• kisiku
    #122
    Apropó energia: amíg meg nem találod az atomreaktor terveit, addig talán a bioreaktor a leghasználhatóbb.Ebbe ugyanis bármilyen növény vagy állati eredetű dolgot bele tudsz "darálni". Minden ilyen életformának van egy "energiatartalma", azaz mennyi ideig, mennyi áramot tud belőle kicsikarni az erőmű.Belerakhatod a legegyszerűbb növényeket, azok magvait/spóráit, de rakhatsz bele tojásokat, növényevő halakat és persze húsevőket is.Ez utóbbiakhoz persze kell hogy legyen egy Alien Containment-ed, ahol a tojásaiból kikeltetheted őket, majd vársz még egy kicsit, amíg megnőnek.Ezután mivel nem tudsz velük mit csinálni, mehetnek a Bioreaktorba.
    Ha elengeded őket, azaz kiveszed közepesen fejlett állapotukból és kiviszed az óceánba, onnan már téged is megtámadnak!

    A napelem az első és alap erőműved, könnyen rábukkansz a terveire és nem is drága megépíteni. Viszont olyan hely kell neki, ami minél közelebb van a vízfelszínhez, különben nem lesz elég fény neki. Mélyen is működik csak sokkal rosszabb hatékonysággal (nagyon lassú töltés)

    A Thermal Reactor akkor jó, ha a bázisodat olyan helyre építed, ahol állandóan, minimum 15 fok felett van a vízhőmérséklet.Ehhez erősen ajánlom egy hőmérő modul legyártását, ami utána majd a sisakod HUD-ján jelenik meg.Azaz felszereled magadnak.
    Több ilyen pont is van, van közel a mentőhajódhoz is, de inkább a mélyebb és veszélyesebb helyeken vannak.
    Minél melegebb hely közelébe építed, annál gyorsabban termel áramot.Ráadásul végtelen energiát ad, többé nem lesz gondod vele.Lehet többet is építeni, így a kapacitásod is megnő.Én kombinálni szoktam őket.

    Az atomreaktor a non-plus ultra, azaz a leghatékonyabb.De ehhez azon kívül hogy megtalálod a terveit, szükséged lesz mély vizekben található Uranite Crystal-ra is. Zöld kristályok, 3 darab kell egy darab Uranium legyártásához, majd ehhez hozzáadva egy Titanium és egy Lead (ólom) anyagot készíted el a Nuclear Reactor Rod-ot vagyis a fűtőelemet. Ezt ha berakod a reaktorba, akkor nagyon sok és nagyon sokáig tartó áramod lesz.

    Számomra furcsa, hogy ha felszerelsz pl. 2 db Sportlight-ot a bázisodra, mennyire leszívja az energiádat, ez kicsit optimalizálatlan még.

    Most hogy megvan a Seamoth-od, nézz körül melyek voltak azok a helyek, ahová nem tudtál vagy nem mertél elmenni.Javaslom, hogy kezdd a délen található Floating Islands-szel, ami Grand Reef-ben található.Itt nincs veszély, nincsenek nagy ellenségek.Ezen a szigeten egy rakás dolgot tudsz szkennelni, többek között a lakómodult, azaz a Multipurpose Room-ot, vihetsz haza növények mintáit, amit a szintén itt található tervek alapján építhető belső virágágyásokba át tudsz ültetni, hogy aztán folyamatos kaja ellátásod legyen.
    Egyelőre ennyi. :)

    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.28. 08:36:00