11630
-
horthy #8419 Mikor kezdik el a települést támadni amit craft-oltam ? Mik a feltételek ? Nagy legyen , sok ember vagy ha már magas szinten vagyok ?? -
Kroki105 #8418 Immersive Scrapping: ez a mod zseniális, köszi szépen, nem ismertem. Végre nem kell csítelni ha vmi épp kifogy
Ok, csalás, de megint csak a survivor hülyeséget tudom felhozni. Ha bizony zabálni, és aludni kell minden nap, akkor a roncsautó se 16 egységnyi acél. Szóval mégse csalás.
Ezt megvitattam magammal, de legalább egyetértettünk... -
Kroki105 #8417 Scrap Everythinggel nekem Red rocketnél volt mókás, kb egy survivor mentés nélküli óra utáni halál érzést sikerült összehoznom magamnak. Mondom felszedem már a kint lévő földön fekvő félgömb alakú izéket, nem kellenek azok oda. Erre eltűnt a fél ház, miután frankón kiépítettem
-
Hat ma nem az en napom.
5.-re sikerult megtennem a tervezett karikat. a 4 fusion core helyett, amit tegnap buktam el egy lada spawnbol lett 10 soretes, majd 10 10mm loszer... ha nem a sugarzas ol meg, akkor mindig belefutok egy egy legendary mirelurk/verszivo/ghoul ellenbe, es kettehasit mielott tudnek reagalni...
Vegre visszaertem Zimoja outpostra, es a cuccal elindultam red rocket fele. oda is ertem. kellett par xp, elmentem Abernathyekhoz turretet epiteni. mikor odaertem a fejemre spawnolt 3 szupermutans, epp akkor tamadtak... Puff vissza Zimoja.. Nem mukodik a szeken pihenos mentos mod... -
Várakozós survival mod ajánlott :) -
Survivalon nem ésszerű a gyakori alvás, mert megbüntet érte a játék. -
Alexzel #8413 Szerintem a Survival stats widget lesz az.
#8409, #8410
A Scrap Everything-gel nekem is volt ilyen problémám, azóta minden házban való bontás előtt mentek. :) -
Although #8412 Valaki telepítette az új horizon modot? Mit lehet látni lehet hozzá valami companion upgradet találni? Nem szeretem a teljesen lehülyített társakat ez nem az a játék. -
Z33noo #8411 Hali, ebben a videóban a jobb felsö sarokban vannak csikok amik a mutatják a sükségleteket, azt tudja valaki hogy az melyik mod? Please :) -
SaGa #8410 Az all settlements extendeddel azt tapasztaltam, hogy valóban kiterjeszti a lebontható, beépíthető területet, de sokszor már az eredeti határvonalon szól, hogy kiléptél az építési területről és öt másodperc múlva kidob a workshop módból. A Bigger settlemenst esetében ilyen nem volt, de mindkettő össze tud akadni más „scrapper” modokkal, nagyon figyelni kell a betöltési sorrendekre. Van, hogy olyat se tudsz elbontani, amit egyébként igen. Pl Sanctuaryban a két fémhordót a vegyész munkapad közelében.
A Creazy Earl’s Scrapyard arra jó, hogy erősen megnöveli az egyes lebontható cuccokból kinyerhető anyagokat, nagyjából mint az Immersive scrapping.
Tegnap sikerült lebontanom a Red Rocket épületet egy mellényúlással (Scrap everything+Horizon). Mivel túl sok órát kellett volna visszalépni az utolsó mentésig, inkább lebontottam mindent és építettem a helyére egy lakókocsi parkot a Horizon Architect almodjával. Az egészben az az aranyos, hogy ha arra nézek Concorde temploma felől, most is az égnek szökő rakéta látszik a távoli képen… -
A Scrap Everything moddal vigyazni kell, mert mindent le lehet vele scrappeltetni, es ennek eredmenyekent bebugozhat a jatek.
Nekem sikerult mellenyomnom, es eltuntettem a haz talapzatat. Bementek az urgek es nem tudtak kijonni. epitettem feljatrot, nem erdekelte oket. le kellett bontanom az egesz hazat :(
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.01.13. 13:58:08 -
Alexzel #8408 A settlementek bontási és építési területe növelhető az All Settlements Extended moddal, pl. a képek alapján Sanctuary és Red Rocket határa érintkezik a híd Red Rocket felőli oldalán.
