11630
-
barana #9942 Több fórumon is jelenvagyok gond nélkül szerinted csak ez létezik mert akkor igen hülye vagy. Az indexen 10 éves regem van pld..
Tény, hogy itt a seggfejek száma igen nagy... és ezt nem csak én mondom kb egy 5-6 éve még ez is pörgött nost meg szépen lassan lepörög. Mert mindenkit kiutáltok...
Totál nyílt dolog hogy az sg tele van seggfejekkel nem tudtad? Te is egy vagy ezek közül na pá
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 11:48:17 -
barana #9941 Akkor mit sunsetjoyozol félreérthető- de tök mindegy igazam bármit szarsz ki azt ujjaidon. -
ntex #9940 Több reg? Nem tudom miről beszélsz, ez az egy accom van amit már 2005 óta használok itt a fórumon, szal ezzel keményen mellé nyúltál. Nekem nincs szükségem multiregre mint a magad fajta beteg trolloknak.
Sunsetjoy nevét véletlenül írtam oda, Flyingparadise-t akartam amire át is írtam mert már pár hsz-el ezelőtt leesett hogy ugyanaz a csávó lehetsz más reggel, csak vártam addig amíg teljesen egyértelmű lesz. Viszont továbbra sem értem minek kell itt vergődnöd, mit akarsz ezzel elérni, mi a célod?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.05. 11:46:11 -
barana #9939 Lol még több reged is van és te mondod hogy skizo azt se tudod mi az. Fogalmazd meg gyorsan. de most azonnal ne copy pasztézz a wikiről... ostoba
Mellesleg szarok rá hogy neked mi tetszik meg mi nem szerinted nem hasdználtam már a szerkesztés gombot most is azt teszem
Az meg ezekután teljesen nyilvánvaló hogy kiraknak.... hülye.,...
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 11:42:16 -
ntex #9938 Ismered a hozzászólás szerkesztése gombot? Nem muszáj telespammelni a fórumot. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pszichiáter szerintem nem vagy, max pszichopata és skizofrén. Látszik a stílusodon. Igazán eltolhatnád már a bringát innen, bár szerintem hamarosan úgyis kiraknak :) Flyingparadise...
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.05. 11:39:54 -
barana #9937 Mellesleg pszichiáter vagyok. Tudtátok, hogy hülyék megismerik egymást már szagról és összetartanak? Inkább rossz embert mondanék nem hülyét. A rossz emberek ismerik meg egymást.
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 11:35:55 -
barana #9936 Idő ennyi... Akkor már lehet, hogy a nem egy fejlövéses 76 ról fogtok okoskodni.. :) -
barana #9935 Menj árulkodni rohanj anyucihoz még jövök ugyis... -
barana #9934 Sok faszkalap jár ide. Ha igazatok van akkor veritek a melleteket ha nincs kuss van. Segíteni meg nuku ennek örülsz faszkalap? -
barana #9933 ? -
#9932 Here I go again. -
barana #9931 Istenem csak találjam meg azt modot. Rohadt nagy poén volt hogy a csávó fej nélkül Nekem rohant stillel.. -
barana #9930 Sajnos én azt tapasztalom mindentől megnyekkennek. :) Mondjuk erős fegyvereim vannak a 38 ast meg egyáltalán nem használom.. Mondjuk egy ak ami a vasuti sínt átviszi meg helikoptert leszed.... Ugye háborút döntött el... Az már tényleg nehéz feladat de ha fúziós mag van akkor tripla kevlár is. :) Estem egyet 50 nnél quaddal amúgy, és hátul akkora ütést kapott a sisak, hogy két hétig izomláz volt a nyakamba. bocs offf :)
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 11:01:49 -
Irgum76 #9929 ha 0.38-asal lövöldözöl egy raider is kibír 5 fejlövést is -
barana #9928 Akár ti is írhattátok volna, hogy na jó a golyóálló sisakba van igazság. Csak valaki nem ismeri be ha nincs igaza.. Inkábbb az utolsó kis információmorzsát is igyekszik felhasználni annak érdekében, hogy valakinek nincs igaza. :)
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 10:55:31 -
barana #9927 Hatalmas! Köszönöm most már nem halok meg hülyén. :) De ha ezt tudod biztos azt is mikor van game over???? Honnan a fenéből tudom megnézni mennyit tudok még játszani a karival és mikor szedjem le az xp megállító modot. Mondjuk mentés ugyis meglesz de jó volna tudni... Nem gúnyolódtam amúgy tényleg jó, hogy ennyit tudsz erről a párhuzamos világról és tök jó akkor, hogy ez logikus... Én elismerem ha valakinek igaza van...
