7249
Egosoft X4
-
Jóózsf István #1605 Van valami (új) ficsőr aminek a segítségével az egérrel lehet nézelődni, (Valamint most próbálják integrálni a trackIR-t is) de akkor már ketten pironkodunk, mert nem érdekelt, így én sem tudom hogyan működik. Pedig az EGO fórumban is volt róla szó, valamilyen hiba kapcsán.
A folt nálam sincs jelen. Gondolom a szintező grafika hátteréül kellene szolgálnia a "jobb láthatóság" jegyében. Irónia off.
A "lelencek" valóban kicsit elszaporodtak. Amikor unatkozom én is szedegetem őket. SK! -
goyo2 #1604 Nálam nincs ilyen hiba. A cockpitban én a num billentyűkkel tudok körülnézni.
-
kisiku #1603 Szóval, van két kérdésem, az egyik kicsit triviális...nevetséges, hogy miért most jut eszembe ennyi játék után, de nem találtam rá megoldást.
Szóval, van valami billentyűkiosztás arra, hogy forgassam a fejem a cockpitban? Az előző részekben a numpad számgombjai voltak, de itt nem találtam erre utaló beállítást. Ha mégis van, akkor szorri és pirulok szégyenemben,
A másik kérdésemhez kell egy kép. Másnál is előfordul ez a hiba? Akkor jelentkezik, ha dokkolsz és benyomja a dokkolási "szintező grafikát":
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az a baj, hogy ettől a kékes folttól én nem látok semmit, csak külső nézetből tudok.
Aztán van még egy dolog, ez inkább jó. Azt vettem észre, hogy amióta magam gyártom a hajókat, egyre több helyen találok üres, elfoglalható űrhajót. Mindegyik fajnál előfordul.
Most éppen Bright Promise-ban van 3 db Osprey, 5 db Tern, 2 db Peregrine és 3 db Vulture. Ez egy rendszeren belül. Már össze is szedtem őket, mert hiába a saját hajógyár, ami ingyen van, visszük.
Sajnos ettől nagyobbakat nem találunk, de ez így is sok segítség, amíg az embernek kevés pénze vagy hajója van.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.20. 17:35:35 -
kisiku #1602 Természetesen meg lehet csinálni, csak akkor az egész játékot át kéne konfigurálni.
Mint ahogy többször is elmondtam, a játék végcélja, a gazdaságot pörgető "fő termék" az űrhajó. Minden arra épül, minden annak a gyártására épül. Mikor van szükség űrhajóra? Ha fogy. Mikor fogy? Ha kilövik. Miért lövik ki? Mert háború van...
Na, ennyi a gazdaság. Egyébként sajnos a valóság is ilyen.
Most hogy a 2.0-ban már átállították a fegyverek hatékonyságát, illetve agresszívebb lett az ellenség, adtak pörgést a játéknak. Előtte unalmas volt. Nekem kellett átmenni provokálni a xenonokat, hogy néha megjelenjen egy ellenséges K.
Valóban, az X3-ban sokkal nagyobb hajóválaszték volt, nekem is az M7 volt a kedvencem. Istvánnal kicsit egyetértek, lehet, hogy félkész játék, de én már így is beletoltam 651 órát...azért az nem semmi. És élvezem, nekem így is jó. Persze szemet hunyok afölött, hogy nincs történet, nincs "campaign" mód, és nincs meg az a mélység és érzelem töltet, ami a korábbi részekben már a zenében megvalósult. S akkor nem beszéltem a látványról ,a sztoriról, meg miegymásról, amik mélyítették a korábbiakat.
Minden esetre tetszik, hogy egy X3-Rebirth keverék. 1999 óta tolom ezt a játékot (akkor jelent meg az 1.része) , s igazán a második részénél kezdte el bebizonyítani az Egosoft, hogy igenis törődnek a termékükkel és a játékosaikkal, mert javítják, bővítik, fejlesztik az éppen aktuális részt.
