Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A trukk amugy h lopakodni kell aztan shotival kozelrol fejre. :)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Szerintem féreértettem, csak bosszúállni kell, a 21 éves gyerekük miatt.
Általában elnyomkodom a dialógusokat.
Szerintem tápolódok, mert 7-es szinten az még gázas. Főleg 4-es endurance-vel, és farmerben :)
Battletag: coolpet#2467
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.11.15. 14:20:53
Odaértem, kiszúrtam a tetőn egy raidert, meg ő is engem. Pedig lopakodtam. kaptam a nyakamba minutemanos energiafegyverekkel.
Beugrottam low HP-vel egy szikla mögé, errre farkasszemet néz velem egy szupermutáns. Pont arról amerről jöttem... Hát kezdhetem előlről :)
A Fallout 4 magyarítás projekt honlapja jelenleg honlapköltözés miatt nem elérhető, remélhetőleg pár napon belül minden oké lesz.
Tehát nem a projektet állítottam le csak úgy, szimplán tárhely-szolgáltatót váltottunk, mert a régi emelt, így a szolgáltatás "minősége" már nem állt arányban a fizetendő árral...
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
A kupaktaláló perket ne felejtsd el benyomni, bár csak 8-10-15 kupakokat ad, de nagyobb szinten szinte minden fiókban lesz zsákmány, szépen gyűlik. Én marha anno nem nyomtam be. Mindig az eladásokra hagyatkoztam, survivalon meg ugye elég macera minden mordályt összeszedni, ugye azok az értékesebbek. Nagyobb szinten végre pazaroltam rá perkpontot, és megérte.
Igen. Naponta kapsz a kozos lomtarba (adott telepules workstation inventoryja, osszekotott telepulesnel a kozos inventoryba) egy-egy limlom targyat, veletlenszeruen, amelyet aztan lebonthatsz alkotoelemekre. Telepest ugyanugy tudsz hozzarendelni, mint a tobbi objektumhoz - epitomodban kivalasztva es assign.
A vízzel már nincs gondom, csak a hússal. van amiből több kell, hogy tudjak belőle sütni egy adagot. Lehet Trudy-nál körülnézek, de kell a sok cap :)
A Scavanging állomás hogy működik? Mert hiába megyek rá semmit nem csinál. Az embereket hozzá tudom rendelni?
Meg van tagelve pár cucc, mint a cloth, circuitry, ilyenek.
Szóval a skillek:
Rifle, explo, gun nut, science, sneak, solar powered.
Nem szándékozom sims telepmanagementre, de szeretném ha Sancturay jól betelepülne, és a Workstation állomások tartalma össze lenne kötve. 3-as karizmám van, és Local Leader 0 szintem. Ezt merre fejlesszem?
Köszi!
En szeretem nagyon az explo mastery reszt mert a granatok nagyon hasznosak es az aknak is a jatek elejen a nagyobb ellenfelek eseten.
De igazabol idovel kifejleszthetsz barmit, jon az XP mint allat. (10es enduval nagyon tap meg a solar akarmi perk ami napfenyen tolti a hp-t es gyogyitja a sugarfertozest.)
A muzeumbol a kijutast ezekszerint megoldottad. (Soha nem volt problemam azzal, a Deathclaw-t meg Preston lelovoldozi magatol ha ra se tojsz ... persze lehet a tobbit is amugy)
Működik a settlementem, vannak ágyak, víz, és termény bőven.
Az jó kérdés, hogy miért sugárfertőzött ami nő, és én mit tudok kezdeni vele... Mert kb semmit. Amit eszek az az összevadászott és lelőtt kutyák, radroachok, bloatflyok megsütve. Van valami normális kaja is? Eddig csak gabonalevest tudtam készíteni. A többi igen speciális.
A talált boobleheadeket ki lehet tenni, vagy végleg ottmarad az inventoryban?
A lényeg ne ad fel. Régen úgy csináltam rendben ezt elrontottam indítok egy újat. És tanulok amíg nem sikerül :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.11.14. 19:37:14
Sokszor írtam sose felejtem el. Egy szombat délelőtt volt a conan még kurva messze volt a nerftől. emberek többsége mint mi is az első két bosson pofára esett esélyünk nem volt elérni a főbosst. Jól szórakoztunk, egymáson is, nevettünk rajta milyen móka kitartóan egész délelőtt próbálkoztunk, amatőrök voltunk a profikhoz képest akik HM-be darálták azt amit mi normálon sem. Végül nevetve mondtuk egymásnak na ma is rábasztunk volt angol, görög, holland meg én meg a haver.