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 10:50:15 -
Irgum76 #9926 tegnap majdnem megfulladtam a Thicket excavations-nál
azt hittem, hogy a Vivid Weathers miatt bugzik mert arra gondoltam, hogy havas akar lenni csak nem sikerül
sötét is volt azt sem tudtam hol vagyok
de most nézem és ismert bug
na akkor visszaraknám a Vivid Weathers viszont az érdekelne, hogy lehet-e valahogy beállítani, hogy az éjszaka ne legyen olyan rohadt sötét
gyakorlatilag ha nincs villany fekete alapon sötét árnyakat lehet látni
(ami mellesleg elég hülyeség mert a hold meg ott virít az égen és egy idő után az ember szeme hozzászokik a kevés fényhez)
ha a Darker Nights-ot feltenném mellé az még sötétebb lenne? vagy összeakad a kettő ? vagy ha lightra állítom akkor az úgy nekem kafa lenne?
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.05. 10:41:55 -
ntex #9925 Nem XP, 65535. szint az elérhető maximum a játékban (amit normál módon kb soha a büdös életben nem érnél el, pár száz szintért is már hónapokat kell játszani folyamatosan), ha ezt is átléped akkor állítólag kivág a játék. Az oka valszeg az hogy a játék a karakter szintjét két bájtos hexadecimális értékmezőben tárolja (ez a számítástechnika egyik alap számrendszere a binárison túl, más néven 16-os számrendszer), egy két bájtos értékmező maximális hexadecimális értéke pedig 65535 lehet (FFFF). Lehet hülyén fogalmaztam de biztos van aki érti :D
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.05. 09:45:52 -
#9924 A kocsikba viszont a kis reaktorhoz hűtőfolyadékot (reactor coolant) tankoltak, tehát a reaktor az inkább energiaforrás szerintem. Ugyanakkor teljesen jól mondod. -
SaGa #9923 Csak szólok, ezek az autók nem benzinnel mennek, hanem egy mini fúziós reaktor van bennük. Az meg nem merül le kétszáz év alatt és ha sérül akár robbanhat is. A fusion core is felrobban, ha telibetalálod a PA-t viselő ellenfélen. A kocsikban is az az üzemanyag. -
Irgum76 #9922 más
nem csesztetésből csak érdekelne, hogy valaki adományozott-e már modért innen? -
Irgum76 #9921 hát most visszanéztem itt írtad
szerintem ha modal éred el zéró befektetéssel vagy konzollal az töknyolc
szerintem van survihöz is konzol mod
de mindegy ismét csak egy ötlet volt -
#9920 Nem akarok moddolni, surviban tolom, nincs konzol sem .)
Egyébként a scrapper majd később jól is jöhet mert több anyagot lehet a szétszedésből kapni. -
barana #9919 Mellesleg nem gondoltam volna, hogy természetesen a rakéta és az atom meg talán egy két nagyon táp mesterlövész puska után a cryo fejes nyíl az egyik legerősebb fegyver... Ha közel vannak egymáshoz az npc k mindenki megtántorodik és abbahagyja a lövést amíg felhúzod.
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:50:38 -
barana #9918 A kettes scrap tényleg gány. Szerintem az a csalás amit másnak a kárára követünk el. A konzolba való beirkálást a saját kárunkra követjük el. :) Később úgyis rájön az illető. Mivel elvesz egy fontos dolgot a játékból...
Konzollal közelebb viszed a játékot egy akció ill. fps játékhoz. Emlékszem régen nagyon tudtam örülni egy véletlen raksis vagy fusion cores doboznak
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:34:45 -
barana #9917 EZ jogos. :) De az autóknak akkor se kéne robbanniuk.. Hát persze én se azt szeretném, hogy 20 szor kelljen fejbe lőni, hanem csak 3 szor négyszer. az már ugy jó volna de az hogy elnyomok egy jet et 4 es kémián és lemészárolok egy hadsereget szerintem az nem reális. Meg eleve nem is kéne keresni realitást egy olyan játékba ahol egy ember leöl egy egész világot... :) Szóval kb a semmit ráncigáljuk ide-oda. Akkor ezek szerint Nekem kell megkeresnem megint. :) Ennyi
Mindenkinek a saját szívügye, hogy szeret játszani. De mondom arra mit mondtok, hogy golyóálló bukósisak??? Hiperszuper szivaccsal tompítóval, hogy még a golyó ütését is letompítsa?? Csak, hogy kötekedjek kicsit.. :) Vagy, hogy a supermutánsnak akkora agya van mint egy dió és úszkál belül az agyvizébe. Vagy arra amit már mondtam, hogy a fallout 76 ba ismét nem lesz headshot.. Még mutatja is
SZóval ezen felesleges energiacséplés vitázni szerintem.
