7248
Egosoft X4
  • Hexex86 #564
    Néztem én is a stream-et. Abból nem sok minden jött le a játékról. Mondjuk nem ismerem annyira az X univerzumot, de nem volt semmi érdekfeszítő amit mutogatott. Miben lesz ez másabb mint a mostani "űrszim" játékok? Hozzáteszem szeretem a témát és a játékokat is csak nekem elég semmilyennek tűnt.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2018.11.29. 09:06:45
  • tomonor
    Nem az a gond, hogy nem jó youtuber. Lehet, hogy a videókon nagyon jól adja elő az anyagát.

Viszont most X4 esetében teljesen el volt veszve az X világában. Csak a nagyon alapokat tudta összehasonlításképpen megemlíteni és azt is az X3AP-ból. Ráadásul olyan alapvető funkciókon akadt fent és tökölt rajta több 10 percig, mint a tutorial elvégzése, vagy a landolás.

Ehhez a streamhez egy olyan youtuber kellett volna, mint mondjuk Metalvenom (vagy akárki), akiről köztudott, hogy van több évnyi tapasztalata több X játékkal és angol anyanyelvű, de legalábbis nem veszlik el a játék fikcionális nyelvezetében.

Komolyan, akkora információ áradatot lehetett volna átadni ezzel a streammel, végigmutogatni a hajókat amiket talál, esetleg kipróbálni néhány komolyabb fícsört a játékból, de neeeem. Repkedjünk véletlenszerűen miközben 5 percenként ismételgetem, hogy Intel Core i7-en játszok.
  • Jóózsf István #562
    A manuális dokkolás fetisiszták kiélhetik perverzióikat!
  • PiszkosFred
    Ket youtubert kovetek es nezek folyamatosan evek ota - o az egyik. Nagyon kedvelem, nem tartom balfeknek, ellentetben a tobbi felhypeolt sztarocskaval, akik.... hagyjuk. Izlesek es pofonok.

Az ESO elerte a celjat ez esetben, en speciel pont a tegnapi streamje miatt rendeltem elo a humblin a jatekot (ott volt kedvezmenyem), egyebkent nem akartam csak majd jovore valamikor, az elso 4-5 hibajavito patch utan :)
  • Jóózsf István #560
    "A játék feloldásáig körülbelül 1 nap és 12 óra van hátra." Na az beb...na! Ete hatra? Már egy hónapja szóltam bent a gyárban, hogy max délig maradok! Mi a szart csinálok estig?

Hogy a bánatba fordulhat elő, hogy két olyan ember készít béta gémpléj videókat, akik szemmel láthatóan soha semmilyen X játékkal nem játszottak és/vagy debilisek? Gondoltam; Megtudok néhány dolgot aminek úgyis utána kell járnom és talán megspórolok néhány perc játékidőt. De képtelen vagyok 5-6 percél tovább nézni őket, mert agyvérzést, agylobbot, agyérgörcsöt, agyhúgykövet, idegrohamot, etc. kapok.
    Azt viszont látom, hogy kicsit belepancsoltak az irányításba, ami ránézésre nem igazán jött be, de talán majd holnap este...
  • TokraFan
    Találtam egy másik gameplay videót. Sajnos orosz, egy szót sem értek az egészből.
  • TokraFan
    Szerintem azért, mert az Elite Dangerous kapcsán ő az egyik "csúcs" youtuber. Elég sokan nézik az űrszimesek a csatornáját, de sosem értettem miért. Totál gáz a csávó, játszani nem tud, hidegrázást kapok attól is, ahogy beszél. Az Ego-nak gondolom az volt a célja, hogy célzott közönséghez jusson el a stream, de nem számoltak azzal, mekkora balfék ez a szerencsétlen.

Mindegy, a játék ezzel együtt úgy tűnik, nagyon jó lesz!
  • tomonor
    Nem értem miért ennek a csávónak adták a játékot. Felfőtt az agyvizem miközben néztem.
  • TokraFan
    Na, eddig bírtam nézni a szerencsétlenkedését. Végre szkennelte a hajót ami a küldetés volt, de bill/egér kombóval játszik ezért képtelen finom gázvezérlésre és manőverekre, így aztán vagy lemaradt a hajótól, vagy kis híján nekirohant...katasztrófa. Na mindegy, szombaton már lésznek rendes gameplay-ek is, hozzáértők kezében.

