7248
Egosoft X4
-
kisiku #604 Nekem is, Core I5-4690K, 16 Gb Ram, Nvidia 1060 Gtx 6Gb. Maxon fut. Csak az irányítás még szokatlan, meg azt sem tudom, hol vagyok -
TokraFan #603 Én most töltöm le... -
tomonor #602 Én vagyok.
Amd fx 6300
Nvidia gtx 1050ti 4gb
8gb ram
Egyelőre max grafikán fut... -
Micsu #601 én azért várok egy fél évet vagy egy évet hagy foltozgassák azért csak egy x játék :P
a zene meg állat lett -
hapi #600 Live stream annak akinek még várnia kell:
x4 live -
kisiku #599 Na, egy kis állítgatás és pöcsölés után mondhatom, hogy ugyanaz az irányítása. Nagyon szép, baromi jó, stb egyelőre. De még csak tutorial-t tolok. -
tom36 #598 Most értem haza, de az első amit észrevettem hogy ott virít ncore-on tört verzióban már, és csak utána olvastam hogy megjelent.
Sajnos még vagy fél év mire kipróbálhatom, de hajrá mindenkinek, addig meg kivárom az akciót. -
MedsoN24 #597 Ha valaki kipróbálja olyan konfiggal amivel a minimum sincs meg kérem írja le a tapasztalatait :D -
Jóózsf István #596 Számíthatsz ránk. Még csak a beállításoknál tartok. Furcsa, mert ugyanúgy belőhették volna, mint a ribörszöt pöllö: Mouse steering: Shift + space. De ezt semm9i nem indokolja, lehet sima szpész is!
Na majd jövök... -
mindero #595 Majd azért írjátok le milyen lett a távol maradóknak is. -
Jóózsf István #594 Má gyün is!
Valaki gyújtson rá helyettem!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.11.30. 15:33:25 -
kisiku #593 MEGJELENT! TÖLTHETŐ!
11 gigát foglal és nincs magyar nyelv.Persze minek is. No, irány haza, munkahelyre majd hétfőn telepítem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 15:29:05 -
Jóózsf István #592 Valami történik! -
kisiku #591 Valóban csodás dolgokra képes, belehallgattam. Meglátjuk mi a sztori, hiszen ahhoz kell írni a zenét. Ha meg nem elég jó, akkor lehalkítani és a háttérbe betölteni a régieket. :) -
TokraFan #590 Nem rossz ez sem, bár engem most kevéssé fogott meg, kicsit olyan futószalag-szerű érzésem volt, mintha a ma divatos filmes zenei klisékből rakta volna össze, pedig csodákra képes ez a srác és rettentő tehetséges! Pl. az ehhez hasonló dallamokat hiányoltam, nekem már ez marad a csúcs X zene. -
tomonor #589 Na ja, csak nem tegnap éjjel, hanem pont amikor írtam ide xD
A Player HQ misszió része. -
Pares #588 Igen, elég hamar előkerültek a tegnap éjjeli Obsidian streamben. Sőt, ahogy olvasom, állítólag Obsidian az egyik "speciális küldetésben" egy Boronnal beszélt a kommunikációs csatornán keresztül. -
tomonor #587 Kha'ak van a játékban! -
kisiku #586 Én még az X2-t anno és akkor még volt vámolás, mert nem volt "europúnijó". Az első fennakadt a vámon, a második megjött, majd az elvámolt is. Tehát nagyon jó, ugyanaz, mint a Steam. -
kisiku #585 OFF: A színes lézerektől annyit, hogy ku*a sokba kerülnek, ha meg nem használod ki, akkor meg minek. A sokba kerül alatt azt értem, hogy pl a 4 szín gyári többe kerül, mint maga a nyomtató. Ha utángyártottat veszel, akkor olcsóbb, de számolni kell: előhívó egység kb 50-80 ezer, dobegység 30-60 ezer, szemetestartály (ha nem tudod üríteni), 8-10 ezer. Ezen felül karbantartás, görgők kopása,stb...