Mára minden más lett. Minden egyszerű most nem a fps gyilokról beszélek amihez csöpp ész és nem reflexek kellenek. És ezt magamon is realizálom fele annyit sem tudok mint a Morrowind idején vagy a BG idején.
4-edszer probalom ujra a power armorban kirtani azt a par raidert...
3x megprobaltam kimenni az epuletbol elotte alukalni egyet, hat nem eltem tul.
1x meg flmentem a power armorert, es a tetorol osztottam oket. Egyszer csak mintha valaki hatolrol meglokott volna de ugy mintha egy rpg csapodott volna belem, es lerepultem a haztetorol, meghaltam. Nincs abban a muzeumban egy nyomorult agy vagy valami? ha kimegyek meghalok. Ha felmegyek a PA-ert akkor utanna halok mielott tudnek aludni...
A followerre, a mentésre vagy a keresésre?
Van egy sanda gyanúm, hogy skillbookokat helyettesíti :)
Én anno olyan holokazettás modot használtam, amiket meg kellett találni és egyszer használatosak voltak csak.
A kutyát viszem magammal, de segiteni nem segít csak folytton belebotlok lopakodás közben. Kereshetné auto is a zellenséget, itemeket, konténereket.
Úgy érzem haszopntalan.
Ez a nem menthetsz dolog... sanctuaryban aludtan 1 napja, már újra esteledett. Lementem konkordban a csatornába és egy mirelurk 1 ütéssel agyoncsapott... kezdhettem előlről újra.
A növények chemistry állomáson és a főzésnél használható mindenfélét tudsz kotyvasztani legegyszerűbb ha megnézed magad az állomásokon miből mit lehet. Recepteket lehet találni amivel újabb dolgokat is elő tudsz állítani.
Survivalon az a lényeg low levelen kerüld a hősködést, gyorsabban törnek a csontjaid és hamarabb kapsz kritikus ütést is. Építsd valamerre a karaktered. És ahogy fejlődsz úgy tudsz nehezebb feladatokat is megoldani.
Fallout 4-ben a magazinok bónuszt adnak melyeket a megtaláláskor ki is ír, ha jól emlékszem a felülről a második sorban, a Grognak a barbarian pl. "Raises the critical damage of melee attacks"
Magazine perks
Statok? hogy osszam el majd?
Mi igénye van egy survivornak, ami a legfontosabb?
Találtam special fuzetet, meg grognak a barbariant, azok nem skill fuzetek? Hiaba nyitom meg nem ad pontot
A novényekkel mit lehet kezdeni?
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/13193/?
Ch 6 akkor ajanlott ha akarsz simsezni, de akkor nagyon.
Lethargy asszem a rendszertelen alvastol lesz ergo nem eleg ha alszol 10-12 orat mikor mar nagyon kivagy hanem viszonylag normalis idokozonkent szunyalsz egyet. Tan magas end-al ez minimalis h elojojjon. (Nem remlik h lattam volna miota 10es alapbol.) A status fulon amugy emlekeim szerint irja h mi mitol van, tehat visszafejtheto a megelozesi modszer.
Sajna ezek csak alacsonyabb szinten hangulatfesto elemek, kesobb csak ket kattintasos megoldando lesz. (Emlekszem mennyire megorultem mikor lvl7-8 korul egy gyogyszeres ladabol 3 antibiotics is jott sok p.waterrel mert akkor mar eleg ramaty allapotban voltam vmi betegsegtol es biztos szallas + trader marha messze volt.)
Mert látom, hogy a kell a local leaderhez vagy 6.
Ha jol emlekszem az kell hogy a telepek workbencheit összekössem és lássak mindent ugye?
Sancturay kitakarítva.
Több kérdésem islenne a surivallal kapcsolatban.
Az üres üvegek eltűnnek ha felforralom a vizet belőlük?
Mi az a Lethargy? Mivel lehet gyógyítani? Már -50%-on van az ap regeneráció és piros mentőtáska a hudon.
