Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Ha lekerülsz a bolygó felszíne alá (én pont az éjjel kerültem le, mert fejre állt a kerekes járművem és az egyik kiszállásnál oda rakott), akkor nem sok esély van a visszajövetelre. Sajnos a gravitáció akkor is dolgozik, így egyből elkezdesz zuhanni. Talán, ha elég nagy sebességgel ütközöl, áttörsz, én nem ezt próbáltam, mert gondoltam, meghalhatok. És hamar el is fogyott a hajtóanyag, palack meg nem volt nálam. Így maradt az öngyilkolás.

Ha meghalsz (általában a kapcsolat szakadását ezzel kezeli), akkor a zsákod ott marad, ahol voltál vagy ahova esett, mert épp haladtál. GPS koordináta jelzi is a helyzetét, szóval érte mehetsz és összeszedheted a benne lévő dolgokat. Mivel a floating csak 64-es, így ...

Annak örülök, hogy a spectator senkinél nem megy, csak az adminnál. Ő meg becsületből nem fogja használni.
    Esetleg érdekesebbé tehetnénk a játékot a 3rd nézet kikapcsolásával is. Az biztos, hogy sokkal nehezebb lenne, de legalább több értelme lenne a kameráknak.

És végül arra gondoltam, hogy a csatát perma halállal csinálnánk. Ez azt jelentené, hogy, ha valaki meghalt, akkor nem tér vissza, a túlvilágon marad, akárhol is legyen az. Ezt jó lenne már most tisztázni, mert egyrészt izgalmas lenne, másrészt nem tanulhatná meg az ellenfél az ellenség védelmének elhelyezkedését. És persze akkor eszerint kellene építeni a hajókat is. Legénység nélkül...

A csata a végén pedig úgy zajlana, hogy amelyik fél úgy gondolja, hogy kész, az háborút hirdet. A másik félnek 24 órán belül reagálnia kell. Ha megteszi, akkor kérhet max 1 hét halasztást a kezdésre. Utána automatikusan indul a háború. Ha nem teszi, akkor a 24. óra leteltét követően támadható.
    Viszont kíváncsiskodni, kutakodni akármikor lehet, de tilos rombolni. A másik fél védelmi rendszere viszont lelőheti. Ha a kíváncsiskodó felfegyverzett hajóval megy, akkor azon a fegyvereknek inaktívaknak kell lennie.