11630
  • ntex
    No. Eljutottam oda hogy ráhagytam a Fallout 3-at teljesen. Az FWE köré épített modokkal amiket felpakoltam annyira unalmas lett a játék, inkább abbahagytam. level 25-ig jutottam, elég sok mindent megcsináltam, de a szintemből adódóan már mindenhol Sentry botok, Deathclaw Matriarch-ok és Albino Radscorpion-ok voltak a Wastelandon amikbe 1 teljes tár gatling laser vagy minigun lőszert bele kellett tolni egyenként hogy megmurdáljanak, a legerősebb gauss puskámból is kb 10-15 fejlövés egyedenként 100-as weapon skillekkel. Ez a minden bullet-sponge lesz magasabb szinten dolog nekem nem adja annyira. Aztán ki akartam próbálni a Tale of Two Wastelands-ot Project Nevada-val de ahhoz meg úgy láttam hamarosan érkezik a 3.0-s update ami elég hatalmas listát tartalmaz javítások / módosítások terén úgyhogy inkább várok vele. Egyébként meg nincs is már kedvem vele szöszölni, így maradt a Fallout 4.

Elkezdtem letöltögetni modokat hozzá, úgy döntöttem hogy a Horizon köré fogok építeni mindent modok terén, így kérdésem lenne hogy van valami értelmes lista valahol hogy mikkel kompatibilis? Vagy van valaki aki már csinált egy ilyen működő mod csomagot magának és megosztotta valahol? Egész nap keresgéltem de nem nagyon találtam ilyet. Tudom hogy nem nagyon szereti a horizon az egyéb modokat, nekem nem is fontos hogy legyen benne 600 féle fegyver / armor stb. de mégis kéne valami lista amiből tudok válogatni és nem kell azon aggódnom hogy menni fog e vele vagy sem. Amiket eddig leszedtem:

