7249
Egosoft X4
  • FireHand71
    Sziasztok!

Most játszok elsőnek ezzel a játékkal, de a fórum végigolvasása után sem értek sok dolgot. Kérlek, segítsetek!
    Van egy csomó bányász hajóm, amik automatikusan bányásznak, így van 40 millám, meg van a bázis is a hozzáépített dokkal, de még semmit nem építettem. Reputációval jól állok, az Argonnál 21, a többinél is 10 körül járok, kivéve a Ministry (0) és a Scale (-5) és persze a két piros -30-nál.
    1. Van valami tuti tipp a habitat blueprint megtalálására?
    2. Egy állomásnál hallom a sípolást, de semmit nem látok (se fény, se csillagszóró), miért?
    3. A scannelés miben segít, azonkívűl, hogy színezgeti az állomás részeit?
    4. Van egy Cerberusom, amivel nem tudok lőni, hiába nyomom a megszokott billentyűket, egeret. Mi a titka?
    5. Hajó vásárlásnál gyakran látom a videókban, hogy a méret és típus kiválasztása után kiválaszthatják listából a felszerelést. A cerberus megvásárlásánál láttam, de amikor kiléptem a vásárlásból és újra visszamentem, már nem jelent meg újból. Miért? Más hajóknál miért nincs (Select Loadout) lista?
    6. Milyen gyártó egységet érdemes építeni elsőnek?
    7. Van lehetőség egy szektor automatikus felfedezésére? Az elküldött Pegasusok semmit sem csinálnak, ha nem állítom be nekik az útvonalakat merre repüljenek.

Sajnos az angol nem az erősségem, de sok videót néztem, néhány dolgot megértettem belőlük, de ez nem elég a játékhoz.
  • kisiku
    Ha alapból rosszban vagytok, akkor mindig pirosak lesznek. Egyébként én sokáig a HAT-tal voltam így, aztán nehezen, de kibékültünk. De pl ha belelősz véletlenül valakibe/valamibe és pirossá változik, akkor löveget, fegyvert kikapcsolni és kimenni a szektorból. Akkor sem lősz rá vissza, ha ők téged lőnek. Egy idő után megnyugszanak a kedélyek. Sajnos nincs "bocsánatkérés", az AI persze téged akárhányszor eltalálhat véletlenül, ő mondja hogy "bocs".
  • goyo2
    Amikor ilyent tettem, akkor még órákkal később is találkoztam olyan fajbeli hajóval ami piros volt. Gondolom kicsit haragtartóbb volt :-)
    Azért köszi kipróbálom.
  • kisiku
    Egy idő után visszaállnak.
  • goyo2
    Ha elmenekülök akkor is ugrik a repu, és be is pirosodnak.
  • kisiku
    Igen. A csempész cuccot mindig te vidd, két dolog miatt. Egy, nem dobod el, ha felszólítanak, hanem elmenekülsz. Kettő, te ki tudod kerülni a zsarukat.
    Nálam is esik a repu de mindig csak 1-et (igaz, +30-ról +29-re), ha elkapják valamelyik hajómat.Mivel én gyártok illegális cuccokat, piát, meg füvet, ezért teherhajók vannak a gyárhoz rendelve. Azt nem tudom beállítani, hogy az illegálissal ne kereskedjenek, így marad az, hogy inkább elveszem onnan. Az esetek nagy részében egyébként sikerrel leszállítják az illegális cuccokat, az argonoknál azért mindig jobban megfogják őket.
    De mivel elég derekasan kereskedek és védem őket, így a -1-es levonás szinte 10 percen belül visszamegy.

