Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A leggyanúsabb a Fusion City Rising és környéke, valószínűleg a plusz földalatti állomások kavarnak be, mert azon települések közelében fagyogatott, ahová ezek kerülnek.
Illetve ami biztosan okozott fagyásokat az a War of the Commonwealth, de annak a moddere is írta valamelyik hozzászólásban, hogy ha nem az alapjátékra és a DLC-kre rakja valaki, hanem olyan modok is vannak, amik különböző helyeket módosítanak, sűrűn fagyhat miatta a játék, mert ha a rengeteg plusz spawn point valamelyike olyan helyre kerül, aminél megváltozott, vagy eltűnt a navmesh, jön a CTD.
Súlya itt még a tölténynek is van survin, szerintem ok. Felvettem a tölténytároló perket, és szorgosan gyűjtöm őket. Van egy fegyvermod, de sajna a questje délen van, oda még nem vagyok elég táp, viszont ha meglesz, a töltény se lesz probléma.
A felsorolásod szerintem édeskevés egy survivalhoz, ha tudatában vagy annak hogy milyen is lehetne.Csak meg kell nézni a nexuson hány meg hány mod van, amik reálisabbá teszik az egészet. Ezeket alapból be lehetett volna építeni a játékba, a kezdetekkor. Normál fokozaton még azt mondom ok, de survin bizony hiányoznak. Mer fáj a lábam, meg megfertőződök, viszont 1 db int-el gyors építek már egy generátort, mert nincs áram, holott a nevem se tudom kimondani? Leölök 6 szarvast, ami 3 napi kaja? Csak egy ember sétálhat veled kalandjaid során, mert ha jönne egy másik az első megsértődik, és hazamegy? Ez a companion olyan hülye hogy magától leesik egy magas helyről? ... ne soroljuk már a sok marhaságot. És használom is a modokat, de a hátulütője sajna az instabilitás (alapból is kifagy néha) , ami survivalon valljuk meg elég hajtépős dolog, akár épp hazaérnél egy túrából, akár felhúztál egy kisebb házat, mikor kidob a játék miattuk. Sokkal idegesítőbb, mintha megölnek a hibámból. Itt is a modder oldotta meg a cigimoddal.
Én továbbra is azt mondom, ne attól legyen már nehéz egy játék, hogy nem lehet menteni. Pláne ha olyan instabil, mint a Fallout, mert akkor tényleg gyakrabban veszik el játék(idő) azért, mert megint lehalt a játék, mintsem azért, mert kinyirtak. Vagy ha meg is halsz, annak sokszor az az oka, hogy a rakéta közvetlenül előtted belecsapódik egy láthattalan pixelbe, a gránát visszapattan a ház sarka melletti semmiről, a lövésed elakad egy nemlétező/látható akármiben... Mondjuk ezen még nem gondolkoztam, de tényleg igaz. Oké hogy pl bizonyos beállitásnál mindennek van súlya (nem tudom itt is van e ilyen, NV-ben volt) És oké vihetsz magaddal 110 kilót. Jó. Akkor viszek magammal 110 palack vizet. És azt hogy? Magamra szigszallagozom? Én leszek a bottleman vagy mi a rák? Szóval egyik oldalon realisztikus, hogy korlátozva van a súly, a másikon meg nem, mert a cuccoknak nem csak súlya, térfogata is van. Egyébként én örülök hogy ez kimaradt, talán a STALKER-t sem hagytam volna abba, ha nem kell annyit bohóckodni a hátizsákkal.
- csak alvással menthetsz
- nincs konzol
- éhes/szomjas leszel
- megfertőződhetsz
- kifáradsz, csökkennek a statjaid.
- sok súly cipeléstől megsérül a lábad
- nincs gyorsutazás
A survivorban nem a felét sebzed már bocsáss meg, hanem reálisat. Te is úgy kapod, az ellen is.
Ha ez neked nem elég a túlélő módhoz, akkor tegyél fel módokat.
