3340
  • jan5650
    Én most gondolkodtam el a megvételén. Megéri? Játszható játék? A No Man's Sky-t kb. 4 óra alatt untam meg. Ez hasonló? :D
  • toocha
    Aztadejó ez az új peccs! Konkrétan kezdeném az új bázis építését, De nincs "bázis szoba" az építhető dolgok között. Van alap, folyosó, szekrény...minden, csak a "kapszula" vagy mia tököm az nincs.
    Utoljára szerkesztette: toocha, 2016.08.24. 13:23:51
  • kisiku
    Igen.Habár mindig azt írja, lehet "upgrade"-elni a mentést, de elvész mindened...ergo inkább kezdd újra.
    Én már építem az új bázist, hál'Istennek olyan régóta tolom (már vagy 6-szor újrakezdtem), hogy fejből tudom, mi hol van, mit hol találok.
    De akkor is rohadt idegesítő, csak úgy tudnak patch-et kiadni, hogy mindig elölről kell kezdened.
  • Norbertboy
    Én régebbi mentéssel játszom, ez gond?
  • Zozo76
    lehet hogy ez volt a baj, nekem is szolt hogy regebben egy frissites utan hogy ujra-kezdjem igy meg ugy, de inkabb folytattam... :)
  • MarkBlade
    Mech kell nézni :) torpedó kéz :D lehet ez már sebez is..
  • kisiku
    Új frissítést adtak ki a PC-s verzióhoz.

Mint eddig mindig, most is új játékot kell indítani, azaz lehet elölről kezdeni az egészet...no mindegy, legalább újra izgalmas lesz :)
    Bár ezen azért javíthatnának, elég proli megoldás az állandó újrakezdés...
  • Zozo76
    xbox, szoval gyari.
  • MarkBlade
    Gyári vagy virág? Mert nálam a gyári még nem fagyott és ilyen hibát sem produkált.
  • Zozo76
    toltom be a jatekot, cyclops sehol. de a hozzavalok sincsenek meg, tehat a mentes szerint megepitettem, csak eltunt. a kurva anyjat! most vagy valahol letezik csak mashova tette le a terkepen vagy nem is letezik. kapja be a jatek, egy csomot meloztam hogy osszehozzam... :(
  • kisiku
    Még bugos, fejlesztés alatt álló.Nekem egyszer fagyott le eddig, amikor a Propulsion Cannon-nal próbáltam eltávolítani valami roncsot az útból, de soha egyébként.Mondjuk nekem eredeti van, de nem jellemző a fagyás.Próbáld alacsonyabbra venni a részletességet,stb-t.Nézd meg, elegendő e a ramod,stb.
    Még nincs optimalizálva, várnunk kell vele.
  • Sanyicucu
    Mi a teendő ha azzal az üzenettel dob ki,hogy a subnautica.exe nem válaszol?A legújabb virágbolti van meg még.(Subnautica.b36261)
  • kisiku
    Még annyit, hogy ha egyszer betöltötte a területrészt, akkor már simábban fog futni.Igaz ez arra is, ha kilépsz a játékból és újra betöltöd a mentést.A sandbox-open world játékoknál az az egyik legnagyobb kihívás,hogy úgy töltse be a játékteret, hogy minél kevesebbet érzékeljen a játékos belőle.Azaz ne akadozzon,ne töltsön,de ugráljon.Egy fejlesztés alatt álló játéknál ezeket még le kell nyelni.Ha kiadás után is szar lesz,akkor kell a support-ot ba írni.Eleve konzolokra ki sem adhatnak (régen így volt) úgy játékot, hogy akadozik,nem megy,bugos,stb.

Mivel ezekkel tisztában vagyok,ezért lassan szoktam haladni mindkét tengeralattjáróval,hogy legyen ideje betölteni a pályarészt.Persze engem is idegesít,hogy megyek,megyek, egyszer csak megjelenik mellettem egy Reaper vagy egy Boneshark, és még csak nem is hallottam addig a hangjukat.
    A másik a savegame. Minél több bázisod/stb-d van, annál nagyobb.Most nálam 400 megás egy mentés.Ezt anno az X-Rebirth-nél is elkövették, majd csináltak egy okos húzást és betömörítették.Mivel rengeteg apró fájlból áll, eltart egy darabig,amíg betölti.Nekem még első generációs SSD-m van( akkor vettem,amikor bejött Magyarországra),így nem arról játszom,de ahogy olvasom sokat még az sem dob rajta.
  • kisiku
    Grand Reef, Deep Grand Reef főként.Ezek biztonságos helyek, itt max nagyon sötét van,de nincs ellenfél.Nagyon mély, vigyél magaddal Rebreather-t, így lassabban fogy az oxigéned.A Seamoth-ot készítsd fel mélytengeri merülésre, ha tudod.Mehetsz úszva is csak figyelj a levegődre.
  • kisiku
    Vannak bizonyos helyek ahová kifejezetten jó a Cyclops.Mobil "raktárnak", pl. sok anyagot tudsz gyűjteni,ebben el tudod raktározni, nem kell állandóan visszamenned a bázisra.A veszélyesebb, mélyebb helyekre könnyebben el tudsz jutni, pl a Cyclops merülési mélysége nagyobb, mint a Seamoth-é.Ha Seamoth-tal mész olyan helyre,ahol Reaper van, azt simán megtámadja, a másikat nem, csak nekimegy, de nem sérül.Régen nem volt töltési lehetőség, ekkor az elhasználódott akkukat és elemeket el kellett dobni.

