3340
-
dereksmart #413 Én csak úgy érzésre csináltam 3 emelet magasat, hogy tudjak benne kényelmesen úszkálni, illetve a halakra is tekintettel vagyok, legyen nekik kicsit nagyobb életterük. Ennek kapcsán majdnem belefulladtam a saját akváriumomba, mert hirtelen nem találtam meg a kijáratot, ami középen van és nem legalul. :D
Köszi a növénytippeket. Én még nem fedeztem fel a lávazónát, pont mert azt a nagyobb tengeralattjáróval akarom, amiben ott lapul majd a lépegető, és a nagyobb tengeralattjárót még nem fogom elkészíteni. Az új gigantikus ragadozó megtalálása is még feladat. Amíg a seamoth játszhatatlan, addig egyáltalán nem is csinálok semmit.
Szóval a feladataim most:
lépegető felfejlesztése
tengeralattjáró felfejlesztése
ismeretlen alsó régiók felfedezése
növénytermesztés kívül-belül
halszaporítás, játék különböző fajokkal
torpedókkal való trollkodás mindenféle nagyobb dögön (szeretnék már a pofájába lőni annak a csápos dögnek, megette egy seamoth-omat!) -
#412 Ezért nem toltam túl. :)
Kb 3-4 órát toltam bele, és ennyi, megvárom a végét. Sajnos rohadtul akad jelenleg, ezt el kéne hagyni megjelenésig.
Apropó megjelenés, mikorra tehető, van már valami céldátum? -
kisiku #411 Így van, pontosan, szaporodnak. A ragadozók is, tehát elég 2 darab minden "halacskából",illetve a ragadozók tojásaiból, aztán elszaporodnak.Ez igaz az ehetőkre is.Van egy limit, asszem 20 darab halnál több nem lehet az akváriumban, mindegy mekkorára építed.Én 2 emelet magasat szoktam, attól nagyobbra úgysem nő sem a beleültetett növény, sem több hal nem lesz.
Növényből én Creepvine-t, Bloodvine-t, Koosh-t és valami színeset szoktam beültetni, mert hasznosak, a Creepvine meg világít is.
A ragadozókat szkennelés céljából tudod használni, illetve a Bioreactor-ba kiválóak.Építesz két bioreactor-t, meg egy ragadozós akksit és kész az ingyen energia.
Asszem egy-két fajta van, ami nem szaporodik, de szinte mindegyik.Ha jókat akarsz, magas tápértékűeket, akkor Reginald+Eyeye,1-1 pár és hányásig eheted magad hallal .
A Spadefish, Peeper is jó.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.03. 22:49:39 -
dereksmart #410 Hát én már sokszor beleuntam, sokszor abbahagytam, és sokszor elkezdtem. :D Ez egy ilyen játék. Általában nálam ott ér vége a fejlesztésnek, hogy megcsinálom a küklopszot, telepakolom tárolóhelyekkel, kipróbálva hogy létezik-e még az a bug ami belassítja emiatt, és amikor tényleg belassítja, akkor elmegy a kedvem az egész játéktól. :D
Most azért fenntartok egy mentést arra, hogy a bázist folyamatosan fejlesztem az aktuális patcheknek megfelelően, ebben nem építettem meg a tengeralattjárót. Inkább rámentem arra, hogy termesztek növényeket, tenyésztek állatokat. Most fedeztem fel például, hogy akváriumban tartott halak szaporodnak is. Szerintem köze van a növényzetnek, pl. laposfejű halakat raktam bele 3 emelet magas akváriumba kúszószőlős növényzettel, és dobálták a tojásokat és pillanatok alatt elszaporodtak. Na erre mindegyiket elraktam besózva, hoztam azokat a jó tápanyagértékű nagyszemű gyors halakat, hogy abból csinálok egy tenyészetet. És az istennek se akarnak szaporodni. :D Szerintem valami más növény kell nekik az akváriumba. Na szóval most ilyesmikkel kísérletezem. :) -
kisiku #409 Igen, sajnos ez van a fejlesztés alatt álló dolgokkal.Régebben nem voltak ilyen problémák, mert nem volt early access.Felröppent a hír hogy ezt és ezt fejlesztik, előreláthatóan mikor jelenik meg és vártunk. Aztán egyszer csak megjelent a játék vagy úgy, hogy tökéletes volt vagy úgy hogy sz*r.
