7906
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    Nagyon sokat úgy se fogok rajta bóklászni így ne hozzám idomítsátok a rendszert.
  • RJoco
    Nem hiszem, hogy kapásból 254 kallódó objektumot generáltunk volna. Inkább annyit tud a gépe robokutyának. Mondjuk a 15 km látótáv lehet gond.
  • RJoco
    A finomítódat már múltkor is néztem és nem tetszett, túl nagy és mégis lassú. Majd helyben építünk valamit, ahogy kelleni fognak.
    Szerver tesztelés céljára szerintem jelenleg az én ellátó állomásom lenne a legjobb. Rengeteg finomító, összeszerelő, konténer, most már van o2 és h2 rész is, csak még nincs bekötve. Viszont teszthez kreatívba kellene állítani a szervert és engedélyezni a copy/paste funkciót. De nem látom jelentőségét. Ahogy haladunk, úgyis ki fog derülni, hogy mit bír. Nem kell az elején elkapálni a dolgot.
    A szenzoros mod tuti nem fog bekerülni, mert az inkább csalás, mint mod. Ennyi erővel kreatívban is építkezhetnénk.
  • RoboKutya78
    és ha az evil sensor jó ötlet még az asteroida mező se nagyon kellene.
  • RoboKutya78
    igen az felhúzza az fpst meg nem kell teleszemetelni a szervert kóbor blokokkal
  • kipeti
    Szerintem a 254 floating object kicsit sok lesz robokutya említette hogy7fps-el ment.
  • RoboKutya78
    Ezt az Evil Sensor (Dispenser Sensor) elvileg be tudtam állítani és működött is rendesen:
    nem kéne bányászni csak végigsétálsz a szenzorok alatt és dől az anyag.:)
    csak meg kellene fejteni mit is kell a senzor nevébe írni már nem emlékszem
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.22. 17:21:53
  • RoboKutya78
    Nagyobb tasi jó lenne meg van egy finomító rendszerem amiben van pár mód meg kellene lesni hogy azokkal hogy muzsikál a dolog.
    Erre a finomítóra gondoltam.
    kivetítővel berakni mint egy állomást:)
    Bár ez szerintem kifektetné:)
    Vagy ha mást nem a scriptek futhatnának
    Van megoldásom az állandó anyagellátásra

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.22. 17:14:49
  • RJoco
    A kriokamrás dolog jól is működik. Ha úgy lépek ki, hogy benne voltam, akkor ott is ébredek és minden megmarad, ami a puttonyban volt.
    Kérdés:
    Folytassuk akkor ezt a világot, jó lesz vagy legyen egy új kezdés?
    Modok majd még fognak bele kerülni, amit laci4321 linkelt, azok jók, bár a holografikus kijelző szerintem nem kell. Főleg, hogy 50km-re ellát, ha jól értettem, akkor az aszteroida belsejébe is belelát, úgy pedig titkos támaszpontot nem lehet létrehozni.

A spectator mód ki van kapcsolva, mégis enged mászkálni kamerával, ez így nem lesz jó. De próbáljátok ki ti is, lehet, hogy csak az admin-nak engedi.

