7248
Egosoft X4
-
#324 Kicsit csalóka a nézet, de ha jól látom visszatértek az aszimmetrikus hajó(k) is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Paranid Pericles -
#323 Sok kérdésre is fény derült: Pöllő, hogy az npc-k nem lesznek statikusak...
Az tuti, kíváncsi leszek melyik nagy-muter(#321) fogja gyorsabban vonszolni maga mögött az oxigénpalackját, vagy "sérült karakter" a plasztikai műtőasztalt. -
mindero #322 Nekem kimaradt, mert felraktam a "NOmoregrandmas in space" modot. De röhej, hogy ezt komolyan gondolták :D -
TokraFan #321 Berndt papa szeret nagyokat mondani...Rebirth-nél is előadta, hogy minden hajó bejárható...Csak elfelejtette hozzátenni, hogy mindegyiken ugyanaz a tökegyforma 4x4-es platform lesz...:-)
Kisiku
Lehet azt elfelejteni? Nekem egy életre beleégett a retinámba:-D
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.22. 20:56:30 -
Jóózsf István #320 "Veri nír fjúcsör!" (Már ami a bejelentést illeti)
Amikor azt mondta, hogy teljesen új motor, akkor kétszer összerezzentem és csak harmadikra jött egy békésebb gondolat. De az mindenképp megnyugtató, hogy van haladás. Sok kérdésre is fény derült: Pöllő, hogy az npc-k nem lesznek statikusak... -
kisiku #319 X foundation Foooouuuurrrr!
Thank you mum!!
No,szerintem nagyon szép lesz, habár a Rebirth is baromi jól néz ki, kivéve a karakterek...emlékszünk még a rémisztő "nagymamákra", ugye? Te jó isten, remélem azokon azért javítanak.
Addig is:
Ha már volt,akkor szorri, de legalább van hozzá angol felirat.Azért Berndt is öregszik...őszül már szegény!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.09.22. 10:25:31 -
TokraFan #318 Igazad van. Remélem ezen még reszelnek, mert nem valami szép így... -
tomonor #317 Bocsi. Nem vagyok jó passzban mostanában. -
tomonor #316 Szerintem amit zajnak látsz, az a shader, legalábbis ahogy a fény visszaverődik a fém talajról. -
TokraFan #315 Fura ez a kép. A hajók és az állomás belső része szép, de a karakterek még mindig jó 10 éves lemaradásban vannak ahogy nézem, illetve nem sikerült rájönnöm, mi lehet az a "zaj", vagy pixelesedés a képen? Mondjuk legkevésbé a karakterek érdekelnek...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.19. 21:48:58 -
Pares #314 Jaj, bocsánat. -
mindero #313 Már csak a neve kéne ottlegyen :) -
tomonor #312 Szerintem pont nekem nem kell elmagyaráznod a játék újításait. Mindenesetre ez egy régebbi fícsör az X-BtF - X2-es időkből. Viszont félreértelmezted amit mondtam: az ott nem egy player logó, hanem egy Argon szakadár frakció logója. Csak gondoltam felhozom érdekességként, mivel a kettő között van különbség.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.09.17. 23:29:22 -
Pares #311 A hajókra akár milyen logót lehet rakni, ez az egyik új fícsör. -
tomonor #310 Érdekesség, hogy ezen a szállítóhajón az Argon Föderáció régi logója található:
-
Jóózsf István #309 Csak a szokásos. Ilyenkor szoktam megkérdezni: "Tudja valaki hova került?" (És akkor valaki belinkeli az új címet!)
-
TokraFan #308 -
tomonor #307 https://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=400042 -
TokraFan #306 Szegény gyerek jól bekattant!
Bár ez még mindig jobb, mint amikor jó magyar szokás szerint, annak idején a gyerekek zömének a csomagjából sálak, meg kardigánok kerültek elő... -
TokraFan #305 (b*szki, nincs FB-m és így komoly challenge megnézni a képeket)
Nagyon jó képek, ígéretesek. Az egyik állomás eléggé hajaz az Elite-re, pedig onnan ne nyúljanak inkább semmit.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.16. 22:11:55 -
kisiku #304 Végre valami, mert nem sokat hallani.Persze jó is ez, mert így nagyobb az izgalom.
