3340
-
kraven54 #131 Több wreckben is : Grand Reef Wrecks, Blood Kelp Wrecks, Mountains Wrecks -
#130 Moonpoolt hol találtad? Mert az istennek sem találom..
-
kisiku #129 Ezekből maradsz ki:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Zozo76 #128 tojok ra, csak ne kelljen megint ujra elolrol mindent osszekeresni! :) -
Zozo76 #127 most voltam kint az AURORA-nal, semmi valtozas. elol bementem, csak egy ut van, keresztul a rekatorszoban, es oldalt ki. sehova nem lehet menni mashova. kb 3 perc alatt vegig lehet menni... :) -
kisiku #126 No, hát nagy nehezen megvan a Vehicle Modification Console is. Ehhez meg kellett küzdenem egy Reaper-rel a Dune-ben...mivel ott körözött a két blueprint mellett így összegyűjtve bátorságomat lebénítottam az előtte már megszerzett Stasis Rifle-val.Amíg mozgásképtelen volt, beszkenneltem, meg is építettem, fel is szereltem fegyverekkel a Seamoth-ot, immár torpedóval is.
Most megyek és bosszút állok mindenen, ami harapni akart belőlem egy darabot...
Asszem elsőnek kiirtom a túlzottan elszaporodott Stalkereket, majd a Sandsharkok is kapnak,meg úgy minden.
Örömteli lenne, ha már egyszer tudunk urániumot dúsítani, hogy legyen nukleáris robbanófejjel felszerelt torpedó is. -
#125 Nem lesz PAWN gúnyád.
-
Zozo76 #124 mi van akkor ha nem kezdek AZERT SE uj jatekot hanem regit folytatom? :) -
Norbertboy #123 Köszi a tippeket!
Bioreaktorom van, de a vízfelszínhez közel lakom, lehet ha profi leszek akkor lejjebb költözöm. Egyenlőre remek itt nekem. -
kisiku #122 Apropó energia: amíg meg nem találod az atomreaktor terveit, addig talán a bioreaktor a leghasználhatóbb.Ebbe ugyanis bármilyen növény vagy állati eredetű dolgot bele tudsz "darálni". Minden ilyen életformának van egy "energiatartalma", azaz mennyi ideig, mennyi áramot tud belőle kicsikarni az erőmű.Belerakhatod a legegyszerűbb növényeket, azok magvait/spóráit, de rakhatsz bele tojásokat, növényevő halakat és persze húsevőket is.Ez utóbbiakhoz persze kell hogy legyen egy Alien Containment-ed, ahol a tojásaiból kikeltetheted őket, majd vársz még egy kicsit, amíg megnőnek.Ezután mivel nem tudsz velük mit csinálni, mehetnek a Bioreaktorba.
Ha elengeded őket, azaz kiveszed közepesen fejlett állapotukból és kiviszed az óceánba, onnan már téged is megtámadnak!
A napelem az első és alap erőműved, könnyen rábukkansz a terveire és nem is drága megépíteni. Viszont olyan hely kell neki, ami minél közelebb van a vízfelszínhez, különben nem lesz elég fény neki. Mélyen is működik csak sokkal rosszabb hatékonysággal (nagyon lassú töltés)
A Thermal Reactor akkor jó, ha a bázisodat olyan helyre építed, ahol állandóan, minimum 15 fok felett van a vízhőmérséklet.Ehhez erősen ajánlom egy hőmérő modul legyártását, ami utána majd a sisakod HUD-ján jelenik meg.Azaz felszereled magadnak.
Több ilyen pont is van, van közel a mentőhajódhoz is, de inkább a mélyebb és veszélyesebb helyeken vannak.
Minél melegebb hely közelébe építed, annál gyorsabban termel áramot.Ráadásul végtelen energiát ad, többé nem lesz gondod vele.Lehet többet is építeni, így a kapacitásod is megnő.Én kombinálni szoktam őket.
Az atomreaktor a non-plus ultra, azaz a leghatékonyabb.De ehhez azon kívül hogy megtalálod a terveit, szükséged lesz mély vizekben található Uranite Crystal-ra is. Zöld kristályok, 3 darab kell egy darab Uranium legyártásához, majd ehhez hozzáadva egy Titanium és egy Lead (ólom) anyagot készíted el a Nuclear Reactor Rod-ot vagyis a fűtőelemet. Ezt ha berakod a reaktorba, akkor nagyon sok és nagyon sokáig tartó áramod lesz.
Számomra furcsa, hogy ha felszerelsz pl. 2 db Sportlight-ot a bázisodra, mennyire leszívja az energiádat, ez kicsit optimalizálatlan még.
