11630
-
Andule #8579 -
Mod nélkül küldözgettem őket, ahogy jöttek redrocketbe meg egy másik helyre még talán folyton. -
Andule #8577 Nem ketelkedem benne h neked van igazad csak mindig is erosen furcsaltam h az egyik legnagyobb happiness-el rendelkezo telepulesem nem bovul tovabb. Peon eloszto mod meg nem volt akkor felrakva, boven FH vege fele jartam mar mikor aktivaltam azt es ott kuldtem at 2 sracot egyszer ... hogy sose erkezzenek meg. -
Lehet, én csak előkaptam a számokat a netről, nem nagyon foglalkoztam ilyenekkel. annyi telepem meg településem van, hogy folyton el kellett osztogatnom a beérkező siserehadat... -
Andule #8575 Nekem mondjuk volt nem egy hely ahova fixen nem erkezett tobb ember hiaba nem volt lazsazo peonom. A farm a piromanok es gunnerek mellett pl sosem ment 9 fole es ugye alapbol van 3-4 idiota ott. Pedig sztem eleg elheto placcot csinaltam a hulladektelepukbol. -
A telepesek érkezése (ahogy a támadások, stb.) nem állandó, nem teljesen számítható.
Bekapcsoláskor MINDIG jön 1-3 telepes.
Utána ha megy a jel, nincs több tétlen telepesed, mint 4 (vagy 3?), illetve a karizma értéked +10 pont alatt van a telepesek száma, akkor jöhet új ember.
De ugyanakkor naponta van egy esélyszámítás új telepesek érkezésére:
10% + (település boldogsága / 2) százalék
Ha kevesebb, mint 5 a telepesek száma, akkor van egy bónuszszázalék is, ami (5 - telepesek száma) * 10% (vagyis 10-40% a bónuszszázalék 1-4 telepes esetén, ami hozzáadódik a fenti százalékhoz)
Tehát egy-két nap, és ha minden stimmel, az esélyszázalék magas szintje miatt, jönni fognak a telepesek.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.27. 15:20:18 -
Majd érkeznek folyamatosan véletlenszerűen, csak ne várd őket... :) -
horthy #8572 Felépitettem egy települést ha jól emlékszem " Tenpines Bluff " vagy valami hasonlo volt a neve . Csatlakoztam a Polgárörséghez megkaptam a tábornoki rangot . Elöször amikor felhuztam a toborzo radiótornyot gyorsan kikapcsoltam mert nem volt elég ágy de ennek ellenére kis idön belül megjelent 2 telepes . Most meg bekapcsoltam es eltelt vagy 30 öra es nem jött senki legalabbis annyit aludtam az ágyon . Mi a gond miért nem jönnek a telepesek ? -
Igen, a Nuka World küldetései közé be van rakva Minuteman-küldetéssorozat első küldetése, a First step.
Így meg "felülírta" a küldetésszövegeket a DLC.
Gondolom, azért van benne, hogy ha a játékos csatlakozott Prestonékhoz, akkor az a küldetés lezárult. Ugye a NW-ben meg lehet köpönyeget fordítani :D -
Magyarbetyar #8570 köszi a magyarítás frissítését :) Volt néhány küldetésem ami még angolul jelent meg ,de most már összeállt a kép :) -
Ehhez egyreszt kell a sim settlements mod is.
Masreszt ugy latom hogy nem osztja meg a weapons, armor, aid reszt, ami nekem kellene. -
SaGa #8568 Van, a Sim Settlementshez van egy ilyen mod: IDEK’s Logistics Station. Kicsit trükkös. Megépül az állomás, van benne egy közös szekrény, belekerül az összes cucc, ami az adott településen a raktárban van. Minden. Kaja, víz, stb... A szekrény menüjében választhatsz, hogy inkább máshová tennéd a közös cuccot, akkor ezt lekapcsolja és ad egy beacon-t, amit ha beleteszel a központi workshopba, az lesz megosztva. Ez azért kell, mert a többi településen ugyan eléred az állomáson lévő szekrényből a cuccot, de felhasználáshoz ki kell szedegetni amire szükséged van. Ha a jeladót ráteszed a piros munkapadra, akkor építéshez is felhasználhatod a többi bekötött település cuccait, és a máshol megtermelt plusz kaja vagy víz beleszámít az adott település kaja és víz mennyiségébe. Vagyis pl a villanydúc alatti tato farm túltermelése hozzáadódik pl Red Rocket termeléséhez, oda nem kell annyi kajatermelő, foglalkozhatnak mással. Csinálhatsz farmokat, víztermelő településeket, ipari centrumokat és mindenütt lesz minden, ami kell. Ágy, védelem és energia persze mindenhol kell helyben. Tulajdonképpen ez is provisionereket indít, csak nem kell hozzá magas karizma és perk, meg nem csak az építőanyagot osztod meg.
