3340
  • toocha
    Az ARK-ot én is most kezdtem, nagyon tudom ajánlani. Nekem abban csak az állandó éhezés jelent most még problémát, de majd csak sikerül azt is megoldanom.
  • dimre
    Ez egy régebbi videó, de a legegyszerűbb módszer ahogy kraven54 írta.
  • kisiku
    Köszönöm, és MarkBlade-nek is :)
    Ha megunom a tengeri világot, átpártolok oda.
  • Dagohun74
    Inkább más ez a program. Ha ebbe lenne multi mondjuk helyi hálózati játék jönne az asszony is.
    Az ARK-ot az asszonnyal nyomtuk úgy könnyebb volt. Ott még többet kell farmolni mint ebben.
    De ennek a hangulata is ott van. És az ARK-nak is, mindkettő más és mégis ugyan az.
  • MarkBlade
    Van benne single is. De coop ban is lehet és úgy az igazi. PvPt nem próbáltam az neme mozgat meg egy ilyen kaliberű programban. De nagyon összetett.. ennél a programnál kb 2* jobban :) és a hangulata is jó. Így belegondolva ez a program nem is olyan nagy szám de valami még is megfog benne jó a hangulata. Az Arkban sem fog csalódni.
  • kisiku
    Gondolom a Scanner Room-ra gondolsz.Igen, szerintem ez hibás, mert nem lehet úgy lehelyezni, mint a többi modult.Azzal én is szoktam szívni, mire találok egy olyan helyet, ami egy szinten van a bázissal.De ne várj túl sokat tőle...jó, van hozzá kamera drón, meg meg is mutatja bizonyos, a közelében lévő anyagok helyét (ja persze először készíts egy Scanner Room HUD Chip-et és equippeld magadnak), de nem túl nagy a hatótávolsága.

Az atomreaktor 1 fűtőelemmel bár bőven elvan, ha többet raksz bele, nem termel gyorsabban vagy többet.Nekem most három van benne, de építek még egy bázist, viszek oda is.
    OFF: az ARK-on én is régóta filózok, csak félek, hogy noob-ként semmi esélyem nincs.Vagy van benne single player is?
  • Dagohun74
    Köszi a tanácsokat.

Hát eddig is úgy csináltam hogy megtámadott de nem láttam fogat esni tőle. Na még próbálkozom.
    A másik szigetet megkeresem. Alakul a bázisom is, de ezt a kutató részt nem tudom lerakni ahogy nekem tessen, ennek ki kell lógnia a vízből?
    És meglett a nukleáris reaktor is, egyenlőre 1 izotópom van, majd hozok még. Kezd tetszeni a játék, rég kötött le ennyire valami mostanában. Bár az ARK se kutya beleraktam ~700 órát abba is.
  • kisiku
    Stalker Tooth-ot úgy tudsz szerezni, hogy egyrészt alaposan kutatsz, ahol vannak Stalker-ek, vagy ha van Seamoth-od, akkor hagyod hogy megtámadjanak , majd körülnézel, mert a harapásnál szoktak elveszíteni fogat.

Két sziget van.Egy észak/észak nyugaton, ez a Mountain Island, délen pedig a Floating Islands. Az északinál van Reaper is, a délinél nincs.
    4 fajta hasznos szárazföldi növényt érdemes begyűjteni:
    Bulbo Tree: +10 víz +3 kaja (késsel vágj belőle)
    Lantern Tree: +5 kaja +3 víz (szedj a gyümölcsből)
    Chinese Potato: +10 kaja, +3 víz (szedd fel a gumót kézzel) - ezt a Floating Islands-en találod az elhagyott bázison
    Marblemelon: +23 kaja, +20 víz (késsel vágj belőle)
    A többi növényt is be tudod gyűjteni, de azok dekorációsak.Legyen ültetőládád, majd azokba rakd be a magokat/gumókat és hagyd nőni.
    Mindkét szigeten megtalálod ezeket a növényeket, kivéve a krumplit és a dinnyét.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.30. 11:38:17
  • kraven54
    De ha van seamoth-od és azt megtámadja akkor is dobhat
  • kraven54
    Dobjál neki scrap metalt abba beletörik a foga és felveheted, nem kell megölni
  • Dagohun74
    Üdv!

A Hínárok között úszkáló ragadozó foga kellene a zománcozott üveghez, hogy tudok szerezni tőle? Mert a torpedóval lövöm akkor eltűnik.
    A másik kimentem egy kis szigetre ott találtam valami gumifát és ennyi, semmi mást Van még egy nagyobb sziget valahol ahol van más is?
  • kraven54
    sőt ha van a kezedben valami akkor is lassabban úszik
  • MarkBlade
    Amit észrevettem.. ha éhes vagy vagy szomjas lassul az ember. Szerintem ez lehet nálad is a probléma. De úszni mindig seaglidal úsztam azt nem tudom de a sétát az tuti befolyásolja!
  • LaposElem
    Az mitől van, hogy olyan lassan úszik az ember, mint még soha?
    Békatalp megvan, frissítés előtt nem volt ilyen probléma. Nálatok?
  • kisiku
    No, asszem nekem is megvan mindenem.Nagyon jó ez a fúrófej a Prawn-ra.Lehet bányászni, de kiválóan tudok vele trancsírozni is!Ez az, kiontom a beleit mindegyiknek...fröcsögjön a vér! Ma már túl fáradt vagyok, de holnap szerintem bepróbálok egy Reaper-t is.Végre nem nekem kell félnem.