Igazából azt sem tudom ezekhez kell e még valami patchet leszedni, vagy nem akad össze valamivel ezekből, vagy miket érdemes még leszedni hozzá? Említettétek a Sim Settlements-et, azt még mindenképp hozzácsapom meg 1-2 textúra modot, de a kérdés még áll.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.04. 15:51:31
  • SaGa
    A sokféle építő mod egyetlen problémát okoz, amikor át akarsz menni építő módba, sokat kell várni, olyan, mintha kifagyna a játék. De nem, csak eltart egy darabig, míg mindent építhető ezt-azt betölt.
  • barana
    Köszönöm! Az-az igazság, hogy szerintem megoldottam. Legalábbis van 54 fegyverem az ellenfeleimnek is be tudom lőni a dps szorzókat, hogy izgalmas legyen a játék. Végülis anyi, hogy hozzá se értem olyan dologhot ami a grfikát babrálja az apróbb dolgoktól eltekintve.. Dismemberment. enchanced blood. pony hair. ruhák stb. és most jó. De köszönöm mindenképp tovább finomítom.. De ez már így is nagyon komoly... Ezek a dumák, hogy 4k texture meg ilyen lesz ilyen volt beltéren olyan grafikája van a vanillának leesik az állam. Nem kell ahoz semmi színváltoztatás meg textura b..gatás stb.. Alapból rohadt jó a grafika. Szerintem ez a level scale, nagyon fontos supermutant redux raider redux high spawn rövid respawn Meg persze az építősdiből jöhet minden. Kitolt határok végtelen építkezés több paréj. :) ugye better settlers stb... Meg a számtalan butor konyha do ot yourself. Na ezek nem bántják a játékot most kiderítettem. Az ilyenek bántják szerintem mint texura világítás szinekbe belepiszkálás az ilyeneket hagytam kikapcsolva és tökéletes. Valamint a grafika is tökéletes. Pedig nem sok modot hagytam ki mpst 191 és meg se rezzen a játék..
  • SaGa
    Rengeteg időt megspórolhatsz magadnak az ilyen kísérletezéssel, ha használod a mod organizert. Az nem a játék könyvtárába pakolja a modokat, hanem mindegyiknek saját könyvtárat csinál. Ha kísérletezni akarsz, elég csak kivenni a pipát a felrakott mod mellől és már ki is van kapcsolva. Mivel semmit nem ír felül semmi, nincs kavarodás. A felrakott modokat profilokba szervezheted és egy kattintással válthatsz melyik modkészletet akarod használni. Az első profilod az legyen, amikor csak az alapjáték és a DLC-k vannak fenn, semmi más.
    Az f4se csak akkor kell, ha van is olyan mod, ami használja. Ha nincs, feleslegesen fogyasztja az erőforrásokat. Viszont ezt nem a mod organizer kezeli, kézzel kell felrakni, az dönti el, hogy használod-e vagy sem, hogy melyik exe-vel indítod a játékot.
  • barana
    No! Kinyomoztam.. :) A modok Szerteszéllyelcseszik a játék futását. most azt fogom kinyomozni melyik. Ugyanis tegnap este bementem jószomszédság faneuil csarnok tömeges fúzió ment... De olyanokat rántott, hogy azt mondtam ilyen nincs ez nem egészséges. :).. Úgyhogy leszedtem a játékot, a modoknak és az nmm nek még a nyomárt is. Ma reggel beindítottam. Betöltöttem a teganapi esxitsavet és meg se rezzent. De ez a 120 fps Faneuil csarnoknál is... Tegnap lementettem a másik merevlemezre a modjaimat Szóval most bemásolom a games mappába miután megcsináltam az F4SE-t Nem és érdekel egyenként megyek be a játékba, hogy melyiknél áll neki röcögni... Köszi mindenkinek mindent!! Majd mondom mi az eredmény remélem semmi mert a textura stb modokhoz coniferhez vividhez én nem nyúlok. AZtán lehet a high respawnnál nekiáll rángatózni... Megnézzük. Na meg a fegyvereket is visszateszem..
  • Sunsetjoy
    Strong a Trinity towernél (az az egész város legmagasabb épülete, trinity tower) megnyíló küldetésben van- ha az épület közelében jársz, kapsz egy segélyhívást (a küldetés neve Curtain call), annak a küldetésnek a végén kapod meg a lehetőséget Strong társaságára.
  • Alanw
    nexuson ha az adott modhoz meg kell valami azt a reqirements resznel irjak (sorry angol kulso billentyuzetes tablor irok)..amugy igen az idojaras effectek meg hasonlok lassitanak nalm nem volt ilye gond persze en csak foleg karakter meg epuletmodban vagyokerdekelt
  • barana
    Nagyszerű eljutottam addig a chemistry statioba csinálta egy cf ..... kazettát Nos csak pontoc vannak és nem betük ez vajon mi?
  • barana
    Köszönöm szépen. Sajnos nem tudom, hogy tudnám bemásolni mit használok. 194 mod. Viszont teljesen hibamentes. Minden működik egy dolgot kivéve ebbe kérnék is segitséget. Végülis annyi, hogy a nagyvárosi külső területeken ha nagyon sok az ellenfél 45-40 re bedroppol az talán nem olyan veszélyes szóval pld épületen belül rezzenéstelen.

https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/21866 Ezzel nem tudok mit kezdeni pedig iszonyat jó volna.. :(

De ezenkívül minden ok ez az egy ami problémás... No meg 63 on most mentem be Survivoron nyomom teleport plusz betegség stb minusz. Most benyitottam a jószomszédság mellett van az a nagy épület nem ugrik be a neve. Na benyitok. Kb 3 mp ig élek. Vannak bent 60 an minimum. Minden fegyvert használnak amit letöltöttem. A fagyasztótól kezdve a tank páncéltörőig szóval mondom x-01 be 5-ön unbreakeble legendary 3 mp. :) Szóval nem adom fel mert most megyek felülről. Átjeteltem a mutáns épület tetejéről. :) Az a baj, hogy drogok nélkül teljesen esélytelen.... Mondjuk fejlesztettem rá... ugyhogy gyorsmentésekkel haladok szépen lefele iszonyat jó és izgalmas a játék. Vannak ezek 100 an is . :)
    Viszont ha valami fps drppot csiál azt jó voolna tudni. Kiszedtem a pipát az ultra hifh texture dlc ből az rengeteget jelentett. esküszöm szebb lett... Azt nem szeretem a drogba, hogy elsötétül a képernyő azt nem lehet valahogy kiiktatni? Már azon gondolkodom hogy jetek helyett inkább bullet timot használok.. ott ugye ki lehet kapcsolni.. az efffektet.. aztán attól még overdráve jet fuel stb mehet. Jó a játék nagyon. Azt tudom, hogy bizonyos xp után kikapcsol a játék. Hála istennek azt is, hogy le lehet állítani az xpt de mégis hány levelig lehet menni? Most 63 vagyok és még szerintem a küldetések negyedét se oldottam meg csak a high spawn miatt meg a more enemy miatzt nagyon jön az xp. Ez az épület amit mondtam szerintem bemegyek 63 on kijövök 67 en ha sikerül... aztán még Valentineal most találkozom.

