Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#taps> Jo, most mennem kell melozni, de amikor lesz idom akkor leforditom neked ertelmesen xD

www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44

en egesz nap ra erek, mondj egy idot es egy steam nevet. En szabad napos vagyok pentek/szombat. Amugy 1 oras epitesi idore gondoltam, es meretbeli szabalyozasnal pedig mondjuk a a red ship merete. Es 3 tenyezo szerint gyozne a jobbik
-kinezet
-mozgekonysag
-harc (6 AI turret limit)

mondjuk?

RJoco
Köszi, kb ennyit sikerült megértenem belőle:

Súrlódás - Mennyi súrlódás a kerék fog% -ban. Túl sok a súrlódás hatására a jármű átfordítható sarkokban, míg az alacsony súrlódás okozhat elcsúszás. Ez utóbbi általában a biztonságosabb viselkedését.

Csillapítás - A lengéscsillapító alkatrész thatwill elnyelni hatása. Állítsa alacsony (merev) még felületek és magas (lágy) az egyenetlen talajon.

Erő - Az "tavaszi" alkotóeleme egy csillapító thatwill vissza a csappantyú után a hatás. Állítsa magas még felületek gyorsan visszanyerje stabilitását és alacsony egyenetlen talajon, hogy a kerekek ne talajjal érintkező és csökkenti a kockázatát indít a jármű a levegőbe.

Magasság Offset - Szabályozza a hasmagasság beállításával a középpont a tavasszal megpróbálja tartani. A negatív érték eredményeképpen több hasmagasság. Ügyeljen arra, hogy ne állítsa be a korlátokat tartani néhány helyet rugóút mindkét irányban.

Rugóút - Mennyi a kerék mozoghat felfelé és lefelé, hogy felszívja a hatások és tartsa a talajra. Ez nem fog megfelelően működni, ha a magasság eltolás beállítása a negatív vagy pozitív limit!

Ma szép tavaszias időnk is van 😊

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Hány óra körülre gondoltál és milyen hosszan? Mert engem érdekelne a dolog, de inkább szombaton. Esetleg péntek késő délutántól is jó lehet még, de ez csak pénteken fog kiderülni.

Es keresek pentek es vagy szombat valakit akinek lenne kedve egy 1 oras epito versenyhez csak igy 1v1. unom a banant es megjott a kedvem hozza.

Huuuu ezt bonyolult elmagyarazni, de diohejban a kerek beallitasa az hogy
1) Nagyon jo lesz "offroad" szoval a foldeken
-nem emlekszem a pontos arany szamra de

tessel a wiki
http://www.spaceengineerswiki.com/Wheel_Suspension_5x5

A lenyeg hogy a felfuggesztes es az ero legyen jo, es akkor jo lesz.

RJoco
De eddig kezelte, szóval ez bug jelenleg.

Szerintem ezt nem kell megirni nekik ezzel mindeki tisztaban van hogy a jatek nem tudja meg kezelni a sok sok sok dolgot egyszerre.

**Ez kimaradt
- a lenyege a "voxel supportnak" (voxel tamogatasnak) hogy azok az allomasok (vagy annak a darabjai) amik nincsenek osszekottetesben egy aszteroidaval azok automatikusan nagy hajo lesz.

pl> Ha epitesz egy urallomas (pipa bent van) akkor egy aszteroidahoz kell csatolnod, mondjuk pillerekkel, de ha azokat ellovik akkor eluszik az allomas.

RoboKutya78
Naagy fába vágtam a motorosfűrészemet😊
és még csak az alapoknál tartok 160méter hosszú

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RJoco
1G bolygó gravitáció keresek működő kerék felfüggesztési beállításokat.
Nekem valahogy nem jön össze és nem megy szépen a jármű, amit kreálok. Vagy repül, vagy pattog.