Hm, ok, viccet félretéve, ötletes, tetszik.Jól el lett találva ez a gép.
    Más, újdonság, hogy a "nagyvadak" is szaporodnak fogságban.Beraktam két Stalker és két Ampeel tojást az egyik aksiba, elmentem, mire visszaértem 5 Stalker és 6 Ampeel volt ott:

Szintén nagyon jó a Stillsuit.Nem elég, hogy kevésbé leszünk szomjasak, ha ezt viseljük, de a fremenekhez hasonlóan (Dűne) a testünkből kiáramló nedveket iható vízzé alakítja, így bizonyos időnként kapunk vizet, amelyet aztán bármikor megihatunk.
  • Norbertboy
    Kicsit megszorultam, bénító fegyvert hogy lehet csinálni?

Annyit mászkáltam már, hogy mostantól kérdezek tőletek.

Vannak még elhagyott bázisok, vagy csak egy van a lyuk mélyén?
  • Zozo76
    nekem is volt korabban. elindult az auroraval ellentetes iranyba! utana mentem a csikohallal, es valoban, szepen, lassan ment elore. elementem a csikohallal es amikor ramasztam megallt. de mar olyan messze volt hogy nem is latszott az aurora! egy mentes es visszatoltes utan mar a helyen volt!
  • dimre
    Nekem is volt ilyen, vlsz bug. Csinálj képernyőmentést és küld el a fejlesztőknek.
  • Kalinka
    Megépítettem az új (első) bázisomat és amikor beraktam a fabricator-t eltűnt a régi mentőkabinom. A világ végére jelezte kb, horizonton semmi... A kérdésem az lenne, hogy ez egy bug, vagy egy idő után felrobban szegény bárka?
  • KiruHoshino
    Oké már megvan. :D A wiki segített. :P
  • KiruHoshino
    Az alap szobát hogy lehet megszerezni? Előző update-ban még alap volt. Most nem jövők rá, hogy mi van. :)
  • Dagohun74
    Thx!

Azt hiszem megyek soert.
  • dimre
    Még annyit a szükségletekhez, ha 20%-ra csökken az éhséged vagy a szomjúságod akkor a műmaca vinnyogni fog, ha még tovább 10%-ra süllyed le akkor már jajveszékel, hogy éhen vagy szomjan halsz.
  • dimre
    Seaglide = elemes sikló
    Seamoth = csikóhal

Vizet háromféle módon lehet, a hólyaghalból ez 20%-ot pótol, vagy 3x sólerakódás + sima korall = fehérítő ezt átfabrikálod vízzé 40%-ot pótol, és van a víztisztító ami energiát fogyaszt (jó sokat, építéséhez meg kell találnod a 2db fregmentet), cserébe kb. fél óránkét 2 üveg víz 50%-os + 2 só. Ja és a rostszálas búvárruha, ami az izzadságodat hasznosítja 20% mértékben -3 kaja.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.08.29. 17:52:27
  • Zozo76
    nalam 6 palack (!) + specko sisak... :)
  • Zozo76
    megjott az update nekunk is! az a nyomorult prawn vagy mi nem erdekel, de az aurora jo lenne ha megvaltozna itt is vegre! ha lejott es kiprobalom, majd irok mi a helyzet!
  • Norbertboy
    Nekem mikor még nem volt csikóhalam, 3-4 palackkal szoktam menni mélyebb helyekre + a speckó sisakkal aminél lassabban fogy az oxigén.

