11630
  • Andule
    nincs ilyen mod fent, sztem szimplan csak az h nem egyszerre jrespawnol az osszes hanem kicsit elteroen ezert van olyan erzes h mindig van ott vki. (egyszer a vegefele nagyon lazazni akartam es gondoltam baseball utovel csapok szet koztuk; fel hp-nal mar ugy voltam h na jo van, ez igy nem vicces mar es elovettem a plazmat mert francokat nem lattam a langoktol :D )
  • Magyarbetyar
    Most láttam ezt a módot eléggé hasznosnak tűnik :
    fütty mód :)
  • Sunsetjoy
    A Slog tényleg elég agyament helyen van:)
    A pirománok újraéledése nem valami mod miatt van (nálam is van, de én tudom, hogy van ilyen modom)?

Leragadó karavánőrökről. Nekem az egyik helyen (county crossing, vagy mi az angol neve) ott ragadt két karavánőr, akik SOHA nem tűnnek el, ott álldogálnak, azóta is.
    - Az egyik poén, hogy tudok tőlük vásárolni, mintha ott lenne a karavánvezető.
    - A másik poén, hogy volt olyan alkalom, hogy a normálisan járkáló karaván, amelyikben ezek az őrök vannak (voltak?), a múltkor megjelent ott, amikor épp ott voltam. És ott álldogáltak egymástól nem messze az őrök, duplázva :D
  • Andule
    Dobd be a hullat a toba vagy konzolparancs.
    Nem tudom amugy mennyire hiba ez mert a csajnak semmi szerepe, tan csak annyi mikor feloldod a telepulest de meg ebbe sem vagyok biztos.

Nalam olyan fordult elo tobbszor is (ami mar tuti bug sztem) h a provision-os csokak visszavaltottak sima settler nevre es halandok lettek. (2-3 supply line-t kellett ujraraknom emiatt egyszer) Az egyik konkretan Jamaica-nal kattant be es valtott pirosra, nekem kellett gyorsan elinteznem betonba onteni mielott az egesz telepet felverte volna.
    Ja meg a doki kereskedo adta be a kulcsot a Slog es a farm kozott a hid labanal. Hos testorei legalabb lojalisak mert azota is ott csoveznek a hulla mellett. (Ketsegkivul eleg gyorsan respawn-olnak ott a piromaniasok es a Gunner bazisbol is remek ralatas nyilik ugy kb mindenre szal ha mindket banda ujraeled eleg nagy hirig tud kialakulni, pl egy slog tamadas alkalmaval)
  • Sunsetjoy
    Asztali rádió az egyéb dekorációs cuccok között van (Decorations\Miscellaneous) (Dekorációk\Egyéb, ha magyar a játékod).
    A settlerek nézik, hogy van-e tető felettük, boldogabbak.
  • Kroki105
    Slugba van egy nő, Dreidre vagy vmi hasonló a neve. Ő miért hal meg? Nevesített Npc, asszem még árul is cuccokat, de ott fekszik a medence partján. Lehet vele kezdeni valamit? Feléleszteni? Engem rohadtul zavar, ha már nevet kapott.
  • coolpet
    Hat igen, hiaba van teto, az eso nem esik be de a padlo vizes... Biztos alulrol azik...

Megletta 2 settler, meg mindig Sanctuaryban voltak. Veletlenum a Scrap Everything Moddal leszedtem az egyik haz beton alapjat, es megzavarodtak. Bementek, mert azt hittek az Red Rocket... Lebontottam az egesz hazat, es ugy mar elsetaltak...
  • horthy
    Az asztali rádiót hol lehet megtalálni a " workshop "-ba már nézegettem külföldi forumokat ott is feltették a kérdést mert a televiziok mellet nem találtam de a butoroknál sem ? Tetőzet alá padlonak milyen padlot érdemes használni duplát ?? Nézik-e a NPC-k hogy tető van a fejük felett ? Annak ellenére hogy tetözetet és padlot raktam egy Sanctuary Hill romos házra a plafon és a padlo nedvesnek tünt . Most tanulom a craft-olást
    Egyenlőre ennyi
  • coolpet
    Hat az nehezen, mert Sanctuarybol Red rocketbe kb 50 meter az ut :D es a telepitett gepagyuk hatosugara kb a 2 telepulesen osszeer :D
  • PiszkosFred
    Lehet utkozben megtamadta oket valami, vagy eltevedtek, vagy beakadtak valahova, menj elebuk/utanuk, ott lesznek az uton (vagy a maradvanyaik)
  • coolpet
    Azt hogy történt meg hogy volt 4 settlerem, 2 földműves és 2 őr. Átküldtem még 2 embert, azok megjöttek, és a 2 földműves meg eltűnt?

Red Rocket, szóval nem kell kisváros területen keresni őket :)
  • coolpet
    Na ott meg nem jartam.
  • Sunsetjoy
    Ha Slog felé mész nyugatról, akkor a Greentop nursery-től északra lévő mutánsbázisról (Breakheart Banks) lehet szó.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.10. 19:35:38
  • coolpet
    Ez merre volt? :)
  • Kroki105
    Szent Szar!!! A kérdésem költőinek volt szánva, de most okosabb lettem Nem is hallottam ilyen játékokról előtte.