RJoco
Csak sikerült kikísérleteznem, hogy mi okozza a lassulást gyártásnál.
Amikor elindít az ember 1 elem folyamatos gyártását, akkor a rendszer 1 elemhez szükséges anyagot mindig betesz az összeszerelőbe. A gyártás általában olyan gyors, hogy a továbbító nem tud olyan sebességgel pakolni, mint ahogy menne a gyártás. Éppen ezért van 11 elem folyamatos gyártására állítva az összeszerelő, mert így mindig 11 elemhez szükséges anyagot húzza be az összeszerelőbe, ezáltal lesz gyors a gyártás. Mert míg mindig újratölti, addig simán legyárt 3-4-5 darabot is akár. Viszont a .126-os patch óta ezt nagyon elszúrták és az anyagmozgás miatt lassul, akad a játékom.
Ha acél lemezt gyártok, akkor nincs gond, mert csak 1 anyagot kell kezelnie. Viszont a fémrácshoz 3 anyag kell és ez már gondot okoz. A hajtómű alkatrész gyártásánál még rosszabb lesz a dolog, ott még jobban belassul a játék.
A fémrácsnál kipróbáltam, hogy minden összeszerelőbe tettem bőven anyagot. Amíg azt el nem dolgozta, addig futott szépen a játék. Amikor megint be kellett húznia, megint elkezdett belassulni.
Sajnos ezt angolul meg nem tudom leírni nekik.

RoboKutya78
Ahm pontosan ez a probléma állt fent nekem akkor azt a pipát hanyagolnom kell ha állomást kreálok
Én is elsőre nekikoccantam a platformnak és onnantól menekülőre fogta a dolgot.
Akkor viszont valami más fordítást találhatnának ki az állomás helyett mert ez így zavaró.
Néztem Setolsal ott nagy hajó volt a platform hiába raktam le a blokkot állomásként. Most átírtam állomásra Se ben és le tudok szállni.
Kíváncsi lennék mi történik ha aszteroida belsejében csinálok egy leszállót akkor az is large hajóként jelenik meg ha nem szedem ki a pipát?

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Nem vicc. Ez a megoldas, annyiszor lattam mar hogy valami baja volt valakinek vele, hogy gondoltam megnezem ezt egy videoban es kozben rajottem a fura "bugra" is 😄 Lehet hogy neked is ez a bajod.

Az ugrás végén biztonsági okokból mindig úgy érkezel, hogy 2 km távolságban vagy a legközelebbi aszteroidától. (és állomástól) Ha pontos koordinátát adsz meg, akkor a rendszer megkeresi az ehhez legközelebb levő olyan pontot, ahol teljesül ez a feltétel, és oda fogsz érkezni.
RoboKutya78
Srácok a jump drive mekkora ráhagyással dolgozik?A kijelölt állomásomtól minden próbálkozásnál kilométerekre csekkolt be.
Gondolok itt arra hogy a kijelölt koordinátáktól hány köpésnyire parkol le?
Lehet olyat csinálni vele hogy a hajót mondjuk egy összekötőn dokkol és azt a pontot felvéve ugyanoda parkol le?
Vagy minden esetben egy x kilométer sugarú terület belsején csekkol be az ugrás után a kijelölt pont körül?Most ismerkedek a használatával így lehet hüleségeket várok el ettől az alkalmazástól.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.29. 23:33:08

RJoco
Most teszteltem, állomásra raktam Merge-Block-ot, meg egy nagy hajómra is tettem. Rácsatlakoztam a hajóval, az állomás állomás maradt, a hajó meg állomás lett. Mikor kikapcsoltam a blokkot, akkor a hajó is állomás maradt és hajóvá kellett alakítanom. Szóval a beállítás tökéletesen működik.

Meglepetésemre szolgált, hogy a Merge-Block-on nagy sokat fejlesztettek. Mikor sárgára vált a lámpa, szépen odahúzza a hajót és összekapcsolja úgy, ahogy azt kell, semmilyen sérülést nem okozva sehol. Igaz, most 'kis' hajóval próbáltam, nem a nagy fúróval. Mikor lecsatlakozom, akkor a hajó ott marad a helyén, mintha össze lenne kapcsolva az állomással. Mikor állomássá alakítom, akkor lökődik el egy kicsit és ekkor sem sérül meg semmi. Ez most egy nagyon jó pozitívum. Sajnos a gyártós bug még mindig él, nem tudom miért.

RJoco
Station Voxel suppert, vedd ki előle a pipát és ami állomást csinálsz, annak állomásnak is kell lennie.

RJoco
Nem hiszem, simán feltelepítette megint a játékot, a beállítások megmaradtak. Ettől függetlenül rengeteg giga ment a kukába és csak van a vinyómon.

