7248
Egosoft X4
-
mindero #404 Utána már csak az adó hiányozna és nem lenne nagyobb hajód egy M5nél -
tomonor #403 Nem lesz legénység bérezés. Megveszed őket és tieid. Már kérdeztem őket a hivatalos fórumon. -
Glo #402 Manapság erre van igény. Gear-eld, fitteld, crew-old arra amire akarod. Ahogy a társ játékokban is erre haladt a világ, úgy az X4 is erre az útra tér rá. Egy jól kitalált M5 majd lever egy bénán fittelt AI M2-t :D
Én se veszem meg elővételben, a családi élet fontosabb. Az X3-t újra elővettem, feküdtem is tegnap hirtelen 2:15-kor a szokásos 22:00 helyett -
#401 És simán el tudom képzelni a fenntartási költséget,ami nem csak üzemanyag és javítás,hanem legénység bérezés formájában jelentkezhet :D bár eddig ilyen nem volt :D -
Jóózsf István #400 Egy kép többet mond ezer szónál!
Erre a képre hatványozottan igaz! Kezdjük mindjárt a jobb alsó sarokban: Ribörszben, ha Devríben hajót akart venni valaki, akkor nem az volt a kérdés, hogy van-e elegendő zsé a bankkártyáján, hanem, hogy van-e a zsebében scanning array! Úgylátszik ettől nem szabadulunk! :-)
A-ból B-be jutásnál elfeledkeztünk(tem) róla, hogy (ugyan említették valamelyik videóban) lesz "hiperhajtóművünk" is:
sebesség: 119 (Kicsivel gyorsabb, mint egy Veyron! (Azért az űrben ez már inkább méltóságteljes, mint gyors!!!))
utánégetővel: 238
utazási sebesség: 2742
Valamint, ha megrendelés listát nézzük, ÉS AZON MINDEN MÓDOSÍTHATÓ (???!?!??!??!?) akkor lehet bíbelődni egy hajó testreszabásával. Amit én ugyan nem kedvelek, de biztos lesz aki igen.
A fogyóeszközökkel kapcsolatban is vannak aggályaim: A rakétát és a hőcsapdát értem, a hegesztő és targonca drónokkal volt bajom az XR-ben is. De a többi? (Mire idáig elértem, meglett saját kútfőből is) Bólya és műhold volt az X3-ban is. A szonda meg kavics-szkenner helyett lesz.
Valamint, hogy ne legyen olyan olcsó: Legénység 204 fő tíz gurigáért! -
Pares #399 Én már nagyon várom... hiába van és lesz rengeteg melóm, esténként azért szorítok rá időt biztosan. Már nagyon régen játszottam az X3-al utoljára, elvonási tüneteim vannak, és az X4 úgy néz ki, hogy próbálták az X3-at és az XR-t egybegyúrni, néhány régóta várt újítással, mint pl. az új kezelőfelület és térkép. A közlekedési lehetőségekre is kíváncsi vagyok, nekem nagyon bejött az XR közlekedési rendszere, tudom, sokan rühellik a highway-ket (amik most azért sokkal jobban néznek ki a képeken), de nekem nagyon tetszett, ahogy láthattuk, hogy a rendszeren belül a bolygók körül utazunk. Lehet, hogy a töltőképernyők hiánya is közrejátszott, de sokkal nagyobbnak és szabadabbnak tűnt a játszótér, remélem ez megmarad. -
Zombye Reloaded #398 Üdv urak!
Nos én meló és az egyetemi tanulmányaim miatt kizárt, hogy rögtön az indulásnál beszerezzem. Jó lesz az majd nekem is valamikor tavasszal, addigra még lesz pár hotfix meg patch is.
-
Stormbird #397 Különösebben én sem várom, mert szerintem nincs másról szó, mint egy túlárazott X Rebirth DLC-ről, vagy ha úgy tetszik akkor X Rebirth 5.0-ról.
Engem nem érdekel az, hogy lehet vezetni benne más hajókat, mert semmi kedvem böszme nagy vasakkal vergődni. Mivel megmaradnak a sztrádák különösebben nem izgulok rá, hogy most már majd nem kacskaringósak hanem egyenesek lesznek. A moduláris építkezés hírétől sem akart kiugrani a bankkártyám a tárcámból, hiszen most is moduláris az építkezés csak talán kicsit nagyobb léptékben, mint majd lesz. Értelme úgysem sok van, mivel úgy is törekszik az ember a teljes kiépítettségre.
A kereskedelmi részen sokat nem lehet javítani a harc valószínűleg ugyan az lesz, szóval sok okosság nem lesz. Ami értelmes dolgot ki lehetett találni azt már belerakták az X R-be. Attól tartok, hogy most majd az jön, hogy ami eddig a jobb oldalon volt az a bal oldalon lesz és fordítva. Ami kék volt és alul találtad a képernyőn, most majd szürkén lesz felül megtalálható, stb.
Szóval majd négy-öt hónappal a megjelenés után egy -75%-os akcióban... esetleg!
(Addigra túl lesz legalább 5 nagy patch-en meg 3 hotfix-en)
Addig meg továbbra is X Rebirth, mert még "csak" 1200 órám van benne és hol vagyok én még a kisiku-tól :) -
TokraFan #396 "Van még valaki rajtam kívül, aki vágja a centit? Vagy a Ribörsz után inkább óvatosak vagytok? "
Nálam az utóbbi. Annyira vártam az XR-t és akkorát koppantam, hogy most nem tud úgy hatalmába keríteni az érzés. Persze így is nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre és reménykedem, hogy végre olyat tesznek le az asztalra, mi méltó az X3 folytatásaként. (tudom, az XR-t nem ennek szánták, de akkor is) -
Jóózsf István #395 Folytonos játékélmény alatt az értendő, hogy nem lesznek töltőképernyők? Mert eddig engem egyik X játékban sem zavart. Sőt! Mondhatni egyik játékban sem zavart, ha egyik területről a másikra jutás közben a gépnek némi háttérmunkát kell végeznie. Ez felnőtt fejjel könnyen belátható. Kivétel persze mindig van: A fallout 4-ben ha beltérből kültérbe akar jutni az ember, akkor igencsak megváratja a játék. Amire már én is kapartam a falat.
Túltápolt hajók.: Jogos, de van létjogosultságuk. Egyszer eljön az a pillanat még a kemény mag életében is, amikor már nem akar harcolni, vagy a harccal bíbelődni, tötymörögni, sunnyogni, olyankor csak simán lelövi az ellent, vagy csak faképnél hagyja.
<26. Van még valaki rajtam kívül, aki vágja a centit? Vagy a Ribörsz után inkább óvatosak vagytok? -
tomonor #394 A Transporter Device nem új keletű dolog a szériában, szóval elvileg nem kellesz sokat kutatgatni érte, hacsak nem azt is átírják, mint a Jumpdrive mivoltát (mely megszűnik létezni ugyebár).
Annyi a biztos eddig, hogy a Transporter Device fejlesztése össze lesz kötve a Player Headquarters állomással, vagy annak küldetéseivel, mely igazából az egyetlen globális küldetés lesz a játékban megjelenéskor.
Továbbá a Transporter Device most már nem csak pár gombnyomást jelent, hanem minden hajóban lesz egy kisebb fülke. Kicsit összevonták ezt a fülkét több funkcióval, ugyanis a fülkéből elteleportálhatsz:
-másik hajóra/állomásra (mely akár NPC állomás is lehet)
-a hajód egyes részeibe (nem lesz konzisztensen összekötve egy nagyobb hajó folyosókkal, helyette a Transporter fülke úgymond fapados turbóliftként funkcionál majd)
-illetve véleményem szerint efféle fülkével lehet majd egy nagyobb (L-XL) méretű dokkolt hajóba jutni (nem nyugtázott).
Sajnos már most kritika éri a játékot, ugyanis az első bejelentő videóban az Egosoft "Folytonos játékélményt" ígért, melyet sajnos bizonyos szemszögből nézve a nagyobb hajók belső kiépítettségének hiánya megszakít. Azt a részt egy picit máshogy fogalmazhatták volna meg.
A tipikus Overpowered hajókkal viszont sajnos nem értek egyet. Amíg a Rebirth-ben még elfogadható indok volt, hogy nem tudtál hajót váltani, így a Skunk-nak egy picivel több kakaót kellett nyomatnia, addig ha tényleges balanszot és fair játékélményt szeretne visszaadni az Egosoft, akkor a Springblossom-féle indokolatlanul hátrány nélküli hajókat hanyagolhatnák. -
Jóózsf István #393 Eljátszogattam ezzel a teleportálás dologgal.
Mindenképp furcsa lesz a Ribörsz-féle: "Ott a hajód, azt' vagy azzal mész, vagy gyalog!" - után.
Ha jól értelmezem, akkor a teleportálás nem csak úgy lesz, hanem ki kell fejleszteni. Ez jó, mert feladat.... Viszont amíg nincs, addig "gyalog"
Aztán meg: Oké, hogy átugrom a mindenség másik felébe egy másik hajómba, de ahhoz ott kell lennie egy hajónak, tehát vagy én elviszem oda, vagy rábízom egy alkalmazottamra. Nagyjából azt is értem, hogy ezzel lassítani akartak minket, hogy ezzel is érdekesebb legyen a játék. Hisz előre (IS) kell gondolkodni. Etc.
Hiányozni fog a Borz, vagy a Borz utódja, bármi is legyen az. Ha mondjuk találok az X4-ben egy olyan hajót, mint az X3 Tavaszvirága (szinte ki sem szálltam belőle), akkor abból hármat-négyet... kell tartanom a világ sarkaiban, (Természetesen ugyanúgy konfigurálva mindet. Hiszen a fegyverek és bármik, amiket rá lehet aggatni, variálhatósága elég tág lesz) hogy ne jöjjek zavarba, ha az egyik úgy volt összerakva, hogy cirmoscicákat használt lövedéknek, míg a másik pirosgőzmozdonyokat.
Na mindegy is. Csak úgy mélázgattam! -
Pares #392
-
Jóózsf István #391 Hoppá: "Draw distance is much, much, much higher than in XR. " (by Egosoft)
Ez egyrészt jó, mert a Ribörszé nem volt túl acélos. Én használtam is erre módosítást ("More view range") Csak ehhez már combos vga IS kellett!
Egyre kíváncsibb vagyok! (négy hét, négy nap!) -
#390 Azért amikor a Leviathan-nal összecsaptam egy K-val, akkor érezhető volt, hogy nem a procinak kellene dolgoznia, mert egyszerűen elvesztek a lövedékek az űrben. És ami vizuálisan eltűnt, azt már a találatoknál sem számolta bele.
Ilyen szempontból előnyt élvezhettem, ha én irányítottam a lövegeket és tüzeltem folyamatosan, mert a szűk kereszt metszett miatt a K-nak több lövedéke tűnt el. -
Pares #389 Hát ha azt nézzük, hogy fizikailag miből áll az X univerzum: gyakorlatilag hatalmas üres terek, ahol néhány tárgyon kívül, mint az űrállomások, űrhajók és űrkőzetek, nincs semmi. Ezek kirajzolása pedig mai mércével alig erőlteti meg a grafikus kártyákat. Ami sok erőforrást igényel, az az, ami a háttérben megy. Több száz űrhajó útvonalának és röppályájának valós idejű tervezése, a gazdaság szimulálása, stb. Az X játékok gyakorlatilag FPS nézetből játszható RTS-ek. Ha igazak a hírek, hogy most még kevésbé lesz scriptelt a gazdaság, és sokkal önállóbban fog működni az egész, akkor az rátesz még egy lapáttal. -
tomonor #388 A hivatalos fórumon még most is esküsznek az egósok, hogy CPU a nagyon fontos az univerzum szimulálásához.
Kicsit félek is, mert nagyon kiöregedő gépem van, minden minimum alatt, és most nem is lesz pénz gépet újítanom beláthatatlan időkig :/ -
Jóózsf István #387 Ebben bízom én is! Eddigi találkozásaink során a vulkán igen szépen teljesített. Már-már csodaszámba ment. Ha ezen fog múlni, senkinek sincs félnivalója! -
TokraFan #386 Inkább az a kérdés, hogy a Vulcan Api használata mennyire javít a dolgon, mert végeredményben az X3-al pl. az volt a baj, hogy szinte alig használta ki a VGA-t, CPU intenzív volt a program. Most ez változhat a Vulcan miatt, és akkor végeredményben sokkal kevésbé fog számítani a CPU, fontosabb lesz a VGA képessége. -
kisiku #385 Ahogy látom, halad szépen a játék . Én még élvezem a kenyai levegőt, az indiai óceán kb. 30 °-os, a mangó mézédes, a kenyaiak aranyosak a sörük hideg és nagyon jól érzem magam.
Már egy hete vagyok itt és egyáltalán nem hiányoznak a videójátékok :)
Na de mire hazaérek, addigra megjelenik ez is és nem leszek egyáltalán boldogtalan ahogy elnézem.
A Rebirth engine jó volt, legalább nem kell minden egyes alkalommal új gépet vásárolni hogy elfusson.
-
Pares #384 Bár fogalmam sincs, hogy hogyan van összerakva a játék, de szerintem körülményes lehet szétszedni a szorosan összefüggő folyamatokat kettőnél több szálra, vagy eleve nem járna akkora teljesítménynövekedéssel, hogy ezért megérje széttúrni a kódot. Egyébként is az órajel mindig is előnyt élvezett a magok számával szemben, ez ma is így van, és szerintem egy darabig még így is lesz. Nincs ezen semmi meglepő. A 8+ magos gaming kora még nem jött el... -
TokraFan #383 Ez eléggé elszomoríó...Bár alapvetően érthető, valószínűleg nem volt pénzük új engine-t írni, vagyis az XR-ét használják, ami eleve a konzolok akkori képességeire lett tervezve, ami ugye mindössze 3 mag volt az Xbox 360 esetében, melyre az XR-t eredetileg fejlesztették.
Viszont jó ideje az a trend, hogy a magok számát növelik a hardvergyártók, és nem az órajelet, tehát elsősorban abból profitálhat(na) egy szoftver, ha képes lenne a magok számával arányosan skálázódni. Mert ha az általad idézett szöveg igaz -márpedig miért ne lenne az-, akkor még az is előfordulhat, hogy egy régebbi 2 vagy 4 magos, de magasabb órajelű CPU-n jobban fog futni a játék, mint egy újabb generációs i7 vagy i9 esetén. Számomra pedig különösen rossz hír ez, mert nekem 12mag/24szálas Xeon rendszerem van, mindössze 3,1GHz alap órajellel. Akkor ezzel nem sokra fogok menni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.25. 17:39:55 -
Jóózsf István #382 "About the processsor (CPU): The game has a similar threading model to XR. It will use two cores pretty heavily, for its core activities, and a few others more variably for other tasks. There is no fixed limit to how many it will use for those other tasks, but at the same time just increasing the number of cores won't necessarily improve performance beyond a certain point. With current-generation CPUs, which can usually run at least 8 threads on 4 cores, you will probably gain more from a higher core speed than from adding more cores."
Bár nálam a Ribörsz vidáman szaladgál, de azért némi aggodalommal tölt el ez a bekezdés. Főleg az a rész, hogy: Hát, tulajdonképp két magon/szálon fut a játék, meg még néhányat használ apró-cseprő feladatokhoz.
Így laikusként és nem célzottan, csak úgy vaktában a világba: Felfigyeltek már a "PROGRAMOZÓK", hogy egyre több magot tartalmaznak a processzorok és ez divattá is vált. Valószínűleg ez lesz az irány. Tehát: Nem kellene elkezdeni alkalmazkodni ehhez a helyzethez?
Nyugodtan megfeszíthetnek a szakavatottak, csak közben tegyék szívükre a kezüket! -
Glo #381 Addig újra elő kell venni az X3: AP-t :DD
Volt márciusban egy 2 órás stream ahol az Egosoftos srácok X3-t játszottak 2 órán át, abban volt pár mondat az X4-ről is:
https://youtu.be/Qmp-nU2cLdo
Hátha van aki nem látta :)
-
Jóózsf István #380 Valami biztos történt velük. Ezt próbáltam jelezni, amikor az árazást és a megjelenés menetrendjét firtattam. Kicsit olyan katonásan kezelik ezt a menetet.
Vagy, szeretnének már pénzt keresni, ha mondjuk a Ribörszöt bukásnak tekintjük...
No meg azt se felejtsük el, hogy ez kell a népnek. Mint néhány játék elején a karakterünk farigcsálása. (AKÁR ÓRÁKON KERESZTÜL!!!) (A Fallout 4-ben két kattintással intéztem el: Férfi, Mehet.)
Az X3-ban is lehetett festegetni a hajókat. Még csak nem is újdonság!
Még 40 nap. A fene megesz!
-
tomonor #379 Értem én, hogy szeretnének bónuszokat adni az előrendelő vásárlóknak, csak furcsállom, hogy pont egy festést adnak majd, ami talán a legkönnyebben moddolható be a játékba.
Kicsit idegen ez a fajta beilleszkedés a mai vásárlókultúrába az Egosoft-tól. -
TokraFan #378 Nem tudom, de ez a ződ, nem szép... Pontosabban, számomra "tájidegen", ebben a játékban nem a dzsungelbe küldünk terepszínű Tigris tankot, fácánra vadászni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.20. 04:02:09 -
Jóózsf István #377 Erre gondoltak, amikor azt mondják, hogy a gyűjtői kiadás előrendelői kapnak "Exclusive pre-order paint mod"-ot?
Ezért Gondolom!
Már látom is a hajóimat csillámpóni színekben!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.10.19. 07:08:24 -
#376 Ámen.
Nekem a Reunion hozta az érzést. Illetve néha napján belém nyilall az érzés, hogy milyen volt, mikor játszottam vele. -
kisiku #375 Az idő baromi gyorsan megy. Megint eltelt egy év.Október van. De hogy még jobban utáljatok, nem sokkal a megjelenés előtt fogok visszajönni az "újvilágból", úgyhogy nekem meg lesz az, ami majd kompenzálja a fájdalmat. Ugyanezt éreztem tavaly is. Elindulni nehéz, de hazajönni úgyszintén. Elsírtam magam, mikor letérdeltem az Indiai-Óceán partján, és könnyeket hullajtottam, mikor a gép leszállt Budapesten.Most kétszer olyan hosszú időre megyek, de az idő borzasztó gyorsan repül.
És tudjátok az a durva, hogy ez a játék sorozat részben vissza tud adni ilyen érzéseket.Remélem az új rész is hatással lesz az érzelmeimre, mert akkor igazi egy játék, ha libabőrös leszel tőle!
-
#374 Vágj pár dolgot a falhoz, majd menny el a dokihoz és meséld el neki, hogy stresszes a munkahelyed. Az ezt követő pszichiáter simán ki tud írni újévig. Lesz bőven időd játszani -
Jóózsf István #373 Azt így is, úgy is fogunk.
A november végi megjelenés nálam különösen aggályos, mert decemberben van nálunk a legnagyobb hajtás. Éljen a kereskedelem!
Már az is megfogalmazódott bennem, hogy akár bétatesztelő is lennék! :-) -
TokraFan #372 Ja, csak Ego-t ismerve, remélem nem XML szerkesztéssel fogunk játszani fél évig. -
Jóózsf István #371 Milyen gyarló is tud lenni az ember. Eddig teljesen higgadtan tudtam kezelni, hogy év végén jön(nek) az Alapok. De így, hogy tudjuk pontosan mikor... "Basszus! Be soká lesz!" -
tomonor #370 Nem értem mi bajotok van a mostani Argon dizájnal, szerintem eddig most sikerült a legjobban eltalálniuk a Nova kivételével. -
Pares #369 Remélem tele lesz a játék ilyen "rettenet ronda valamikkel", amikről még el is tudom képzelni, hogy egyszer valaki megépítene csatahajónak, ellenben például az X3 Argon M3-nál kisebb vadászainál, amik úgy néznek ki, mintha valaki olyan tervezte volna őket, aki összekeverte a játék műfaját a fantasyval... -
Jóózsf István #368 Anyámmal élek. Babettám sincs! Ne legyek kemény???? -
Stormbird #367 "Kemény vagy Csoki!"
-
Jóózsf István #366 Nem lacafacáztam!
Game Registration Code #1:
Thank you for registering your game
X Rebirth
Game Registration Code #2:
Thank you for registering your game
X4: Foundations -
tomonor #365 Ezt eddig nem értettem igazából - X Rebirthnek is ez volt a megoldása, nem? Áthaladtunk a kapun, egy világos képernyő 2-3 másodpercig, és máris minden előttünk volt.