11630
-
- Ennyire nem mentem bele a fegyver témába, de telepeseknél csak két féle alapfegyvert ír a wiki, lézer nincs köztük. Harc közben hajlamosak a telepen található elrakott fegyverekhez nyúlni, de ugye az ember mégiscsak az őröket úgy szerelné fel, hogy ott van náluk, ami kell...
- A power conduit azért néz balra, jobbra, le és fel, hogy minden felületre fel tudd szerelni - nem néz ki jól, ha mondjuk nem a talpával rakod fel a falra (talán nem is "tapasztja" oda a játék, ha nem megfelelő az irányultság). Az energiát gömb alakban szórja amúgy, szóval nem számít, melyik irányba áll, tényleg csak a falakhoz való hozzáillőség miatt van irányuk.
- Telepek: Ha nem foglalkozol velük, és a balszerencse úgy alakul, akkor több alkalommal ráfaragnak, mert lerohanják őket, kirabolják őket, stb. Ez rontja a boldogságukat - de nem egy bebukott támadás kell ahhoz, hogy teljesen bedurcizzanak. Ha viszont nagyon lemegy a boldogság-szint, akkor elfordulnak tőled, és már nem a te településed lesz (de nem lesz ellenséges bűntanya belőle)
-
Ja meg valami: a drogoknak itt mar nincs mellekhatasa? Eleg erdekes hatasuk lehet, idolassulas stb. De mellekhatasokrol nem ir. -
Igen, de nekem a piros jelek az iranytun (ellensegek) csak akkor jelennek meg ha mar elkezdodott a harc. A Fallout 3 meg mindenkit jelolt korulottem harc nelkul is, igy tudtam ki barat es ki ellenseg.
Az embereket a telepen se jeloli, igy neha nem is talalom meg oket.
-
Andule #8456 Telep ido utan fellazad es onallo lesz (vhol legalabbis ezt irta a progi) de nekem sosem fordult elo ilyen pedig FHban a kabin kivetelevel sokaig nem foglalkoztam a tobbivel -
horthy #8455 Conduict power radiator néven fut amiről kérdezni akartam ( energia sugárzó magyar forditásban ) .
Ja és mi történik ha nem foglakozok a felszabaditott telepekkel ?? Lerohanják őket a mutánsok ( elfoglalják )?? -
horthy #8454 Ugy teszem fel a kérdést akkor hogy az npc ha lézert adok neki( mondjuk egy telepesnek ) de a programot ugy irták meg hogy alapfegyvere mondjuk egy 38-as löszert lövő golyos pisztoly és ezt lézerre cserélem és adok löszert akkor mi lesz nem-e fogy ki és visszavált 38-asra mondjuk pisztolyra . De mondjuk amelyek npc lézert használ alapbol annál nem gond mert azt adott a program alapbol mert program szerint a löszere fuzios cella alapbol ( ugy irták meg a programozok ) . De kiprobálom majd . Csak nem akartam feleslegesen lézerre fegyverezni a telepeseim ha a program nem fogadja el alapfegyvernek és ha kifogy visszavált mondjuk 38-as löszert lövő fegyverre .
Másik kérdés : Van egy olyan szerelvény a ház vezetékeknél hogy energia sugárzó van amelyik lefele van amelyiknél felfele áll a teteje .
Ennek mi a funkciója ? Világitáshoz kell mert nagyobb területen szorja szét az energiát mondjuk egy szobában ? Amelyik a plafonon van annak lefele kell hogy áljon a teteje a kupos része ( hogy ne fölfele szorja széjjel a energiát ) ? Még nem probáltam azért kérdem . -
- Automatikusan guberál minden tétlen (munkanélküli) telepes, de a guberáló platz megduplázza a guberálás mennyiségét, 1-ről 2-re. Egy placchoz egy guberáló rendelhető hozzá. Minden guberált cucc megy a település közösébe, amit a műhelyben lehet elérni (de ha összekötöd a településeket, akkor minden egybekötött helyen elérhető a guberált anyag).
- Klinika: "The first aid station, clinic and surgery center are stores which sell chems and provide medical treatment. "
Magyarán gyógyszerek, drogok kaphatók ott, illetve gyógyítás elérhető ott.
Egyszerű telepest hozzárendelsz, máris orvosiboltos lesz belőle - bár van egy-két npc, aki fejlettebbé teszi (sima boltoknál is van ilyen). Minél nagyobb a szint, annál nagyobb a választék. Bizonyos nevesített NPC (doki) megkérhető a telephez való csatlakozáshoz, és akkor 4-es szintű lesz a klinikaépítmény is.
