7249
Egosoft X4
-
Micsu #5448 En 4.0val kezdtem, 100 ora korul vagyok de mukodik minden eddig, jobban mint a regi x jatekokban, a ket dlc az kell sztem, fajok meg a hajok miatt, zenek is ott a legjobbak, futni is jobban fut mint a regi cimek bar grafikaban annyira nem kiemelkedo mint anno a reunion volt. -
Jóózsf István #5447 Összefoglalnád, hogy mi, miért, mikor történt, mielőtt árokbalövetnéd a fejlesztőket!?!?!? Nem védem őket, mert megérik a pénzüket, de ilyen hibáról senki nem hallott még! -
#5446 Nálunk nem is fordult elő.
Nem biztos, hogy a játékban van a hiba.
Írtál nekik a hibáról? Jó lenne, ha ők néznének utána.
Ha kiszedett modokkal feldobod valahova az egyik mentésed, akkor én is ránézhetek, nálam előjön e a gond vagy sem.
De ennél többet akkor is csak a fejlesztők tehetnek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.05.28. 12:37:50 -
goyo2 #5445 Nem akarok senkit untatni, de nekem kampec. Sajnos hiába tudom rendbe rakni a hajóimat újragyártással. Olyan sok NPC hajót érint a leállás, hogy leállt szinte az egész univerzum. Nem veszik a cumómat, állnak az NPC hajót jó nagy része.
Azt hittem azért több év fejlesztés (ööö javítás) után ilyen már nem fordulhat elő. -
#5444 A terrán rombolókat nem próbáltam, de talán erősebbek lehetnek, mint a csörgők.
A csörgőkkel a terrán dlc előtti xverzumot kiirtottam. -
#5443 50 Rattlesnake nagyon hatékony minden ellen.
De a Raptor is nagyon jó állomás ellen akar egyedül is, csak jobb, ha te irányítod.
Egyéb esetben ajánlott 10-20 csörgő mellé. -
Micsu #5442 Most a Torusban tökölök Terran coverrel, elég pöcsölős de legalább addig megy az economy és dől a lé.
Eléggé tetszik a split carrier, rengeteg Mes ágyú van rajta, gondolom ez Mes és Ses hajók ellen jó igazán, nagy hajók ellen nem sok szart ér.
Asgardn a leghatékonyabb nagy hajók és stationok ellen?
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2021.05.27. 23:33:16 -
#5441 Én is a HQ-ra vittem. A Katanát magam gyártottam le.
A szektorban tényleg dokkolni kell.
Én odaküldtem egy kis hajót is bedokkolásra.
Mert időnként másfele is menni kell. A kis hajóra meg mindig rá tudok teleportálni. -
Micsu #5440 Én a boronhoz vittem :P
A xenon sectorban a küldi miatt dokkolni kéne, azt hittem mindegy milyen hajóval megyek oda. -
goyo2 #5439 Nem azzal. Majd kapsz egy katanat, ha a terran bulához viszed.
Amugy a katanaban az inventopryban van egy xenonterran implantatum vagy mi. Azt lehet át lehetne tenni. Én már nem próbálom, mert kilőttem a hajót.
Mellesleg, ha uj hajót gyártok annak jó a turretje. Igy mindent eladok, és újragyártom a flottát.
Még ettől függetlenül nem értem miért állt meg a terran asgardos flotta. (Egyszer már bevonultam vele xenonékhoz, akkor egyből ment be) Megállt az előtte levő szektorban. De már nem is érdekel a hülye plot.
-
Micsu #5438 Mikor megszerzem az asteroidából a yaki vadászt akkor a xenon sectorba azzal érdemes menni?
Mentem vele egy kicsit és egyből ellenség lett mindenki :D -
#5437 Akkor nem szabad használni. -
goyo2 #5436 van egy olyan forum bejegyzés, amiben ez a katana használata ilyeneket művel.
-
#5435 Tényleg nem tudom, tényleg kéne írnod a fórumukra.
Én a yaki hajót csak addig használtam, míg kellett a küldetéshez. Utána elvittem a HQ-ra.
De az is lehet, hogy pilótát tettem rá és elküldtem a HQ-ra, én meg a sárkányomban folytattam a küldit.
