11630
  • Kroki105
    Még egyszer nagyon köszi ezt az alternatív kezdő modot. Végre kipróbáltam, vadászként indultam, random szint, random színhely. 164es lettem, és stílszerűen a temetőből, egy kriptából indult a sztori . Pipe puska, meg bőrpáncél kezdésnek. Elsunnyogtam a közeli autós vendéglőig, elfoglaltam, aztán azon vettem észre magam hogy megint építek eddig ellenség nem nagyon volt, de parázok kicsit, 160ason vajon mik jönnek? Lehet 1 ütés leszek, de az is hogy kicsit kemény lettem 164en. A földikutyák nem mérvadó, azokat kiradíroztam. De ágyam már van, meg víz is, nagy baj nem lehet...
  • Kroki105
    Ő... nem nagyon értem mi a problémád a karakteremmel. Teljesen lore barát, mégcsak nem is a pókemberrel tolom, vasember páncélba. Vagy az a problémád hogy csúnya? Nincsenek nagy csöcsei? Esetleg dagadó mellizmai? Én szerepjátékozni szeretnék vele, nem kiverni rá. És arra biza tökéletes.
    Vagy mégis mi nem tetszik? Ha nagyon mellélőttem volna...
  • broman191
    dafuq...hogy miért akarna bárki ilyen karival játszani, számomra rejtély, de hát... :DD

Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.23. 18:12:52
  • Kroki105
    Az vagy, nem férhet hozzá kétség!

Itt van a mostani, töltöttem egy képet:

Próbáltam fénylőre, de csak világoszöld van. Vagyis ez hasonlít legjobban. Be kell törni valahogy Diamond Citybe, orrot szerezni, vagy esetleg az Intézetet kell meggyőzni, hogy adjanak egy testet. Egyik se lesz egyszerű feladat A modder egész jól megcsinálta, rad resije is van, kevesebbet döglik az embereknél, kaja, pia ugyanaz. Bár azt nem sikerült még neki, hogy víziváskor ne nőjön a rad dózis, és a hang is eredeti Nora.

Az előzőt is lekaptam, ne tűnjön a feledés homályába.

Sajna neki is a bugos Preston lett a veszte.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.23. 15:24:02
  • Gilmoor
    én egy szakadt detoxot megjárt ragyás bőrű csókával játszom :) Biztos abberált vagyok :D
  • Sunsetjoy
    A smink kivételével (mivel hogy a háború előtti a karakter) a többi még csak-csak belefér. De amúgy igaz, vicces :)
  • Kroki105
    Vicces ahogy nézem a nexus-on a screenshotokat, a játékosok 84.6% -a dinnyecsöcsű, hibátlan sminkű, kerek seggű(ez talán belefér a posztapokaliptikába, főleg hogy mindig háttal áll ), színes műkörmű, egy kádból kikelt, most jöttem a fodrásztól picsával rohangászik a lepusztult szutyokban a világvége után. Persze, mindenki ízlés szerint, nem zavar, csak észrevétel. És ahogy írtam, irtó vicces.
    Ok, nekem is volt olyan karim, elismerem, bikinibe pózolt a várkertben egy karddal edzést szimulálva , (ha már felépítettem), de azért nem ez a jellemző.
  • Alexzel
    A fegyverek szerintem a választott 'foglakozáshoz' jól vannak kialakítva, legalábbis amit kipróbáltam, de én max 5-sö karaktert indítottam, hogy az előtörténethez kiosszak kapcsolódó pontokat.
    Vadász esetén pl. egy combat knife, short hunting rifle (hosszú csővel) és egy tűrhető távcsöves pipe rifle volt. Felderítő esetén egyszer meg adott egy majdnem teljesen felszerelt (Gun Nut 3-as modokkal) combat rifle-t, 145 lőszerrel (sok felszerelést opciót kiválasztva, elvégre 5ös szintű volt). A fegyver/vért típusa úgy nézem konstans de a rajta lévő modok változhatnak ha ugyanazokkal az opciókkal új karaktert indítasz.
    Az indulási pontoknál szerintem az első párat érdemes választani, a leírásban benne is van hogy a helyszinek nehézség szerint vannak sorbarakva.