Itt viszont folyamatosan hibás, mivel fejlesztik, de legalább látjuk és játszunk vele.Az más kérdés, hogy mire megjelenik, megunjuk, én legalábbis ezt kezdem érezni.
Fejből megmondom a térképet, ami nem túl nagy, tehát ne gondoljuk Skyrim méretre.
Én kicsit kevésnek találom az építhető dolgokat, ráadásul jó részük csak esztétikai, funkció mentesek.
Visszatérve a Cyclops-ra: nálam azzal is csak akkor szaggat, ha megyek vele.Nekem hiányzik, hogy nincs védelem rajta és nevetséges a világítás.
Még a Blood Kelp-ben úgy-ahogy látni, de ha onnan lejjebb mész, pl az Inactive/Active Lavazone-ba, gyakorlatilag vaksötétség fogad,amíg el nem éred a lávát, mert az legalább világít, amint azt korábban már említettem. Meglehetősen szemrontó és kizárólag vaksötét szobában ülve látsz valamit, tehát nappal semmit.
-
dereksmart #408 Oké, szinte ahány patch, annyiféle probléma jön elő. :D -
kisiku #407 A játék folyamatosan szaggat, mivel optimalizálatlan.Azért a lent említett megoldással javíthatsz rajta.
Egy ideje már nem csak szaggat hanem fagy is, bár mondom, experimental módban nem meglepő, viszont nagyon idegesítő.
A biome-k betöltésénél, illetve a különböző modellek, objektumok betöltésénél szaggat.Én I5-4690K-val, 16Gb rammal és Sapphire R9 280X-szel tapasztalom, bár ahogy néztem, teljesen mindegy, hogy high-end, leg-leg-legjobb nvidiával tolod vagy valamilyen Ati-val. Nem a GPU rossz, a játék.Nem a ram kevés, a játék nem használ ki többet.
-
dereksmart #406 Ja és nem akarják megcsinálni az egyszemélyes ágyat, annyira bosszant. Többször jeleztem a fejlesztőknek, gondolom kapnak rengeteg jelzést, hogy lehessen már lefeküdni a kisebb ágyra, de nem és nem. Mérges vagyok. Tulajdonképpen két fő fejlesztést várok, az egyik ez az ágy :D, a másik meg a küklopsz szaggatásának megcsinálása. Eleve nem rakok be egy franciaágyat a küklopszba, szal a kettő összefügg. :) -
dereksmart #405 Hali
Én is azért jöttem, mert elkezdett szaggatni a játék. Nálam csak akkor csinálja, ha a seamothban ülök. Pontosabban egyébként is lassabb, de a járműben játszhatatlan. Gondolom egy következő patch az orvosolni fogja.
Ami kérdésem lenne, hogy tudtok esetleg arról, hogy kibővítik a játékteret? Ugye a végtelenségig lehet növelni, és van egy olyan vágyálmom hogy egy nagyobb tengeralattjáróval elindulok valamerre, és valami célja is lesz, mert nem csak a kilátástalan vízsivatag.
Illetve tudtok esetleg arról, hogy lesz még tengeralattjáró fejlesztés? Láttam nagyon szép rajzokat durva tengeralattjárókról, nem tudom benne lesznek-e.
