3340
  • KiruHoshino
    Sziasztok. Bár én még nagyon az elején vagyok, de bemutatom a jelenlegi bázisom. :D Esetleg tudtok jó helyeket bázisnak? Olyan érdekel ahol viszonylag könnyű nyersanyagokat szerezni és nem kell a világ végére elmenni kaja vagy anyag után. :)

• Yag
    Sziasztok!
    Nekem is megtetszett. Tényleg normális, hogy lélegzet visszafolytva úszkál az ember? Meglepett, hogy mennyire kreatív a játék. Külön jó, hogy mindent úgy kell "kitalálni" mi merre hány méter. Kár hogy 40 napja talpon vagyok. Na majd később talán alhatom is :) ... jó búvárkodást.
  • Kalinka
    Én még a dokk tervrajzát se találtam meg, így ebből kimaradok :)
    Simán az ajtó elé parkolom a járgányokat...bár upgradet se tudok így rakni rá
  • kisiku
    Azért nem teljesen hibátlan a játék...
    Tegnap sikerült "elvesztenem" a Prawn Suit-omat egy programhibából kifolyólag.Beálltam vele egy dokkba, majd valamiért a dokkon kívül parkoló Seamoth-ot és a Prawn-t EGYBE beparkolta a dokkba...
    A Prawn átment noclip módba, azaz beülni nem tudtam, de az upgradeket ki tudtam még szedni belőle, így építettem egy másikat.Mára, visszatöltve megjavult, így most 2 ilyen robotom van, de buktam a Seamoth-ot...húú vazze...
    Árulkodjon inkább a kép, bemutatjuk a legújabb fejlesztést a Sea Suit-ot vagy PrawnMoth-ot...

• Norbertboy
    Köszöntem, így minden világos. Akkor még jó sokáig alpha marad. Nem is baj!
  • Caliph

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A precursor bázisok várható helyei : mountain island-ground to air defence cannon,Lost river-secoundary bio res facility,Lava castle-thermal power generator,active lava zone-primary res facility
  • kisiku
    Gyanítom igen...

Viszont addig is találtam egy másik befejezetlen/még el nem készült helyet.Ez is elég mélyen van, észak-nyugat Blood Kelp alatt:

Az a zöld valami (textúra) nem mérgező, csak itt is a vaksötétség, ellenben 100 méterrel vissza, kb 480-500 méteren van egy rakás kvarc és uránium.
    De hogy ezeket a kibányászható érceket milyen hülye random helyekre rakják...90 fokos falon (!), elérhetetlen mennyezeten, szikla szélén...hogy az anyámba álljak oda a lépegetőmmel?Ugráljak?
    Apropó ilyesmi lépegetővel én már mentem a valóságban, igaz, azok egészségügyi célokra vannak, és nincs fúró meg szélvédő sem rajta, de maradjunk a saját lábunknál, amíg lehet...
  • Caliph
    sztori