Mindezt onnan tudom, hogy rendszergazda vagyok és hát jó pár nyomtatót is telepítettem meg raktam már össze az elmúlt évtizedekben, néhányat javítottam is. Kb ugyanaz van, mint a tintasugarasnál, csak tovább tart a festék. Ja, és itt is ugat már a nem eredeti tonerért. Plusz ha a waste toner trash be van építve a gépbe, akkor kidobhatod a pi*ba az egészet kb 20 ezer nyomat után. Így dobtam ki egy tök jó Epson Aculaser-t is... -
Pares #584 Valaki rendelt már közvetlenül az Egosoft Shopból? Mi a tapasztalat? -
#583 Ez nagyon jól esett most.
Épp a nyomtatóba próbáltam a CISS-es cuccot beszerelni, de nem akarta felismerni. És mivel már töltöttem az egyik tartályba tintát, így visszaküldeni nem tudom.
Gondoltam, hogy a másik után gyártott, önrezetelős patronokról átteszem a csipet. Ezzel nem is volt gond, csakhogy valamelyik kivételnél a sárga színnél letört egy érintkező...
De a zene nyugtatott, egy cseppet sem vagyok ideges. Még. És amúgy is akartam már egy színes lézert. Csak még nem tudom, hogy miből.
Újabb lehetőség, mivel a CISS-nél nem kell kivenni a patront a fejből utántöltéshez, lehet, hogy kiszedem a fejet és beforrasztom a csipet direktbe. Tintám még van egy rahedli, jó lenne elnyomtatni.
Kb. olyan, mint egy xml szerkesztés a játékban :D -
Pares #582 Tegnap éjjel (Obsidian) meg ma reggel (AngryJoe) streameket néztem. Engem kilóra megvettek, marha jól néz ki az egész játék, a térképtől konkrétan leesett az állam, olyan, mintha valami RTS lenne, raádásul a korábbi részekhez képest sokkal stabilabbnak és bugmentesebbnek tűnik. A Rebirthből azért elég szépen kigyomlálták a hibákat, szóval ez annyira nem is meglepő, meg most teljes erejükkel a fícsörökre koncentrálhattak, nem kellett új motort írni és évekig javítani, és az UI-n is látszik, hogy PC-re lett tervezve. Hú, kíváncsi vagyok, hogy mit terveznek a két DLC-nek. Ha nincsenek alapból a játékban, akkor a Boronokra tippelnék. Brutál jó játék lesz ez, főleg, hogy tudjuk, hogy az Egosoft évekig fogja még továbbfejleszteni.
Star Citizen? Az meg mi a f*szom?
Ami kiverte a biztosítékot, azok a streamerek voltak. Nem kifogás, hogy kezdő valaki, gyönyörűszép tutorial van a játékban, szépen lehetett volna követni, ehelyett annyit balfaszkodtak még a legtriviálisabb dolgon is, hogy a hajamat téptem. -
kisiku #581 Köszönet! Megy a kocsiba! A Rebirth-öt úgyis szarrá hallgattam már!
Ahogy érzem, most már van hype feeling és megjelenés előtti izgalom.Holnap ilyenkor már itt fogunk "ordítozni", hogy fú ilyen, meg olyan!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.29. 19:59:51 -
tomonor #580 Lesznek eltérések. Paranid hajóknak például általában 1-el több motorjuk van. Teladi hajóknak 1-el több pajzs slot. Stb. -
Jóózsf István #579 Visszakaptuk a javítólézert is! Kedvünkre hegesztgethetünk az űrben. ("Tudom; Sapka, sál") -
TokraFan #578 X4 OST (full album) Youtube! -
TokraFan #577 Na megvettem én is, nem bírtam ki. Láttam annyit, hogy be mertem vállalni. Ha nagyon nagy gáz lenne valamiért, akkor is van 2 órán belül refund lehetőség, de a látottak alapján nem hiszem, hogy erre sor kerül. -
Jóózsf István #576 A Gőz áruházi oldalán 1 napot ír a megjelenésig. Ha átváltok a gyűjtői kiadásra, akkor "csak" 21 órát. Mégis ellógok koradélután a melóból! :-)
Ahogy nézegetem ezeket a videjjókat, azt a következtetést kellett levonnom, hogy szinte csak ízlés dolga, hogy milyen hajót vesz az ember, természetesen kategórián belül, mert ugyanazok a szerelékek kerülnek rájuk. Ugyanabból a kollekcióból választhatunk hajtóművet, pajzsot, fegyvert. Értelem szerűen azok értékei adják meg a hajó sebességét, etc.
