11630
-
Although #9742 FO4Edit tényleg jó cucc, de úgy vettem észre nem mindig tökéletes a patch amit készítek vele van amiben nem helyettesíti a CK-t. -
Irgum76 #9741 Nekem meg az FO4Edit az segédprogram, a CK meg szerkesztő (bocs a félreértésért)
FO4Edit-el semmi gondom kb 10x gyorsabb mint a CK
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.21. 15:21:45 -
SaGa #9740 Nekem a FO4Edit az editor, a CK egy mod készítő fejlesztő eszköz… Ha abban is ilyen a keresés, az tényleg gáz…
-
Irgum76 #9739 most a Creation Kit-ről beszélsz vagy a FO4Edit-ről?
mert én CK-re írtam azt nem hiszem, hogy hobbiból fejleszti valaki ingyen -
#9738 Tehetném persze a végére a magyar szöveges esp kiterjesztésű fájlt, épp ez is lenne a lényege, ahogy leírtad.
Tehetném, ha LENNE. :D -
SaGa #9737 Ne bánts a kollégát, ennél nem lehet gyorsabb, hisz több mint százezer rekordot kell neki végignéznie minden egyes keresésnél úgy, hogy azok nincsenek indexelve. Ráadásul egy fillért nem kapott érte, de az Oblivion óta folyamatosan karbantartja, minden esp formátum változást követ és beépít. A scriptelési lehetősége pedig megfizethetetlen. Egy scripptel, egy kattintással össze tudsz rakni egy olyan patchet, ami pl az összes modban a horizon vagy a VIS sorteréhez igazítja a neveket, egy másikkal minden legyártható cuccot összerendel az AWKCR munkapadokkal és nem a vegyész munkapadon kell ruhákat gyártanod, stb…
Ha ezeket kézzel kell végigkattogtatni, napokig mást se csinálsz. Tudom, megtettem minden ezzel a motorral működő játéknál nemegyszer. -
SaGa #9736 Attól, hogy a fallout4.esm-hez kapcsolódik (máshoz nem is kapcsolódhat, hisz az abban lévő szövegeket módosítja, ha a DLC-két nem), amennyiben esp a kiterjesztése, nyugodtan teheted a betöltési lista legvégére, annyi történik, hogy ha a többi mod olyan részekhez nyúl, ami ebben át lett írva (nem csak a szöveg, hanem valami objektum értéke, helye, stb), az nem fog érvényesülni, az alapértékekkel fog megjelenni, de magyarul. -
Irgum76 #9735 Viszont aki kitalálta ezt a szerkesztőt egy szívlapáttal vágnám tarkón
ilyen böhöm lassú szart, beleőszülök mire ki tudok próbálni egy-egy változtatást
de aki a keresőmotort írta hát az meg szeretkezzen egy szupermutánsal vagy nem tudom mi járna neki
bazz beírnám, hogy pl.:Cloth erre az összes "c"-betűst kilistázza (nem épp gyorsan) és csak azután tudod folytatni a keresett szót
ehhh
mindegy haladok :) ha minden jól megy ma megleszek vele -
Irgum76 #9734 Hála és köszönet!
minden megy faszán felteszem a modot leszedi az értékeket
ha meg kikapcsolom visszaáll eredetire nagyon pipec! :D
a modell lopással viszont gondban vagyok csak akkor működik ha az eredeti mod is telepítve van
ugye ott van beállítva a path és azt nem tudom módosítani
hagyjam a francba a customised workbechet vagy írjam oda, hogy szükséges hozzá a másik mod ,vagy van valami trükk amivel mégis ki lehet lopni? -
Irgum76 #9733 Hú szívesen segítenék de abszolult noob vagyok még a CK-ben
néztem egy csomó tutoriált (jó olyan sokat nem mert nincs túl sok hozzá YT-on) így pár dolgot megtudok csinálni
de ilyen fájlrendszeres izé nem hiszem, hogy menne
biztos lesz valaki aki profi a témában -
#9732 Nekem (vagyis inkább a magyarítás projektnek) egy strings-mod kellene majd. Elvileg leírták nekem, hogy kell a CK-ban megcsinálni, de nem úgy működött, ahogy kellett volna. Vagyis inkább sehogy:D Az ismertető még megvan, csak nem megyek el rajta:)
Ugye azért kellene mod belőle, hogy a load order végére rakva nem írkálnák felül a modok a helyszínek, párbeszédek, küldetésismertetők és hasonlók szövegeit, párbeszédeit. Jelenleg ugye a magyarítás a load order első helyén álló Fallout4.esm fájlhoz kapcsolódik, és minden mod utána töltődik be...