A Horizonnak is van „közös ládája”, de az gyakorlatilag még annyit se tud, mint az alap provisioner, mert mindig külön bele kell pakolásznod, amit meg akarsz osztani, a másik helyen meg kiszedni. Kell hozzá egy cargo bot is, amit csak magasabb szinten tudsz gyártani, vagy akkor, ha kiképeztél mérnöknek legalább egy settlert.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.01.27. 08:42:56 -
Tehát azt mondod, ha mondjuk a Zomija Outpst melletti kisteherautonal levo 2 agyut hatulrol kozelitem meg, akkor nem tudnak megtámadni?
Mondjuk azok bevásárló kosárban is vannak :)
Majd keresek egyet és becserkészem.
Most olyant vettem észre, hogy:
Sanctuaryban van egy adótornyom. Oda jött 9 settler. 3-at átpakoltam máshová, akik nem dolgoztak semmit.
Nem látom, hogy jönnének újak helyettük, akiket szétszórhatok a meghódított outpostokra.
Most azt csinálom, hogy minden outpostra lerakok egy ágyat, odaküldök egy provisionert, és annyi.
Így össze lesznek kötve a települések, és legalább le tudom rakni a szemetet bárhol, ami bárhol elérhető.
Max szétverik a vízcsapot :)
Van olyan mód ami kierjeszti a workshopot a többi településre úgy, hogy ne csak a junk legyen közös, hanem minden más is?
Olyant találtam, hogy egy ládát kell lerakni, és ami abban van, az minden ugyanolyan ládikában másik településen megvan. Ez kéne csak workshopban.
A PA-s settlert még mindig nem sikerült észhez térítenem. Hiába rendelem ágyhoz, őrhelyhez, kapáláshoz, csak áll mint egy ...
Provisionernek sem alkalmas...átküldeni sem tudom. Ki fogom küldeni a település szélére, és lenukeolom. -
Peches vagy szimplán :) -
Kroki105 #8565 Csak azért gondoltam hogy mindenfele, mert bármikor, bárhol látok ellenséges ágyút, az tuti hogy lő rám. -
Tudtommal a workshopból nem tudnak lopni a támadók és a lövegek csak abban a szögtartományban képesek támadni, ahogyan letetted őket, a látóterükön kívüli támadásoktól védtelenek.
Egyébként mekkora suttyóság az, hogy a településnek van egyetlen csapja, de ahelyett hogy rendszeresen vizet lopnának maguknak a támadók, inkább szétcs3szik a csapot...igazi "a szomszéd tehene is" mentalitású a mesterséges intelligencia.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.01.26. 22:58:54 -
Kroki105 #8563 Szerintem azok mindenfele lőnek.
Ha nem egy nagy település, építs egy tornyot, 2-3 emelet betonkockákból, négy sarkába ágyúk, aztán azok elvannak. Lézer jobb, azok ellőnek a világ végére.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.26. 22:32:33 -
Kroki105 #8562 Csak itt már felnőtt az az izé.
Gőzöm se volt mi az, de meglestem.
Meghót szegény a reptéren, még csak nem is látott BoS-t, túl lazán vettem a ghoulokat. Kezdek egy újat, mert bebugoltak BoS-ék, kíváncsi leszek hol kezdek megint, full randomban mindennel. -
Hmm.
Lerohantak Starlightot. Egy vizcsapon es egy workbenchen kivul nincs ott semmi, csak egy agy meg egy provisioner.
Nem tudtak leolni senkit, szetvertek a vizcsapot :D
Kerdes: Ilyenkor elvisznek valamit a workshopbol is? Kaja pia nem erdekel, de pl fegyverek meg ilyesmik...