Valamint feltettem már egy szerintem értelmes kérdést. Nem tudjátok véletlen, Mikor van ez a 65k xp-s összomlás? Az-az game over? Vagy csak olyanoknak mondjátok akik headshot pártiak? :)
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:21:25 -
Irgum76 #9916 ja meg most, hogy játszok eszembe jutott, hogy volt itt valaki aki világítós tárgy modot keresett
múltkor feltettem 2-esre a Scrapper-t próbaképpen de engem kifejezetten idegesít, hogy elcseszi a kinézetet
de ha neked ilyen kell akkor nyomd fel konzolból 2-esre és ne használd másra csak, hogy világítson
ugyanezt érnéd el modolásal ez nem hiszem, hogy csalásnak minősülne -
Irgum76 #9915 "A zombiknál meg mégnagyobb alapnak kéne lenni. Csak a látás elmenése. Igaz mondjuk Walking Dead de az csak egy a sok közül. Az igazi klasszikusokban ugye még a zombi levágott keze is komoly veszélyt jelentett"
ezek nem zombik hanem Ghoulok
a sugárzástól főtt meg az agyuk és az konzerválta őket ezek nem élőhalottak hanem élő emberek maradandó károsodással -
#9914 Rossz hírem van, itt sem az... Én ezt használom, hogy az legyen; Realistic Headshots (Base)-2393-2-0
A mini boss-okkal ez sem tud mit kezdeni, Most szedtem le az egyiket, kellett vagy 30 shoti lövés az arcába, közvetlen közelről... -
ntex #9913 Hát nem tudom, én is inkább az 1-2 golyós headshot halálok híve vagyok. Mint pár hsz-el előbb írtam az nem kihívás hogy 1 teli tár minigun vagy gatling laser vagy 10-15 fejes találat kell az egyik legerősebb sniperből egyetlen egy deathclawba vagy radscorpionba és van hogy 2-3 is jön egyszerre, aztán mikor már a huszadik ilyet kellett megölnöm (volt egy föld alatti hely a modolt fallout 3-ban amiben 20-30 deathclawet kellett megölnöm, csak azok voltak ott) számomra már inkább frusztrációt okozott mint élvezetet, ez így kb el is vette a kedvem a játéktól. Ők sem nagyon tudtak megölni mert power armorban meg 91%-os DR-el alig kaptam sebzést de elég nevetségesen nézett ki hogy abból állt ott a játék hogy odaálltam a deathclawok elé, beletoltam a minigunt az arcába valamelyiknek azt rátenyereltem a gombra. Volt olyan hogy közben lecsaptak a földre, majd másodpercekig feküdt a karakter közben ütöttek a földön is, aztán miután feltápászkodtam belőttem egy stimpaket és folytattam ahol abbahagytam amíg el nem fogytak. Hát szerintem ez minden csak nem élvezetes, és nem kihívás :D -
barana #9912 Látod. Nem vagyunk egyformák. :) Szeretem a kihívást. Nem érdekel ha ez a realizmus rovására megy. Amúgy rossz hírem van. A 76 ban nem lessz kill a headshot... Nézd meg nyugodtan ottvan a bemutató videoba, hogy sisak is van a világon. golyóálló sisak is... Mág üveg is ugye. Most akkor a jövőbe miért ne lehetne egy komoly sisak amit szerteszéllyewl lőssz akkor kb olyan mintha elagyaltad volna az illetőt.
Még egy irreális dologra felhívnám a figyelmet. :) Szerintem 200 év alatt bármiből kiszárad a benzin. :)
A zombiknál meg mégnagyobb alapnak kéne lenni. Csak a látás elmenése. Igaz mondjuk Walking Dead de az csak egy a sok közül. Az igazi klasszikusokban ugye még a zombi levágott keze is komoly veszélyt jelentett
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 20:22:54 -
#9911 Amikor neked esik 10 sima ghoul, szedd már le őket egy sima pisztollyal, lassítás nélkül... Osztogasd a fejeseket, nyugodtan.