Meg ugye a konzolos verziók magyarítását is csak modon keresztül lehetne majd megoldani, nem fájlmódosítással. És konzol-modot meg úgy lehet leginkább csinálni, ha van már modod :) -
Although #9731 Nincs vita vagy ő nem személyeskedett, ilyesmi nem érdekel amit te csináltál abban a hsz-ban amire reagáltam az átlépte a határt. Fogd vissza magad mert ha így folytatod az életben csak ellenségeid lesznek. Hidd el olyan mondja neked akit nem izgat hányan vannak más véleményen és aki Fredet már párszor elküldte a francba. De amit te csinálsz az nettó hülyeség ez egy normális topic, normális emberekkel te meg belerúgsz mindenkibe akibe lehet. Ha úgy érzed Irgum megbántott akkor nevess rajta, tanuld meg ezt tényleg. Itt nem trollok irkálnak. Akkor is ha úgy gondolod belegázoltak a világodba. Szerk: Jó tanács.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.07.20. 21:08:34 -
Irgum76 #9730 köszi ezeket már kikísérleteztem megy minden almenük, receptek, enchantok
kivéve az egyedi workbenchet az valószínűleg bug nexus forumon is csomóan írták, hogy minden oké amíg le nem cseréled a modellt onnantól láthatatlan lesz
de van akinek ez is sikerült majd megpróbálom onnan kilopni (nem túl szép/fer megoldás de hát ez van)
meg Pm-et küldtem neki, hogy árulja el a titkot de szerintem már nem jár a nexusra
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.20. 21:03:02 -
SaGa #9729 Ha átgondoltan csinálod, nem fog összedőlni, de figyelj, mert egy ilyen képességnövelő tárgy elkészítéséhez több dolognak is meg kell lennie. Először magának a képességnövelő tulajdonságnak. Aztán annak a munkapadnak, ahol hozzá tudod adni a tárgyhoz a képességnövelő tulajdonságot. Kell a recept, hogy miből gyártható. Kell a „keyword”, amivel hozzá tudod rendelni a munkapadhoz. Kell a recept gyűjtőcsoport, amivel meghatározod, az adott munkapad melyik „ágán” tudod legyártani az értéknövelt tárgyat. Stb… -
Irgum76 #9728 még egy mosodát akartam csinálni de nem jelenik meg a mosó-szárító gép mint workbench
szerintem poén lett volna talán ha majd működik a 3ds Max plaginnal megoldható lesz
ott a tiszta rucit +1 karizma és +1 intre tenném
a koszosat meg +1 karizma és +1 end-re -
Irgum76 #9727 köszönöm, klafa
Újabb kérdés és egyben válasz Krokinak is:
egy olyan modot szeretnék csinálni amivel upgradelni lehet sapkákat, ruhákat (tudom van már hasonló az Armorsmith Extended)
először arra gondoltam, hogy upgedelni lehessen a szemüvegeket és a kendőket is de az meg ahhoz vezetne, hogy mindenki szemcsivel meg kendővel rohangálna (mondjuk én így tolom)
szóval a szemcsiket nulláznám és a kalapokra tápolnám át alapból
aztán ezt lehetne még fejleszteni workbanchnél plusz páncélzattal és karizmával illetve ha karizmás a cucc akkor más értéket
csak annyira, hogy ne keljen átöltözni ha vendorhoz mész karizma szettbe
igaz én nagyon szexynek érzem magam amikor férfi karakterem felveszi a piros flitteres ruciját a divatos napszemcsijét és a hozzá illő parókát és az NPC-knek is bejön de hát azért jobban örülnék ha inkább kihagyhatnám ezt az opciót
az Armorsmith Extended csak páncélt ad a ruhákhoz véleményem szerint brutál sokat szóval ez egy jóval gyengébb verzió lenne első szinten kb +5/+7 ami kb egy gázmaszknak felel meg
na és a kérdés: ha ezt a trükköt megcsinálom akkor tudom alkalmazni a modban?