Úgy emlékszem, hogy a terrán rendszerekből kijőve visszakaptam a tulajdonom felett az irányítást.
Az erősítő meg xenon területen van.
De, ha ez nem mai probléma, akkor nálad az alapjátékkal is gond lehet.
Fájlellenőrzés a steam-en keresztül.
Esetleg a géped nem bírja.
Fogalmam nincs. -
#5434 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hupsz, ezt benéztem. Nem HW info-t néztem, hanem HW monitort. Kinézetre kb ugyan azok.
Jól hangzik ez az alfakúl. Viszont most nem cserélem le, max, ha lesz új VGA.
A Zafírt annyira nem ismerem. Nekem egy olyan noname-nek tűnik, mint a Zotac, meg EVGA, bár utóbbit párszor láttam PCX-es konfigokban.
Vagy a zafír a Shapphire lenne? Régen sok jót nem hallottam róla. De az lehet, hogy már nagyon régen volt.
Nézem is a 6900XT-t potom 2200 euróért, 3 ventis radiátorral. Pont ma volt fizu, de behúznám, raktáron is van neki.
Ajánlott tápnak 900W-ot írnak, mindjárt azt is vehetnék újat. Meg valami brutál nagy házat is. És, ha már úgyis le kell szednem a prociról a bordát, akkor mindjárt lecserélhetném egy nagyobbra.
Kész anyagi csőd, ezt már nem fedezi a fizum.
3 tápkábel kell neki. Brutál.
De legalább van 3 DP kimenete. A monitor kábeleimmel legalább nem lenne gond.
Másik kereskedőnél már 2700-ba fáj. -
goyo2 #5433 Nem hurcoltam sehova a transpondert, mert szerintem se lehet. Viszont amikor ott dekkoltam az amplifier station elött és azon agyaltam mit válasszak, be akartam magamhoz hívni pár rattlesnake-et, de nem tudtam.
Mellesleg a legutolsó patch előtt a terran plot kezdett el ilyeneket produkálni, de a patch megszuntette.
Egyszer olyan volt hogy egyik szektoromban az összes bányászom egyetlen pontra akart menni, de nem mozdultak. Akkor is ilyen részleges gondok voltak.
Azt hittem akkor a terran plot megjavitotta, de csak roszabb lett és későn vettem észre. Sajnos 16 napos full mentésem van csak a gépről.
Utoljára egy hasonló miatt tettem félre pár évre a játékot. Lehet most is az lesz. -
#5432 A yaki transponder hurcolható?
Én azt hittem, hogy csak az a hajó képes megváltoztatni a jelét. Szépen be van dokkolva a HQ-ra a másik yaki hajó mellé.
Viszont akkor nem tudom mi lehet nálad a gond.
Tényleg érdemes lenne a fórumukra felmenned. Jobb ötletem jelenleg nincs. -
Jóózsf István #5431 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nekem is mindig a legfrissebb HWInfo van fent. Nézd meg a beállítások Lavout részen, hogy mindenhol van-e pipa! Mondhatnám, hogy várj türelemmel, de volt idejük rendesen megcsinálni tavaly év vége óta!
Azért lett alfakúl, mert
1; bármikor kicserélhetem bármelyik elemét!
2; Csak ő ad rézből készült radiátor a játékvíz szettjéhez!!!!
És mert foglalkozik épített vízzel is. Neked ráadásul helyben van, mert hazai cég.
Ha AMD-ben gondolkodok, márpedig ugye piros gép lesz, akkor csakis a Zafír jöhet szóba (Ánusz, dzsidzsabádzst szóba sem jöhet, az összes többi gyártótól fázok! Nálam az MSI a favorit alaplapokban, de egyszer elég rossz hírük lett VGA fronton...) és neki nincs gyári folyadékos kártyája. Viszont van az alfánál rászabott szép, átlátszó, szinebonás... +50 pengő kiadás!
