Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nagyon jó a kezdeményezés!
De ha a erre az E-coin modra gondolt volna, akkor szerintem azt írta volna oda 😄 Helyette ez van: "10. Játékban való pénz közös egyeztetés alapján" meg hogy "11. Külsőleg, egyedileg épített járművek behozatala játékbeli pénzbe kerül, mérettől, és fegyverektől függően."
Nem tudom mi lenne az hogy külsőleg behozni valamit, gondolom hogy egy másik világban elkészített kész járművet egyszerűen beilleszteni? És akkor a játékbeli pénzt kinek kellene kifizetni? 😄 Meg a kész járművet hogy mérnéd ezzel az E-Coin moddal meg pénzben? Érdekes. Nem tudom hova tenni a dolgot.
Ahogyan ezt sem: "8. Frakció egyediségek, színok,stílus irányzat követése. Lásd: Például Battlestar Galactica" - mégis miért kellene követni más stílusokat? Ez itt s Space Engineers, ahol mindenki egyedit alkothat, egyéniség lehet. És mi van ha stílust akarok váltani? 😄

Egyetértek azzal, hogy a flotta egyszerűen túl nagy, nincs gép ami kezelni lenne képes. Még ha futna is egy szerveren a cucc, akkor is a mi gépünk is behalna miatta.

A TDM viszont nagyon is érdekes rész. Amire én gondolok az az lenne hogy van egy 4 fős csapat, kész hajókon és egymásnak esnek. Szerintem erre gondolt a srác, aztán kicsit túlbonyolította. Vagy nem tudom 😄 Ezt neki kellene megerősíteni. Éppen ezért kicsit világosabban kellett volna leírni az event leendő célját! És utána a többit. Mindenesetre ha lesz valami értelmes multiplayer esemény, abban szívesen benne vagyok 😊
RJoco
Alakul a dolog

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
1) Bele hát. Ez sok mindent elárul az íróról. El is felejtettem megnézni az életkorát. De 15 óra játékkal nem tudom, mit akar. Én most tartok 413-nál.
4) Nem a szobáktól fog értelmesen kinézni, hanem ahogy berendezed azokat. És ez még így sem befolyásolja a külső tervezést annyira. Az, hogy van egy csomó üres terem vagy telepakolva vezérlővel, ami semmire sem jó, nincs sok értelme. Persze a termek lehetnek légzáróak és így, ha megsérül a burkolat, akkor a hajó többi része még nyomás alatt marad. Amúgy meg sok terem létrehozható, aminek van is értelme (reaktor terem, orvosi szoba, fegyvertár, o2 ellátó, tűz terem). Amúgy meg nekem tetszenek a kockák. Végül is ez űr, mindegy, hogy hogy néz ki, funkcionáljon. És kockát egyszerűbb építeni, mint gömböt. (Mi vagyunk a Borg! Minden ellenállás hasztalan! Asszimiláljuk magukat! - És még jól is néznek ki azok a kockák.)
7) Mod... Tök felesleges, akkor már maradjunk a cserénél. Ha valamiből lehet pénzt csinálni, majd a pénzből valami mást csinálni és mindezt meg tudod tenni a saját bázisodon, akkor fölösleges a kereskedelmi központ. (Kőből is lehet pénzt csinálni? Abból nagyon sok van.)
8) Egyszer próbáltam ki a kamera modot. Következőre nem indult el a játék és akkor úgy döntöttem, hogy hanyagolom. Nem éri meg a vesződséget. Talán egyszer beleépítik a játékba. Legalábbis bízom benne.

EDIT: 17 éves.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.03.12. 13:13:39

RoboKutya78
Betettem az eddig elkészített gyiket az oldalra hasonló leírások jók lennének.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
<#wink>
van nálam is pár szerencsétlenség amit sose fogok elővenni és csak a kártyázás miatt aktiváltam őket😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RJoco
A fene, pedig mennyi humbis játékom van, amit nem is kellett volna aktiválnom.

