7249
Egosoft X4
-
#1645 láttam róla videót,vagy legalábbis az egyikről,jó ronda:D -
kisiku #1644 Sajnos nem jók a nagyok. De ez többek között köszönhető ennek az idióta irányításnak is. A nagyoknál is ugyanaz van, mint nálunk, ha túl közel mennek egymáshoz, egyszerűen meghülyülnek. A túl közel a capital shipeknél a 1,5-2 km is lehet.
Ja és a clipping persze itt is létezik. Ha picit nagyobb sebességgel megyünk neki valaminek, simán "beleragadunk". Én már számos alkalommal ragadtam be Xenon I-be is.
Most tervezem, hogy veszek egy gigahajót, ami csak moddal érhető el. Elvileg ugyanaz az aship mod tartalmazza, mint a Tarhonyát és Arankát. Eddig nem használtam őket, mert csalásnak véltem, de most kipróbálom. Minden fajnak van egy ilyen. Kb 100 millióra jön ki egy ilyen hajó, de elég brutális, az XL-es hordozókat is kenterbe veri. -
#1643 azért azt várná az ember hogy,6-7 tarhonya ha odaugrik,akkor azért takarítanak,még ha van is veszteség belőlük... -
kisiku #1642 A jó hír, hogy egyelőre nem fagyott ki. Viszont a taktika a következő: közel kell rakni minden hadihajót a célponthoz, hogy lehetőleg egyszerre indítsák az összes gépet vagy ki kell dokkoltatni őket eleve. A lényeg, hogy a célpontnak ideje és esélye sem legyen nagyon védekezni. Ha egyesével vagy szellősen mennek a hajóink, akkor lemészárolják őket. Fontos, hogy sok bombázó-torpedós legyen, mert ezek komoly csapást mérhetnek az egész szarra. S természetesen a túlerő a lényeg. Lehet, hogy még több hajót bevetek. A nagyokra nagyon nem számíthatunk, mint tudjuk azok szarul harcolnak, de jók elterelésre, amíg a kicsik irtanak.
Esetleg lehet "elő-gyengíteni", azaz távolról torpedózni az űrállomást, elsősorban a fegyverrendszert, mielőtt még a csata elkezdődne. Sajnos a játékosnak nincsenek nagy hatótávolságú fegyverei, a torpedózás meg egy rohadt lassú művelet. Mondanám, hogy beülök egy rombolóba hogy a 7km-es főágyúval lövöm, még az is megoldás lehet, de ehhez jó, ha tuningolt a főágyú. Habár a veszteségek nem számítanak (elvégre "ingyen" gyártunk hajót), nekem mindig fontos volt, hogy minél kevesebb emberem haljon meg.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.02. 10:52:34 -
kisiku #1641 Örülök, hogy ezek szerint nem én nem értem az irányítás eme részét, hanem téged is az idegösszeomlás kerülget, amikor harcolsz. S hiába kapcsolok ki menüben is minden ilyen "segítséget", semmi nem történik. Az "Assist" meg olyat csinál, hogy ha kikapcsolod, akkor csak egy irányba tudsz repülni, hiába akarsz irányt váltani, csak megy és megy a hajód, meg sem áll! Nyomod a turbót, semmi. Nyomod az elképzelhetetlen sebességet, semmi, forogsz vagy meg akarsz állni, semmi nem történik.Ez a "támogató mód" ?
Másik: mindjárt kiderül Pistám, hogy mennyire bírja a játék. Itt a melóhelyemen sajna nem olyan erős a gép mint otthon, de kíváncsi vagyok. A korábbi verzióknál egy ekkora támadásnál simán kifagyott.
Na, most valahogy így néz ki a dolog:
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.02. 10:30:04 -
Jóózsf István #1640 "ha túl közel mész valamihez, egyszerűen irányíthatatlanná válik az űrhajód." Ezért a "ficsőrért" én is szívesen bántanék bárkit! Korra, nemre, felekezetre való tekintet nélkül! Már sokat beszélgettem miatta "fennhangon" a monitorral: "Hát mi a f.t csinálsz te degenerált állat?"
Nem tudom mivégre születhetett meg, de nem látom hasznát. Teszem azt valaki bemegy egy szűk helyre és nem tud kilavírozni... Na ettől aztán méginkább nem... Főleg amikor elkezd magától forgolódni. Brrrrr. Részemről: Levele!