Tehát mondhatom, megszoktam már azt, hogy kicsit bugos, kicsit hibás, de mindig kijavították! Pont tegnap gondolkodtam azon, hogy vagy emberük nincs vagy pénzük vagy idejük arra, hogy tesztereket alkalmazzanak, mégpedig olyan fanatikusokat, mint amilyen István vagy Tomonor vagy én (habár én nem veszek részt a bétázásban), akik minden apró dolgot észrevesznek.
De a lényeg, hogy mindig kijavítják, sőt a Rebirth esetében történt óriási (mű)felháborodásnál még egy ingyen DLC-t is adtak. Én azt a részt is imádtam, bugos, nem bugos, a jó munkához idő kell, iszonyú sok idő.
Én amondó vagyok (és nem kapok fejpénzt Berndéktől), hogy igenis, játszható és élvezetes ez a rész is, csak kompromisszumokkal kell játszani.
Ez olyan, mint amikor először mentem ki "Fekete-Afrikába". Féltem, mert olyan világba mentem, amiről csak rosszat mondtak mindig is, ráadásul egyedül mentem, de azóta vágyom vissza és alig várom hogy idén is menjek. Oda is kompromisszumokkal kell menni. Persze, poros, szemetes, ilyen-olyan, de csodálatos és olyan érzéseket ad, amit soha nem felejtesz!
Na ilyen egy picit a Foundations is. Bugos, hibás, stb, de imádom! A mai napig nincs senki, aki ilyen játékot tudott volna vagy akár csak hasonlót csinálni!
Húú, de hosszú vagyok megint, ráadásul a játékmenetről akartam beszélni.Úgyhogy most abbahagyom.
-
goyo2 #1601 Amit én javítanék, hogy a nagy hajók drágábbak lennének. Akkor jobban meg kellene becsülni egy nagy hajót, nem tömegtermék lenne és akkor lenne értelme babusgatni a kapitányt, legénységet. Kicsit jobban bejárható lenne, jobban konfigolható.
Így, hogy viszonylag olcsó, és inkább sokat csinál az ember belőle, már nem biztos hogy annyira figyelünk a kapitányra, mert beleőszülünk sok hajónál. Igaz még szart se fejlődött egyik se a harcból, de gondolom ez javulni fog.
Emlékszem az X-tension-ban amikor megvettem az első mammutot, beleültem és sebezhetetlennek éreztem magam.
Pedig az csak egy TL volt. Nem is volt sok M2-m. Ott értelme volt a sok M3-asnak is. Egy Colossusba betettem (vagy az már X3 volt, fene se tudja már) 40 M3-at, azzal is lezúztam egy M2-t. Ott volt az M7M, ahogy köpte 100 Km-re a rakétákat az fasza volt.
Viszont a régiekben is béna volt az AI. Attól megőrültem, amikor egy M2 Állomás támadásnál ráfordult, majd nekiment, szép lassan megfordult, és újra. Minek? Az állomás nem megy sehova.
Na, csak ezek jutottam eszembe igy a reggeli kocsikázás közben :-)
Szép napot. -
nibron #1600 Sziasztok!
Már megjelenéskor megkaptam a játékot, de csak most a hétvégén volt rá időm, hogy megnézzem. Úgy gondoltam, úgyis lesz rajta bőven javítani való. Hát ebben nem csalódtam. Annyi a hiba, hogy szinte nem is tudtam odafigyelni magára a játékra. A folyamatos visszaállások miatt állandóan elvesztem a fonalat, hogy hol is tartok mit szeretnék csinálni. Odáig jutottam, hogy lett egy nova vanguard hajóm viszonylag jól upgradelve, és egy mercury freighter valamennyire upgradelve. Na, de az a bénázás amit az ai hajók művelnek, lássuk be ritkán látni. Az x3-ban azért már eljutottunk az elfogadható szintre a nem túl extrém hajókat kivéve.
A grafikára sem mondanám, hogy túl szép, olyan jó néhány évvel ezelőtt még elment volna. A simításokon azért még van mit csiszolni, a textúrák is eléggé nagyoltak az ultra beállítások elvárásai szerint (ott is kb. a medium szintet üti meg). Viszont a gépet már a játék elején leülteti rendesen, van mit hűteni. Időnként be is szaggat rendesen, és nem igazán látom az okát (valszeg vmi belső gond). Az x3-ban már elég sokat küzdöttünk a rengeteg aszteroidával, erre itt még most sokkal több van, a lod-al próbálják megoldani a gondot, de az meg olyan hányinger mint állat.
