3340
-
#293 hát igen,az early access hátránya hogy mire megjelenik már végigtoltad sokszor. ráadásul sztem már a játék jó 90%át láttuk. -
kisiku #292 Igen, igen, itt az új update...gondolom kezdhetem újra hetedszer is...mire megjelenik, én már meg is fogom unni...
-
#291 Na, update:
Subnautica Dangerous Creatures Update -
kisiku #290 No, én már nem bírtam tovább várni, így átálltam az Experimental módra, ami azt jelenti, hogy a szeptemberi frissítéssel játszom.Van itt sok spolier, úgyhogy majd ezeket így is fogom bejegyezni.
Mint pl ez a Precursor bázis:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ami furcsa volt, hogy simán visszatölthettem a mentésemet, anélkül, hogy újra kellett volna kezdenem.Remélem ez így is lesz a jövőben. -
kisiku #289 Igen, volt ilyen.Én a Cyclops-ból estem ki így nem is egyszer...
Szerintem egy idő után, amikor már mindent felfedezel és egynél több helyre építkezel, a játék meghülyül és nem tudja kézben tartani a dolgokat.
Ilyen esetekben, ha nem tudsz visszamenni, hívd le a konzolt és írd be a "Warpme" parancsot, amire visszatesz oda, ahonnan indultál.
Ahogy észrevettem, nálam akkor jön ez elő, ha játék közben megnyomom az Esc-et, azaz szüneteltem, majd kb egy óra múlva visszajövök folytatni.
Engem a múltkor egy Reaper kiütött a játékból, mert olyan helyre "lökött", ami vagy 1400 méter mélyen volt, kint a játéktérből, noclip módban... -
Norbertboy #288 LOL
Ez jó :-) -
Yag #287 Volt már ilyen bug ? A folyosó végén lévő zsilipkamrán keresztül leestem a tenger fenékre. Levegő nem fogy, sebzés nincs, gravitáció miatt nem lehet úszni, stb. Kedvem lett volna elgyalogolni a tengerfenéken az egyik barlangi volt bázisig, de sanszos lett volna hogy nem tudok kimászni. Késöbb sikerült elvergődni egy zsilipig, onnan minden visszaállt a régi kerékvágásba. -
Norbertboy #286 Off:
Én most az elitet szeretném megvenni. Nézem a videókat róla, de még messze van karácsony. Gondolom akkor akciós lesz...
-
Yag #285 persze mert bepróbáltam én is ezt a zűrtúlêlőst, láttam a hypokat videókon, gondoltam majd nekem is bejön. Az eleje még jó is volt de mikor az eldobott anyagokból semmit nem találtam , a bolygó felszínek "változatossága" se hozott màr változatosságot, meg az életben maradás része se volt már akkora kihívás ... a beláthatatlan messzesêgeket se tudtam felérni épp ésszel, így inkább kerestem másik kihívást, akkor leltem erre a bétára. De jól is tettem, hogy teszteltem ... mert beszippantott. -
Yag #284 Ha lehet próbálok "demókkal" tesztelni, megnézni, hogy az adott játék fexik-e nekem egyáltalán azt utána szivesen belevásárolok. Ha minden jött-ment játékot lesteamelnék olyan kupacom lenne az utána sosem játszom vele játékokból hogy csak fognám a fejem a sok kidobott pénz miatt. Az Elittel viszont befürödtem. Nekilendültem hogy milyen príma szórakozás lészen a mély űrben bóklászni, de valahogy 25-30 óra múlva már nem vágytam rá. Amiből vagy 12óra csak a tanulás volt, hogy miket lehet meg kell csinálni, videókkal együtt. Pedig szép meg működik meg nincs vele sok gondom csak valahog nem szippantott be úgy mint ez a fiktív tengeresdi meg búvárkodós gyűjtögetős téma. -
Norbertboy #283 No man sky, úgy kell mindenkinek aki elővásárolta!
60 eurót csak úgy vakon kidobtak az ablakon! :-) Hihetetlen milyenek a mai fiatalok...