Nem tud valaki olyan - játékegyensúlyt nem felborító - mod-ot, aminek hatására a kereskedőknél lehet fegyver/vért modokat venni (fejlettebbeket persze ritkábban és drágán), vagy esetleg egy olyat, hogy van 1-2 NPC akinél lehet a fegyvert/vértet upgradelni pénzért, de az alapanyagokat nekem kell vinni? Vadászként induló karakterrel játszok és szerintem a Science nem igazán illene a karakterhez.
    Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2018.01.22. 19:25:06
  • Kroki105
    Még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam, de múltkor egy normál kezdésnél fölcsaltam a szintem 70re. Ott tapasztaltam amit írsz, kemények voltak szokatlanul, persze cserébe én is gaussal pusztítottam, mert már pottyant az is.
    A játékot már újraraktam, csak a modokat kell beállítani, aztán start. Most szerintem hagyom a sok építős cuccot, nem arra fókuszálok.
    A zombim sztoriját is kitaláltam, talán ha lesz kedvem, le is írom. Úgy nem érthetetlen a pár töltény.
    Egyszer mintha réges rég, láttam volna ezt a modot youtubon. Mostanáig eszembe se jutott. Ott játszott egy csóka random kezdővel, és az is egy ghoult indított. Délre, a radioaktív területre pakolta ki, asszem pár percig húzta csak, már nem igazán emlékszem. Arra igen, hogy 1halálos játékot játszott.
  • SaGa
    Jó ez az alternatív start mod, de vigyázni kell, milyen kiindulási pontot választasz, mert a felszerelés amit kapsz igencsak halovány és egy veszélyesebb ellenfelekkel zsúfolt helyen egy kopott 45-össel, tíz lőszerrel és egy szál bicskával akkor is nehéz az indulás, ha magasabb szintre állítod be magad. Sőt úgy még nehezebb, mert lesz ugyan kiosztható pontod, de az ellenfelek is magasabb szintűek…
    Kicsit át kellene gondolni a kezdő felszereléseket, hisz ha nem egy épp a vaultból kiszabadult, semmiről se tudó, kétszáz évet átaludt senki vagy, hanem egy vadász, egy felderítő, egy kutató, egy bandita, vagy bármilyen, ebben a világban élő karakter, azért valami felszerelést már csak összeszedtél magadnak. Ha nem, akkor nem is maradtál életben, vagy nem tudsz szabadon mozogni, azt teszed, amit a fogvatartóid mondanak
  • Sunsetjoy
    Ha nem használsz modot, akkor ezt ajánlják még spawnpoint ismertetésre. Illetve az első kommentek között van még egy illető, aki tanácsokat ad arra, hogy bizonyos helyeken a közeli helyekről, őrjáratokból hogy támadhatnak rá a településedre.

Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.22. 14:32:29
  • Sunsetjoy
    Én modot tudok csak rá, settlement management holotape a neve azt hiszem, terminált építesz, belerakod, kiadod a spawnpoint mutatást, és megjelennek ilyen jelölők a településen, ahol van az ellenségek megjelenési helye.

Az enemy REspawn nem időhöz kötött, hanem véletlenszámhoz és annak a településnek az adataihoz. Vagyis kb. nem tudod.

Ezt számolgatja a program. Naponta (játékban eltelt nap) minden településnek van 2% - 100% (valószínű max.) esélye a támadásra (vagyis enemy respawn)

- Minden tárolókban elrakott ehető vagy iható cucc 0,1%-kal növeli az esélyt.
    - Minden étel és víz termelési egység 0,1%-kal növeli az esélyt.
    - Minden védelmi pont csökkenti az esélyt 1%-kal
    - Minden egyes telepes-népesség csökkenti az esélyt 0,5%-kal