Kéne egy mod arra is, hogy ha ki akarok szállni, mondjuk (leginkább) az űrben, akkor ne kelljen a gardróbba bemennem. Mondjuk mint az X3-ban! (shift-?) azt' csók!
Közben meglettek a HOP rombolóim. Egy szektorral odébb randalíroztak, de nem sokáig. Elintézte őket egy Ilony.
Az a felvonulás amit tervezel Viku, már nekem is megfordult a fejemben. Kb ekkora armadával. De félő, hogy a programot nem arra tervezték, hogy ennyi résztvevőt intelligensen mozgasson. Mindenesetre érdekel hogy zajlott... -
kisiku #1639 Én meg az elmúlt néhány órát csak harccal töltöttem. Először is összerántottam egy flottát úgy kb 50 vadász, 15 bombázó, 10 fregatt, 3 carrier és 5 romboló. Egyelőre csak gyűjtöm őket, mert aztán támadást indítok a halálcsillag főreaktora...ja az egy másik világ egy Xenon Shipyard ellen.
De addig is bementem pucolni. Rájöttem hogy ez a Flight Assist egy nagy rakás sz*r, de annyira fos, hogy ha kikapcsolod, akkor még rosszabb. Olyan elképesztően idegesítővé válik a dogfight meg úgy egyáltalán minden harc ettől, kezdve attól, hogy ha túl közel mész valamihez, egyszerűen irányíthatatlanná válik az űrhajód.
A másik dolog: a gép sose lő mellé, ő mindig betalál, én még széttuningolt szarral sem. A Xenon hajókon se javítódrón, se legénység, mégis sokkal gyorsabban javítja meg önmagát és 100%-ig! Nem 70-90-ig mint a fos legénységgel...
Jó, így is iszonyú pusztítást végeztem, szerintem már túl vagyok az 50 K és 15 I lezúzásán.
És miért kell ez a kiba*ott késleltetés a pajzstöltéshez?
És miért tud a gép elmenekülni ha lövöm, és én miért nem tudok Travel-re kapcsolni ha lőnek rám?
Lenne mit tanulniuk még a harcban. Holnap elindítom a full támadást. de már látom előre hogy le fog fagyni, a múltkor is ez volt. Na jó, mára ennyi.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.01. 23:00:59 -
Jóózsf István #1638 Kiadták a 2.21-et.
Nálam lett is egy furcsaság. mint azt már megénekeltem Argon Prime-ban építettem egy hajógyárat, aminek örömére a HOP megszállta a környékét, az itt épült 6-8 darab Odüsszeusszal. Na azoknak nyomaveszett. Nem voltam a szektorban a legutolsó mentéskor, de az zicher, hogy nem a helyiek lődözték le őket. Elég szarul álltak ebben a kis csetepatéban!
Azt nem mondhatnám, hogy nincsenek jelen, mert kishajó most is épült vagy négy. Ezzel kapcsolatban is történt egy érdekesség: A HOP lenyúlta az egyedi Skin-t! Nem orcátlanság ez? -
kisiku #1637 Ezt néztem én is, de nincs különösebben gondom a fegyverekkel, inkább olyanok a hajók, hogy több löveg is elférne rajtuk.
Például a Phoenix-re simán felférne a kör alakú elejére még 3-4 löveg, meg egy nagy a farok részre.
Az X-Rebirthben is ilyen hülyén néztek ki a Teladi hadihajók, de ott legalább volt fegyverük, itt meg kevés. Ugyanez az Argon Behemoth. Simán elférne még 2-2 löveg.
Csak néhány darabbal legyen több. Én ezt az "aship" modot használom, ezért van Tarhonya, Aranka és Sucellus nálam, meg most csináltak valami még nagyobb "mothership vagy juggernaut"-ot, ami tulajdonképpen modelljüket tekintve annyi, hogy összekötötték az összes nagy hajót és lett egy nagy gyurma. De ezeket sem használom,még ki sem próbáltam. -
kisiku #1636
Jajj ez órási!