(Szerintem) akit fejbe lősz, az fekszik. Száz esetből max 1-2x nem. Engem pont az ellenkezője tud idegesíteni. Beleengedek 2 tárat a szupermutáns fejébe, az meg csak jön. Olyankor szoktam rákérdezni, hogy a kedves fejlesztők anyukája amúgy hogy érzi magát? -
barana #9910 Elnézést nem tud valaki olyan modot ahol a fejlövés nem egyből öl?? Nem érdekel ha nem reális de így szerintem hatalmas az egyensulykülönbség a játékba és egy kis lassítással bármennyi elmbert zombit vagy s mutánst meg lehet ölni ha belegondolunk. Még a multkor találtam valamit és óriási poén volt hogy lelőtt fejjel jött nekem stillel az ürge mint valami rossz horrorba szóval szerintem poén is meg a játék is jobb volna mert így csak összeesnek bármennyire veszem le a dps szorzómat. :(
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 19:46:15 -
ntex #9909 Elkezdtem leszedni Biraitbec textúra repackját. Csodás hogy újabban 1MB/s-el lehet csak tölteni Nexus-ról, legalábbis a kiírás szerint de még annyival sem szedi, jó ha 600Kb/s-el jön. ~15GB-ot így leszedni... Persze nincs semmiféle mirror link mert miért is lenne. -
SaGa #9908 Nem, ha sok építő mod van fenn, sokféle építhető elemmel, valahányszor aktiválod az építő módot, annyiszor be kell neki tölteni mindet és ilyenkor hosszú másodpercekre „lefagy” minden.
ntex
Hát igen, szokni kell, de ha az ember már belejött, kiderül, hogy rengeteg dolog sokkal egyszerűbbé teszi a települések építését és működtetését még úgy is, hogy először mindent neked kell letenned. Azért az, hogy kb másfél perc alatt kész egy komplett ház, két emelet, nyolc ágy, sokat jelent. Bár én most épp Jamaica plains elhagyott, félig romos házait takarítom ki és rakok beléjük bútort. Fogalmam sincs melyik mod volt, de bejárhatóvá tett négy alapból zárt, nem belakható, de ép tetejű házat, ezeket is lakhatóvá tettem, meg kettőnek kipofoztam a tetejét, így újabb építmény felhúzása nélkül van 23 hely. Épp medencét építek nekik.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.08.04. 19:26:17 -
barana #9907 Jaja! De talán nem mindegy, hogy egy hirtelen szükséges valamit raksz le vagy nekiállsz építgetni. Nem szoktam építgetni de amit már betöltött egyszer utána talán gördülékenyebb nem?
Ja még gorsan annyi valaki írta az időjárás is odateszi a grafot. Ezért kell az f4 patch után egyből a true stormsot direkt néztem sorrendet.
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 18:27:49 -
ntex #9906 Huh, ez elég összetettnek tűnik... :DDD Köszi a kimerítő választ Már értem miért szidták a settlement management részét a horizon modnak -
SaGa #9905 Nálam is biraitbec listája az alap, amik ott fenn vannak, a VIS és a hozzátartozó patchek kivételével nálam is mennek mind, plusz még vagy 80 másik mod. A VIS azért kihagyandó, mert a horizonnak saját sortere van.
A sim settlementsnél kétféle használati mód van. Az egyik, hogy kiválaszod, milyen típusú épületet teszel egy adott pontra. Lakás, farm, ipar, kereskedelem, védelem, kikapcsolódás. Lerakod az alapot, aztán vagy kiválasztod, hogy a készletből melyiket is húzza fel ott, vagy ráhagyod a programra. Az meg felhúzza és később fejleszti. A fejlesztéshez az kell, hogy az adott faluban legalább négy védelmi építmény legyen a készletből. Rengeteg épületkészlet mod van hozzá.
A másik módszer, hogy felrakod a Rise of the Commonwealth kiegészítőt is (az újabb verziókban ez bele van építve a fő modba, az industrial revolution kiegészítőjével együtt), megbízod a hozzád csatlakozó companionok valamelyikét (még a kutyát is meg lehet), hogy igazgassa az adott falut. Raksz egy kis pénzt a tervezőasztalnál a falu kincstárába, meg fegyvereket, páncélokat, kaját, majd ott hagyod az egészet. Azt a falut a kinevezett polgi fogja felépíteni, neked csak arra kell figyelni, ne fogyjanak ki a pénzből. A kereskedők pl pénzt hoznak a falunak, de ha elszúrod, vagy a polgi elszúrja a tervezést, akkor neked kell időnként bedobni párszáz kupakot, hogy ne menjenek csődbe.