- Emberi (tehát nem robot) telepeseknél csak a saját fegyvere rendelkezik végtelen lőszerrel. Mindegy, hogy golyót, vagy lézert lő ki a fegyver.
- Munkaszervezéshez: az alap terminál nem ilyen munkaszervezéshez való, hanem leginkább kapcsolók, fények, gépek vezérléséhez, de ha rak fel az ember settlement modot, akkor abba töltődik be az ilyesmi. A vaulttec management population az lényegében hasonlóra való, de kissé gagyibb, mint amit modokkal tudsz használni -
horthy #8452 Ja és a npc-k ha lezerfegyvert adok nekik mennyire preferálják ? Tehát ha a falum védöit lázerfegyverekkel latom el arra vonatkozik-e az egy loszer elv kell csak vagy csak a hagyomanyos tüzfegyverekre ?? -
horthy #8451 Hogy müködik ez a guberálás munka ? Van a guberálo " platz " kijelölöm hozzá a melost ez idáig nem gond .
De a kérdés : Hova rakja a talalt cuccot ? Minden guberálonak kell külön guberálo " platz "-ot épiteni ? Van-e jelentösége annak milyen környékre vagy hova helyezem le ezt a " platz "-ot . Be akarom majd a munkákat osztani a településemen .
Ez a klinika dolog érdekelne mi kell hozzá ? Mit tud ? Magyarul sérülést , sugárbetegséget stb lehet gyogyitani ?? Kell-e hozzá embert rendelni stb ? Milyen perkek kellenek hozzá , milyen berendezéseket épitsek stb ?
Munkaszervezéshez vannak-e segédeszközök , komputer stb ? Lattam a tv-hez hasonlo valami kerek kepernyös valamit annak mi a funkciója ? Riasztas , fegyverkezelés vagy mi ? Meg valami vault tech komputer-t munkaszervezéshez .
Meg akarom szervezni a falum életét . -
Kiegészítés: Survival fokozaton nincs iránytű :)
És akad olyan enemy, ami zöld, de ha közelebb mész hozzá akkor durr :) -
Fúziós elemet nem lehet tölteni.
Ha piros az iránytűn valami, akkor az enemy:) -
Koszonom. Igen, valoszinuleg a rendszer mukodesehez kellene a perk mert az nelkul semmit nem jelol.
Arra melyik perk valo hogy alul az iranytun kijelolje a kozeli embereket ugy mint a Fallout 3? Jo lenne tudni hogy barat e vagy ellenseg.
Es azt a fuzios elemet ami a pancelruhat hajtja lehet valahol tolteni? -
Andule #8447 Azert az erosen izles dolga sztem.
Par ora jatek utan mar fejbol vagja az ember h mibe van rez es h melyek az igazan hasznosak suly/mennyiseg szempontjabol (pl fuse de a lampakat mar meggondolja az ember a ket kilojukkal); ehhez kepest tobb skill pont csak erre es onnantol a jatek hatralevo reszeben vilagitani fog minden vacak szvsz halal igenytelenul. (Eleg illuziorombolo) -
Azokat a targyakat, amiknek alkotoeleme a keresett elem, alapbol zolden ki fogja vilagitani, ugyhogy mar messzirol latod, hogy van ott valami, es olyant tartalmaz ami neked kell.
Ha minden igaz kell hozza s scrapper 2-es vagy 3-as szintje. -
Akkor mutatja az ikont majd, ha egy olyan targyra nezel, amelyben az az alkotoelem megtalalhato. -
A barkacsolos asztaloknal be lehet jelolni (T-t nyomva) a hianyzo anyagot (paldaul ha nincs rezem es szeretnek keresni.) De nem latom hogy valami tortenne, nem rak sehova ikonokat vagy jeleket. Mire valo ez a kereses-bejeloles?
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2018.01.17. 18:42:03 -
Bug. Ismert es regi bug, ami - ki hitte volna - nincs javitva. Ha a telepules cellaja resetel, elmulik. Menj el mashova, messze, varj 1-2 napot (jatekban) es menj vissza! -
Hat nem tudom megkerni :)
Annyi van hogy tamadas utan 4 parbeszed lehetosegem van, pl hogy de jo hogy idoben jottem, vagy hogy utalom a mutansokat...