Konklúzió: A játék nagyon szép, hangulatos, összességében amit ebből a bénázásból ki lehetett venni, annak alapján végre megcsinálták amit vártam!! A térkép egyszerűen szuper, és végre megvan az X3 hangulat!!!!!
    Jövő héten nem dolgozom, azt hiszem...
  • TokraFan
    A küldetés rendszer elég érdekes egyelőre, 25perce kapuról-kapura viszi a guidance, de ezen kívül semmi nem történik. X3-ban is volt ilyen...
  • TokraFan
    Rohadt jó ahogy kiszállt a hajóból! Van egy hangulata...SC kicsiben. :-D
  • TokraFan
    Értem köszönöm!

Nézem a stream-et, eszméletlen jól néz ki! Edding inkább X3, mint XR, ahogy nézem. A csövek sem zavaróak így, egész jól oldották meg szerencsére.

Csak kár, hogy nem hivatalos Ego stream, Obsidiantól hidegrázást kapok, ráadásul játszani se nagyon tud. Most is ahogy "landol"...Na mindegy.

A landolásnál egyébként szinte nem volt flight model, ezen még lehetne csiszolni majd, mert így darab tégla érzetet kelt a hajó. A térkép ultra jó lett! Kezd viszketni a kezem a buy gombon...
  • tomonor
    Nem. Más rendszer lesz. Telket tudsz majd venni, ahova építhetsz. Esetleg ha elpusztítasz egy állomást, lehet hogy annak a telkét is megveheted.
  • Pares
    A térkép is elképesztően jól néz ki
  • Caliph
    és no loading screen :D
  • Pares
    Wow, brutál jól néz ki. WORMHOLES
  • Caliph
    https://www.twitch.tv/obsidianant

x4 live
    Pre-Launch Gameplay Preview Livestream

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.11.28. 22:28:11
  • TokraFan
    Arról nem tudtok valamit, hogy lesz-e szektor takeover-re lehetőség? Ezt az X3-ból hiányoltam, mégha nem is az a játék lényege, hogy rendszereket foglaljunk el, azért néha jól esett volna, ha egy ellenséges szektor kitisztítása után nem spawnol vissza minden egyes hajó, amit kiirtottam. Bár volt erre mod, de nem volt tökéletes.
  • tomonor
    X4 Stream
  • kisiku
    Kösz.Ja, én úgy szedtem ki anno a Home of Light bizonyos zenéit, hogy Adobe Auditionba állítottam be felvételhez a hang kimenetet, majd játék betölt, mindent lehalkítottam, csak a zene maradt és felvettem, majd tisztítottam és megvágtam.
  • tomonor
    Hát nem fogom az egészet, de tegnap felraktam már kettőt. Az a gond, hogy spotify-ról csak úgy tudom őket letölteni, hogy számonként végigjátszom az egész listát, miközben audacity-vel rögzítem. De van apple musicon és google play-en is elvileg.
  • kisiku
    Nem tudod a youtube csatornádra is felrakni? Mert lusta vagyok még egy fos programot felrakni, csak hogy hallgathassam. Meg minek ez a spotify?
  • kisiku
    De jó, kösz!
  • Jóózsf István #541
    Tényleg! A kép alapján jóval nagyobb hajónak gondoltam volna. Simán kinéztem belőle még akár egy XL osztályt is!
  • tomonor
    !!!FRISS!!!

Az egész X4 Soundtrack Alexei Zakharov-tól
    Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.11.27. 22:36:37
  • tomonor
    Ez egy bányász hajó, az Argon Drill. X Rebirth-ben Nudung-ként szerepelt, annyi különbséggel, hogy felül volt a hídja, nem pedig alul egy kis pilótafülke.

• Jóózsf István #538
    Ez most vagy valami, vagy megy valahova!
  • Although
    Azt mondom ez a cég kevés egy ilyenhez Beth szintű erőforrás kell nekem tetszett a ribörsz ha nem is vittem végig. Azt gondolom visszatérnek a szimplán szimuláció vonalra, megtartva a látvány elemeket. De a világ nem fog úgy élni mint a ribörsz. Gondolkodom rajta megvegyem de most a TESO tartalma idényre bőven elég mire túljutok rajta :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.27. 18:40:55
  • Jóózsf István #536
    Megette a fene, ha nem tudok okoskodni - ügyeskedni - segíteni, hogy zökkenőmentesebb legyen az einstand! Így már megint visszakanyarodunk az X3-as verzióhoz.