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na szóval van ez a bolygó ahol játszódik az egész történet. A sztori szerint a bázisok egy nagyon fejlett idegen,nem erről a golygóról származó lényeké,akik egy a bolygón elterjedt veszélyes baktérium ellen harcolnak,illetve próbálják megakadályozni az elterjedését
    A játékos szintén elkapta ezt a bacit,mint kiderül a későbbiekben,és a fő irányvonal lehet hogy erre kell gyógymódot találni,illetve kiiktatni az ágyút ami szintén a precursors(idegen faj neve) épített(ez később a mountain island északi részén lesz felépítve,és ez szedte le az aurorát illetve bármelyik hajót ami bolygó körüli pályára áll)
    Nyilván megvan az oka hogy oda épültek a bázisok,nehezen hozzáférhető vagy a bacinak nem tettszik ott valami környezeti hatás,majd biztos kiderül,de nem lehetett nagy nehézség felhúzni azt egy ennyire fejlett alien fajnak.
    A bázisokat ráadásul kitenyésztett dögök fogják védeni amik immunisak a bacira,és nyilván ezek is be fognak kerülni a későbbiekben is.
    Ja és azért épp ezen a bolygón építkeztek mert a See Emperor ami szintén egy még bent nem lévő(de bespawnolható konzolon keresztül) immunis a bacira,és tanulmányozták hogy lehetséges.
  • MarkBlade
    és lehet előröl kezdeni :D
  • Norbertboy
    Miért nem egy szigeten vannak romok? Logikailag, hogy jön össze, hogy az óceán mélyen vannak romok? Olyan mélységben meg pláne.
  • kisiku
    Sikerült lemennem kb 1300 méter mélyre, vak sötétség, azt sem tudom, hol vagyok...
    Az Aurora orránál ha továbbmegyünk lefelé, akkor találunk egy nagy repedést és abba kell lemennünk.Ide beférünk a Cyclops-szal is, egy darabig.Aztán olyan vak sötétség jön, hogy semmit nem látunk, majd lassacskán láva jellegű sziklákat.
    Mivel a nagy hajónk világítása nulla, sz*rt sem látunk, kiszálltam a Prawn-nal, de azzal sem mentem többre.Egy darabig mentem, majd zuhantam egyre mélyebbre de semmi.Kb 1300 méternél feladtam.
    Szóval úgy néz ki, ez majd a következő frissítésben lesz benne.
  • kisiku
    Hm, hogy egyáltalán le tudjunk menni ilyen mélyre, szükségünk lesz Ultra Cyclops Pressure Module-ra és a Prawn Suit-ba is egy Pressure Compensator Module Mk3-ra is.
    Még nem mentem le, de legalább mindkét egységem fel van készítve erre a mélységre. Óriási szerencsém, hogy feltankoltam gazdagon titániumból, mivel most az összeset el kellett használnom, sőt keresnem kellett még.

A Cyclops 1500 méteres merülési mélységéhez kell 10 db Plasteel Ingot, ami 100 darab Titániumot jelent és 10 darab Lítiumot..., plusz egy Alumínium-oxid kristályt.
    A Prawn Suit 1700 méteres merüléséhez elegendő "csupán" 3 db Plasteel Ingot, ami 30 titánium és 3 Lítium+Alumínium-oxid és Computer chip.
    Mellesleg ez az Mk3-as merülési modul használható a Seamoth-hoz is, de annak "csak" 900 méterig növeli a max. merülési mélységet.

Ha ez mind megvan, lehet felszerelni és indulhatunk az iszonyatos mélységekbe.Lényeg az, hogy nagyon sok titániumot halmozzunk fel, mielőtt ilyen utat tervezünk.No, megpróbálom megkeresni ebben a verzióban is az említett helyet, aztán ha megvan, jelentkezem. :)
  • kisiku
    No, jó reggelt.Ahogy nézem kezd alakulni a játék többi része is.Még nem teszteltem, lehet, hogy az augusztusiban még nem is működik, de aki experimental módban futtatja, már látja, hogy lesz Active Lava Zone, ahol majd idegen kultúra nyomait fogjuk fellelni.
    Megnézve a videót, számomra kicsit szánalmas, ahogy az illető fiatalember szinte elélvez a tetris blokkok látványától, de hát a kicsinek is kell örülni...
    Hétvégén engem ünnepeltek, mint ahogyan ma is, úgyhogy nem sokat voltam a "víz alatt". Minden esetre azért megnézem, hátha előjön a videón látható helyszín, itt az augusztusi verzióban is.
  • Zozo76
    kocce :)
  • Norbertboy
    Ugorj fel rájuk és be lehet menni!
  • Zozo76
    kint voltam az aurora-nal, valoban megvaltozott, elol talaltam egy bejaratot de nem tudok bemenni mert el van torlaszolva az ajto nehany dobozzal meg egy paddal. :)
  • Norbertboy
    Nekem is készül a második bázisom.

• Norbertboy
    Jó lett!

Hétvégén ráérek és újra belevetem magam a hullámokba!
  • kisiku
    No, most már teljesen elkészült a Grand Reef-ben lévő bázisom is:

