11630
  • Sunsetjoy
    Skacok, ha van valakinek / csinál valaki / ismer olyan modot, ami magyar nyelvű, vagy ismert mod van magyarítva is, az ossza meg velem, hogy felrakjam a magyarítás honlapjára a megfelelő ismertető/ajánló oldalra.
    Illetve ha tudtok olyan youtube-videóst, aki a Fallout 4-el játszott a magyarítást használva (és nem csak 2015 novembere körül), arról is adhattok linket.
    Az a lényeg, hogy Fallout 4 és magyar legyen a mod, a link, a mitudomén :D

Ide lenne felrakva: magyar linkek
  • coolpet
    Nem nagyon szoktak megharapni, első bökésre hal általában minden. A vizeket, radioaktiv részeket meg elkerülöm.
    Az illnessre jó az aintibiotikum, azt vágom.
    Ha megjelenik az ágyikó megyek minimum 8 órát aludni. Ha szomjas leszek avgy éhes már eszek is mindig tiszta vizet és főtt húst.
    Kerülök minden bajságot, szóval...

Vannak levesek azok is állítólag jók valamire de ezekre nem.
  • Andule
    emlekeim szerint irja a jatekban. az h alszol egyet meg nem eleg mert pont amiatt van a gebasz h rendszertelenul alszol, egyszer hosszat amikor mar vegkimerult vagy. a megoldas h utana 3*8 orat vagy akar kicsit tobbet is doglessz az agyban.
    illness ertelemszeruen az h lebetegedtel, kell antibiotikum. (amitol ugyis faradt leszel szal mehet is egybol a szunya utana)
    weakness az most passz de asszem a ketto kozotti vmi szal ld eggyel fentebb.
    magasabb endu-val tovabb birja a karakter az alvasproblemakat de nem vettem eszre lenyeges kulonbseget a betegsegek elkapasaval kapcsolatban. (sima agyban alvasnal is van esely h elkap vmit a kari meg ha vmi megharap vagy ha pl uszol egy jot a vizben)
  • coolpet
    Surviban az ilyen negatív tulajdonságok ellen mit lehet használni?
    Pl Lethargy, illness, weakness, fatigue.

A wikipedia nem ír konkrétumot.
    Pl fáradság nem múlik el akkor sem, ha 3 napig este 8-tól másnap reggel 7-ig alszom ágyban.
    A letargia meg fene se tudja mitől jön elő...
  • Sunsetjoy
    Nekem 8 giga ram és HDD alatt mondjuk töltött nagyobb töltéseknél 40-45 másodpercet, 8 giga és SSD alatt 25-30 másodpercet. 16 giga és SSD alatt nem láttam különbséget, mondjuk itt már az új videókártya miatt feljebb is vettem a minőséget meg ilyesmiket.
    Szóval néha furán viselkedik, ez kétségtelen.
  • ntex
    Nálam ez anno elég random volt, valamikor pár sec, de volt mikor 1 percet is kellett várni ugyanott. Érdekesség hogy a HDD sokszor nem is dolgozik, csak pörög a töltőképernyő. Legközelebb SSD-re teszem fel de nem hiszem hogy sokat fog rajta javítani
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.07.24. 20:47:09
  • Kroki105
    Arra lennék kíváncsi, hogy nektek mennyi idő visszatérni Commonwealthbe pl egy Corvega gyárból (én 15 secet számoltam, kicsit soknak hat, és ez új játék. Régebbinél fél perc fölött volt...). Nagyon elkezdett a dolog zavarni, már újra is telepítettem, ugyan raktam fel vagy 30 modot megint, nem tudtam megállni, de ezek leginkább "karakterszépítő" cuccok. Szóval semmi scrap everithing, építő izé, semmi ellenségberakásos szutyok...
    Ezek még pl:
    PhyOp - Overhauled Optimized Textures
    Insignificant Object Remover
    Place everywhere
    Az érdekessége a dolognak hogy eddig tök gyors volt az egész, csak néhány napja szarakodik.
    Ja és ez vadi új játék, nem régi mentés modok nélkül.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.07.24. 20:13:46
  • horthy
    Pontosan arra gondoltam hogy nem szeretnék fosztogató lenni de azért szerenék pár küldetést megcsinálni ugy hogy Preston a szövetségesem maradjon legyen az melléküldetés bármi . Ha kell kitakaritom a Raider-ket Nuka-World-ből .
  • Andule
    Mit ertesz kielvezes alatt? Ha raider-nek allsz akkor elotte maxold a viszont Prestonnal h meglegyen a perk aztan azt csinalsz amit akarsz vele, ha nem akarsz rablonak allni akkor "csak" likvidalni kell a harom vezert. (Meg mindenki mast ofc) Az elmenyparkot ki lehet takaritani mindket esetben szepen. (Lehet szepeket karomkodni is boszen)
  • horthy
    Olvasgatom a netet külföldi forumokat is . Tehát ahhoz hogy Prestont a polgárört megtarhassam meg kell nyitnom az Open Season küldetést még mielőtt Fizztop Grille-be érek . Open Season-ba nyirom ki az összes fönököt gondolom . Csak azért kérdezem hogy csináljam mert ki is akarom élvezni a Nuka-World-et meg Prestont is meg akarom tartani és nem akarok feleslegesen játékorákat elcseszni .
  • SaGa
    5 karizma az nagyjából pont nem jó semmire. Se szemétkedni nem tudsz igazán, ahhoz túl sok, se békéltetni, behízelegni, mert ahhoz meg kevés. Úgy 7-8 körül jönnek meg azok a lehetőségek, amikor le tudsz beszélni valakit durvább módszerekről.