Azt nem tudom, hogy mikor "kapcsol be" a megtámadási script (100%-nál?), ha egyszer mondjuk egy településed van, és mondjuk mindig ugyanolyan állapotban van. Gondolom, ott is nyom valami véletlen számot, amit hozzáad a települések ilyen értékeihez, hogy pl. az egy szál településedet is megtámadja majd valamikor.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.22. 14:25:32
  • horthy
    Van-e olyan console parancs ahol menézhetem az enemy spawnpoint-okat ( youtube-os video kivételével ) ? Setlement épitkezések miatt kérdem mert láttam Tenpines Bluff-nál valahol beleér az épitkezési határsávba a spawnpoint és nem akarok fennakadást be akarom tartani a távolságot hogy le tudja a program helyezni az enemy-t . Mod nélkül játszok .
    Enemy respawn mikor jön azt kb honnan tudom ?? Hol számolja mert Finch Farm-nál pont akkor jöttek a Ghoul-ok amikor épitkeztem .
  • Kroki105
    Minden esetre jobban ki van találva, mint a harmadikban, ahol ha jól emlékszem a karma dolog mutatta hogy jó vagy vagy rossz. Az mindegy volt, hogy előtte ledaráltad kolbásznak fél Washington-t, de ha adtál vizet a szomjazónak pozitív lett a karma. A megatoni zsoldosfaszi meg azért nem csatlakozott hozzád, mert nem voltál elég gonosz. Mert hát úgy volt vele (gondolom), hogy csak azzal jó bandázni, aki elmebeteg pszichopata, és a következő pillanatban akár golyót is repíthet a fejébe ha úgy találja jónak.
    Bár már rég játszottam vele, így rémlik.
  • Sunsetjoy
    Itt van az Interests részlegben feltüntetve, hogy melyik társ, melyik viselkedésedre hogy reagál (imádja, komálja, nem tetszik neki, utálja).

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_4_companions
  • Although
    Elvileg még ott is hagynak de ez már nagyon konzolos lett hasonlóan a skyrimhoz. Csak kicsit nem kicsit élőbb karakterekkel. Egyesek mint Cait azt szeretik ha rosszalkodsz és beszédeknél megjelenik üzent Caitnek tetszik, hogy beszóltál ennek annak. Tehát van valamiféle rendszer ami azoknál akiknek saját questjük van megbízzanak benned elégé ahhoz, hogy elmondják mit szeretnének.
  • Sunsetjoy
    Nem nagyon. A társaid értékelik a tetteidet, a viselkedésük, párbeszédeik változnak meg, ha úgy nyomod, ahogy nekik nem tetszik (egy idő után, nem rögtön).
    Úgy általánosságban, hogy karma-rendszer, vagy ilyesmi megítélés, nincs. A frakciók esetében pedig automatikusan változik a megítélésed náluk, ahogy valamikor majd választasz küldetésvonalat. De az sem igazán megítélés-dolog.
  • Kroki105
    Ennyire mélyen még nem gondoltam bele a dolgokba, de ötletnek nem rossz. Én a ghoulocskámmal akartam játszani, végre nem Nora-ként kell mászkálnia a hülyegyerekét kajtatva. Asszem megvan a célja is, szerezni akar egy orrot magának. (a túlélés mellett)
    Amúgy nekem ez tök fura, van plasztikai sebész is a játékban, de még egyik (általam megismert) ghoul sem akart javítani a megjelenésén. És hagyjuk ezt a nem foglalkozik a doki ghoulokkal baromságot, mert a kupaknak nincsen szaga.
  • Aborg
    A tetteim alapjan a Fallout 4 nem ad ertekelest a karakteremrol hogy pozitiv vagy negativ e a megitelese?
  • Alexzel
    Ha szerepjátékozni akarsz, akkor esetleg találj kimegy háttérsztorit a karakternek, ahhoz kapcsolódóan válaszd ki a 'foglalkozásodat' és indíts egy 5-ös vagy 'random 1-5'-ös karaktert, és az első pár pontot a háttérsztori/foglalkozás alapján válasz ki.
    Pl. egy nagyon egyszerű: Kereskedő, akinek a családja meghalt raiderek miatt miközben úton volt. 3-as szint esetén a Perk-ek 'Cap Collector' (elvégre kereskedő) és mondjuk 'Gunslinger' (hogy az úton megvédje magát és az árúját). Célja: minnél több raider halála.