Hogy senkit ne érjen meglepetés és mindenki tisztán lásson, itt a konfiguráció:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<GameMode>Survival</GameMode>
    <InventorySizeMultiplier>10</InventorySizeMultiplier>
    <AssemblerSpeedMultiplier>2</AssemblerSpeedMultiplier>
    <AssemblerEfficiencyMultiplier>1</AssemblerEfficiencyMultiplier>
    <RefinerySpeedMultiplier>2</RefinerySpeedMultiplier>
    <OnlineMode>PUBLIC</OnlineMode>
    <MaxPlayers>8</MaxPlayers>
    <MaxFloatingObjects>254</MaxFloatingObjects>
    <EnvironmentHostility>SAFE</EnvironmentHostility>
    <AutoHealing>true</AutoHealing>
    <EnableCopyPaste>false</EnableCopyPaste>
    <WeaponsEnabled>true</WeaponsEnabled>
    <ShowPlayerNamesOnHud>true</ShowPlayerNamesOnHud>
    <ThrusterDamage>true</ThrusterDamage>
    <CargoShipsEnabled>true</CargoShipsEnabled>
    <EnableSpectator>false</EnableSpectator>
    <RemoveTrash>true</RemoveTrash>
    <WorldSizeKm>0</WorldSizeKm>
    <RespawnShipDelete>true</RespawnShipDelete>
    <ResetOwnership>false</ResetOwnership>
    <WelderSpeedMultiplier>5</WelderSpeedMultiplier>
    <GrinderSpeedMultiplier>5</GrinderSpeedMultiplier>
    <RealisticSound>false</RealisticSound>
    <HackSpeedMultiplier>0.33</HackSpeedMultiplier>
    <PermanentDeath>false</PermanentDeath>
    <AutoSaveInMinutes>5</AutoSaveInMinutes>
    <SpawnShipTimeMultiplier>0.5</SpawnShipTimeMultiplier>
    <ProceduralDensity>0.35</ProceduralDensity>
    <ProceduralSeed>185648590</ProceduralSeed>
    <DestructibleBlocks>true</DestructibleBlocks>
    <EnableIngameScripts>true</EnableIngameScripts>
    <ViewDistance>15000</ViewDistance>
    <FloraDensity>20</FloraDensity>
    <VoxelGeneratorVersion>2</VoxelGeneratorVersion>
    <EnableOxygen>true</EnableOxygen>
    <Enable3rdPersonView>true</Enable3rdPersonView>
    <EnableEncounters>true</EnableEncounters>
    <EnableFlora>true</EnableFlora>
    <EnableStationVoxelSupport>true</EnableStationVoxelSupport>
    <EnableSunRotation>true</EnableSunRotation>
    <DisableRespawnShips>true</DisableRespawnShips>
    <ScenarioEditMode>false</ScenarioEditMode>
    <Battle>false</Battle>
    <Scenario>false</Scenario>
    <CanJoinRunning>false</CanJoinRunning>
    <PhysicsIterations>4</PhysicsIterations>
    <SunRotationIntervalMinutes>119.999992</SunRotationIntervalMinutes>
    <EnableJetpack>true</EnableJetpack>
    <SpawnWithTools>false</SpawnWithTools>
    <StartInRespawnScreen>false</StartInRespawnScreen>
    <EnableVoxelDestruction>true</EnableVoxelDestruction>
    <MaxDrones>5</MaxDrones>
    <EnableDrones>false</EnableDrones>
    <EnableCyberhounds>false</EnableCyberhounds>
    <EnableSpiders>false</EnableSpiders>
    <FloraDensityMultiplier>1</FloraDensityMultiplier>
    <EnableStructuralSimulation>false</EnableStructuralSimulation>
    <MaxActiveFracturePieces>50</MaxActiveFracturePieces>

A szerver pedig úgy van beállítva, hogy mindig fut és 5 percenként ment.
    Szóval az üzemanyagra illik odafigyelni.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.05.22. 17:01:34
  • RJoco
    No ez a beszéd.
    Most már nem a config fájlt kell szerkesztenem, hanem a mentést kell letöltenem, átírnom, majd a szerver leállítását követően feltöltenem. Újraindítva a szervert máris jó.
    Szóval, amit kapott:
    10x inventory
    2x Assembler és Refinery sebesség
    5x Flex és hegesztő sebesség.
    És ezentúl nem spawnolunk eszközökkel.
    Mivel kilépésnél meghalunk, elvileg, ha csinálunk kriokamrát, akkor a puttony tartalma is megmarad.
    Egyenlőre ennyi.
  • RoboKutya78
    De legóztam csak kevesebbet mint átlag gyerekek szoktak :)
  • RJoco
    Az inventory tuti kínzás, de a többivel sokáig eljátszottam. Amúgy lehet készíteni fejlettebb eszközöket is. :D
    Természetesen feljebb vettem mindent, elvileg most már úgy fut a szerver.