Tehát, illegálisat csak személyesen szállíts, vezesd te a hajót. Ha esetleg eljutsz oda, hogy megvehesd a Spacefuel, Spaceweed és Maja Dust gyártómodulokat, akkor ne valamelyik faj szektorába telepítsd, hanem valami semleges vagy kalóz szektorba.
  • goyo2
    A logból kiderült, hogy -4-et ugrott a repu, mert űrpiával lebuktam. Szopi
  • goyo2
    Na észre se vettem, és -11 lettem a Godrealm of the paranid nál.
    Piros minden, hogy a fenébe javitsam ezt fel? Töltsek vissza?
  • goyo2
    http://www.x4-game.com/#/station-calculator
    https://www.reddit.com/r/X4Foundations/comments/a2pxt2/food_tech_production_flowcharts/
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.04.07. 20:44:20
  • mumoka 2012
    szeretném meg kérdezni van e valami táblázat az x4 hez hogy melyik gyárnak mijen anyag kell és tudná e linkelni ?
  • kisiku
    Szívesen, semmi gond, kérdezz, azért vagyunk, csak értsük is egymást
  • kisiku
    Az is jó. De egyre jobban kéne egy ilyen nekem is. Persze az xml szerkesztéssel megoldható lenne, hogy az enyém legyen, de az csalás. Én még egyáltalán nem foglaltam hajót ebben a részben, csak claim-eltem. De az is milyen érdekes. Ha én foglalom el a kis űrruhámban, akkor minden pajzs és fegyver megmarad a hajón. Ha egy boarding pod-dal, akkor meg elpusztítja.
  • Jóózsf István #1673
    Bálnarodeó!
  • mumoka 2012
    köszönöm a segitséget.
  • kisiku
    Azért némi intelligenciát is raktak be, hogyan is működjön a harc a szektorokért. Egyszer csak az tűnt fel, hogy ahol megállítottam a Xenon nyomulást és segítettem a Teladinak, magukévá is tették az egyik Xenon szektort (Matrix 451), így az már nem piros, hanem zöld, és csend van.
    Most egy ideje délen nyomulok, egész pontosan elősegítem a gyíkok nyomulását. Mint említettem, különböző taktikákkal próbálom megsemmisíteni a xenon hajógyárat. Valamelyik nap új szerzeményemmel 10 km-ről lőttem, és hatásos volt, de egy idő után megunták, és mögém beküldtek egy Ilonkát, hogy zavarjon el!
    Továbbá erősítést küld máshonnan! Amikor úgy érzi, rosszul áll, elkezdi sorozatban gyártani a K-t és I-t.

Tegnap körberaktam aknákkal és lasertowerekkel a hajógyárukat, hogy idegesítsem őket, ez is hatásos. Közben megdupláztam a flottámat, hadd gyűljön, majd egyszerre fogom leverni. Csak ha leverem, félek nem lesz több izgalom.
    Valaki írta a steam fórumon, hogy kéri a fejlesztőket csináljanak valamit, hogy ne nyomuljanak Hatikvah's Choice-ban. Én ott is meg tudom állítani őket, sőt, odajárok loot-ért.

Egyébként sokáig nem tudtam, mire jó az akna, de tulajdonképpen nagyon jók. Lehet körben lerakni az ellenség bázisai körül, lassítandó a forgalmát vagy ugrókapuknál szarrá aknázni mindent. Kicsit érdekes persze egyesével lerakni őket, de idő van rá. Vigyázni kell, mert egyedül a Friend/Foe Mine különbözteti meg a célpontjait, a Tracker már asszem nem, a sima meg egyáltalán nem. Mivel nem lehet őket becélozni, ezért kilőni is nehéz, így az ellenfél idegesítésére kiváló. Akkor is jó, ha üldöznek, csak kipottyantasz párat és garantált a hatás.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Távolról lövés Antimatter Turret-tel