Most hogy megvan a Seamoth-od, nézz körül melyek voltak azok a helyek, ahová nem tudtál vagy nem mertél elmenni.Javaslom, hogy kezdd a délen található Floating Islands-szel, ami Grand Reef-ben található.Itt nincs veszély, nincsenek nagy ellenségek.Ezen a szigeten egy rakás dolgot tudsz szkennelni, többek között a lakómodult, azaz a Multipurpose Room-ot, vihetsz haza növények mintáit, amit a szintén itt található tervek alapján építhető belső virágágyásokba át tudsz ültetni, hogy aztán folyamatos kaja ellátásod legyen.
Egyelőre ennyi. :)
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.28. 08:36:00 -
Norbertboy #121 Napelemem van, van lakhelyem is, van sok cuccom. Vízet is szét tudom választani és most meglett a csikóhal is :-D Megtaláltam az összeszerelő masinériát. Most gyártottam le alvás előtt.
Pedig oda le a mélyre gépesítés nélkül mentem, oxigénem volt bőven meg nagy szerencsém, hogy nem haltam meg!
Köszi a tippeket! -
kisiku #120 Ne add fel, nem nehéz csak rá kell jönni.Sorrendben kell építkezni, legalábbis az én logikám szerint.Mindennek megvan a rendje, mit mikor.Pl, van Cyclops-om az új patch óta, már van Moonpool-om is, de még mindig nem tudtam a nagyobb űrtartalmú palackot megcsinálni, mert nincs még modification station-öm.
Első, hogy legyen biztos kaja és víz forrásod.Legyen helyed, ahová pakolsz és ahol levegőt tudsz venni a víz alatt is.Ehhez minimum egy Solar Panel építése kell, hogy legyen alap áramod.
Ne menj rögtön a legveszélyesebb vagy legmélyebb területekre, ha csak nincs minimum egy Seaglide-od.Később mindent meg fogsz találni.
Amit a videón látni, az a Jelly Shroom Cave, az egy nagy kiterjedésű víz alatti barlangrendszer, immár nem veszélytelen sem, de Seamoth nélkül ne menj oda!Legyen benne legalább egy Pressure Compensator Module Mk1-es, hogy 300 méterig bírja a kishajód, mert asszem 180 méter a minimális mélysége a barlangnak.
A mentőhajódtól nem messze dél/délnyugati irányban van az egyik bejárata.
Én pl. minden fontosabb helyet megjelölök Beacon-nel, hogy tudjak tájékozódni és később is odataláljak.
Látod? Én így szoktam megjelölni, mi hol van?
-
#119 Ha a kishajót összerakod és raksz rá legalább 2-es vízmélység bírást akkor sima liba lemenni oda. Lehet egyessel is el tudsz menni a határig ha 3 palack és gyors vagy :) nem olyan vészes. Igazából a roncsvadászat a nehéz és azokat megtalálni. Most hogy főleg azokban vannak a receptek. Meg hogy azért némelyik bugos és van egy két belógó vas ami aztán pont akkor nem enged amikor sietnél, vagy a fény a lámpával eltűnik valami graf hibában aztán foroghatsz hogy visszajöjjön és értékes másodperceket vesztesz. :D -
Norbertboy #118 Kicsit több mint 10 óra játék után lassan haladok. Voltak mélypontok is, mikor a játék befejezésén gondolkodtam a sok sikertelenség után. 1 óra járkálás, élelem gyűjtés után frusztráló volt, h nem juttok előbbre. Aztán tovább dobott a csikóhal recept, igaz még nem tudom megcsinálni. Találtam még egy szigetet is, ott jöttem rá, h a kész épületeket kell szkenneli, h nekem is legyen. Közben agyaltam, vajon hány sziget legyen és elkezdem google-özni (ez volt az egy dolog amiben segítséget használtam a játékhoz, szeretem magam megoldani a dolgokat.) így találtam rá erre a videóra. Aki még kezdő, erre az elhagyott bázisra tuti nem fog rátalálni. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!5.10 körül. 3 búvárpalackkal és a spéci búvársapkában elindultam, nagyjából tudtam hol is van ez a hely, csak nem mertem lemenni. Hál isten én nem találkoztam semmilyen agresszív élőlénnyel sem!
Lehet 40-50 óra is kell mire ott tartok a (patch utáni időre gondolok), mint a többi fórumozó! Ha csak addig meg nem unom, mert nagyon nehéz a játék! Viszont van kihívás bőven, kíváncsian várom meddig tud lekötni ez a játék. A hangulat az nagyon jó, beletudom élni magam, néha nagyon megtudok rémülni! Eddig 33 órám van benne összevissza.
Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2016.08.27. 21:56:13 -
Zozo76 #117 ma delutan megnezem, de lehetseges hogy mi xbox-ok le vagyunk maradva a pc-s verziotol. a fo platform a pc. -
#116 valamit benéztél akkor. Az ÚJ patch-el kibővítették. Csak elöl lehet bemenni és kb 1 órát lehet mászkálni benne.. -
Zozo76 #115 en valamelyik nap kimentem az aurora-ra, de semmi valtozas nincs. elol az orr resznel bemesz, csak egyfele lehet menni, majd a reaktorszoban keresztul alul tovabb uszva a hajo bal oldalan alul kijosz. ahhoz kepest hogy mekkora nagy az aurora baromira gyer a bejarhato terulet. -
#114 Azt nézem hogy a halak is sokkal támadóbban lépnek fel főleg az iszapolós harcsák. Folyamatosan rámentek a kis tengerjárómra no meg rám is ha kiszállok belőle. Kicsit hiányzik a coop belőle.. -
kisiku #113 Ezzel egyetértünk, szerintem is sokkal nehezebb, több ellenség is van, de nem baj...
Nem mentem még vissza az űrhajóra, mert közben megtaláltam 4 új tervrajzot is, meg is építettem az atomreaktort és a nagy akváriumot.Most már a tojásokat keltetem, hogy aztán az ivadékoknak irány a Bioreactor
Kell még a Moonpool és a Vehicle Modification Station, meg a Modification Station (ez a fejlett Fabricator)
Aztán kipróbálom a torpedókat és elkezdek nagyvadakra vadászni. -
#112 Sokkal nehezebb lett a játék! A legtöbb tervrajz most már a roncsokba került. Azokat kell megtalálni és felderíteni. Ott van a moonpool is. Én is azt vadászom. Már elég sok mindent összeszedtem. De még a java hátra van :D A játék nehézségével viszont nőtt az élvezeti faktora is. -
kisiku #111 Subnautica Wikia...ott van olyan kép.
Épp most kaptam egy ilyen üzenetet:
"Detecting multiple leviathan class lifeforms in the region. Are you certain whatever you're doing is worth it?"
Mivel még lusta voltam iránytűt csinálni, ezért fogalmam nem volt róla, hogy hol vagyok, de most már tudom: Dunes -
#110 Valahol láttam képi összehasonlítást a méretekről (most nem találom), hát a Reaper hangyafasznyival hosszabb mint Cyclops, átmérőre keskenyebb. -
kisiku #109 Ne aggódj, a dokk nekem sincs meg, pedig már van Cyclops-om is...
Hehe, igen, ha beleéled magad, akkor beszaratós! Én is ijedtem már meg, pedig utoljára C64-en rettegtem videojátéktól :)
Ha szeretnél (ne akarj) olyannal találkozni, ő a Reaper Leviathan.Az Aurora mellett közvetlenül (Crash Zone) és az északon lévő Mountain Islands környékén találkozhatsz velük.Kábé akkora mint a Cyclops, nagyon gyors, nagyon erős, ha nincs Seamoth, akkor azonnal megöl, ha van, akkor esélyed van túlélni, ha elenged, mert különben szétroppant vele együtt...
Az előző mentésemben, még a frissítés előtt is elkapott egy, de volt a kicsiny hajómnak fegyvere (Seamoth Perimeter Defense), amivel megráztam és erre elengedett...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.26. 21:52:37 -
kisiku #108 Óhh, akkor sejtem melyik...volt egy ajtó, amihez kellett a lézervágó, de annak ellenére kihagytam, hogy volt is nálam, csak nem mentem be rajta...na, irány vissza.
Köszi. -
Norbertboy #107 Én lassan 5 órája játszom, de lényegében semmim sincs. Csikóhal tervrajzom van, de szárazdokkólom nincs. Van víztisztítóm, de nincs hova leraknom. Egy csőbe raktam be 3 tárolót ott gyűjtöm a cuccaim. Van sok gyémántom meg aranyam. ( ez jó mert a patch előtt alig találtam, igaz nem is tudtam hol kell keresni) Viszont tervrajzaim nem igazán vannak. Nehezebb lett a játék, agresszívabbak a ragadozó halak is. (Egyszer hallottam hangokat a hátam mögül úsztam mint állat, megfordultam (nem kellet volna) egy nagy hal 1 méterre volt mögöttem. Úgy megijedtem, h fel kiáltottam, még a párom is megijedt! )
Voltam a nagy hajón is, de ott meg pókok vannak, el is húztam a csíkot! A szigetet is felfedeztem, körbe jártam rendesen még a tetejére is felmentem. Hál isten ilyen szörnyőséggel nem is találkoztam ami a képen van!