-
goyo2 #5430 Szerintem a terran plot kavart be. Ha beulok egy hajomba majd visszaadom a pilótának, a parancsai között megjelenik hogy wait for signal, majd assign new commander, ami az eredeti főnökére mutat. Ha törlöm az wait for signalt. akkor megy tovább szépen. (De a turretek nem)
Azért gondolom hogy ez a baja, mert amikor a katanaban voltam a yaki transponderrel, addig nem tudtam a saját cuccaimat se kezelni, mert ugymond a sajat ellenségem is voltam. Szerintem amikor ez az állapot megszünt nem adta vissza jól az irányitást a cuccaim felett.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2021.05.26. 15:07:51 -
goyo2 #5429 most lenne jó az az x3-as export import tool :-) -
goyo2 #5428 kikapcsoltam minden modot. Azért irtam hogy új mod nincs, mert 10+ nap van a játékban és azok az eleje óta benne vannak.
Az a baj, hogy ami hajót ,,felszabaditok", az elindul, de nem lő semmivel. Pilóta csere megvolt.
Amit nem értek, hogy megy minden, egyszer csak nem, de akkor előző mentést betöltve se. Mintha nem a mentésben enne a hiba. Nem logikus. -
#5427 Ilyennel még nem találkoztam.
Olyannal igen, hogy a terrán állomás elnyelte a hajóm és alig tudtam elővarázsolni. Pilótát kellett benne cserélnem, kiadnom a kidokkolás parancsot és akkor hozta elő az állomás a bendőből.
"nincs új mod ami okozhatná" ügyes bújtatás, ezek szerint régi van, ami okozhatja, mert nem kapott frissítést a 4.0 óta és kicsit inkompatibilis lett.
De azért próbálkozhatsz pilóta cserével is, de több száz hajónál...
Szedj ki minden mod-ot. Ha úgy is csinálja, akkor töltsd fel a mentést egy felhőbe (pl. dropbox) és írj az X4 fórumába egy hibajelentést.
De megnézheted eleve a fórumot is, hátha másnak is van ilyen gondja és van rá megoldás is. -
#5426 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja, hogy ez ennyire moduláris!
Gondolkodtam épített hűtésen, de jobb szeretem a zárt rendszert, aminek nem gond, ha fekszik.
Viszont ahogy nézem, ez megoldja ezt a gondot.
Nem tudom, hogy vannak e csak bordával szerelt VGA-k vagy azt neked kell megcsinálnod. Viszont akkor nagyon figyelni kell, hogy milyen kártyát veszel, amire bordát is gyártottak.
Úgy emlékszem, hogy EVGA csinált a zöldeknél olyan hibrid megoldást, mint ami nekem is van MSI-től. Viszont ezt bekötni a rendszerbe, hát nem tudom.
Olyan megoldás miért nincs, hogy eleve a csőbe van beépítve a hőmérő? Sokkal pontosabban lehetne mérni a radiátorba befolyó és elfolyó víz hőmérsékletét. És lehetne figyelni, hogy a CPU-tól milyen meleg víz megy a GPU felé, ha egy körön van.
Mivel monitoroztad a procid?
Nekem a legújabb hwinfo nem jelöli a preferált magokat. -
goyo2 #5425 az xml ráküldtem egy validátorra, azt mondja valid
-
goyo2 #5424 Egy nemesisbe beultem, majd kiszálltam, majd kelett egy waiting to signal parancs törlés, akkor már jött utánam, de a támadás parancsra csak ott állt mint f@sz a hidegvizben. -
mumoka 2012 #5423 nekem mikor ki adták a játékot akkor voltak hasonló hibák most 42 mod van fent de csak a térkép omlik össze ha nagy a cirkusz a kapuknál nem tudom mi lehet a gond ott. -
goyo2 #5422 Találkozott valaki olyannal, hogy szinte az összes hajó megáll, a saját hajók közül egy csomóba be se tudok ülni a kormány mögé. És a szomorú, hogy visszatöltök egy régi állást akkor se változik. Sőt az aktuális küldi is elveszett, pontosabban folyik a külni, mert látom a terran plotból megy az asgard zúzni, de egy ponton az is megáll. A küldiknél pedig nincs ott az aktuális terran plot. Tobb frakcio is áll egy helyben. De pl. az enyémek közül az M-es hajók páran működnek.