Subnautica teljesen megéri az árát! -
kisiku #282 Igen, lehet a Grappling Cannon-nal okoskodni, ez egyfajta szigony+csörlő, majd kipróbálom a reaperen is.Most minden esetre megint itt járok, gyűjtök titániumot, ha jön egy reaper, szétütöm a fejét, már nem félek tőlük... -
kisiku #281 Egy kis "enyhe" cinizmust érzek hangodban a No Man's Sky-al kapcsolatban...hehe,egyetértünk. -
Yag #280 Ez a játék ékes példa arra, hogy egy jól átgondolt folyamatrendszerrel, egy alig 1.5x1.5 kiló egysêgnyi területen milyen jól el lehet játszani. Talán jobban mint üszvenmillió galaxis plusz a hozzátartozó két há bolygó. -
#279 ilyen felborítás velem is volt,buktam is a suitot. Valszeg bug,majd javítják.
esetleg a másik kézre a suitnak rakj olyan "ninja rope" (nem jut eszembe a neve) mászókötél szerűséget aztán cél a reaper :D még nem próbáltam de lehet úgy még lovagolni is lehetne rajta :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.16. 18:05:33 -
kisiku #278 No, én tovább próbálkozom hogy megöljek vagy beszkenneljek egy rohadt Reaper-t. Hihetetlen, de a Stasis Rifle-vel képtelen voltam még közvetlen közelről is eltalálni, a Prawn suit-omat pedig felborította!
Először elzavartam Dunes -ből Grassy Plateaus-ba:
Na, itt már felborított és felháborított :)
S nem lehet felállni, nem megy az sem, ha kiszállok és vissza.Ráadásul nem is látok ki belőle normálisan, úgyhogy visszadokkolni a Cyclopsra sem megy...
Eddig még egyszer sem nyírt ki engem Reaper, de már nagyon mérges vagyok, kell a trófea .
-
kisiku #277 Spectrum Világban nem volt, CoV-ban asszem a Simcity,Sim-részek/Populous/Pop.2/Elite/ (ajj, de jó játékok voltak azok is!),szöveges kalandjátékok írásában/tesztben segédkeztem, egész pontosan nem is közvetlenül, csak közvetetten.
Később az 576 kbyte-ban, a C&C sorozat, meg még sok mindenben...már nem emlékszem, rég volt, de megnézem az archívumaimat :), talán megvannak még a régi írások valahol.
Később a bátyám alapított újságokat közösen CoV-val (meg egykori CoVosokkal), Station, Multiplay!,stb címen, de azok már konzolosak vótak' így én azokból kimaradtam. -
Zozo76 #276 a COMMODORE es SECTRUM vilagokban milyen jatekteszted jelent meg? meg van mindket sorozat teljesen, elolvasom azt' utana fikazok egyet! amugy en is ezeken nottem fel! azok a jatek-leirasok amik az spc/cov-ban mentek utolerhetettlenek voltak. csak commodore 64-em volt, amiga-m nem, de imadtam olvasni a leirasokat, eszmeletlen jo volt! :) -
Norbertboy #273 Így igaz! Ilyen világban élünk... -
kisiku #272 Tudod, ahogy a South Park-ban mondták "olyan ember, akinek egyáltalán nincs élete"
Volt időm rá, igazándiból ki kéne bővítenem a leírást, hogy aktuális legyen.De az utóbbi időben már nincs annyi időm. Meg én még a Spektrum Világ/Commodore Világ magazinokon nőttem fel, ahol emlékszem micsoda leírások, meg végigjátszások voltak.Anno oda is írtam játéktesztet, meg az 576 Kbyte-ba is.
Ma meg jó ha kapsz egy lemezt amikor megveszel valamit, nem hogy leírást.Oké hogy végigjátszásról nem kapsz, mert akkor értelmét veszti a dolog, de ma már kispórolják még az alap dolgokat is.
Kicsit off: vettem szerver szoftvert pár éve, kb 400 ezerért, plusz ugyanannyiért licenszeket. Egy doboz, egy matrica, meg egy üdvözlőkártya, hogy milyen jól jártam vele...ennyi.A licenszek meg egy borítékban vannak...Se az, hogyan telepítsd, se az, hogy mit kell csinálni,semmi.Jó, persze a fejemben van...