Nem azért írtam le a sikeretlenségem, h segítséget kérjek! Csak sikerül mindent megszereznem, talán az új patchig sikerül is!
Magyarítás mikor lesz befejezve, erről tud valaki valamit?
-
#106 pedig ott van.. bementem én is és elég kemény volt. Vagy 1 órát csak bent kolbászoltam. Ott van egy dock rész és ott vannak kiállítva. 4 db kell hozzá de egy helyen ott is vannak. Lézer vágó és javító is kell mert bizonyos részeken használni kell őket. Ja és sok kaja és víz meg gyógyócsomag sem árt. Sok mindent lehet találni rengeteg aksi meg plakát meg sapka, baba :D -
kisiku #105 No, én bejártam az Aurora-t...persze lehet, hogy nem mindent, de sok érdekességet lehet találni rajta, csak a PRAWN Suit részeit nem...én legalábbis nem találtam meg.Viszont találtam baromi sok Battery-t, igaz délelőtt ez még Power Cell volt, csak megégtem a hajóban, így visszatöltöttem.
Találtam több PDA-t sztorival, a feketedobozt is ami azt mondja, hogy ami lelőtte az űrhajót, az nem fegyver volt, hanem a bolygóról kilőtt nagy sebességű energianyaláb
Találtam Seamoth Pressure Compensator-t és Cyclops Energy Efficiency Module-t is.
No, az Aurora-ból kifelé jövet pedig ezt találtam és úgy döntöttem, itt inkább nem kutatok tovább :
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.26. 19:32:54 -
kisiku #104 Már a folyosó és a zsilip is használható arra, hogy telepíts bele szekrényeket (tárolókat), illetve ha van áram, meg bele tudsz mászni, akkor levegőt is ad.Pár alap dolgot fel tudsz szerelni a folyosók falára is.Fabricator-t is, fali szekrényt, elemtöltőt.Én is így csináltam, amíg meg nem találtam a szoba tervrajzát, ami a délen található Floating Islands-en van az elhagyott bázison.Itt nem kell félni, nincs Reaper, Grand Reef-től délre van a sziget.Sok tervrajzot itt találsz meg.Ide eljuthatsz a Seaglide-dal is, csak vigyél tartalék Battery-t is! -
#103 Én nagyon szeretem ezt a játékot, de ez hogy a lakóhelyiséget nem tud építeni (csak kutatás után), de folyosót, meg zsilipet, stb-t igen, ez:
-
kisiku #102 Szerintem is nagyon jó játék, főleg a mai kiábrándító felhozatal mellett.
Gyakorlatilag 8-10 óra játék alatt, mióta újrakezdtem, megvan a Cyclops ismét, megépítve, szintúgy sok egyéb nyalánksággal.Találtam kávéfőzőt is (!), persze kíváncsi leszek, hogy kávét hol találok.Volt egy-két beszaratós pillanatom, egyszer majdnem megevett egy Reaper, máskor csak az ordításukat lehetett hallani a Mountains körül.
Nézzük milyen változásokat tapasztaltam az augusztusi kiadásban, ami PRAWN Suit Update névre van keresztelve:
- elérhetővé vált a fent nevezett lépegető megépítése.Terveit elsősorban az Aurora-n találjuk, de a kiegészítőkért turkálni kell az "óceánban"
- Átalakították egyes alkatrészek, berendezések anyagigényét, pl. nem kell Magnetite az iránytűhöz, de a First Aid Kit Fabricator építése többe kerül és más anyagokba,stb.
- Módosították az ételek tulajdonságait, pl a szárazföldről elhozható Lantern Fruit kevésbé csökkenti az éhséget és szomjúságot, magyarán többet kell ennünk belőle.
- sokkal több titániumot és kvarcot találhatunk a mentőhajónk közelében, meg úgy általában.
- a húsevő lények agresszívabbak lettek,szerintem többen is vannak, ráadásul üldöznek is, ha egyszer kiszúrtak minket kajának, igaz a Reaper-re is!