nem fog összedőlni a játék? -
SaGa #9726 Ilyenkor az a legegyszerűbb és még csak a Creation Kit se kell hozzá, elég a FO4edit, hogy fogod az eredeti objektumot (szemüveg) a Fallout4.esm-ben, jobb klikk, copy override egy új esp fájlba, abban törlöd a rekordjából az EITM object effect mezőt és elmented, majd a játékba ezt az új esp fájl betöltöd a többi esp után.
A CC-ben is hasonlóképp kell, másolatot kell készíteni az eredetiről, csak ne írd át sem a nevét, sem a object ID-ját, akkor ugyanazt az objektumot fogja belementeni a te mododba, csak már a képessége nélkül. -
Kroki105 #9725 De az miért baj, hogy rajta van? Vagy ez mihez kell? (amúgy gőzöm sincs hogy kell, csak érdekel)
Egy teljesen vaksi, barátságtalan pápaszemes hős a cél?
Itt egy fasza szemüvegmod: radban
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.07.20. 19:13:20 -
Irgum76 #9724 gondolom annak nem örülne a progi ha mainben kitörölném az enchanting-ot -
Irgum76 #9723 Na lehet már kérdeztem
de nem tudom hogy tudok world itemet visszatápolni Creation Kit-ben
konkrétan az összes szemüvegről leszeretném venni a Karismát és a Perceptiont
hogy csak dekorációként lehessen használni
azt hiszem félálomban láttam már ehhez tutoriált de akárhogy keresem nem találom -
horthy #9722 Fallout 4 Nuke World küldetésben hová tudok " lecuccolni " ahonnan nem tünnek el a cuccok ? Ház lakhely stb most kezdtem az addont
-
Irgum76 #9721 na erről ennyit (válasz a privimre)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem gondolod, hogy én ebből a hülyeségből egy szót is elolvasok. :) Kopjál már le. Mert ezzel csak azt bizonygatod, hogy sikeresen felbasztam az agyadat és rossz érzést keltettem benned. Bántottalak. :) Mellesleg VPN-ről írok. Nem lehet bannolni. :)
más célja nem is volt
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.20. 16:35:49 -
#9720 Kroki, és a többiek...
Hagyjátok már ezt a repülő paradicsom múmájer kis köcs...öt.
Mióta betette ide a "lábát", csak a flém megy. (Ennyit arról, vajon kinek lehet a hibája...) Írogasson a képzeletbeli másfél, meg hét millás vasairól, kit izgat? Körbe kell röhögni, de azt is magunkban. Valami kis figyelemhiányos 13 éves vérpistike. Én is voltam az, én is ilyen fasságokat beszéltem annyi idősen.
UH, szerintem az a hülye, aki válaszol neki... Szétcsesszük a topicot.... -
Kroki105 #9719 Elképesztő...
Nem a mod feltelepítése okozza a problémát nálam te pár szinttel felettünk lebegő géniusz. (Ezt te írtad lentebb, nem én találtam ki Mester.) Azt írták itt a fórumon, crashelhet a játék ha ezt a modot használod. Nekem sokszor csinálta, így az új játékomban csak olyan modokat használok, aminek még csak véletlenül se olvastam crash-t a topicjában, vagy bárhol. Lehet hogy én vagyok a hozzá nem értő, de most minden ok egyelőre, nem lép ki a játék. Inkább fegyvert bontok szét. Ami mellesleg nem rossz dolog, ha megvan a scrapper (vagy mi) perk, tök sok alapanyag jön. Meg inkább átmentem építkezni máshova, elvégre van egy rakat telephely a játékban.
Azon agyalok már napok óta, hogy veled inkább együttérezni kell, nem elküldeni a rákba. Próbáltam segíteni amiben tudtam, te persze lecsalóztál (a konzol miatt), nem kommentáltam. Pár nappal később itt ömlengsz hogy milyen nagyszerű a konzol parancs, erre (vicces formában szmájlikkal(tudod, a röhögő szmájli ezt próbálja elérni)) reagáltam, hogy néhány napja még nem így vélekedtél. Az egészben a legmókásabb az volt, amikor a saját idézetedet sem ismerted fel, az idézőjelekről nem is beszélve.