Szóval ha valaki tud plz help kéne egy jó kísérő mert adát túl erősnek tartom. Strong az melyik küldivel jön? De azért ha lehet személyre szabni az iszonyat jó lehet...

• SaGa
    Az időjárás és fény módosító modok helyett érdemes lehet megnézni a https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/7657 modot. Kiváltja a jórészüket, ráadásul menet közben, a pipboyról konfigurálható.
    Ezeket lehet vele kiváltani:

○ True Storms: NAC offers new and original Radstorms, new thunder sounds and thunders lightning effects, sounds tweaks, different rain textures and more. USE NAC Hybrid Climate and be sure TrueStorm is loaded after NAC to use both mods.
    ○ Vivid Weathers: NAC adds more new and uniques weathers included in a fully redone climate system. Because Vivid Weather use a different Cloud meshe file than NAC this mod remains not compatible, even with Hybrid Climate.
    ○ Moribund World: NAC and its Nuclear season offers the same kind of experience and more. USE NAC Hybrid Climate and be sure Moribund World is loaded after NAC to use both mods.
    ○ Fr4nsson's light tweaks: NAC weathers use new image spaces for all time of day of all weathers and also changed all the interiors lighting and image spaces. Fr4nsson's light tweaks can only work with vanilla weathers.
    ○ Interior enhanced: NAC changes all interiors lightning templates and light sources. Not compatible with Natural & atmospheric Interiors.
    ○ Enhanced Lights & FX: NAC changes all interiors lightning templates and light sources. Not compatible with Natural & atmospheric Interiors.
    ○ Darker nights & True Nights: NAC offers a wider variety of different night times depending of the moon occlusion, the humidity level and the cloud density. A.I detection has been tweaked according to the changes and more. Darker Nights can only work with vanilla weathers.
    ○ Remove Interior Fog & dynamic interior fog remover: NAC uses fog for interior lighting in its own way and has its own dynamic fog removal setting available from the holotape when in interior location.
    ○○ ○ ○ Remove Interior Fog○ Remove Interior Fog Fog Out & any exterior fog mod: NAC changes the fog distance and density depending of each weather. NAC also changes the detection on each weather depending of the fog density. Fog Out only work for vanilla weathers.
    ○ Fallout 4 enhanced color correction, Neutral luts & every other game luts mods: NAC weathers use new image spaces and disable LUTs to only work with raw color and light. This mods can only work with vanilla weathers.
    ○ Heavy rain: NAC tweaks the rain and its sounds and adds different textures depending of each rain weather.
    ○ Climate tweaks: NAC entirely changes the climate system and the Time of Day values.
    ○ LFX: NAC changes the light sources to get the right temperature and intensity.
    ○ Nuclear weather: NAC adds its own radstorms.USE NAC Hybrid Climate and be sure Nuclear Weather is loaded after NAC to use both mods.
    ○ Any other weather mods: USE NAC Hybrid Climate and be sure other weather mod is loaded after NAC to use both mods.
    ○ Radiant Clouds and Fog: NAC uses its own fog system for no fps loss and its own clouds textures (you can try to use RCF textures tho).
    ○ Console enabler mods for survival: Console is enabled by default for all difficulties with NAC.
    ○ Terminal speed mods: NAC multiplies the speed of terminals by default for ease of use of NACFX
    ○ Timescale mods: NAC has various timescale options from the NAC holotape.

