11630
-
Persze, hogy siralmas, errol beszelunk :)
FO4-hez is vannak/voltak elvezetes dlck, ez nem valtozott. Legalabbis en meg elfogadtam volna a mostani melle dupla vagy tripla ennyit, mert tetszett amit kaptunk.
-
Andule #8538 Well, ezt beneztem valoban ... de a helyzet igy meg siralmasabb, nem? a jatekban elhelyezett reklamjukra kattintva nezhetem meg ezeket a nem feltetlen lore-friendly vackokat.
vagy csak nekem hianyzik az amikor a Morrohoz a Beth maga dobott ki egy rovid modot ami biza meg elvezetes is volt?
Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.01.25. 23:05:52 -
Bethesda.net modjai FO4 reszleg - ez mind ingyenes, 90%-a a nexuson is megtalalhato, ennek egyetlen ertelme a multiplatform jellege (en is ezen keresztul toltottem a szerkesztobol kozvetlenul kapcsolodva) a sajat modjaimat PS4-re es XB1-re. PC-seknek felejtos, nexus nyomaba sem er :)
Creation Club kinalata lofasz eddig, es azt a jatekba belepve tudod elerni (felteve, hogy nem fagy le, mint a jatekosok nagy reszenek)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
CC-be nem kerul olyan mod, amit mar hasznaltal korabban. A szerzodes elso pontja az, hogy csak es kizarolag egyedi produkciot lehet csinalni.
Amit te neztel, az a bethesda.net-es mod reszleg, az teljesen mas, az nagyjabol azonos a nexus-szal, de mivel multiplatform, ezert a nexus modokat elerhetove lehet tenni XB1 es PS4-re is azon keresztul. -
Andule #8535 Ertem, jo tudni h igy mukodik de mitol jo nekem mint jatekosnak? Mert most eletemben elosszor felneztem a CC mod reszlegebe es kvazi azt lattam h par eleg jo kis cucc is ott van amit hasznaltam (True Storm, Azar's hair, unoff patch) es nagy rakas fos is. utobbi kvazi nem zavar mert csak arra kell figyelni h nehogy belelepjek de kicsit aggaszto szamomra h lassan a Beth nem csinal semmit csak ad vmi vazat amit majd a modder community kiszinez nekik ... amit aztan idovel vagy fixen fizetosse tesznek vagy nem (h a joarc szerepeben tetszelegjenek).
Respect a moddereknek amit osszedobnak meg minden es valoban jo h penzt is lathatnak attol a kiadotol ami kvazi az o munkajukkal kepes eladni fel evvel megjelenes utan is ezen jatekukat de mint egyszeri vegfelhasznalo roppantul elszomorit mert ebbe csak azt latom h haladunk afele h meginkabb felkesz szart adjanak ki es elvarjak h meg tapsikoljak is emiatt.
-
Nezd. Ha egy modder vagy, aki ert is ahhoz, ami a hobbija (vagyis tudja kezelni a szerkesztot, elo tud allitani nyersanyagokat, legyen az textura vagy valami 3ds alakzat, esetleg hang) es penzt akarsz keresni, akkor megkeresed a Bethesdat, es elmondod nekik, hogy van egy fasza otleted. De nem 2 mondatban, hanem normalisan, mitn a valo eletben amikor kilincselsz valamivel, koncepciokkal, tervekkel, utemezessel, merfoldkovekkel, stb.
Ezt ok atnezik, elemzik es ha az mondjak, hogy oke, ez tenyleg jo es van ertelme (szerintuk, ez fontos, mert nem biztos, hogy egyezik a te es az o velemenyuk), akkor leszerzodsz veluk. Normalis szolgaltatasi szerzodest kottok, feltetelekkel, vallalasokkal, stb.