Érdekes szituációba keveredtem. Slug felé caplattam nyugatról, mikor odaértem ahhoz a kaminroncshoz, ahol egy assaultron, meg egy mr gutsy őrködik. Nem vagyok elég táp egy ilyen összetűzéshez, inkább kerülök. Nem messze egy mutitanya, ők észrevettek és lőttek is gondolkodás nélkül. Visszalőttem, mutánscommander szúnyogcsípésként értelmezte a lövést, ha 1 mm-t moccant a hp-ja, már sokat mondok. A robotok jöttek segíteni a mutánsoknak a lövöldözésre, én futottam mint a nyúl, egy idő után visszafordultam megnézni mi van. Semmi mozgás, semmi lövöldözés, aztán a semmiből lőtt az assaultron, természetesen végem. Quickload. A vicces hogy tényleg láthatatlan volt, vagy csak bugzott. Újra nekifutok, sztori ugyanez, csak ügyesebb voltam, a robotok a mutánsokat támadták helyettem. Biztos távolból meglestem a csatát, jól elvolt a főmuti a robottal. Gondoltam segítek neki, a láthatatlan robot ellen nem szívesen párbajoznék újra. VATS-al elég macera volt befogni, csak pillanatokra vált láthatóvá, de legyőztük. A muti meg is köszönte a segítséget, szerencsére az ajándék lövedékek nem voltak pontosak. Szégyen volt a futás, de hasznos. Egy bokorból ki, mi tárul a szemem elé? Két deathclaw csépeli egymást. Nem vettek észre, elbújtam egy másik roncsautó mögé. Mutibátya befut, két halálkarom egymást hagyva nekiugrott. A kocsi mögül figyeltem volna, gondoltam megint besegítek a zöld szarházinak, na nem szeretetből, csak hát utána két halálkarommal kellett volna harcolni. Mielőtt lőttem volna hallom a légyzúgást a hátam mögül. Hát ilyen nincs, még valaki? Nagy örömömre négyen voltak, az egyik lehetett a tábornok a csillagával. Ha nincs kutyuli, valószínű ismét töltöképernyőcsodálat következik. Végeztünk velük, a csillagos légy egy duplalövésű pisztolyt hagyott rám. Mielőtt rácsodálkoztam volna eme briliáns párosításra, eszembe jutottak a halálkarmok meg a haverom. Csatazaj semmi, kikukkantottam a kocsi mögül, de vége volt a harcnak. Vártam volna a győztest, de nem volt ott, csak két széttépett halálkaromdög. Azt hiszem egy ideig még elkerülöm azt a mutánstanyát.
  • Magyarbetyar
    köszönöm a segítséget ezzel sikerült leszedtem a autohotkey-t és hozzá egy megírt scriptet és megvan a folytonos zoom ;)
  • PiszkosFred
    Hat nem jellemzo, az ketsegtelen :)

A legtobb survival jatekban szarik a karakter es azt fel lehet hasznalni mondjuk novenyt tragyazni, vagy allatokat etetni (Arkban pl a ganajturo bogarat ezzel tudod szeliditeni - vagyis hat egy nagyobb meretu dino szar nyilvan hatekonyabb, de a barlang kozepen ha kifogytal a "kajabol", a sikeres tamehez meg meg kellene meg 1-2 adag, akkor bizony helyben toltad le a gatyat es termeltel extra adagot)

Sot egyszer olvastam egy walking sim/survival jatek koncepciot (nevre nem emlekszem), ahol a szokasos szuksegletek es kovetelmenyek mellett fontos volt az is, hogy mit eszel es azt milyen surun (rostok, husok, vitaminok, stb.), mert a bevitt taplalek fuggvenyeben erosodtel, gyengultel, vagy (nem) kaptal el bizonyos betegsegeket, nyavajakat.
  • Sunsetjoy
    Sorolj fel olyan számítógépes játékokat, ahol be van bármilyen szinten építve a karakter(ek) számára az emésztőrendszer vagy a vizeletelvezető rendszer ürítése... :)
    (a flash játékokon, meg az agyament indie játékokon kívül persze)
  • Kroki105
    Nem két nap valóban, de ha szórakoztat valami, franc se nézi meddig tart.

Az építés tök jó hogy belekerült, főleg a modokkal. Egy idő után elzártam volna a francba, ha csak szerepjátéksúterkedni lehetne, de így odaragasztott. Jobb mint a lego. Ráadásul ezt be is lehet járni. A simssel is azért játszottam, mert lehet építeni benne, a másik része valahogy nem fogott meg. Nem nagyon értem még most se, mi élvezet van a monoton szaratgatásban, de nem vagyunk egyformák.
    A survivorben miért nincs szarás?
  • coolpet
    Melyik perk segít a remegés megszüntetésben? Mer eléggé jól bemozog Survivalon amikor long scope-al célzok, és a Hold pedig eszi az akciópontokat :)

Meg is válaszolom: A sniper perk :)
    Csak nekem az nincs mert alacsony a perceptionom.
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.01.10. 06:23:46
  • Although
    Naa a rookie az a karakter és ha van perked remegés nélkül tudsz zoomolni. De értem neki csak a nyomvatartáshoz kell.
  • Sunsetjoy
    Ne rookiezzuk le a másikat, ne tahózzuk le a másikat. Az lesz a legjobb.