A masik kerdes. Ha beallitok egy lovegtornyot valamilyen iranyba, egy szoget lefed. De ha tamadas van hatulrol, es a tobbi torony detektalja, akkor megfordul es beszall az is? -
Tiszta Oddworld: Abe’s Oddysee fíling :D -
Magyarbetyar #8559 Srácok használja valaki ezt a modot ?Enhanced Lights and FX
? Szebbek a fények és a gyertyákon is látszik a gyertyaláng :) valahogy nem müködik a mod a telepítés után is változatlanok a gyertyák... lehet egy másik mód bekavar neki ?
Utoljára szerkesztette: Magyarbetyar, 2018.01.26. 21:25:14 -
Andule #8558 A followerek atesese hidakon, lepcsokon sajna ismert es surun elofordulo bug. Eleg idegesito is valoban. Kutyanal ugyan pont nem jo de tobbnyire eleg ha belepaszirozod a csicsot egy PA-ba. Barmelyik jo, akar le is lohetik rola a darabokat, az alap vaz eleg arra h megvedjen minden esestol. -
Andule #8557 Oke, az elv nagyszeru valoban. Ott erzem marha hibasnak a reszukrol h konkretan a TES es klonjai ("modern" Fallout-ok) jatekoknak vannak a legnagyobb modder kozossegei akiknek kvazi koszonheto h meg el tudnak adni peldanyokat a Skyrim-bol mert hiaba nevezik at legendary edition-re ha 2-3 tobb eves moddal az alapjatek sokkal szebb tud lenni. (Sztem pont emiatt kapta meg minden regi tulaj ingyen)
Szoval sztem ennek akkor lenne foleg ertelme ha minosegi, legfokepp lore-friendly cuccokat nyomnanak fel CCbe, leginkabb normalis megrendelokent. De ehhez az kellene h foglalkozzanak a sajat programjukkal legalabb ennyire. (H mennyire is szarnak ra annak legjobb peldaja sztem az unoff patch modok vagy az UI modifikaciok)
Igy az egesznek megis lesz egy olyan szaga h ok csak vazlatokat csinalnak ha azt szeretned h azok meg legyenek toltve elettel akkor fizess meg tobbet. (Es a legtobb ember nem akar varni ket evet h a goty verziot 20 GBP/EUR-ert huzhassa be) -
Kroki105 #8556 Beléptünk a következő fázisba, mikor a kari finomhangolódni kezd a pusztasághoz. A fénylő baromságot elengedtem, nem tudom megcsinálni, a világoszöld meg ugye akkor volt fénylő, mikor a fehér fekete. Néztem a fénylő ghoul textúráját, de az már nekem magas, hogy átrakjam a kariéra. Kicsit sok utánajárás kell, míg meg tudnám csinálni (ha megtudnám), nem biztos hogy megéri a rászánt idő, így besötétedett inkább. Plusz még az is macera lenne, hogy ne minden női kari világítson.
Egyszer talán valaki megoldja. Hmm.. így legalább opció lett a lopakodás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A nagyobb baj, hogy a BoS-t indító cucc, mégse működik. Prydwen -ünk van Commonwealth setétlő egén, de mintha a bödönfejek lekésték volna a csatlakozást. Sehol senki tőlük. Tegnap este úgy éreztem felfedezem a bázisukat, meglessük a prédát a lakhelyén. Felszerelkezve két sniperrel, egy .38as a sok töltény miatt, és egy .50-es a benga genyáknak. Természetesen Ada, az újdönsült pajti segítségével. A lopakodás, mint lehetőség, nevetve (inkább hisztérikusan hahotázva) rohant el az éjszakába. Ada úgy csörtet a protektronlábaival, mint egy defektes gőzmozdony, még nem tudom átszerelni anyaghiány miatt. Node tanknak kiváló, ezt bizonyította is, miután félúton a reptér felé belavírozott egy rablótanya közepébe. Paff- paff, osztogatta a lézernyalábokat erre is, arra is. Az túlzás hogy ő volt a halálosztó, de az erőnléte, és páncélzata még Sir Lancelot-ra is nagy hatást gyakorolt volna.