RoboKutya78
Sok szerencsét a játék farmoláshoz
Ha kitartó és ügyes vagy sokat kaszálhatsz rajta😊

Mellesleg ez a 3001 as hozzászólásunk😊

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.12. 09:58:24

RoboKutya78
Na jó akkor mégis csak bekoszolom a fórumot egy kicsit ha már így felvertem a vizet a steamgiftes dologgal
Ha nem látni az OFF szöveget jelöld ki a kijelölés fekete csíkkal fehér betűvel talán olvashatóbb😊
Na szóval
Ezen az oldalon steam felhasználók adományoznak egymás között játékokat
a fórum szabályainak megfelelő keretek között.
Az oldal úgy működik hogy ha bereggelsz kapsz egy elkölthető pontmennyiséget 300 pontot óránként töltődik.
Ezzel a ponttal tudsz licitelni az oldalon feltett játékokra.
Az oldalra feltett játékok többféle módon érhetőek el:
- vannak szinthez ajánlt játékok ( a felajánlt játékok értékével arányosan növeli a szintedet)
- vannak csoportnak ajánlt játékok.
- vannak a fórumban feltett ajánlatok.
- és van alap ajánlat amit szint nélkül tesznek ki ezekre tudsz elsősorban jelentkezni.
A játékok megnyeréséhez kellő esélyeket tudod növelni a következő képen:
-Felajánlasz humbis játékokat amik nem kellenek a csomagból ezzel ha jól tudom maximum elérheted a LVL 1 es szintet amivel máris növeled a játék nyerési esélyedet.
-Keresel a steamen olyan csoportokat akik ezen az oldalon rendszeresen ajánlanak fel játékot és nincsen visszaajánlási kötelezettség megjelölve.
Van az Sg oldalának is ilyen csoportja a Steam fórumában kérhetsz felvételt a csoportba ha legalább egy éves az sg regisztrációd.
-Böngészed a fórumban eldugott felajánlásokat amiket sok "Ninja" nem csinál.
Én kb 4 éve kattintgatok rendszeresen az oldalon ez idő alatt 21 játékot ajánlottam fel 190 dollár értékben és 63 játékot nyertem 920 dollár értékben amik között elég durva játékok is voltak mint az említett final fantasy.
http://www.steamgifts.com/user/robokutya
A lényeg adni is kell ezen az oldalon ha szeretnél kapni is de nem kötelező az adás.
Hasonló steam játéknyerő oldalak:
http://steamcompanion.com/
http://gameminer.net (orosz fennhatóságú oldal regiokódos játékok is vannak)

Ez micsoda? En is akarok ingyen steam jatekokat, hogy kell? <#gun>

www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44

E-coin

Ez az a mod

Akinek nem nyitotta meg a srac linkjet.

WOW
1) RJoco >> <#falbav> komolyan a helyesirasba kell belekotni? Ne maaar.. mindegy oke. (amugy en is elolvatam es talaltam kb 2 helyesirasi hibat lehet, hogy azota javitotta)
2) Az ott leirtak NAGYON NAGYON sok hajot akarnak berakni + 8v8 meg 10v10 ember....?
utana neztem van a sracnak 15 oraja a jatekban. Kis naiv meg nem ismeri a jatek "korlatait" <#crazya>
3) HA van kereskedelem akkor gondolom tulelo (ertelemszeruen)
4) Sok szoba >> Hogy ugy nezzen ki a hajod mint egy ertelmes valami? Ennyi erovel mindenki epitsen repulo nagy kockakat 100 reaktorral, 200 kontenerrel es 300 refy-vel...
5) "Az egyszem hozzászólóról nem is beszélve." >>> Jooo az nagyon durva <#nevetes1>
6) RP szerver "szerepjatekhoz" sok ilyen minecraft szerver van amugy, ahol kulonbozo szituaciok szerint kell epiteni/jatszani
7) PENZ>>>> to hol eltetek eddig? Igen a jatekban van penz, (persze mod) az a neve hogy S-coin, vagy space coin.. valami ilyesmi. Az a lenyeg (kicsit furan mukodik). hogy berak a jatekba plusz egy nyersanyagot, amit ha beraksz egy moddolt gepbe az penzt blokkot "gyart" majd a gepbol megvehetsz akarmilyen blokkot abbol a penzbol. Es gondolom igy tudtok egymas kozott csereberelni is. Pl adok 100 space coint 10.k vasert... vagy tudom is en.
8) Az Lcd kamera mod nagyon meno, meg jol nez ki, de 4-5 kamera utan ugy beszaggat mint az allat. Meg nekem is
9) Az otletet nagyon csipem am, en szivesen mennek, de a multy meg nem jo hozza