Én is úgy vagyok domain rendszergazda, hogy a két ügyvezető beszélget:
"Figyelj,te EZ (nem Ő) ért a számítógépekhez, akkor biztos rajzolni is tud!" Ergo készíttetnek velem is grafikai dolgokat, de ugyanezeket hallom, sőt ilyet is hallottam már: "Csinálj valamit, majd mi lefikázzuk". Ötlet nulla, elképzelés nulla, színvilág nulla, betűtípus Arial...ööö, lehet színes a háttér? NEM! Az úgy olvashatatlan...
A múltkor fogászati röntgengépet kellett állítgatnom, hozzá sem nyúlhatnék, de olcsó vagyok és ott vagyok, "és há' ez informatikus és van eü.végzettsége is, akkor ért hozzá". Majd pedig: de jó, hogy megcsináltad! Kösz, ügyes vagy, mostantól te csinálod...
Én már csak úgy fogalmazom meg magam, hogy minden amiben áram van vagy kapcsolója van, ahhoz értenem kell és csinálnom.
-
Jóózsf István #1635 Kipróbáltam ezt a módosítást. Sokáig nem játszottam vele, mert a Nemezis fegyvereit kedvezőtlen irányba befolyásolta. De mindenképp érdekes próbálkozás!
Hogy mennyire változtatta meg a hajók mozgáskultúráját azt nem figyeltem meg. A nemezis tehetetlenebb lett, ami nálam már így is határon volt. A fegyverek messzebbre hordanak, JÓVAL gyorsabbak a lövedékek, de az újratöltés és a hűtés rémes! A hangjuk és a nevük is más lett. (Nekem kicsit gyerekes.) Ha van (vállalkozó) kedvetek, uccu! Gőzön is fent van!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.03.30. 07:04:08 -
Jóózsf István #1634 A garázs (beálló) jobb üzlet állítólag. Mejjesleg kinek adnád ki? Csak nem EMBEREKNEK? -
TokraFan #1633 Nehéz az informatikusok élete.:-) Én grafikus vagyok, nálam meg az megy, hogy "ide vidámabb színeket szeretnék" vagy "miért nem jó a 200x200 pixeles kép az óriásplakátra?" és a kedvencem: "valami mást szeretnék, de nem tudom mit"...Néha azon gondolkodom, venni kéne 5db lakást, kiadni a p*csába és nem foglalkozni többet emberekkel. A szakmámat szeretem, csak ízlésficamos emberekkel ne kelljen egyeztetni semmit.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.30. 01:51:25 -
Jóózsf István #1632 Vigyázat! Erős találgatás: Ebből az egós válaszból arra merek következtetni, hogy a következő már a 2.50 lesz:
Thanks, I can see the error in the log. Still not able to reproduce it in the office, so I will make a blind fix and let you tell me whether that helped. Should be in the first 2.50 Beta.
Ehh! ezt hetek-óta elfelejtem bedobni: Baromira hiányzik az a pár hülye duma, amikor a hajógyár szól, hogy elkészült a ladik... "...What a fine vessel!" -
kisiku #1631 :) Hehe, nálam pont fordítva lesz. Most még van időm, de nyáron már nem lesz valószínűleg.
Nekem meg üdítő a játék, miután szerverekkel és kliensekkel szívok egész nap: hallgatom a "eltűnt az ikonom,nem találom a levelem és a hogy kell vastag betűt írni dumát, meg a mér' nem engeded a torrentezést itt a cégnél?" felkiáltásokat.
Aztán ha unatkoznék, itt van még az egész klinika üzemeltetése a nyakamon. -
TokraFan #1630 Én olvaslak titeket folyamatosan, de nem játszom a játékkal még. Időm sincs annyi most, hogy egy komolyabb címbe többszáz órát tegyek, illetve úgy vagyok vele, hogy várok még pár patch-et, hogy a kritikus szívásokat elkerüljem. :-)
Nyáron már több időm lesz, addigra talán kijön még pár patch. -
kisiku #1629 Egyébként időközben nekem is meg lett a 42 avagy a Forty Two, csak még nem próbáltam fel. Ennek örömére ezt nem szabad kihagyni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
kisiku #1628 A subnautica-nál most nem követem el azt a hibát, amit anno, hogy túl korán megvettem, majd mire megjelent, meg is untam. Úgyhogy várok, hadd fejlesszék. Na, ott viszont részt vettem a tesztelésben és naponta bombáztam őket az észrevételeimmel.