Az x3-hoz képest nagyon sok minden hiányzik a játékból, igazából eddig úgy tűnik, hogy egy lebutított x3, kicsit javított grafikával.
Az UI-t még szokni kell, bár szerintem kicsit átestek a ló túloldalára, túl bonyolultnak tűnik a dolog. Lehet ennek köszönhetően nem találtam meg, hogy hogyan tudnám valamelyik hajómat eladni, csak venni tudok. És ami nagyon hiányzott, az a controls-ban a roll analóg tengely. Egyszerűen nem találom, csak a gombokat (digitális rész), de hát az meg halottnak a csók.
Szummázva, ez a játék még nagyon nincs kész, igazából még egy early access állapoton is vitatkozni lehetne. A bonyolult UI-t kicsit le kellene tisztítani, és a rengeteg hibát/hülyeséget javítani ezerrel. Addig az olyan emberkék mint én is, akik inkább önfeledten játszani szeretnének inkább hanyagolják. Majd egyszer valamikor. -
Jóózsf István #1599 Üljön le mindenki... Még egyetlen hajót sem foglaltam! Valahogy ez a metódus nem szimpatikus. Az X3-ra hajaz. Ott is csak a kötelező építészhajót foglaltam el. A Ribörszben újrakezdés után is több mint 100 Titurel-em volt. Egyet sem vásároltam. Ha kellett egy, (rendszerint egy új gyárhoz szállítóhajónak) akkor elmentem érte a Reiver-ekhez, Barren Heart-ba. A kisujjamban volt. Nem okozott gondot egy Ica vagy egy Aranka sem, csak azok időbe teltek... Talán azért sem foglalok, mert nincs kitől. Mármint nincs ellenségem a gépeken kívül. A kalózokkal sem vesztem még össze igazából (-5) Ők nem csesztetnek engem én meg őket. Valahogy másképp írták meg őket, mint a ribörszben, ahol mindenáron kihúzták a gyufát, vagy az X3-ban, ahol lehetett nekik nyalizni!
Ribörsz... Néha fel-felrémlik amikor kiadták. Mennyire esetlen volt! Fándésönnél inkább azt érezni, hogy nincs kész. Akik megvették és játszanak vele, azok inkább béta tesztelők. A bétások meg alfások!
Olykor nekem is az az érzésem, hogy el kéne temetnem jövő tavaszig!
XML: A szerkesztő neve legyen UltraEdit (Nem ingyenes...) És igen. Ez is izzad amikor megnyitom a mentést, mert az a többszázezer sor valójában (nálam perpill) 7'889'151 sor. (megközelítőleg nyolcmillió. A Ribörsz valamivel több, mint kétmillió volt!) Na ettől már azért izzadhat!
Hál'istennek sokat nem változtattak a mentés szerkezetén. (Miért is tették volna?!?!) Így nem okozott gondot kitörölni például a ventúrázásból ittmaradt Xenon "K" roncsot. Amit Aftokinito (Játékostársunk) csalt be többünk játékába.
De, az is igaz, hogy nincs is szükség mentés mókolgatásokra! Plusz észreveszi a játék és kizár a ventúrázásból. Pfffff! (Amíg nem ír rá valaki egy mod-ot!)
Elfogadom hogy a torpedó ilyen lassú és macerás. A bajom az, hogy amennyire macerás, lehetne erősebb - végzetesebb! Hogy megérje bevállalni a macerát!
Linux - béta. Hmm. Nálam már elmosódnak a béta - nem béta határok. Csak az rémlik, hogy már indították. Ezek szerint nem éles még. Botsáska! -
kisiku #1598 Nem tudtam elfoglalni, mert nem engedte, hogy a katonákat "betoljam", hiába voltak a hajón. Tulajdonképpen nem is értem, minek foglalni ebben a részben? Még könnyebb hozzájutni a hajókhoz, mint az előző részekben. Jó, tudom, a Rebirth-ben is csak modifikációval lehetett Xenon hajót foglalni, hivatalosan abban sem.