Talán olyan eltérések lesznek, ahogy egyiknek nagyobb a raktere a másiknál. Azt is észrevettem, hogy minden hajóra lehet fogadni személyzetet, amit el lehet osztani fenntartás és tengerészgyalogság között (amit konkrétan tudok, hogy egy Teladi teherhajónál ("L" osztály) 107 fő, de amivel kezdte az ember a játékot "S" Elit...(?) arra is lehetett két főt fogadni (?!??!????)
De vajon minek?
Egyik félelmemről kiderült, hogy alaptalan. Nevezetesen nem voltak restek és került bele annyi újítás, hogy nem csak egy újabb bőrt húztak le a rókáról! -
kisiku #575 Egyetértünk, jövőre én is megyek vissza Kenyába, aztán meg már nem hiszem hogy túl sok időm lesz játszani vele. Ha meg ott maradok...áh ez egyelőre csak egy B terv az életemre.
Úgyhogy most egy darabig játszom, hogy teljen az idő, meg hogy eltereljem a gondolataimat, aztán meglátjuk. Jövőre betöltöm a 40-et. Ideje felnőni -
#574 De holnap már csak azok fognak írni, akik nem vették meg és kíváncsiak, hogy milyen is, mert már tűkön ülnek, hogy megvehetik e vagy sem.
Akik meg megvették, napokig ide sem néznek, mert úgy belemerültek a játékba (legalábbis nagyon remélem, hogy ilyen lesz és nem az ellenkezője, hogy az elérést követő fél órában már jön is az első lehúzós hsz).
Nekem most várólistára került, mert március végén buliba megyek és tegnap sokat kellett kifizetnem a szállásra és jegyekre. -
TokraFan #573 Nem bírjuk.
Főleg, ha ilyen agyhalottak játszanak vele. Belenéztem megint az István által linkelt landolásos részbe, hát fenomenális. Percekig keresgéli, hova kell leszállni, amikor egy láthatóan faék egyszerű és kiváló guidance rendszer van a játékban, ami egyértelműen mutatja, hova kell landolni. Ott villog az orra előtt a leszállófény, mutatja még a hajót is holografikusan, hogy "ide kell leszállni te szerencsétlen", erre nem leszáll az állomás másik végében lévő piros leszállópadra, aztán értetlenkedik, hogy mi a gond...? Parádés tényleg.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.29. 15:02:10 -
#572 Értem. Nem baj, ha nem egy egész csillagflottát pusztít ki az ember az elején. xD Nem zavar a nyugis játékmenet. Sokan dicsérték az X sorozatot és kíváncsivá tett ez az új rész. -
kisiku #571 25 új hozzászólás itt? Mi van, megjelent?
Holnap jelenik meg, bírjuk már ki. -
tomonor #570 Az a gond, hogy ez alapvetőleg egy vérbeli sandbox széria, tehát "Csinálj, amit jónak látsz, mi megadjuk rá a lehetőséget" eszmével készül. Így nincs pontos ütemterv a játék részéről, hogy merre tereljen, bemutatni is hosszadalmasabb, ráadásul a streambe nem volt cheat, tehát annyit tudott mutatni a csávó, amennyi lehetősége volt a kezdetben: missziókat csinálni.
Ez egy hosszú távú játék és ritkább az izgalom benne. -
TokraFan #569 Nem azzal volt bajom, hogy el volt veszve a világban (bár illett volna kicsit elmélyedni a témában szvsz, ha már fizetnek neki érte), hanem az, hogy alapvető bénaságokat csinált, aminek semmi köze ahhoz, hogy játszott-e korábban X-el vagy sem. Pl. amit írtam is, amikor szkennelni kellett a hajót, de még arra sem volt képes, hogy elegánsan rárepüljön, tartva a távolságot, majd szépen nyomjon egy scan-t. Eleve alap dolog, hogy ilyenkor megnézem a beállításokban az adott funkcióhoz rendelt hotkey-t, mert nyilván nem lehet úgy szkennelni, hogy az egyik kezem a gázon, a másik a joy-on, közben tartani kéne a sebességet és a távolságot, majd egy harmadik kézzel az egérrel menükből kiválasztva szkennelni. Elite-ben sem így csinálja, gondolom. Aztán ebből az lett, hogy percekig bénázott vele, hol lemaradva a hajótól ami miatt a szkenner hatótávján kívül került és nem értette, miért nem aktív a scan menüpont, aztán meg full gáz, és szinte belerohant a hajóba...
