7248
Egosoft X4
  • MarkBlade
    MOST 30-án jelenik meg? Óóóó.. ezen most meglepődtem. Még nagyon gameplay sem volt nem? Vagy ennyire lemaradtam??
  • Pares
    Egyébként letölthető lesz GOG-ról is, Day 1:
    X4: Foundations
    X4: Foundations Collector's Edition
  • tomonor
    Üres.
  • mindero
    Nem rossz ez a NMS. Én is ezzel játszom most, teljesen élvezhető felfedezés szimulátor. Nem tudom milyen volt 2 éve, de most már jó :)
  • TokraFan
    Tűkön ülve várom az első teszteket!
  • tomonor
    A jó hír az, hogy 5 nap van hátra :D
  • TokraFan
    Nem lesz vége a világnak, maximum az Ego végleg becsődöl. De ne így legyen, számomra az X3 minden időklegjobb játéka volt, és nagyon nagyon szeretném, ha kapnék egy méltó folytatást.
  • Jóózsf István #517
    Vannak a CsÁ-ban küldetések. Ilyen kis piszlicsárék, de azok is hibásak. A mai napomat annak szenteltem, hogy megpróbáljak néhányat végrehajtani. Több-kevesebb sikerrel.

Az X4 NEM LEHET ROSSZ! Ha mégis az lesz, akkor vége is lesz a világnak. Kivágom a kukába a pc-t és veszek egy tabletet olvasgatni. (Meg egy olvasószemüveget is!!! )
  • Caliph
    SCt úgy kellett volna,hogy kijön egy stabil alap,pár naprendszer ,pár szakmával,kb 20 hajóval,aztán idővel raknák hozzá a többit,pl saját bázis építés,nagy hajók,fps modul , és ha havidíjasra csinálnák mindig maradna lóvé fejleszteni,persze csak ha jól csinálják
  • Pares
    Azért elég meredek a Rebirthöt egy Star Citizennel összehasonlítani, nem gondolod? A Rebirthöt egy kis csapat fejlesztette, erősen limitált erőforrásokból, ráadásul a fejlesztés távolról sem volt zökkenőmentes. A Star Citizenbe ezzel ellentétben úgy öntik a pénzt, mintha fán nőne, nincsenek pénzügyi gondjaik, nincsenek határidős gondjaik, a rajongók elképesztően megengedők és elnézőek a több éves csúszásokkal szemben. Gyakorlatilag még évekig folytathatják a fejlesztést úgy, hogy bárki számonkérné őket.

Ebben a videóban jól össze van gyűjtve, hogy mi a gond az SC fejlesztésével:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.11.25. 17:07:19
  • Pares
    Tudom, hogy sokat javult a megjelenés óta, de nem erről beszéltem. A lényeg, hogy a megjelenéskor hiába volt óriási felfedezhető terület, ha nem tudtál szinte semmit sem csinálni benne. A SC-ben lassan már a segged is ki tudod törölni, de minek? Egy játékba küldetések kellenek, cél, amiért játszol. Ehhez legközelebb jelenleg talán a SQ42 fog állni majd egyszer, de az is leghamarabb egy év múlva lesz játszható. Talán. És ha jól olvastam, akkor epizodikusan fogják kiadni? Ja, az nagyon bejött a Half-Life esetében is... Lehet, hogy nem az olyan dolgokra kellett volna időt és pénzt kidobni, hogy Gary Oldman-nel, Mark Hamill-el, Gillian Anderson-nal meg Andy Serkis-sel csináljanak átvezetető jeleneteket...
  • kisiku
    Ez örömteli számomra, hiszen én is nagyon vártam anno. Örülök, hogy jól működik.