Vagy játsz a skyrimmel ahhoz van rengeteg real life doing mod :)
Battletag: coolpet#2467
Szerintem meg a survivor igenis legyen szimulátor(szerű). (Az easy-hardig ok ha nem.) Mert a zabálnom kell, felét sebzem a normálisnak!! és a nem menthetek bárhol még nem tesz survivorrá egy játékot. Fát szerzek, tüzet rakok, nem 120 kilóval az akármimben harcolok stb, stb... Lehet hogy a mentéshiány miatt kapta a nevet, de akkor lehetne mentéshiányos mód, és nem túlélő. Túlélem e hogy nem menthetek... <#nyes>#nyes> Miért olyan nagy elvárás az, ha készítek valamit, pénzt kérek érte, azt ne csak összebasszam? Majd a modderek megoldják, mi majd odarakunk pluszba 3-4 kutyaskint, pár hülye megveszi, és jók leszünk. (Bár lehet hogy egy hátizsák szerepel a CC menüben, már nem emlékszem. Valaki felébredt 2 év után.)
Ha már itt tartunk, pl a kúszást is hiányolom, f1-2 be volt pl, úgy emlékszem.
De mint írtam, már kétszer is, a játék tetszik, csak vannak érdekes dolgok, amikkel nem igazán értek egyet, vagy hülyeségnek tartok.
A hátadon meg nem lóg semmilyen fat-man, az inventorydban van, ami ugye nem létezik. Erről írtam. Amúgy van egy fasza mod, ami láthatóvá teszi a fegyvered a hátadon, oldaladon, ha előveszed eltűnik a hátadról. És még gondolkodnod sem kell, ha elteszed, ismét ott lesz a hátadon.
Ez egy posztapokaliptikus szerepjáték, és nem egy szimulátor :)
Jól is néznék ki ha azon kéne gondolkodnom, hogy a hátamon lógó Fat-man hogy fér be a power armorba, illetve ha elő kell venni akkor melyik ingujjamon keresztül húzom elő :D
Játszhatsz úgy, hogy megszabod magadnak a szabályokat, és csak annyit cipelsz magaddal ami számodra reális, de nem élnéd túl.
Üdv.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Ennyi ideig még nem tartottam ki survin egy karival se, már van 3 településem, és bejártam Tolnát-Baranyát. Ami borzasztó az állandó caplatás gyorsugrás nélkül, ezt nehéz feldolgozni. Másik para meg az ágyban mentés. Itt inkább a crashtől parázok, mint a haláltól, leszedtem a bagómodot, így azért pofásabb.
A legérdekesebb, ha már túlélünk és olyan piszlicsáré hülyeségekkel foglalkozunk mint evés, és ivás, hogy hova tesszük az összegyűjtött tárgyakat? A inventoryba... és az hol van? Találtam egy konzervdobozt, betömködtem a farzsebembe. Találtam egy másikat, azt a bal farzsebembe. Aztán lenne itt még pár töltény, azt az első zsebembe, ugyanígy egy doboz víz a másik zsebembe (a kulacsot ebben a történetben sajnos nem fedezte fel egyetlen lángelme sem). Jöhet a kabát belsőzseb, abba belefér egy asztali ventilátor, és esetleg egy olajoskanna. Ez fasza, de most nem tudom mozgatni nagyon a karom, de azért még harcolnom is kell. Persze cipelek még egy rakat limlomot, két adag marhasültet, egy tál tésztalevest (közelharcnál különösen figyelnem kell, nehogy kilötyögjön), egy rakat gyógyszert, egy puskát és egy shotit, a küldetésszarokról már nem is beszélve. Ja, és a végén kiderült, hogy a zsebeket, és a kabátot csak én képzeltem magamra, egész végig a menedékpizsibe lófráltam. De akkor hol tárolhattam a cuccaim? És ekkor megvilágosodtam!! A fülem mögött, a kis polcon! Sose tudtam az mire való, de már minden világos. A súlyról meg már ne is beszéljünk... Táska, hol egy táska? Egy batyu, egy hátizsák, egy szatyor...
Ok hogy ezeket modokkal orvosolhatom, de... Meg a fegyvered nem a hátadon hordod, hanem a kis polcon.