Sunsetjoy #9770

Ha nekem kellene a Minutemen ragozásával foglalkoznom, akkor egyes számmal tenném, mert ez egy „szervezet” neve, gyakorlatilag egy történelmi fogalom. Igaz, a szó eredetileg többes számú jelentéssel bír, de mint „hadrafogható egység”, egy van belőle, tábornoka is egy van. A Minutemen tábornoka, csatlakozz a Minutemenhez, te kértél segítséget a Minutementől, stb… Úgy kell felfogni, mint egy hadsereg, vagy egy hadtest neve. Pl a Haditengerészet, vagy a Légierő, a gyalogság. Az is egyesszám, pedig sok alegység, sokezer katonával. Szerintem. De nem kell velem egyetérteni feltétlenül…
  • krisztajo
    Hát ezt jól benéztem, köszi igazad van.
    Viszont a karizma részt nem értem, öt pontom van rajta mégsem sikerül semmi.
    Nem gondoltam, hogy ennél is több kéne.
  • Sunsetjoy
    Ebben egyetértünk, hogy nem kell mindent lefordítani. Mondjuk a minutemen fordítása nem hozzám fűződik, akkor még nem voltam benne, avagy vezettem a magyarítást. Utána meg azt nem változtattam meg.
    Most belegondolva viszont nekem a ragozás tette volna furává kicsit. Csatlakozz a Minutemenekhez, a minutemenek tábornoka, segítséget kérni a minutemenektől, pedig a Minutemen eleve többes szám, mégis úgy hívja a tagjait is.

Néha hajlítani kell kicsit a dolgokon, de ezen nem fogunk vitatkozni, csak egy véleményt szerettem volna olvasni.
  • Darun
    Én se értem, miért kell mindent leforditani. Egy kisebb összegbe le merném fogadni, hogy ha most szinkronizálnák a Mátrixot, Neoék tuti nekiállnának "Kovács ügynök"-özni. Emlékszem, mikor olvastam a Warcraft könyvet is (bár ne tettem volna), évekig nem tudtam, mi a rák az a Léguraföld, mig egyszer egy teljesen random pillanatban megvilágosodtam. És rögtön utána agyf@szt is kaptam, hogy ki volt az az agyoniskolázott, aki Lordaeron-t képes volt magyarra "forditani". És hállelúja, hogy a sztalkerből nem lett orvvadász!
  • SaGa
    Nem fordítanám nemzeti gárdának mert nem az. Nem fordítanám sehogy, az a nevük hogy Minuteman, nincs rajta mit lefordítani, ugyanis nincs rá magyar kifejezés, legfeljebb körülírás. A Dallas Cowboys-t se fordítjuk le.
    Igen, a Nemzetőrség áll hozzá talán legközelebb, de annak se teljes analógiája.

Egyszerűen nem kell mindent lefordítani. Én sem teszem a stalker könyveknél vagy modoknál. Lehet vele görcsölni, mindennek magyar megnevezést keresni, de nincs mindig értelme. Amit persze korábban már magyarítottak, azt átvettem, mert a játékosok úgy ismerik, úgy rögzült a köztudatban, de abból sem mindent, csak azt, ami közismert és értelmes magyarul. Van, amit jobb meghagyni az eredeti nevén, mert magyarra nem lehet átültetni, csak ha új szót kifejezést, szót alkotunk rá, akkor meg meg az eredeti pont ugyanannyira érthető magyarul, mint a saját csinálmány, ráadásul jobban visszaadja a hangulatot egy orosz vagy angol kifejezés egy olyan dologra, amire magyar amúgy sincs.
  • Sunsetjoy
    Ha a Minutemenek csoportját nem polgárőrségnek fordítanád, hanem mondjuk Nemzeti gárdának (hogy azokhoz áll közelebb szerinted), akkor a National Guard atomháború előtti szervezet FO4-ben (és más FO játékokban is) megtalálható helyszíneit minek fordítanád akkor?