Ja és még egy kérdés: ti olyat tapasztaltatok, hogy a küklopsz tengeralattjárót ha telepakoljátok tárolókkal, akkor elkezd szaggatni a játék? Nem tudom ezt orvosolták-e már. Emiatt nem is merek gyártani küklopszot, pedig alapesetben nagyon szeretnék egy mobil bázist. -
kisiku #404 No spoiler lesz:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Floating Islands-en találod, ez dél-dél-keleti irányban van az Aurorától.Ne ússz oda, hanem inkább a Seaglide-dal menj és vigyél tartalék elemet is, mert sokat fogyaszt.Ott fogsz találni elhagyatott bázist, na ott találod a Multipurpose Room tervét,meg sok mást is. Grand Reef-ben van,úgyhogy ott nincs ellenség, de az odavezető úton akad, ezért menj a kézi "tengeralattjáróval" .
-
#403 már annak is meg kell keresni a tervrajzait -
Sanyicucu #402 Sziasztok!
Újra nekiálltam a játéknak.Építeném a bázist de nincs valamiért basic room-om. Ilyenkor mi a teendő? -
kisiku #401 No, van egy megoldás fagyás esetére, ami ráadásul még működik is.
Tegnap mégis sikerült újrakezdés után számítva kb 6-8 órát egyhuzamban játszanom.Majd mentettem, hogy ma folytatom.Természetesen visszatöltés után pár perccel már lefagyott.
Itt a megoldás:
Mielőtt törlöd a megadott fájlokat, készíts mentést a játékállásról. Ha ez megvan, a következő könyvtárak tartalmát kell törölni:
"CellsCache" és "CompiledOctreesCache"
Ezek a ..\Steamapps\Common\Subnautica\SNappdata\savedgames\slotxxxx\ könyvtárban található. Az "xxxx" értelemszerűen egy szám, amit a mentésnek megfelelően ad a gép.Szóval ezen belül van a két fent nevezett mappa.
Ebben több száz vagy ezer file van, attól függ, hogyan állunk a játékkal. Ezek eredetileg cache fájlok, amik játék közben újragenerálódnak. Semmit nem veszítünk el, amit megszereztünk/megépítettünk/szkenneltünk, csak a terepeket és a biome-kat fogja újragenerálni a játék.Ez jelentős teljesítményjavulást okoz és nem fagy le többé.Ha egy idő után mégis fagy, akkor újra meg kell ismételni.
Nekem sikerült, most ismét tudok játszani, ott ahol tartok vele...úgy kb tizenkettedszerre kezdtem újra a játékot :)
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.11.01. 12:29:54 -
Tiburtius #400 Nos, bar koltozok, megis tudtam par percet jatszani a jatekkal, es sajna egyet kell ertsek kisiku-val; a Subnautica jelenleg jatszhatatlanul fagy es szaggat... Nvidia drivert is frissitettem.... De nem jo igy sem.. Erdekes modon megvettem az Osiris:New Dawn-t is, es az majdhogynem rosszabb az en laptopomon, pedig gamer laptopkent vettem anno.... Igy most atnyargalok egy kis idore az Elite: Dangeorus Horizons-ra, az urben is van jocskan mit felfedezni, es az a jatek erdekes mod nem laggol kozel sem annyira... De nem hagyom magara a Subnauticat, orok szerelem marad; azert ra-ra nezek ha tehetem... :-)
Utoljára szerkesztette: Tiburtius, 2016.10.30. 20:25:00 -
kisiku #399 Hát jelentem, nem jobb a helyzet idehaza sem.A melóhelyemen nvidia-val szerelt a gépem, itthon amd-s.Nem a GPU a hibás.Hetek óta, amióta folyamatosan frissül, főként experimental-ban, gyakorlatilag játszhatatlanná vált.Eddig asszem 3 vagy 4 kimerítő bug report-ot tettem a fejlesztőknek.
Most direkt visszaálltam a "sima" Early Access-es, nem-experimental módba, de így is lefagy.Először ugrál egy kicsit, lag, majd még több, majd hosszas megállás, aztán vagy azonnal lefagy vagy még egy kicsit engedi és utána fagy le.
Kb 100 méterenként mentek egyet, de nem jobb a helyzet akkor sem, ha teljesen új játékot indítok.Egyszer lefagyott a Seamoth készítésnél, egyszer meg már 15 perc után...