Én már csak Bikarodeónak hívom, amikor megülöm Ilonkát és lövöm.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.07. 10:31:12
  • kisiku
    Egyetértek goyo-val, legyél kedves normálisan írd le, magyarul, mert nem értem én sem a kérdést.Ha nem beszélsz magyarul, angolul is felteheted a kérdést, vagyunk itt páran, akik meg tudják válaszolni.
    De ha jól ki tudom venni a mondandódból, az a problémád, hogy egy idő után megállnak az automata bányászok. Három dolgot tudok mondani:
    1. Vagy nem tudja eladni, mert már mindenhol dugig van.
    2. Vagy ajánlom István 1653-as hozzászólását elolvasni.
    3. Jelölj ki nekik más területet, ahol bányászhatnak.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.07. 10:11:30
  • goyo2
    Kedves mumoka

Légyszíves, keresd már meg a vesszőt és a pontot a billentyűzeten, mert baromi rossz így olvasni az írásod.
    Nem kötekedni akarok, de ha így írsz, előbb-utóbb nem fognak válaszolni a kérdéseidre, mert fárasztó olvasni.
  • mumoka 2012
    lenne 1 - 2 kérdésem argon prime be bányászok 4 db drill vanguard med vásárlási listával vetem a pilota skilek lv4 es ek kivan adva mind a 4 hajónak mit bányászon elis indul tesznek 3-4 kört automata mining van be álitva nekik és mindig megálnak mert elfelejtik mit kell csinálniuk kimegy a helyre tele tölti magát és megál kávézni szegény és bedobja a szunyát is csak manuálisan kezd ujra doldozni a 4 hajó
    az automata nagyon nem mukodik van e valami megoldas a 2.20 patch van fent nálam.
  • kisiku
    Az kb olyan lenne, mint a németekkel harcolni a második világháborús játékokban... :) (egyetlen ilyen sincs)
    A Xenonnak itt a 4. részben már csak kettő vagy három anyag kell ahhoz hogy építsen űrállomást és hajót. Továbbá végtelen lenne minden. Ahogy elnézem, persze lehet hogy csak dísz, de ennyi az össz dolog, ezt szállítgatják a Xenon S hajók.
  • goyo2
    Vesd fel az ego forumon. Én is kipróbálnám. Igaz nekem nincs időm játszani, csak olvasgatom amit irtok, de eccer csak lesz :-)
  • Caliph
    tök jó lenne egy kövi részben a lehetőség,hogy frakcióként választható lenne a xenon... :D bár nemtom a pénzkeresetet honnan lehetne megoldani,mert kereskedni nincs kivel,viszont izgalmas lenne a háború az összes bio ellen,nagyon a repuval sem kéne törődni ,mert mindenki utál,és nem is leszek velük jóban :D

itt is fel kéne húzni egy önellátó láncot,bányászni mi is tudnánk,pénz helyett meg kéne valami más,esetleg szétlőtt hajók roncsbegyűjtése,vagy valami ilyesmi :D
  • kisiku
    U.i: ha nem lenne ez a pajzstöltés-késleltetés, akkor valszeg esélye nem lenne a gépnek ellened, hiszen ő képtelen arra, amit mi játékosok teszünk és a töltés erősebb lenne a sérülésnél.
    Ez a szemétség a korábbi részekben nem volt. Nem tudom, ide miért kellett behozni, de ha már behozták, legyenek egyenlőek a feltételek és vonatkozzon az ai-ra is.

Egyébként onnan jön ez az elemzés tőlem, hogy nekiestem egy Xenon Wharf-nak, és a kis genya defence drónok megtámadtak. Az egy dolog, hogy neki ebből is végtelen van (!) kilőttem már vagy 150-et, de még mindig jönnek. Nekem a nagyméretű hajógyárnál is max 100-150 lehet, mert nekem persze kell másik kétfajta drón is, ami a gépnek nem.
    Semmi gond, még nagyobb tűzerőt viszek és a sok lúd disznót győz taktikával fogom leverni.
  • kisiku
    Azért rájöttem így újabb csaták közben, hogy szemét módon van megcsinálva a pajzs töltés dolog, meg minden egyéb. Olyan apróságok, hogy az ellenfél pajzsa akkor is töltődik, ha lövöd, a tiéd nem. Előbb meg kell várni (!) amíg 5-15 mp-ig nem lő rád semmi, majd ha ez a késleltetés letelt, kezdi visszatölteni! Persze ha csak egyszer is rád lőnek közben, kezdődik az egész visszaszámlálás elölről. A Xenon hajóknál ez nem így van, ott folyamatosan tölt, ráadásul nincs késleltetés, nincs legénység, nincs drón, az "magától gyógyul"
    Természetesen ezekre nem 900 óra játék után jöttem rá, csak most vagyok elég mérges, hogy elmondjam