A szerzodesben meghatarozzatok, hogy mikorra legyen kesz, mit kellene rajta valtoztatni, kb. milyen allapotban kell lennie az elso, a masodik, stb. honapban, mikorra legyen beloel apha, mikorra beta verzio, es igy tovabb. Ez ido alatt te PENZT kapsz a Bethesdatol, mint egy kulsos fejleszo, havonta, mindaddig, amig tartod a hataridoket. Ugyanugy, mint minden folyamat eseteben, amikor az ember kulsosoket alkalmaz, legyen az epitoipar, oktatas vagy barmi.
Ha elakadsz, technikai gondod akad, segitenek. A vegen letesztelik ok is, atnezik, hogy BIZTOSAN kompatibilis legyen minden hivatalos DLC-vel es tartalommal, majd felrakjak a CC-be X darab credit aron. Nyilvan ekkor mar te nem kapsz ebbol a penzbol semmit, a szerzodesed addig tart, amig el nem keszited a produktumot.
Roviden ennyi. En is foglalkoztatok esetenkent kulsosoket olyan munkara, amelyre vagy nincs idom, vagy nincs szaktudasom, es akik bizonyos reszfeladatokat latnak el vagy vegeznek el helyettem ugy, hogy ki vannak korrektul fizetve, de nyilvan, a vegen a ceg sokkal tobbet kaszal a feldolgozott anyaggal. Ha nem igy lenne, nem lenne ertelme. -
Kroki105 #8533 Ok, igazad lehet.. 
De a lényegben egyetértünk. -
Oke, de a DLC-t a fejlesztok csinaljak, a CC-s modokat pedig NEM :) Ok - es nem a jatekot keszito csapatra kell gondolni, csak par gyakornok, akik ertenek a szerkesztohoz - csak a vegen lemeozzak es kesz.
Ami a modokat illeti, en sem ertem, hogy mi ertelme van a nexus kinalata mellett, mert 2-3 workshop jellegu modon kivul a tobbi lofasz (SEM), ingyen sem kellene,nem hogy penzert... -
Andule #8531 Nem ismerem az Ark rendszeret szal kifejtened mitol kene annyira orulni a CCnek (es megis elfelejteni TES6ig) ?
Nem kotozkodes, tenyleg erdekel. (Csak engem mar az is kurvara idegesit h a menuben ott a jobb felso sarokban az a szar amitol raadasul lassabban tolt be a game. Gondolom h tovabb nezhessem a reklamjukat) -
Kroki105 #8530 Most nem azért, de inkább fordítanák ezt az energiát egy új, fasza dlc-re, és azért már nem lenne röhej szedni a lóvét. -
Kroki105 #8529 De ha ingyen jobbakat, vagy legalábbis ugyanolyat kapsz, akkor miért fizetnél? Armor más színbe, pisztoly más színbe, pipboy más színbe... talán volt egy bútor, meg doom cucc, lófejarmor ami... de azok is minek?
Játékot kifizettem, de most hogy lópáncélba rohangáljak, vagy legyen másfajta székem, azért nem fogok semennyit. (ha nexus nem lenne se, mert nem volnék teljesen idióta
) De szerintem elég sokan vannak így.
Jó, mondjuk nem is én lehetek a célközönség.. -
Maga a CC jo otlet, az elv amit kepvisel (lasd Ark hasonlo projektjei), csak a megvalositas nagyon gagyi. Peldaul a mostani frissites soran jott CC-s modokat siman lehetne 1-2 dollaros alapon arulni akar steamen, akar mashol, ahogy minden egyeb hivatalos dlct. Nyilvan nem a gagyi pipboy retexture modra gondolok, hanem a komplexebbekre, amelyeket a modderek csinalnak a Bethesdaval leszerzodve. Abszolute nem lenne szukseg erre a CC-re.
Remelem a TES VI-ig elfelejtik :) -
Kroki105 #8527 f4se se ment megint, visszaraktam az előző exe-t, úgy ok
Csak tudnám hogy a cc-nek mi értelme, ha van nexus.