Két napja tettem fel, miután a prohardver fórumán hivatkoztak rá. Eddig tetszik. Van hozzá újabb spéci enb preset is, az Enhancer
  • barana
    Főleg amit küldtél pogramot köszönöm. Bocsánat ha nagy hülyeséget kérdezek, de hogyan tudok modlistet copyzni. :) AMúgy ez a loot nevü program, A Rao mf patch et emelte ki, hogy hiányzik a modern firearms.esp. Megmondom őszintén gőzöm sincs mi az a rao de ezekután egyértelmű, hogy a modern firearmsból is hiányzik....
    A 3d scopesal vannak komoly gondok.. Úgy látszik ott nem úgy van, hogy a harmadik lépésnél csak úgy bepipálom minhárom packot.:)
    Na meg ez hiányzik még. FO4-NukaWorld-FH-Compat.esp. Ezek a hiányzások felülírásból adódnak? Szóval programütközések?
    Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.03. 09:02:00
  • barana
    Köszönöm a gyors választ!

High spawns ami gyanus ugye.. Lots of more settlers...:) Vividek. De nem minden csak szikla, fa meg ugye az alap Landscape a neve ha jól emlékszem Grasslands, Darker nights, True Storms. Megmondom őszintén a true storms az kezd zavarni mert annyiféle időt rak be ami itt a földön 100 év alatt nincs szeriintem. Sárga köd hogy az orromig se látok özönvíz stb. Megmondom őszintén jobban örülnék valami egyszerűbbnek. A Vivid weatherst fel lehet mellé tenni? Ott mintha lenne nyári meg ilyesmi...
    Ja meg sok fegyverem van... Azok poénosak szerintem legalábbis most találtam egy ilyet, hogy aknavető és cryo ammoval. :) Bár talán kicsit erősek ugyhogy leszedtem a level scalet is és azt állítgatom éppen, hogy volna jó. Amúgy azt állítgatni kell vagy idővel magától is változtat a játékon mert irják, hogy jobb a high level küzdelem. Respawn használok még. Szóval azért használok párat. :)
  • Alanw
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/23556
  • Alanw
    igazabol ha jlol valogatod ossze es nincs kozte grafikapimpelos mod akkor nemlesz gondod,nomeg LOOT-ot is erdemes hasznalni https://loot.github.io/ igy latatlanban ennyi lenne a tanacs,ha esetleg copyzol egy modlistet adhatunk tippet hogy mit hagyj ki
    Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.08.02. 23:05:19
  • coolpet
    Ha tiltod a modokat, ami új elemeket ad hozzá, akkor valószínű megszűnik az FPS dropod.
  • barana
    Sziasztok! Ami a Fallout 4 et illeti teljesen új vagyok. Elnézést, hogy csak így rátok rontok. :)
    Megengednétek Nekem egy kérdést? Feltűnt, hogy nagyon megy a modolás ebben a játékban és hát ezel kapcsolatban volna eegy olyan kérdésem, hogy azt vettem észre sajnos amikor felraktam a játékot tökéletesen rezzenéstelenül futott. Mint mondjuk egy friss windows. :) Aztán ahogy töltöttem lefele az újabbnál újabb modokat sajnos meg megakad az fps se annyi mint amikor friss volt. AZ volna a kérdésem ha leszedem a menegerrel a modokat az összeset vagy legalábbis az összeset ami ehez kapcsolódik visszaáll e a helyzet vagy már csak úgy lesz a játék tökéletes. Ha újrarakom. Köszi!
  • Irgum76
    én meg még mindig a rulletel szopatom magam
    azt mondtam nagyképűen: "csak bekonvertálod a játékba aszt kész"
    na jah...

ide-oda konvertálok mindent de nif fájnál mindig megborul
    részsikereket azért elértem textura nélkül sikerült berakni úgy hogy az egész egyben maradt nem csak bizonyos részek jelentek meg
    illetve amit kiloptam a New Vegasból az elvileg jó lenne viszont azt nem teszi be "nif bsversion is too old" hibaüzenettel
    ahogy olvasgattam már 2010-ben is gond volt azóta sincs rá megoldás
    nem tudom mit próbáljak még ki
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.02. 09:20:41
  • Sunsetjoy
    Van mod, amivel meg lehet nézni, hogy konkrétan hol van az ellenfelek spawnpointja, ahol egy-egy települést megtámadnak.
    Meg ugye az is, amit írtál.