Korábban mondtam, de megismétlem, ő tud travel módra kapcsolni, miközben lövöd, te nem. Szart sem ér a Exceptional Shield tuning, mert még 20-30%-os "töltés-késleltetés csökkentésének tuningja" (de hülye szó) esetén is ez kb 1-2 mp-et jelent. A javító drónok csak akkor kezdik a javítást (bár szerintem ezek csak esztétikai célokat szolgálnak), ha a pajzs lent van és a hull lement kb 75% alá...
    Nem értem, hogy ha fent van a lövegvédő pajzs, plusz a hajópajzs, hogy tudja kilőni a hajtóművemet? Nekem le kell lőnöm mindkettőt egy xenon I-nél, hogy egyáltalán elkezdjem rombolni az adott részét...
    Aztán az ilyen apróságokról ne beszéljünk már, hogy neki kb 2 perc alatt visszatöltődik és ugyanennyi idő alatt meggyógyul a hajója, ami egyébként 10x olyan erős, mint a te feltuningolt legerősebb hajód is, de a te hajódnál ugyanez 15 perc és csak 75-90%-ig "javul" vissza.

Ez a balansz, mondhatnók. Tehát, amit a legtöbb (értsd a videojátékok 85%-nál) elkövetnek hibát, hogy nem egy normális AI-t fejlesztenek, hanem azzal nyer a gép, ha csal vagy sokkal előnyösebb helyzetben van és őrá sokkal másabb szabályok vonatkoznak. A stratégiai játékoknál a gépnek mindig 20x annyi egysége van, mindene felépítve,megépítve,kifejlesztve,megvédve, te meg indulsz a nulláról. Az FPS-nél az ellenfél mindig sokkal erősebb, te neked mindig hátrányod van, de lehetne folytatni.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.05. 12:40:37
  • Jóózsf István #1662
    Az auto bányászok arra voltak jók, hogy kiegyensúlyozzák a bányászási problémákat. Magyarán besegítettek a gyáraimnak!
    Amikor egy gyárnak szüksége van szóródó vagy folyékony nyersanyagra, akkor arra a beállítás nálam:
    Csak saját forrásból, és manuálisan csutkára felhúzva az ár! Így az autóbányászok tulképp ugyanolyanok voltak, mint a gyárhoz rendeltek, de mégsem voltak hozzájuk kötve! Na ebbe a kis miliőbe pancsoltak bele az egónál! Nyilván nem csap földhöz néhány hajó kiesése, de borul a rend (amiért tulajdonképp egyáltalán játszom ezzel a játékkal!!!) És az elvek. Ugye!?!?!

Hekkelésből csak az emp bombásat csináltam, tervrajzért, hogy meglegyen az acsi.

A menedzserem nem elhalálozott, hanem nyomaveszett. Nem volt támadás a komplex ellen. Ott voltam végig mellette!

Nálam a legjobb szerelőkből lesznek a gazdasági igazgatók. Jó kapitányt nem lelni minden bokorban. A gazdigok jobban-gyorsabban fejlődnek.

