7249
Egosoft X4
-
Jóózsf István #5168 Hány kapun mentél keresztül? Eljutottál a "sarokra"? Ha azon is túl vagy akkor esetleg már megküzdöttél a lövegekkel és bejutottál az adattárba, ahol minden kapcsolót (Nyolcat) zöldre kell állítani. Egy logikai fejtörő alapján. Nem túl komoly, de meg tud fingatni.
-
#5167 Nem tudom melyik felvonás, függöny nincs.
De az lesz az.
A Föld rendszerben kell berepülni egy yaki hajóval egy állomás maradványába, miközben ajtókat nyitogatok.
Visszamentem a főkapuhoz, de az ott lévő kapcsoló be van zárva.
A leírás semmi támpontot nem ad, az angolom meg nem annyira jó, hogy a videóból kiderült volna számomra, hogy mit kell tenni.
Annyit ír, hogy Gain access. Ha jól emlékszem. -
Jóózsf István #5166 Tényleg siralmas amit járőrözés címen művelnek. Majdhogynem el tudnak menni az ellenség mellett.
Nos. Amire azt hittem a történet az az úttörők története volt. A Terránoknak külön van. Most azt csinálgatom. Nekem így jött sorban. -
tomonor #5165 Ha jól emlékszem a Torus küldetés a második felvonásban van a 8 felvonásból. -
#5164 Azét.
Miért, lesz több is?
Arra is gondoltam, hogy csak ki kellett volna teleportálnom. De már ki volt kapcsolva a gép, így nem próbáltam ki.
Neked jó az egyenleged.
Nálam a yaki pusztítja a szállítóim az egyik rendszerben.
Természetesen a fejlesztett harci rendszer olyan jól működik, hogy a csörgők mindenfele járőröznek, csak arra nem, amerre kéne. Nekem kell kézzel rájuk irányítanom. De akkorra már késő legalább egy szállítómnak. -
Jóózsf István #5163 Gondolom a tóruszét!
Az a gyanúm, hogy én meg kijátszottam a komplett emberiség bölcsője sztorit éjfélig. De ha ez igaz, akkor nem nagyon erőltették meg magukat!
Az egyenleg: Plusz egy "S" vacak Mínusz a legelső Nemezisem, amit a játék eleje óta dédelgettem. Egy órányit kellett volna viszzatöltenem miatta... Valahogy kell szereznem belőle egy Yaki verziót! Jah és valószínűleg egy kurírom is odalett. -
tomonor #5162 Melyik állomásét? -
#5161 Úgy elbolyongtam, hogy már vagy fél órája nem sikerül kinyitnom az állomás bejárati ajtaját.
Ha valakinek sikerült, akkor ne tartsa magában, hogyan. Nekem mára elég volt. -
#5160 Természetesen az űrséta és az állomáson bolyongás nem maradhatott ki. -
#5159 Megjött a küldi is. -
#5158 És az a múltkor említett, gyanús körülmények között megjelent kapu aktív lett.
Még, jó, hogy odaraktam egy műholdat is. -
#5157 A Yaki kapásból csak úgy ott termett mindenfel, mint a Kha'ak.
Új küldetés a listában nem jelent meg.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.16. 18:19:21 -
#5156 A steam már leszedne valamit, csak ki kellett lépnem belőle.
És úúúúú, megjött, itt van.
Csak aktiválták, nem szedett le semmit. -
Jóózsf István #5155 Na most látom a mocorgást a steamdbinfo-n -
Jóózsf István #5154 Engem be is hintáztattak vele! Boldogan indítom és semmi!
Most már feltenném a kérdést, hogy mi a lófsz van?!?!
Ebben a pillanatban kellett volna megjelennie a Statisfactory-nak is egy szintén négyes számú frissítésének. Az sincs sehol!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.16. 18:04:22 -
#5153 Most mit csináljak ezzel a hulladékkal?
Az ismétlődő parancs nem működik.
A hajó odamegy az állomáshoz, megveszi, amit kell.
Majd nem hajlandó eladni ott, ahol el kellene adnia.
Csak ugrál az első és második lépés között.
Az értékek jól vannak belőve és kell is az anyag.
Kár volt kiszednem ilyen korán a Serenity-t. -
#5152 Jött még valami 600 MB-os frissítés.
De a HF szám nem változott. -
Jóózsf István #5151 Be kell perelni a működtetőket a picsába! -
#5150 Nincs fenn -
Jóózsf István #5149 Enkóron fenn lesz délben!
Igen van rá esély, hogy megosztották a rohamot és valamit már áttoltak előre. -
#5148 És megjavították a problémám.