A játék szövege magyar maradt, legalábbis amit láttam, csak a menu angol. -
Az egesz Fallout modkezeles, mod menu, CC, stb. egy nagyon fapados osszetakolt platform, csodalkozok azota is, hogy adhattak igy ki, vagy ha ki is adtak, hogy-hogy nem csinaltak beloel valami jobbat. -
Kösz!
De elég nagy fasság, hogy amiatt változik a szövegfájl is, miért nem lehetett beleépíteni a saját szövegeiket a kreálmányokba. -
Szerintem nem a fix vagy patch miatt volt a frissites, hanem az uj faszsagok, akarom mondani "termekek" jottek meg a CC-be. -
Magyarbetyar #8523 köszi ez az ! -
Akinek gondja volt az eredeti Steam-es FO4 internet elérése miatt (Creation Club), az a tegnapi mikropatch-el se kapta meg a megoldást... pedig módosítottak az egyik CC fájlon az interfészben. Semmi hír a probléma megoldásáról.
SŐT! Még csak patch notes, vagy devblog sincs a patchről, hogy mi a franc van benne.
Nem én nem találom, senki nem találja... -
SaGa #8521 Enhanced lights and fx? -
Magyarbetyar #8520 Hali ! Kis HELP .. nem találom azt a modot amivel a gyertyák lángja szebb mint a vanilián :)
Aki ismeri a mopdot dobjon már egy linket már végignéztem vagy 100 grafikai modot de nem találom :) -
Kroki105 #8519 És tényleg... Már attól lesz egyedi, hogy nem csicsapicsa. :)
Sikerült megcsinálni a zombi eredeti verzióját, mondhatni 200 évet fiatalodott. Nem nagyon változtattam formát, hisz ugyanazt akartam, csak emberibe. Kicsit érdekes formája lett, főleg oldalról, azon még dolgozni kell. Leginkább valami mesehősre emlékeztet, de nem lett csúf (szerintem).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Meglestem azt is, hogy lehet előcsalni az Acéltesókat küldetés nélkül (Spoileres ha nem látszana tisztán, és nagy fekete betűkkel):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Odaröppentem Kelog búvóhelyére. Miután ugye quest szerint végzel vele, az utolsó kivezető ajtót egy terminal nyitja. Ha nem sztorizol, elég kinyitni belülről az utolsó ajtót, és jönnek. Repülés konzolparancs falon is átmegy.
Felpakoltam az Ad victoriamot, aztán majd várom az első szakaszt, hogy puskavégre hányjam. -
A szem kiszúrása helyett gondolkodtam a gyíkszem/synth eye modban, amikor anno megláttam, csak nem illett volna össze sehogy az elképzelt személyiséggel... :D Néha a Nexus képek részében lapozgatva akadnak olyan karik, hogy csak nézek, miféle elvetemült gondolatmenet eredményeképpen alakulhattak ki...azokhoz a szétvágott arcú széttetkózott akármikhez képest még a zöld ghoulod is elég átlagos.
Az én karim a relatív átlagosságával emelkedik ki a tömegből, miután annyi mindent láttam már ami kissé sem próbált átlagos lenni, hogy a valóság szerinti kinézettel Fallout 4 karis tömegbe olvadni néha kiemelkedő... :D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.24. 20:56:55 -
Kroki105 #8517
Nincs is értelme, jól néz ki a csajkari, és kész. Órákig el tudok szöszölni a karikészítéssel, legyen az faszi vagy csaj. De általában az utóbbi.
