11630
-
SaGa #9983 Hátizsák van a Mercenary pack modban is és hozzáad még egy halom ruhát és kiegészítőt a játékhoz. Pl a scavenged nrc gázmaszkot, amire rá lehet építeni azt a vid módosítást, amivel lopakodó módban pirossal megjelöli az ellenséges tagokat, kékkel a nem ellenségeseket, sárgával a lootolható hullákat. Hasznos tud lenni nagy összecsapásoknál, vagy ha nem tudod, hogy is közelíts a távolban felbukkanó alakhoz. -
Kroki105 #9982 Dehogynem működik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Visible Weapons - 3rd Person Holster
Just Visible Holstered Weapons
Ez a két mod elég a legtöbb alapfegyverhez, a képet gyors most fotóztam, működik. Itt nem pisztolytáskázik, egyszerűen odarakja a fegyverskint az oldalára.
Más kérdés, hogy az M9 pisztoly és a widow shoti modok ajánlottak hozzá, ha nem akarsz crasht a gyártásnál.
A backpackes mod nem rossz. Elszórva a világban találhatsz hátizsákokat, vagy leölt ellenfélnél is akad. Lehet munkapaddal alakítgatni is, szerintem oké a cucc, én használom.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.08.06. 17:40:48 -
SaGa #9981 Na, csókoltatom az ötperces limit kitalálóit.
Szóval a scrap everything jó, és azért is, mert van hozzá „gyári” horizon patch, a horizon telepítésekor rákérdez, hogy akarod-e használni. Mentéshez hasonló okok (horizon patch) miatt a cigarettás mod javasolt. Elszívsz egy cigit, ment egyet. Viszont rá lehet szokni, ami hátránnyal jár, így ki kell gyógyítanod magad. Addictol nincs, orvos kell hozzá. Vagyis illik a horizon „világképébe”. -
SaGa #9980 Az volt a gond, hogy general. Ha kompresszálod és texturákat tartalmaz, akkor DDS-re kell tenni a kompressziós beállítást. Viszont így nem lehet benne más típusú fájl, csak textura. Ki is hagyja azokat, amik nem felelnek meg ennek és erről hibaüzenetet ír.
A Scra
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.08.06. 17:19:18 -
ntex #9979 Van megbízható mod survival mentéshez? Survival Options modot már nem tenném fel mert egyrészt kb 2 éve nem frissítették, másrészt elég sok anomáliát okoz ahogy olvastam. Meg valami scrappelő mod is kéne, Scrap Everything még mindig a legjobb erre a célra?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.06. 17:10:22 -
Irgum76 #9978 tegnap fel akartam rakni a Visible Weapons-t ami tök állat de úgy tűnik, hogy alap fegyverekkel nem működik a dolog
ami érthető is próbálná csak beleszuszakolni a taktikai pisztolytáskába egy bővített táras pipe pisztolyt :)
szóval ez nekem sajnos felejtős inkább feltettem a Backpacks of the Commonwealth remélem droppol valami pofásat
de azért kösz még egyszer -
ntex #9977 Na két nap alatt csak összeállt a játék biraitbec listája alapján
Még hozzácsaptam ezeket a modokat: Pack Attack, OCDecorator, Quicktrade, Radiant quest fix
Remélem ezekkel nem lesz gondja. Elég masszív, 212 plugin lett a végére, bár sok a kicsi, pár kilobyte-os közöttük. -
Kroki105 #9976 köszi
Csak 3-4 szer kell itt lepakolni az épp összedett szirszart, máris lesz elég anyag. Meg egy csomag fát nem árt venni a boltosnál, aztán lehet építeni.