ON:Most pedig bírjuk ki péntekig, meglátjuk, milyen lesz. Én rosszat nem várok, sőt örülök, ha ismét repülhetek valami nagyobb hajóval, mint egy porszem (Skunk)
  • TokraFan
    NMS hatalmas csalódás volt, ugyanakkor elképesztő, hogy honnan és hogyan jött vissza! Azóta gyakorlatilag még egy komplett játéknyi tartalmat tettek bele, a fejlesztők megítélése is 180 fokot fordult, csak rá kell nézni a Steam értékelésekre. Nem vethető össze kedvenc X-ünnkel, nem is abban a ligában játszik, de azt azért jól szemlélteti, hogy ha a fejlesztő elhivatott és van ideje a fejlesztésre (nem hajtja kiadó), akkor képes letenni az asztalra amit megálmodott. Az NMS mára egy jól játszható, élvezetes játék lett az új tartalmaknak köszönhetően, persze helyén kell kezelni, ez nem egy dedikált űrszimulátor...
  • TokraFan
    Elfogadom amit mondasz, de helyén kell kezelni a játékot. Fejlesztés alatt van, távolról sincsen készen. A flight model is ilyen. Az előnye a nyílt fejlesztésnek egyben a hátránya is, mert félkész játékokat értékelnek sokan úgy, mintha már készen lenne, ami persze csalódáshoz vezet.
    Teljesen nyílt a fejlesztés, így folyamatában részt lehet benne venni, aminek az a hátulütője, hogy a hibás részeket is azonnal látod, míg egy kész játéknál -jobb esetben-, ha vannak is bugok, azok már nem olyan mértékűek mint a fejlesztés közbeniek. Csak mivel azokat a zárt fejlesztés miatt nem látja a játékos, kimarad belőle és negatáv hatást sem fog kifejteni. Ha belegondolsz abba, hogy a XR is évekig készült majd megjelenéskor még félkész volt -csak ezt az SC-vel ellentétben késznek hazudták-, és további 2,5év kellett ahhoz, hogy tlajdonképpen késznek legyen mondható, akkor már annyira nem is tűnik soknak az SC fejlesztési ideje. Főle ha figyelembe vesszük azt is, hogy az X-ben egyetlen planétát sem kell generálni, hegyekkel, völgyekkel, növényzettel, létesítményekkel stb. Ennek ellenére évekig fejlesztgették.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.25. 14:45:40
  • Pares
    Az SC, ha továbbra is azt a politikát folytatják, amit eddig, soha a büdös életben nem fog értlemesen elkészülni. A különbség egy X és SC között az, hogy az Egosoft tudja, hogy mi akar elkészíteni, tudja, hogy hol húzza meg a határt. A CIG pedig egyikre sem képes. Csak rakják bele az innovatívabbnál innovatívabb, szájtátós fícsöröket, de így csak egy techdemót építenek, nem játékot. Valahol a NMS-hez tudnám hasonlítani, csak az nem a fícsörök, hanem az univerzum méretével kapcsolatban járt hasonló cipőben. Hogy is írták a megjelenésekor? Hatalmas bokáig érő óceán? Leginkább ez ugrik be az SC-ről is, akár mennyire lenyűgözőek azok a fícsörök, hajók, részletesség, ami eddig belekerült.

Ne értsetek félre, én nagyon szeretném, ha egyszer elkészülne, mert korszakalkotó lenne, de ahhoz, hogy ebből valaha egy ténylegesen játszható játék legyen, értelmes játékmenettel, ahhoz más üzleti és fejlesztési politika fog kelleni, ami nem az új fícsörök és pénzért eladható hajók készítésére koncentrál, hanem a meglévőkből egy játék készítésére.
  • kisiku
    OFF: Van hasonló, Executive Assault néven, aminek most jön a 2. része. Én játszottam vele, elég nehéz a gép ellen, de ugyanaz.Bázisépítés+FPS+minden jármű vezethető+minden épület bejárható.
    Most vettem 6 euróért a BZ2 remastered verziót.
  • dimre
    Off: részemről 2012-től tavalyig 500 dodót toltam bele, az elején próbálgattam, inkább várok a "csodára" hátha, és remélem is, és bízok CR-ben, hogy összefogja hozni csapatával amit megálmodott, bár már sok ember álma lett, anyagilag is.
  • kisiku
    Nem bántom, csak azt mondom, hogy sohasem készül el és öntik bele a pénzt, mert ez így az igazi. Miért készítsünk olyat, amit egyszer vesznek csak meg? Ez olyan mint a tervezett elavulás. Hidd el, látom, tudom. Minek olyan terméket csinálni ami 5-10-30 évig működik?
    Sőt látom, hogy iszonyú jól néz ki az SC, na de mennyiért?
  • dimre
    A Rebirth előtt is volt hype, nem más mint Bernd mutatta be egy német magazin felkérésére, live keretében, a mai napig emlékszem rá, volt pár "apró technikai" hiba ( or rajta ?) az adás alatt. Talán fenn van még a csővőn, én azóta nem kerestem rá.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2018.11.25. 09:53:02
  • Jóózsf István #505
    Játszol vele? Mármint a Csillag Állampolgárral.
    Próbálgatom két napja, de nem lettem bele szerelmes. Gigantománnak sem érzem. Persze én egy rendkívüli fantáziával megáldott telhetetlen ifjú vagyok!
    Ja nem.