Ha a héten nem kapok valami frissítést, Dunának megyek! (Vagy csak Határvidékezni!)
  • mumoka 2012
    én nem tapasztaltam pedig a csináltam mind a 3 fajnal már
  • goyo2
    Gondolom repu csökkenéssel jár.
  • kisiku
    Kösz.Na, erre aztán nem gondoltam volna...
  • mumoka 2012
    ha sikerula hack kint az álomás alat lesz 1 tucat cuc amit eltudol szálitani és eladni
  • goyo2
    Csak vicc volt. De amúgy a robbanás okozta elhalálozás érdekes feature.
  • kisiku
    Nekem összesen két automata bányászom van, a többi a gyáraimnak bányászik. Az elején jó, mert állandó pénzforrás, de amikor már milliárdjaid vannak, akkor nem nagyon kell. Most a hajógyáraim óránként/kétóránként kb 250-300 milliót hoznak, pedig 70%-on adom a hajókat, nem teljes áron. Most komolyan Pistám, 10 milliárd után téged ez érdekel még? Add oda a gyáraidnak.

Ha már itt vagyunk. Ez a hackelés dolog, amit annyira erőltet az Ego, működik? Csak mert én kipróbáltam, de se reakció, se semmit nem látok. Régen volt a minigame hackeléshez, itt semmi, csak megnyomom a gombot. Végignyomkodtam az összes terminálon, de fogalmam nincs hogy sikerült-e vagy történt-e valami. Működik ez egyáltalán?
  • kisiku
    Nem, valami olyasmit írtak, hogy kijavítottak egy hibát ezzel kapcsolatban a 2.21-ben. Állítólag, ha az állomást megtámadták és egy robbanás volt az igazgató mellett, akkor az meghalhatott. Ez így most hülyén hangzik, de itt a changelog:

Fixed explosions near the Manager's Office sometimes killing the station manager and making trading impossible.

Egyébként elég gyorsan fejlődnek. Én mindig úgy rakom be, hogy valamelyik kereskedelmi hajó kapitányomat előléptetem gyárigazgatóvá, aztán a hajónak másikat adok, van is ott egy gomb rá. A kereskedelmi hajókapitányok Management skillje erősödik minél több ideig szolgálnak és kereskednek. Hadihajósoknál meg a Moral és a Piloting erősödik.
    Persze nem tudom, van-e hatása ezeknek, de Manager-nél van. Ezért is panaszkodtam, hogy a 10 rendszerrel odébb lévő állomásom is küldi kereskedni a hajóit a Xenon szektorokba!
  • goyo2
    Lehet hogy van egy új feature is: el lehet rabolni az igazgatókat.
  • Jóózsf István #1653
    A nap furcsasága: Elveszett egy gazdasági igazgatóm!
    Az egyik komplexemet fejlesztettem önellátó hajógyárrá és egyszercsak azt vettem észre, hogy kiürülnek az ömlesztett raktárak (se vas, se szilikon) Bogarászom a hajók menüjét... Valami furcsa volt, de nem volt egyértelmű. Hát persze, nem volt aktuális parancs. illetve semmilyen parancsuk nem volt. Azt tudták, hogy bányászniuk kell, de hogy mit kezdjenek a kibányászott anyaggal, már lövésük se volt!
    Hogy hogyan vettem, észre, hogy nincs aki utasítsa őket, arról fogalmam sincs. A gyár menüjében hiányérzetem támadt...
    Tapasztaltam már ilyet máskor is, meg olvastam is róla az egó fórumon, de nem túl sűrű eset.

Valamint beperelem az egoszoftot a picsába!
    Valami nagyokos kitalálta, hogy osszák fel az autóbányászatot:
    Szektor
    Fejlett és
    Szakértő fokozatokra.
    A szektorhoz semmilyen képzettség nem kell. A fejletthez már kell 3 csillag, a szakihoz 4! Minek következtében az eddig vidáman bányászgató hajóim közül a kevésbé képzettek lebénultak. A felét oda kellett adnom valamelyik gyárnak, hogy valami hasznot hozzanak. A többinek külön el kellett magyaráznom, hogy: "Igen. Te most fejlett bányász vagy... Menj és csináld azt, AMIT EDDIG IS CSINÁLTÁL!!!!!"
    Hogy mi szükség volt erre?!?!?!?!?
  • Jóózsf István #1652
    Az már a ribörszben is felfedezhető volt, hogy az npc-k tudnak olcsóbban is árulni dolgokat, mint mi. Azt nem néztem, hogy a gyári eladási és az építési minimál ár között van-e különbség! Merthogy nálam az az első, hogy lehúzom az építőanyag árakat! Legfeljebb, ha nagyon nem akar jönni valami (legtöbbször okostégla) akkor megrántom félútig...