De vissza ide.
Az egyik hajógyáram Hewa's Twin-ben, a másik Second Contact VII-ben van. Tegnap is fél órát néztem a dokkból, ahogy lövik egymást a HOP és ANT hajók. Az persze nem számít hogy többször belelőnek az én hajógyáramba...
Jó lenne, ha a hajókhoz hasonlóan az űrállomás fegyverrendszerét is lehetne állítani. Tehát ne várja meg, amíg belelő az ellenség, már lőtávolságon belül kezdje a védekezést. Persze jó, hogy a baráti hajókra nem lő vissza, de azért dobhatna egy figyelmeztetést nekik.
Én azonnal ellenséggé válok, ha belelövök véletlenül egy állomásba.
A junosztyra kösz a tippet, ezt fogom csinálni ezentúl. -
Jóózsf István #1627 A Subnautica topikban! :-) Meg a TF-ben!
A mentéssel szerintem direkt akarnak bosszantani. Én legalábbis így állok hozzá. Így könnyebb elviselni azt a húsz másodperces ritmuszavart.
A junosztyos beragadásra megoldás; Felállsz a székből. Aztán rögtön vissza is ülhetsz.
Belekezdtem egy újabb hajógyárba. Argon Prime. Ahogy kész lett az első L-es dokk megjelent a HOP és kezdődött a tűzijáték. A csótányokhoz tudnám hasonlítani őket. Csak ezek a csótányok olyan vérszomjasak és akkorák, hogy elüldöznek a saját lakásodból! Valahogy olyan érzésem van, mintha külön figyelmet fordítottak volna rájuk a játék megírásánál!
"Bernd! írjunk bele mégegy olyan közösséget, (a gépek és a kalózok mellé) ami mint egy járvány terjeszkedik és megkeseríti mindenki életét! - Ok. Lehetne mondjuk vallási alapú..." -
kisiku #1626 Nem lehet hogy már DLC-n dolgoznak? Most úgy különösebb hiba nincs a játékban, néha a hajó belső monitorán beragad a kép, meg a kalózokat nem értem még.
Miért baj, ha visszalövök rájuk, hogy lesz az SCA felségjel hirtelen piros és TEL vagy ARG vagy tököm tudja...
Még egy dolog: nem lehet az autosave-vel valamit kezdeni? Mert mindig a legrosszabb pillanatban ment! Én tudom hogy automata, meg szerintem eseményekhez is van kötve, de mindig a legszarabb helyeken ment.
Pl repülök egy I tetejére...vagy csata közben. Vagy amikor levonnak a repuból, mert illegális cuccot találnak a teherhajómban, az a fasz meg azonnal kidobja...ezért szállítom én a piát, a füvet és a drogot
"...the request came from a police vessel..." Szóval mindig rossz helyeken ment.
Én a shipyardot hagyományosra csinálom, bár most hogy hiány van pár dologból, egy-két modult is belekötök, pl. Engine Part gyárat.
Azt megfigyelted Pistám, hogy csak mi ketten beszélgetünk? Hol vannak a többiek? Netán nekik van életük is?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.28. 22:04:52 -
Jóózsf István #1625 Akkor a 1623-ra már nem is kell válaszolnom. (Azt a két szektort én is magamévá tettem. Egyikben van a harmadik hajógyár. De eszembe sem jutott átnevezni...)
Ha és amennyiben keveset adok a gyárnak, azt csak azért teszem, mert látni akarom, hogyan növi ki magát. Tehát; Sportból! De, mivel már túl öreg vagyok a testmozgáshoz, inkább fizetek...
Egybeépíteni a hajógyárat?!?!? Hááát, Nem is tudom. Nekem a kiszolgálóim és a hajógyáraim is meglehetősen terjedelmesek. Ha még össze is vonom őket?!?! Na majd mellássuk!
Most megint rossz a hangulat az EGO-nál. Érezni, mikor nem mennek olyan jól a dolgok. Kiadták ezt a 2.21-et aminek már béta 2-je is van, kábé többet ártottak vele, mint a haszna. Ugyanis, az előző verzióbaj javított "Eltűntek a küldetések" Most megint előjött. Már nem mintha küldetésekre akarnék menni...