Coolpet: Az Sanctuary Hills hivatalosan :)
  • Kroki105
    Ha nem izgat a kinézet, a legegyszerűbb ha a bázis közepére felhúzol 3-4 magas betonkocka tornyot, rá a 4 sarkába 1-1 lézerágyút, azok kinyúvasztanak mindenkit. Persze a lézerhez kellően okosnak kell lenned, de működik gépágyúval is kisebb hatékonysággal.
    Később persze nem árt bővíteni, magas szinten tudnak goromba dögök is támadni.
    Sajna van olyan telep ahol az enemy spawnpont jóval beljebb van a telephatárnál, ott fújhatod a kerítést. Van azért olyan is, ahol jól jön a körbeépítés. Egyébként van mod hogy kívülrakja a támadókat ha ez nagyon zavarna.
  • Dante73
    Én ott nem a workbenchben tartom a cuccot. Ládákban, szekrényekben, páncélszekrényben. Típusonként mindent másutt.
  • coolpet
    Mondjuk ez relatív.
    Nekem most van 12 közmunkás Sanctuaryban (menhely :D ) akik kaját termelnek meg guberálnak.
    Még nem volt támadás a kezdetek óta, pedig lvl23 vagyok ...
    Van úgy 5-6 unlockolt telepem, de egyikben sincs lakos a farm kivételével.

A workbenchez viszont soha nem nyulnak a fosztogatók, valamint a fal tényleg nem ad védelmet. Ha későn érsz oda, akkor a telepen belül találod őket.
  • Irgum76
    hát azért támadni támadhatnak

a fal meg én úgy tudom nem ad védelmet mert falon belülre is tudnak "teleportálni" ott spawmolnak
  • Dante73
    Oké, köszönöm szépen! Kicsit megnyugodtam.
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.08.01. 19:45:02
  • coolpet
    Bárhol biztonságban vannak.
    Ha nem teszel oda telepest, nem termelsz kaját, soha nem lesz megtámadva. A Workbenchből pedig soha (még támadás esetén se) visznek el semmit.

Én is építettem egy hatalmas betonerődöt Red Rocketbe, de a világ végén van, szóval körülményes oda futkározni.
  • Dante73
    Most a red rocket benzinkutat építgettem ki magamnak, ilyen saját személyes "főhadiszállásnak". Kérdem, ha körbe van kerítve, van berakva néhány védelmi fegyver, mennyire vannak ott biztonságban a lepakolt cuccaim?
  • coolpet
    Oh man WTF????

Cambridge, raideres épület. Kinyírtam 2 szupermutáns leget, meg vagy 10 mutit, pár institute robotot.
    Aztán 1 leg raidert, meg 5 társát. Megyek be bázisukra, lekéselek még 2-t, jön egy sima raider. odafut hozzám, lereagálni nem volt időm. Megfogja 2 kézzel a fejemet, rárántja a térdére, és dobok egy hanyattfekvést és game over.

WTF WTF???

Full életerő, kimaxolt bőrpáncél, erre egy térdestől behalok.
    Biztos látta az utolsó cserkészben, hogy kell az orcsontot feltolni agyba...

Game pihenőpályára téve
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.07.31. 21:50:02
  • Kroki105
    Ok, de a sok mod jelenléte amúgy is restartért kiabálna ha horizonolni akarnék. Ugye oda külön hozzápatchelt modok kellenek ahogy néztem.