Olyan is volt, hogy beületem a hajóba mentem 1 métert, visszadtam a kormányt a pilótának, kiszálltam, a hajó meg elkezdett működni. De mivel van több száz hajóm, nem kivánom ezt végig csinálni. És van ahova be se tudok ülni.
A hajóknak töröltem minden utasítását, nincs új mod ami okozhatná. A terran plot óta szopat.
Segitsen plíz aki tud. köszi
Sajnos igy nincs visszaút. Pedig már épp elkészült a saját asgardom.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2021.05.26. 08:16:08 -
Jóózsf István #5421 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha majd egyszer hozzájutok egy VGA-hoz, az nagy valószínűséggel vizes lesz és ebbe a vízkörbe lesz bekötve. Amitől így elsőre feláll a szőr a hátamon, de azt mondják az okosok, hogy sima ügy.
Amúgy van az alfának mindenféle méretben ez a játékvize, vagy, ha úgy tetszik építőelemeket is kaphatsz náluk.
Nekem könnyű dolgom lesz, mert csak két gyorscsatlakozós csövet kell vennem és már hozzá is kötöttem a vga-t (Feltéve, ha a vga-n van blokk, mert ha nincs, akkor az plusz költség, de szeretnék gyárilag felszereltet!)
Igen. Lehet, hogy jóval gyorsabban is tudnak forogni a ventilátoraim, de akkor én korlátoztam le ennyire.
A ház ventilátoraim is tudnak 2000-et forogni, de 1000-1200 felett már IJESZTŐ a hangjuk! Szóval azok is csak 1000-et mehetnek!
-
#5420 Azt jó, ha tudod, hogy most is és később is teljesen mindegy, milyen faj modulját rakod le.
Olyan szempontból nem mindegy, hogy milyen anyag szükséges nekik és azt a környezetedből kell beszerezned.
Olyan szempontból meg mindegy, hogy, ha hajógyárhoz csinálod (oda muszáj, ha akarsz legénységet), akkor akármelyik fajból kaphatsz a hajóidra függetlenül a modul faji besorolásától.
Az egyik nagy hajógyártó komplexushoz csak argon lakóövezetet építettem, de az ott gyártott hajóim is tele vannak egyéb fajokkal. Örülök, ha emberi arcot látok a hajóimon, olyan ritkák. -
Micsu #5419 Thx közben már rájöttem hogy erre lehet jó a lakó modul -
#5418 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szép hűtő. Szívesen betennék én is egy ilyet, főleg, hogy nem sokkal drágább, mint a mostani volt.
Viszont a gép hátulján ott a VGA folyadékos blokkja. És mellette nincs hely egy ekkora jószágnak. Le kellene cserélnem a házat.
A pumpa fixen 12 V-ra van kötve. Nem is a procin van, hanem a csőre van rászerelve. Ez nem hangos. Teljesen zajmentes. A CoolerMaster sípolt max fordulaton, így annak fix fordulat volt megadva, ahol még éppen nem hallható. Csak bekapcsolásnál.
Megnéztem, a vintijeid tudnak 1700-at is. Adatlap szerint.
A bequiet! ventik tudnak 1600-at, de nem azokat tettem fel.
A Noctua-t jobbnak tartom, így azok mentek fel. 1500-at tudnak max.
A te procid 3000-es széria. Azok kevesebbet esznek.
Fórumokon is ezt ecsetelték.
De majd összevetem, hogy alapjáraton, mikor éppen nem csinál semmit a gép és 42 fokos a proci, akkor mennyin mennek a ventik.
Viszont ez a radiátor hőmérős cucc jó ötlet.
A csomagból kivéve először nem is volt tiszta, hogy mi lehet az a két pár kábel, mert nem írtak rá semmit.
Gigabyte-nál EC_Temp1és2-nek hívják. Eddig nem tudtam, hova rakjam őket. -
#5417 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Így már teljesen vili.
Azon gondolkodtam, hogy nincs e egy virtuális felület, amiben beállítok két magot a benne futó programoknak, de a felület a proci összes magját használni tudja. Így "két magon" nagyobb teljesítményt lehetne elérni. Vagy ez sem így működik és ezért nincs. -
Jóózsf István #5416 Zajos a "BÍKVÁJET!"??????