Ez a 2 oldal (bár Skyrimhoz készültek) esetleg jó ötleteket ad egy karakter kialakításhoz (háttérsztori, motiváció, szokások, fóbiák,..)
    How to Build Interesting Characters in Skyrim
    Ten Tips for Better Role-Playing in Skyrim
    Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2018.01.21. 21:49:03
  • Kroki105
    Hű, ez nagyon jól hangzik, tuti ki fogom próbálni, köszi szépen!
  • Alexzel
    Alternativ kezdés modnak ajánlanám esetleg a 'Start Me Up - Alternate Start and Dialogue Overhaul'-t. Beállíthatsz jópár dolgot a név és SPECIAL beállításon kívül:
    - Korábbi Falloutokban kezdésnél levő Trait-ek módosítot verziói (ha akarod nem választasz de ha akarod mindet kiválaszthatod) előnyökkel és hátrányokkal
    -Mivel foglalkozol (pl. Scavanger, Drifter, trader, farmer, Raider, ex-Gunner, Brotherhood, Vault mániás, ... ha felraksz 1-1 adott modot akkor Enclave ill. NCR Ranger is lehet) - ez meghatározza milyen jellegű felszereléssel (fegyver, vért) indulsz.
    -Mennyi tárgyal indulsz (csak vért, kevés cucc, sokk cucc)
    -Honnan indulsz (pl. Vault 111 közelében, Red Rocket, Vault 81, Bunker Hill,...)
    -Mennyi a 'tudásod' - ez lényegében a szinted (1,5,10,...300, de lehet random 1-5,... is)
    Az induló felszerelés a karaktergeneráláskor változhat bizonyos mértékben - a fegyverek lehetnek modoltak, egyszer 5-ös szintű felderítőnek karakternek (random 1-5 indulás) olyan Combat Rifle-t adott amin olyan modok voltak amik elkészítéséhez 3-as Gun Nut kell.
    A fősztorihoz a Vault-hoz kell menni és megtalálod Nate holttestét egy Holodiskkel. A fősztori szövegek módosítva lettek, de nem tudom mennyire mivel a fősztoriban nem nagyon mentem előre.
  • Kroki105
    Köszi. Volt amúgy hogy jó volt, akkor gondolom akaratlanul is Sturges mellől indíthattam a párbeszédet.
  • Sunsetjoy
    A minigun-os témát úgy lehet kiküszöbölni, hogy közel húzódsz Sturgeshez, és ránézel, amikor megszólítják. Ha messzebb állsz, akkor Preston van közelebb, és nem ugrik át a fókusz a felirattal. Magyarítással működik ez a módszer, látszanak olyankor a mondatok. (már a játék megjelenésekor került fel olyan videó yt-ra, ami ezt mutatja be - ugye ott, ahol angolul nyomják).

Alternatív kezdés modok között szerintem nincs olyan, hogy ezt a részt ugorja át csak.
  • Kroki105
    Jaja, mikor a minigunról pofáznak a múzeumba, ott van egy bibi nálam is. Azért nem rinyálnék, kb három mondat nem látszik, és nem is akad el.

Nem hiszem hogy a magyarítás lenne a ludas, nélküle, angolul is megakadt, de értékelendő hogy megnézed.
    A tippet köszi, továbbléptettem konzollal a questet, de preston buggyant maradt így is.
    Asszem ebből reinstall lesz.
    Lehet nézek majd valami alternatív kezdés modot, már tele van a tököm mamamörfivel, prestonnal, meg a többi agyalágyulttal, viszont még kalandozgatnék itt