Szerepjátszás meg általában kimerül abban, hogy szarrálövöm a gonoszokat :D. Egyszerűen képtelen vagyok gonosszal, vagy gonoszul játszani. Mi a frász értelme van annak? Ennyi erővel akkor lelövöldözhetnék mindenkit aki szembe jön, és a pofájába ordíthatnám hogy "Azé me gonosz vagyok csíragyökér!". (Meg a "jól kibaszok veled, muhaha, nem csinálom meg a questedet, az Xp (vagy a kupak) meg amúgy is kinek kell?") Ezért is idegesítő néha a Fallout, mikor nem tudok választani, mert mindkét választás szürke, és valaki meg fogja szívni. (De persze ezért is tetszik.) Az egy hülyeség, hogy beleélem magam egy nő szerepébe lol. Természetesen sokkal nagyobb feeling ha előtte kitalálom, hogy miért ilyen, mit akar stb. karikészítéskor... de ahogy írtad, a kinézete, mert hogy tetszik aztán hello. Mikor elkezdődik a játék, akkor jön a "rohaggyá már meg, megint megdöglöttem, tölthetem vissza b+", minthogy jaj, én most nő vagyok, úgy viselkedjek...:D (Valószínű nem is vagyok igazi szerepjátékos így belegondolva, vagy inkább nem tudok kilépni Amerika kapitány szerepéből.)
A ghoulcsaj ötlet meg onnan jött, hogy megsajnáltam Hancockot
A hajáról meg szálljunk most már le, a saját kurva haja, és nem paróka
Fénylő ghoulként amúgy is egyedi, mert egyelőre még értelemmel bír, és gyógyításra is képes, persze csak ghoulokat, úgyhogy Hancock jól fog vele járni. Zavar hogy nem tudom igazi fénylővé csinálni, nem zöldre képzeltem el, így nincs is meg a varázsa. Azt hiszem unlockolom valahogy a BoS-t, hátha van mod. Ghoul szerepe szerint azért van, hogy gyilkolja őket, de még csak szutykos rablókat talált. Sztori szerint, BoS nyírta ki az előző szeretőjét, fasziját, barátját (opcionális), hogy elég dühös legyen hozzá, azóta irtja(irtaná
) őket.
Az orr célt már kipipáltam, ha nem is a játékban. Majd megpróbálom rekonstruálni az eredeti kinézetet, most így ahogy leírtad kíváncsi lettem rá. :D
Az olyan karaktert szeretem, amit én csinálok, én találok ki tetőtől talpig.
Köszi az elismerést, a te karid viszont marha átlagos kinézetre (szerintem), én meg egy olyannal nem tudom elképzelni a játékot. Legalább a szemét szúrnád ki, vagy valami.
Persze emellett még legyőzhette King Kong-ot... A harmadik képről azért már el tudom képzelni, hogy bele tud mászni az erőpáncélba.
-
Z33noo #8516 Wow tökre ugy néz ki mint Rihanna :D -
Nope, belelátható a Discovery guy hasonlóság, de őt nem is ismertem 15'-ben, amikor a játék megjelent. Súg a karim első képen látható elnevezése a likeness lopásra alanyára: Kanan Jarrus (Star Wars Rebels) :) Az eredeti Fallout 4 férfi kari nekem túlzottan "olaszosan járom a világom" jellegű volt, elvittem inkább határozottabb vonalakkal rendelkező fehér ember felé, a különféle arányokat és méreteket ideálisabbra tologatva.
Amikor elkészült a másik legközelebbi likeness ami beugrott, az az AC: Unity-ből Arno Dorian volt. Eredetileg fekát akartam, csak hamar rájöttem, hogy ezzel a karakter generátorral nem fogom tudni megközelíteni sem az elképzelésemet, így visszatértem az eredeti alap karakterhez és változtattam meg rajta ezt-azt, valamelyest vanilla érzésűre hagyva, de részleteiben mégis testreszabva. -
A karaktered majdnem úgy néz ki, mint ő. Oké, mondhatjuk, hogy a karaktered kissé generic arccal nyomul, de nekem ez jött le:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Teljesen a darts tábla mellé ment, igyekszem lore friendly vonalon modolni, egyetlen férfi karakterem van és volt is eddig minden Fallout játékban /és RPG-ben általában/, de a női karakter választásának általános legfőbb indokából kiindulva nem azért van férfi karakterem, mert meleg lennék. :D Számomra máig nehéz megérteni, hogy férfiként miért játszik valaki női karakterrel, a nyilvánvalóan vonzó fényvisszaverő tulajdonságokon kívül. Online játéknál esetleg női karival játszva ténylegesen nőnek tettetve magad lehet jókat trollkodni a többi 'éhes' férfi játékossal, de offline nem látom értelmét. A ghoul nőnél pedig még a szexiség sem állja meg a helyét /vagy legalábbis eléggé acquired taste vonzónak tálálni :D/, így a hiú, karizmatikus női karakterrel feszítés sem jöhet szóba.