Ugyan csak settlement területén működik, de szerintem érdemes felrakni az Immersive Scrapping modot, mert reálisabbá teszi a legtöbb tárgy bontásakor visszakapott anyagokat. Pl. kocsiból nem csak 10-20 acélt kapunk (miközben egy villáskulcs 2-t ad), hanem jóval többet, plusz egyéb anyagokat (aluminium, csavar,...), vagy fa esetén is többet kapsz belőle. Csak azokra a tárgyakra van készítve melyek alapból lebonthatóak, így a 'Scrap Everything' által lebontott anyagokra nincs hatással. Van egy Crazy Earl's Scrapyard mod is, de a leírás szerint a DLC-k nincsenek beleépítve. -
Ha van nálad 5-6 core tartalékban, akkor soha nem fogsz kifogyni belőle, én rendszeresen futok benne és jetpacket is használok (utóbbi az igazi merítő, nem is a futás), de soha nem volt olyan gondom, hogy a puszta közepén a sárban kellett kiszállni, mert kifogyott a nafta. :) -
Ha jol emlekszem vannak "konyvek/fuzetek", amelyek csokkentik a fogyas/elhasznalodas merteket %-osan. Kesobb mar nem lesz szempont, egy ido utan lesz boven eleg FC ahhoz, hogy ki se szallj az armorbol. -
A fusion core nagyon hamar lemerul nalam. Graygardentol hazacammogtam vele Red Rocketig, es 25%-ot merult, pedig nem is futottam es nem tettem kiterot.
Van ra perk hogy lassabban fogyjon, de az is csak 15% es kesobb lehet felvenni.
Nagyon nem is erdemes futkozni benne... -
Grifid71 #8404 Nem kell hozzá semmiféle mód, csak vegyél fel egy power armort.
-
Magyarbetyar #8403 mlyik az a mód amelyiken ha esik az eső a képernyön folynak az esőcseppek ??? -
SaGa #8402 Az industrial plotoknál lesznek az advanced industrial lehetőségek… -
Kroki105 #8401 Ez is hasonló, ha Nora a karaktered((ugyan, ki hallott még olyat?
)): Dual survivor
Egész sokáig elvittem vele, nem volt gond. Institutéjéknél még nem jártam, de elvileg azt írja a faszi is megy a csajjal együtt.
Egyébként méltó a veterán megnevezésre, az alap pisztolyával is aprít. Kicsit hülye, mert akadékoskodik a zárfeltöréseknél, meg a drogoknál, de gondolom a felesége elnézi neki. Én a hatodik után orrbatenyereltem volna, persze csak félve meg óvatosan, mégiscsak egy veterán meg minden... -
Koszonom a tippeket es a valaszokat, most mar batrabban vagok neki a pusztasagnak!
-
Magyarbetyar #8399 Sziasztok !
Ez a Sim Settlements: Industrial Revolution mod h müködik nem jöttem rá h kell aktiválni a játékban !Néztem videokat de nekem nem dobja fel azokat a lehetőségeket ... -
Alexzel #8398 A Tactical Flashlights is jó világításnak, ill. a West Tek Tactical Optics - Night Vision Thermal Vision Goggles and More éjszakai látást, hőérzékelést és egyebeket tesz lehetővé.
Van egy Nora Companion Mod WIP amiben a feleséged nem hal meg, hanem veled megy megkeresni a Shaun-t. A videók alapján elég jónak tűnik, de nem játszottam vele így nem tudom milyen problémák lehetnek vele. -
Azért halhat meg gondolom, mert saját lövegtorony, így saját támadóerőt képvisel. És mivel területre ható támadás (robbanás, nem mondjuk pontszerű lézerágyú, vagy golyószóró)
És a saját támadóerő (pl. egy telepes) képes kinyírni saját frakcióba (telepesek) tartozó személyt - így nyírják ki/nyírhatják ki azokat, akik beszivároghatnak a településeidre (bizonyos dolgok megléte/együttállása esetén, nem írom le, hogy mikor, mert spoiler:)
Missile turret
MissileTurret-Fallou4
Turret armed with a quad-barreled missile launcher. Extremely powerful due to its explosive ordnance and will take out even vertibirds with ease. Care must be taken for their placement however, since stray missiles may accidentally knock out your generators or other turrets and may even kill the player character.