Tíz felől zúdult rá a banditák vendégszeretete, de neki ez olyan volt, mint eresznek a nyári zápor. Azért kicsit parázni kezdtem, ha a bádogember bekrepál, nincs javító bizgentyű nálam, amivel helyrepofozzam. Csak egy elröppenő gondolat volt, amit nagy zajjal kísért egy golyó a puskámból. A legközelebbi gané agyának darabjai talán még most se értek földet. Jó kis figyelemfelkeltés volt, majd a fél csapat engem érzett nagyobb veszélyforrásnak azon nyomban. Az a fél csapat meg azon nyomban megfeleződött két villámgyors fejlövés után. Mániákus VATS használóként jónak láttam, visszabújni a házfal mögé, kicsit kifújjuk magunkat (ja nem, csak azért hogy feljebb menjen az a tetves csík). Az egyik piromán majom rájött, hogy a molotov mennyire jó buli. Usgyi, még egy fedezékkel odébb! Mi más volt az, egy évek óta lerobbant tragacs? Pár golyó után már lángolt, még visszább szorultam. Baszki, Ada, tarts ki! Elértem a ház másik végét, a rablók futva közeledtek. Csík a maxon, de nem volt rá szükség. A tragacs fültépő robajjal repült ezer darabra, néhány alkatrésze átszerelődött az üldözőkbe. Rohantam vissza Adáért, a két, falon szétkenődött idiótára még csak pillantást se pazaroltam. A hős gőzgépem még állta a sarat, kicsit leamortizálva, de lankadatlanul villantak a vörös fénycsóvák a karjából. A maradék két fajankót agyonlőttem, mire Ada csak annyit reagált: "Az ellenállás hasztalan!" Na igen, nyomás tovább! Előbb persze kis guberálás, lőszerből sose elég. Ezt megtapasztaltam a következő összetűzésnél. A szupermutik nem cicóznak! Aztán a ghoulok a reptéren...
De ezt már nem részletezem, mert az az érzésem hogy kicsit sok vagyok.
-
Hogy milyen bugos ez a játék :)
keresztülesek a híd úttestjén és meghalok. Survivalban nem poén, amikor nem számít rá az ember :)
A kutya 3x került bajba 1 óra alatt.
1. leesett a hídról
2. Graygarden melletti víztisztó ajtaja (mapváltó) összecsukta. Fele kinn fele benn :)
3. Arcjet systemsnél ahogy megyünk le a lépcsőn a rakétához, ott is leesett. Pedig még korlát is van.
Az már csak hab a tortán, hogy a rendőrőrs felé menve egy Deathclaw megtépte.
Nagyon rájár a rúd. -
SaGa #8554 Nem oprendszer vagy fallout verzió függvénye, inkább szolgáltatóé, azon belül is IP tartományé lehet. Itt is van olyan, akinek az a szolgáltatója mint az enyém, az IP-ink is egész közel járnak egymáshoz, neki megy normálisan, nekem nem. A VPN-nél azt tapasztaltam, hogy van olyan USA szerver, amelyiken át ugyanúgy bejön a hiba, másoknál meg nem. -
Magyarbetyar #8553 Hogy-hogy már csak majdnem egyedül csinálod a Magyarítást ? Többi emberke ? DLC-k lehet ,hogy le se lesznek már fordítva? -
Okés, akkor ilyen fals infót nem fogok mondani, köszi az infót.
Nálam eredeti fo4+SP mellett w7 alatt semmi hiba nincs vele, nem tudtam bővebb és pontosabb howto-t adni. -
tuzfalon le kell tiltani a fallout4.exe-t.
Megneztem az komunikal.
Amit nekem dobott:
server-13-32-28-129.vie50.r.cloudfront.net
server-13-32-29-191.vie50.r.cloudfront.net
server-13-32-29-191.vie50.r.cloudfront.net
-
SaGa #8550 A tapasztalatom az, hogy nem lehet visszadugni. Én ugyan VPN-t használok erre a célra, de próbálgattam, és az jött ki, hogy néha menet közben is ránézhet valamire a program, mert ha a mentés betöltése után visszaengedtem a netre VPN nélkül, random időpontokban kidobált.
Más: kijött az F4SE a tegnapelőtti (1.10.64.0) partchez. Azt mondjuk én se találtam sehol, hogy a ptch mit csinál (a lentebb jelzett hibát nem javítja az biztos), csak szereztek vele pár óra bosszúságot, hogy az F4SE nem támogatja csak azt az egy verziót, amit, és kénytelen voltam a Steam által felrakott új exe-t eliminálni egy időre. Az erősen javasolt minden F4SE használónak, hogy az aktuális Fallout4.exe-ről készítsen másolatot, verziószám megjelöléssel, és ha a Steam felfrissíti a játékot, míg ki nem jön az új F4SE, használja a régi exe-t. -
szia igen net kihuzásával jó lett -
Még nem telepítettél semmilyen modot, vagy magyarítást?