Nem tetszik a hajó irányítása. (ízlés dolga)
    Nem értem miért kellett ez az interakció bűvészkedés. Szerintem totál felesleges. Talán a hajón belül van némi létjogosultsága, mert így könnyebb kezelni azt a 6-7 kijelzőt, amiből 3-4 szintén felesleges. De ez csak erre a kipróbálható hajóra igaz. (gondolom)
    Sok a felesleges parasztvakítás-álficsőr Elfedik a meztelen igazságot: Ez a játék sosem lesz kész! Kicsit fura ezt így kijelenteni, mert a maga egyszerű jelentésében; De igen! Ha meg azt vesszük, hogy mennyi lehetőség van a játékban, a büdös életben nem jutnak a végére! És ez nem pénz kérdése.

Sokan azt hiszik, hogy ellendrukker vagyok. Pedig nem. Nem azért regisztráltam az rsi-nél, (Három éve!) hogy precízebben fikázhassam a játékot, hanem mert egyszer szeretnék vele játszani!
    Szóval vártam a csodát most pénteken, de csalódás lett belőle.
    Pozitívumként el kell mondani, hogy sokat javítottak a sebességen. Egy-két hete telesírták a fórumát, hogy: Játszhatatlanul lassú. És azt csak a kemény alfás mag használta. Most meg odadobták a világ elé, ebek harmincadjának és lőn...!
  • TokraFan
    Hohó, és milyen jó lett a remastered edition! Újabban divat lett leporolni a régi címeket és felturbózni kicsit, kapott ilyet az Outcast és a Homeworld is, illetve jön a System Shock 2-höz is.

SC-t viszont ne bántsd, az brutál módon készül! Most jött ki egy újabb verzió amibe már tettek bolygót is, és komolyan álleejtős az a gigantomán jelleg, amit már most mutat magából az a játék. Az más kérdés, hogy még évekig nem lesz teljesen kész, de éppen azért jó az X, mert addig bőven lesz mivel játszani. .

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.24. 23:17:15
  • tomonor
    Úúúú, a Battlezone 2 az nagy királyság.

Igazából a hivatalos fórumon akárhányszor feljön a bolygólandolás téma, mindig a BZ2-t hozom fel, hogy valami ahhoz hasonlót lenne érdemes kivitelezni, noha még halvány esély sincs rá :D
  • kisiku
    Ami ma már nincs, az a demó. Megszűnt. Snassz.Vagy rájöttek, hogy sokkal jobb üzlet kiadni félkészen valamit, megfinanszíroztatni előre, lásd a világ legdrágább játékát, a Star Citizen-t. Sosem fog elkészülni, de ömlik bele a pénz. Lehetne sorolni a végtelenségig.
    A demó az olyan lenne, mint egy étel/ital kóstoló. Igaz, azt sem nagyon lehet, pedig ezeknek hagyománya volt. Ma már nem erről szól a fáma. A lóvé mindenek felett. Kicsalni a vevőből/potenciális vevőből, majd eltűnni vele. Persze rossz helyen mondom, hiszen az Egosoft sosem csinált ilyet. Sőt! Megdobtak ingyen DLC-vel is.
    Várjuk ki a végét, ne találgassunk. Én meg sem néztem nagyon hogy milyen lesz.
    Egyszer elkövettem egy nagy hibát, meg is bántam. A Subnautica-val voltam így, hogy mire megjelent, meguntam és lefikáztam, jogosulatlanul. Nem jó előre megvenni vagy nem szabad vele játszani. Türelem kell.
    Most is egy 20 éves címmel tolom: Battlezone 2 Ebből csináltak egy felújított változatot. Amíg meg nem jelenik az X4, addig ezt tolom és várok.
    Továbbá elterelem a gondolataim, hogy mennyire hiányzik nekem Kenya és a párom.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.24. 22:02:21
  • Caliph
    Teljesen felesleges az előrendelősdi a mai világban. Megjelenik,ha van türelmed vársz egy - két napot,akkorra már biztosan kiderül hogy bughalmaz vagy játszató,aztán onnantól egy paypal vagy bankkaris tranzakció kb 5 perc és töltheted,nem kell félni hogy elfogy a polcról vagy még 2 nap amíg hozza a futár
  • tomonor
    Hidd el, osztom a véleményedet. Én sem tudom eldönteni, hogy merjem-e előrendelni, de már valószínűleg nem fogom így, hogy 6 nap van hátra.
  • TokraFan
    Az miért hype, hogy az emberek szeretnék látni, mit vesznek meg? Nem 2óras gameplay videókat vártam én sem, de a Rebirth előtt a nagy csend oka éppen az volt, hogy félkész sem volt a játék. Azt a 3db trailert pedig olyan varázslatosan vágták össze, hogy én is azonnal nyitottam a pénztárcámat már elővételben, hogy aztán életem egyik legnagyobb pc játékos csalódásának átélője lehessek, többszáz ezred magammal. Ilyen előzmények után, nem a hype iránti igénynek érzem, ha kicsit többet szeretnék látni a játékból. Abban viszont Istvánnak igaza van, hogy veszély nem fenyegeti azt, aki nem vette meg, úgyhogy én is csak hangosan gondolkodom.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.24. 19:30:20
  • kisiku
    Jajj! A jó öreg xml! Vajon itt is lesz?
    Mindegy, engem csak az érdekel, hogy jó nagy hajóm legyen és lőhessek!
    We brake for nobody!
  • tomonor
    A facebookon, redditen és twitteren a képek többnyire a hivatalos fórum SotW-ből vannak, melyet a bétateszterek "lőnek".