Már jósolni sem merek, mikor történik valami érdemleges. -
kisiku #1624 Pista, érdemes megadni a lóvét, amit kér a gyár, mert azt vettem észre, hogy hiába adsz neki annyit, hogy bőven be tudjon vásárolni, ha nem éri el a kívánt összeget, akkor alig-alig jönnek a kereskedők. Pl beraktam indulásnak 30 millát, de ő 95-öt akart.Bőven fel lehetne tölteni 30-ból is a raktárakat. A kereskedők csak úgy csepegtek. Most hogy megadtam a kért mennyiséget, dugó van a dokkokban és már lassan meg is duplázták az odaadott pénzt.
Időközben megnéztem egy videót a szektorfoglalásról. Azonkívül, hogy átnevezhetem és ingyen lesz a telekvásárlás, nem sok előnyét látom, de nincs is kiforrva ez a rész.
-
kisiku #1623 Elfeledtem egy dolgot. Működik ez a szektorfoglalás? Tehát mi történik ha felhúzok egy "administrative center-t"? S melyiket érdemes felépíteni? Mert ugye mindegyik fajnak van egy ilyen épülete és én megvettem mindegyik tervét.
Mert azon gondolkodok, hogy van egy neutrális szektor, ahol van két gyáram, mi lenne ha raknék oda egy ilyet. S ha lerakom, akkor az a szektor az enyém? Vagy csak idővel lesz az enyém? S mi van ha az enyém lesz, az miért jó? -
kisiku #1622 Én nem vettem észre, hogy leállt volna az I-k gyártása. Hanem végre normális az, hogy ha kitakarítom a nyomulásukat, akkor nem jönnek ezrével, nem jelennek meg hirtelen, hanem szép lassan próbálnak visszacsurogni.
Scale Plate Green-ben például gyártják folyamatosan a I-ket, ez a 2.0 előtt nem ment egyáltalán. Valahogy úgy néz ki, hogy legyárt 5-6 K-t és 1 I-t.
Ellátással nincs gondom, csak többet kell építenem. Nagyon jó, hogy le lehet bontani az állomást ugyanúgy, mint amikor felépítjük, tehát a túltermelő gyáregységeket le tudom cserélni.
Pl, nem tudtam, hogy Antimatter Cell-ből és Field Coil-ból ilyen kevés fogy. Én meg úgy építettem, nem tudtam eladni, túl sok volt. Fogtam, lebontottam, lecseréltem másra. A Rebirth-ben elbontani csak modifikációval lehetett.
Ha esetleg nyitok egy harmadik hajógyárat is, megpróbálom egybeépíteni a hajóalkatrészeket termelő egységekkel együtt, hogy ne kelljen annyit szállítani. -
Jóózsf István #1621 Nálam kettő van tervben. Úgy majd lesz a négy égtáj felé és egy középtájt. De nem a hajógyár felrántása a kunszt. Hanem az azokat kiszolgáló komplexumoké!!! És egyben a hajógyár raktárainak a feltöltése! Meg a kiegyensúlyozás, hogy ne legyen hiány oder túltermelés, etc. Így, hogy nincs releváns fejlesztés (béta) ezzel bíbelődök.
... Meg azzal, hogy észre sem vettem, amit az egófórumon jeleztek, miszerint leállt az XL hajógyártás a gépeknél!!! De kijavították, ami viszont szembetűnő. Már csak azért is, mert sorra jönnek az üzenetek, hogy most épp hol lőtték le egy-egy teherhajómat! Valami taktikát ki kell találnom, hogy ne tudjanak elslisszolni a bástyáim mellett! Lehet, hogy négy rezervátumból kettőt mégiscsak kitakarítok...