A ghoul ezzel a moddal van: ghoul
A zöld bőr elég macera, mert a most készítetteknél valamiért nem fogadja el, mindig visszaugrik alapszínre. Régen csináltam több ghoulskint sablonba, onnan maradt a zöld, azzal szerencsére nem ugrik vissza. Fallout 1 be voltak ilyenek ha jól rémlik. Majd csinálok egy egész zöld csapatot katonai egyenruhába, elég félelmetesnek fog hatni. Csak rá kell jöjjek a faszi ghouloknál hogy csináljam meg a zöldet. -
ntex #9975 Erről a zöld ghoulról nekem a world of warcraft-os ork nő ugrott be valamiért :D
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.06. 10:46:35 -
barana #9974 U. hsz. és még mielőtt valaki fenyegetésnek venné mindent a fantáziádra bízok és lépek innét mert a többieknek sikerült felnőtt módjára kezelni a dolgot és nem foglalkoztak velem tovább. -
Andule #9973 Csatlakozom, pofas lett a haz. Nekem sosem volt turelmem osszehordani benne annyi vackot h berendezzem olyanra ami kicsit is elhetove varazsolja szoval absz respect -
Irgum76 #9972 :D
ez már rohad nem kezd ghul lenni :)
szép lett a kecó
ja és jó reggelt :)
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.06. 03:30:35 -
Kroki105 #9971 Csinállottam pár képet:
Ilyen a halálosan unalmas tv műsor.
Ő meg tényleg kezd hasonlítani egy ghoulra. A kastély bárjának takarítónője.
Nagyjából elkészült a DC ház is.
-
ntex #9970 Hát, végülis gondolhattam volna, hogy ha érdemes lenne megcsinálni ezt akkor Biraitbec leírása is ez alapján lenne megcsinálva... :) A mod updatek miatt tényleg szívás lenne. Kíváncsi leszek milyen experience lesz ez :) Minden modot felteszek a listájáról, még az opcionálisakat is, kivéve az ENB-t. Most hogy így kicsit jobban átfutottam rajta hogy miket kell feltenni, szerintem frankó lesz. -
#9969 Abban nem változtattam, generalra volt állítva mindig. Csak a compression volt változtatva, és javult meg a grafika, ha no compression volt. Végül is már mindegy, csak érdekes infóként osztottam meg. -
SaGa #9968 Figyelni kell, hogy amikor csinálsz egy tömörítést a tool kétféle módot tud alkalmazni. Az egyik jó a texturákra (DDS), a másik minden egyébre. A kettőt nem szabad keverni egymással, ahogy a fájltípusokat se, ha tömörítesz. -
Irgum76 #9967 megoldódott a rejtély éjszaka+köd = zéró látótávolság -
#9966 Amikor még nem voltam gyakorlott benne, az interface.ba2 fájlt (amiben az egyik megoldás van a magyarításra) újraszerkesztettem és betömörítettem. Nem kellett volna, ugyanis full tömörítetlenül volt képes csak hibamentesen megjeleníteni bizonyos grafikákat, amikhez egyáltalán hozzá se nyúltam (csak szövegfájlokat cseréltem), csak ugye az azt tartalmazó fájl kapott egy fájltömörítést.
És ennek nyomán a telepesek/NPC-k arca és bőre közelről (tehát mondjuk 2-3 méterről már) úgy nézett ki, mint ha színes konfettiket ragasztottak volna a bőrük minden pontjára.
És ez nem más miatt volt, amint tömörítetlen ba2 fájlt használtam, tökéletesen működött a szerkesztett fájl is. -
SaGa #9965 A ba2 fájlokat akkor használja a játék motorja, ha a neve egyezik valamelyik esp vagy esm fájléval. Pontosabban az elje. Pl van egy „valami uj.esp” nevű mod fájlod, akkor a hozzá tartozó ba2 fájlok neve „valami uj - textures.ba2” (ez tartalmazza a textures könyvtárat), „valami uj - main.ba2” (ez meg a meshes és materials könyvtárak közül azt, amelyik létezik a modhoz), „valami uj - sounds.ba2” (ez meg a hangokat) és így tovább. Érdemes elolvasni a Crossing the great wastes modajánló leírását is, abban kapsz tanácsokat arra is, hogy más, sok texturát tartalmazó mod közül melyeket érdemes tömöríteni, és melyekkel lehetnek gondok a tömörítéstől. Meg szépen leírja azt is, hogy kell összepakolni több esp-t egybe és melyeket lehet egyáltalán abból a készletből, amit ő ajánl. A biraitbec féle leírás az övének is az alapja, abból kiindulva rakta össze a sajátját.