Szóval jó lenne ha most már abbahagynád az észosztást (inkább próbáld meg megtartani magadnak az összeset, jobban járnál), és keresnél jobb szórakozást annál, mint hogy szétbaszod a topicot.
Ne reagáljál, én is megálltam jó párszor! Elköszöntél, szevasz.... -
Irgum76 #9718 privátban folytatom mert látom nem érted, hogy teleszemeteled a topikot viszont én sem tudom szó nélkül tűrni a baromságaidat
csak annyit még ide, hogy kb 2 éve jártam itt utoljára az SG-n nincsenek még ismerőseim se nem, hogy barátok
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.20. 09:32:44 -
Flyingparadise #9717 ""PiszkosFred #9658 válasz privát ma, 22:09
Oke, akkor itt fejezzuk be ezt, koszonom! :) " 23 óra 20 perc tegnapelőtt. ERRE--
1.:'rengeteg személyeskedő hsz-t tudnék tőled idézni amiket ignoráltam és próbáltam a lényegi részével foglalkozni és normális hangnemben segíteni, válaszolni
a #9650-es kommentedet elég visszaolvasnod ha abban nem találsz személyeskedést akkor a hiba nem az én készülékemben van ráadásul indokolatlanul mert én bicskanyitogató stílusod ellenére mindig normális voltam veled"
2: ez még érdekelne, hogy kire, mire gondolsz:
"Erre kapok innen egy tanácsot, minek eredményeképpen, bár ez nem biztos de nagy esély van rá összeomlik a karakterem."-amúgy kroki...
3.ja egy kérdés motoszkál egy ideje a fejemben:
az általad oly nagyra tartott puska ami kijelzilootolt-lootolatlan hullákat
szerepjátékos szemszögből milyen magyarázatot tudsz erre adni?-imádom azt a puskát-bizony mindenki tudja ha sok szereplővel megy a harc, nem pedig normálban ahogy te nyomod akkor néha vannak 10 perces fightok ide futsz oda futsz npc-k ide mennek oda mennek van vagy 30 holttest sötétbe lootold ki az összeset... irtó hasznos, ezért is egyre népszerűbb a puska. Nyomtál te már egyetlen fightot is high respawnal? Talán próbáld ki utána milyen lootolni és milyen érzés rohangálni 10 percig a sötétben mert az egyik elit egy bokor aljában feküdt meg és nem találod pedig lehet pont a leendő kedvenc fegyvered van nála...
4. egy kimaradt a francba elszállt a kommentem
szóval:én így játszom te úgy most téged miért érdekel, hogy én nem very hardban tolom 150 moddal
engem se érdekel te hogy játszol
5.ja ez meg:
"De amúgy te valami tanárbácsi vagy? Nagyon imádod kioktatni az embereket"
nélkülem nem tudtad volna feltápolni a karaktered mert azt sem tudtad mi az a konzol...
de ezeket ahogy te sem én sem flémből írom....
6:de már engem is kurvára fáraszt ez az egész, hogy félreferdítesz dolgokat és olyan szavakat adsz a számba amiket nem írtam én meg magyarázkodhatok miatta
7:ismét duplázok elnézésedet kérem kedves Flyingparadise
azt elfelejtettem mondani ha dekorációként raksz ki pl.: fegyvert a gun shopba vagy drogokat az orvoshoz azokat ellopkodják, leverik
ha ilyet akarsz használd az OCDecorator-t azzal az összeguberált cuccaidat tudod statikusan lerakni nem tudják elvenni, leverni
ja és figyel oda ha vendornál adsz el páncélt akkor célszerű karizma szettet felvenni
nehogy véletlenül a kedvenc páncélod add el ments előtte vagy tedd azt is bőröndbe
És ez még nem is az összes. Szóval jól betartottad amit az elején mondtál. :) Persze muszáj volt reagálnom, de ki kezdte megint? Na ki? Te!!