Persze csak érdekességként említettem, nem rugózok rajta, meg le is szarom, a játék attól tetszik. Csak néha elgondolkodok ezeken a muris dolgokon.
Amúgy tényleg nem tudjátok hogy fel lehet e éleszteni a feleséget/férjet mod nélkül? Vagy ő már végleg KO? Esetleg szinthé alakítani, vagy mittomén?
Mert eddig csak a menj oda hozzá-t tudtam kiadni neki.
Távolsági fegyverekkel van felszerelve, de amíg nem támadok rá az illetőre elsétál mellette, csak akkor támad ha őt is megtámadják.
Valamint nem használja az assaultron fejét támadásra...
Ha jól rémlik, a Mechanist után is lesznek még robotok. Én mondjuk életben hagytam és úgy emlékszem ő mondta, hogy előre be lettek programozva, már nincs rájuk hatással, tehát előfordulhat hogy ellenséges robotokba futok bele. És a telepeket is elég sűrűn érték robot támadások utána is.
A Gauss lőszerre meg nem tudom a választ, szerintem nem is vettem kézbe egyszer se, annyira csalódás volt nekem a NV-os változata. De úgy rémlik, mintha valami INT-es skill adná a lőszer craftolást hozzá.
Ha a Mechanistet kiiktattam, akkor nem lesznek már kóbor automatronok?
Hogy tudom lőszert gyártani a gauss puskához? :)
Van aki estélyiben mely meele hentelni :)
Emlékeim szerint a játék közben is feldobott a felső sarokban egy ilyen vaul boy-os kis ablakocskát, hogy vegyél modokat a store-ban. Elvileg van egy mod, ami ezt kikapcsolja, de mekkora szánalmas már, hogy azért nem rakok fel modokat, mert az alapjátékkal akarok játszani, semmi extra vagy csilivili, de ha el akarom tüntetni a reklámot, azt csak egy moddal tudom. <#falbav>#falbav>
Operation: Anchorage, The Pitt, Broken Steel, Point Lookout, Mothership Zeta
FNV DLC-k
Dead Money, Honest Hearts, Old World Blues, Lonesome Road
itempack: Courier's Stash (4 fajta preorder bonus), Gun Runners' Arsenal
F4 DLC-k
Automatron, Far Harbor, Nuka-world
építődlc-k: vault88, contraptions, wasteland workshop
ingyen dlc: high resolution pack
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Modokat nekem csak a főmenüben reklámoz, de lehet hogy pont nem játszottam mikor ez agresszív volt.
A Raidereknek adott telepekben nem veszik el a meló, a réderek is használnak mindent, csak van amit kicserélek Raider kedvencre, fotelt, kanapét, kereskedőpultot. És a raidereknek tényleg főnöke vagyok. Csak kiesnek a hagyományos ellátó rendszerből. A supply farmok vesznek oda és válnak ellenségessé, csak nem mernek bántani inkább ellátnak. Azt nem tudom, lesz-e valami izgalmas folytatás, ha már a kijelölt határértéket, a nyolc farmot teszem raider-bázissá.
Azt még Shank is mondta, a réderek nem szeretnek gazolni, én is úgy érezném, kiesnék az agresszív réder fővezér szerepből, ha erre kényszeríteném őket. A Supply farmok néha küldik a kaját meg pénzt, de nem tudom hogyan és hova.

(Nekem NW annyira nem jött be.
A technológia alatt én inkább az elérhető/megfizethető hardverre gondolnék. Azaz egy új motort megfelelő tempóban, min. 4k felbontásban, HDR-el, meg miegymással is simán futtatni tudó, átlag ember által is megfizethető pc-re / konzolra <#papakacsint>#papakacsint>
TES VI-rol annyit tudni, hogy lesz, ezt mar megerositette Hines is, Howard is. Hogy mikor lesz, na arra a valasz: MAJD :) Elobb jon ket teljesen uj IP, arra fokuszal a BGS, es majd csak utana lesz a TES vagy FO kovetkezo reszebol vmi, foleg ugy, hogy Howard szerint az a technologia, amelyet szeretne a jatek ala tenni, az egyelore nem elerheto - jelentsen ez barmit. Szoval jonnek, de majd csak evek mulva.
