11630
  • Kroki105
    Asszem kész a váram, a transfer settlement szerint 3432 itemből tevődik össze. Persze ezt csak azért írtam le, hogy látszódjon milyen csodás vagyok.
    Lehetne ezt építeni a végtelenségig, kívül-belül, csak figyelembe kell vennem a számítógépem könyörgését, és mint jó gazdája, megkönyörültem rajta. Vagy esetleg szeretném még használni?
    A karácsonyfa verzió félelmetes próbál lenni, kevés sikerrel, de az látszik hogy a villanyszerelőim értik a szakmát.

És amúgy teljesen lore barát, hisz anélkül idegösszeomlást is kapnék...
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.07. 23:02:02
  • coolpet
    Látom használod a scrap everything oódot. Eltüntetted Starlightból a tornyot :)
  • PiszkosFred
    Ez a labtorlo/szonyeges modszer egyebkent univerzalis, mod hasznalata nelkul ezzel lehet megoldani minden olyan mozdithato targy olyan helyre lerakasat, amelyet esetleg a motor nem engedne.

(En pl rendszeresen hasznalom, foleg a kerites elemek hezag nelkuli lerakasa miatt - az alabbi bazis kulso keriteseit is igy oldottam meg anno, leraktam a paratlan szamu elemeket, majd a szonyegre rarakva es azzal mozgatva raktam be kozejuk a paros szamuakat)
  • SaGa
    Ebben a videóban mutatnak egy trükköt, hogy lehet wall-pass through conduit nélkül átvinni a falon a kábelt. (2:40 körül).
    Ebben meg a Contraption workshoppal bejött újabb átvezetők, falicsövezések használatáról van szó
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.01.07. 16:11:38
  • Sunsetjoy
    Conduit wall-pass through gondolom.
    bemutató
  • Andule
    Mi a neve azoknak a "falon atvezeto bigyoknak" pontosan? Csak mert nekem nem nagyon remlik olyan h fal kulsorol fal belsore vmi atvinni automatan.
  • coolpet
    frankó, köszi!

Tegnap néztem tyutyub videókat, és hát végre sikerült is értelmeznem az áram Wifi fogalmát :)
  • SaGa
    Vannak azok a falon átvezető bigyók, azzal lehet a fal egyik oldaláról a másikra átvinni a vezetéket, viszont azok mintha nem adnának „wifi”-t, csak át lehet rajtuk húzni a külső csatlakozótól a belsőhöz a kábelt és a belső lesz az „áramgömb”, vagy külső fal belső oldalára szerelve „áramfélgömb” középpontja. Érdemes felrakni a conduits and pilon mod 3x változatát. Azzal egy normál méretű ház közepére tett csatival az egész házban lesz áram. Szerintem ez még belefér, az ennél nagyobb rádiusz (van benne 20x is) már erős túlzás, azzal ha leraksz a falu közepére egy oszlopot, mindenhol van villany Az ötszörös is túl nagy. A triplával, egy három szintes házhoz már kell legalább két bekábelezett csatlakozó a megfelelő helyekre, vagy a ház közepére, a második szintre kell bevinni a kábelt az átvezetőkön át és oda tenni a csatlakozót.
    Az alap sugár akkora, hogy ha egy szabvány mennyezeti elem közepére teszel egy csatlakozót, akkor a hozzá közvetlenül illeszkedő mennyezeti elemekre szerelt lámpákat és az alatta lévő tévét, rádiót tudja ellátni, az azokon túliakat már nem. Falaknál is a szomszédos falakra tett lámpákat vagy az eléjük tett tévét már ellátja, de ami távolabb van, azt már nem.
  • Kroki105
    Hogy megválaszoljam magamnak a tetoválásos kérdést (és annak akit még érdekelhet), a modmanager mellé??! másolt egy fájlt, mint ahova kellett volna, már működik. Én hülye meg a frissítésre vártam...
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.07. 10:05:43
  • coolpet
    Akkor az volt a gond, hogy a fal mindket oldalara raktam conduitot, de azok nem voltak osszekotve. Ami meg kozelebb volt a generatorhoz az meg gondolom wifin kapta :)

Koszi!
  • Kroki105
    A falra pakolsz egy power conduit bigyót ami vezetékkel egy generátorhoz van kötve, ennek a bigyónak van egy gömbhatósugara, és ami ezen belül van lámpa égni fog. Van mod ami megnöveli ezt a hatósugarat, esetleg olyan is, ami lecsökkenti a falra rakható power conduit méretét. Bár ez csak esztétikai cucc.
  • coolpet
    Sziasztok!