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.21. 14:27:24
  • Andule
    Upsz, ezt felreertettem rendesen :D
  • Sunsetjoy
    Azt írja, hogy már Sanctuary-ban akadt be, nem Concordban.
  • Andule
    Azert erdekes ez mert ha mar kizavartad oket (konkretan kint allnak) akkor neked mar nem kell nagyon pofaznod senkivel emlekeim szerint mert ok szepen lassan elindulnak SHba. Menet elejen meg dumalnak de csak egymas kozt asszem.
    A Q marker viszont ott fog viritani a feje folott folyamatosan (ha az a kijelolt)
  • Sunsetjoy
    Prestonnál híres a Sturges? Tell him. bug is, de az még a múzeumban van.
    Magyarítás tekintetében csak az előbbi miatt kerestek meg (pedig akkor is a játék bugos, nem a magyarítás), az általad vázoltaknál nem.
    Én megpróbálnám console paranccsal továbbléptetni, ha jól látom, akkor erről van szó (link).
    De azért megpróbálom megnézni én is magyarítással, hogy okozhatja-e.
  • Kroki105
    Ez egy igen nagyszerű ötlet, köszönöm. Az én buksimban is megfordult néhányszor, és le is szedtem sorba a dumával kapcsolatos modokat. Extended dialog int., magyarintás, még a hud framework, a mod configurator, a blablablablabllákat is, de nem működött. Inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy ez lehet általános hiba e, vagy mindenképp modos szarság, mert ahogy olvasgattam a hülye Prestonnak van pár bugja.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.21. 12:57:28
  • Dante73
    Van.
    Egyesével kikapcsolod a modokat. Amelyiknél működik, az kavart be.
  • Kroki105
    Kezdtem egy új játékot. Ott tartok hogy kihoztam Prestonékat a múzeumból, és Sanctuaryban jött a párbeszéd hogy áörülökhogyerrejártál, én meg ádeénkéccázéveittéltem. Ekkor viszont leáll a párbeszéd, eltűnik a menü is, Preston meg áll ott mint egy nagy f....(fecske, egyértelmű hogy ez van kipontozva). Ha elhátrálok, megjelenik a feje fölött a mostvelekellbeszélni jel, ha közelítek eltűnik, de semmi sem történik, nem folytatódik a duma.
    Ok. vágom hogy sok modom van, és emiatt is akadhat el a dialógus, de talán más is találkozott ezzel, és van megoldása.
  • PiszkosFred
    PC-n csak steames verzio van a FO4-bol, a Skyrim ota a Bethesda ott jelenteti meg a jatekait - esetleg kesobb a kisse fapados bethesda.net is szoba johet, mint disztribucios platform, de maximum csak opciokent, nem kizarolagos alapon. Szerintem o wiragboltra gondolt, amely valoszinuleg az ilyen-olyan tores miatt teleszemelte a windows bizonyos reszeit es konyvtarait, amelyek ertheto okok miatt blokkoljak a steam es egyeb elereseket, emiatt a kesobb eredetiben beszerzett es steamen aktivalt FO4 sem indul.