A horizonnál az építő szintedtől függően (ez részben perk, részben megtalált magazinok, részben a már működő falvaidban lakók száma alapján nő), egyre nagyobb épületeket tudsz felhúzni. Lerakod az adott típusnak (kunyhó, kis ház, nagy ház, városi ház, nagy kereskedelmi egység, stb, van vagy nyolc féle) megfelelő postaládát, kiválasztod melyik épület legyen abból a típusból, és hipp-hopp felépül. A kicsikbe neked kell ágyat építened, a nagyobbakban elég a postaláda menüjében bekapcsolni és lesz négy-hat ágy, plusz mindenféle dekor bútor. Konyha, étkező, stb.
Építhetsz termelő műhelyeket (fűrésztelep. kőfejtő, olajkút, stb, ezek termelnek, fát, követ, olajat, csak hozzájuk kell rendelni egy–egy gyalogot), spéci munkapadokat, amiket te nem tudsz használni, de a mellé kirendelt embert (szerelő, mérnök, katona, író, vadász…) feladatokra tudod küldeni amitől ő is meg te is fejlődtök és így tudsz egyre fejlettebb cuccokat készíteni. A kereskedő pultok mellé kereskedő állásokat tehetsz, de ehhez vendor credit kell, amit vagy veszel a feketepiacon, vagy a szokásos vándorkereskedőktől, vagy pl postán kapod, ha felépítetted a saját postaládádat. Ebbe elvileg huszonnégy óránként jön valami újabb küldemény.
Fel kell húzni a spéci erőforrás kezelő aszatalt is, mert pl a víz és kaja túltermelést te csak ott tudod betakarítani. Ha egy fajta növényből egy faluban több mint huszat termelnek, a húsz fölötti mennyiség bekerül ebbe a raktárba, te meg ki tudod venni. A vizet is, ami többletet termel a falu. De ehhez pl neked időnként maitenance kiteket kell berakni ugyanitt, hogy meglegyen a szükséges karbantartás. És még egy halom dolog, amik egy részét még igazán ki se tapasztaltam.
Vagyis a sim settlement annak való, aki nem nagyon akar vacakolni a falukkal, a horizon építő része meg azoknak, aki igen.
Alaposan el kell olvasni a leírást, rengeteg apróság van benne, amiket ki lehet használni, ha tudsz róla, de nem jönnek szembe csak úgy.
-
ntex #9904 Nálam volt egy ideig mind a kettő párhuzamosan, az egyik faluban az egyikkel, a másikban a másikkal építkeztem, szegődtettem a sim settlements falvakba polgármestert, aki intézte az építkezéseket, megvan annak is a maga varázsa, de a kettő együtt kissé zavaros lett már nekem, így maradt a horizon.
Ezt hogy kell elképzelni? Mármint hogy egyszer egyikkel majd másikkal építkezel? Mindkét modnak saját "készlete" van settlement építéshez vagy valami más?
Néztem Biraitbec modlistáját de ott azért vannak modok amik belenyúlnak a game-be rendesen. Tesztelted már vagy van biztos infód arról hogy simán működik ha rátolom arra a listára?
Szerk.: Közben találtam egy postot a lista készítőjétől amiben ő maga írja hogy nem ajánlott keverni a horizonnal mert ahogy te is írtad csomó kompatibilitási patch kéne hozzá...
Szerintem az lesz hogy kipróbálom ezt a Horizon modot, aztán ha nem válik be letörlöm és csinálok egy saját modlistát... :D
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.04. 16:43:00 -
SaGa #9903 Van több működő modlista is, lejjebb olvashatsz róluk, de olyan, ami a horizonnal együtt lenne, még nincs. A modlistádban nem látok olyat, amit én ne használnék, így esélyes, hogy nem lesz gond. Keress rá a nexuson a horizon szóra, kihozza az összes olyan patchet, amit megírtak hozzá.
A Sim settlements is jó mod, az ötlet kifejezetten jó, de eléggé szembemegy a horizon építési alapelképzelésével. Szóval, szerintem, vagy az egyik vagy a másik. Nálam volt egy ideig mind a kettő párhuzamosan, az egyik faluban az egyikkel, a másikban a másikkal építkeztem, szegődtettem a sim settlements falvakba polgármestert, aki intézte az építkezéseket, megvan annak is a maga varázsa, de a kettő együtt kissé zavaros lett már nekem, így maradt a horizon.
Textúra modokkal kapcsolatban mindenképp érdemes a #9844-es postban belinkelt leírásokat végignézni. Meg modcsomagként is. Az első, Biraibec féle csomaghoz simán hozzá lehet csapni a horizont. A másik kettő egy másik overhaulra támaszkodik, így azokhoz nem igazán.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.08.04. 16:27:14