Az Asip mod még nálam nem lépte át az ingerküszöböt... Talán majd egyszer!
  • kisiku
    Ha már űrhajók. Valahogy a korábbi részekben sokkal szebb modelleket és sokkal jellemzőbb hajókat találtak ki. Például a Boron hajóknak is volt különlegessége, asszem a pajzsbontó lövegek (Ion Disruptor ha jól emlékszem), a Teladi hajók mindig rondák voltak, de nagyon erősek, az Argon hajók voltak a tipikus nagyon erős, nagyon jó, de...stb.A Paranidnál ott volt a PSG...óóh Istenem! A jó öreg, mindent elpusztító-játékot belassító lövegek, amivel csak ellenséges környezetben lehetett lövöldözni, mert minden barátit is elpusztított.
    Én annak is örülnék, ha pl a sokak által imádott harmadik rész modelljeiből beraknának egyet kettőt.

Vagy lehetne kicsit bővíteni a Sentinel és Vanguard modellek közti különbséget a fegyverek számával is. Mert jelen állás szerint, a Vanguard az gyorsabb, de kisebb a Hull-ja és a raktere, a Senintel meg lassabb, de erősebb a hajótest és nagyobb a raktér.De aztán sajnos ennyi a különbség.
  • kisiku
    Az előző részben máshogy ment az építkezés. Ott a CV-t kellett feltölteni, ergo elküldhetted akár saját gyáraidhoz is bevásárolni. Itt max azt lehet, hogy te gyorsabb vagy a gépnél és a te hajóid fogják leszállítani a szükséges anyagokat. Én soha, egyszer sem állítottam az építőanyag árakat , azaz, hogy mennyért vagyok hajlandó megvenni. Ha elállítgatjuk, akkor soha nem épül fel, csak ha mi visszük.
    Én úgy szoktam, hogy a főbb anyagokat, amik drágák, úgyis én gyártom. Ahogy megjelenik a beszállítás lehetősége a Build Storage-ba, már küldöm is rá a hajóimat. Így gyakorlatilag pár apróság kivételével mindent saját anyagból építek. Aztán vannak helyek, ahol úgysem tudják megvenni, csak tőlem, ergo elmegy a gyáramba, nekem kifizeti, majd leszállítja.
    Én nem építek hatalmas komplexumokat mert rettenetesen belassítja a játékot (szép nagy 3D-s modell, amit még be is kell tölteni), de azért 8-12 gyártómodulból álló űrállomásokat simán felhúzok.
    S már arra is rájöttem, hogyan tudsz többféle dolgot is eladni. Eleinte nem nagyon értettem az összefüggést, de rájöttem. Pl építettem egy Field Coil gyárat. Ehhez kell Plasma Conductor és Quantum Tube, meg EC. Ha azt akarom, hogy eladható legyen a Plazmavezető és a Kvantumcső, akkor többet kell gyártani, mint amennyi szükséges a Mező Tekercs előállításához.