Volt para bőven
  • MarkBlade
    Ha több palackot tartasz magadnál összeadódik. Hiába nincs a hátadon, attól még beleszámít az is! Így akár 200-300 is összejöhet!
  • Dagohun74
    Elemek, scanner, elem töltő, most találtam nagyobb aksi töltőt is ezeket összerakom. Szekrények vannak, fabrikátor is van. A seaglide az a csikóhal (magyarul)? Légzőpalack megvan a nagyobb (most 105 a levegő), Vizet mivel állítok elő a halakon kívül? Kaját is a halakból szerzem.
    A szigetet még nem találtam meg, mondjuk nem is mentem még messzire. Szóval van még mit felfedezni.
  • kisiku
    Pontosan.Szépen sorrendben.
    Először gondoskodj élelemről, vízről, alap bázisról, levegővel, meg egy-két szekrénnyel, hogy tudj hová pakolni.Ezután keresd meg a Seaglide terveit, ezzel már tudsz gyorsan haladni.Fabrikálj légzőpalackot, hogy több levegőd legyen.Készíts elemet (Acid Mushroom+Copper Ore), mert kell majd a Scanner-hez és a Seaglide is gyorsan fogyasztja...és így tovább.
  • Dagohun74
    Köszi.
    Cyclops még igen messze van. Alig pár dolgot találtam belőle. De előbb a bázist csinálom meg aztán megyek az aurorára.
  • kraven54
    Jet Pack nélkül is tudok repülni:D
  • kisiku
    Megkerülöd az űrhajót, úgy, hogy az elejére mész (északról), ahol "szétnyílt" és ott ki tudsz mászni rá.Elvileg ott nincs Reaper csak a hangját hallod.Ha van Welder-ed, akkor meg tudod javítani a Seamoth-ot.
    Ha mégsem akarsz így odamenni, akkor előbb építs Cyclops-ot is, azzal biztonságosabb.Ha fellépsz az Aurora-ra, vigyázz a tűzzel és a kis ge*ikkel, amik rád akarnak ugrani és beléd marni.Javaslom vigyél (bár fogsz találni is) tűzoltópalackot, vizet és kaját, no meg elsősegélycsomagot.
    Ha túl közel kerülsz egy Reaper-hez, ne állj meg, ne lassíts,ne nézz vissza, hanem menekülj. Úszással esélyed sincs, Seamoth-hal és Seaglide-dal igen.
  • Dagohun74
    Nem rég kezdtem a játékot. Nagy nehezen meg lett a kis hajó, összeraktam, na mentem szedtem egy rakat BP-t, aztán véletlenül kikötöttem az aurora mellett. Majd nagy hirtelen kiugrott a reaper vagy (lentebb van a képeken) mi, hát... lefostam a bokám úgy megijedtem. Épp hogy megúsztam 6% maradt a kis hajó páncéljából. Láttam vissza menni a nagy hajóba a dögöt. Kérdésem hogy lehet oda bejutni? Mert elmenekülni se volt időm előle.
  • kisiku
    Szép.Jaja, Scanner Room nekem is megvan, csak még nem építettem meg.Milyen hülyeség, hogy azt nem lehet olyan egyszerűen ráépíteni a Foundation-re, mint a többi modult...egy csomó időt el szoktam pöcsölni, mire beállítom.
    Ötletes, hogy két Moonpool-t is építettél, asszem én is ezt fogom tenni.
  • MarkBlade

Végre megvan minden :)
  • kisiku
    Jó reggelt.No, találtam egy gameplay videót, amelyben megmutatják, hogy a Prawn Suit-tal simán ki lehet ütni a 134-es hozzászólásomban látható Reaper Leviathan-t. Néhány ütés és kifekszik.Asszem kipróbálom én is, de előtte még kéne pár kiegészítő, mert nem feltétlenül akarok én ölni ebben az amúgy kreatív és kiváló játékban, inkább bányászni szeretnék.
    Nagyon könnyen irányítható egyébként, lehet vele ugrani is, elég nagyot, csomó kiegészítő van hozzá, fel lehet venni például a Gas Pod-ot is anélkül, hogy megmérgezne, szóval jóra sikerült.
    Most "sajnos" dolgoznom kell, de azért a háttérben hadd fusson, erre való az Alt+Tab
  • kisiku
    Gratula!Mondom, hogy megéri, erről szól az egész. Igen,amit mondasz az a Grand Reef.Ott sötét van és nagyon mély, de rakás hasznos cuccot és anyagot találhatsz, nincs ellenség, nem úgy mint ezek:

Ez asszem a Dune Biome, itt kellett küzdenem velük az egyik tervért.Fogok is írni a fejlesztőknek, hogy elég idegesítő, ahogy ezeket lerakja mellém.Már hallod a hangját messziről, de nem látod, egyszer csak megjelenik melléd, összefosod magad, majd mész két centit és eltűnik (!) mellőled...ez biztos hogy bug.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.28. 20:31:59
  • Norbertboy
    Jelentem majdnem minden tervrajzom meg van! :-)

Kemény meló volt! Már csak lootolni kell a nyersanyagokat...

A dokkolót kb 250 méter mélyen találtam egy roncsban. Párhuzamosan indultam el az Auróra roncsal a hajtómű irányában. A mögötte lévő szigetet is lehet már látni. A mélyben léghajó szerű növények vannak. Ott kell keresgélni. Kemény volt, még a roncsba is mélyen be kell menni. Majdnem meg is haltam.

Nagyon tuti játék! Coop remélem lesz benne.
  • kisiku
    Asszem a Blood Kelp Forest, ahol a Blood Vine-ok vannak.Nagyon sötét, nagyon mély és van Ampeel.Két helyen is van ilyen Biome. Ha már ott vagy, késsel harvest-elj Deep Shroom-ot, mert később jól jön, de ez is sebez, mint az Acid Mushroom.Találsz itt még rengeteg Uranium-ot, Quartz-ot, Gold, Diamond,stb értékes anyagokat is.

Nagyon jó ez a Prawn Suit.Két ütés és kinyírok egy Stalker-t...megyek és keresek hozzá további upgrade-eket.Ki akarom próbálni a bányászatot, meg a többi érdekességet.