Utoljára szerkesztette: LookUsArts, 2016.03.12. 07:53:17

RJoco
De akkor minek a kereskedelmi bázis?
Ennyi erővel ő maga összeállíthatná a flottákat, egységes hajókból, aztán a játékosok kapnak 5 perc ismerkedési időt és had szóljon.
Vagy ki építi fel hamarabb a bázist, hajókat és úgy mehet is csatázni. Aki bázisa hamarabb elesik, az vesztett. Persze ez akkor nem rövid játék lenne.
De itt van valami várakozási idő és, csak a játékmester engedélyével mehet a csata, valami végjátékban vagy mi.
Nekem elég zavaros a dolog, nem átgondolt.

Az lenne szerintem a kezdeményezés lényege, hogy csapatok küzdenek megy egymással. Vagy akár az egyik csapatnak be kell vennie a másik csapat bázisát, anyahajóját, stb.. gondolom én. Aztán vagy így van vagy nem 😄
De szerintem azért kell kész flotta, hogy mehet a menet üzemmódban akkor legyen mivel egymásnak esni. Viszont egy ekkora flottcsatában az MI ágyúk kereszttüzében gyakorlatilag létképtelenek a pilóta által irányított vadászok. Ha egy pillanatra is egyenes pályát veszel fel (vagy megállsz), már el is talál 5 rakéta és annyi a dolognak.

Ezt a játékon belüli pénz dolgot én sem tudom a helyére tenni!
RJoco
Miről van szó?

A kijelölés nem látszik a szürke háttérben. Lehetne rajta módosítani?
Nem mindenki tudja használni az URL gombot és nem látom rendesen, hogy mennyit és mit jelölök ki.

RJoco
Én nem látom át, mi is lenne a lényege a dolognak. Most akkor egyénenként kell építeni vagy a csapat épít?
A felsorolt minimum követelmények szerintem elég durvák. 15 vadászgép. De, ha csak 4-en vannak a csapatban? És mellé még kell egy csomó hajó. Az anyahajón is az a sok szoba. Felesleges, mert a játékban nincs értelme, amíg nem lesz benne a kamerakép az LCD-re mod.
Túlélő vagy kreatív a dolog?
Pénz a játékban? Már gyanús. És szerintem fölösleges is. Valamint nem is támogatja a játék. A cserekereskedelem nem rossz ötlet.
Viszont a helyesírásra jobban kellene ügyelni, mert így tuti, hogy nem veszek részt benne. Csetben még elmegy időnként, de nem állandóan. És így posztolni valamit... Az egyszem hozzászólóról nem is beszélve.
De kezdeményezésnek mindenképp dicséretes.

RoboKutya78
küldtem privit a kérdésedre.

Carmang
Ez miez a Steamgift? Valahogy nem látom át az oldalt.