Más. Ez a Freedom Carrier azért üt. Pedig én szándékosan a sima verziót használom, azaz az Aship mod, "balanced" verzióját. Ez egy kevésbé brutális anyahajó. Ezzel az AntimatterTurret-tel, pedig megvalósul az "űrállomás pusztítása egyszerűen" feladat.
    10 km-es hatótáv, a becsapódás 500 méteres körzetében elpusztít minden S méretű űrhajót, ezért vadászokkal együtt ne használjuk eme járgányt. Valóban lassan lő, tehát csak lassú vagy álló célpontok ellen való, de ha egyszer betalál...olyan atombombás. Így ezzel az egy darab hajóval kb 15-20 perc volt lebontani egy Xenon Def.Platformot, ami 100%-on volt.
    Természetesen meg lehet venni a tervrajzát és gyártani is lehet, plusz a fegyvert is. Kicsit túl van árazva, de kb. mint a többi. A hajó terv kb 300 milla, a fegyver 470...ezután gyárthatod "ingyen". Van a Paranidnak is, meg az Argonnak is egy ilyen.

Aship mod

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.03. 09:00:18
  • goyo2
    " egy kis aprópénzért. Ja, és minimumon van az építési büdzsé! Tehát még csak az se, hogy találtak egy kis árrést!"
    Akkor mégis van profituk rajta nem?
  • Jóózsf István #1648
    A "deszka" nem rossz!

Azért voltam kíváncsi a csatára, mert egy ilyen állomás lebontása nem kis feladat. Az őrbódékkal még elbánik az ember, de ott is tanácsos előbb megritkítani az ágyúkat. Egy hajógyárban minimum 50 védődrón van. Rohadt kellemetlenek tudnak lenni. Mint egy darázsfészek. Gondolom előbb azokkal kéne valamit kezdeni, aztán a fegyverekkel, a többi meg magától értetődik.

A nap érdekessége: Épp fejlesztek egy komplexet, és látom hogy jön egy npc teherhajó, beáll a gyárhoz rakodni... Tele a raktér, "Na mondom, te aztán bevásároltál! Költsd csak a pénzed! Azt hova viszed?" Hát sehova! Fordult egyet és kirakta az építkezési raktáramba! Aztafűzfánfütyülőrézangyalát! Eladta a saját árumat nekem! (pont deszkát) De nem ám egyszer, és nem csak egy ilyen hajó volt!
    Ugyan a kereskedelemben dolgozom és láttam már cifra dolgokat, de ez nekem sehogy sem adta ki!
    Ribörszben ugye lehetett állítani, hogy csak saját áruból építkezzen. Ott olyat is láttam, hogy a gyár a saját CV-jének szállított.. Itt ez valamiért kimaradt. De sebaj, az npc-k megoldják, egy kis aprópénzért. Ja, és minimumon van az építési büdzsé! Tehát még csak az se, hogy találtak egy kis árrést! Más árunál is láttam ilyet. Nincs kipipálva, hogy a gyár vegyen, a csúszka minimumon és mégis hordják az acélt és a szilicium ostyát!
  • kisiku
    Meg lehet valahogy akadályozni hogy a hajóink ne menjenek át Xenon szektorba kereskedni? Irtok, egyszer csak megjelennek a teherhajóim, hogy ők hoztak téglát és habarcsot a kőműveseknek. Azt hittem, lehalok...de eljön 15 szektorral távolabbi gyáramból is! Hoz egy kis szmart csipet...a másik meg deszkákat (Hull Parts) és építik a Teladi gyárat, miközben az Ilonkák ott kóricálnak.Agyam eldobom...
  • kisiku
    Nem volt túl sok fantáziája a készítőnek vagy inkább lehetősége, azért annyira nem rossz. Megvettem a Teladi Freedom Carrier-t. Van egy fegyvere, ami önmagában 40 millió. Ez kb olyan, mint a Rebirth-ben volt az a fegyverplatform az űrállomásoktól külön és azon volt egy baromi nagy löveg, ami ku*va lassú de nagyon erős. Mutatom képekben.

Egy K-t simán szétkapok ezzel, de szerintem egy I-t is le lehet győzni, csak itt Scale Plate Greenben tele van minden űrtörmelékkel, és persze a porszemeken is felakadunk...