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"A Pure Loop 280 mm a be quiet! új, kifejezetten nagyteljesítményű és csendes kompakt vízhűtése árérzékeny vásárlóknak, túlhajtott rendszerekhez."
Nyugodtan szedegesd le a fordulatokat. Nálam egy ilyen szolgál, (mert nekem befért!) A pumpát a processzor hőfoka vezérli, a ventilátorokat meg a radiátorba beszúrt hőmérő (MSI ficsőr. Kettőt is adtak hozzá! (R-Be - R-Ki))
A pumpa 2800-at tud forogni maximum. A ventik meg 1200 körül, de nem tudom biztosan. Minnyá meghajtom egy stresszel!
Nem a képen is látható ezres fordulat a max! (CPU 1002rpm)
Alatta láthatóak a hőmérsékletek. Az r-be-ki a radiátor belépő és kilépő oldali hőmérséklete.
-
Jóózsf István #5415 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ami nekünk kell azt tudja magától a processzor.
Nem a játék követi a legmagasabb órajelen dolgozó magot - szálat, hanem a processzornak ki van adva, hogy: "Öcsém! Ez a feladat. Oldd meg, de kurvagyorsan!" És akkor ő nekiáll teljes mellszélességgel megoldani. Ha több szálra írták meg a "feladatot" akkor több szálon, ha egy szálra, akkor egy szálon. De az az egy szál sem egy szál, hanem bármelyik szabadon lévő HIDEG magon levő szál. Amit ugye elkezd dolgoztatni, ami ettől melegedni kezd. Amikor eléri a "leszabályozási" hőfokot, akkor "átdobja" egy másik szálra és így tovább.
A videóimon, amikor látszik jobb oldalt az az adathalmaz, akkor a középső szekcióban látszik, hogy mikor melyik mag, vagy épp szál van terhelve. Kiválóan mutatja, amit most leírtam. (Bocsánat! Közben rájöttem, hogy nektek nem olyan egyértelmű, mert a felvevő viszont, úgy van beállítva, hogy a lehető legtöbb magot használja. Így némileg megnehezíti kiszúrni a jelenséget. De így sem lehetetlen. mert a játék a teljes kapacitáson használja a szálakat (99% és környéke) a felvevő meg csak félgázon.)
Azt is lehet tudni, hogy nem mindegyik magot használja a processzor, ha nem az összeset kell egyszerre, mert vannak "jobb magok és rosszabbak" Vannak amik gyorsabban tudnak menni a többinél. Na ezt tudja a förmver (bios) is és a vindóz is. Valamelyik megoldja, hogy mindig a legtutibb magon legyen a folyamat.
A képen az látszik, hogy nálam a második mag a libling! (Core 1 Cock (perf #1/1) Az első a második kedvenc és így tovább. Ezt támasztja alá a jobb szélső oszlop, ami a maximális sebességet mutatja.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.05.25. 07:16:08 -
#5414 Először kellenek lakómodulok.
Habitat, Dome és egyebek. Minden fajnak megvan a sajátja.
Ezeket el kell látni "nyersanyaggal" és akkor szépen lassan elkezdenek termelődni beléjük a szolgák.
Elég lassú folyamat, és mindig kell, hogy elég kaja és orvosi cucc legyen a raktérben a következő körhöz.
A legjobb, ha magadat látod el áruval. Asszem jég és EC kell. Ebből már mindent tudsz csinálni, csak legyen elég modulod. -
Micsu #5413 Odavittem a traderemmel a Cvesselhez, utana mar ment magatol a tobbi is.
Workforcet hogyan tudok a bazisomra intezni? -
#5412 Gondolom ami nekünk kell, arra nincs app.
Kérdés, hogy a játék követi a leggyorsabb magot vagy, hogy megy ez?
Van olyan mag, ami 5050-nel is tud pörögni, míg más magok 5000 alatt vannak csúcsban.
GTAV alatt 81 fok volt a csúcs.