Nem, nem úgy fut a szerver. Vajon miért?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.05.22. 16:30:25
  • laci4321
    Az inventoryméretet és szerelési sebességeket feljebb veszed RJoco? Mert ez így elég kínzás :D
  • LookUsArts
    juuuuj NA ezt akkor meg kell csekkolni melo utan
  • LookUsArts
    jobb embereknek megy ez a SAJAT KET KEZUKKEL IS! Te sose Legoztal?
  • RJoco
    A 7 fps igencsak gyengusz.
  • RJoco
    Jó ez a kivetítés, nincs vele semmi gond.
    A lényeg, hogy nagy blokkal csak nagy blokkot tudsz építeni, kis blokkal csak kicsit.
    Szóval nagy kivetítővel ne akarj kis hajót építeni.
    De van egy olyan pont, amit, ha be'x'-elsz, akkor csak az építhető elemeket fogja kivetíteni. Így a többi nem zavar be.
    Ha valamit építettél a világodban és szeretnéd megépíteni a szerveren, akkor a legegyszerűbb, ha teszel rá egy kivetítőt, még a világodban. A szerveren meg úgy pozicionálod, hogy a két kivetítő fedje egymást és máris tudsz építeni.
    Azt is fontos megjegyezni, hogy ilyenkor a dolog az állomásról kapja az energiát. És újabban már üres minden, attól függetlenül, hogy mi volt az inventory-ban mikor a BP-t készítetted. De mivel van rajta energia, fel tudod tölteni gond nélkül a továbbító rendszerrel a hajódat (reaktorokat elsősorban). Majd ezt követően el kell távolítanod a köldökzsinórt, ami flexeléssel fog járni.
    Szóval okosan kell nekiállni az építésnek.
  • RoboKutya78
    Ezt a kivetítést még okosíthatnák mert így egy kicsit mókosabb a dolog ha meg lerakom a talpakra a hajó talpát akkor elvben érintenie kéne az állomást és el lehetne kezdeni a talpaktól sorban felfele az építkezést és nem maradna ki blokk a talpak közt mint most pl.
  • kipeti
    Viszont meg lett a hajó :)
  • RoboKutya78
    Na igen egy darabig el lehet vele tolni ilyen minőségben is:)
  • laci4321
    Na hát ez érdekes élmény volt :)

Ezzel az inventory mérettel és flexsebességgel szenvedés volt az biztos :D de amúgy jó lesz ez :D
  • laci4321
    Jaaa nem-nem, direkt nem kör az alapja, hanem egy 16 szög. A lehető legszabályosabb körrel egyszerűen lehetetlen lett volna úgy helyezni a meglévő üvegeket, hogy értelmes kupolát adjanak ki. A 16 szög meg már nem olyan távol áll a körtől :)

A kívetítéseknél mindig csak azt tudod megheggeszteni, ami blokk épp hozzáér a bázishoz amin a projektor van. Aztán ahogy hegeszted a blokkokat, úgy válik lehetségessé szépen sorban haladva a többinek a hegesztése is.
    Ez amúgy látszik is, az adott blokk amelyik hegeszthető, világosabban világít mint alapból. Csak úgy a levegőbe nem tudsz hegeszteni, mert az bármikor elmozdulhatna.

Megyek kipróbálom a szervert :D
  • RoboKutya78
    Belestem a szerverre most is ott vagyok. (7 fpssel :) )
    Kérdés
    A kivetítős építkezés hogy a kórságban működik?
    A kivetítendő alakot beraktam ki is vetődik a dolog. Ez oké
    De nem tudok az árnyékok által kivetített alkatrészeket lerakni.
    A kiinduló alapanyag nálam van alapra kishajó talpal akartam kezdeni, de nem áll neki
    A kivetülő tárgynak a zöld sziluettje megjelenik látom is hogy mi kell hozzá, de nem indul meg az építkezés.
    Most kérdés ilyenkor az összes anyag kell vagy elég a lista első elem ha nálam van a lerakáshoz
    A kis leszállótalpat ha előveszem és lerakom azt elkezdi építeni.
    Kiv leszek ha kiszállok a szerverről megmarad e a kreálmány és ti tudjátok használni?
  • RoboKutya78
    Erre a modra gondoltam és erre a segéd eszközre sablonra
    ezzel talán szabályosabb lenne a kör doome
    [DX11] Mech's Mods: Gears & Things

