére biztos nem íródnak bele, mint a CrystalBeacon mod.
De nem akartam, hogy a Serenity benne legyen a mentésben.
Természetesen modok nélkül is kipróbáltam a dolgot, de úgy sem jutottam előrébb. Szóval szerintem nem a modok teszik.
Azt nem tudom, hogy a CrystalBeacon-ből mi maradt benne, mert az nem akart rendesen kikapcsolni, csak mentés szerkesztéssel sikerült. Két sort kiszedtem és jó lett a mentés a mod nélkül. De, hogy lentebb mi van? ...
Amúgy az új mentés, melyben már a Serenity sincs benne és semmit nem csináltam, csak betöltöttem a régit és mentettem, 1 MB-tal nagyobb lett.
Lehetett tudni, hogy ez lesz. (Nem véletlenül építettem hivatalt az új kajagyárra!) Csak én inkább arra készültem, hogy kizavarom a Paranidokat a szektorból. Meg is építettem tíz Mirandát minden tuningjával együtt, de mire kész lettem, ez fogadott.
Tehát; Vagy azt kellene, hogy nincs kegyelem a második harmadik találat után, vagy ne sérüljön baráti tűzben az állomás!
Volt olyan, hogy a szemem láttára lőttek porrá modulokat az egyik hajógyáramon. Ráadásul a saját szektoromban!!! Amíg be nem rágtam és ki nem irtottam a gyökereket.
Nagyon bosszantó jelenség!
Csak ugye nem tudok következtetést levonni, mert több intézkedés is történt egyszerre. Kezdetnek mindjárt egy vezér csere. Ezt gondolnám a legjelentéktelenebbnek. Sok modul lett hozzáépítve ami esetleg kibillentette helytelen nyomvályúból... és letiltottam az npc-ket is.
Szóval majd meglátjuk.
Egy másik csak számomra érdekes eset, hogy egy kajagyáram szőrén szálán eltűnt! Hogy mikor és hogyan azt nem lehet tudni! Teljesen ártatlan Teladi kaja és gyógyszergyár volt.
Csak lett eredménye a sok háttérben futásnak! <#nyes>#nyes>
Én azt úgy szoktam áthidalni, Bár ez sem feltétlen szerencsés, hogy egy mentés erejéig kiveszem a modokat, de ezt is csak abban az esetben, ha tudom biztosan, hogy nem a mod a felelős.
Érdekes az az eset. Nekem is magasra van állítva és soha nem volt vele gondom.
Valaki már nyitott is rá topic-ot, de neki meg is oldódott a gyorstapasszal.
Úgyhogy én is hozzászóltam.
Szomorú vagyok.
Hova lehet amúgy írni nekik?
Nézegettem a fórumot, de nem találtam megfelelő topicot.
Azt tudom, hogy a fegyverzet utólag kerül rá, de, ha be lenne tervezve, akkor mutatnia kellene a tervezőben is.
És, ha lenyitom az egyik lerakott modul anyagigényét, akkor ott is meg kellene jelennie, hogy mennyi kell a védelmi elemekből, de ott sincs semmi, csak a szokásos 3 elem az építéshez.