Közben építgettem a dc házat, valami rohadt idegesítő hogy nincs összekapcsolva a többi építőállomással. így belegondolva ide nem is nagyon éri meg "hazajönni" (ugye nem survi mód). Lepakolnám a sok szirszart, de máshol meg elérhetetlen. Mindegy, azért felépítem a kecót, ha már beleöltem ennyi időt.
  • SaGa
    Nem feltétlen kell, de javasolt hozzá a restart, mert pl a begyűjtött fegyvereid meg lőszereid lehet, hogy egycsapásra használhatatlanok lesznek. Ezzel a moddal gyakori a destroyed státuszú zsákmányolt fegyver, ami gyakorlatilag csak szétbontásra jó, lőni nem tudsz vele. És a betárolt cuccaid elég nagy hányada ilyenné válik, ha menet közben aktiválod a modot.
  • Sunsetjoy
    A scrapper nem a pipegunok leszedéséhez kell igazán, hanem az 1-es szinten a megfelelő cuccokban 11 fajta anyagot, a 2-es szinten 9 fajta anyagot ki lehet szedni a cuccokból. Azok nélkül csak a 9 féle gyakori anyagokat.

HA a való életben történő elkészítésükhöz azok az anyagok kellenek. Módosítások esetében pedig soha nem kapjuk vissza a teljes mennyiséget (fegyver vagy páncélmódosítás). Az elkészítéshez szükséges anyagok valódi mennyiségét egy 1-nél kisebb szorzószámmal kell megszorozni, illetve venni a ritkasági módosítóját, úgy jön ki, hogy mennyit tudunk kibányászni a cuccból.

"With Rank 1 of the Scrapper perk, a basic pipe pistol can be scrapped for 4 pieces of steel, while a basic pipe rifle yields 3 pieces of steel. Rank 2 of the perk adds one screw and one piece of copper to the salvage. Rank 3 changes this, sometimes getting gears, springs and even items like nuclear material for guns that have advanced mods like the recon sights. "
  • Irgum76
    5 steel meg egy csavar...
    maradok az írógépnél
  • Irgum76
    oké csak javaslat volt

a scrapper én is raktam 1-et de nem érte meg
    gondoltam a pipe pisztolyokat szétbontogatom lesz csavar meg gear meg stb
    aszt ad 6 steelt úgyhogy inkább eladogattam őket
    egyszer ki kéne próbálni 2-esre feltéve mit ad de mindig elfelejtem
    tényleg most kipróbálom
  • coolpet
    Oké csak én a Pickman's Blade-vel 2x szúrok, mgí ezzel 1x ütök. És fele annyi AP-t is használok. Valamint ott van a stacking bleeding is.
  • Irgum76
    mit nem lehet ezen érteni? :D
    Furious Power Fist
    ott van a hely is ahol található csak ez az egy van a játékban ha jól tudom
    van egy videó is ahol elég sokat tökörészik a döggel de csak lvl 17-es
    én normálon játszok és úgy pár rakétától megpurcan nem nehéz elvéteni
    a kis kunyhóban találhatsz rakétavetőt és rakétát is
    tudom male vagy de gondolom ezt nem nagyon lehet leszurkálni
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.30. 21:35:55
  • Kroki105
    Közelharcinál én katanával zúztam. Van az egyik perk, amivel VATS-ban nem csak a célpont sebződik, hanem a mellette állók is. Emlékszek, kénytelen voltam hazazavarni a blökit, mert azt is kifiléztem állandóan.
    Ha érdekel (ha nem, akkor is):
    Katana
    kardhüvely
    Kicsit op-nak tűnhet, de egy ilyen cucc még egy pisztolygolyót is kettészel, szóval csak reális. A hogy került odára is van magyarázat, találtad a múzeumba. Igaz hogy függetlenségi háborús a hely, de azt most leszarjuk.
    A visible weapon moddal tökéletes.
    Van több kard mod, nekem ez tetszett a legjobban.
  • Kroki105
    Jól hangzik, már meséltél róla sokat, egyszer tuti kipróbálom, de gondolom az full restart lenne megint.
    Mostani tetszik, de következőnek azzal fogok játszani.
  • coolpet
    A mit szerezzek be? :)

Pickman's knife van, jó az mert véreztet is.
    Ha van 5 ellenfél, és végigvatsolom egyesével őket, akkor mire visszaérnék az elsőhöz (és nem halt meg egyből) elvérzik.