-
1. A BÁRHOL lévő tárolóba lerakott cuccok egy idő után eltűnnek, ha településen rakod le, akkor viszont ott marad.
2. Aludni bármilyen üres matracon, ágyon tudsz (üres alatt azt értem, hogy nincs oda írva, hogy használatban van, vagy valaki másé. Ekkor pirossal van jelölve az alvás funkció). Azzal időt ugrasz. Lehet időt ugrani úgy is, hogy leülsz valahová, székre, padra. Ha leült állapotban megjelenik a Wait (várj) funkció, akkor tudsz várakozni is ott üldögélve. De ezek inkább talán épületen, vagy településen belül vannak, talán máshol nincs ilyen.
3. Van level szint plafon, a 255. szint. De azt míg eléred, kijön az új Fallout játék (viccelek, de rohadt soká tarthat). -
Adsz neki egy sörétest és egy darab lőszert hozzá. Elveszed a pipe pisztolyát és automatikusan átvált a sörétes fegyverre. Ha nincs nála lőszer a söréteshez, akkor nem vált át automatikusan.
Automata fegyvert is adhatsz 1 lőszerrel, az is működik.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.01.12. 15:09:37 -
1. vannak helyek, ahol találhatsz munkapadokat. Oda érdemesebb berakni a felszedett cuccokat, mint random tároló elkalmatosságokba. A tárolók tartalma időnként újratermelődik, ilyen esetben előfordulhat, hogy a bennük található motyó eltűnik. A munkapadok nem tudom hogyan viselkednek ilyen esetekben.
2. aludni ágyon, matracon, hálózsákon tudsz. "E" betűvel használható.
3. nincs
Rakétavető torony képes darabokra lőni a saját embereid is. Egret tours marina egy olyan hely, ahová ha supply line megy, az el fog haladni egy bunker mellett, ahol egy harci robot respawnol időnként, Az képes egészen egret tours marina-ig követni a fel-fel éledő supply embered, és ha egret tours marina rakéta tornyokkal védett, könnyen előfordulhat, hogy a robottal együtt a saját embered is darabokra lövi. Csak példa volt, megtörtént. -
horthy #8393 Akkor az npc-hez aminek csö pisztolya van rendelhetek mondjuk sörétest egy löszerrel hogy változzon az alapfegyvere ? Vagy alapfegyver nem változik ( mondjuk elfogyott a sörét és visszavált alapfegyverre ) ? Vagy alapfegyver jobb verzióját adom neki oda akkor a npc beprogramozott löszer marad ( csö piszoly helyett csö pisztoly automata ) ? A Stalker-nál is be volt programozva az npc-k löszere a fegyvert a löszerhez kellet választani . Keresem a lepraktikusabb megoldást . Mert ha a fegyver változtatható de a löszer kifogy akkor inkább az unlimited löszeres verziót választanám jobb mondjuk automata fegyverrel . -
En is most ismerkedek a jatekkal. Lenne nehany alap kerdesem:
1. Tul sok cuccot szedtem ossze, nem birok futni. Lerakhatom oket barhol akarmilyen szekrenyekbe? Nem fognak elveszni?
2. Hogy tudok "aludni"? Peldaul ha ejszaka nem akarok barangolni, hogy tudok idot atugrani?
3. Van Level-szint plafon? Kellemetlenul meglepett a Fallout 3-ban mikor kiirta hogy elertem a maximumot (azt hiszem 20-as volt) es nincs tovabb.
-
A kereskedőknél nincs az, hogy egyiknél annyi, másiknál annyi. A készletük más, az áraik alapból nem.
Csak a te képességeid olcsósíthatják az áraikat vételnél, vagy ha eladsz valamit, akkor drábban teheted meg.