A játék motorja úgy működik, ha talál a játék könyvtárában a fentiek szerint elnevezett ba2 fájlokat, először azokat tölti be, majd ha talál a Textures és egyéb alkönyvtárakban kicsomagolva ugyanolyan nevű állományt, mint valamelyik ba2-ben, akkor a kicsomagoltat fogja használni, nem a tömörítettet. Ha két ba2 fájlban talál ugyanolyan nevű fájlt, azt fogja használni, amit a modsorrend alapján később kell betöltenie.
Az ultimate megoldás az lenne, ha fognád az összes modot, amit használni akarsz, mindet telepítenéd, kicsomagolnád a ba2-ket, mindet, és a végeredményül kapott könyvtárakat tömörítenéd össze egy textúra, egy main és egy sound ba2-be, de egyrészt túl nagyok lennének, másrészt így a modok frissítésekor az egész procedúrát újra végig kellene játszani, ami több óra.
Mindenképp erősen ajánlom a mod organizer használatát. A nexus mod manager nem az igazi az ilyen akciókhoz. -
ntex #9964 Egy kérdésem is lenne:
Biraitbec leírása alapján elkezdtem betömöríteni a textúrákat ahogy az 1) -es pontban írta. De még ugye fel kell rakni egy rakat modot majd azután, és nyilván lesz megint egy csomó textúra a modokból. Ezeket érdemes összepakolni egy .ba2 fájlba hogy vagy hagyjam inkább úgy ahogy vannak? Ha igen akkor elég csak berakni a Data mappába majd a kész archive-ot vagy kell vele még valamit csinálni hogy a játék meg is találja és használja belőle a textúrákat? -
Irgum76 #9963 ja bocs elkapott a játék
megoldódott nem tudom, hogy meg miért de most már nem koromfekete az éjszaka esküszöm még a petróleumlámpát is keresni kellett mert alig adott fényt
azóta állítottam az árnyékokon és a videokártya beállításokon
leszedtem visszaraktam és most pont jó a fényerő se nem túl világos se nem túl sötét pedig a fényerőt nem lehet szabályozni a beállításoknál
bocsi sajnálom, hogy miattam fáradoztál -
Andule #9962 Kivancsi voltam es neztem videot es sajna hulyeseget mondtam, neked van igazad a VW valoban sotetebbe teszi az ejszakakat es pont emiatt nem is kompatibilis a Darker Nights-al. Igy aztan a feltelepiteskori/ujratelepiteskor menuben kellene sztem szetnezned hatha ott lehet szabalyozni a fenyerot/hatasfokot. -
ntex #9961 Kicsit dühöngeni fogok:
Ez a Nexus Mod Manager is tényleg ekkora hányadék lett? Mi értelme van ennek a Virtual Install baromságnak? Egy 250GB-os SSD-re tettem fel a játékot ami amúgy egyben a rendszer meghajtóm is, de így most 2x annyi helyet foglal minden mod mint ezelőtt mert azon felül hogy a Virtual Install mappába is berakja kibontva a modot, beteszi a Fallout 4\Data mappába is az egészet... Ráadásul ha jól láttam ki sem lehet kapcsolni ezt a funkciót, csak átirányítani másik meghajtóra, de az meg mivel nálam csak HDD lehet, jóval lassabban tölti be róla a mod adatokat. Hát baromi jó megoldás mondhatni, adtak a szarnak egy pofont. Maradt volna inkább minden úgy mint régen, hogy csak simán bepakol mindent a Data mappába azt jónapot...
Van valami értelmes mod manager alternatíva esetleg ami a "klasszikus" mod telepítési elven működik?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.05. 16:01:20 -
Irgum76 #9960 Köszi neked is
akkor próbálkozok -
Irgum76 #9959 áh na itt a kép:
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.05. 14:46:46 -
Andule #9958 En a True Stormot hasznaltam de neztem sokat a VW-t is mig dontottem, onnan annyira nem remlik h az ejszakat befolyasolna onmagaban de ha jol remlik az kombinalhato a Darker Nights-al amiben van light verza ami meg nem viszi el full realisba az eccakat. A TS-rol tudom h a nagy zivatar es csokkentett latotav hala frankon befolyasolja az ellenfel eszlelesi kepesseget is, en legfokepp emiatt meg a nagyon jo hang~/effektcsere miatt dontottem mellette.