-
goyo2 #1597 Úgy tudtam, hogy még csak bétában van linuxos. -
kisiku #1596 Itt más a helyzet. Itt is lehet szerkesztgetni, csak itt egy mentés 350-450 megabyte, amitől szinte minden xml szerkesztő csődöt mond, ugyanis az több százezer sor. Egyet találtam, amivel nagy nehezen bele tudok nézni, de őszintén szólva, soha nem kellett használnom.
Más. Találtam egy lefegyverzett Ilonkát. Lehet foglalni vagy sem? Mert szinte azért van ott, hogy foglaljam el. Meg is lepődtem, hogy meg tudtam közelíteni egy Phoenix-szel és nem haltam meg.
István, torpedó: ez minden űrhajós játékban így van. A torpedó lassú és erős. Persze hogy van olyan, hogy nem éri utol a célpontját, erre azt mondom ,hogy :
1. Csak nagy és lassú ellen lődd ki.
2. Ki kell fogni a pillanatot, amikor nem adja rá a kakaót, magyarán ott sasszézik előtted.
Ha ez megvan, akkor betalál a torpedó. Egyébként is akkor használom, ha épp meglovagolom Karcsit vagy Ilonkát.
Oké, megyek vissza még tesztelem, de aztán irány az ágy, kezd késő lenni. -
TokraFan #1595 Én is így vagyok vele, de itt azért mennyivel jobb a helyzet mint a Rebirth-nél, amikor a két szegény profi vérbeli játékosunk közel 2 évig szerkesztgette az XML-t. :-D Ez az X4 a hibái ellenére is összerakottabbnak tűnik. Bár mivel nem játszom, csak a fórum alapján tudom megítélni. -
#1594 én még hanyagolom a játékot jelenleg,várom a 4.0 :D rebirthel is megvártam .. :D csak agyalok és olvasgatom az írásaitokat :D -
Jóózsf István #1593 Épp azokról megy a disputa. HA elég combosra és jó helyre teszed, akkor nem jut rajta keresztül SEMMI! -
#1592 defense station megéri? -
Jóózsf István #1591 Ennyi erővel megkaphattátok volna csütörtökön is!
Meg is esküdtem volna, hogy már van Linuxos!
Nálam ez a lövegtorony probléma az állomásokon jelentkezik. A hajókkal eddig nem volt gondom. Meg ugye én ezt a 2.20 bétában tapasztaltam...
A rakétákat is az erőd lőtte az Icura. Közben eszembejutott, hogy minden hajónak van védelmi rendszere is (flare), tehát majdhogynem jogos a céltévesztés, amennyiben (kizárólag) hőkövető rakétákról beszélünk! de azért 30 rakétából 20 ne menjen már mellé akkor se! Most így hirtelen nem tudom, de 20 flare-t sem lehet berakni egyetlen hajóba sem... Még, ha az egy Icu, akkor sem.
Janamát én is kitakarítottam, de mégis jönnek. Sőt! Bright Promise-ban a Janamába vezető kapunál is láttam lebzselni egy Ilonát. Persze mondhatjuk, hogy másik rendszerből jött és nem az én blokádomon slisszant át, de valószínűbb, hogy sumák módon spawnolnak!!!
Ahh torpedó! Kipróbáltam a nemezisen. Vicc az egész. Valami baromi okos matematikus lehet az EGO-nál, mert kiszámolta, hogy pontosan annyit érjen, mintha bármilyen más fegyver lenne. Próbálom érthetőbben: Ugyanott voltam vele, mint a plazmával, vagy pulzzal. Csak ugye az egyik sok kicsit lő, a másik meg "NÉHA" (!!!) egy nagyo(bba). És itt esik bele a fene. Abban a hitben tettem fel, hogy jó lesz messziről büntetni vele a "k"-kat, de főleg az állomásokat. Egy frászt!!! Egyrészt annyira nem hatékony, másrészt mire újratölt... ..... ..... ..... ..... ...... ..... .... ..... Szóval nnna! Borzasztó lassú. És a torpedó sebessége is (67 m/s) inkább vicc. Ehhez a lassúsághoz olyan romboló erőnek kéne társulni, hogy megérje vesződni, hogy csak na. De mint mondottam grammra ki van számolva!
-
goyo2 #1590 No akkor lassan kijön a Linux változat is?
-
kisiku #1589 Most látom István:
"Fixed too many empty shield/turret groups on L/XL ships (not retroactive, only affects newly fitted ships)."
Lehet, hogy ez az? -
kisiku #1588 "Hiába fegyverzem fel a védelmi modulokat, egy részükön nem jelennek meg a fegyverek és nem is kerülnek elő csata esetén." - ez nálam is így van, de csak akkor, ha a saját CV-m épít. Egy idő után persze "megjelenik" a löveg...ha felbérelsz CV-t, akkor jó!
Időközben megjelent a 2.20, lehet hogy abban javították, nem tudom, most frissít, csak én meg közben írok.
Irányított rakéták. Igen, nekem is eltartott egy darabig, míg kiválasztottam a megfelelőt. Nekem olyat szokott csinálni, hogy lövök egyet, kettőt, aztán bármit nyomok, nem lő. Nem, nem melegedett túl és nem fogyott el. Egyébként én Heavy Smart-ot, Heavy Swarm-ot, Light és Heavy Torpedo-t használom, mert ezek működnek. Állomásokra vegyesen rakom őket, úgysem én választom ki, hogy mit lőjön, akkor inkább lőjön mindent.
Xenon K és platformok: ahogy írtam a múltkor, a Xenon hajóknak nincs 7 km-es "Main battery"-je, ergo, szerintem azzal kompenzálták, hogy van a 6 km-es Xenon L Pulse és a 4 km-es Xenon M Pulse. Ezek sokkal messzebbről lőnek, kisebbet sebez, de gyorsabban. Akkor van gáz, ha nem jön 5-km-en belül, ez ugyanis az L Plasma hatótávolsága. Én úgy építettem erődöt, hogy van hozzá járőr bőven. Ezek még az állomás megközelítése előtt letámadják az ellenséget. Illetve, a taktikát már mondtam, provokálni, belelőni és elbújni az erős mögé.
S igen, tényleg nem győzi le egyetlen L-es romboló sem, néha még egy XL-est is képes megfingatni egy K. Nekem hiányzik az Olmekron-Fulmekron méretű hajók jelenléte.
Szerintem nem gáz, hogy végre támadnak, a reakció az egyes fajoktól elég érdekes. A HOP és a PAR ölik egymást. Mint mondottam, a hajógyáram mellett is, ami Teladi rendszerben van. Az ANT és az ARG lövi a HOP-ot és vice versa. A TEL is a HOP-ot lövi ha jól látom.
A Xenon visszavesz, ha megnyirbáljuk. Nekem eltartott néhány napig, amíg kitakarítottam Ianamus Zura-t a xenontól. Azóta nem jön se I se K. Csak kisebbek. De állandóan lezúzzák a járőreim. A Khaak passzív, szinte csak a "mélyűrben" lehet találkozni velük.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.18. 15:10:40 -
kisiku #1587 Megjelent a 2.20 hivatalosan
-
Jóózsf István #1586 A LOD-ról jut eszembe. Szerintem megint lejjebb vették a távolságokat. Sokat bámészkodtam Janamában, meg máshol is úgy, hogy közben figyeltem a kaput. Amin látszik, ha átjön rajta valami, mert megvillan. Mostanság: Villan....... semmi! Aztán kisvártatva, feltűnik az alany is. Persze nem a "K"-król beszélek, hanem attól lefelé.
Amikor indult a játék tapsikoltam örömömben, hogy milyen messzire lehet látni. A Ribörszben volt is erre mod. Erős géppel, szép eredményeket lehetett elérni. Na arról a távolságról már rég nem beszélhetünk. És valószínűleg szükséges lesz tovább csökkenteni.