RoboKutya78
Igaz hogy koppintós de én másoltam😊
Elvileg van rajta oxigén illetve a fegyverzet közponiból kapja a csulót
Smal blokkos jószág
Blokok: 1.424
Tömeg:62.854
Elvileg tömeg szállításra fejlesztettem ki.Van benne pár konténer.
Messze ugró 2 darab pittyog rajta.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.29. 22:36:54

RoboKutya78
Ezt a kórságot mi a francért nem lehet időzíteni a jup drivet?
gondoltam olyanra hogy egy pontra való ugrásnál lekapcsolja a hajtóműveket és elindítja a visszaszámlálást de neemm.

RoboKutya78
jól van a tools mükszik
fel kell telepíteni az utolsó verziót a főoldalról majd a mostani emberke honlapjáról leszedni a mappát és bemásolni a telepített könyvtárba felülírva mindent.
Érdekes hogy állomást telepítettem és az se meg nagy hajónak írta<#fejvakaras>
Akkor most a harmadik ami eddig állomásként volt akkor az most valójában mi?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.29. 21:39:24

RoboKutya78
Pont az a baj hogy állomást kreáltam és ennek ellenére süllyed.
A steam nem lehet hogy regiot váltott és azért nem látja a játékokat.
Átok a karbantartó módomra a válasz gomb helyett a poost törlésre kattantam😞

Rögzítsd egy aszteroidához, ez az egyetlen megoldás.

tedd be kreatívba a világot, tegyél be alá egy pár méteres aszteroidát és építs rá egy blokkot és meg van oldva. Könnyen el tudod rejteni aztán az aszteroidát.
RoboKutya78
NA most ez vicc ezt tényleg így akarják hagyni??
Eddig az állomás fogalma nálam egy mozdulatlan platformot jelentett ami azért nem mozgott eddig mert mondjuk a gravitációs generátor feladata lenne a helyben tartás.
Most így hogy szálljon le az ember ha minden mozog körülötte??
Kezdek megőrülni
Valaki kirakhatná nekik ezt kérdőjelbe ha nem probléma teljesen jól látszik a hiba rajta.Azt hittem hogy netán azért menekül a semmibe a saját platformom mert valami hozzáférési kompatibilitási gond van az eszközeimen és nem adtam meg a prioritást valaminek de nem
Most minden bizbaszt ki kell támasztani hajtóműkkel??

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.29. 14:36:13

RoboKutya78
a főoldalon fent van a legutolsó.
Amúgy meg tévedtem a modokkal kapcsolatban de holnap kiderül nem szedte ki csak én és elfelejtettem:😊

Nálam ez nem így van, a modok megmaradnak.
A script résznél nem tudom mire gondolsz, azokat csak beilleszted a programozható blokkba, nem mod 😄

Az új SE tools-t még nem néztem, de ha tényleg egy régi verziós SE kellene hozzá akkor elmehet a p**-ba, az mégis honnan szereznék?
RoboKutya78
Srácok van egy észrevételem
Nem tudom ez most véletlen vagy készakarva van így kitalálva.
Tegnap kreáltam egy smal blokokból álló kis tehercsónakot.Használtam mellé a Small Ship Mega Mod Pack <100% DX-11 Ready> mod csomagot,
meg felraktam mellé még pár modot amit gondoltam később alkalmazok.
Most megnyitottam a világomat szerkesztésre mert eszembe jutott hogy kell még pár dolog és csodálva láttam hogy csak az a mod van benne a használt oldalon lévő menübe amit tényleg használtam modot az építkezéshez amiből meg nem raktam le blokkot azokat a modokat komótosan kiszedte az elkészített listámról. Ez így nem túlzottan emberbarát megoldás😞
Szóval ha összekészítesz egy világhoz mod csomagot érdemes a világban egy blokot letenni a modokból mert leszedi a rendszer a nem használt csomagot?És a scriptekkel is ezt teszi vajon??
<#fejvakaras>

Off

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hivatlaos fejvadasz cegekkel vigyazni kell. En is azzal jottem ki de az esetek 50-60%-ban rosszul jar az ember. A yahoo-s meg ilyenek meg lehet hogy maszekba keresnek embereket, persze egy kis penzert. Ilyet mar en is csinaltam/csinalok bar en inkabb ismerosi korbol, hogy egy kis penzert segitek szallast/munkat/papirokat intezni