Érdekes event, szívesen benne lennék, de a flottának nagyon sok tagjával nem rendelkezem. És nagyon sok idő is megtervezni és létrehozni mindent.
Szevasztok srácok!
Öhm, kezdeném egy linkel.
http://steamcommunity.com/groups/spehun/discussions/0/487876568229725420/

A többi még fórumon van, még nem nagyon haladtam vele, de akit érdekel, az megtalál a megadott helyeken.
RoboKutya78

RJoco
Én is. De az a bolygón volt.

Vajon 30 nagy konténer és 54 kis konténer túlzás? Ezekbe elvileg csak az építőelemek, kézi eszközök és muníció fog menni.

RoboKutya78
pedig ott tisztának láttam a dolgot.

RJoco
Sajnos az ablakok koszosak és nem találtam cillitet sem. Lehet, hogy a keen modot használt a videóban?!

RoboKutya78
A francba most már tényleg kell egy VAS!!
Steamgiften nyertem egy final fantasy XIII at most már tényleg volna mivel játszanom😊Bár még nem kaptam kézhez a cuccot

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.10. 23:19:23

RJoco
Gond volt a fúrással és, ha jól értettem, akkor azt javították és mutatták be.
Az ablakot én is néztem, de még nem indítottam le a játékot. Majd mindjárt.

RoboKutya78
Húú.. na ennek a csókának vannak szép hajói😊
http://steamcommunity.com/profiles/76561198091222096/myworkshopfiles/

RoboKutya78
Háát nem valami hú de volt a mostani update.
--új hanganyag
--új ruci de még mindig nincs női karakter(le fel csukható sisakrostély Vaóóó...
--- Megtalálták a cillit benget az űrállomás tisztaság szekrényében vagy mi manó? (nem piszkos az ablak)
---- lehet más is van de csak ezeket értettem meg😊
--talán mókoltak valamit a hidrogén meghajtó rendszerrel?nem vágtam a fúróhajós részt.
--- és az a "szakállvakargatás"??.... rejtegetnek valamit?😊<#fejvakaras>

RoboKutya78
na majd rálesek ha kedvem lesz hozzá😊
Bár nem hinném hogy akkora javulás lenne hogy élvezhető volna akár a bányászat vagy a sima építkezés😊
februárban váltottam 8.1 re és akkor kipróbáltam friss rendszeren nem volt nagy változás.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.09. 10:11:12

RJoco
Annyira nem mélyedtem bele.
Láttam, hogy a régi oldal átirányít az újra, ott pedig a letöltendő fájl neve tartalmazta az aktuális játékverziót. Innen kezdve csak reménykedtem, hogy működni fog.

Most, hogy az állomások állomások lettek, tényleg van teljesítmény javulás.
Érdemes lehet neked is megpróbálkoznod vele, lehet, hogy most jobban fut a laptopon.

RoboKutya78
elérési út cserélve😊
Ez itt frissülni is fog valamelyest ?Valaki átvállalta a folytatását?

RJoco
No az elmúlt fél órát megint azzal töltöttem, hogy viszonylag helyreraktam a dolgokat.
A világban beállítottam, hogy ne csak aszteroidához lehessen kötni az állomást, hanem maradjon meg a világűrben is ott, ahova teszem.
A SEToolbox-szal - mert működik - átállítottam az állomásokat állomásokká.
Sajnos a régi állomás összeköttetése megszakadt az újakkal, mert kicsit elsodródott valahol a mentésben. Annyira nem lényeg úgyis el lesz bontva teljesen.
A finomítónál lévő konténeres 'állomás' viszont már korábban elkezdett vándorolni, így azt vissza kellett vontatnom. Mivel nincs antennája és neve, ezért nem lett rendes állomás, szóval mozgatható.
Aztán reméljük a legjobbakat!

RJoco
Az új SeTools itt keresendő.
Robokutya légyszi majd átírni a linket.