Ezt nézni mentális kínzással volt egyenértékű, és én nem gondolom, hogy ez azért volt, mert konkrétan az X-eket nem ismeri. Bármilyen szimulátorban az elős dolog amit meg kell tenni, hogy az irányítást, a vezérlőket belőjük, és az adott feladathoz megnézzük, milyen hotkey-ekre lesz szükség és azt -jobb esetben-, rátesszük a joy-ra, hogy ne kelljen randon menükben turkálni már élesben.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.29. 13:20:20 -
TokraFan #568 "A manuális dokkolás fetisiszták kiélhetik perverzióikat!"
Én üdvözlöm a lehetőséget, végre nem egy ikonra kell kattintani a leszálláshoz. De a videókat elnézve, ezen még lesz mit javítani, mert a hajó mozgása landoláskor jelenleg egy féltéglához hasonlatos. NUlla tehetetlenségi erő/nyomaték, gyakorlatilag elmozdítja a vezérlőt, a gép pedig X pixelt halad XYZ irányba, majd gázlevételkor azonnal megáll, egyetlen pixelnyi "túlfutás", imbolygás, billegés, csúszás nincsen. Mintha egy kurzort mozgatna az ember. Látszik egyébként, hogy sokat "merítettek" az Elite-ből, ami nem feltétlenül baj, de ezzel még kezdeni kéne valamit, mert így eléggé kiábrándító a landolás. De legalább már van!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.29. 13:06:53 -
#567 Köszönöm az infót! Kicsit olyan áthallása van az egésznek mintha a Mount&Blade lenne sci-fibe átültetve. Lehet meglesem. -
#566 Az x egy birodalom építős fajta,kezdessz egy kis vadásszal,küldizel , aztán vehetsz egy szállítót,bele legénységet,és küldheted kereskedni,míg te csinálsz amit akarsz. a kövi szint a saját űrállomás építése,termelő modulokkal bányász hajókkal,feldolgozó egységekkel .... az endgame már saját flottáról szól,csatahajókkal stb.Vagy kereskedő hajó helyett veszel egy kisebb rombolót és az ellenséges frakció kereskedő hajóit fosztogathatod,akár el is foglalhatod. kezed nincs megkötve arra mész amerre akarsz. Általában egy rövid kampány mód szokott lenni,ami szinte mindent megmutat hogy kell,bemutatja a helyszíneket,körít hozzá egy sztorit aztán a végén free to playben elengedi a kezed hogy éld a világod.
Több frakció,kereskedelem diplomácia. Az előző részhez képest most te is bármilyen hajót irányíthatsz,felszerelhetsz. röviden ennyi lenne,hosszabban meg próbáld ki,több óra játékidő alaphangon.
Az előző rész elég bugosan érkezett sajnos,de nem engedték el,szépen játszhatóra javítottak mindent + ajándék dlc toltak hozzá. pénteken jelenik meg,meglátjuk itt mi lesz a helyzet.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.11.29. 10:26:01 -
#565 Az ketsegtelen, hogy kereste, mi merre hany meter. De ez miert az o hibaja, miert nem az EGO-e? Marmint, valoszinuleg hetvegen en is ugyanugy fogok pislogni es nezni, hogy "nabaszkimost akkor hogy?", ahogy o tette tegnap, tobb evnyi Elite/SC/egyeb space sim utan beulve az X4 pilotafulkejebe. Mert az oke, hogy par ember jatszik mai napig a X3-mal, es nagyon sok minden ismeros lesz neki azonnal, de a tobbsegnek kell majd kis ido, mire belerazodik. Nekem biztos.
Ha "mutassunk mindent" PR streamet akart volna az EGO, akkor erdemes lett volna egy fejlesztoi streamet csinalni egyik devvel, aki szepen vegigmutat mindent. Biztos, hogy informativabb lett volna. Bar mondom, szamomra pont ez volt a meggyozo, hogy kvazi viszontlattam "magamat" (nyilvan a fasorban sem vagyok Obsidian kollegahoz kepest) :)