Nincs olyan opcio, hogy takarodj ki az eropancelombol. Megprobalom alvas utan kilopni a Core-t, de piros, ugyhogy lehet kapok az arcomba, egy nagyon eros snipert adtam meg anno a kezebe, ugyhogy a futas nem biztos hasznos :) Leverni meg megsem kellene...
A disable parancs az annyira van Survivalban mint a konzol :) Persze van ra mod :) -
Egy helyi vezető perk (az első szint) fontos, ha településekkel akarsz foglalkozni. A második inkább magasabb település/telepes számnál érdemes, amivel tudsz boltokat építeni.
Boldogság:
Egy telepes fullosan 80 pont boldogságot tud adni:
Ha telepesnek van ágya, 10 pont (az őrök és a provisionerek nem fekszenek le, de nekik is kell)
Ha telepesnek tető is van az ágya felett 10 pont
Kaja,víz,védelem telepesenként 20-20 pont
Minden nem emberi telepes (kutya, macska, gorilla) 10-10-20 pont
Boltok (három szinten, magasabb szinthez már másik, Kupakgyűjtő perk is kell, nem csak a helyi vezető). Ezeket a pontokat el kell osztani a telepesek számával.
kaja: 15-20-40
klinika: 10-20-30
ruha: 8-10-10
általános bolt: 10-10-15
A Vault-tec workshop dlc (ami a GOTY játékverzióban van, alapjátékban nincs) ad olyan dolgokat, amik szintén növelik a boldogságot 2-15 pont értékben.
Tévé, rádió nem ad boldogságot, a tévé csak hangyaháborút ad :)
Településeket körbefalazni csak a támadás miatt nem érdemes, lövegtornyokat és őrposztokat érdemes a spawn pontoktól pár méterre.
Coolpet: Elvileg talán meg lehet kérni rá a telepest, hogy másszon ki a páncélból.
Konzolparanccsal el lehet tüntetni a hullákat, behozod a konzolt, rákattintasz a hullára, kiír egy azonosítót, majd disable parancs (vagy markfordelete, de azzal vigyázni kell, mert minden véletlenül kijelöltet örökre el tud tüntetni). Nem kell a parancs után semmi, az aktív azonosítót hozzáveszi. -
SaGa #8440 Kereskedő pultokat tudsz építeni és hozzárendelni embereket, illetve ha meglesz a megfelelő perk, akkor provisionert tudsz indítani más telepeidre. Ezekből nem kell mindenhová külön. Ha van egy A-ból B-be, meg egy B-ből C-be, akkor A és C is össze vannak kötve egymással. Így viszont csak a workshopokban lévő hulladék és alapanyag osztható meg az egyes telepek között, a kaja, víz, fegyverek, ruhák, páncélok nem.
A Sim Settlements-hez jött ki egy mod a napokban, amivel ez utóbbiakat is, gyakorlatilag a workshop teljes raktárkészletét meg tudod osztani más telepekkel, így megoldható, hogy az Abernathy farm fölös kajamennyiségét megoszd azokkal a településekkel, ahol inkább ipari vagy kereskedelmi munkahelyek vannak, kaja meg alig. A vizet is ugyanígy. Beállíthatod, hogy melyik telep mit dobjon be a közösbe, mit gyüjtögessen.
Alapból úgy emlékszem életkedv növelő építmények nincsenek, bizonyos tárgyak, kereskedők járulnak hozzá valamennyire a falu vidámságához. A modok külön erre szolgáló munkákkal, építményekkel is szolgálna. Fodrász, edzőterem, lőtér, gyógyító, stb…
Aborg (#8439):
A munkapadok tárolói tulajdonképpen egy raktár, az adott településen bármelyikbe pakolod a cuccokat, mindegyikből eléred őket, illetve az alapanyagokat meg az alapanyaggá szétszedhető hulladékot építés közben is, nem kell a hátizsákodban tartani közben.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.01.16. 16:51:35 -
Rajottem hogy a munkapadok taroloiba bele lehet rakni a fegyverfejlesztes-pakkokat meg a sok kacatot amikbol aztan a fegyvereket lehet fejleszteni stb. Szoval nem kell hogy a sajat kellektaramban legyenek. -
horthy #8438 Milyen munkákat tudok kiosztani egy telepulesen ? Csak azért kerdem mert tudni akarom miket épitsek ! Mod nelkul jatszok
Olvastam orhelyet , kaja , guberalas . Mit epitsek még ? Szorakoztatás kell-e stb ?
