7248
Egosoft X4
  • TokraFan
    Köszönöm, rendes tőled, de beszélek angolul és tegnap óta bújom a fórumokat emiatt. Nem szükséges írni nekik, mert ismert a probléma, sajnos elég sokan panaszkodnak erre. Van pár megoldás, főled AMD kártyákkal kapcsolatban többeknél megoldotta a problémát egy fájl törlése, de nVidia kártyánál ez sem segít.
    Leszedtem a VGA drivert a DDU programmal, ahogy ajánlották, feltettem a legújabbat amibe integrálva van a Vulkan runtime lib is. De nem segített. Ellenőriztem a fájl integritást, a telepítési folder attribútumát -mert ilyen probéma is volt-, stb. stb, nem írok le mindent, de hozzám hasonlóan többeknek semmi nem segít, nem indul el a játék.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.01. 21:30:58
  • Amaro
    Köszi, Tomonor, közben arra is rájöttem hogy csak egy gombot szabad hozzárendelni, hiába van két opció - most már tudok lőni is, szkennelni is, mindent pont amikor kell. Ez az állomásszkennelés, hááát... találtam vele pár küldetést, ennyi a pozitívuma, de ezt máshogy is meg lehetett volna oldani szerintem, jut eszembe ha valaki tudja mit kell tenni az anomáliánál, ne tartsa magában. Nagy nehezen kihelyeztem egy bóját, de nem zárja le a témát

TokraFan, egy barátomnál ugyanez volt tegnap, együtt sem bírtuk megoldani. Ő gőzmeghajtást választott, én gőgöséknék vettem, nekem simán ment/megy... hajnalra adott volt a gondolat, hogy minden radír, és próbáljuk a gog változatot. Elsőre tökéletesen futott a gépén, tehát ha te is gőz/vulkán gonddal szenvedsz, próbáld meg a gog variációt, addig egy virágbolti is megteszi, amíg az Ego javítja a problémát.
  • tomonor
    Tudsz angolul? Ha esetleg teljes körűen, specifikációiddal együtt leírod ide, vagy nekem privátba a problémát, akkor szívesen lefordítom és beküldöm neked az Egosoft fórumára, hátha van ott egy-két okos ember, aki tud segíteni.
  • TokraFan
    Hát urak, én feladtam. Képtelen vagyok elindítani, már mindent megcsináltam amit az Ego -és a hasonló cipőben járó userek- ajánlottak, de semmi. Felvillan két ablak, majd eltűnik és ennyi. Pedig a gépem bővel elég neki.
    Marad a várakozás, hátha csinálnak vele valamit. Elképzelni nem tudom, mi a t*köm baja van.
  • mindero
    Ez az űrállomás scannelgetés benne maradt? Elég nagy baromság volt az is a Rebirthbe.
  • tomonor
    Hali megint itt!

A legnagyobb különbség szembetűnően az fps mód, mely már a Rebirthös időkben is keserítette az életünket, viszont ott legalább volt annyi különbség, hogy volt értelme kiszállni a hajóból, hátha találsz eldugott cuccokat. Hát, itt most max annyira használod majd a funkciót, hogy felbérelhess legénységet a hajódra. Remélem Egosoft megintcsak kibővíti majd ezt a funkciót itt is.

A másik, ami nagy segítség, az a különböző módok (shift+1-4): travel, station scan, long range scan, seta mód. Az első és utolsó magáért beszél, a station scannel láthatod, hogy az állomások mely részét nem tapogattad még le, a long range scan pedig a másodlagos tűz gombbal szonárt bocsát ki, és amely tárgyról visszaverődik, arról jelzést kapsz.

Még amit tudni érdemes, hogy vannak autópályák már, melyek által 10.000 m/s sebességet érsz el.

Ha még valakinek valami eszébe jut, bővítsen ki.
  • Amaro
    Üdv mindenkinek. Végre új X fórum, régi arcokkal :) Ez a szkennelés engem is a sírba tesz, nálam viszont a csak lövök eset van... no scanning. Állíthatom rövid vagy hosszútávú szkenre, szépen kiszínezi a kabint, de csak lőni hajlandó, más nem történik... ez a téma nekem amúgy is új, a Rebirth nekem kimaradt, most csak lesek, hogy mik vannak. El fog tartani pár napig mire megtanulok/kitapasztalok itt mindent, és kezemre bindelem a kiosztást.

