• SaGa
    Az attól függ, mit akarsz változtatni a világon. Ha csak a Horizont teszed fel, marad az alapjáték plusz a DLC-k, csak alaposan áthangolva az egyensúlyokat. Ha rákeresel a Horizon szóra a nexuson, láthatóan több nagy quest modhoz is készítettek horizon patchet. Meg fel lehet mellé tenni olyan quest modokat is, amihez ugyan patch nincs, de hogy ne keveredjenek nagyon a dolgok, érdemes a F4Edit-hez hozzáadni Pra scriptjeit és a Horizonifiert ráfuttatni minden más modra, amit használsz és nem illesztett a Horizonhoz. Ez ráteszi a tárgyakra azokat a névmódosításokat, kulcsszavakat, amiktől beleillenek a Horizon szorterébe és gyártási módosításaiba. Bár egy hibát találtam benne, valamelyik verziótól a tisztított vizet (==) előtaggal látta el a Horizon fejlesztője, a script meg lecseréli valami másra, így nem az ételek és italok, hanem az alapanyagok között jelenik meg az inventoryban. Más problémát a scripteknél nem találtam. Fontos, hogy a Horizon saját szorterrel bír, így a VIS és hasonló szorterek használata kifejezetten tiltott vele, csak összekutyulnak mindent. És ne használd a BOSS-t a Horizon mellett. Végig kell nézni a modok leírásait és kézzel összerakni a sorrendet, a Boss csak összkutyulja. Érdemes tanulmányozni Biraitbec, és Mortecotic leírásait és modsorrend listáit. Ők alaposan ellenőrizték saját listáikat, stabil lesz a játék, ha betartod az ajánlásukat. Az első az, amihez simán oda lehet passzítani a Horizont is, a másik kettő az Unbogus overhault használja, de ha azt kihagyod és a saját, ehhez illeszkedő patcheiket, akkor a sorrend alapján össze tudsz magadnak rakni egy Horizonos készletet is. Tovabbi nehezítésnek pl ajánlott a Pack Attack, jobb AI-t ad az ellenfeleknek, ráadásul általad szabályozható módon további támadókat ad a csapatokhoz és az új verziói már Horizon kompatibilisek.

Tegnapi élmény: feltettem az Immersive Gunners Plaza modot, ez feltölti a GNN plazat emberekkel, a környékét is, nem az a négy-öt szerencsétlen lézeng ott, a Pack attack pedig megduplázta ezt a mennyiséget, így kb ötvenen kódorogtak körülötte, sokat kellett futni, míg sikerült a környéket annyira kitakarítani, hogy el tudtam járkálni mellette Egret Tours Marina és Jamaica Plains között. Egyszer még sikerült a közelben tanyázó supermutikat és a child of atom kultistákat is rájuk húzni, de így is maradt épp elég gunner, hogy ne legyen egyszerű a dolog.

Viszont egy korábbi kedvenc modomat, ami több egymással is harcoló raider klánt tesz a játékba, kivettem, mert pl pont itt a plázában, mire odaértem, kiirtották egymást, nekem meg maradt pár sebesült, akiknek a fele ráadásul szövetséges vagy semleges felém. Az is érdekes azzal a moddal, hogy megtámadják egy falumat a raiderek, először egymást irtják, a maradék lerohanja a falut, a parasztok mindenkivel ellenségesek, de én nem lőhetem ki azokat, akik nekem épp akkor szövetségesek, vagy semlegesek, mert azzal magamra uszíthatom valamelyik nagy frakciót is (egyes klánok velük is szövetségesek, ki ezzel, ki azzal), ami általában nem túl jó ötlet, míg eléggé bele nem mentél a küldetésekbe. Emiatt hullottak a settlerek mint a legyek, én meg csak nézhettem, hogy le tudják-e nyomni a raidereket vagy sem. Szóval látványos és hangulatot ad a játéknak a mod, de most nem illeszkedik az elképzeléseimbe.

Van egy másik script is Pra csomagjában, ami arról szól, hogy az AWKCR-t és a Horizont illeszti össze. Egyrészt a kémiai munkapadon készülő ruhákat és egyéb nem oda illő dolgokat az AWKCR munkapadjaira teszi át, másrészt igyekszik a Horizon gyártási szerkezetéhez is illeszteni a dolgotak, de úgy látom, ez nem teljesen jött össze. Ha főleg olyan modokat teszel fel, amiknek van Horizon patche, ezt a scriptet inkább ne futtasd rá semmire, úgy látom, vagy megduplázódnak (lesz az AWKCR munkapadon is és a Horizon munkapadján is gyártási lehetőség), vagy összezavarodnak és fele ide, fele oda kerül. Bár zavarni szokott, hogy a lusta modderek mindent a kémiai laborhoz csapnak hozzá, de azt a néhány cuccot, ami kicsúszott a Horizon felügyelete alól inkább elviselem ott, mint tele legyen minden munkapad fölösleges duplikátumokkal.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.07.29. 14:13:49