Amikor megláttam a karidat először vigyorogva homlokot ráncoltam, mert őszintén tetszett az összhatás... :D Belegondolva persze nem tudom elképzelni hogy vele játszanék, mert általában karizmatikus, ember- és teremtménybarát, csak akkor harcol amikor muszáj karim van, de meg kell hagyni, hogy a vörös hosszú haj (ha ghoul paróka nyilván) valamiképp realisztikus módon megy a zöld lemállott bőrhöz és gyík szemhez, mivel ha belegondolunk, hogy valaha a pre-war világban az alakját elnézve nőként szexi is lehetett, de a jelenre tizes skáláról mínuszosra zuhant szexuális paci értéket és önbizalmát valahogy mégis fentebb kellene tolni valahogy... :D A többi külsőség pedig lore friendly túlélő fílinges, összességében a furasága ellenére egészen f4sza kari, jó látni, hogy mások másban gondolkodnak mint én... :))
Karim:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kb. 0day kezdős állapot 2015-ből:
A mai állapothoz közeli későbbi:
Far Harbor:
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.24. 18:30:10 -
Valamennyit számít, hogy mikor próbáltad ki (az elején, még 2015/16 környékén, vagy már 2017-ben). Persze tiszta sor, hogy sokan vannak, akik nem igénylik (illetve nem keresik, ha van rá lehetőség) a játékok magyarítását.
Fordításra jelentkezés az aláírásomban található honlapon ejthető meg, amennyiben kipróbálnád magad.
Köszi az eddig egyértelmű véleményeket a következő mérföldkő tekintetében. -
nekem a terminál szövegei nagyon hiányoztak a fordításból (akkor amikor korábban felraktam, nekem nem volt élvezhető összességében a magyarítás). Egyéb iránt szívesen segítenék a fordításban, sajnos nagy mennyiség mellett konkrét határidőket nem lennék képes tartani. Egyelőre elképzelésem sincs arról, hogyan is megy a fallout 4 magyarítása. -
Bar nem hasznalom es sanszos, hogy nem is fogom (esetleg a vegen majd egyszer, kivancsisagbol), de en is a Terminalt javasolnam, a kiegeszito infok es ezaltal a vilag jobb megertese miatt. -
Kroki105 #8509 Szerintem a legkevesebb legyen a következő, magamból kiindulva (nem fordításra értendő) tök jó érzés hogy ez is, ez is, ez is kész van már. :D
Ha választani kell, én a terminálra szavaznék, tök jó sztorik vannak benne, érdekesek, és mindig elszomorodok mikor angolblabla jön egynél. De amúgy az első szempont nálam a mérvadó inkább. -
Megfuttatnék egy kérdést itt, azok között, akik használják a Fallout 4 magyarításunkat jelenlegi állapotában. Mivel a küldetések fordítása (fő, mellék, frakció, személyes, nem jelölt, stb.) szöveg terén 99% körüli (elsődleges feladat volt ezek fordítása múlt nyár vége óta), milyen irányban induljak tovább a fordítással, mi legyen a következő mérföldkő?