A gyakori anyagokból a shipment (100,200, stb.) nagyon drága, ahhoz képest, hogy ingyen be tudod gyűjteni településeken. A ritkább anyagok shipmentje éri meg jobban, ami után kujtorognod kellene. Fa tekintetében jobban jársz, ha sok települést nyitsz meg, összekötöd őket, és azt húzod jobban fel először (fa-költség alapján), amit szeretnél (miközben a többi környékéről kivágod az összes fát:)
Az npc-k alapfegyvere a csőpisztoly (pipe pistol) általában (vagy néha a duplacsövű lefűrészelt shotgun), a hozzá való lőszerrel. Az tőlük SOHA nem fogy ki (csak egy! darab lőszer kell az inventoryba), hasonlóan a társaid alapfegyvereihez (lézermuskéta, sörétes, lézerpuska, stb., társtól függően).
Ha bármit cserélsz náluk, ahhoz neked kell adni a lőszert.
Ha több fegyver van náluk, akkor be kell jelölni, hogy viselje, és addig használja, amíg van hozzá lőszer. Ha nem jelölsz ki, a korábbi kijelölést vagy általában a jobb fegyvert használja.
Harcban azonban automatikusan keres a településen tárolókban, műhelyben jobb fegyvert, lőszerrel (közelharci fegyvert alapból, ha van jobb, de fegyvert csak lőszerellátmánnyal veszik fel, üresen logikusan nem). Sőt harcban beugranak a nyitva hagyott erőpáncéljaidba is, ha van benne hagyva energiacella.
Én a telepeseken csak az őröknek adok dolgot és ott is csak erősebb páncélt, fegyvert nem mindig, elpuffogtatnak azok így is.
Meghalni nem fognak az ellenséges támadásoktól, csak te ölheted őket véletlenül (vagy akarattal) teljesen, amúgy csak lecsüccsenek a földre, pihenni egy időre:)
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_4_merchants
http://fallout.wikia.com/wiki/Settler
http://fallout.wikia.com/wiki/Happiness_(Fallout_4)
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.12. 13:33:12 -
horthy #8390 Huztam még padlot is a romos ház alá de annak ellenére ázottnak tünt .
Most jönnek ujjabb kérdéseim :
A játékba hol van olcso nyersanyag craft-oláshoz település épitéshez ( fa , acél , beton stb ) mert látom nem mindenütt lehet bontani vagy fát vágni . A kereskedőkről van-e valami jellemzés árak stb weboldal stb . Pl :A fa alapanyagot irreálisan drágának tartom .
A településemen az npc-nek van e saját ugynevezett ( program által beprogramozott) alapfegyverük vagy löszertipusuk ? Ezalatt azt értem hogy milyen fegyvert adjak a kezükbe cseréléskor a löszerutánpotlás miatt ( hogy ne fogyjon el a löszer ) ? Mert annak semmi értelme hogy adok nekik géppisztolyt és kilövi a löszerkészletet utána visszavált saját fegyverre mint pl az ujságironő kisérőm ( Piper Wright ) . A másik kérdés adjak-e nekik kést vagy valami fegyvert közelharcra ? Hogy kezelik az npc-k a fegyvereket ? Ki kell jelölni és azt használják vagy csak elég odaadni nekik ?
Ja és a település lakok boldogságát mivel tudom fokozni ? Miket épitsek vagy csak elég ha minden zöldbe van ( kaja , viz , áram , védelem stb ) ?
Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.01.12. 13:07:15 -
Remek, koszonom a tippeket!
A lampan kivul meg azt szeretnem megoldani hogy FPS nezetnel is legyen sajat arnyekom. Talaltam erre is egy MOD-ot. Ismeritek? Vagy mas MODot hasznaltok erre a celra? -
Ebben is van a Pip-boyon világítás, a 3-ban talán nem lehetett változtatni a zöldes fényén (rég játszottam már vele).
De a 4-ben a beállítások menüben lehet változtatni a PIp-boy színeit (az RGB csúszkával), szép kékes, fehéres fényt beállítva a Pipboy világítás is sokkal láthatóbbá teszi.
Meg persze a modok, vagy a bányászsisak, powerarmor. -
Van mod ra, rengeteg (en ezt hasznalom).
Emellett vagy van alapban is olyan sisak (banyasz sisak) amelyen van lampa, vagy van olyan power armor, amelyek szinten van a sisakon. -
Zseblampa nincs a jatekban?
Fallout 3: volt valami szort fenyu a pip-boy-on.
Fallout 4: gondoltam itt mar lesz vegre rendes eles fenyu lampa, amitol szep arnyekot vetnek a targyak. -
Hat ekkora szivast...