Veszel egy laptopot, se lemez,se leírás,semmi."Töltsd le a netről"...és mi van ha nem jutok el odáig sem, hogy kapcsolódjak a netre és nincs másik gépem otthon?Nem fér bele a több százezres árba egy nyavalyás könyv vagy egy 20 forintos lemez?
OFF vége, bocs mindenkitől...
-
Norbertboy #271 Nem ismerem a játékot, kicsit utána néztem. Eléggé le van húzva... Viszont a kis kézikönyvet nagyon igényes munka! Nagyon ráérhetsz.
Subnautica kézikönyv biztos kapós lesz, mivel a játék nagyon jó! -
kisiku #270 Kb 24-26 óra játék alatt lehet mindent elérni, ha nem sietünk...és persze ha már nem először játsszuk "végig"
Én még fogom tolni, amíg meg nem jelennek azok, amikre várok, meg aztán valószínűleg írok ehhez is egy hasonló könyvecskét, mint a X-Rebirth-höz.
S akkor egy "all in one" leírás+kézikönyv formájában minden játékos megtalálja a boldoguláshoz való segítséget.
Csak amíg fejlesztik, nincs értelme írnom, elég ha itt megbeszéljük. -
Norbertboy #269 Fúrófejjel és fúrófej nélkül, mikor kihalt nem volt rajta fej.
Kár, h nincs steam szinkron...
Észrevettem, egy idő után újra spawn-olnak a dolgok a roncsokba és még az ajtókat is ki kell vágni.
Én végeztem a játékkal zéró ismeret nélkül 58 óra volt, lehetett volna gyorsabb is, de a játék élvezetért játszottam, nem a gyors sikerért. Azt hiszem végeztem is a játékkal egy időre, ha jön még jó pár patch kijátszom újra. Nagyon jó élmény volt! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Itt a reklám helye is, ha úgy érzed (érzitek) Kövessetek Karácsony környékén meg lesz az új gépem, akkor subnauticával is fogok játszani. -
kisiku #268 Gratula, szép menet lehetett.Mi volt a megoldás, fúró+ütés?Vagy stasis rifle is kellett?
Én meg elkezdtem építeni egy szárazföldi-vízi kikötőbázist, úgy unalomból.2 gigás a mentésem...kb 3 perc mire betömöríti, mert vagy 4 ezer fileból áll...tököm tele van, hogy még nincs steam szinkronizálás és állandóan hurcolászom pendrive-on, mert mire felhőbe feltolja, lemegy a nap. -
Norbertboy #267 Sikerült, kemény csata volt! Igazi férfias küzdelem!
Sajnos mikor kimúlt ez a csupa szív lény pont ráesett a lépegetőmre. Egy darabig bírta, majd szétrobbant.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
kisiku #266 Sok sikert...Én persze kicsit szánalmasnak tartom, hogy szembeszállunk egy konyhakés segítségével egy tízszer akkora lénnyel, mint amekkorák vagyunk, de hát a Cápa filmben is verték evezőlapáttal...miközben fájdalmas ordításokat adott ki (!) a hal.A halak messzeföldön híresek arról, hogy tudnak ordítani.
Itt a legjobb a sandshark, aminek tigris ordítást kölcsönöznek.
-
Norbertboy #265 Ma megpróbálok keményen szembeszállni vele! El kell dönteni ki az alfa hím
Addig pár fotó:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2016.09.12. 09:32:04 -
#264 Én is úgy tartom hogy ahhoz hogy az egész világ összefogjon ahhoz valami alien faj kell,csak a gáz az hogy ha már eljöttek idáig,nem hinném hogy egy számítógépes vírussal legyőzhetőek lesznek a'la függetlenség napja :D
Hacsak nem a vulkániak jönnek barátsággal :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.12. 09:10:30 -
kisiku #263 OFF: Azt mi már nem érjük meg...jelenlegi állás szerint a legközelebbi olyan bolygó, ami hasonlóan lakható, mint a Föld, több száz fényévre van...
Marad a mi naprendszerünk, ahol egyelőre okoskodhatunk, meg megpróbálhatjuk terraformálni.Vagy az embert kell "áttenyészteni", hogy tudjon víz alatt is lélegezni, éljen meg olyan körülmények között is, mint ami a Marson van,stb.