Még nem szereztem meg a helyi vezeto perket de látom anelkül is tudok melot kiadni Sanctuary Hill-nél . Ha valami nagy extrát nyujt akkor megcsinálom a helyi vezetö perket .
Hova rakjak örposztokat enemy spawn point-tol nem messze ? Körbefalazzam-e ugy a településem hogy át se lásson rajta az elleség ( magyarul kerités elég-e ha van ) ?
Ja TV adás van-e meg egyebek vagy csak fehér kepernyo ? Van-e a hangulat terén tv rádionak jelentősége ? Vagy csak kaja , viz , vedelem kell ???
Egyenlöre ennyi -
2 villámkérdés.
Támadás volt red rocket ellen, úgy 7 szupermuti jött 3 kutyával.
Mind kifeküdt.
De az egyik settler belemászott a power armorba amiben bennehagytam a core-t szándékosan. HOgy tudom kiszedni belőle? Ha kilopoma Core-t akkor nem haragszik meg?
A másik: Hogy tudom a házból eltüntetni a hullákat? A kutyákat nem lehet cipelni. -
SaGa #8436 Ez a Sim Settlements-szel, ha valaki használja, kicsit bonyolultabb lett. Alapból (a mod nélkül), kell legyen szabad ágy, fölös kaja, víz, védelem. Ha megvan a rádió, akkor jövögetnek, ha nincs túl sok munkanélküli. Akit nem te rendelsz ki melóra, az nekiáll kaját termelni, ha van gazdátlan növény. Vagy beáll őrnek, ha van üres őrposzt. A többi feladathoz (hulladékgyűjtés, stb), neked kell hozzárendelned.
A Sim Settlements-szel, ha van kijelölt „lakóház” építési terület, akkor az új telepes felhúz rajta magának valamit, azaz üres ágy nem kell, csak kijelölt, elektromos hálózatba bekötött, be nem épített házhely. A munkahelyeket is elég kijelölni, az új telepes, ha van szabad mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi, szórakoztató vagy biztonsági „plot”, amit még nem foglalt el senki, felhúz rajta valamit és munkába áll. Attól függően, hogy a mod beállító videoszalagján mit választottál, vagy neked kell kézzel mindenkit hozzárendelni valamelyik melóhelyhez, vagy a mod szép sorban hozzárendeli az érkezőket ahhoz, ami az adott időpontban a leginkább hiányzik az adott falunak, és van hozzá kijelölt építési terület.
Ha a Horizon építő modját használod, ott is van számtalan munkahely, ezeket kézzel kell felépítened és kiosztani az egyes érkezőknek és neked kell az ágyakról is gondoskodni. Viszont bizonyos munkahelyek vagy boldogságot hoznak a településnek, vagy neked segítenek azzal, hogy a telepes beletanul egy szakmába, amihez te nem értesz és megbízhatod a munkapadnál "contracted” feladattal, legyártja amit kérsz, mert te nem tudod, mert nincs meg a szükséges szakértelmed.
A rádió torony minden variációban kell, hogy jöjjenek.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.01.15. 21:20:56 -
Epiteni kell adotornyot.
Ha jol emlekszem, akkor vagy a power/misc vagy a resources/misc fulon van.
Aztan ha van kaja, viz akkor jonnek. Mindenkinek kell kiosztani valami feladatot. Ha 3 settler van akinek nincs munkaja, akkor tobb addig nem jon. -
Magyarbetyar #8434 A településekre hogyan lehet több embert odacsalni ? -
Van ra pelda, nem is egy, hogy egy osszecsiszolodott modder kozosseg hivatalos studiokent folytatta. :) -
Ezek annyira ambíciózus projektek, hogy csak pislogok, hogy egyáltalán komoly elgondolással belekezd bárki is...mondjuk ha sikerül számtalan év után összehozni, még relatíve felemásan, de működőképesen is, akkor esélyesen felhalmozódott annyi ebben-abban tehetséges ismerős, meg értékes know-how, hogy bele lehet vágni közösségi finanszírozással újabb, akár nulláról induló projektekbe is... :) -
Tervekbol 2018-ban sem lesz hiany :)
-
SaGa #8430 Ott, ahol a szalagot találtad, van vagy hét dobozzal az asztalon, az iratszekrény tetején, meg pár darab szétszórva a földön. Száznegyven valahány. Meg ahogy írták, gyártani is tudsz, meg venni. -
Kroki105 #8429 Ahogy most így eszembe jutott, árusoknál is lehet néha találni egy-egy darabot. -
Kroki105 #8428 2 helyen lehet találni, de szerintem a konkordi adagból is fel lehet húzni fél Bostont. Ha meg mégis valami csoda folytán elfogyna, a kémikus asztalnál (asszem) tudsz gyártani magadnak. -
Magyarbetyar #8427 sikerült megtaláltam köszi :)
valóban gyenge az angolom ( németes voltam ) :)
Tudom használni a dolgokat viszont minden alaphoz amit leraknék valami asam sensor 2077 kell.. azért ezt nem találni mindenhol :) -
Kroki105 #8426 Preston és Kátya randija....