Pár apró észrevétel még:
    1. Az állványos reflektort, ha elbontjuk és újraépítjük, az elem 100%-os töltöttségű lesz újra
    2. Sikerült "túlennem" magam az előbb, mivel jött az üzenet, hogy "blood lost detected", miután bezabáltam és visszaesett mindhárom tulajdonságom 20%-kal.
    3. Tényleg ki tud fogyni a fűtőanyag az atomreaktorból.Ezután a nukleáris hulladékot természetvédő módon kib*om Grand Reef legmélyebb pontjára , mivel nincs szolgáltató, ami elszállítja a veszélyes hulladékot.
  • kraven54
    Ne legyen kész :) Amig EA stádiumban van jön hozzá content, amint kijön az 1.0, jön a fizetős dlc vagy csinálnak más játékot és maradnak a kisebb patch-ek
  • kraven54
    Mit értesz az alatt, hogy kész? Hogy már nem EA?
  • Norbertboy
    Arról van infó mikor lesz kész a játék?
  • kisiku
    Akkor téma eldőlt...számos multikat megszégyenítő kiváló single játék volt és van, meg lesz is.Nem is nagyon lenne itt értelme.Milyen lenne?Minden "meccs" arról szólna, hogy lezuhanunk a bolygón, aztán túlélünk?Áhh...meg ha pl 8-10 ember egyszerre lenne ebben a világban, akkor elég gyorsan megszerezhető lenne minden.Ahhoz jóval nagyobb játéktér kéne.
    A multizás szerintem a csapatjátékokhoz a legjobb.Arra számos zseniális példa van.Az Elder Scrolls részek is mind sandbox single player részek és mégis milyen eszméletlen jók.
    Én imádom a végtelenségig tartó sandboxokat.Nem lineárisak, minden ránk van bízva, nincs az, hogy végigjátszod és eldobhatod...
  • kraven54
    Sőt ez tegnapi hír: We don't want to spend years more working on Subnautica before v1.0, so we sadly have come to terms with the fact that we won't be adding any kind of multiplayer or coop to the game.

Elég egyértelmű.
  • kraven54
    Egy éve amit a devek nyilatkoztak a multirol az az volt, hogy szeretnék, de akkor előröl kellene kezdeniük mindent és akkor semmi uj content nem kerülne bele mert nincs annyi kapacitásuk, ezért nem valószínű, hogy lesz benne multi.

Következő update a story mód lesz asszem
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2016.08.31. 10:08:00
  • Dagohun74
    Hát még mindig egyszerűbb multit csinálni belőle. Vacakolni az AI-val stb... De majd kiderül.
  • kisiku
    Nem hiszem, hogy csinálnának multit belőle, inkább abba az irányba mennek el, hogy legyenek túlélők, akiket megmenthetünk.Az én fejemben már rengeteg ötlet megfordult, csak ahhoz jó AI-t kell programozni.Pl, a túlélőkről lehetne úgy gondoskodni, mint a State of Decay-ben, csak itt simán, küldetések nélkül lehetne elküldeni gyűjtögetni őket,stb.

Bár ahogy az Aurorán körülnézünk, nem sokan élhetnék túl a becsapódást, majd az utána következő rádióaktív robbanást.De az már valami, hogy a mentőkabinokból életjelet küldenek, csak mire odaérünk, mindenki halott...
  • Dagohun74
    Lehet hogy az előjátéka a multi résznek. Több mentőkabin több játékos.
  • Dagohun74
    Utoljára a Doom 3 éreztem így magam mint ebben. Az meg nem most volt. De emiatt hangulat miatt érdekel a játék.
  • Cnut
    Asszem ezt tudom még überelni. Én Half-Life 1-ben a Valve logojától féltem :) Először be is zártam gyorsan és hetekig nem nyitottam meg, aztán pedig sosem néztem oda... De leglaább én még a harminchoz vagyok közelebb!
  • kisiku
    Hehe...legalább nem vagyok egyedül :) S én is közelebb vagyok a negyvenhez, mint a harminchoz.
    Ha már itt tartunk: az első amitől rettegtem (még néha most is), C64-en a Project Firestart. Aztán a Half Life 1 bizonyos részei, mostanában meg ettől szoktam frászt kapni, pedig tudom, hogy valami jönni fog...

Oké, ez egy sci-fi játék, de azért az oroszlánbőgése a Reaper-nek, a tigris ordítása a Sandshark-nak elég nevetséges.
    Ettől nevetségesebb már csak a Cápa c. klasszikusban a cápa ordítása (!) volt...meg a sikító pókok az Arachnophobia-ban...