Ui: a hazigazda valasztast en komolyan gondoltam es azt is h sztem Sunsetjoy idealis lenne a posztra mint olyan ember aki regota jar ide, segit ha tud es kulturaltan kommunikal. Persze ha erdekli :) -
Irgum76 #9957 úgy tűnik Diamond Cityben sem bírják már a hőséget :)
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.05. 14:39:14 -
Irgum76 #9956 Köszi
az a baj, hogy az időjárás miatt tettem fel és szeretném megtartani meg mint kiderült a vízfelületeket is szebbé teszi
csak ez az egy-két órás koromsötét ne lenne -
Darun #9955 A játéknak van egy vége, amikor beadja a stáblistát, de ez igazából csak a fő történet vége, hiszen tovább barangolni utána is lehet. -
#9954 Nyílt levél repülő paradicsomhoz, és minden alregéhez.
1; Nem bírtad ki, hogy visszagyere? Azt hiszed vicces vagy, pedig simán csak egy 12-13 éves kis tirpák, akinek a szülei nem tanítottak jó modort.
2; Jársz a filozófia fórumba, és oda ész kell... Hát rég röhögtem ilyen jót. Apám, oda érdeklődés kell, nem ész. Annyi fasságot, mint ott, ritkán olvasni. Még, ha egyik másik felvetés nagy ritkán érdekes tud lenni.
3; Már pszichológus is vagy? Sok beteged lett már öngyilkos, gondolom...
4; Rajtunk követeled a címet? Apukám... Megadod a Tied, hidd el, átmegyünk hozzád néhányan. És mi TÉNYLEG beszélgetni, hátha személyesen ráébredsz, hogy egy hülye kis troll vagy.
5; Azt gondolod, hogy a második hozzászólásnál a jelenlegi neveden nem volt mindenkinek nyilvánvaló, ki vagy?
Nyugodtan fosd tele a topikot. Előbb utóbb mac-cím alapján tílt az SG, oszt csak pislogsz majd.
Többieket megkérem, hagyjuk figyelmen kívül a kisgyereket. Köszönöm. -
SaGa #9953 Összeadódni nem szoktak az ilyen beállító modok változtatásai, mert egyik felülírja a másikat. A Darker nights 3-as fokozata elég sötét éjszakát ad, de még azért látsz valamit, nagyjából, mint a valóságban egy normális éjszaka. Sötét éjszakák ellen éjjellátó távcső vagy bányászsisak lámpával a megoldás. -
Darun #9951 Ezzel a viselkedéssel hogy lett belőled pszichológus? :O -
Irgum76 #9950 esetleg erre valaki? -
Irgum76 #9949 múltkor írtam neked Pm-et azt írtad vissza leszarod el sem olvasod
azért adjam meg az egyik mail címem, hogy telefosd a szarságoddal???
és ha megadom akkor bátor vagyok???
vagy utca házszám kéne, hogy rugdosd a kaput?
nem értelek
totális paranoiában élsz mindenki téged támad még akkor is ha egy szót nem szól senki -
Flyingparadise #9948 Bye!! :)) Tényleg én akartam, hogy kiderüljön tudok más stilust is nyomni nem nagy cucc. :)) pápá -
barana #9947 de tényleg elmegyek köszönjétek Saganak amugy ő valóban normális már ezelőtt is feltűnt. -
barana #9946 A csúcs ez az Irgum nevü seggfej dobjon már Nekem egy címet ha mer.. -
barana #9945 Na vannak normális emberek is látod miattad elmegyek csá -
SaGa #9944 Nem tudom, mikor van vége. Szerintem akkor, amikor megunod. Voltam már százötven fölötti szinten is, ahol az XP már vastagon hat számjegyű, de emiatt nem szakadt meg a játék. -
barana #9943 Na látod... Hogy lehetsz olyan hülye hogy sunsetjoyt írsz flyingparadise helyett én akartam, hogy kiderüljön ne hidd már magadat olyan okosnak ha nem akarom tetetem tovább a hülyét.