Ezt a power betaplalas temat valaki elmagyarazna nekem?
    Fali lampakkal akarok vilagitast kesziteni beton epitmenybe.
    Ar aram vezeteket kivulrol huztam, a lampa belul van. Nem vagom, hogy 1 miert vilagit, es a tobbi miert nem, amikor a fal masik oldalan ott a conduct. be is van vezetekelve.

Erdekessegkepp ha leszedtem az osszes konduktort, akkor is vilagit az egy, ugy hogy a generator a pinceben van, ez meg vagy 4 meterrel feljebb. Hogy megy itt az aram?

Koszi!
  • Kroki105
    Ért valaki a modoláshoz (jobban mint én)? Elég kezdő vagyok a témában, de kitaláltam hogy átrakok egy hajat egy skyrim modból (kezdésnek, ha sikerül, mást is). Leírás alapján egész jó lett, bár azért eltelt két hét mire texturát is tudtam kapcsolni hozzá. Viszont most megakadtam, és nagy valószínűséggel 2 hét múlva se lesz belőle siker, bár nem adom fel :D. A forma, alak, fejre helyezés, textúra már ok, a fizikával van gond. Nem akarja az igazságot, hosszú haj ugye, így elég ostobán hat alap fizika nélkül pl fejforgatásnál. Guggolást nem nézem, ott szinte senki se tudott maradandót alkotni. Angol ugye nem az erősségem, de azt írják hogy 3d modellező progi nélkül is lehet (amihez ugyancsak nem konyítok). Body slide outfit studio-ban van egy lehetőség, hogy lemásoljam egy hasonló haj fizikáját, és rátegyem a skyrimből konvertáltra. Na ez az ami nem akart sikerülni. Ha esetleg valaki tudna segíteni, megköszönném.
    És csak saját használatra lesz, mielőtt valaki kitalálja hogy ellopom vagy ilyesmi.

Nem tudom hogy jó helyre írok e, de hát Fallout 4, és magyarul van...
  • Kissssss0 #8320
    magyarul jobb ha csinál egy biztonsági mentést a játék mentéseiről mielőtt nekiáll babrálni a modokal.
  • coolpet
    Szia,

Nem. De a következő mentésed tartalmazni fogja a mód által behozott elemeket. Viszont ha törlöd a módot, akkor nem tudja betölteni az elemeket, és akár sérülhet is az állás.

Üdv
  • Magyarbetyar
    ha felteszek egy grafikai modot új játékot kell kezdeni ?

pl: Vivid ENB
  • coolpet
    Ha a Nexus Mod Manager-t kérded, akkor a nexusmods-ról a mod manager linkkel letöltött módokat az NMM letölti. A kategorizáló részben megjelenik az adott kategóriánál egy +1. Azt lenyitod, ott lesz a letöltöt MOD. Azon jobbklikk, és install. Végigmész a kérdésein ha akad, és kész.
  • Magyarbetyar
    Sziasztok valaki tudna segíteni hogyan is működik a mod manager ?

Hozzáadom a letöltött modokat de nem változik semmi ... Néztem viedokat de úgy megvarázsolják az egészet filekat írnak át ide-oda cserélik felét nem értem :) Van valami egyszerű tutorial esetleg ?:)
  • coolpet
    Hát mivel One hit headshotra menek, szerintem tökmindegy a visszarúgás. Viszont könyebb fegyver, többet tudok cipelni.
  • Alexzel
    Bocs, elnéztem. A 'Long ported barrel' abban jobb hogy kisebb a visszarúgás.
    Long light barrel: Better recoil.
    Long ported barrel: Superior recoil
    Azt viszont nem tudom, hogy ebben az esetben (mesterlövész puska) a kisebb visszarúgás vagy a könnyebb súly a fontosabb.
  • Grifid71
    "Light" a kulcs, csökkenti a fegyver súlyát és gyorsabb a célzás.

Kedves kis xarcsimbók, nagyon félek, szinte reszketek.
    Tépj egy számot és állj be a sorba lúzer, amikor pedig majd sorra kerülsz legyen nálad tb kártya, hogy ellássanak. Amúgy tudom ki vagy, egy kibaszott nagy nulla.
    Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2018.01.06. 10:53:35
  • coolpet
    Hali,