-
kisiku #1620 Igazad lett, Pistám! Még nincs is kész teljesen a második hajógyár, már tele van van megrendeléssel. Még csak töltöm anyaggal, de már ott áll a rendelés. Most épül az XL dokk. Argon rendszerbe építettem ezért most itt az ARG lövi a HOP-ot, meg vice versa. Megjelent 2 HOP-os Odysseus a hajógyáram mellett, ők már ott járőröznek és vadásznak az ARG és ANT hajókra. Ja és leadtak rendelést 2 további rombolóra, meg egy csomó vadászra. Elkezdett rendelni a HAT is, meg azért a TEL is. Szóval beindult, pedig még nincs is kész. Kifogytam Smartchip-ből, amit alig tudtam eladni, úgyhogy további űrállomásokat kell építenem. Most hogy már majdnem az összes hajótípust tudom gyártani, várom, mikor rendelnek egy XL-es carriert, ami persze azonnal elkezdi lőni a többit. Nem kell ide Xenon, lövik egymást szépen.Nekem meg duzzad a bukszám. -
kisiku #1619 Igen, te előrébb jársz két lépéssel. Most épül a második hajógyáram. A lóvé átutalással nem szoktam foglalkozni, mert 1-2 milliárdos vagyon után sincs nagyon értelme a többinek, hát még 3-5-10 milliárdnak. Néha ránézek az állomásokra, aztán elveszem. De én mindig meghagyom a kért lóvét, kivéve a hajógyárnál, mert ha tele a raktár, akkor jön a lóvé is. Ellenkező esetben úgyis nyavalyognak, hogy nincs pénz.
Egyébként örülj neki, hogy nincs adózás a játékban!
Mi lenne, ha a lóvé egy részét elvenné mondjuk az Argon Föderáció? És mit adnának cserébe? Utakat (highway-t)? Mit adtak nekünk a rómaiak?
No meg a pénz szüli a pénzt. Igazándiból nézni jó a vastag bukszát.
U.i: akkor maradjon okostégla!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.26. 23:52:29 -
Jóózsf István #1618 Okostéglát megvettem!
Nekem is eszembejutott, hogy ha kiirtom őket akkor hova tovább? Jöhetnek a biók? És a végén csak én leszek az egész galaxisban?
Közben felfedeztem, hogy az Ego megint meghazudtolt: Nem kell, hogy a kapitány is tele legyen csillaggal, ahhoz, hogy messzire elcsámborogjon. Elég, ha a gazdasági igazgatója 4, 5, csillagos.
(Át)Utalások
Ha valaki esetleg nem értené, akkor jelen állás szerint (!!!) a pénz oda-vissza toszogatás metódusa a következő;
A gyár infopaneljén a gazd.ig. rovatnál található összeget "kell" biztosítani a gyárnak a zavartalan működéshez. (Én szoktam olyat játszani, hogy juszt se adok egy kanyit se... "Termeld ki magadnak gyökér!" felkiáltással...) Szóval.: A gazd.ig. elkezdi gyarapítani a lét, egészen addig, amíg ennek a jelzett összegnek a háromszorosát el nem éri. EKKOR elutalja számunkra az egyharmadát!!! Igen: A jelzett összeg dupláját tartja meg. Gondolom biztos, ami biztos alapon, mert más magyarázat nincs rá!
Még egy érdekesség ezzel kapcsolatban. Ha nem találunk elsőre bele ebbe a háromharmados határba, akkor járhatunk úgy, mint ahogy én épp tegnap: Találtam a harmadik hajógyáram kasszájában 3 milliÁRD (!!!) pengőt.
"Jah?!? Gondolta; Nekem úgysincs szükségem rá, hisz van már 12!" Ajóédes...!
Szóval; Legjobb ha a kért összegnél valamivel többet biztosítunk számára és várunk türelmesen, hogy fialjon. A háromszorosánál többet semmiképp se adjunk!!!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.03.26. 17:53:15 -
kisiku #1617 Próbáltam már több küldetést is, ami kifejezetten harci, de nem nagyon láttam azokat a cselekményeket, amelyeket írnak a briefing-ben. Tehát kicsit olyan, hogy "kösz haver hogy jelentkeztél a feladatra, na akkor csináld azt hogy... mi meg MAJD jövünk..."
Tényleg az volt, a PAR megkért hogy csatlakozzak egy csatájukba a HOP ellen (persze én nem lövök, mert mindkettő +30-as velem). Odamentem, hogy végignézzem a csatájukat, egy lélek nem volt a részükről! Röpködtem, nézelődtem, vártam, semmi. Aztán feladtam és kerestem más küldetést.
Pedig sokat javítottak a küldetéseken, tegnap pl egy szimpla "Miss my ride" volt, csak nem olvastam végig, hogy egy CV-re kell landolni és az egy Odysseus-szal nem megy. -
kisiku #1616 Igen most építem a másik hajógyáramat, csak közben dolgozni is kell. Egy kis windows domain okoskodás...