RJoco
Azért csak posztoltam nekik egy újabb videót és a világot.
Az újabb bug
Ez meg haláli.
Érdemes megnézni - hallgatni 😄
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.03.08. 21:44:14

RJoco
Ó, hogy csesszék meg a ....
Ezzel a hulladékkal ezentúl én sem fogok játszani.
Elegem van, hogy a szaros bugokat próbálgatom kikerülni, meg az ezekből keletkező károkat orvosolni ahelyett, hogy a játékommal foglalkoznék.

RoboKutya78
Az űrben szerintem amit valamilyen sebességgel meglöksz az azzal a sebességgel pörög forog mozog addig amíg más test rá nem hat.
Newton I. törvénye kéne hogy hasson a játékban is 😊 ha már reality játékot akarnak.

RJoco
No kapnak még egy videót a keen-es srácok.
12 kis hajtóművel és 2 giroszkóppal el tudom vinni és forgatni a 46 millió kg-os (46000T) állomásom.Úgy, hogy közben konnektorral csatlakozik a másik állomáshoz, ami viszont helyben marad, de a kapcsolat él több méter távolságból is.
A 40 nagy hajtóművel és 115 giroszkóppal szerelt 41 millió kg-os nagy kiterjedésű területet éppen el tudom tolni, de a forgatás már nem megy.
Az űrben elvileg a kiterjedésnek nem szabadna számítania. Vagy mégis?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.03.07. 19:07:24

RoboKutya78
<#eljen>

RJoco
Azt nem értem, hogy miért kapcsolja le az antenna a jel sugárzását a két hajónál.
Az antenna megy, fogyaszt is vagy 40kW-ot, de se a neve nem látszik, se elérni nem tudom rádión.
Mielőtt nekiálltam a finomítóknak, mindkettőn ment, mikor a képet akartam csinálni, akkor már csak Huarez-en ment. Aztán bekapcsoltam a másikon is és így lett lefényképezve.

RJoco
Ideje elbontani a régi állomást és tovább fejleszteni a bázist.
A finomítók már eltűntek.

Természetesen ennyi anyagot nem kézzel tüntet el az ember, így Huarez-nek született egy ikertestvére.

RJoco
A hajók csak konnektorral vannak rákötve. És ez az állomás szintén csak konnektorral van összekötve a másik állomással.
Lehet, hogy nem a legstabilabb, de mivel ügyesen tudok parkolni és utána nem mozgatom a hajót, így fixen kellene állnia a dolognak. De sajna nem teszi.
Ma is mikor betöltöttem a játékot, ez az állomás odébb volt, mint mentésnél és a konnektorok kapcsolata is megszakadt.
Remélem a fejlesztők tudnak vele kezdeni valamit, a világot elérik.

RoboKutya78
Azt nem láttam a videón hol volt összekötve a hajód a platformmal.<#fejvakaras>

RoboKutya78
Az a platform amire le akarsz szállni hogy van rögzítve a másik platformhoz csővezetékkel vagy normálisan össze van kötve?
Mert gondolok itt arra hogy ha csak csővezetékkel és connektor van a végén az nem valami stabil terület és ezért tolja el a hajód magad alól,
Ha normálisan van összekötve a két platform akkor meg nem vágom.
Bár az alattam levő videódból úgy fest mintha rendesen is össze lenne kötve de lehet nem elég neki egy ponton stabilan összekötni.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.07. 12:28:11

RJoco
Sajnos ez nem újkeletű dolog, csak ilyen durva eddig még nem volt.

A problémát sikerült a keen fórum segítségével 'megoldani'. A finomító állomáshoz van rögzítve a konténeres állomás, futóművel. Amint elengedi a futómű a rögzítést, a hiba nem jön elő, mozoghatok nyugodtan. Ha rögzítem, akkor azonnal meghülyül. Más már találkozott ilyennel. Meg olyannal is, hogy a kis hajó rögzítése okozta a gondot. Szóval a lényeg, hogy ne nagyon dokkolj futóművel, mert bugos lehet. Viszont, ha ezzel nem lehet, akkor mégis hogy rögzítsem a hajókat? A konnektor sajnos nem valami fix.