A furcsaság, hogy ez elsősorban a grafikai kapacitásra van hatással... Biztos befolyásolja a központi számítóegységet is... Valahogy. -
tomonor #1585 Olyat is hallottam, hogy a LOD távolságban nem tölt be rendesen, így a rakéta gyakorlatilag nem ütközik semmibe. -
TokraFan #1584 "Hogyan fogalmaznátok meg azt a jelenséget, amikor az IRÁNYÍTOTT rakéták kb 5 km-ről nem találják el Ilonát?!?!?!?!?!?"
Bug-os a targeting system. Típushiba lehet az EgoSoft(ware)-ben... -
Jóózsf István #1583 Vegyes érzelmekkel jelentkezem Janamából. Kezdeném mindjárt a jóval: A plazma lövegek az állomásokon tényleg hatékonyak. Na nem mintha gyorsabbak lennének a lövedékek, hanem mert nincs hűtési problémájuk, tehát folyamatosan ontják az áldást. Így a nagyszámok törvénye alapján...
Sajnos ennyi a jó. Mindjárt ide is biggyeszteném, hogy az irányított rakéták viszont... Hát hogy is írjam le, hogy ne okozzak közbotrányt? Hogyan fogalmaznátok meg azt a jelenséget, amikor az IRÁNYÍTOTT rakéták kb 5 km-ről nem találják el Ilonát?!?!?!?!?!? Kilövi az erőd és a 75%-uk elmegy a célpont mellett!!!! Ami ugye se nem kicsi, se nem fürge, mint egy vadász!!! Érthető a billentyűzetmintás homlokom!
Még két furcsaság: Hiába fegyverzem fel a védelmi modulokat, egy részükön nem jelennek meg a fegyverek és nem is kerülnek elő csata esetén. Az építési tervben ott vannak fehéren... Aztán amikor bővítettem az állomást megjelentek... Nem igazán láttam benne logikát. De még mindig nem minden!
A másik meg, hogy amikor küzdünk a Xenon védelmi platformok ellen, akkor igencsak kell hozzá idő, mire egy-egy modult ledarálunk. Ezzel szemben megjelent egy "K" és pillanatok alatt leszedett három Paranid tárcsát?!?!?!? Csöppöt igazságtalannak érzem.
Ami nem annyira picsogás, inkább észrevétel: Mint ahogy azt már pedzegettem a "K" tulajdonképp XL méretű hajó (Igen ebből kiindulva Ica XXL!) Ami egy "M"-es hajóban ülve egész elfogadható. Ügyesen mozogva letudható. Ám nincs neki valódi ellenfele-megfelelője a bio vonalon. Egy "L"-es romboló nem győzi le. (Ha elég ostobák, akkor három se!) Szóval hiányzik egy-két XL-es romboló, amit egy az egyben ki lehetne állítani ellene. A Ribörszben szépen a helyükön voltak!
A küzdelem:
Próbáltam valami metódust felfedezni a harci mozgásokban, de túl kevés ideig élek hozzá. Az a tánc amit előadnak, akár mindkét oldalon, kritikán aluli. Nem is értem, hogy miért történik. Rááll a hajó a célra, elkezdi sorozni, majd lefordul róla. Tökmindegy, hogy ez egy szilárd állomás, vagy egy haladó hajó. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezzel a fejlesztőknek mi volt a célja. Ha személyesen tehetném fel a kérdést az illetékeseknek, akkor így fogalmaznék: "Ezt miaf-ért írtad bele????" Így aztán kísérletezhetek a vérnyomáscsökkentőkkel! Persze, hogy nem hat egyik sem!
Úgy kb ezért szeretem az X játékok békésebb oldalát. Ugyan a kereskedelemben is van egy-két hajmeresztő baki, de az nem fáj annyira. Nem bukok vele annyit. Legfeljebb kevesebb lesz a profit.
Még egy: Szerintem túl pofátlanok lettek a gépek! De egyébként minden más NPC faj is. Túl nagy erőket kell megmozgatni a kordábantartásukhoz! Vagy egyenesen ki kell irtani őket, de akkor meg később hiányoznának!
Ez leginkább ennek a hétvégének az összegzése. Remélem csak egy múló kellemetlenségként fogok rágondolni. Habár, ahogy elnézem kicsit mintha megint lankadna a munkakedv Egóéknál. Túl sokáig pepecselnek a 2.20-al.