Aztán meg reménykedek, hogy az erőforrásokat már az 5. részre koncentrálják. <#taps>#taps><#nyes>#nyes>
De ami a kinalatot illeti, szinte teljesen felesleges hasznalni (oke, az ingyen cuccokat bezsakolja az ember, de ezek nagy resze amolyan lopancel jellegu vacak), meg konzolon is jobb es tobb hasznalhato modok erhetoek el a bethesda.net keretein belul, mint a CC "kinalata".
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.04.17. 11:59:06
Lehet nem nagy dolgok ezek de sok kicsi dolgokból elég ütős skin pakk összejöhet.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
A kutya nálam mint írtam az előbb, pont SM specifikus.
ADA sosem passzolt az öltönyös/estélyi ruhás surranó hangtompítós pisztolyos karakteremhez, hogy mindig csörömpölt. Meg elakadt.
És ezzel stílussal mindig pont arra törekedtem, hogy alig legyen cuccom. A karrier nagy részét 80-90 fontnyi cipelt cuccal csinálom végig, egy messzehordó puska, egy hangtompítós 10 milis és egy 44-es magnum. Ennyi. Survin szar érzés mikor elfutnál és pont leburdenelsz valami miatt :D.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.04.17. 07:01:16
A sentry váz is kemény, hátránya hogy belső terekben használhatatlan, mindig elállja az utad, és a 6. ilyen után elküldöd az anyjába egy egész tár smg tölténnyel megajándékozva. (Itt nem árt az, ha nem survin tolod, és rendelkezel egy közeli quicksavvel, mivel elég morcos tud utána lenni.) Előny hogy darál, és sok cucc elfér benne.
Volt egy mod, amivel tankká lehetett alakítani a robotot, vagy épp minilánctalpat rakni a humanoid kinézetű robotra. Egy olyanra is emlékszem, ami emberszerű fejet is adott nekik. Van sok verzió.
De ED-E hasznosabb volt számomra mint mesterlövész.
Azon filózom, hogy ha ADA-t átalakítom assaultronra, akkor mennyivel lesz hatásosabb. Mert a lövöldözése és a lassú cammogása kicsit idegesítő :)
Még mindig küzdök a hullák megtalálásával :)
Most kezdtem egy olyan játékot survin, hogy a kari full int, full karizma, és luckra a többi. Ennek nagyon jól jön a kemény kutyi, kíváncsi leszek meddig bírja. Persze idővel megtanul lőni is, de először a azokat a perkeket unlockolom, ami az alap statokhoz járnak. Szerintem 2 nap alatt fölidegesítem vele magam <#nyes>#nyes>
Emlékszek hogy f2 ben volt robokutya is. Vajon itt van olyan mod?
Ja, a modokat is lecibáltam, összvissz 40 maradt, a mentés egyelőre megjavult. Építő modokat is minimalizáltam, nagyon fura a szinte azonnali átváltás építőmódba.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.16. 16:41:56
A társak meg viszonylag könnyen megmurdelnak az egyszerűbb ellenfelektől is, az ilyen csillagos/halálfejes mutiknak meg fél fogukra sem elég. Én mondjuk nem nagyon kisérleteztem robotépitéssel, Adának nyomtam egyszer egy testet, meg próbálgattam egy hordár botot és ennyi. Viszont asszem szintén a FH-ban volt pár stealth field-es, dupla pengés assaultron, akik egyetlen támadásból megöltek. Még azon gondolkoztam kicsit, de végül elvetettem, mert fontosabb volt a nagyobb szállitási kapacitás illetve hogy tömeges támadásnál lekössön valamennyi tűzerőt.

Nem tűnik nagy fenyegetésnek neki, még ha félelmetesen tud ugatni sem. De az első kép vadállata másfélszer akkorán már szerintem elgondolkodtatná két másodpercre mutibáttyát. <#idiota>#idiota>

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.04.16. 13:59:32