A játék még nincs kész, a fejlesztők az optimalizálást a végére fogják hagyni.Én I5-4690-en tolom 16 Gb rammal és R9280X 3Gb-s gpu-val.Akkor akadozik, amikor betölt egy újabb területet, Biome-t.El kell fogadni, hogy még nincs kész, ez az Early Access,de erre fel is hívják a figyelmet mindig,minden játéknál.
  • Sanyicucu
    Sziasztok!
    Virágbolti kiadásom van és most szeretném kipróbálnia játékot mert kb. fél éve nem játszottam vele.HD 6670 vga 8 Gb ddr5 ram és fx-4300 procim van.Most mi lehet a gépigény ennyi idő után?Addig nem venném meg amíg nem lesz teljes és optimizált a játék.
  • Zozo76
    meg 1000 ala is
  • Norbertboy
    Gyémántot hol lehet találni?

200 méter mélyre lehet menni?

• Zozo76
    ja a kaja ugye meg lenne oldva mert viraganyast lehet tenni bele, meg a ruham is csinal vizet elvileg tehat a kajaval nem lenne gond a cyclops-on... mar ugye a vizkeszito kiesett. kar hogy se dokkolni nem tud a cyclops se mashogy nem lehet energiat nyomatni bele.
  • Zozo76
    Na, akkor egybe leirom amit akarok:

dimre:
    az oke hogy a kuklopszba tennek akkutoltot de az a 22-es csapdaja nem? ugy ertem hogy az akkutolto is a kuklopsz kozponti akksijaibol meriti az energiat, tehat toltene de kozben a tobbit meriti amit tolteni kellene... vagy atomreaktorral megy a kuklopsz, vagy a kuklopszon levo atomreaktor mukodteti az akksitoltot, vagy mi van? :)

kisiku:
    tudom hogy kell csinalni elemet meg akksit de azt akarom elkerulni, inkabb toltogetek. megepitettem tegnap este a kuklopszt de igazabol nem tudom mi ertelme van igy. ugyanis bazis mindenkeppen kell ahhol hogy valahol toltsem az akkukat. a jatekter meg igazabol nem olyan hatalmas mint elsore latszik. szoval a csikohallal is siman be lehet jarni. persze belakom ha mar megcsinaltam csak mar most latom hogy egyenlore nem sok ertelme lesz.
    XBOXon meg komoly gondok vannak a programmal. annyira hogy ahogy mesz a seamoth-al (csikohal-al), szinte elotted teszi ki a tajat a gep, nem egyszer fordul elo hogy nekimesz valami kiemelkedesnek mert eled rakja csak ki. a cyclops-ban (hogy angolul is irjam mar) olyan 10fps-t jo ha produkal a jatek annyira optimalizalatlan (ne felejtsem el megemliteni hogy pl a division 1080p-be fut a konzolon stabil 30fps-el, rengeteget jatszottam vele es soha nem esett le a frame-rate, pedig mennyire tele vannak szorva az utcak minden szir-szarral), ahhoz kepest itt joval sivarabb a taj es mar a felbontassal is lejjebb mentek (szerintem mar csak 720p) es meg mindig nem jo. szoval nehez vele jatszani emiatt egyenlore. nagyon sok helyen iszonyat alacsony a texuratottsag minosege, rendesen latszanak hogy kockas az egesz, latom szenvednek vele, messze nem olyan szep a grafika mint itt az alant levo kepeken. emiatt nem bir kilepni a preview-bol XBOXon a jatek, nem tudom steam-en early access-e meg a jatek...?
  • dimre
    Én raktam a klüklopszba akkutöltöt, cserélgetni kell az aksikat, de az energia megmarad.
  • kisiku
    Régen volt egy olyan kiadás, amiben lehetett a tetejére napelemet rakni, most már nincs ilyen.Amikor megépíted, kapsz hozzá 6 db akkut (nagyot). Ezeket tudod tölteni a bázison, ha van akkutöltőd.Természetesen gyárthatsz bármennyi akkut tartalékba.Power Cell Charger-t kell építened a bázisra, majd ebben tudod tölteni, egyszerre kettőt.Az össz energiája a Cyclops-nak 1200 egység.Ez elég sok.Igaz innen tölti a Seamoth-ot, ezt az energiát használja a Fabricator és a Modification Station is.Amikor akkut vagy elemet készítesz mindig teljesen feltöltött állapotban kapod.

