-
laci4321 #3946 Na én tesztelgettem kicsit.
Az állomás körül repkedve tartotta a szerver az 1.00 szimulációs sebességet, nekem pedig a gépem minimum 25 fps-re esett vissza. Szóval simán játszható volt, sőt! :)
De amikor elkezdtem bányászni, a szerver szimulációs sebessség 0.8 körül ugrált, néha lecsökkent pár másodpercekre 0.6-ra is. Lehetne még növelni a szerverteljesítményt, de azért nem volt rossz így sem! Az én saját szim. sebességem mindig a szerver szim. sebesség fölött volt, az FPS szám pedig a bázistól távolabb visszaemelkedett 50-60-ra, így folyékonyan futott a játék.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Témaváltás:
Csak melyik frakció melyik bolygón kezdjen? Ki hol akar kezdeni?
Én már voltam az Alien bolygón, egyszer elkezdtem egy survival módot rajta a Naprendszer pályán, engedélyezett pókokkal :D És az volt a tapasztalatom, hogy konkrétan nem találtam a felszíni sziklákon kívül azon a bolygón érctelléreket sehol
Jó pár órán át kutattam pedig elhihetitek! Van rá mód, hogy kivegyünk bolygókat a térképekből, a gépen ezt simán meg lehet tenni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A gépen úgy kell, hogy a C:\Users\{Felhasználónév}\AppData\Roaming\SpaceEngineers\Saves\765.......\{mentés neve} mappából egyszerűen kitöröljük a {Bolygó neve}.VX2 fájlt. A térkép következő betöltésekor kapunk egy hibaüzenetet, hogy eltűnt egy objektum a mentésből, de aztán már soha többé. Ez gondolom alkalmazható a szerveren is valahogy.
Nem lehetne kivenni az Alient és berakni a helyére egy másik Földszerű bolygót? Azt tartanám igazságos megoldásnak. (Vagy akár berakni egy másik földszerűt 4. bolygónak, igazából nagy távolságokról a bolygók csak egy színes gömbbé redukálódnak, gyakorlatilag nincs erőforrásigényük, egymástól messze annyi bolygó lehet amennyit csak akarunk.) És akkor mindegyikre raknánk 2-2 ugyanolyan bázist (vagy spawn hajót Zero javaslatára), és mehet a menet :)
Amúgy berakhatnád kreatívba RJoco a világot, hogy ki tudjam menteni a bányászhajót amit összehoztam ott. Sajnos nincs rá lehetőség survivalban :(
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.05.23. 18:48:52