- több PDA-t, segélyhívásokat,sztorikat,stb-t kapunk
- jobban bejárható az Aurora (bár még csak most megyek oda)
- alapból nem kapunk meg indulásnál egy csomó hasznos tervrajzot, ergo többet kell kutatni utánuk
- mintha "közelebb lenne" a Mountains biome a mentőhajónkhoz
- a Cyclops külső kamerái kaptak világítást is, így vaksötétben is látunk valamit (na ne gondoljunk arra, hogy fényárban fog úszni az egész víz alatti világ)
Egyelőre ennyi, de majd írok még. Tervezem, hogy - hasonlóan az X-Rebirth kézikönyvemhez - ami olyan 80-85 oldalas lett (és még nem vagyok kész a frissítéssel) készítek ehhez is egy leírást, egy kis könyvecske formájában, habár magyarul is játszható, de egyfajta összefoglalónak jó lesz.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.26. 09:12:57 -
Norbertboy #101 Meglepően jó ez a játék, sokat gondolkodtam meg vegyem vagy ne. Végül megvettem és nem bántam meg! Simán röpködnek az órák mellette.
Még kezdő vagyok, sokat küzdők és keresek, várom mikor lesz meg mindenem.
Az árát mindenképp megérte! -
Sanyicucu #100 A játékon belül a textúra beállítás nem működik./virágbolti/.F8 és az F3 gombokkal nem tudom kivenni a disable conzole elöl a jelet és így nem tudok állítani rajta.Van más lehetőség a textúra kisebbre vételére? -
kisiku #99 Hm, én viszont már megint ott tartok, hogy megvan a Seamoth (megépítve), tudok rendesen építkezni, most épp a Floating Islands-en vagyok, vannak erőmű terveim, minden van,amitől tökéletesen életben tudok maradni.
Most viszem vissza a szárazföldi kaják magvait és gyümölcseit, melyeket elültetek, jártam már Mountains közelében is, de ott még rádióaktív volt a terület.
Persze már van sugárvédő öltözetem is, csak a Mountains közelében sajnos van Reaper, úgyhogy kockáztatnom kell, ha kell a Magnetite.
Apropó állatkák: úgy veszem észre, mintha egy kicsit harapósabbak lennének, mert a Stalker-ek és a Sandshark-ok már megkóstoltak engem, ráadásul üldöznek is, úgyhogy ha nincs Seaglide, akkor eleségek lehetünk könnyedén.Gyanítom, hogy a Reaper sem lesz kedvesebb, de azt majd csak ha lesz Cyclops-om vagy a PRAWN Suit...majd akkor megküzdünk.
Úgy nézem nem változtat sokat a tájon, mert ugyanazt a repedést és termál forrást találtam meg a Grand Reef-be vezető úton, ahová még előzőleg bázist húztam fel, úgyhogy most is oda fog kerülni.
Szép a kilátás:
-
Zozo76 #98 persze, kurva jo a jatek, csak nincs idegem allandoan ujrakezdeni. varni birok, az nem ker kenyeret! :) -
kisiku #97 Teljesen egyetértünk.Jó, még nincs kész, el lehet vele szórakozni sokáig, ezért kell Survival módban játszani és csalás nélkül.Tegnap este kezdtem újra kb 11 óra körül, ma tudtam vele (még meló közben ) tolni kb 1 órát, s már megvan a Seamoth terv, most lesz meg az ezt legyártó Mobile Vehicle... meg miegymás.
Patchek: elvileg erre a hónapra ígérték hogy meglesz a végleges kiadás, de csúszni fog, szerintem. Kb úgy frissült eddig, hogy 1-2 hónap volt a különbség.
Ha teljesen kész lesz, lesz sztori is, már most is több van benne, mint előzőleg, valószínűleg lesznek más túlélők is, stb. -
Norbertboy #96 Tudod aktiválni. Ami global azt mind! -
#95 A játék nagyon jó szerintem. több mint 5 óra van benne felfedezni mindent. Ha szereted a búvárszimulátort építéssel ez tetszeni fog. SZép grafika. Ami nem tetszik hogy kb 1/2 évente adnak ki frissítést a játékhoz. Ami nagyon lassú tempó. Igazi quest vonal nincsen a játékban. Lezuhansz egy űrhajóval és éld túl. Építhetsz bázist tengeralattjárót és a játék arról szól hogy felfedezel. Hozzáteszem 10* szebb az említett játéknál. Kezdeti fázisa ellenére játszható. És ennyi pénzt megér. -
#94 Egyébként ha G2A-n veszem meg akkor azt tudom Magyarországon is aktiválni?
https://www.g2a.com/subnautica-early-access-steam-cd-key-global.html
Ez alig van 4.000 Ft -
#93 ajaj.... és milyen sűrűn van patch?
Egyébként van már valami időpont, hogy mikor lesz teljes a játék? Mert az egyetlen Early Access játékom a DayZ, de szerintem az se lesz sose kész :D -
Zozo76 #92 en asszem varok mig kilep a korai statusbol, a faszom sem kezdi mindig ujra egy rohadt patch utan! :)