1db Power Cell receptje:
    2 db Battery,
    1 db Silicone Rubber.

Battery recept:
    2 db Acid Mushroom
    1 db Copper Ore

A vízkészítőt sem lehet benne építeni.Dokk még nincs hozzá.
    Mutatom képekben is.

Cyclops akkuk a hajtóműnél:

Cyclops belülről, én ezeket építettem bele:

Akku és elemtöltők a bázison.A bal oldali, nagy a Power Cell-nek, a jobb oldali kicsi a Battery-nek van.

Ez meg a fő bázisom

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.19. 18:09:23
  • Zozo76
    gondolom a vizkeszito-gepet sem lehet ra epiteni...
  • Zozo76
    az oke, de az energia-ellatast hogy lehet megoldani? pl napelemet lehet a tetejere tenni vagy dokkolni kell a bazishoz hogy az toltse fel? mert akkor csak kell legalabb 1 bazis ahol dokkol es tolt a dolog!
  • kisiku
    Igen, részben.A Cyclops-ra erőműveken és bázis elemeken kívül minden építhető, szekrények, ágy, ültető ágy,akvárium (a kicsi), székek,stb. Van alapból az alsó szinten is több tárolószekrény, a felsőre pedig tudsz építeni még.Én raktam Fabricator-t, mert bizonyos upgrade-eket csak itt tudsz a hajóhoz gyártani, raktam ültetőcserepeket, hogy kaja+víz mindig legyen, szekrényeket, egy akváriumot és egy ágyat is.
    Lehet rá rakni Fabricator-t, Modification Station-t.Csak minden ilyen cucc a Cyclops akkumulátorát fogja leszívni.
  • Zozo76
    es igen, a zomancozott uveghez kell. az a kerdesem hogy a cyclops at tudja venni egy bazis szerepet? mert en igazabol csak egy alap bazist epitettem a mentopod melle, de ugy terveztem hogy majd a cyclops-on rendezkedek be.
  • Zozo76
    az xbox-os valtozat meg "preview"-ben van ami ugyanaz mint a steam-en az early access.

rajottem hogy szerezhetek tole fogat, csak ugy nehez volt hogy nem toltotte be egyatalan a halakat... :)
  • kisiku
    Szerintem tervezik is...
    én sem akarok erőszakot, ha nem muszáj, csak legyen kiegyensúlyozva.A hentelést és a trancsírozást hagyjuk meg a Dead Island/State of Decay gémekre
    Állítólag terveznek bázis köré építhető turret-eket is, amik majd automatán lőnek, de lehet hogy még csak ötlet szinten van.
    Én már azt is jónak találnám, ha az általunk felnevelt lények (tojás keltetés) minket nem, de az összes többit megtámadnák.
  • KiruHoshino
    Egy szigonypuska szerintem semmit nem rontana a játékon. Nem kell pisztoly vagy ilyesmi. Elég egy szigonypuska.
  • kisiku
    Ezek szerint úgy adták ki az xbox-os változatot, hogy még nincs is kész?Kísértetiesen emlékeztet több mai játékra... :)De legalább nem kérnek érte 60 eurót...
    Mondom, próbáld provokálni a Stalker-t és akkor megtámadja a Seamoth-ot, majd keress magad körül elhullajtott fogat. Enameled Glass-hoz kell, ha jól emlékszem.

Én még mindig kutatom a Reefback tojást...tököm tele van, hogy nem találom.