Továbbá a Steam-en, illetve a facebook oldalukon van még néhány egyéb promóciós kép.

Valóban, sokan nem értik a hype hiányát, annyira alapvető jelenség lett mára.
  • Jóózsf István #496
    Ujjam az F4-en!

Alig várom már az első mentést...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.11.24. 13:17:06
  • dimre
    Hát azért köpködtünk, anyáztunk eleget, persze nem egymást, és nagyban ment az xml szerkesztés, István kedvenc hobbija
  • kisiku
    Egyébként a facebook-on minden nap van egy új kép és "visszaszámlálás", de az Ego sosem csinált olyan elő-őrületet (mai trendi nevén, Hype-ot), mint a többi fejlesztő. Én most valahogy tök nyugisan várom, inkább csak azon izgulok, lesz-e életem utána
  • Jóózsf István #493
    Az ego fórumon azt vallják; Minél kevesebbet látsz belőle, annál jobban fogsz neki örülni, amikor átéled. Avagy: "Azért nem adunk ki videókat, mert nem akarunk spoilerezni!"

Aki már kifizette, annak ez így rendben is van. Aki meg bizonytalan, az úgyis megnéz néhány jücsüböt!
  • TokraFan
    Mitagadás, kezd aggasztani, hogy perceken belül megjelenés, és semmi hír a játékról. Kicsit a déjà vu érzés kezd hatalmába keríteni, de remélem, hogy alaptalanul.
  • Although
    Így múlik el a tegnapunk. :) Nekem az X3 reunion volt az első. Most is emlékszem vettem hozz egy joyt. Emlékszem utána a terran conflict jött. Mindkettő tetszett. Lehet fordítva volt :D soha nem használtam joyt csak ehhez. Aztán jött a Rebirth. Hozva az rpg keveredik egy űrszimulátorral és már élni fog az egész. Akkor is azt mondtam ez a banda kicsi ehhez. De megcsinálták, úgy ahogy. Most meg már az X4 jön.

Olyan mint a conan érzés. 2009 első napok. Az angol aki rámír akkor még nem értettem. Aztán egy magyar ismerősnek köszönhetően akinek az első volt én is bekerültem egy csapatba kicsi volt a jó dolgok nem tömegrendezvények. Majd a napokra mikor már tudtam vége lesz, a magyar barátomra aki már egyedül logolt be esténként kereste őket de már nem voltak ott. Nekik köszönhetően megtanult angolul egész tűrhetően. Tudtam vége lesz, ahogy minden véget ér az életünkben egy nap addig élvezni kell. Nekem se ment nehéz volt elengedni végül még úgy is tudtam véget ér. Az X széria nem ez a szint de tudom sokaknak mit jelent.
  • kisiku
    Mert itt egy nagyon jó kis kompánia alakult ki. Elég szűk kört vonz ez a játék, mert nagyon időigényes. Majdnem mindannyiunk a C64-es/ZX Spectrum-os időkből vagyunk - gondolom -. De mindenkit szívesen látunk, hiszen ez csak egy játék. Itt nem anyázunk, nem oktatunk ki másokat. Itt pusztán a játékról van szó.
    Azért írtam magamról, hogy hamarosan vége, mert azért életem is van, mármint a valóság, ráadásul nem is unalmas, így lehet hogy a jövőben már nem fogok 2-3 ezer órákat lejátszani ezzel a címmel
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.23. 20:33:49
  • MedsoN24
    Még anno (10 éve talán) X2 sg n kérdezgettem, durva hogy egy pár név ismerős innen :D. Mutatja hogy nagyon erős réteget alakított ki ez a cím :)
  • kisiku
    Sokáig már nem lesz, hiszen van életem is, ami egyre izgalmasabb és szebb.
  • Jóózsf István #487
    Amennyire ismerünk, te képes is lennél rá!
  • kisiku

Vagy egyszerre két gépen is tolom...
  • tomonor
    Max megveszed még egyszer és elmondhatod, hogy te már az X8-cal tolod :D