Hogy tolom-e? Nem jellemző. Néha, amikor a fene megesz az unalomtól, vagy csak simán gondolok egyet, akkor futok egy kört.
  • tomonor
    Lesz hajófoglalás, csak átdolgozott. Elvileg úgy alakítják ezúttal ki, hogy a játékosnak ne legyen hozzá annyi köze, mint a Rebirth-ben. Tehát valószínűleg csak a Board target parancsot kellesz kiadni az egyik hajód kapitányának.
  • kisiku
    Úristen, te még tolod a Ribörszöt? Én egy ideje már leálltam vele, főleg amikor már 120-nál több űrállomásom volt. A hajókat már nem is tudom megszámolni.
    Itt nem lesz hajófoglalás? Vagy máshogy lesz? Persze tökmindegy, de lopni jó volt! Ja és nem a tisztességesektől "vetted kölcsön" a hajót. A TC-ra már nem is emlékszem, pedig asszem írtam róla...vagy valami kiegészítőjéről.
  • Jóózsf István #533
    Bárki bármit mond; Nekem hiányozni fog a Ribörsz hajófoglalási rendszere! X3-ban csak a kötelezőket csináltam meg, mert hideg is kirázott az esetlegességétől.
    Minap csináltam egy kartell bossz küldetést, mert a fődíj egy Aranka volt. Bónusz is járt hozzá; Egy Taranis. Hálistennek jó messze voltak egymástól, így mindkettő a flottámat ékesíti. (Azt nem kell mindenkinek tudnia, hogy egyszer a taranis kihegesztett a világból a jet-lr-el)
    Mindegy is a végső kiforrott rendszer szerintem jó volt. Tetszett, hogy a hajón munka közben edződtek a tengerészgyalogosok. Vagy hogy lehetett biztosra menni; Nem kellett visszatöltögetni, ha ramatyul sült el a balhé.

Persze nem gond, mert úgyis záros határidőn belül mágnás leszek, tehát meg is vehetem amire szükségem van. De azért csak hiányozni fog.
    Vásárlással kapcsolatban is tolulnak az emlékek:
    Egyik általam favorizált hajó a Terran Kyoto volt. Volt egy kis huncutság a megvásárlásában. Ha csak simán elmentem érte (Rendszerint a Hold zónába. Valszeg ott jobb volt az ellátás) akkor hibásan jelent meg a textúrája. Nem vicc. Most jön a java: Ha megrendeltem és csak a terrán szektoron - rendszeren kívül találkoztam vele, akkor semmi baja sem volt. De ha csak egy pillantást is vetettem rá amíg ki nem ért, akkor bebugzott. Ezt oda-vissza többször is kipróbáltam, tehát tény!
    Másik a Megalodon volt, aminek szintén volt valami baja (talán a fegyvereivel) de azt javították. Ezeket a hajókat arra használtam, hogy egyet-egyet odaállítottam egy xenon zóna kijáratába kívülről, mondjuk a 101-hez és nem jutott át rajtuk semmi! Így nálam az argon szektorban - rendszerben nem járt xenon hajó!

Kicsit csapongó iromány lett. Tehát; Semmi rendkívüli.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.11.27. 06:58:04
  • MarkBlade
    nem ész nélküli lövölde hiányzik hanem amiket leírtam finom egyvelege.. azt hittem jól fogalmaztam...
  • TokraFan
    Ha a lövöldözés hiányzik, arra ott van pl. az Everspace. Mondjuk olyan is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.27. 01:06:20
  • MarkBlade
    Csak félek hogy ne hogy elbaxák.. Nincsen egy jó scifi űrhajós játék sem ami jó. Elite az túl egysíkú nekem nincs benne az lövöldözés izgalma. A SC túlkombinálják soha el nem készül.. ennek az előző része bughalmaz.. ráadásul hogy nem lehet hajót cserélni kivette az izgalmat az újdonságot. Sokat akarnak markolni sok újítást akarnak betenni ahelyett hogy a kitaposott ösvényt tökéletesítenék tovább.. talán majd most.. remélem!
  • TokraFan
    Így van, de óvatosan kell bánnom ezzel, mert ha behúzom szombaton a játékot, akkor negatívan hathat a reakcióidőmre.
  • kisiku
    Házi pálesz vagy unicum. Ezek segítenek.
  • TokraFan
    Már csak mittomén hányat kell aludni! :-D
    A biztonság kedvéért, hétvégére elzavartam mindenkit ide+oda programokra, nekem sajnos fáj a hasam, így kénytelen leszek a gép előtt ülni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.26. 21:19:51
  • kisiku
    Semmiről nem maradtál le, mi is tűkön ülünk. :)
    Igen, most pénteken jelenik meg.
  • TokraFan
    Nem maradtál le semmiről...

Pares
    Ezért máris jár egy plusz piros pont nekik...Ha érdemes lesz, ott veszem meg, az DRM free...
    Van ott 1-2 ütős kép...pl. ez
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.26. 21:06:20