• Zozo76
    tegnap este ott szoptam be hogy 4 fogat szedtem ossze 5 helyett. na mondom visszamegyek meg 1 db-ert, erre hiaba koroztem a csikohal-al, az istennek nem talaltam stalkert. majd ugy kemeny fel ora csaszkalas utan kezdett gyanyus lenni a dolog mire rajottem hogy nem csak stalkert nem talalok hanem egyatalan semmilyen eletformat. se halak se mas uszo dolgok nem voltak, bebugzodott a jatek. na aztan kileptem, majd ma... :)
  • kisiku
    Olvasgatom a játékosok javaslatait, sokan szeretnének fegyvert a játékba.Jó lenne, de a fejlesztők szeretnék elkerülni.Na most, ezt ott rontották el, hogy agressziót vittek a játékba azzal, hogy a játékosra veszélyes lényeket raktak bele, gondolom többek között azért, hogy ne legyen unalmas.Úgyhogy ha már van ellenfél, akkor legyen esélyünk kiirtani őket...nem csak itt "bénítani" a csodapuskával vagy odébb lökni őket.Én is rengeteg ötletet tudnék előhozni, de ezt mások is írták már.
    Sztori végére pedig két dolgot tudnék elképzelni: megjavítjuk teljesen az Aurora-t, aztán hálánk jeléül, -szigorúan humánus módon - dobhatnánk az űrből egy atombombát a bolygóra (akárcsak az Aliens filmben elképzeltek szerint) VAGY hívnánk még több embert, hogy benépesítsük a bolygót, majd szép lassan felzabálnánk és szisztematikusan levadásznánk mindent, ami nagyobb nálunk
    Hogy ne én féljek a Reaper-től, hanem ők féljenek tőlünk...végül is ez az emberi természet...
    Na jó, viccet félretéve, rengeteg jó ötlettel lehet ezt még továbbfejleszteni, csak jelenjen már meg!
  • kisiku
    Hehe, én ezért játszom angolul...ajj, úgy néz ki, ehhez is kell majd egy könyvet írnom, akárcsak az X-ekhez...

Egyébként - tudom, hogy megtaláltad - Stalker fogat ott találsz, ahol a Stalker él (Creepvine erdők).Menj oda a Seamoth-tal, majd megtámadnak úgyis és akkor elejtenek pár fogat.Ha sokkolod a Seamoth fegyverével, akkor nem, megölni 4 sokkolással lehet.Mondjuk ezzel mindenkit ki lehet nyírni, mármint a Boneshark/Sandshark,stb-t, az Ampeel immunis rá, a nagyokat meg nem próbáltam, azoktól félek.

De anélkül is rálelhetsz, csak nagyon kell figyelni, mert ugyanolyan színű, mint a talaj.
  • Zozo76
    megvan mar
  • Zozo76
    cserkeszfogat hol lehet talalni? :/
  • Zozo76
    a spotlight-al en is kinlodtam, de utaltam hogy forog a feny...
  • Zozo76
    en mar korbejartam a teljes terkep szelet, sajnos elegge illuziorombolo hogy egyszer csak vege van talajnak es csak lefele megy a fal a vegtelensegig. de van hiba benne mert valamelyik oldalon a viz alatt olyan 700m korul van egy hatalmas nagy kocka alaku melyedes oldalt a falban. kar hogy az aurora is elegge elnagyolt, szar a texturazottsaga es az a minimalis folyoso sem valami nagy vasziszdasz.
  • kisiku
    A Sea Treader-ről az jut eszembe, hogy lenyúlták a Half-Life 2-ből a Strider-t és ötvözték a South Park 7.évad 4.részéből az ötletet, hogy milyet sz*rjon a lény.
    Ahogy a subnautica wikia írja, a Sea Treader olyat fog sz*rni, amit utána felhasználhatunk, egyfajta mélytengeri trágyaként
    Elvégre van rendes akváriumom otthonomban, abban is sz*rnak-hugyoznak a halak, tehát realisztikus, bár nem szeretem, amikor ezt a játékot akvárium-szimulátornak nevezik.
  • kisiku
    Szépek.Én még lusta voltam átszínezni a hajóimat :) Igazán rakhatnának valami normális világítást a játékba.Az állványos reflektor nem rossz, de az elemet gyorsan fogyasztja, pl jó lenne ebből olyan, ami a bázis energiáját használja.
    Az energiafelhasználás is érdekes...két lámpa leszívja az atomreaktort...
    A Sportlight-nak alig van fényereje és forog, ami nem baj, csak lenne fénye...
    Azért ültetek Creepvine-t a bázis köré, mert egyrészt a termése világít, másrészt fel lehet használni minden részét.

A második képen látható Crab...f*szomhoz hasonlót utoljára a duke nukem 3D-ben láttam

Én meg tegnap észak felé "kimentem a játéktér szélére", de nincs ott semmi csak végtelen mélység.Előtte persze egy Reaper övezeten kell átmenni, de utána csak sötétség és mélység...azt hittem sikerül leesnem a bolygóról , de nem.
  • dimre
    Gyere a papához angyalbögyörő

Én a jelenlegi térkép szélére költöztem a kereskedőkhöz

Aztán felfelé összekötöttem a küklopsz kikötővel

A csikóhalnak is csináltam dokkokat, és a vízfelszín felett is lesz pár dolog, pl. napelemek.

Jópofák ezek a traderek, csak vigyázni kell az "ormányukra", ha megijednek fájdalmasat tudnak ütni vele, talán még a Reaper sem sebez akkorát mint ők, de ahova lépnek "arany" terem.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.08.17. 22:19:10