Soha! Ismétlem SOHA nem lesz olyan játék a mi mindenkinek megfelel minden téren. Attól hogy nekem nem teszik egy film,még nem szar! Rengeteg dologba bele lehet kötni. Örülhetünk hogy kaptunk egy olyan játékot amit szabadon lehet moddolni (itt mindjárt a lelkes moddereknek is hálásak lehetünk). Ha nem így lenne, én akkor szívesen játszanék vele. Hogy ki és hogy változtatja a modokkal a játékot és milyen stílusban nyomja,az ne legyen vita tárgya. Ha megveszek egy játékot és úgy gondolom hogy egy élvezhetetlen gány,akkor fel kell venni a gyártóval a kapcsolatot és vissza kell kérni az árát. Gondolom az itt jelenlévők közük senki nem tette ezt. Annyira mégsem lett rossz. Millió mod van,ha pedig valakinek azok sem tetszenek,neki lehet állni gyártani. A Beth erre is megadta a lehetőséget. Abban az esetben ha semmi nem felel meg az ember ízlésének,kell nyomni egy uninstallt és nincs több gond.
Ha tudunk,próbáljuk meg egymást segíteni és ne ilyen semmitérő posztokkal telerakni az oldalt.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Meg hát nem is lehúzásra játszanak, á, vehetsz fekete power armor színt, meg camo-s pip boy-t, esetleg széket meg asztalt PÉNZÉRT..
Francot se izgat hogy hanyadik lett a mittoménhol, nem első és ez tény. (Pedig Fallout, egy óriási név ahhoz hogy bárki leverje, csak elrontani lehet, hisz játszottál az elődökkel, tudod hogy sok téren űberelik ezt. Grafikát kivéve minden téren? Ok, legozni lehet, ez nálam plusz :D ) Tehát lehetett volna jobb, ha ölnek bele még időt. De gondolom határidő, blabla... És a tény az tény marad, nem csinálták meg rendesen, a bizonyíték meg a Nexus (ha kivonjuk a teljesen elszállt modokat, akkor is többszáz lesz ami javítja a játékélményt, és lorebarát is).
No de eleget írtam már, nem vitázok tovább erről, még a végén kapok hogy ez nem segítség senkinek.
Egy képet még, itt az én Cait-em. Inkább néz ki legyőzhetetlen ketrecharcosnak, mint az eredeti.

Ez nem igaz! Ebbe komoly munka van, ami modok nélkül is pár 100 órát ad. Az, hogy modokkal ki ki saját ízlésére tudja alakítani az nem azt jelenti amit a Beth kiadott szar. 3. helyezett volt a legjobb rpg kategóriában a W3 és a pillars mögött. Nem vallott szégyent. Részleteztem miért nincs igazad, nem akarom megismételni. Lehet mondani, hogy lehetett volna jobb is de hogy férc munka!?
Te is csak egy-két modot használsz, mert hát azért ez a tökéletesség sem tesz jót a végtelenségig. Valami kell, hogy egy kicsit bosszantson, az ismerős érzés megmaradjon, ami a világhoz köt. Vagy egyáltalán nem használsz egyet sem? Azt is megértem, ki akarná kipróbálni azt a sok nyavajás dolgot amik e tökélyt a mélység kútjába taszítanák, hát még használni?
Mit is találtam írni? Én balga... " És nem azt mondom hogy nem jó amit csináltak, mert ez így hazugság lenne, de hát..." Te jó ég, még most is hüledezek hogy egyáltalán ezek az eszembe jutottak, még jó hogy itt vagy, és rendreigazítasz, mert hát tudnom kell a helyem, és a gyógyszereimet is rendesen kell adagolni.
Itt van nekünk a frakciók száma, a küldetések száma, az élvezhető tucatnyi társ, meg a nívós mellékküldetések. De hogy nem érem be ezekkel, hisz hova tovább?
Milyen degenerált, aberrált személy gondolhatja, hogy a következő modok talán lehetnének (esetleg) alap is?
A kilógó textúrák, azok kit zavarnak, á bagatell, nem kell nekünk az unofficial patch ami javítja, hisz így nagyszerű.