A Biome-k betöltésénél fagy, de gyalázatosan.
Szóval egy darabig most nem fogok vele játszani.Úgyis jönnek, amikre már vártam, ezt így közel 450 óra játék után egy kicsit hagyom pihenni.Hadd dolgozzanak még rajta.
Azért kíváncsi lennék, mit szólnak az Xbox tulajok.Ott is fagy?Vagy ott hogy a tökömbe megy?Tudniillik arra a platformra megjelent asszem már májusban... -
kisiku #398 Mégsem javult...15 perc játék után lefagyott és most nem experimental-ban vagyok... -
kisiku #397 Valamit javult, de természetesen még mindig sz*r.
-
#396 Én pont tegnapelőtt tettem parkolópályára, töröltem.... erre tessék, most tölthetem le megint, nem baj, jó lesz.
Laggolás megoldódott? -
kisiku #395 No, akkor visszaállok experimental módról, kíváncsi vagyok, fagy-e, laggol-e még,stb.Az utóbbi időben borzalmasan leromlott a játék teljesítmény, ugyanazon a konfigon gyalázatosra romlott ugyanazon beállításokkal.
Mellesleg ennyi az össz update?Háát...igaz én már láttam ezeket, de akkor is kevéske. -
#394 Jeeee:
Bones update -
#393 Köszönöm szépen mindegyikőtöknek! -
#392 Hali!
Itt található: Meghajtó C:, D:, ....:\Steam\steamapps\common\Subnautica\SNAppData\SavedGames
-
kisiku #391 A gépen van:
..\Steam\Steamapps\Common\Subnautica\SNAppdata\Savedgames\ az alap könyvtár.Ott lesz olyan hogy "slot0000" vagy "slot0001", stb. Elég sok fájlból áll.Ha azt tervezed, hogy átmented máshová, akkor az egész "slotxxxx" könyvtárat tömörítsd be és úgy vidd át. Mivel nincs steam szinkron még, én így csinálom. -
#390 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a mentést a gép tárolja, vagy valami szerveren van? -
kisiku #389 Hehe, megmosolyogtató hibák ezek... :) Velem is fordult elő. Én úgy vettem észre, hogy a Cyclops-szal is vissza lehet lökdösni.
A Current Generator-t nem próbáltam mostanság, de régebben működött.Igazából egy olyan védelmi eszköz, ami nem bánt semmit, csak hullámokat/áramlatot generál és odébb löki nagy erővel mindazt, ami az útjába kerül.
Voltak alkalmak, amikor Stalker vagy Gasopod volt a bázisom körül, még a mentőkapszula mellett, Ezeket csak az áramlat generátorral tudtam elhessegetni.
Egyszer próbáltam az Ampeeleket is így elzavarni a Koosh Zone-ból, de az már nem volt olyan egyszerű.Apropó Ampeel. Épp tegnap csináltam egy kis képet, ahogy az Ampeel és a Crabsquid zúzza egymást:
Örömmel látom, hogy egymást sem szeretik a lények.Ideje lenne valaminek a Reaper-t is megtámadni, de az általában egyedül van.
Most lekopogom, nem fagy annyit a játék és szépen fejlődik is.Persze a lag megmaradt, ami idegesítő is, de gondolom kiadás előtt majdcsak kijavítják.