Van egy más apró gond, ami talán majd visszatöltés után megjavul.
Ha nagy hajóval rácsatlakozom konnektoron keresztül az állomásra, akkor a hajtóművek folyamat villódznak, mintha fékezné magát kb minden irányba. Pedig az állomás nem mozog. Legalábbis nem éri el a 0.1 m/s sebességet, mert nem jelzi a HUD.

Lehet bekreálok egy sziklát oda mellé és hozzárögzítem az egészet. Akkor tuti nem lesz mozgási gondom. Vagy a Földről építek egy 50 km-es tornyot és ahhoz rögzítem a cuccot. A torony meg a Bábel nevet fogja kapni 😄

De hogy tudnak olyan bugot csinálni ami miatt így fognak mozogni az állomások?? Hihetetlen... Odafigyelhetnének azért!
RJoco
Korábbi állást visszatöltve is csinálja. Írtam is nekik a bug reportba, meg elérhetővé tettem a világot is.

RJoco
Csak nem jutok vele dűlőre. Lekapcsoltam a hajtóművet és jó lett. Legalábbis azt hittem.
De amint hajóba ülök és azzal elkezdek mozogni, annyi a jónak és ismét behülyülnek az állomások.

A 'székben' ülve ki/be lehet kapcsolgatni a jetpack-et. Eddig ez nem ment.

RJoco
Azt el is felejtettem írni tegnap, hogy...
Múltkor valaki megcsinálta modban, hogy a hajtóművek tényleg képesek legyenek egy testet körbeforgatni és ne csak eltolni az adott irányba. Vagyis a moddal okosan kell építkezni.
A bolygón már tapasztaltam némi ilyen jellegű dolgot az atmoszféra hajtóművel, de akkorát még nem építettem odalent, hogy tényleg hatása legyen.
A fő állomásom valamiért mindig szeret elmozogni, ez nincs összekapcsolva az összeszerelő-finomító állomással, csak a konektorral, ami meg nem igazán stabil világ betöltés után.
Szóval a fúrómmal már tettem helyre korábban is az állomást és simán ment.
Tegnap megint helyre akartam rakni és bár mozgott az állomás az adott irányba, de mindig el is fordult egy kicsit, így folyamat korrigálni kellett a 'QE' billentyűkkel és az egérrel le/fel irányba, attól függően, hogy merre toltam.

Lehet, hogy a behülyülést ez okozza, mivel az összeszerelő-finomító állomáson van hajtómű, de a súlyozása igencsak rossz és a konténeres állomás blast door-ral és futóművel csatlakozik hozzá, ami még eltolja a súlyelosztást. A fő állomás azért hülyült, mert kicsit fölé csúszott a másiknak, vagyis amikor az elkezd mozogni, akkor az meglöki.

Este kipróbálom, hogy leépítem a hajtóművet az összeszerelőről, de most sajna meló.

RJoco
Ez felettébb érdekes. Lekapcsoltam az állomások energiaellátását és nem kezdtek el disco-zni. Visszakapcsoltam a legrégebbit és nem volt gond vele. Visszakapcsoltam az újakat és gond lett.

RJoco
Ez szerintem még nem is nagy. Közel nincs akkora, mint ami hajót akarok építeni, ami nem mostanában fog elkészülni.
A rengeteg anyaghoz megfelelő termelés is kell. Szeretek folyamatosan dolgozni és nem az anyagra várni, ezért ekkora.
Ha vadásznák, akkor sokkal jobb lenne a helyzet és lehet, hogy ez nem készül el, de a teljesítmény gondok miatt nincsenek NPC-k a világban. Bár most a javítást követően lehet, hogy aktiválom őket és fogok párat. Persze csak, ha majd az állomások a helyükön maradnak.

RJoco
Sok lila, fehér fényes csíkokkal. Engem egy Kha'ak hajóra elékeztet a Reunion-ból.