Ezek után ne haragudj de nem tudlak komolyan venni mert semmit ér a szavad. AZ oké, hogy mivel régebbi fórumozó vagy a haverjaid Neked adnak igazat de attól még nincs és csak egy gyökér vagy szerintem. Még azt se mered elmondani mi a munkád. :)
Ezennel elbucsúztam mert egyáltalán nem érdekel az elfogult véleményetek. Sziasztok! Jó játékot a kommodorjaitokkal. :))
Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.20. 09:07:29 -
Irgum76 #9716 Na a billiárd asztal projekttel egyenlőre ott tartok, hogy sehogy :(
amit kinyertem a New Vegasból nem jelenik meg "too old" kipróbáltam másik objektel úgy működött
amit találtam free (igazából csak saját használatra...) rulettasztal obj meg nem sikerül importálni NifSkope-ba
remélem következő hévégén jön haver aszt nullázuk a rendszert és 3ds Maxban már egyszerűbb lesz
melóhoz is kéne :(
még a Blender-t próbálhatnám felrakni de az kb olyan mintha hátrakötnék a jobb kezed aszt úgy szerkessz
minden tiszteletem azoké akik képesek használni
szóval jövőhétre talán lesz
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.20. 08:41:16 -
Irgum76 #9715 azért van benne játékkal, modokkal kapcsolatos érdemi rész is
ember legyen a talpán aki ezeket kiszemezgeti
Flyingparadise-nak is normális hangnemben válaszoltunk a játékkal kapcsolatos kérdéseire (stílusa ellenére)
erre ezt kapjuk...
-
#9714 Tényleg kéne a HG, hogy törölje a sok szemetet, ami itt felgyűlt a napokban.....
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.07.20. 06:59:23 -
Irgum76 #9713 Coolpet:
részemről sajnálom és elnézést kérek minden normális fórumozótól
Többet csak a játékkal kapcsolatban írok (ahogy eddig is próbáltam) -
Flyingparadise #9712 Én már 9700-nál elköszöntem de nem hagynak elmenni. Nem szeretem az igazságtalanságot. Főleg a Bratyit ami ezt az országot tönkreteszi.. Mellesleg nem én offolok még az sem off. hogy min játszok. :) Persze becsúszik egy vagy kettő nem tudom kikerülni de ha az utolsó két oldalt nézzük akkor irgum 26 én 5. Főleg Irgum csinált még egy olyat is, hogy egymás után nyolcszor beírt 10 percen belül...
Amikor én ugyanezt megcsináltam, csak 2 nap alatt és hatot akkor mindenki fel volt háborodva...
Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.20. 06:38:24 -
#9711 Stop.
Érdemben nem tudok a játékról olvasni, mert tele van szemetelve a topic.
Köszönöm! -
Flyingparadise #9710 Azt csinálom amit mindenki csak szeretne. Főleg itt. -
Irgum76 #9709 na most, hogy így kiteregettem a lapjaimat elmondhatnád te mivel foglalkozol ilyen habitussal mint neked van
másfél millás tévé, 7 millás játékszer
sárgulok az irigységtől :(
-
Irgum76 #9708 bocsásd meg nekem, hogy nem reagálok fél percen belül
tudod reggel van kv, cigi, pisi
de, hogy érdemben válaszoljak nem mintha rád vagy topkhoz tartozna
szomáliai menekült buddhista szabadulóművész vagyok -
Flyingparadise #9707 Ja és ilyen felbontásban high spawn meg 198 mod mellett meg se rezzen a kép a 7 mikás LG oleden úgyhogy.... lehet sárgulni gyerekek -
Flyingparadise #9706 Moddolásba pedig meg tudtam csinálni amit Kroki nem. Inkább ilyen fegyvereket szerel szét, hogy legyen helye. :) -
Flyingparadise #9705 Jé még mindig nem vered a melled. Innentől kezdve el se hiszem bármit írsz. :) Zéró vagy a számomra fogd fel nem is idegesítesz csak röhögök rajtad, hogy 43 éves korodra milyen jellemed van. -
Flyingparadise #9704 Arról dumálj mivel keresed a kenyered... -
Irgum76 #9703 hiányozni fogsz :sírós smájli: