11630
  • Kroki105
    Szerintem 2 pont nem a világvége ha ez neked ilyen fontos. Főleg hogy itt nincs szintkorlát ahogy olvastam, lvl500 is lehetsz, ott meg tuti már meglesz minden perked. Már ha nem unod meg addigra.
  • Kroki105
    Igen, köszi, közben én is olvasgattam a neten a témában. Szerintem a csaj arra gondolhatott, ami a házban fölhalmozott cucc van, az az enyém. (Ezt állja a cittty) WC kagyló, ládák, kanapé... persze csak egy tipp.
    Ami pofánvert ugye, hogy semmi karaván nem kapcsolható, ahogy írtad. A másik már a földre is vitt, csak bútort és dekorációt lehet építeni. Hát az ugye nekem túró, úgyhogy beszerváltam ezt: Rebuilt home plate
    Ezzel már falak is húzhatók. Volt olyan is ami karavánt enged, de ahhoz láttam CTD-s hozzászólásokat. Az igazsághoz hozzátartozik hogy ezzel is volt egy, de már mindegy, fele kecót felhúztam. (Kialakítottam a mosdót, és a konyhát, az elsőt berendeztem, épp a világítás cuccokat lapoztam az SKM -ben, és crashhhhh. Szerintem valamit rosszul raktam föl, nem tuti hogy a mod a hibás. Közel volt hogy megfejelem az asztalt, mert bazi rég mentettem )
    Láttam olyan modot is, ami egy teljesen berendezett, bebútorozott házat adott (állati jól néz ki), de hát ugye abba semmi poén. Én akarom felépíteni.
  • SaGa
    Azt én is kipróbáltam, de túl sok a CTD vele és ezt a mod ismertetőjében is írják. Akkor dob ki, ha olyan pontra generál új ellenfeleket, amihez nincs meghatározott bejárható útvonal a játékban. És ez elég gyakori a tapasztalataim szerint, függetlenül a Horizontól. Ha csak az alap, modolatlan játék van fenn, akkor nem vészes, de bármit használsz, ami módosítja a világ celláit, máris előjönnek.

Kroki105 #9846
    Igen, a titkárnő mond valmi olyat, hogy meg lehet venni a berendezést, de még nekem se sikerült. Arra számítottam, hogy meg lehet venni valahol, mint a Skyrim házahioz, de senki se árulja, vagy csak én nem találtam meg. Ráadásul az a workshop el van zárva a világtól, karavánt se lehet hozzá küldeni, csak spéci moddal.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.07.30. 16:16:04
  • Sunsetjoy
    Én most fogok az 1. szintre rakni, mert van olyan mod, amivel anyag-specifikus scavenger stationokat lehet építeni, de kell hozzá a scrapper 1-es. Be lehet állítani, hogy csak acélt, csak fát, csak szövetet, stb. gyűjtögessenek.
  • coolpet
    Alternatív megoldás, mivel megvan minden attribom hozzá, rakok 2 pontot a scrapperre, és a pipboyban komponens nézetben betaggolok minden alkatrészt. Így világítani fog. Bár nem tudom megéri e 2 pontot rááldozni a scrapperre.
  • coolpet
    Néztem őket, de nekem olyan kell, ami scrapper perk nélkül is világíttat minden felvehető tárgyat.
    Ez a scrapbook arra jó, hogy ha meg lenne a scrapper 2 perk, és betaggolok minden komponenst, akkor úgy működne ahogy szeretném :)
  • Sunsetjoy
    Keress rá "scrapper" kulcsszóval a modok között. Vannak ott bővítők, gombra ki-bekapcsolódó scrapper perk világítás, bárhol scrap, stb.
    Meg van egy Scrapbook nevezetű, ami mondjuk nem olyasmi, de az előző módon nem találja meg (scrapbook)
  • coolpet
    Nekem olyan mod kellene, hogy gomb megnyomására világítson a környéken levő összes fellelhető tárgy.
    Van skill rá, hogy a megjelöltek világítsanak, de nem akarok abba az irányba elmenni.
  • Alanw
    net kikapcs...de nem letilt....valamely mentes betoltese net visszakapcs par probalkozas utan rendbejon....
  • Irgum76
    Vivid Weathers-nél van arra lehetőség, hogy az éjszaka ne legyen olyan baromi sötét?
  • Irgum76
    örülj neki nem kell a modokkal tökörészned
  • Dante73
    Sajnos, Sunset nyert...
  • coolpet
    Módok nélkül indítsd el.
  • Irgum76
    próbáltad modok nélkül indítani?
  • Sunsetjoy
    Pedig ez pont úgy tűnik, mint amire a nettiltás a megoldás... Próbáld fullba kihúzni a netkábelt a játék indítása előtt. Annál jobb tűzfal nincs. Ha úgy elindul, akkor a tűzfalas letiltás nem volt megfelelő.
  • Dante73
    Az általános tippeket próbáltam, mint letiltás tűzfalon, mentés törlése stb, de nem segít Egyik pillanatról a másikra nem indul. Mikor kiírja, hogy nyomjak gombot, megnyomom, erre kilép. Win nem frissült, programot nem telepítettem a gépre.
    Tippek, ötletek?
  • Kroki105
    Már többször megszereztem DC-ben a saját házat, de még sose építgettem bele. Ezt össze lehet kötni más településsel, vagy nekem kell belehordani az építéshez kellő anyagot? Ez hogy működik?
    A titkárnő hablatyolt valamit hogy a város állja a berendezést, de lehet hogy én értettem félre.
  • ntex
    Köszi ezeket a tippeket is. Régebben a War of the Commonwealth-et használtam spawn növelésre, nem tudom az menni fog e majd vele.
  • SaGa
    Az attól függ, mit akarsz változtatni a világon. Ha csak a Horizont teszed fel, marad az alapjáték plusz a DLC-k, csak alaposan áthangolva az egyensúlyokat. Ha rákeresel a Horizon szóra a nexuson, láthatóan több nagy quest modhoz is készítettek horizon patchet. Meg fel lehet mellé tenni olyan quest modokat is, amihez ugyan patch nincs, de hogy ne keveredjenek nagyon a dolgok, érdemes a F4Edit-hez hozzáadni Pra scriptjeit és a Horizonifiert ráfuttatni minden más modra, amit használsz és nem illesztett a Horizonhoz. Ez ráteszi a tárgyakra azokat a névmódosításokat, kulcsszavakat, amiktől beleillenek a Horizon szorterébe és gyártási módosításaiba. Bár egy hibát találtam benne, valamelyik verziótól a tisztított vizet (==) előtaggal látta el a Horizon fejlesztője, a script meg lecseréli valami másra, így nem az ételek és italok, hanem az alapanyagok között jelenik meg az inventoryban. Más problémát a scripteknél nem találtam. Fontos, hogy a Horizon saját szorterrel bír, így a VIS és hasonló szorterek használata kifejezetten tiltott vele, csak összekutyulnak mindent. És ne használd a BOSS-t a Horizon mellett. Végig kell nézni a modok leírásait és kézzel összerakni a sorrendet, a Boss csak összkutyulja. Érdemes tanulmányozni Biraitbec, és Mortecotic leírásait és modsorrend listáit. Ők alaposan ellenőrizték saját listáikat, stabil lesz a játék, ha betartod az ajánlásukat. Az első az, amihez simán oda lehet passzítani a Horizont is, a másik kettő az Unbogus overhault használja, de ha azt kihagyod és a saját, ehhez illeszkedő patcheiket, akkor a sorrend alapján össze tudsz magadnak rakni egy Horizonos készletet is. Tovabbi nehezítésnek pl ajánlott a Pack Attack, jobb AI-t ad az ellenfeleknek, ráadásul általad szabályozható módon további támadókat ad a csapatokhoz és az új verziói már Horizon kompatibilisek.

Tegnapi élmény: feltettem az Immersive Gunners Plaza modot, ez feltölti a GNN plazat emberekkel, a környékét is, nem az a négy-öt szerencsétlen lézeng ott, a Pack attack pedig megduplázta ezt a mennyiséget, így kb ötvenen kódorogtak körülötte, sokat kellett futni, míg sikerült a környéket annyira kitakarítani, hogy el tudtam járkálni mellette Egret Tours Marina és Jamaica Plains között. Egyszer még sikerült a közelben tanyázó supermutikat és a child of atom kultistákat is rájuk húzni, de így is maradt épp elég gunner, hogy ne legyen egyszerű a dolog.

Viszont egy korábbi kedvenc modomat, ami több egymással is harcoló raider klánt tesz a játékba, kivettem, mert pl pont itt a plázában, mire odaértem, kiirtották egymást, nekem meg maradt pár sebesült, akiknek a fele ráadásul szövetséges vagy semleges felém. Az is érdekes azzal a moddal, hogy megtámadják egy falumat a raiderek, először egymást irtják, a maradék lerohanja a falut, a parasztok mindenkivel ellenségesek, de én nem lőhetem ki azokat, akik nekem épp akkor szövetségesek, vagy semlegesek, mert azzal magamra uszíthatom valamelyik nagy frakciót is (egyes klánok velük is szövetségesek, ki ezzel, ki azzal), ami általában nem túl jó ötlet, míg eléggé bele nem mentél a küldetésekbe. Emiatt hullottak a settlerek mint a legyek, én meg csak nézhettem, hogy le tudják-e nyomni a raidereket vagy sem. Szóval látványos és hangulatot ad a játéknak a mod, de most nem illeszkedik az elképzeléseimbe.

Van egy másik script is Pra csomagjában, ami arról szól, hogy az AWKCR-t és a Horizont illeszti össze. Egyrészt a kémiai munkapadon készülő ruhákat és egyéb nem oda illő dolgokat az AWKCR munkapadjaira teszi át, másrészt igyekszik a Horizon gyártási szerkezetéhez is illeszteni a dolgotak, de úgy látom, ez nem teljesen jött össze. Ha főleg olyan modokat teszel fel, amiknek van Horizon patche, ezt a scriptet inkább ne futtasd rá semmire, úgy látom, vagy megduplázódnak (lesz az AWKCR munkapadon is és a Horizon munkapadján is gyártási lehetőség), vagy összezavarodnak és fele ide, fele oda kerül. Bár zavarni szokott, hogy a lusta modderek mindent a kémiai laborhoz csapnak hozzá, de azt a néhány cuccot, ami kicsúszott a Horizon felügyelete alól inkább elviselem ott, mint tele legyen minden munkapad fölösleges duplikátumokkal.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.07.29. 14:13:49
  • ntex
    Köszi, valszeg akkor én is a Horizonnál fogok maradni, majd meglesem miket lehet még hozzápasszírozni. Egyelőre a F3-at nyüstölöm még bőven van mit tenni benne, de majd lassan elkezdem ehhez is összeszedni újra a modokat. Volt anno egy 10-15 kisebb nagyobb modból álló gyűjteményem de az a HDD-m meghalt és azóta nem F4-eztem, nem is követtem a modokat így valszeg érdemes lesz újra szétnéznem Nexuson.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.07.29. 13:14:54
  • SaGa
    Többféle modkészlettel kísérleteztem az utóbbi hónapokban és a Horizon tűnik a legátgondoltabbnak, így vissza is tértem hozzá. Van saját építő mod komponense is, saját patche a Homemakerhez és a Scrap everythinghez. Meg számtalan más modhoz készítettek patcheket lelkes játékosok, de ezek mindegyikét érdemes egyenként összenézni. Az 1.5 Horizon verzióval komoly változás volt a mod struktúrájában és világlátásában, így az annál korábban készült patcheket nem biztos, hogy érdemes használni, mert azok még a korábbi változathoz illeszkednek valamennyire.
    Az biztos, hogy jóval nehezebb lesz tőle a játék, főleg, hogy survival szintre van kihegyezve. De sokkal átgondoltabb is, kiegyensúlyozottabb. Nem fogsz minden „legendary” büdösbogárban fatmant vagy gausst találni. Az kereskedelem, a falusiak munkával ellátása is át lett szabva alaposan, ahogy a személyes felszerelés készítése is. Komolyabb fegyverek gyártásához nem elég a saját, pontok alapján beállítható perk készleted, meg kell hozzájuk találni a megfelelő kézikönyveket, vagy ki kell képezni a faluban egy megfelelő mérnököm, műszerészt…
    Az elején a két legfontosabb perk a vadász és a túlélő. Ha ezekre nem teszel rögtön az elején egy-egy pontot, éhen vagy szomjan halsz, még mielőtt elérnéd Concordot.
    Próbáltam összeházasítani a Sim Settlements-szel, de egyre inkább hajlok rá, hogy jobb őket külön használni, nem keverni. Erősen eltérő a település fejlesztési elképzelése a kettőnek.

Kipróbáltam az unbogous fallout overhault is ez alapján, de túl erős lett tőle a karakter. Pl a gauss puska nagyjából egy gránátvető hatásával ért fel, ha eltalálta a célt és más, szerintem túlspilázott dolgokat is hozzáadott. Nem volt benne semmi kihívás.

coolpet #9841

Ezek modifikációk, amiket a páncélfejlesztő munkapadon tudsz hozzáadni az alap páncéldarabhoz. De találni is lehet, ahogy fejlődik a karaktered, úgy fejlődik a található cuccok minősége is.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.07.29. 12:24:58
  • coolpet
    Na frankó.
    Akkor már csak 2 kérdés:
    A normál, sturdy, és heavy azokat lehet gyártani, vagy találni kell? Vagy esetleg egy mod adja hozzá hogy normál vagy heavy lesz?

Van befolyása a lopakodás sikerességéhez az hogy normál vagy heavy variánst hordok?
    Be van festve miden tagja shadowedre.
  • Sunsetjoy
    Ott már van különbség :)
    Általánosságban a sima leather jobb, mint a raider. Alapban és fejlesztve is.
    http://fallout.wikia.com/wiki/Leather_armor_(Fallout_4)
    http://fallout.wikia.com/wiki/Raider_armor_(Fallout_4)
  • coolpet
    Én az armorról beszélek nem az aláöltözékről :)
  • Sunsetjoy
    A sima leather (nem leather ARMOR) és a raider leather (illetve a más nevű FH-módú Trapper leather) tök ugyanazt tudja, csak máshogy néz ki, bőr páncéldarabok összeillő aláöltözésének való.
    http://fallout.wikia.com/wiki/Road_leathers
    http://fallout.wikia.com/wiki/Raider_leathers
    http://fallout.wikia.com/wiki/Trapper_leathers
  • ntex
    Próbálgatott valaki balance modokat ami mélyebben belenyúl a játékba? Olyasmi mint a Fallout 3-hoz az FWE mod, van F4-hez is hasonló? A Horizon-ról tudok, csak a lehetőségekre vagyok kíváncsi, aztán majd eldöntöm melyiket fogom felrakni. :) A Horizonról egyébként mik a tapasztalatok? Érdemes feltenni úgy értve hogy kiforrta már magát a mod nagyjából?
  • coolpet
    A HUDframework kell hozzá és a survival mode widgets.
    De ez is csak az éhséget, szomjúságot és fáradtságot mutatja.
    Ezt látom kis ikonokban is ha kell.
    Olyan kellene ami azt mutatja, hogy mekkora az esélye a kialvatlanságnak, betegségnek, letargiának...
  • Andule
    Igen, elmeletileg egy (asszem RR) quest viszont oda ami persze hajlamos "bebugzani". (De szep magyar szo :D )
    Utobbit esetben egy save+load tobbnyire megoldja a dolgot, lehet h normal allapotban is csak ez tortent veled.
  • coolpet
    Még egy kérdés:
    Láttam valami olyan módot, ami survivalban kimutatja mennyire vagyok éhes, szomjas, fáradt, mennyire nagy a fertőzés esélye.
    Ilyen sávokban mutatja.

Nem tudja valaki a nevét?
  • coolpet
    Bőr cuccokat hordok, leather armort.
    A sima és a raider leather között mi a különbség?
  • Irgum76
    Na klafa végre bekerült az "új" videokártyám itt porosodott már lassan egy éve egy vödör koszt kisöpörtünk a gépből
    patyolattiszta rendszer egész éjjel telepítettem a szarjaimat
    erre Fallouthoz pakolnám vissza a modokat és egyszer csak eltűnek Sanctuary házfalai...
    na mondom faja don' panic uninstalláltam a Scrap Everything-et visszajöttek a falak meg a dzsuva is amit kitakarítottam
    újra telepítettem az egész játékot, töröltem az ini-ket dettó eltűnik minden
    aztán rákerestem, hogy ilyenkor mi van hát szopás ez az egyik mellékhatása a Scrap Everything-nek néha eltűnik ez-az
    mindenki a Spring Cleaning-et ajánlja helyette de ez már tavaszi eső után köpönyeg...
    legalább is nekem
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.29. 07:24:27
  • Kroki105
    Nyugi, nem vettem a lelkemre
    A csajok nem a börtöntartozékok, hanem a testőrök. Bár igazán sok dolguk nincs. A P90 szétdarál mindent, kicsit op, de hát ez van, szinte egész Commonwealth Nora ellen van, csak kicsit javítottam az esélyeken. Lassan kimaxolom mindkettő "szeretetét". Nemrég megleltem Valentine-t is, valószínű ő jön majd helyettük.

Találtam egy új armorosruhás cuccot, nem volt nehéz ugye, mert a nexus főoldalán van.
    shino msg
    Ez is katonás gúnyát ad a karakternek. Sajna csak női verzióba van. Ahogy kipróbáltam ez is moduláris, 6 fajta terepszínnel. Zöld meg kék az azért nem tuti hogy elrejt... De ez is CBBE-s.

• Irgum76
    ott a szmájli a végén
    csak a szadó cica szerkós lányok miatt mondtam :)
    (csak nem tetszenek az itteni szmájlik maradok old schoolban)
  • Kroki105
    Nem sikerülhet minden tökéletesre....
    De most miért, mert ketten láncra vannak verve? Problémás esetek...
  • Irgum76
    Hmmm ez tututi börtön?
    mert én inkább valami szadó városra tippelnék :)
  • coolpet
    Sziasztok!

Hogy jutok be oda ahol a synth leader pötyögött a terminálon itt?

Quest kell hozzá?
  • Kroki105
    Pár oldallal ezelőtt linkeltem ezt a visible weapon modot, amivel ha eltesszük a fegyvert, az látszik a háton, csípőn, stb... Valamelyik nap vettem észre, hogy lehet használni ilyesmit a kísérőinken az AFT moddal.
    AFT
    Be lehet állítani a társ ruháit, normál, combat, stb... még van 3-4 verzió ahogy láttam. Ha normálnál teszel pisztolyt az oldalára, és combat verziónál nem, olyan mintha csatába lépéskor elővenné a pisztolyt. Mert ugye váltja a szerelést, és a combat verziónál nem tettünk.
    Jó, persze, csipcsup hülyeség, de aki szeret vele bíbelődni annak jó tipp egynek.
  • Kroki105
    Itt vannak az én főhőseim, eddig velük találkoztam, és jönnek is velem. Prestont kivéve, őt én se csípem az állandó macerálásai miatt. De amúgy röhej, Nora a főminitmen genya (nálam, meg a ruhákból következtetve nálad is), és Preston osztja a parancsokat. Takarodjon már!
    Adát is most találtam nemrégiben, szerintem ő is beáll majd börtönőrnek, túl tápos már a csapatom vele. Szeretném majd Nate-et is fölkelteni, azt AFT moddal lehetséges, úgy írja. Csak előtte be kell szerveznem Curie-t is, mert elméletileg ő képes föléleszteni.

Piper kapott új fejet, mert az eredeti nem illett bele az elképzeléseimbe
    A UCO moddal meg át lehetett színezni a foglyok ruháját egyenre. Vicces hogy nagyobb biztonságban vannak, mint némely telepen az emberek.
  • Dante73
    Köszi a linkeket, nézegettem már. De, még nézegetem egy darabig, tudjam, kellenek-e...
    Ariel témában meg inkább nem szólok bele, mert lennének benne perverz kajafétises oroszok, halikra, stb, szemléletesen körülírva, és ettől még az én gyomrom is háborog...
  • Kroki105
    Héj, több mint negyed órát pöcsöltem hogy szépen belinkelgessem neked a modokat, te meg le se szartad... Ezért komolyan felháborítottál, és most kénytelen leszek három szmájlit is írni a hozzászólásom végére. Tessék, csak magadnak köszönheted:

Amúgy meg ez a nemtelenek a sellők szimplán hülyeség, én is néztem anno a Disney kishableányt, és Triton király tuti megcsinált valakit (és annak nőneműnek kellett lenni), különben nem lenne Ariel... Ez tök logikus!
    Akkor már maradjon vízifiú meg vízilány, nem mintha komolyan érdekelne.