Előnyére szól, hogy meglepően jól fut ősi gépemen (HIGH beállítások), ez az első X játék amiért nem kell bővítenem/újat építenem, csak el ne kiabáljam (I7 860; 16GB DDR3; GTX 750Ti). A látvány jó, hangokat szokni kell, ez a kakofónia néha idegesítő tud lenni, amikor amúgy is csak pillogok. Valaki, akinek van ideje és lelkiereje összefoglalhatná, mire figyeljen az a delikvens aki közvetlenül az X3-ból ült át :D

• Jóózsf István #637
    Nálam is volt ez a lövök is, szkennelek is. Valahogy úgy sikerült kikászálódnom belőle, hogy a hajó infojában (jobb gomb - info) is lehet a fegyverekkel babrálni. (és én ott is állítottam el!) Asszem az a lényeg, hogy a fegyver sorban sehol ne legyen pötty, vagy csak az elsőnél? Mindegy próbáld ki.

Sajnálom Tokra, hogy nem megy. AZ van ezzel a vulkánnal, hogy régebben lehetett-kellett külön telepíteni. Illetve magában a drájverben is külön volt pipálhatóan. Most már nem kakiznak vele... "Felhasználóbarát" -módon egyben van.

Lehet, hogy akkora sztori van benne, hogy már a végére is értem? Vagy legalábbis megszűnt a küldetéslánc. Ugyan nem a történet viszi a játékot (vagy de) de jó lenne ha valami köré lenne fonva a mágnássá, vagy hadúrrá válásunk!
    Boron(ok) márpedig van(nak)! De mostmár juszt sem árulom el miképp találkozunk vele, akár teljes valójában. Pedig amikor megláttam az vol az első gondolatom, hogy lefényképezem neked!

Építkezésbe is belekóstoltam! Ez tulképp semmiben - nemsokban különbözik a ribörszétől de vannak benne üdítően jópofa csavarok.
  • TokraFan
    Ez meglepő, mert anno azt nyilatkozták, hogy technikai okok miatt egyelőre biztosan nem lesznek benne a játékban.
  • Micsu
    Irtak mar a beta streambe is lattak boront
  • dimre
    Belenéztem a virág verzióba, gondolom nem volt még semmi aprócska javítás sem, ahogy ismerem az egot, úgyhogy ua. mint a hivatalos. Találtam pár bibit, pl. mode váltásnál normálról - long range... (gyors-gomb, shift+3 komboval, nem a menüben váltottam át) "L" nyomkodásnál a fegyver is lő, ez baromi jó, ha véletlen találok valamit ami túl közel van azzal a lendülettel szitává is lövöm. Rebirth-es feeling-em lett mikor a pici hajócskával beszorultam a leszálló platform alá, és megy a tiki-taki eredmény nélkül.
    Ami kifejezetten idegesít, az a háttér-szövegelés, nem tudom érint-e a sok duma, nem figyeltem rájuk, vagy csak ez is egy "tegyük élettel telibbé az univerzumot" egos fogás.
    Az irányítás elsőre szokatlan, de lehet fazonra igazítani, a régi bevált bill. kombinációkra, ez mondjuk alap dolog.
    Pár Xenon hajót leszedtem, de egyszer-kétszer majdnem meglógtak, gondolom gyorsítót használtak (és nem hibára gyanakszom), mire pilláztam egyet, már jó 8-10 km-re eliszkoltak.
    Én azt hiszem, nem lesz gond ezzel a résszel, ezek apró malőrök az elődhöz képest, Bernd-ék befoltozzák, csak idő kérdése, amilyen tempóban dolgoznak, megvárják míg lesz egy oldalnyi javítandó hiba. Erősen érik a vásárlás gondolata, az ünnepekre bespájzolok kaját, és magamra zárom a kecót.
  • TokraFan
    Boron nőszemély? Vannak Boronok (csak irónia, tudom, hogy nincsenek)? Az utazásra nem lesz később megoldás, valamilyen jumpdrive vagy mittomén milyen upgrade formájában? X3-ban is percekig tartott az elején, mire elvonszoltam magam egy állomásig a kezdőhajóval. Egyébként meg csalódtam volna benned, ha nem turkálsz az XML-ben.

Nekem tegnap sikerült az egész gépemet kis híján hazavágni az X4 miatt, úgyhogy előtörtek régi szép emlékek. Erre lassan már csak az Ego képes, nem is tudom, mikor szívtam ennyit utoljára azzal, hogy nem indult el egy játék...El is kapott a 90-es évek bájos nosztalgiája, éjjel mér Vulkan SDK telepítettem, hátha azzal elindul. Na de majd most, újult erővel, családot elzavartam karácsonyi vásárba, bár egyelőre maximum a desktopot nézegetm az X4 helyett.
  • o0tomy0o
    Sziasztok! Ebben a részben van klasszikus értelemben vett sztori? Ismerem a szériát, játszottam szinte az összes eddigi résszel, és eddig mindegyikben volt több-kevesebb sztori. Azon kívül, hogy természetesen csináltad amit akartál.
    Én kipróbáltam egy órácskára, de mialatt a szerencsétlen billentyűkiosztást szoktam egyáltalán nem láttam, hogy lenne benne. Tutorial is elég érdekesen (megúszósan) lett megoldva, ennél még a Rebirthben is fényévekkel jobb volt a kezdés.
  • sznek1975
    Jelenleg enyiért kapható https://25digits.com/pc/x4-foundations-pc/
    mást nem találtam egy magyar oldalt sem ahol dvd alpú lenne, vagy én hagytam ki pár lehetőséget.
  • RJoco
    Asszem rá kell tapadnom a CD Galaxis oldalára, hátha olcsón hozzá lehet majd jutni.
    A Rebirth-et is 3000 forinttért vettem, mikor más steam-en megvette 50-60 euróért.

Az nvidia driver viszont gáz. Nekem az újabbakkal gondom akadt pár másik játéknál. Most egy olyan 2017 év végi van fenn.
  • Zombye Reloaded
    Üdv mindenkinek...

Nos én jelenleg egyetemet és melót is tolok párhuzamban, szóval tudatosan töreksze, a real life integritásom megőrzésére :D
    Így egy kicsit halasztom a játék beszerzését, de természetesen folyamatosan nyomon követem az írásaitokat, az elmúlt öt percben háromszol "F5"-öltem, és senki nem írt semmit. :D Lusta népség. :D

Szörnyülködve gondoltam bele, hogy maga a sorozat már 20 éves annó az X-BTF ha jól rémlik 1997-ben, vagy 98-ban jelent meg.
    Én ott fertőződtem meg.
    Hát igen, mey az idő. Kedden betültöm a 41-t. :)
    No nem untatok senkit, úgy se fogom kibírni, hogy szülinapomra ne lepjem meg magam. :D
    Szóval kedden szerintem már én is tolni fogom ezerrel EVE Online ismerőseim homlokráncolása közepette. :D
  • Jóózsf István #628
    Kimaradt a lényeg: Ha azt hiszitek nem néztem bele a mentésbe, akkor k.rvanagyot tévedtek! Négy és fél milló sor! Nyiha!
  • Jóózsf István #627
    Nu. Sikerült kettő körül abbahagynom. De akkor már több órányi haladékot kapott a játék így annyi erőm nem maradt, hogy egy betűt is leüssek. De így három óra múlva frissen - üdén... :-)
    Szóval: Természetesen vannak hibák a játékban. Ilyenek, olyanok. Meg olyan is, amiről azt sem tudom egyelőre, hogy hiba-e?!?!?
    A sztorit amire Tomonor is gondol (gondolom) egy boron nőszemély adja. Ezzel kapcsolatos az egyik bajom, ugyanis (k)lejmoltam VOLNA egy diszkóverit de az istennek nem adja. valami olyasmi üzenetet kapok, hogy nem jó az űrruhámban lévő szkenner (talán egyel jobb kell...) Igen ám, de sehol nem találok semmiféle útmutatót, hogy honnan hogyan szerezhetnék egyáltalán bármit is hozzá. Mondom mindezt úgy, hogy egyszer mintha már beszereltettem volna valamit. Szóval az információk, olyan Egoszoftosan hiányosak. Tanító rész is lehetne szájbarágósabb, de nálam nem csapta ki a biztosítékot.
    Fárasztó az utazás. Tudtam, hogy ezzel bajom lesz, mert a ribörszben ugye mindenhova ugrottam. Most meg: "Kell egy műhold. Bakker! Szinte a szomszéd rendszerben van, de körbe kell menni..." Oda-vissza fél óra. Mindegy. van három zacskó csipszem. (Direkt erre az alkalomra spájzoltam)
    Másik macera. Hát igen! A feltápolt hajóból a minimumba csöppenni... Meló lelőni egy "N"-et is! De nem lehetetlen a Queen Guard sem!
    Egyelőre még csak ugatom a játékot, szóval nagy okosságokat nem tudok írni. Ami jó így elsőre (szerintem) hogy csak a végén omlott össze a játék. (azért hagytam abba, úgyhogy hálás lehetek) Kb 12 óra játék után.
    Ja igen. Halálra idegelt, hogy nem tudok rakétát kilőni, pedig van a csónakon rakéta a muníciók között, (tehát; Nem a raktérben!!!) Hát persze! (mondhatnánk) Mivel nincs dedikált rakétavető az Eliten. Mert vagy pjú-pjú, vagy hissss. Ez eddig nem így volt! Kicsit fájt.
    Helyesbítenem is kell. Nem ugyanazok az eszközök vannak mindenhol a boltokban. Fajonként eltérőek a paraméterek. A hajtóműnél, (legalábbis az Eliténél) a Paranid verziójú ugyanolyan - ugyanannyiba kerülő motor gyorsabb Gyalog, Búsztolva, de kevesebb az utazási sebessége az Argonokénál. A pajzsoknál a paranid rosszabb. Mániákusoknak jó játék különböző fajok termékeiből összebarkácsolni a tutit!

Sajnálom, hogy Tokrának nem megy... Pont a vulkán miatt, aminek köszönhetően viszont elég szépen fut a játék. Jobban megy mint a Ribörsz!
    Pont ezt akartam javasolni, amit a gőzön is írtak: 2. uninstall Nvidia driver with DDU(Display Driver Uninstaller) Nagyon fontos! Akár kétszer is futtatható. Ez volt az első, amit kínkeservesen megtanultam, amikor áttértem a zöld oldalra!
    Természetesen csökkentett módban fusson és mindent szedjen le amit csak lehet!

Na nyomjuk tovább... Profitra fel!
  • mindero
    5 perce röhögök :D
  • tomonor
    Apropó, nem tudok mit gondoltak az Egosoft-nál, de szegény Argon Prime nagyon megsínylette ezt a játékot. Nem lehet ráismerni, annyira üres és hangulattalan.

Ezúttal nem érzed azt, hogy "hazaértél", amint belépsz a rendszerbe :(
  • TokraFan
    Rossz ötlet volt, megérkezéskor nem akart a baszásért se kijönni az új munkaállomásra. Ki kellett varázsolni őt onnan, hogy kapitányra (pilótára) előléptettem a hajom információs menüjében (Information-Personnel-Other personnel-Amateur-Jobb klikk nevére-Felhív).

Ez jobb, mint bármilyen comedy! Ha már játszani nem tudok, jól elszórakozom itt a szövegeteken!
  • tomonor
    F-et kell megnyomni. Nem tudom, miért, de ám ki is írja a játék :D

Valszeg egy mém miatt rakták be az F gombra, "Pay respects by pressing F"
  • TokraFan
    "Nagy nehezen találtam egy rakás embert a gigantikus űrállomáson, ahol egyébként egy lélek sincs általában, majd egyszerre mindenki ott termett mellettem. De el is futottak (!) előlem és úgy elbújtak, hogy többé nem találtam. Ez most mi a tököm? Futkározni kell a karakterek után?"

Nap posztja!
    Véleményem szerint, minijátékról lehet szó!
  • kisiku
    Erre én is rájöttem, nekem valami kutatásban kellett volna részt vennem, de nem találtam akkor még az Accept gombot.
  • tomonor
    Amúgy alig várom, hogy rátehessem a mancsom egy Teladi Osprey-re. Nagyon tetszik így külsőleg.
  • tomonor
    Van sztori...
  • Micsu
    habár a story tényleg nem volt egyik részben se nagy szám de azért a "segítségével" szép szisztematikusan lehetett fejlődni meg felfedezni a galaxist, nekem hiányozni fog
  • tomonor
    Én is belebukkantam egy bug-ba:
    Ez egy misszió típus, "bérelj fel és vigyél el XY képzettségű legénységet az XY állomásra".

Na most, a gondom nekem az volt vele, hogy egy [2/3 engineer, 2/3 moral] mérnököt kerestek egy teladi állomásra. Találtam is egy paranid állomáson végre egy alkalmas háromszeműt, fel is béreltem (picit nehéz volt kifundálni, hogy hova kell kattintani, jobb klikk a hajód nevére és Select opció, majd ki kell választani egy munkakört neki).

Én először elküldtem a hajóm hátuljába Other crew-ként. Rossz ötlet volt, megérkezéskor nem akart a baszásért se kijönni az új munkaállomásra. Ki kellett varázsolni őt onnan, hogy kapitányra (pilótára) előléptettem a hajom információs menüjében (Information-Personnel-Other personnel-Amateur-Jobb klikk nevére-Felhív).

Na most, elfoglalta az Elite-m pilóta székét az állomáson dokkolva, viszont megjelent a beszélgetés opciók között valami olyasmi, hogy "legénység lerakása".

Fasza, Mission Accomplished, +150.000 Credit jóváírva. Csak aha. Történetesen a hajómat is benyelte a Teladi állomás a Paranid NPC-vel. Mivel az NPC hozzá volt rendelve a hajómhoz, így a hajót is vitte magával a k*cs*g.

Workaround: Végig kell csinálni, ahogy én csináltam, csak annyi különbséget csináljatok a végénél (a mentésen kívül), hogy mielőtt leadnátok az NPC-t az állomásnak, állítsátok fel a pilóta székből (tehát klikk a székre előtte és állítsátok meg, mielőtt bemenne a hajó hátuljába szunyálni munkaidőben).
    Akkor valamiért nem nyeli be az állomás.
    Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.12.01. 00:03:58
  • tomonor
    A sztorid úgy indíthatod el, hogy Station scan módban körözöl az állomások körül. Ilyen vizuális sistergést kell látnod (érteni fogod ha megleled, mert nagyon nem hasonlít semmihez eddig) és bele kell repülnöd.
  • kisiku
    A képek magukért beszélnek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Jujj, de szigorú a néni! Ráadásul mindezt egy Teladi Trading Station-ön.

• kisiku
    Jó, most mára abbahagyom. Ööö...vegyes érzéseim vannak egyelőre. Mondjuk pénzt már kerestem, de még nem egészen értek dolgokat. Pedig ennyire azért nem szoktam el ettől a műfajtól.
    Volt egy küldetésem, hogy keressek egy kapitányt. Nagy nehezen találtam egy rakás embert a gigantikus űrállomáson, ahol egyébként egy lélek sincs általában, majd egyszerre mindenki ott termett mellettem. De el is futottak (!) előlem és úgy elbújtak, hogy többé nem találtam. Ez most mi a tököm? Futkározni kell a karakterek után?

Miért nem lehet a bal egérgombot Primary Fire-re beprogramozni? Kénytelen vagyok a jobbra rakni, de azzal meg megnyit valami menüt harc közben (!) és nem tudom átállítani sem! Szóval gyönyörű! Egyszerre lövök és menüt nyitogatok! Nagyon üdítő harc közben.
    Kedves Berndt! Nem tanultatok semmit a Rebirth-ből?

Tokrafan: neked meg keresek valami megoldást.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 23:39:52
  • TokraFan
    Köszi, néztem már, meg olvasgatom az ego fórumot is, redditet is, egyértelműen a hülye vulkan api miatt van, de megoldani eddig nem tudtam. Mindegy, kezd Rebirth érzésem lenni, de remélem itt majd nem kell 2,5 év, mire befejezik rendesen.

Az nekem is fura volt a videókban, hogy mindenki szaladgál. Mondjuk az Ego soha nem volt jó karakter animációban és készítésben. A négerek nem hinném, hogy a bevándorlási baromság miatt vannak, ha belegondolsz, már az X3-ban is voltak, az Albion és a Rebirth meg egy Ázsiai (Japán??), kvázi manga karakterre épült, amit már akkor sem értettem egy német cégtől. De mondjuk ez engem nem érdekel, csak induljon már el ez a f*s.
  • kisiku
    Na jó, továbbmegyek. Ez most vicces és gúnyos lesz:

Tehát, én örülök hogy ilyen szépek az űrállomások belülről, sokkal nagyobb teret lehet bejárni, mint a Rebirth-ben, ki lehet belőlük látni, stb. De hogy mindenki fut (!) benne és nekem is futva kell megkérdeznem, ezt-azt, azért az nem semmi! Tetszik, hogy van mozgójárda, mint a reptéren, mert tényleg méretes területeket lehet bejárni, de mindenki maratoni futó?
    Vagy "ráragad" a mozgójárdára és lehetetlen elkapni.

Másik, látszik hogy kezd a németek agyára menni a bevándorlás, meg a túlzott elfogadás, mert majdnem minden karakter fekete és ugyanúgy néz ki. Ez nem baj, hiszen a párom is az, de hogy mindenki az legyen? Mellesleg már itt vannak a burkások is. Vagy a németek már a jövőjüket is belekeverik?
    A karakterek egyébként X-Rebirth-ből valók, csak még pedofil nagyit nem láttam,
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:27:22
  • kisiku
    Ha nem indul a játék.

Nézz körül ott.
  • kisiku
    Köszönöm, így már látok valamit. Olyan apró volt, hogy azt sem láttam.

Épp olvasom a Steam fórumon, hogy a UI senkinek nem tetszik.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:15:07
  • r4pt0r
    A betűkre be kell állítani az UI scalet a menüben.
  • TokraFan
    Nekem az sem segített. Felvillan kétszer és nem történik semmi. Már feltettem minden létező C++ könyvtárat is.
    Úgyhogy gyakorlati véleményezésig nem jutok el, remélem majd csinálnak vele valamit, ez így kicsit/nagyon gáz megint. Minden létező más játék hibátlanul fut, nem valószínű, hogy a rendszeremmel van baj.

Mindegy, nézek stream-eket, meg olvasgatom a véleményeket...Egyelőre elég sok a kiritika is, legalább is, Steam-en.
  • kisiku
    Na, így néhány óra játék után azt tudom elmondani, hogy szerintem ez is bugos.
    Pl: a manuális dokkolás hiába zöld minden, nem tudok bedokkolni. "Át kell menni a textúrán", hogy dokkolva legyek. Aztán volt, hogy rányomtam a "Flight Assist"-ra és egy szempillantás alatt 40 km-re kerültem az állomástól.
    A zene nem vált át, azaz persze hogy megtámadott a Xenon, csatazene, majd ez az idegesítő zene ment a végtelenségig, úgyhogy lehalkítottam.
    A Tutorial szokás szerint egy rakás szar, átláthatatlan. A betűk FHD-ban olvashatatlanul aprók. A menü átláthatatlan egyelőre.
    Nem látok sztorit, most lehet hogy nincs történet?
    Mindegy tolom tovább.
  • kisiku
    Legújabb nvidia driver kell hozzá.Nekem is nyavalygott miatta.
  • TokraFan
    Nekem el sem indul egyelőre...:-(