Ne is menjünk bele mélyebben, elég az az időszak, amikor beszabadulnak egyesek ide...
  • coolpet
    Nana csak vigyázzunk a sértegetéssel.

Toggle zoomhoz kerülő megoldások vannak autohotkey programmal.
    Vagy használod, vagy megbarátkozol vele ahogy van.

Üdv.
  • Magyarbetyar
    perk kell ahhoz ,hogy zoomolhassak folyamatosan ? lol... amugy nem a call of dutybol csöppentem .nem szeretem a COD-ot.
    Megértem én is ,hogy tahó vagy ,ha valamivel nem értesz egyet .vannak ilyen emberek.
  • Although
    Azért van mert rookie vagy benne, kell hozzá a perk, fejlődés. Ha a call of dutyból csöppentél be akkor megértem.
  • coolpet
    Akartam írni én is.

De ha zavar az a fél másodperces fekete kép a zoom elején akkor kattints kettőt a jobb gombbal gyorsan és a második után tartsd lenyomva. Ez skippeli a fekete képet a zoom elején.

Az hogy nincs toggle csak jó, mert ha futni kell, akkor meg keresed a kikapcs gombot és az idő. Így meg elengeded csak.
  • Sunsetjoy
    Ez Right Mouse Click Toggle Aim és ez Toggle Aim Enabler erre való.

Más a készítő, de mindkettő az Autohotkey nevű programot használja Autohotkey, vagyis a program futása alatt egy plugint (amit letöltesz), ami a jobb gomb használatát "bekapcsolva" tartja, amíg újra nem nyomsz jobb gombot.
    Ahogy olvastam, vannak olyan pluginok (végül is szöveges fájlok, parancsokkal az AHK számára), amik csak a Fallout 4 aktív ablakában működtetik így a jobb egér gombot (sz@r is lenne folyton ott lenne win alatt a jobb gombos menü). Ennek olvass utána, a google-ben fallout 4 auto zoom toggle a keresőkifejezés.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.09. 20:57:14
  • Magyarbetyar
    igen :) jobb klikk és kacsintok tudod.. de folyamatosan nyomni kell a jobb klikket eléggé kényelmetlen igy a harcban...
  • Sunsetjoy
    A folyamatos zoom alatt a fegyver távcsőbe nézést érted?
  • Magyarbetyar
    Nem tudja tényleg valaki mi a megoldás a folyamatos zoom-ra ne kelljen nyomva tartani ? Alap beállítás mégis kihagyták a játékból...
    Modok közt se találtam ilyent .
  • Sunsetjoy
    Azt láttátok, hogy Boston / Massachusetts most milyen faxa állapotban van?
    A dagály idején volt szuperhold, amitől vagy 1,5méterrel nagyobb vízhullámok voltak, beömlött bizonyos részekre, aztán puff, be is a fagyott az árvíz, fél méter magasságban belefagytak az autók is. Meg ugye a komoly hideg, fagy...

Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.09. 12:22:56
  • coolpet
    Akkor nem is kell :)
  • Alexzel
    A Junkyard dogot tudtommal nem viheted magaddal mint Dogmeat-et. Ha megveszed egy settlementbe küldheted és ott fogja növelni a védelmet ill. a happiness értékét. Lehet hogy van esetleg companion-os mod hozzá, de nem tudok róla.
  • coolpet
    Kerdes: Dogmeat nem erinti a lone wanderer perket.
    Viszont ha Gene-tol veszek egy kutyat, akkor az befolyasolja, es vesztem a perk altal kapot damrest es plusz sulycipelest? Vagy ez csak human vagy robot companionokra vonatkozik?
  • Magyarbetyar
    Folyamatos zoom tényleg nincs a beállítások között ????

Van erre valami megoldás nagyon kényelmetel :)
  • broman191
    Mennyi idő volt? :D

• Kroki105
    Még így elalvás előtt leesett hogy te se berajzoltad a képed starlightról. Regelek oda, aztán azt használom én is.
  • Kroki105
    Köszi.

A képtöltős izét meg benyomtam az 1.-t amit kidobott a google (bocs érte). Ha viszont mondasz egyet, ami ok, ígérem hogy örök életre azt használom. Vagy amíg nem szólsz hogy az is szar

Nekem Avast van, úgy fest 0.02 kor már alszik ő is.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.08. 00:03:36
  • PiszkosFred
    Zsenialis :) Ez az, amelynel minden esetben megemelem a kalapom es valahol irigylem a kitartast es a megvalositashoz szukseges erot.

(viszont ezt a mindenfele karos scriptekkel teli kepfeltoltes oldalt lehet nem artana hanyagolni szerintem, a legtobb szolgaltatonak feketelistan van, a tobbi esetben meg visit az antivirus)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.07. 23:35:02
  • Kroki105
    .......

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.01.07. 23:07:28