A Minutemenek voltak az elődei a National Guardnak, de külön kell venni a National Guard of the United States szervezetet is (a való világban különálló, de együttműködő szervezetek).

A minutemenek ugyebár amerikai telepesek önszerveződő független milíciacsoportjai, vagyis a gyarmati mílicák egyik későbbi (nem a XVI. századi 1636, hanem már a XVII. századi 1774) elnevezése, csoportja.
    Vagyis hívhatnánk Míliciának is, a tagjait meg milicistának.
    A játékban a Minutemenek a régi, igazi, helytörténeti (Massachusetts) szempontból bíró minutemenek miatt nevezték el magukat így (a fegyverek és muskétaszerűek, az öltözék is hasonló), a játékbeli National Guard pedig a mai ismert Nemzeti Gárda megfelelője.
    Az amcsi kormányhivatalok és hadseregnemek nem egyszerűek :) Az egyszerűség kedvéért vannak polgárőrség néven illetve, az idegen jelentésű milícia helyett.
    Még egy ötlet most így felmerült, a Nemzetőrség.
  • Andule
    Ha visszaallitottad az aramot akkor no problem az utazas, addig szivas.
  • SaGa
    A Scrap everything és a különféle „expanded” modok rendesen tudják lassítani a világ generálását, ezek simán okozhatják.

krisztajo #9762
    Hogyne lenne perk a zárnyitáshoz. Locksmith a neve és a Perception ágon van. A meggyőzéshez meg a Charismát kell felhúzni minél magasabbra.
  • Kroki105
    Köszi, meglesem a modlistát. Ahogy emlékszem ellenség mod nincs fenn. Van építő, kinézet, ruha, fegyver... esetleg a scrap everithing... vagy van pl concord expanded, ilyenből 5. Majd leszedem, és kipróbálom nélkülük
  • Kroki105
    Nem hiszem hogy az a gond, volt hogy 30+ mentésnél is ment minden pöpecül, most 8at számoltam ahogy néztem, azért köszi a tippet.
  • krisztajo
    Help! Bocsánat, ha most teszem fel ezredszer a kérdést, de nagyon átláthatatlan számomra ez az új fejlődési rendszer.
    Hogyan lehet a zárnyitást fejleszteni, nincs hozzá perk és csak a kezdő zárakat tudom kinyitni.
    Illetve ez lenne a kérdésem a meggyőzéssel kapcsolatban is.
    Előre is köszi a válaszokat.
  • Irgum76
    nem tudom segít-e de én ilyenkor törölni szoktam a régi menésekből
  • SaGa
    Valami mod sokmindet akar bespawnolni a tájba.
  • SaGa
    Igen. Pont ezek miatt nem jó túl kicsit választani és úgy látom, a páros értékek a jobbak, mert úgy könnyebben számol.

horthy #9757

Sehogy. Ha banditának álltál, akkor Prestonék nem fognak kedvelni. Kivéve, ha felrakod a megfelelő modot, amivel miután elfoglaltad a Nuka Worldöt, be tudod hívni a Minutemaneket.
    Akik azért nem Polgárőrség, nem tudom, ki fordította annak, de ez egész más. Közelebb áll az amcsi Nemzeti Gárdához.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.07.23. 16:21:27
  • Kroki105
    Olyan problémám van, hogy a töltés baromi lassú lett ha kijövök valahonnét vissza Commonweathbe.
    Esetleg valami konkrét mod lehet a ludas, vagy valami beállítás ami ezt javítja? Van valakinek tapasztalata e téren?
    SSD van, szal az nem megoldás hogy vegyé olyat!
  • horthy
    Le tudná valaki irni mit és hogy kell csinálnom a Nuka World-ben hogy ne vesszek össze Preston-al a Polgárörség vezetöjével mert vannak településeim ( még az erőd hiányzik ) ? Azt irta valaki ki kell nyirnom 3 fönököt . KI és mikor adja be ezt a feladatot . Ja és milyen küldetéseket ne vállaljak stb mi a menetrend . Ja érdekes Nuka-World és Commonwealth között szabadon járkálhatok pedig valaki azt irta ha végeztem csak akkor jöhetek vissza .
  • Irgum76
    oh, hogy csesszem meg
    mindnek külön Keywordöt adtam
    csak annyit kell csinálni, hogy ugyanazt adod meg ehhh
    a hülye fejemet
  • Irgum76
    Hi,

egy nap keresgélés után szégyen ide vagy oda de kénytelen vagyok megkérdezni, hogy hogy lehet kategóriákat/alkategóriákat beállítani workbenchnél
  • Kroki105
    Ha survit játszol, akkor az ivás, zaba ideje is hozzáigazodik?
  • Dante73
    Köszönöm urak!
  • SaGa
    A mentésben benne van a timescale érték is, azaz megtartja. ha mentesz a beállítás után. Én inkább 6-ot javaslok, az annál kisebb értékek szoktak gondokat okozni, némely idő alapon számolgató script megőrülhet tőle.
  • ntex
    Konzolt előhívod 0-val (asszem, feltéve ha nem survival fokozaton játszol mert ott nincs konzol, külön mod kell hozzá hogy engedélyezve legyen) és beírod:

set timescale to X

Ahol X alapból 16, 1 perc alatt 16 perc telik el a játékon belül. Így értelemszerűen ha átírod 1-re akkor 1 perc a játékban 1 perc lesz a valóságban is. Aztán hogy ezt megtartja e a játék mentés kilépés után passz, ha nem akkor keresni kell valami .esp fájlt hozzá nexuson. 5-ös timescale-t javaslok első körben, de majd eldöntöd te :)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.07.22. 14:36:10
  • Dante73
    Kéne egy kis segítség. Áll már olyan szinten a magyarítás, hogy elkezdjem a játékot.
    Nos, én az ilyen posztap játékokat kikapcsolt "állandó futás"sal játszom. Marha hülyén néz ki, ha egy poszt apokaliptikus világban indokolatlanul szaladgálnak az emberkék... (Meg amúgy is, az RPG-ket általában)
    Ehhez kapcsolódna a kérésem. Így sajnos marha gyorsan szalad az idő, hogyan lehet lelassítani ezt a játékban? Hogy tovább tartsanak a nappalok... Valamilyen mod, konzolparancs, mindegy...
  • Irgum76
    áh tököm tele
    múltkor tutorial nélkül sikerült megcsinálnom az almenüket CK-ban most meg még tutorialt sem találok hozzá
    csak valami scriptet amit nem értek
  • Irgum76
    meg van nyuszis mod is azokat is lehet gyilkolászni :)
  • Kroki105
    Már mindenkit kinyírtál hogy a varjakat abajgatod?

A varjakról jutott eszembe, hogy van egy mod, ami tök fasza textúrákat ad a szörnyeknek, csótánytól a medvén át, majd az összesnek.
    crows and creatures
    Ha volt már, sry...
    Érdemes meglesni, mert külön-külön is beállítható amit cserélni szeretnél, ha valamelyik megtetszik. Egyedül a ghoulok nem jönnek be, arra a DECAY skint használom. Van hozzá külön "ijesztő hang" mod, nagyon bejön.
  • Irgum76
    tököm tele ezzel a szar CK-val
    valamit elcsesztem a workbench beállításoknál és ugrott minden amit előtte csináltam mert menteni csak egy rohadt aktív fájlba lehet
    jó én is hülye voltam, hogy nem csináltam backup-ot
    de lehet ebben a szarban törölni???
    mert rámegyek, hogy delete kiírja, hogy törölve de mégis ott van és megnyitható
    aszem mára befejeztem majd holnap frissült erővel nekidurálom magam
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.21. 18:34:52
  • SaGa
    A madarakat ütni felesleges, de le tudod lőni őket. Én azokat a nyervákoló sirályokat szoktam megritkítani, amikor a tengerparti settlementekenél járok. Mondjuk sok értelme nincs, mert hamar újratermelődnek…
  • coolpet
    Ejj srácok.
    Most ninja késes mukit fejlesztek, de valami zavar.
    Ha 3x megszúrtam, akkor hogy üt oda nekem úgy hogy eltörik a karom?

A másik, hogy a varjakat nem lehet megölni :( hiába ütöm, fémdoboz handja van és csak csipeget előttem ...
  • SaGa
    Természetesen nem tudja kiváltani, mert pl a patchekben lapuló scripteket, questeket nem tudja kezelni, csak az objektumok olyan adatait, amik az adatbázisból kiolvashatóak. Ha egy esp scriptelve old meg valamit, azt nem tudod módosítani vele, viszont ha valami értéket megváltoztatsz, ami a scriptnek bemenő adata, lehet, hogy félreszámol és emiatt problémát okoz.