-
Kroki105 #8425 Konkord múzeum, bajárattól balra a második emeleten, a szoba végében a dobozok, és a holotape. Ezeket felveszed, szalagot elindítod, installálja magát, és hopp, tudod használni a faluban.
Sokat segítene ha meglesnéd a nexuson linkelt youtube videokat, frankón mindent elmagyaráz, ha nem tudsz angolul, akkor is megmutatja mit kell csinálni.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.14. 23:52:53 -
Magyarbetyar #8424 Preston elso randi helyszinen ? kátya ?? perk ??
-
Elobb meg kell talalnod a szukseges kartyat (ott van Preston elso randi helyszinen), azt hasznalni es csak utana fog mukodni. -
Magyarbetyar #8422 Srácok én még mindig nem vágom ezt a settlers modot.. a müheklyben nincsenek ott azok a modolt alapok amikre épitkezhetnek a polgárok...Mit csesztem el ? Vagy hol kell azt keresni.. ?Valamit be kell állítani a pip-boy ba ?? -
SaGa #8421 Én is így bontottam le, csak én véletlenül a rakéta lábait választottam ki a körülötte lévő szemétkupac helyett. Szerencsére még semmit se építettem hozzá, így nem fájt, hogy le kellett tarolni az egészet. Úgy döntöttem, hogy ez lesz a Horizon Architect alapú településem, Sanctuary pedig a Sim Settlements alapú és majd kiderül, melyik módszer jön be jobban. Az egyikben csak a Horizonnal bejött dolgokat fogom használni, a másikban csak Sim Settlements-ét, kivéve a saját házamat. Azt újjáépitettem a Homemakerrel és lezártam, hogy ne kóvályogjon benne senki. -
Ezt számolgatja a program. Naponta (játékban eltelt nap) minden településnek van 2% - 100% (valószínű max.) esélye a támadásra.
- Minden tárolókban elrakott ehető vagy iható cucc 0,1%-kal növeli az esélyt.
- Minden étel és víz termelési egység 0,1%-kal növeli az esélyt.
- Minden védelmi pont csökkenti az esélyt 1%-kal
- Minden egyes telepes-népesség csökkenti az esélyt 0,5%-kal
Azt nem tudom, hogy mikor "kapcsol be" a megtámadási script (100%-nál?), ha egyszer mondjuk egy településed van, és mondjuk mindig ugyanolyan állapotban van. Gondolom, ott is nyom valami véletlen számot, amit hozzáad a települések ilyen értékeihez, hogy pl. az egy szál településedet is megtámadja majd valamikor.
Egy betámadott település új támadása 7 (játékban eltelt) napon belül nem történik meg újra. A település meg tudja védeni magát ugyebár, ha nem vagy ott.
A sikeres védést véletlenszámokkal, a védelmi értékekkel, népességgel és kaja+víz mennyiséggel számolja ki.
A védelmi pontok száma alapból 1-200 között, a támadó pontok száma 1-150 között van, tehát védekezésre nagyobb esély van, de fullos településnél is van kb. 30% esély, hogy sikeresek legyenek a támadók (a véletlen számok hozzáadása miatt).
A legnagyobb esély (nem 100% esély) akkor van a sikeres védésre, ha a védelmi érték nagyobb vagy egyenlő, mint 100 - telepesek száma (tehát pl. 100-15 telepes, 85-nél jobb védelmi értéknél), illetve a kaja és a víz mennyisége PONTOSAN annyi, amennyi a telepesek száma.
Igazából a legjobb, ha magas a védelmi értéke a településnek :) Vagy ha nagyon taktikázni akarsz, külön települések külön dolgokra, úgy kalkulálva, hogy ne legyen náluk TÚL SOK szabad rabolni való. De az meg időrabló szerintem, úgyis jön támadás előbb-utóbb mindegyikre.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.14. 08:18:28