Ezek szerint mindenkinél máshogyan vannak a kapcsolatok. Nem tudom, hogy a küldetések, melyeken most sokat javítotttak, vannak-e hatással a fajok kapcsolataira, a piacra, meg úgy mindenre.
Én északkeleten, azaz Ianamus Zura-nál visszavertem a Xenonokat, de ugye itt csúnyán szétrombolták a Trading Station-t. Ide építettem egy erődöt. Cserébe elkezdtek délkelet felől jönni. Itt a segítségemmel a gyíkok behatoltak és építik ki a hídfőállásaikat, azonban itt van egy Xenon Shipyard közvetlenül a kapu mellett (30-40 km-re), ahonnan K és I jön folyamatosan. Gondoltam rá, hogy lezúzom, csak akkor megint unalmassá válik a játék...
A Paranidoknál délnyugatra forrong a helyzet. Folyamatosan jönnek Holy Vision-be, néha segítek is, hiszen két űrállomásom is van ott. Északon az Argonoknál is hasonló a helyzet, bár ott is visszavertem őket, úgyhogy Ilonka onnan nem jön, csak Karcsi és a kicsik. A közbülső rendszerekben néha káoszt okoz pár K, amúgy egymást lövik a fajok az említett módon.
Claytronic-ra mondjuk az "E-tégla" vagy "Téglatronik" esetleg az "okostégla" lehet a megoldás. Ma már úgyis minden "okos", csak mi emberek vagyunk hülyék...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.26. 14:21:07 -
Jóózsf István #1615 Nem csak a Gyíkok szólnak? Ő puszipajtásaik. Nálam olyan mintha ciánoztak volna. Nem is látom őket. Még a játék elején a hákús szektorban belém kötögettek, de mostanság semmi!
Lesz neked harmadik hajógyárad is... Csak győzd etetni alkatrésszel őket!
Bár most nálam kicsit lappang a piac. A HOP elvett a gépektől két szektort, északon meg én nem engedem ki a rezervátumaikból. Délkeleten a gyíkok egész jó munkát végeznek. A biók se nagyon hadakoznak.
Szó esett a raktárkészlet kezelésről... Nem vettem észre komoly gondot. Mint mondjuk anno a ribörszben... Hiány az van: kasztnielemből, fegyverösszetevőből, kléjtronikból egyszerűen képtelenség eleget gyártani. Valami gubanc lehet vele, mert amikor építkezek, legtöbbször azt nekem kell kézzel leszállítanom. Jobbára saját magamtól!!! Tehát; Másnak se nagyon van! (Még mindig nem sikerült értelmes nevet kitalálnom neki. Asszem egyszerűen csak téglának fogom hívni! Mondjuk annak meg durvadrága!) -
kisiku #1614 Igen, most már rájöttem, a közös ellenség a HOP, avagy a Hóli Ordör of Pontifex. Azt mindenki lövi, engem kivéve. Nekem nagyon jó vásárlóim és támogatom őket bőven anyaggal, magyarán kereskedek velük.
Viszont nem értem, hogy ha provokálnak a kalózok és én visszalövök (no, meg kinyírom), akkor az miért baj és miért az jön, hogy "...report the attack against a station..."
1. Nem állomást támadtam meg.
2. Nem baráti dolgot támadtam meg.
3. Nem én kezdtem.
Szóval levonnak a repuból, ha kilövök egy kalózt, aki egyébként őket is fenyegeti. De ha egy xenon vagy khaak az ellenség, akkor meg gratulálnak. Ez a kalóz rész még eléggé hibás. -
kisiku #1613 Értem. Nem valami nagy durranás. Mellesleg ez a festegetés dolog eléggé gyerekcipőben jár itt. Miért nincsenek még egyet-kettőt leszámítva?
Más. Olyan szinten bedugult a hajógyáram, hogy magamnak már nem is tudok gyártani, mert mindent elfoglal a többi megrendelése. Persze ez nem panasz, hiszen most vettem ki másfél milliárdot a hajógyáramból, ami kb 2 napi játék termése. Ez is csak azért ennyi, mert eldugott helyen van. Viszont ahogy kirepül a dokkból a megrendelt úrhajó, máris elkezdik egymást lőni.