Kell valami dobozt csinálnom a háznak hangcsillapìtás céljából. Vagy a folyadék mégsem volt jó ötlet. -
Jóózsf István #5411 Van pár beállítás a biosban, amivel lehet játszadozni, de csak számháborúzni jó. Nüansznyi a különbség! Az egyik ilyen az ami a feszültségekért felel. Egy ötállású kapcsoló, aminek a hármas állása a közép érték. Lefelé emeli felfelé csökkenti a feszt a processzorban. Ezt valamiért minden alaplap gyártó, az egekbe emeli. (Fesz nélkül nincs órajel. De a fesz emeli a hőfokot, ami miatt dobálja el (Szedegeti vissza) az órajelet a processzor.
Talán a leghasznosabb buzerálni való, de ezek a processzorok már sokkal jobban tudják, hogy nekik mi a jó, mint te.
Igen. Be szokták lőni, hogy minden mag ugyanazon az órajelen menjen, de az tényleg csak annak jó, aki dolgoztatja. Pöllő a videovágással. Van is rá egy program, ami kitesztelgeti pár perc alatt az optimális számokat és beállítja a biost.
Nekünk viszont, ide a játékba az egy szál kell!!! De az legyen csilliárd gigahertz! -
#5410 Én sem számítottam rá.
De a régi megint elkezdett vacakolni. Úgy ment jól, ha a ventik fordulata nem állítódott. Vagyis elég magasnak kellett lenniük, hogy meglegyen a hűtés. Zúgott, mint egy gyárban.
Közben elkezdtem nézegetni az AMD procikat. Először Threadripper-re gondoltam, de az újak baromi drágák, régit (2950) meg nem akartam venni. Így maradtak a simák, amikből 3-as szériát már nem akartam, a 4-es valahogy nem megy a piacon (nincs is infóm róluk), az 5-ösből meg tudtam, hogy ez a legerősebb és jók is. Volt is egy jó ajánlat 844 euróért. Mondtam is a páromnak, hogy alszom rá egyet.
Másnap kaptam (hozzá) egy 50 eurós kupont, párom meg azt mondta "vedd meg".
Tegnap láttam egy hirdetést 6900XT 900 euró, bontatlan csomagolás, az illető ajándékba kapta, de nem kell neki. És a közelben van. Nagyon izgatott lettem, rá is írtam. Fél órára rá küldött a szolgáltató egy levelet, hogy akinek írtam, valószínű, hogy 3. felek irányítás alá vették a fiókját. A hirdetés már nincs is fenn.
Túl sokat én sem akarok kiadni érte. Most nincs is rá akkora szükségem. Ekkora procira sem volt, de, ha már újat veszek, akkor legyen sokáig jó. És ezzel gyorsabban tudok majd videót konvertálni. Elméletileg.
A hűtésnél azt olvasgattam, hogy sokan játszanak a feszültség visszavételével, mert sokan ezt "hallották" másoktól.
Meg azért is szeretik visszavenni, hogy több (összes) mag magasabb órajelen menjen boost alatt, ne csak 1 vagy kettő.
Azt is írják, hogy 90 foknál fogja vissza magát a proci. Nálam 80 fok volt eddig a plafon. És nem játszom a feszültséggel.
Gyanítom, hogy a kis sapin (nagyobb, mint 6700K-é volt) ennyi hő tud távozni, mert a hűtő nem fúj olyan nagyon meleget.
Igazán nem is érezni, hogy meleg lenne. De mégsem melegszik túl a proci. -
Jóózsf István #5409 Amindenit! Nem számítottam ekkora kánaánra! Nem apróztad el! Azt hittem csak én vagyok ennyire elvetemült, hogy ilyen hardvereken gondolkodom. Mondjuk a VGA most nekem sem jutna eszembe. A bitkoin őrület nem tart örökké. Nekem nem éri meg a dupla árat, hogy egy évvel korábban legyen fáintos videjjó kártyám! (Nézd meg a gyári AJÁNLOTT árat...!)
Az AMD processzorok mostanában ilyen hőfokokon mennek. KB az is mindegy mit teszel rájuk. Amíg dolgoznak rendesen addig próbálok nem tudomást venni róla, persze izgatnak a mások által benyögött 50-60 fokok, de hát, ez van.