RoboKutya78
Na igen
Ugye vannak nálunk ezek a "fejvadász" cégek (profession pl) összefogdosnak emberkéket egy állás megjelölésre pl ere a raktárosira odamész jó pofizni leutazol 2 3 ezer forintot esetenként és másnap közlik hogy sory nem te nyertél(vagy vissza se jeleznek neked).
Parasztok..... ha megkéred őket adjanak elérési lehetőséget a cég felé sűrűn bólogatnak hogy az nem megoldható.
Az önmagukba hirdető cégek meg isten tudja mikor feladott hirdetésük alján a @yahoo.com-os e-mailcímekkel meg gondolatba ejtő hogy foglalkozzon az ember az ilyen hirdetéssel egyáltalán még a saját e-mail rendszerrel rendelkező cégeknél is kétséges hogy él e a létrehozott fiók mert sokszor nem jelez vissza a g-mail se hogy koppant e a levél a fiókjukba vagy se.Többször fordul elő hogy inkább e-mailt adnak meg mint telefonszámot. Ha meg telefon van megadva legtöbbször lekoppintanak hogy megvan a jelentkező mennyiség az állásra. Hajrá Magyarország. Lassan ezért is megy el a kedve az embernek az interneten való állásvadászattól.Régebben ugye volt a megbízhatónak mondható népszava állás hirdető rovata még megbízható volt 10 évvel ezelőtt innen találtam a chs es hirdetést.

Off

En tobbet keresek, de azert nem ilyen szep az egesz mert az elet is dragabb persze. Amugy en egy csomag kuldo raktarban dolgozom legtobbszor 1-2 kg os ruhakat pakolok, csak abbol nagyon sokat. Es en azert jottem ki mert otthon nem kaptam melot.

Igen 😄

RJoco
Eddig nem volt. Legalábbis amikor megépítettem még jól ment.

RoboKutya78
<#fejvakaras>
Nem lehet hogy stikában limitálva van a játék összeszerelő részlege hogy x szerelő után akármit találsz ki rosszul járj?
Gondolok itt arra hogy ugye 12 alapanyag van 12 finomító még simán dolgozik
Most nálad nem tudom hogy van minden alapanyagra csináltál egy összeszerelőt?
Vagy több van.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.03.25. 17:06:34

RJoco
Nem. Eléggé ellökődik, hogy átszálljon az összeszerelőbe. Amúgy meg van rajta grav. gen. és direkt úgy van építve, hogy fentről lefele essen. Meg is csináltam, az egyetlen hátránya, hogy baromi lassan megy át a cucc. És ráadásul nem is ez volt a gond. De mivel elég sokminden van, így nehéz kibogarászni.
A gond akkor van, amikor az összeszerelő részleg anyagot kap és elkezd gyártani. Jelenleg csak a fém rács gyártása megy 10 összeszerelőben és megint elkezdett akadni. Mi lesz, ha elkezdek több elemet gyártani egyszerre?
Direkt azért építettem ezt az állomást, hogy jó anyag utánpótlásom legyen, erre elcseszik az összeszerelőket.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.03.25. 16:38:03

RoboKutya78
ahhoz kell egy gravi kút is nem ?

RJoco
A poén az, hogy az egész össze van kötve blokkokkal és csak akkor van gond, mikor az anyagtovábbítást csinálom.
De nem gond, nem hajó lesz, hanem a finomítóból kidobom a cuccost, majd begyűjtőkkel összeszedem és így fog átkerülni az összeszerelő részlegbe az anyag. Az összeszerelő és konténer részleg között már így működik. Ezt is terveztem korábban, csak úgy 4-5 hete egy patch-ben azt megoldották, de a mostaniban megint elcseszték.

RoboKutya78
Akkor felejtsd el a csatlakozós módszert csinálj egy begyűjtő részleget állj fölé a hajóval és dobáld át az anyagot.Probléma kiküszöbölve.

Voltam már szarabb helyen nyomdába nyomó lemezeket subickoltam órákon át egy kis fürdőszobába ahol max egy kád fért el.
Kicsit kómásan néztem ki amikor hazafele bandukoltam.
No meg a 3 műszakos dolog ami visszatart mivel jogsim nincs így messzebb levő raktárba max ha kivisznek vállalnék melót

RJoco
Csak meglett, mi a gond. Nem szereti, hogy az összeszerelő rész össze van kötve a finomító résszel. Az már túl sok neki. Ha szétválasztom, akkor fut szépen. Bár most, hogy az egyik összeszerelő sornak feladatot adtam, így már nem annyira szépen, de még mindig játszható.