• kisiku
    Ezeket fogod tudni bányászni a Prawn Suit-tal, ha van rajta felszerelve Drill Arm.Én már ezt csinálom.Nagyon jó.
    Az első képen Quartz van, nagyjából 8-10 darab kristály jön ki belőle,a második képen vagy ezüst vagy só van.
    Az a kis rohadék baromi idegesítő, s nemcsak ott van, berakták Grassy Plateaus és Kelp Forest Biomekba is.
  • dimre
    Ezeket ma találtam, egyenlőre még nem lehet felszedni, de gondolom a nagyobb méretüknél fogva nagyobb mennyiséget kapunk valamikor:

Az Aurora reaktorkában ezek a kis mocskok ólálkodnak, de végre letölthetjük a fekete-doboz tartalmát:

Összeszedtem egy csomó jelzést, amik nem barlang, vagy geológia képződmény helyét jelzik, hanem mentőkabinokat, mégsem vagyunk (leszünk egyedül) ? Jó lenne már egy sztorivonal a játékba.
    Nekem ezek új dolgok, nem tudom másnak is esetleg (bár én feliratkoztam az experimental béta-bétára, minden nap letölt valami apróságot a steam a játékhoz. ebből látszik a készítők dolgoznak, és nem a lóvégyűjtéssel vannak elfoglalva.)
  • Norbertboy
    Mobilon szótára párást írt én meg nem figyeltem. Még szerkeszteni sem tudom :-(

Szóval parás játék
  • MarkBlade
    Ez nekem is megvolt. :) Ketten néztük a monitort még közel is hajoltunk hogy jobban lásuk a kis genyót.. erre kiugrik a képernyőre. mind a ketten dobtunk egy hátast. A mai napig a legparásabb játék az Avp 1 volt szerintem..
  • Norbertboy
    Párás játék tuti! Én lementem mélyre, de nagyon izgultam. Mintha tényleg én mennék le, ezért jó a játék mert nagyon bele tudom élni magam. Én sem vagyok mai gyerek, de ez a játék néha rám hozta és hozza a frászt.
  • Caliph
    erről haver jut eszembe aki alien vs predatort játszott sötét szobában fülhallgatóval. Épp marinnel ment és hallotta hogy mászkál a pofaszopó(arctámadós kis dög) de nem látta sehol..mi már csak egy sikításra meg a széken épp hanyatteső haverra figyeltünk fel,miközben a képernyőn épp rátapadt a dög:D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.30. 19:46:23
  • Dagohun74
    Hat ez nem nekem valo sracok. Megvannak a zoldsegek es nonek (koszi a segitseget), kajara nincs gond. De melyebre nem megyek osszefosom magam mindig :)
    Az ARK-ba nem feltem annyit mint itt. Pedig nem vagyok mar gyerek .
  • kisiku
    Nagyon jó a bányászat a Prawn Suit-tel.Egyszerű, jópofa, és ha zavarnak a lények, egyszerűen fúrj beléjük és vagy megdöglenek vagy elmenekülnek...
    Vagy bug vagy direkt így van, de az Ampeel fél tőlünk, ha a Suit-ben vagyunk.Próbáltam öklözni, meg trancsírozni a fúróval és elmenekült, mielőtt ütlegelhettem volna:

A bázison a tartályom viszont már tele van vele.Építettem gyorsan még egy bázist Grand Reef-be, kb 300 méter mélyen.Ott nagyon sok dolgot lehet bányászni.A képen éppen a Koosh Zone és a Mushroom Forest határán vagyok, picit visszább van a Crash Zone, ahol tudjuk mik vannak.Itt lítiumot tudok nagy mennyiségben bányászni, meg némi sót is, bár ez nem kell.
    Viszont megoldás az ezüstre, ha elmegyünk bányászni, mert azt baromi ritkán találtam előtte.S majdnem mindenhez kell Wiring Kit vagy Computer Chip vagy Advanced Wiring Kit.Ezek pedig ugye ezüstből állnak.
    Nagyon tetszik, hogy alapból 900 méter a merülési mélysége a Prawn Suit-nak, jó az energiaellátása és tölthetjük az akksit meleg helyeken (upgrade).
    Bányászathoz egy fúrókar és egy normál kar kell.Próbáltam a torpedót is, ugyanaz, mint a Seamoth-on.Már csak a gáz torpedót kéne kipróbálnom, csak annyira leköt most a bányászat, hogy mindig elfeledem.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.08.30. 19:26:14
  • Sanyicucu
    Melyik virágbolti verzió a stabil?