Azért az én feladatom kérdezem, mert a kevés aktív társam nem kényszerítem olyanra, amit nem szívesen csinálna
- A Help részleg (játék útmutató, a főmenüből) teljes, hibákat kijavított fordítása
- A Terminal részleg (a játékban lévő összes terminál szöveganyaga) teljes, hibákat kijavított fordítása
- A társak egy-két mondatos beszólásai, amikor egy-egy helyre megérkezünk (a küldetések és helyzetek alatti szövegek máshol vannak)
- MacCready szövegei (vagyis a fentebb említett miatt szövegei 90%-a)
- Valentine szövegei (vagyis a fentebb említett miatt szövegei 90%-a)
- Preston szövegei (vagyis a fentebb említett miatt szövegei 90%-a)
- X6-88 szövegei (vagyis a fentebb említett miatt szövegei 90%-a)
Hancock szövegeire még majd visszatérek (65%-os), Codsworth, Danse, Strong szövegei még másoknál vannak kiadva, ha majd oda kerül, átveszem tőlük. A többi részleg, szekció ezeken kívül már csak széttördelt, nyúlfarknyi szövegek halmaza. -
Kroki105 #8507 Az a mondat irónia próbált lenni, elnézést, még gyakorolnom kell 
.
Én is leszarom a lore-t (miután fölhúztam egy kastélyt starlightra, talán nyilvánvalóvá is vált), csupán próbáltam megvédeni magam miután a kollégák beszótak. Így utólag belátom, ostoba voltam...
Aki játszik ezzel az alternativ kezdő moddal, plíz help. A broterhood itt is csak akkor lép színre ha elérek a főküldivel amíg el kell? Már kaszabolnám őket a csúnya nézeteik miatt
Közbe sikerült orrot ragasztani a ződ bányarémre. Csodát nem tud tenni a sebész, de egy fokkal jobban érzi magát a bőrében.
Más kérdés, hogy a többi (nem mind) ghoul is kapott orrot, mert másképp nem volt megoldható.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nem értem mit lovagolsz ezen :)
Én teszek magasról a Lore-ra, nem fogom bekorlátozni magam, hogy ez a választott hivatása a karakternek, és ahhoz kötöm az ebet.
Ha nem 3 halálfejes deathclaw van előttem, akkor lövök és kifosztom őket :) -
De a paroka, mint olyan, letezik. Probema megoldva :)
-
Kroki105 #8504 Látod, a te karaktered se lorebarát, a játékban nincs hosszú haj 

Fölizgatott a téma, megnéztem az összes nevesített ghoult a játékban, és megnyugodtam, akad köztük pár hajas. Bár az igaz, reálisan nézve mindnek kopasznak kéne lenni, de reálisan nézve nem léteznek ghoulok.
-
Kroki105 #8503 Ahhoz képest mi van ha csak hiú, és parókája van? 

Ahogy láttam, Daisy-nek is volt haja, Bobby-nak is, Trish-nek is, ráadásul Slog ragyásai közt is volt hajas. Persze lehetnek parókák, de én nem hinném hogy azok.
Ha azt vesszük hogy az összes női karakternek az alapjátékban rövid haja van (embernek is), simán lehetne a felsorolt ghouloknak is hosszú, ha létezne a játékban. Plusz hozzávehetjük azt is, hogy egyetlenegy ghoul se csináltatta meg a szutykos orrát a plasztikai sebésznél (van az a kupak, amiért elvállalná szerintem) hogy jobban nézzen ki, így a parókának sincs értelme, hisz leszarja hogy néz ki, tehát logikusan az a saját hajuk. Pedig ha belegondolsz, egy orr, és máris emberibb a külseje.
Fú, az enyémnek meg 30 centivel hosszabb, kössünk már bele.
-
-
Jajj de kötözködős vagy :) Én is egy csinibabával mászkálok :) -
Although #8500 Ahhoz képest, elég szép haja van, hogy lore barát. Valószínű csak tar koponyája lenne néhány hajszállal, ha már itt tartunk. :)