Már csak az a gond, hogy a Humidity-t kellene növelnem, de nincs rá feladat.
Legalábbis semelyik nem írja, hogy a következmény a Humidity növekedése lenne.
Amúgy nem tartom kizártnak, hogy a másfél gigával már a holnapi tartalomból is kaptunk egy csomagot.
Jó, hogy ma legóztam egy nagyot. Holnap meló után az első dolgom lesz bekapcsolni a gépet. Nem tudom, hogy mikor érkezik a DLC, de remélem, hogy hamar.
Tomi trélere a legelső videó a felhő terran dlc-nél. Ami ugye a Cradle of Humanity.
Steam szerint még kb. 23 óra a feloldásig. Nem hangzik túl jól. Számomra.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.15. 20:19:19 -
Jóózsf István #5147 Még egy utolsó eresztés. 4.00 Beta 11 HF2>3 MÁSFÉL GIGA????
[Beta 11 HF3] Fixed mining ships with low-skilled crews picking up empty asteroid chunks.
[Beta 11 HF3] Fixed player ship warping when flying relative to object with dock permission as it enters gate.
[Beta 11 HF3] Fixed drones or ammunition sometimes not being constructed from available cargo while there are trade deals to buy at least one relevant ware.
[Beta 11 HF3] Fixed rare case where venture dock would appear as if venture was running even though ship already returned (problem introduced in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed automatic storage allocation not using available cargo space efficiently (problem introduced in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed Coordinate Attack sometimes spreading ships out over a very large distance in preparation to attack (new feature in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed not being able to complete terraforming in Frontier Edge due to air pressure increase (new feature in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed search in software section of Ship Configuration menu (problem introduced in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed planet population after terraforming Memory of Profit being applied to wrong sector (new feature in 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed Terraforming menu not working under certain circumstances (new feature 4.00).
[Beta 11 HF3] Fixed message cutscenes continuing to play in background when selecting another message or menu tab.
Holnap rilíz!!!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.15. 18:51:30 -
Jóózsf István #5146 Tényleg úgy van! Az új rendszer miatt, mivel már konkrétan nem haladnak át a kapun, hanem kvázi teleportálnak, a megjelenési terület a kapu mögött van! -
tomonor #5145 CoH Soundtrack-je mától elérhető Steamen. -
#5144 Már nem először láttam.
És szerintem korábban is a Trinity Sanctum VII kapujánál találkoztam a jelenséggel. -
Jóózsf István #5143 Megjátszottam ezt és bejött!
Úgyhogy már nem milliárdos vagyok, hanem csilliárdos!!! (Billiomos. Anglománoknak trillion.) -
Jóózsf István #5142 Kis matek. Ennél az önellátó hajógyárnál a képen jól látszik, hogy a szükséges munkásoknak az egyharmada áll rendelkezésre. Ha most meg akarom bízni, hogy építsen nekem egy hajót, akkor valószínűleg az lenne a reakció, hogy oké, de ember nem lesz rajta! Nem futja a negyvenezerből!!! De nem ez a lényeg. A melósok etetéséhez éppen elegendőek a kaja termelő modulok. Mármint a jelenlegi létszámhoz. Magyarán háromszor ennyi fog kelleni!
Nem tudom, hogy valaha is vétett-e ekkora hibát a fejlesztőgárda. Nyilván lenne itt pár ember aki kapásból tudna példákat mondani. De ennél értelmetlenebb módosítás kevés jutna eszünkbe! Erre mondják a tengerentúli filmekben, hogy: KÁMÓN!
Persze mondhatjuk azt is, hogy minek nekem ekkora hodály? Most nem mindegy, hogy egy nagy, vagy három kisebb?
Jótanácsként azt tudnám javasolni, hogy amikor odaértek, hogy választanotok kell kivel álljon hadban a paranid csürhe, akkor jól gondoljátok meg, hogy a "MINDENKIVEL" lehetőséget válasszátok!
A hülye gazdasági igazgatós jücsübömhöz (#5121) jött egy hozzászólás, amiben kifejti az emberke, hogy a játék nincs felkészítve arra, hogy egynél több szilárd nyersanyagot kelljen begyűjtenie... HANEM, MÉGIS MI A LÓF.RA???
Kezdem elveszteni a türelmem! -
Jóózsf István #5141 Te biztos ezzel a játékkal játszol? Életemben nem láttam olyat, hogy rossz irányba jött volna ki a gyorsítóból! -
#5140 Nekem nem hozott javulást.
Mondjuk nincs is a listában.
Sajnos vagy nem sajnos, szerencsére konyhára kell a pénz. Úgyhogy nem vagyok olyan hülye :D
Egy rövid ideje motoszkált a fejemben valami.