Én a Long Ported Barrellel hasonlítottam össze. Az nehezebb cső, de nem ad pluszt, sem accuary-ra se range-re.
  • Alexzel
    A 'Long light barrel' tényleg jobb mint a 'Long barrel', de az elkészítéséhez kell a 'Gun Nut' perk első szintje, míg a 'Long barrel'-hez nem kell.
  • Donmeta
    Grifild téged a szarcsimbókozásért lehet megkereslek. Ha tudnád ki vagyok. Egy szó és már szúrják is ki a szemedet az arabok.
  • Donmeta
    https://www.youtube.com/watch?v=z-yKyO3Wgzo
    Ezt toljátok noobok ne a fallout 4 et. Minden facebookos goa partin ott feszítek ti meg a monitor előtt az agy rokkant öcsémmel együtt.
  • Donmeta
    Mellesleg csak egy ötlet nem válaszolnátok neki a kérdésre és akkor elhúzna a francba
  • Donmeta
    De ti meg emberileg lejárattátok magatokat. Igaz, kevés a jó ember. Itt egy sincs... Úgyhogy örüljetek egymásnak.
  • Donmeta
    Értsd már meg te szerencsétlen, hogy az öcsém Falloutozik én kb sorozatokat nézek azt kész...
  • Donmeta
    Mert nekem van igazam... Illetve most már én írok. Belekötöttetek mert volt egy két megkeveredése a betegsége miatt, azt meg nem csipázom ha egy beteg emberre rámennek. Ne is próbáljátok mentetni magatokat. Nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben.
  • PiszkosFred
    "Ahogy nézem a motor alapból nem tudja azt ami kell az FNV-hez sem."

Acsi! Nem az Obsidianra mondtam, az az en vagyalmom, kb. mint a magyar foci VB gyozelem, vagy az otos lotto. Bizok benne es remenykedek, de esely ra? Lofasz sem.

A felso mondatodra mondtam, hogy olvasd el a F4NV fejlesztok blog bejegyzeseit, nagyon szepen haladnak a scriptekkel es a alrendszerekkel. Messze meg a vege es kurva sok melo van vele, ez nyilvanvalo, de hogy mit tud a motor, amelyet kenyed kedved szerint lehet alakitani, azt lehet jobban tudja az, aki profi szinten foglalkozik vele, mint mi, akik maximum hobbi modderek (vagy meg azok sem).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.05. 22:02:03
  • coolpet
    Sziasztok!

A weapon modifications-ok között van egy olyan, hogy a csövet lecserélhetem long lite barrel vagy long ported barrel-re.
    Itt van egy táblázat, és azt látom, hogy a Long Lite barrel jobb, mert kapáslövéshez pontosabb, könyebb a fegyver, és kevesebb skill kell hozzá, viszont ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik.

Szerintetek?

Köszi!
  • coolpet
    A többes személyiség büntetendő itt az SG fórumon?

Tisztelt társadalom megbecsült tagja, tájfestő barátom. Azt tudom javasolni, amit eddig is: Szedd össze a gondolataidat, fogalmazd meg, és amikor úgy ítéled meg, hogy szalonképes, társadalmi eszmecserének megfelelő, akkor nyomd meg a küldés gombot.

Hidd el nem mondanánk, ha nem így lenne.
    Sokak idejét megspórolnád amit a felesleges kommentjeid elolvasásával és válaszolással töltünk.

Szívesen segítünk, amennyiben értelmes környezetben fogalmazod meg a kérdésed.
    A miért nem (úgy) működik egy mód kérdésset pedig talán a mód készítőjétől kellene megkérdezned.

Köszönjük.
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.01.05. 19:05:29
  • Although
    Ha így van az sajnálatos. De még most is folytatod? Miért?
  • Donmeta
    K. O. de végleg
  • Donmeta
    Ezek egy összefüggéstelen majdnem halálra metadonozott ember kommentjei. Ti vagytok a röhelyesek hogy komojan veszitek
  • Donmeta
    Félig alva írta a srác a nyála meg fojott a szájából.
  • Donmeta
    De tudjátok mit megadom a címemet azt lehet jönni ne a net előtt legyetek kemények kockák bár ez inkább nem keménység hanem faszkalapság. Arra is kíváncsi volnék, Megfordítottátok e nevemet. Metadon
  • Although
    Ránéztem a fellelhető anyagokra. Amit találtam az Obsidian szívesen csinálna egy új részt.. Beth reakció semmi. Szerintem nem is lesz. Semmibe nem cáfolja, amit eddig találtam, az F4 motorját alkalmasnak tartanák. Majd kiderül. Az látszik érdekli a dolog őket. Ez igaz. tudva milyen mélységű játékokat készítenek, tartom amit írtam az F4 motorját nagyon meg kellene dolgozzák, hogy jó legyen. Jobban mint az F3-ét az alapvetően alkalmas volt még. Persze tudom ezek csodagyerekek. Ha elég időt kapnak, talán. Kérdés a Beth akar e, még egyszer egy magas lécet amit nem biztos meg tud ugrani és még az üzletpolitikája sem a réteg-játék irányába mutat. Ne tévedjünk az NV rétegjáték az F4hez képest.
  • Donmeta
    3 szor kért bocsánatot visszafikáztátok... Itt a megbocsájtás egy vicc,
  • Donmeta
    Már bocs de most kiütlek. Több ember használja a gépet. A középső testvérem szopatott Titeket. Na erre varj gombot