Nem akarok ugyanabba a hibába esni, mint a Subnautica esetében, hogy mire megjelent, meguntam, mert vagy 600 órát nyomtam fejlesztés alatt álló stádiumban...nem szabad.
Én mivel régi player vagyok, maradok a hagyományos úton, azaz kivárom, míg megjelenik. Mert azt az extázist soha nem feledem amikor 1996-ban vertem a bolt ajtaját zárás előtt (igen,elmebeteg voltam), mert megjelent a Red Alert és nem bírtam kivárni hogy egy hétvége anélkül teljen el.
Úristen! Ha belegondolok...mint valami drogos, aki remeg az anyagért Persze ilyet a Rebirth esetén is éreztem.
Tavaly volt hasonló, mikor sírva térde borultam az Indiai-óceán partján a fehér homokban, miközben fogtam párom kezét, ott volt olyan érzés, hogy úristen, ezt is elértem! Tehát érdemes várni. Dolgozzanak csak rajta.
Ezt át kell érezni :
-
#303 Az utóbbi napokban a fb oldalukon csöpögtetik a képeket. -
kisiku #302 Mielőtt félreértenél, nem leszóltam a programozást vagy a programozókat. Arra akartam rámutatni, hogy az egy megtanulható dolog, de pl rajzolni/festeni/modellezni/stb vagy zenét szerezni, azért inkább tehetség kérdése.
Magamon látom. Az egy dolog, hogy tudok dolgozni vektorgrafikával, készítek óriásplakátot, rollupot, nyomdára dolgozok, meg készítek digitális grafikát is a hétköznapi domain rendszergazdaság mellett, de jó lenne, ha lenne "művészi vénám", azaz valami tehetségem is.Mert a kreativitás az egy dolog. Az hogy egyáltalán az embernek van ötlete, elképzelése.
A programozáshoz kell problémamegoldó képesség, valóban, nekem ez megvan hál'Istennek, ezért viszek el a hátamon egy ötemeletes magánklinikát is egyedül, annak minden nyűgjével együtt.Igen, univerzális igásló vagyok.
Tehetség alatt meg én azt értem, hogy valaki képes puszta kézzel ámulatba ejtő rajzokat elkészíteni.
-
TokraFan #301 Egyetértek, számomra mai napig az X3 az etalon...Hiába Elite meg egyelőre bármi más, egyetlen program sem képes hozni azt a komplexitást, amit az X széria. -
tomonor #300 Hát, én próbáltam. Igazából pont azóta siklott félre az életem. -
#299 Azt hiszem Bernd nem szenved hiányt, kreativitásban, fantáziadús manus, én tartom akkora "lángelmének" mint CR. Egy fecske nem csinál játékot, a jó csapat nélkülözhetetlen a fantázia megvalósításához. Anno ez a virtuális világ, nekem szerelem volt első látásra, megcsapott a szabadság szele két értelemben, a nem lineáris játékmenet, és maga a repülés élménye miatt. A látvány lenyűgöző volt, és remélem lesz a továbbiakban is, a komplexitása nagyon reális, egy képzelt álomvilág, mégis valós lehet a jövőre nézve. Ezeket nézve, mindig legekben lehet beszélni a fejlesztőkről, az XR esetében a technikai "malőrt" nem számítva. -
TokraFan #298 Szerintem egy iilyen komplex játék esetén, elsősorban a project tervezője az, akinek erőteljes tehetséggel kell rendelkeznie (mármint a játék egészét tekintve). Olyan itt az ő szerepe, mint a fimrendezőé egy film esetén. Ott a rengeteg végletekig képzett szakember, színész, technikus, operatőr, zeneszerző stb., mégis egészen máshogy mutat és hat az emberre ugyanaz a film, ugyanazzal a team-el, más-más rendező rendezésében.
Rengeteg program van, ami technológiai szempontból zseniális, mégsem működik jól játékként. Kell egy olyan vezető/irányító, aki megálmodja az egészet és képes átlátni a játék szinte minden aspektusát a kezelőfelülettől kezdve a grafikán át, a hanghatásokig. Nyilván ezeket ahhoz értő művészek és szakemberek készítik el, de hogy pontosan milyen stílust, milyen hangulatú zenét kér pl. a zeneszerzőtől, az alapvetően nem a zeneszerzőn múlik, hanem a "rendezőn".