Zimoja outposttol elmentem a radioaktiv lerakatig, kozben 2 csapat synth lott ram. Vegeztem veluk, majd jott par kutya, aztan mirelurk.
Mar visszateroben voltam Zomojara, kb 100m-re az aagyikotol, amikor feltunt egy mirelurk. Shotival pofanlottem 3x, megfekudt, de en is kaptam egy pofont. Kb 5% hp-m maradt. tolom be a stimpackot, hallom kozben hogy hatulrol kaparaszas. megfordulok, es egy masik mirelurk szetkapta az agyam... kb 50 perc barangolas kuka, pedig talaltam 5 fusion core-t is. -
A régi Survival (beta) lett a Very hard fokozat a bevezetéskor, és a felé rakták az új Survival szintet. -
Hát én survivalon tolom, úgy élvezetesebb. Nagyon meggondolod, hogy ha régen aludtál bemész e valahova, vagy ha nagyon kivagy kaja pia fertőzés miatt, akkor harcba bocsátkozol e a csökkentett statok, AP pontok miatt...
Sőt meg kell válogatni mit cipelsz magaddal, a lőszernek is súlya van, nem is kevés, és ha túlpakolod magad sérül a lábad... -
Alexzel #8382 Én úgy tudom a Survival a nehezebb.
Amit olvastam annak alapján a Survival kb Very Hard + amit emlitettél (mentés, evés, ivás,..) + gyakoribb 'Legendary spawn'. A sebzésben állítólag annyi a különbség, hogy VH-n 50% a sebzésed, az ellenfeleké 2-szeres, míg Survival-on 75% a sebzésed az ellenfélé 3-szoros.
Kaja/gyógyulás kapcsán meg annyi hogy lassabban gyógyulsz (pl stimpack) a kaják meg akkor fejtik ki állítólag a hatásukat, ha már jól vagy lakva. -
Lehet hogy a very hard az nehezebb mint a survival.
A survivalban az a nehezseg, hogy nem tudsz menteni csak alvaskor. Viszont aludni meg csak olyan helyen tudsz ahol van martac/halozsak/agy. Jot aludni csak agyban tudsz, a tobbiben csak rovidet. A napi tobbszori alvasert buntet a jatek fertozesekkel, betegseggel.
Ha 1 orat alszol csak a mentesert, na akkor egybol megbetegszel :)
Kajalni kell, inni kell, es a drogok fuggoseget, ehseget, szomjusagot okoznak.
A sebzodes az nem annyira gond. hogy 2 joliranyzott golyotol elhullasz, egy dolog, de az ellen is :)
Az xp pedig nem jon olyan utemben, minthogy ubertap lehetnel. Foleg ha lone survivort jatszasz, akkor nincs aki leirtsa a terkepet, okosan kell tolni :) -
Alexzel #8380 Sziasztok!
Egyszer játszottam a játékot mikor ismerkedtem vele, de most egy főleg felfedezős/settlerment építős végigjátszást csinálnék (Very Hard-on, Survival-t talán később), és ezért érdekelne, hogy esetleg érdemes-e lassítani az xp szerzést, mivel eddig nekem úgy tűnik, hogy elég gyorsan lehet szintet lépni a játékban, és nem tudom később mennyire lennék 'god' karakter, ami azt hiszem elég unalmassát tenné a játékot (tudom hogy van nem egy 100+os karakter, és a korábbi Falloutokban a magas szintű karakterekkel elég könnyű volt később).
A Start Me Up - Alternate Start and Dialogue Overhaul-val inditanék egy lehetőleg szerepjátékosabb beállítottságúl karaktert. Ebben a mod-ban ki lehet választani a 'Gifted' trait-et, ami minden SPECIAL-hoz 2-t ad induláskor viszont fele annyi xp-t lehet kapni a játékban. Ezért ugyan induláskor 'úgy tűnik' mintha a karakter 14 szinten keresztül csak a SPECIAL-okra adott volna pontot, de mikor a karakterrel elérjük a 31-es szintet akkor ez a kezdeti plusz kiegyenlítődik, mivel ehhez 44-es szintnek megfelelő xp kell, aztán a különbség egyre nő (50-es szinthez 71-es szintnek megfelelő xp kell, 75-ös szinthez 106-nak megfelelő).