Lehet hogy hülyeség amit mondok, de néha vágyom rá, hogy valami jöjjön már ide, mert ahogyan itt öljük egymást, meg ami még jön, az borzasztó.
OFF vége... -
kisiku #262 Hm, akkor próbáld meg kinyírni, vagy elüldözni.Amikor nekiestem a Prawn Suit-tal, nem ölt meg, hanem elengedett, majd odébb úszott.Zavard vissza valahogyan :)
Nem tudom, segít-e, de rakj megerősített váz upgrade-et is az exoskeleton-ra, nekem két-három támadást is kibírt így.Miközben elúszik, szállj ki és a welderrel javítsd vissza a járművedet.
Ja, ahhoz hogy elengedjen, üssed/fúrjad,öljed :)
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.09.11. 22:00:29 -
Norbertboy #261 Tudod mi a vicces? Ez a dög jött ide! Nem messze van az első bázisom a kezdő kabintól. Itt úszkál, néha össze csapunk, de nem áll odébb.
Igazad van, mi emberek leszünk az alfák! :-)
Néha elgondolkodtam, hogy a távoli jövőben mikor találunk egy földönkívüli fájt, simán leigázzuk. Jobb míg nem tudtunk csillagok közt utazni. -
kisiku #260 Tudod, mit próbálj meg?Nekem a kisebb lényeknél bevált: a hullámgenerátor/Current Generator.
Anno volt egy bázisom Koosh Zone-ban, sok Ampeel-lal a környéken, azokat egyszerűen odébb löktem.Később telepítettem a bázis köré ültetőládába Tiger Plant-ot. Vigyázz, ez téged is támad! Próbáld ki, lehet hogy beválik, ám én nem építkeznék olyan helyre ahol a Reaper lakik. -
kisiku #259 Én próbáltam pár napja, elvileg le lehet zúzni, csak sokáig kell ütlegelni.Vannak akik a Stasis Rifle+Hardened Knife/Thermoblade párosra esküsznek, de állítólag nem éri meg, mert újra berak egy másikat a gép.
Én feszültséglevezetésnek, illetve bosszú miatt szoktam ütlegelni. Lásd 225-ös hsz.
Ki fogom próbálni mérgezett torpedóval is, hogy mit lép rá...
Egyelőre a fúrófej+ütlegelés párost próbáltam, lehet két fúróval is, vagy két ütéssel, lehet rázni a Seamoth-tal.
Helyette elkezdtem szétzúzni a Deep Grand Reef-ben lévő Craqsuid-eket.Azoknak pár ütés, némi trancsírozás a fúróval és megdöglenek.
Humánus módszerekkel visszük a demokráciát az új bolygóra.Eleinte túlélünk, aztán megszokjuk, majd dominálunk és a végén kizsákmányolás+teljes megsemmisítés .Hát nem ilyen az ember? -
Norbertboy #258 Azért leszkenneltem :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Norbertboy #257 reaper leviathan meglehet ölni? Egy letáborozott a bázisomnál... Így nem nagyon lehet lootolni a környéken! Kicsit félek is...
-
Norbertboy #256 Én magyarul játszom, a lépegető moduljához kell 3 kén. -
#255 Az a robbanóhal por. Ként elvileg magmás helyen találsz.
http://subnautica.wikia.com/wiki/Sulphur -
#254 Kén alatt erre gondoltál ? -
Norbertboy #253 Az miért van, h több roncsban is találtam terminált, írja, h hívjam le az adatokat, de nem történik semmi... ?
Sajnos a lépegetőt nem tudom egyenlőre fejleszteni, nem találok tervrajzot , így vagyok a tengeralattjáróval is. Pedig oda már csak egy kéne.
Ként hol találok?
-
Yag #252 Valahol 200 méter mélyen találtam egy külső ültető ládát, bosszankodtam is magamban, hogy éppen egy ilyen haszontalan kis valamit szkenneltem/találtam csak, ahelyett hogy valami komoly szerkezet tervrajza került volna elő. De be kell látnom, hogy egy-egy érdekes és hasznos növényt praktikusabb elültetni és kikeltetés utánn felhasználni. Kevesebb mászkával megvan pár nélkülözhetetlen összetevő.