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.08. 21:27:24 -
Pares #297 Vicces, hogy annyivel elintézed a programozást, hogy az "megtanulható".
A programozáshoz ugyan úgy kell kreativitás és tehetség, mint a grafikához és modellezéshez. Plusz még csatlakozik hozzá a problémamegoldó készség is. Főleg ha olyan komplex játékokról van szó, mint az X-ek. Nem csak úgy van az, hogy néhány ember leül a gépek elé, és néhány év billentyűzeten való zongorázás után, a kávét és pizzát kódra konvertálva kiszarja magából a kész (vagy félkész) terméket.
A legózáshoz tudnám hasonlítani. A programozási nyelvek mindenkinek biztosítják ugyan azt az alapot, mint a legóban a kockák. Legózni mindenki tud (programozni mindenki megtanulhat), a dobozban mellékelt útmutató alapán bárki össze tudja rakni a Super Star Destroyer-t. De nem mindenki képes arra, hogy magától, útmutatók nélkül, a saját kreativitását felhasználva összerakjon egy ilyen, ilyen vagy akár egy ilyen űrhajót, amihez neked kell kitalálnod, hogy milyen építőkockák lesznek szükségesek és hogy ezeket hogyan illeszd össze, hogy az egész stabil legyen és ne törjön össze azonnal.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.08. 13:11:45 -
Pares #296 Szerencsére a nulláknál és egyeseknél sokkal magasabb szinten írják a játékot, különben ma egy X játék sem létezne :D -
kisiku #295 Sajnos beszélni már nem de, még nagyjából értem mit mond, mivel tanultam németül, meg egy időben elég sokat jártam ki hozzájuk. Manapság szuahéliül tanulok
Az elején egy rövid történeti áttekintésről beszél, az 1999-es X-Btf-től, mennyit változott és fejlődött, illetve hogy az egyik legnagyobb területű sandbox játék ebben a témában. Majd rátér, hogy mennyire dinamikus, mennyi életet vittek bele, milyen hajókkal mehetsz, kezdve a kicsi vadásztól a fregatton át a gigantikus csatahajókig. Amelyeket vagy megveszel, elveszel vagy megnyersz. Majd ezekből építesz egy flottát, aztán egy nagy hajó gyomrába elhelyezed az egészet. Hogy építheted fel a birodalmadat, tehát kb ,mint az előző részeknél.
Az új 3D-s építési térképnek köszönhetően az űrállomások építése minden eddiginél egyszerűbb lesz, teljesen testre szabható az építés.
Majd folytatja, amiről a többi rész is szólt, a teljes szabadság, hogy megválasztható rendőr vagy kalóz leszel-e,stb,stb. A viszonyod a többi fajhoz ugyanúgy megvan, mint az előző részekben (reputáció), csakúgy mint a küldetések, hadjárat, háborúzás, stb. Mindennel irányítható lesz, stb. Majd a végén valamit rebesget a tervezett megjelenési dátumról is, hogy év végére vagy egy éven belül elkészül. Kérdés, hogy ezt a riportot mikor készítették, Nem az, hogy mikor töltötték fel.
Ha rosszul értettem, szorri, aki tud németül, mondja meg. -
kisiku #294 A programozás megtanulható. A kreativitás még úgy ahogy, de tehetség a grafikához, modellezéshez kell és a zenéhez kell.
Ezekben kell az emberi érzéseket, értékeket és érzelmeket képre vagy hangra "átfordítani". Én a zeneszerzőkkel vagyok így.
Ahhoz valami olyan beleélő képesség kell, hogy nem is tudom megmagyarázni.
Én megint csak Zakharov-val példálózok.
Hallgasd meg ezt, és könnybe lábad a szemed.
-
tomonor #293 Apropó, Gamescon-on kiadott egy videót az Egosoft, németül:
Bár azt mondták a fórumon, hogy csak nagyon általános információk hangzanak el benne, amit már valószínűleg tudunk, de ha valamelyikőtök tud németül nyugodtan lefordíthatja :P -
tomonor #292 Igen, elképesztő, hogy nullákból és egyesekből egy ilyen játékot tudnak varázsolni. Próbálkoztam magam is programozással, de rájöttem, hogy nagyon nem nekem találták ki, így csak még inkább csodálni tudom a fejlesztőket. -
kisiku #291 Köszönöm, igazából arról akartam mesélni, jól ráéreztél,dúl a szerelem, csak nem akartam felhozni tök más témát, elvégre itt egy videojátékról beszélgetünk :) Hamarosan újra elutazok abba a világba, ami elképesztő erőt adott tavaly is.