És én hülye, egész eddig manuálisan szállíttattam a cuccot az építkezésekre. Sok-sok klikkeléssel.
Kivétel, ha valahol mégis csak működött volna az automatikus ellátás.
Szóval a lényeg, hogy a hajók információs részében a parancsoknál van egy olyan, hogy "Repeat Order".
Ezt kiválasztom, majd megmondom neki, hogy menjél ide, vegyél ezt (sajnos csak venni lehet), majd vidd oda és add el (csak eladni lehet).
Simán rakodás nincs.
Itt jön képbe, hogy saját magamnak adok el, annyiért, amennyiért a másik helyen megveszem.
És a hajó elindult. És elvileg ezt a kört járkálná. Több akciót is be lehet állítani. Vagyis egy hajó hol okostéglát, hol építőkockát is tud hordani.
Viszont ez sem tökéletes.
Gondoltam, hogy a pénzzel (ha már úgyis csak vétel és eladás van) beszabályozom, hogy mennyit hordjon. De sajnos ez sem jó, mert HP-ből sokkal több kell, mint C-ből. Viszont a szállításban nem akkora a különbség.
És ahogy néztem, saját berkeken belül amúgy sem von le semmit és nem írj jóvá semmit.
Szóval erre oda kell figyelni. De sok klikkeléstől és 50 darabos köröktől megkímélhet.
Így nincs is szükség a módosított Serenity-re.
Vajon mikor fogják azt javítani, hogy a hajó bemegy a gyorsítóba, majd a túloldalt abba az irányba jön ki, amerre eredetileg be kellene mennie? Természetesen a gyorsító mögé érkezik a szektor széle felé haladva. Miután sikerült megállnia, megfordul és elindul a célja felé, ami a szektor belső területén van.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.12. 01:33:11 -
Jóózsf István #5139 Második gyorstapasz:
[Beta 11 HF2] Added option to play message videos full-screen.
[Beta 11 HF2] Fixed traders subordinate to fleet auxiliary ships searching for trades from their current sector rather than that of their commander.
[Beta 11 HF2] Fixed automatic storage allocation not working if manual buy/sell overrides were set (problem introduced in 4.00).
[Beta 11 HF2] Fixed HQ subordinates searching for trades in sector HQ teleported away from (new feature in 4.00).
[Beta 11 HF2] Fixed characters sometimes standing inside their terminals.
[Beta 11 HF2] Workaround for crash on NVIDIA RTX 3060, 3070 and 3080 graphics cards. Még szerencse, hogy képtelenség megvásárolni őket. Így nem bosszanthat ez a hiba. Már aki nem olyan hülye, hogy dupla áron is megveszi...
Ez az automatikus rakterület lefoglalás nem nagyon akar összejönni nekik. Nem tudom mit baltáztak el a terrabuzgerálásban, ami ezt okozza, de elég becsületes munkát végeztek!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.03.12. 01:18:31 -
#5138 Mondjuk mikor hadba álltam mindenkivel, el kellett pusztítanom pár állomást, hogy tényleg haragudjanak rám.
Már gondolkoztam azon, hogy a védelmi állomásaik városházáját lövöm csak ki, így könnyen az enyém lehetne a rendszer és talán nem esne annyit a repum.
Viszont amíg az övék, addig többnyire védik is. Igaz, hogy a hajóimat meg folyamat csesztetik a kis szúnyogok. Így azok nem tudnak nyugodtan dolgozni.
De kevésbé lövi le a Kha'ak is őket. -
Jóózsf István #5137 Szerintem akkor sem, ha bárhol máshol. Ahhoz konkrétan hadban kell állni, vagy olyan kitartóan lőni valakit, hogy észrevegye, hogy nem szereted.
Az az eset, amikor kiborult a bili a saját szektoromban volt és 5-8 paranid rombolót kellett eltenni láb alól. Nem lett belőle sértődés! -
#5136 Ha a saját szektorodban lövöldözöl le mást, attól nem leszel rosszban a frakcióval? -
#5135 Szerintem sem a vezír volt a gond.
Inkább talán, hogy kikapcsoltad az idegenektől való vételt. Ha visszakapcsolod, akkor hamar kiderülhet.
Ránéztem a HQ-mra, ha a kavicsra viszem a mutatót, akkor az összes modult kijelöli. Szóval nekem nem volt széteséses bulim.
Én az ilyen eltűnős kajagyár miatt nem szeretem magára hagyni a játékot.