Mert akkor az van, ami rengeteg embernek Európa ezen részén, a beépített Creation Club miatt kifagy a játék.
Az a leghasználhatóbb megoldás, hogy kihúzod az internetet a játék indítása előtt / letiltod a tűzfalon (ha van) a játék hozzáférését az internethez, vagy bármi ilyesmi. Csak ne jusson internetre az FO4 játék a belépés előtt/közben.
Talán utána már vissza lehet dugni (játék alatt), ebben nem vagyok biztos.
De először a fentieket próbáld meg.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.26. 10:32:58 -
sziasztok megvetem a játékot goty verzio, de mikor belépek a játékba akkor mikor nyomok egy gombot kilép a játékból,nincs hiba üzenet steam verzio -
Magyarítás lesz az, nem magyarosítás :)
Magyarossá pl. egy kaját teszel, ha telenyomod a magyaros hozzávalókkal (vagyis kolbásszal, pirospaprikával, stb.).
Amúgy nem olyan sokat fog tartalmazni, gyakran egyedül vagyok szinte a fordításban.
Az alapjáték küldetései (az összes) már 99%-ban magyarul lesznek (leginkább MacCready saját miniküldetése nincs benne, mert nála bele van rakva a saját szövegei közé).
Coolpet: legközelebb minden ilyen esetben vedd ki a core-t, amikor kiszálltál. Amúgy meg próbáld meg azt, hogy elküldöd egy másik településre, és miközben baktat át (jóval messzebb jár már minden településedtől), akkor intézed el ezt a dolgot.
-
Na mentés után megpróbáltam kitessékelni a settlert a power armoromból. Nem ment. Nincs dialógus rá.
Mondom kilopom a Core-t. Mérges lett és szétlőtte fejem.
Azthiszem odaadom neki, bár az az egyetlen T51-es fullos armorom... -
Kroki105 #8544 Diamond City be kapsz egyet, vagy bármely településen, ahol van munkaállomás, felhúzhatsz egyet. -
Lesz majd valahol megveheto sajat hazam mint a Fallout 3 Megatoni kecom? Ahol kirakhatom majd a gyujtemenyeimet stb? Vagy itt sajat magamnak kell valamit osszetakolni a barkacsmodba lepve? -
Magat az elvet en nagyszerunek tartom, hiszen a valo vilagban is igy mukodnek a startup projektek is, igy mukodik az epitoipar, a gepipar, az oktatas, igy mukodik a piac, akkor miert ne lehetnenek a fejlesztok altal jol megfizetet tartalmat gyarto modderek, akik a jatek megjelenese utan evekkel is normalis es hasznalhato addonokkal, modokkal latjak el a kozosseget?
Na a gond az, hogy eltelt X ido es 1-2 olyan tartalom van, amiert EN speciel fizetnek, mert a tobbi semmi. Hasonlo elvu rendszer mukodik az ARK-nal, ossze sem lehet hasonlitani az ottani szponzoralt modok tartalmat a CC jelenlegi tartalmaval, ami eleg szomoru a Bethesdara nezve. -
Magyarbetyar #8541 Ma jön ki az új magyarositás csomag.
Kiváncsi vagyok mennyi szöveget fog tartalmazni . -
Andule #8540 Akkor kvazi ezert irtad regebben h nincsen semmi gond a CCvel, ergo nem kell a rinya/minuszozas a neten, csak az a gebasz h jelen formajaban komplett hulyeseg? Asszem ertem az allaspontod vegre :D
btw a ket nagy dlc-t (nevezzuk kiegeszitonek mint egykoron) leszamitva sztem a tobbi egy kalap ... az alapbol kivagott tartalom. Szoval nagyon egyetertek h elfert volna meg par, plane ha mar ugy reklamoztak megjeleneskor ahogy. :/
bennem pont emiatt a massziv bullshit marketing duma miatt villog a veszvilagitas a CCvel kapcsolatban mert ugyan Todd-ot annyira kedvelem h ha vki nekifutasbol tokonrugna szelesen vigyorognek de tisztaban vagyok vele h profin adja el amit el kell es ilyen ziccert nem hiszem h ki tudna hagyni.