Tudod/tudjátok betöltöttem a 39-et is pár napja (tudom, többetek még idősebb) és néha azért megáll az ember és elgondolkodik, hogy mit ért el, mi van még hátra, majd legyint és marad a valóságban, a jelenben, aztán elmosolyodik.
Igen, tudom, tartozom a fotókkal is tavalyról, de azért ez egy olyan hely, függetlenül attól, hogy jó emberek is vannak itt, ahol azért a fórumozók nem vállalják fel arccal, hogy kik.Tudom, van felhő is... :)
Eredeti mondandómba kicsit belefűztem, hogy azért látszik, akik ezt az X sorozatot készítik, olyan emberek, akiknek vannak érzelmeik és érzéseik vagy csak szimplán a fantáziájukra van bízva, de akkor is fenomenális.
Elkezdjek dicsérni valami mesterségeset? Miért ne? Munka, nem is kevés, művészet, kreativitás, stb,stb. Illúzió a játék, de olyan mint egy könyv.Beleéled magad. Én amikor magányos voltam, vagy arra vágytam, akkor bekapcsoltam a Rebirth-öt és "kimentem" a világűrbe Zakharov mester fenomenális zenéit hallgatni, és csak nézni a világűrt...olyan mint amikor leülsz egy tóparton és bámulsz ki a fejedből relaxálva és arra vágysz, hogy csend legyen.
Remélem, az új részben is lesznek ilyen mélyebb érzések vagy helyek, ahol még ha csak virtuálisan is, de kieresztheted a gőzt. Sajnos, mi már nem érjük meg, hogy utasként részesei legyünk egy akárcsak hasonló űrutazásnak is vagy mindannyian már a botot és a húgyos zacskót fogjuk magunk mellett remegő térddel , ezért marad ez.
-
TokraFan #290 Tartós az a szerelem látom! Ne is foglalkozz mással, egyszer, max kétszer van ilyen elsöprő izé az életben!
Egyébként örülök neked, mert megmondom őszintén, sok horror sztorit hallani a távolkeleti csajokról, akik azért tapadnak rá a turistákra, mert csak így tudnak kitörni onnan. Jó látni a másik végletet is! Úgyhogy grat!
Two Point Hospital cool, én is megvettem már. Bíztam bennük, mert az eredeti Bullfrog-os csapatból is dolgoztak rajta korábbi Theme Hospital fejlesztők. -
kisiku #289 Ott a pont.Csinálják csak, nekem most úgyis más terveim vannak. Arról nem beszélve, hogy (Off topic warning!): aki szerette a Theme Hospital-t, annak erősen ajánlom a Two Point Hospital-t megvenni, nem fog csalódni! S kell egy kis mosoly is! Háromszor töröltem ki eredeti hozzászólásomar, mert mindahányszor elmentem érzelgős és megható irányba. Majd egyszer kifejtem azt is, addig is, boldog vagyok és ti is legyetek azok!
-
tomonor #288 Mondjuk valóban nem vettem számításba a nyári vakáció lehetőségét. -
#287 Nyugodj le, hegesszék csak nyugodtan, kész játékkal szeretnék játszani, és nem azzal tölteni az időm nagy részét, hogy a hiányosságokat számba vegyem.
Nyáron nem hiszem, hogy sokat dolgoztak volna, nem szokásuk, jövő hónapnál előbb ne várjunk semmi újdonságot, sem csodát. Az idei évi kiadáshoz majdnem kész állapotban kell lennie a játéknak, sztm még messze vannak a végétől. -
TokraFan #286 Ilyet ne is mondj, mert erről rögtön az XR ugrik be...Emlékszem, volt pár csodás video, de az gyanús volt, hogy a megjelenés előtt is alig jött valami info, gameplay konkrétan egy sem. Persze utólag kiderült, miért...Nem gondolom, hogy még egyszer meglépik ezt, mert akkor végük lenne. . -
tomonor #285 Még megjelenés előtt terveznek egy streamet és utána jöhet a megjelenési dátum. Nagyon nagy a csend, főleg ahhoz képest, hogy még idén tervezik a játék publikálását.