Nyugodtan cáfoljatok meg! -
Jóózsf István #1582 Nálam Janamában már elvégezték a dolgukat a gépek. Se piac és így már teladi hákú se! Az enciklopédiában se tudnak róla, hogy lenne a Teladiaknak polgármestere!
Gondoltam megnézem, hátha nálam is lehet ott céllövészetet gyakorolni, de mikor odaértem, már a romja sem volt meg az állomásnak! -
TokraFan #1581 Fordítva feszítették rá a textúrát...Jelentsd be bug-nak. -
goyo2 #1580 Lehet hogy van a hajón visszapillantó tükör, csak még nem vettük észre. Vagy a 3.0-ban lesz :-)
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.03.14. 12:09:13 -
kisiku #1579 Nem, ez egy leszálló dokk. Egész pontosan az Argon Luxury Dock 3M6S típusú.
Ja és ez a talaj.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.14. 08:45:41 -
SaGa #1578 Biztos, hogy eltévedtek és nem egy olyan terület, ahol tükörből látod a feliratot üzemszerűen? -
kisiku #1577 Jajj, ezt tegnap találtam a játékban. Egy kicsit eltévedtek a grafikusok
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
De még így sem jó...akármerre forgatom:
-
TokraFan #1576 Ez nagyon jó ötlet! Talán megcsinálja valaki egy modban.
A jupitert ismertem, de az első küldetésnél tovább nem jutottam benne, nem igazán tudtam irányítani. Mondjuk a Home World-el is ez volt a bajom, pedig jó játék volt az is. -
TokraFan #1575 Ehh, marha jól néz ki! -
kisiku #1574 Hehe...én ennyire azért nem mentem bele. Való igaz a plazma tényleg fos, bár nálam szokott működni. Én ezért szoktam tuningolni, az ad egy kis gyorsaságot neki és akkor már el is találja. Figyelj, te vagy jóban Bernd-del (magyarán bétázol), szólj neki hogy állítsanak rajta egy kicsit.
Egyébként tényleg nevetséges, ahogy a nagyok képtelenek egy K-t vagy I-t leszedni. Már gyártok XL-es hajót is, csak nem tudom minek. Azokat meg végképp nem használom semmire, csak ha én vezetem.
A CV tervrajzáért meg kicsit húzós a 100-105 millió, amikor a Zeus-hoz 122...
Caliph-nak is igaza van. Régen a Rebirth-höz is, de a korábbiakhoz is csináltak a modderek valami javított harci képességet.
Pista, legalább annak örülj, hogy a plazma jól szuperál az állomásokon. Nézd meg a képet a 1566-os hsz-ben, pedig szarul állítottam be akkor még, de így is 2 K-t 5 perc alatt lekaptak. -
#1573 hát igen,a kapitál hajók útkeresése a rebirthben is a legszarabb volt...pedig milyen jól meg lehetne oldani,egy olyan parancsmenüben mint annó a nexus jupiter incidentben volt(taktikai stratégia game)
A koncepció az volt hogy az űrben nem úgy közlekedsz hogy ide meg oda mész,hanem viszonyítassz valamihez. igy beállítottad hogy a cél felé menj,menekülj tőle vagy bizonyos távolságot próbáljon tartani...itt is beállítanád hogy öcsi,tarts x km távot az iluskától és küldjed a csomagot ami kifér az ágyúcsövön...és már csak egy olyan script kell hoggy úgy forduljon hogy a lehető legtöbb löveg lőni tudjon...
nem értek a programozáshoz,de máshol meg lehet oldani... -
Jóózsf István #1572 Csak a lényeget felejtettem ki nagy izgatottságomban: A második menetben egyetlen hajót sem vesztettem! -
Jóózsf István #1571 Nnnnna! Szólok előre, hogy aki vitatkozni mer, az képzelje el, hogy azt teszem vele, ami legrosszabbat tévében, vagy moziban, vagy személyesen átélt. Vagy szemmel (agyon) verés áldozata lesz!!!