RJoco
Azért 6 kiló 2 hónapra nem rossz. És mégiscsak raktáros vagy, ott nem tudom, mi ártalmas lenne, ha minden doboz zárva és neked csak pakolgatni kell.
Szerintem 2 hónapig hatalmas festékes edényeket mosni benzinnel sokkal ártalmasabb, de van olyan hely, ahova csak így lehet bekerülni, de aztán átkerülsz gépre, megemelik a fizetésed és máris nem leszel beteg és sokkal kényelmesebb lesz a meló is.

Sajnos nem jött be a blokk sérülés kikapcsolása, sem a kreatívba állítás.
Lekapcsoltam a nagy állomás és az összes hozzá csatlakozó hajó reaktorát, akkor megjavult. Szépen egyesével visszakapcsolgatva most megint működik rendesen. De ahogy nézem a nagy fúróm annyira nem szereti. Még nem is csatlakoztam vele az állomásra, úgyis üres, egyenlőre nem kell.

RoboKutya78
3 kilóért elmehettem volna raktárosnak festékes raktárba de az egészségem rongálása nem ér meg annyit még 2 hónapra se .

RoboKutya78
Áhh.... a fenébe ezzel a szarral hogy sose tudom kiötletelni azt amit kitalálok
Amikor meg azt hiszi az ember hogy sikerült megoldania egy kicsit félrenéz és szerteszét hullik a műve amit kreált
Ezzel a szar szeleppel szinte semmilyen extra bulit nem lehet kiötölni mert szétszakad eltörik stb stb.
Mire kifundáltam hogy összekötővel eresztem össze a két szelepet az is eltartott egy ideig.😊
Ezt az elképzelést gondoltam ki de.. áhh hadijuk.... Én max kisegítő munkás leszek bármely szerveren ha lesz új gépem.😊

RJoco
No majd kipróbálom ezt a blokk sérülés kikapcsolást.
Túlélőben, amúgy úgy dukál. Bár már a hajtóművek sem sebeznek, mert felszálláskor mindig felrobbantak.

RoboKutya78
Nem tudom milyen beállításokat használsz alapban a világhoz Gondolom a szadistább verziót amibe a blokkok rongálódása be van kapcsolva
nem lenne célszerűbb kikapcsolni? Felesleges idegeskedéseket elkerülnéd😊(idegeskedjen az aki letölti és más világba használná😊)
Én a múltkor próbáltam vaniliából kirakni egy leszállótalpat amit rotorokra pakoltam hogy behajtható legyen első tesztelés után nem csak a hajót de a bázisom alapterületét is javítanom kellett.Mikor rájöttem hogy az automentésre volt rakva a terep kicsit borzas lettem aztán kiszedtem a blok rongálást is😊
Most gondolkodok hajó külsők kialakításában Pl:olyanon agyalok hogy meghajtó gondola pistonokra telepítve egyszer eltávolodna a hajótól vízszintesen majd szét is nyílhatna függőlegesen is és rejtett meghajtó rendszert így lehetne benne aktiválni is.De ez még csak elmélet.Valószínű a pistonok még mindig hibásak lesznek így le fog törni a gondola.

RJoco
Tegnap megkaptuk az új frissítést, melyből egyetlen hasznos dolgot találtam, mégpedig a megsemmisült kerék visszaállításának lehetőségét.

Sajnos hiába vártam 1 hetet, a világom most még rosszabb lett, mint volt. Érdekes, hogy, ha az üzemet beteszem egy másik világba, akkor ott nem jelentkezik gond. Szerintem a mentésben lehet a gond és megint mindent hurcolhatok át egy új világba.

i robot
Virgin a net?

RJoco
Az nem is vészes, gondolom nem 100e ft-ot keresel 😄

Egy 300e fos varosban lakom, es uvegszalas internetem van.... Ez van am ez sem lassu nekem. Mellesleg en 40£-ot (16e ft fizetek erte) 😄

RJoco
Sajnos ahhoz, hogy hozza az 50-et lefele, elég a 3 felfele.
De érdekes, mert ennél jóval többet adnak németben telefonos vonalon, ha ki van építve a központjuk.
De ez nem más, mint spórolás az eszközökkel. Magyarban sem véletlen annyi a feltöltés, amennyi telefonos vonalon.
De Angliáról nem feltételeztem volna. Hacsak nem valami kisebb városban, esetleg falun laksz.

Te jo eg na ne 😊 en mar megszoktam h masodpercek le fel tolteni valamit, pesig keszulok majd angliaba lassan