Halálkarom kesztyűt még nem gyártottam.
  • Irgum76
    esetleg szerezd meg az überbrutál öklelő izét a bunyiptól
    aszt max 2x kell ütnöd
    illetve ha szerencséd volt és van deathclow kezed van hozzá mod, hogy átalakítsd fegyverré
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.07.30. 20:09:02
  • SaGa
    A Horizon ebben is hoz némi változást. A spéci munkapadnál (X-1 lab), miután reverse enginelted a fegyvereket (valahányszor hazamész egy nagy adag zsákmánnyal, mielőtt nekiállnál szétszedni a cuccot, érdemes kitanulmányozni, hogy készültek), amiket begyűjtöttél, gyárthatsz magadnak spéci típusokat, spéci erősítésekkel. Persze mindennek megvan a maga ára, ritka ötvözetek kellenek és sok experiment pont, meg olyan képzettségek, amiket magazinokból lehet összeszedni, meg a falvak szintjét emelve pl a fegyvergyártásban. Ehhez kell fegyvergyártásra befogott settler (nem gyárt semmit, csak növeli a szintet és be tud neked segíteni bizonyos esetekben, a contracted recepteknél) meg a technikai munkapadon készíthető settlement upgrade certifikátok. A fegyver viszont olyan lesz, amilyet akarsz, lehet növelni a lőtávot, a pontosságot, csökkenteni a tömeget úgy, hogy az nem megy a stabilitás kárára, stb…

A settlerek felszereléséhez nem kell megtartanod a fegyvereket és páncélokat, ha van elegendő alapanyagod, rengeteg készletből válogathatsz, azt egy mozdulattal oda tudod adni (oda kell lopakodni a faluba már felvett settlerhez és mintha kizsebelnéd, de nem lopsz tőle, hanem előjön a felszerelős menü, ahol választhatsz kétféle szintű fegyverkészletből meg vagy nyolc ruha, páncél kategóriából, azokon belül meg 8-10 készletből) átöltöznek, ami náluk volt odaadják neked, te meg lebonthatod. Van az alapnál 75%-kal erősebb fegyverkészlet, amit te nem tudsz használni, de a settlereket fel tudod velük szerelni. A különféle készletekhez különféle alapanyagok kellenek. A szokásos ruháktól, a synth páncélokig sokmindent rájuk adhatsz.
  • Kroki105
    Így nem valószínű a lvl 500!
    Hasonlóan vagyok én is, bár ez most olyan kari hogy csak akkor kezdem újra ha játszhatatlan lesz a mentés. Ugye a sok mod miatt néha megszívtam már...de most figyelek nagyon. Nekem is volt már minden fajta kari, talán csak robbantós nem.
    A mostani kari - már írtam sztem - automata fegyveres (p90 mod). Nagyon bírom, ha elfogyna az akciópont, még mindig rá lehet tenyerelni a tűzgombra. Hátránya ugye a lőszer, de ha abból van dögivel olyan darát nyomat, hogy egy halálkarom is átgondolja a rohamot. A fegyó hátránya a viszonylag lassabb tárcsere. Jó tulajdonsága még, hogy 3 fajta lőszert is képes kezelni, szal ha egyikből már kifogyok, átalakítom a workbenchnél, és megint van egy rakat. .38, .45, 10mm
    De a sniper azért néha jól jön, azt visszaraktam tegnap. CS5
    Elég bitang cucc, egyik régebbi gémbe volt, hogy kiesett egy legendás verzió. Azt tudta, hogy hihetetlen gyorsan tárazott újra, valami eszméletlen mészárlást produkált.
    Ok, nem survivor barát cuccok, de én nem is azt játszom.
  • coolpet
    Hát :)

Már avgy 5x kezdtem előlről. Volt sniperem, sniperem, sniperem, meg sniperem.
    Most meele vagyok, amihez nem igen kell lőszer. Elvagyok egy kés és egy 10mm-es pisztollyal.

Ha viszont bukom a sneaket, és betámadom, akkor annyi. Surviban azért hogy nincs mentés eléggé meggondolandó.
    Pl a Supermutant Suicidert ha nem tudom elsore lebökni, akkor robbantja az atomot. A legendary szupermutáns suicidert ennél fogva illik elkerülni.
    :D
    most lvl23 vagyok, de kb mindenkit one hitelek