A Cyclops nálam is néha billeg, ilyenkor kicsit menni kell vele, esetleg mentés+visszatöltés vagy megnézni, nem ragadtak-e rá Floater-ek... -
Tiburtius #388 Szoval nekem nem mukodik a Current Generator, nem telepitheto... Igy a pici Seamothal visszalokdostem a Lifepodot a helyere... Gondolhatjatok mennyi ideig tartott :-) De sebaj, most a helyen van minden, a Cyclops nem billen, az Aurora a kovetkezo.. :-) -
tbundy #387 az enyém is szokott vándorolni, most éppen a messzi északon úszkál.. még szerencse nekem már nem kell... -
Tiburtius #386 ...es a legujabb: a Lifepodomat elsodorta a jatek, reggel meg a bazisom felett lebegett, most meg messze a Floater Island fele talaltam.. Azt hittem, vmi bug, es ujra betoltottem a jatekot, de nem... Hogy tudom visszavontatni? A Current Generatorral? Volt vkinek hasonlo tapasztalata? -
Tiburtius #385 Nagyon ijeszto a Cyclops billegese, orral majdnem kifele allok a vizbol, a tat meg lefele... Pedig szemmel lathatolag nincs serules rajta.. -
tbundy #384 közben meglett a mod station nekem is survivalban -
tbundy #383 úgy tudtam modification station csak experimentalban van.
amúgy koordinátákat F1-el lehet előhívni -
Tiburtius #382 A koordinatakat hogy lehet elohivni a jatekban? ( laptopon jatszok..) Hogy kell oket olvasni? Es egre foldre keresem a Modification Station fragmentjeit, de azt olvasom, hogy csak 2 roncsban vannak elhelyezve mindossze (Mountains es Blood Kelp).. Es mindketto tul melyen van a Seamoth 300 m-es hataraig... Kell a Cyclops, megvan a tervrajza es ossze van gyujtve az anyag hozza, hetvegen megepitem, es gyerunk... Tudom, Nektek mar nem ujdonsag, de szamomra ez mar nagy haladas... De a Mod. Station nelkul nincs Seamoth-nak es sok minden masnak az upgrade-je...Es igen, Survival modban is laggol rendesen, bar eddig meg nem fagyott le... Epitek meg egy Thermal reaktort, egy nem lesz eleg.. Nekem csak a Light Stick fragmentjevel van gondom, azt istennek se akarja a scanner beszkennelni, akarhany darabot is talalok belole... Ki milyen nevet adott a Cyclops-nak? -
kisiku #381 Még egy kicsit szórakoztam vele, de most ebben a fázisban játszhatatlanná vált a játék.Az elmúlt 2-3 órában 6x fagyott le.Jó, persze tisztában vagyok vele, hogy az Experimental módnak ez az átka, de eddig semmi gond nem volt.Illetve nem ennyi... -
kisiku #380 Eddig nem nagyon tettem szóvá, de iszonyatosan elkezdett "lagzani" a játék. Nem tudom, hogy Lagzi Lajcsinak van-e hozzá köze , de gyakorlatilag játszhatatlanná vált a játék.Most is azért írok, mert lefagyott...Nosza, küldjük el a crash report-ot.
Amúgy látszik hogy fejlődik, most kb tizedszer játszom újra, egyre nagyobb a löveg a Mountains-on, egyre több olvasnivalónk akad, egyre jobban kezdjük látni a történetet is.
-
#379 igen,a szája előtti karmok is csak azért vannak hogy megcsipkedjék az ember pofiját mint a rég látott nagymamák szokták :D -
kisiku #378 Időközben elértem a csúcs mélységet a játékban! 3038 méter! Igaz, hogy a Prawn csak 1300-ig bírja, de azért nem rossz...
Egy rossz lépés volt a Mushroom forest-ben, s máris zuhantam.Tulajdonképpen nem csináltam semmit, csak járkáltam a víz alatt, majd zuhanás az ismeretlenbe. -
kisiku #377 Lehet, hogy Ő is egy aranyos "cuki" állatka lenne,ha szegényke nem lenne ennyire beteg.Még az is lehet, hogy nem is akarna megenni, csak egy nagy cuppanós puszit adni nekünk
No, ezért jó az experimental mód, naponta 2-4 alkalommal frissítik a játékot, tehát látjuk, hogy készül, haladnak vele. -
kisiku #376 Annyira nem rossz review... -
#375 Találtam egy elemzést a játékról (nyár végi, nekem új)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#374 Talán jövő januárban megtudjuk, amikor legutoljára néztem a "tervezett frissítéseket", még december végére volt beütemezve.