Basszus, olyan háború van a hajógyáram mellett, hogy az nem igaz. Az ARG lövi a HOP-ot, a PAR lövi a HOP-ot, a HOP lő mindent, s végül csendes harmadik a TEL, de néha azok is lőnek mindent. S mivel én mindegyikükkel jóban vagyok, én a nyertes vagyok. Természetesen bele-bele lőnek a gyárba, próbálnék én meg hasonlót!
Most emiatt kell egy másik hajógyárat építenem, mert a saját hajóimat nem is tudom legyártani. -
Jóózsf István #1612 A Negyvenkettőre a megfejtés.
Nem egyedül vagyok ilyen okos. Valaki megsúgta az EGO fórumon!
Készíthetnének mókásabb festéseket is. Mindenki túl komolyan veszi. Tényleg szeretnék barbirózsaszín, vagy banánzöld esetleg kanárisárga hajókat!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.03.24. 00:03:01 -
kisiku #1611 Valszeg ugyanaz a poén...az élet értelme.
Ez az improved handling...kezdetű nem rossz, nálam is van, hogy be van dugulva, de mindig egy termék miatt, az Engine Parts miatt. Már nem tudom, hány raktárat építettem a hajógyárhoz, de ennek az egy terméknek alig szorít helyet. Mindenből csutkára van, a hajtómű mindig hiányzik. Na, jó építek még egy hajógyárat... -
Jóózsf István #1610 Elvállaltam egy küldetést, aminek az egyik díja az volt, hogy kaptam egy Negyvenkettőt (Forty-Two)
Nem barkácsolható, nem bocsátható áruba. Értéke 1 ruppó Látott már valaki ilyet? Mire véljem?
Dáglesz Edemsz óta tudjuk, hogy a negyvenkettő az élet értelme, de itt minek az értelme vajon? -
Jóózsf István #1609 Dobtak egy koncot nekem is (rontásba se kell tennem):
Version 2.21 Beta 1 (340509)
Improved GPU auto-selection.
Improved handling of new ship construction at shipyards and wharfs to not overload or block them.
Fixed stations built for NPCs as part of Build Station mission being unknown afterwards
Fixed subscription missions in progress being removed after a certain amount of time.
Fixed factions still placing orders for ships at player owned shipyards even when disallowed.
Fixed excessively loud venture mission completion sound.
Fixed gamepad/joystick mouse emulation under Linux.
Fixed cause of rare freeze.
Fixed several causes of crashes.
Titkon 2.30, 2.40, 2.50-ben reménykedtem...
-
kisiku #1608 Sikerült is megoldanom. Na, erre jó az xml. Volt egy hibám és kijavítottam, egyből működik.
U.I.: igen, lehet törölni a logokat, csak nem vettem észre a Clear gombot :)
Blushing...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.22. 13:38:01 -
kisiku #1607 Kösz a tippet az ultraedit-re! Meg is volt ez a progi csak nagyon régen. Belenéztem a mentésbe, mert egyetlen apró hibám van. Én emlékszem, hogy megvettem a cargo drone terveit, hogy felszerelhessem a hajógyáramban, de a másik kettőt tudom adni a hajóknak, ezt meg nem.
És nem is tudom megvenni újra, mert megvan, csak nem engedi használni. Mint ahogy már régen felfedeztem az egész galaxist, erre most dobta be az "explorer" acsívmentet, amikor is újra bementem a Matrix 9 rendszerbe...szóval valami apró bug miatt nem tudom a hajóimat felszerelni cargo drone-nal. Na most kifundáltam mi hiányzik, mindjárt ki is próbálom.
Viszont elképesztő ez az xml...377 megás, és a legtöbbet a log-ok adják, szerintem lehetne a savegame-et összébb húzni, ha a naplókat lehetne törölni a játékból, mint a korábbi részekben. Nem csodálom hogy hosszú ideig tölti, pedig én összvissz 2 db modot használok. Elképesztő, mennyi adatot tárol a mentés, de szerintem nem véletlen az xml formátum. Sokan ismerik, átlátható, egyértelmű és jól kezelhető, ráadásul a moddereknek is könnyű vele dolgozni. -
Jóózsf István #1606 Most ollóztam a viktóriából: Camera Mouse Look - Shift+Middle Mouse Button.