Most úgy van beállítva minden, hogy csak a pénzhiányt jelzi az állomásokra (ezt nem tudtam kikapcsolni sajnos) és a támadásokat, megsemmisüléseket. Ja, meg az SCA és FRF hajókat.
Sajnos nem sikerül neki mindig hanggal is jeleznie, ha piros sor jön a logban. És a SETA-t sem mindig kapcsolja ki ilyenkor.
Ez nem túl jó, de sajnos jobb nincs.
-
#5134 Természetesen modok nélkül mentettem le a játékot.
Bár ahogy néztem, ezek a modok nem kerülnek bele úgy a mentésbe.
Legalábbis az elejére biztos nem íródnak bele, mint a CrystalBeacon mod.
De nem akartam, hogy a Serenity benne legyen a mentésben.
Természetesen modok nélkül is kipróbáltam a dolgot, de úgy sem jutottam előrébb. Szóval szerintem nem a modok teszik.
Azt nem tudom, hogy a CrystalBeacon-ből mi maradt benne, mert az nem akart rendesen kikapcsolni, csak mentés szerkesztéssel sikerült. Két sort kiszedtem és jó lett a mentés a mod nélkül. De, hogy lentebb mi van? ...
Amúgy az új mentés, melyben már a Serenity sincs benne és semmit nem csináltam, csak betöltöttem a régit és mentettem, 1 MB-tal nagyobb lett. -
Jóózsf István #5133 Nem ez az első potya szektorom.
Lehetett tudni, hogy ez lesz. (Nem véletlenül építettem hivatalt az új kajagyárra!) Csak én inkább arra készültem, hogy kizavarom a Paranidokat a szektorból. Meg is építettem tíz Mirandát minden tuningjával együtt, de mire kész lettem, ez fogadott. -
Jóózsf István #5132 Közben rájöttem, hogyan semmisült meg a kajagyár. Egy határszektorban volt a Teladi és a Paranid területek között. Ahol jobbára harcok dúlnak. Addig nem is lenne gond, de amikor egy-egy csatát megvívnak, akkor ugye az nyertes fél célpont nélkül marad. Mit csinál? Rámegy a teherhajókra, amik jönnek mennek a gyáram körül. És hogy kell megvívni ezeket az ütközeteket? Hát persze, hogy az állomáson keresztül. És persze ebben a paraszt játékban nincs olyan, hogy most már elmész te a picsába lövöldözni! Hanem olyan van, hogy baráti tűz. "Jah, bocsi!" De ettől még az állomásom moduljai ugyanúgy sérülnek ám!!!
Tehát; Vagy azt kellene, hogy nincs kegyelem a második harmadik találat után, vagy ne sérüljön baráti tűzben az állomás!
Volt olyan, hogy a szemem láttára lőttek porrá modulokat az egyik hajógyáramon. Ráadásul a saját szektoromban!!! Amíg be nem rágtam és ki nem irtottam a gyökereket.
Nagyon bosszantó jelenség! -
Jóózsf István #5131 Mintha. Hangsúlyozom: MINTHA feltűnni látszana némi derengés az alagút végén.
Csak ugye nem tudok következtetést levonni, mert több intézkedés is történt egyszerre. Kezdetnek mindjárt egy vezér csere. Ezt gondolnám a legjelentéktelenebbnek. Sok modul lett hozzáépítve ami esetleg kibillentette helytelen nyomvályúból... és letiltottam az npc-ket is.
Szóval majd meglátjuk.
Egy másik csak számomra érdekes eset, hogy egy kajagyáram szőrén szálán eltűnt! Hogy mikor és hogyan azt nem lehet tudni! Teljesen ártatlan Teladi kaja és gyógyszergyár volt.
Csak lett eredménye a sok háttérben futásnak! -
Jóózsf István #5130 Azt tudd, hogy módosított mentést nem tölthetsz fel nekik, mert nem tudnak vele mit kezdeni! Nem illik!!! Nem fognak mindenki kényére kedvére maguknak modokat berakni, csak hogy futtatni tudják a mentését! Arról már nem is beszélve, hogy esetleg pont a mod befolyásolja a működést. Rövid úton hajtanak el a bánatba!
Én azt úgy szoktam áthidalni, Bár ez sem feltétlen szerencsés, hogy egy mentés erejéig kiveszem a modokat, de ezt is csak abban az esetben, ha tudom biztosan, hogy nem a mod a felelős.
Érdekes az az eset. Nekem is magasra van állítva és soha nem volt vele gondom. -
#5129 Megtaláltam a fórum megfelelő részét.
Valaki már nyitott is rá topic-ot, de neki meg is oldódott a gyorstapasszal.
Úgyhogy én is hozzászóltam.