De, lehet, hogy tevedek.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.21. 10:43:21
  • Alexzel
    Ha kaptál hozzá kódot, akkor a Steam-en a 'Játékok/Termék aktíválása Steam'-en menüben megadod és akkor bekerül a Steam listádra. Ennek elméletileg működnie kell, de nem tudom 100%-ra mondani mivel én Steam-en vettem.
    Ez más Steam-es játékoknál működik, ezért nem Steam-en vásárolt játékokat is be lehet aktíválni, de nem mindegyiket.
  • noclo
    Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni. Régen játszottam a játékkal,, most elakartam indítani, de nem indul el azért mert Steames játék lett. mit tudok tenni? Nem steamen keresztül van meg, hanem régebb óta, Köszönöm a segítséget
  • SaGa
    Grafikával kapcsolatos kérdésem lenne: Amikor megyek a terepen (főleg városban látszik), velem együtt mozog egy szép nagy kör, olyan fél háztömbnyi, amin belül látványosan kirajzolja az árnyékokat a program, azon kívül nem. De a körön belül is váltogat, hol van árnyék egy házfalon, hol nincs, pedig nem megyek, csak egy helyben elfordulok közben. Anno, amikor kijött a program és pár hetet vacakoltam vele, találtam rá valami gyógyírt, de most hiába túrom a netet, csak a performancia növelés felé mutató javaslatokat találok, amik épp hogy előhozzák ezt az effektet, vagy azt, hogy kapcsoljam ki az árnyékokat. Igaz, ettől megszűnik a jelenség, de hogy néz már ki. A korábbi, gyengébb videokártyámmal is meg lehetett valahogy oldani, hogy voltak is árnyékok és ez a velem együtt mozgó karika is eltűnt valahogy. Van valami tippje esetleg valakinek?
    A procim core i5, valódi négymagos, 16GB RAM, 4GB VRAM-os RX460.
    Az ugridtoload-ot feltoltam 11-re (vele a puffereket is), az Shadow distance–okat 20000-re, de ettől se lett jobb. A shadowlod-dal kicsit bajban vagyok, mert van egy olyan vélemény, miszerint a 96-os érték már nagyon nagy, az alap 48, de van olyan is, hogy ez rég volt így most már az 1024 a csúcs, és az afölötti értéket ignorálja a program, de ezt is bárhova állítgatom, ott van a „napernyő”…
  • Andule
    Tapasztalataim szerint h hol van a terkepen mert ugye ahogy haladsz delnek erosodnek az ellenfelek es ez vonatkozik a tamadasokra is. De johet Abernathy-nal is muti csak csirak lesznek.
  • horthy
    Egy másik kérdés : Mitől függ az hogy milyen erős ellenségek támadják a települést ( sima döglegyek vagy szupermutánsok ) ?
    A település fekvése , fejletsége , védelme , lakosság létszáma vagy milyen szinten vagyok ??
    Épitkezés véget kérdem mert most szereztem meg a második farmom Finch farm és nem akarom hogy elpusztitják .
    Hol találom a neten mi az npc-k alapfegyvere mármint a " lakosságnak " ?? Vagy csak meg kell nézni mi van a zsebében ? Érdekes : Piper Wright-nek azt irja a neten 10 mm pisztoly a fegyvere adok neki 10 mm-es javitott verzióju fegyvert löszerrel ( nem automata ) és amin meglepödtem mihelyt elfogyott a löszer visszavált az alapfegyverére ugy látszik a löszer nem befolyásol semmit . Egyszer remélem megértem a program logikát mert elméletileg az alapfegyver is ugyan azt a löszert használja .
  • coolpet
    Survivalban ha betolsz egy drogot, akkor szomjas leszel, nagyon. Valamint csökken az AP-d, meg könnyebben megfertőzödhetsz.
    Ha betolsz egy radaway-t vagy Rad-X-et, akkor éhes leszel.
    Ha nyers kaját, zöldséget eszel, a sugárzás mellet meg is betegszel, parazita, gyengeség stb...

Ha nem alszol napi rendszerességgel, legalább 8-10 órákat este, kimerült leszel. Nem csak az AP-idat csökkenti, hanem a statokat, mint endurance, agility, karizma stb... Elgyengülsz, lemegy a Strength és nem tudsz cipekedni sem :)

Szóval ha mellékhatásokra vágysz, váltsd át a nehézségi szintet Survival-ra :)

De vigyázz, ha Survivalról visszaváltod bármire, többet nem tudod bekapcsolni a Survival modot.
  • Sunsetjoy
    Ilyen perk nincs, amire te vágysz. Lehet, hogy létezik rá mod esetleg, de ezt nem tudom.
    A drogoknak az a mellékhatása, hogy rászokhatsz a drogokra, és negatív mellékhatásuk miatt, ha nem tolod utána is magadba, értékeid csökkenek (elvonási tünetek). Vagy persze doktoroknál kikúrálhatod magad a függőségből.
    Egyéb mellékhatás úgymond, hogy bizonyos értékeket növelnek, másokat csökkentenek, amíg hatnak.