A sztori: Szent Látomásba betévedt egy Ilus. Gondoltam ezt a koncot odadobom az egyik rajomnak, ami öt tökegyforma Odüsszeusz-ból állt. A legtapasztaltabb kapitány volt a rajvezető...
A csata: Rutinosan ráküldött három szerencsétlent akik odáig jutottak, hogy félig leszedték Icu pajzsát. Végig is néztem/sírtam.
És látám, hogy az Odü-k plazmalövedékei tulajdonképp elfecsérelt energiák voltak. Leginkább azért, mert el sem jutottak a célig.
Jó. Visszatöltés, Nagy lövegek lecserélése pulzusra. Így tulképp az egész hajón (mind az ötön) Csak pulzus lövegek lettek, meg a fő csúzli. Volt a szektorban egy Behemót rajom is, annál is megjátszottam a puskacserét.
Így átvariált rajokat ráuszítottam az "I"-re (Igen mindkettőt, mert elapadtak a könnyzacskóim)
Második menet:
Természetesen most sem a teljes létszám (10 romboló) vett részt a buliban, hanem összesen öt. Úgy szépen sorban csatlakoztak be a viadalba. Csakhogy; Így már az öt szerencsé(s)tlen úgy szétkapta Icát, mint az előző menetben fordítva!
Következtetés: (most kell vigyázniuk a fogadatlan prókátoroknak!)
MINDEN PLAZMAFEGYVER EBBEN A JÁTÉKBAN EGY MARÉK HÍG FOS!
N I N C S D E,...!!!!!!!!
Tekintsünk el attól, hogy a nemezisen van kettő-három és azzal jól lehet a már lecsupaszított "K"-kat aprítani... Ja! Arra jó. Amikor már nem múlik rajtuk semmi! Egyszerűen rosszul van konfigurálva. A lövedékek sebessége egy kehes tetűnek is szégyen lenne.
Pár nappal ezelőtt próbáltam a nemezisen kihozni tuningal a legjobbat belőlük. Egyszerűen lehetetlen elfogadhatóra reszelni.
-
mumoka 2012 #1570 még jó hogy nem kell körbe járni belül de itt aztán van minden -
kisiku #1569 Igen, de ez mire jó? Csak? Én ekkorákat nem építek. A HQ-m sok mindent gyárt, de nem ennyit. Felesleges, arról nem beszélve, látszik, hogy belassul az egész. -
Jóózsf István #1568 Én meg azt hittem, hogy túlzásba estem, amikor megépítettem, a mindentgyártó HÁKÚmat. Lassan meg kellene tanulni, hogy ebben a játékban nincs olyan, hogy túlzás! -
kisiku #1567 Kipucoltam, kiűztem a rohadékokat! Már építik is vissza a Teladi Trading station-t. Hogy ez miért fontos? Ott van a Teladi Frakció képviselő. Meg tudom venni az űrhajók tervrajzait, mivel, +30-as vagyok velük, a MIN-nel még csak +16-os. Arról nem beszélve hogy felszabadítottam őket!
Kb 15 db K-t, 3 I-t és megszámlálhatatlanul sok P-t és M-N párost nyírtam ki. Egy rakás lootom van, megint van vagy 20 milla értékű spacefly caviarom. Most hogy rend van, foglalkozok az üzlettel.
Egyébként kicsit kamu, ahogy jönnek a Xenonok, mert odaát üres, itt meg megjelenik a kapunál. De fogadja is a bizottság!
Én is vesztettem egy csomó hajót, de az utánpótlás nekem is végtelen...
-
kisiku #1566 Kiválóra vizsgázott az erődítményem, pedig még csak félkész! Lásd képek.
Már csak annyi kéne, hogy az agresszivitásán lenne jó állítani. Ne várja meg, amíg bele vagy belém lőnek. Ahogy lőtávolba ér az ellenség, folyamatos tűz!
3 K-t kapott szét 5 perc alatt.
A régi jó RTS taktika...belelőni, provokálni, majd a jó erős háta mögé bebújni! Mint ahogy a macska csinálja. A gazdi lába mögül idegesíti a kutyát...
Működik. Így lehet őket széthúzni, ha egy rakáson vannak és akkor egyesével leszedem őket.