Vagy épp a sim settlements mod, ami egy házalap lerakásával egy berendezett házat hoz létre a settlerünknek? Ostobaság, mindenki imád falvakat építeni épületelemenként.
Esetleg a mod amely kiszedi a lopakodó tulajdonságú felszereléseink vakító villódzását? Kinek kell az? A szemüvegesek amúgy is intelligensebbnek tűnnek.
Vagy az a mod, amely a lézerrel szétporlasztott ellenséget nem hamukupaccá változtatja, hanem egy szétégett csontvázzá? Ez a horror... Hogy játszanak majd így vele a kiskorúak.
Talán a mod, ami realisztikusabb sötétséget produkál éjszaka? Nem is értem, a tökéletes világban éjfél körül nyugodtan elláthatunk Bostonból New Yorkba, ezt elrontani, eszem eldobom.
Vagy a fegyvermodokból néhány, ami tényleg brutál jóra sikerült? A kutyának se kellenek, hiszen van 20 fajta fegyver a játékban, elég kell legyen mindenkinek, ez a telhetetlenség... szánalom.
Ott vannak még a frakciómodok, amik feljavítják az egyenruhák kinézetét, a fegyvereket. Te jó ég, tényleg azt írtam, hogy feljavítják? Meg tudsz bocsátani?
Meg hát vagányabban kinéző karakterek sem kellenek, hisz szakadt trikó egy tökéletes játékban elképzelhetetlen, vagy egy terepszínű gatya? Egy fejpánt? Esetleg egy bagó a szájba, tetkókról, sok hajtípusról, robotkézről-lábról, sok-sok armorról nem is beszélve. Hihetetlen hogy ezekkel akarják rombolni a tökéletességet.
De hát Bethesda nem tette bele, akkor nem is használjuk, így van, kik vagyunk mi hogy nem tartjuk magunkat az általuk elképzelthez, hisz az tökéletes.
S hát ott a textúra mod, ami esetenként még a gyárinál is kevesebb vramot igényel, arról nem beszélve hogy 1k felbontásban is szebb a gyárinál. De hát nekünk ez és az ezekhez hasonlóak nem kellenek, itt van nekünk a frakciók száma, a küldetések száma, az élvezhető tucatnyi társ, meg a nívós mellékküldetések.... (amik jobbak a Skyrimnél... meg gondolom a Marionál is)
De megyek is, pihenek, mert a gyógyszerek hatása már kezd elillanni.
Akkor beleugrok.
Már csak annyikérdésem van, hogy ha Survivalt indítok, hol állítom be, valamint milyen statok/skillek ajánlottak?
Mesterlövész-t szeretnék, de azért kölelharcban se haljon meg. Semmiképp sem meele.
Kinézetre jó modok pl:
Caliente's Beautiful Bodies Enhancer -CBBE- (új testet ad a karinak, sok armor van hozzá fejlesztve)
The Eyes Of Beauty Fallout Edition (értelemszerűen a szeme kinézete javul nem is kicsit)
Looks Menu Customization Compendium (pöpec mod, csomó alakítást eszközölhetsz a fejen)
BodySlide and Outfit Studio (itt az összes felszerélést hozzáigazíthatod a beállított testhez)
deLuxe Makeup
LooksMenu Body Tattoos (CBBE) (tetkókat pakolhatsz fel)
Ponytail Hairstyles by Azar v2.5a (ez meg pár haj, ezek pl sapkásítva vannak, ha felteszed a sisakot, idomul hozzá a séród)
Commonwealth Cuts - KS Hairdos - ApachiiSkyHair (ez is haj, sok van benne, de ezek nem sapkakompatibilisek. Más játékokból transzformálták F4 verzióra) én ezt használom, max ha nagyon kell a fejrecucc, van pl láthatatlan sapka mod, és nincs gond
Ha meg nem szeretnél te pöcsölni a karaktered kinézetével (de sztem vétek nem kihasználni, elvégre szerepjáték), vannak kész preset fájlok, amiket csak sablonként rányomsz a karidra és úgy néz ki (de persze ott is fel vannak sorolva, milyen modok ajánlottak, mert anélkül ugye nem azt az eredményt kapod, mint a képen). Esetleg szakáll, szemüveg, bagó.. minden van ha utána nézel.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2017.11.13. 23:16:59