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.22. 10:53:50
  • laci4321
    Nem használtam hozzá semmit :D Mi az a mechanic mód amivel köröket lehet rajzolni? :D

Csak egy szimmetriát használtam, megépítettem a kupola egyik felét (két negyedet) vele, aztán egy egyszerű másolással önmagát lemásolva megvolt a teljes kupola.
    De még azt az egy darab szimmetriatengelyt sem kezeli jól a játék, az 1x2-es üvegek lerakása után rendszeresen javítgatni kellett a másik negyedet. Most már tudom milyen üvegtípusok hiányoznak egy sokkal jobb kupolához, amit egy moddal el lehetne készíteni, bár nagyon nem fontos, nem rossz ez így sem. De a szimmetriát orvosolhatnák KEEN-ék, elég gáz...
  • kipeti
    Tesztelve működik :)
  • RJoco
    Megy a szerver, de nekem is mennem kell a melóba.
    A legegyszerűbb elérés:
    Steam-mel csináltatsz egy parancsikont az asztalra, majd a parancsikon tulajdonságaiban átírod az URL-t erre:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    steam://connect/173.199.107.41:27015

Azonnal a szerverre fog csatlakozni, ahogy elindult a játék.
    A beállítások majd délután jönnek, addig lehet nézelődni :)
  • RoboKutya78
    Ügyes szép meló lehetett összerakni:) Gondolom használtál hozzá mehanic módot a térrács összehozásához? a segéd módra gondolok amit építkezésnél lehet használni pl kör megrajzolásához.Illetve ha jól gondolom szimetria építkezés volt?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.22. 00:16:09
  • laci4321
    Robokutya, múltkor te említetted hogy jó lenne ha kupolákat lehetne rakni a játékba.
    Készítettem 2 kupolát, való igaz nem tökéletesek, vanilla felépítésben csak ennyire futja :D
    Nagy kupola
    Nagy lapított kupola
  • Zero_008
    Uh, igen, mindent maxra. Én ezt nem úgy értékelem, hogy van a normál, a x3, és a x10, hanem hogy van a normál, az egyharmados szopatás, meg az egytizedes szopatás. Semmi értelme a lassításnak.

Jó, mondjuk ott lehet benne valami, hogy maxos inventoryval bemegyek a az ellenséges bázisra és építek 20 warheadet a nálam lév cuccokból... na az szívás lehet.
  • RJoco
    A ticketre jött válasz, megkérdezték, hogy gond e, ha újratelepítik a szervert. Írtam, hogy nem, bár tegnap csináltam egy resetet. És mindjárt megkérdeztem, hogy nyitva e a port.
    Ma már nem hiszem, hogy lesz valami, talán majd holnap.
  • kipeti
    A táblázatért bocsi nem tudtam szebben beírni
  • laci4321
    Na igen, a nem nyitott port elég amatőr hiba lenne, de előfordulhat.

általam javasolt modok:
    Easy Inventory
    Enhanced cockpit concept
    Fighter cockpit LCD modules
    Holographic Radar mod

Én csak ezt a 4-et javasolnám, miven nincsenek bolygók, többre nincs szükség. Ha azonban lennének, akkor még 3-t hozzá tennék:
    sebesség modot (400m/s) hogy ne 20 perc legyen elhagyni a bolygót, és addig csak várni-várni...
    Csillagkapu modot, hogy ne kelljen a bolygóra le-föl szálldogálni (bár abból is inkább csak a wormhole portalt választanám, mert csak a teleportra van szükség, másra nem a Stargate világból)
    és végül a "közegellenállás és elégés a légkörben ha gyorsan jövünk" hogy a bolygón számítson a végsebességben és irányíthatóságban a hajók formája is, plusz ne lehessen olyan könnyű az űrből mindent lebombázni :D Nézzétek meg a harmadik videóját a modnak, nagyon meggyőző! Plusz mivel a wormhole portal csak embereket szállít, hajókat nem, azért maradjon kihívás a légkörbe való belépésben is :)
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.05.21. 19:26:15
  • RJoco
    Lehet, hogy elfelejtettek nyitni neki egy portot?
    Most teszteltem az IP-t, egyedül az ftp portja van nyitva.
    És a nem nyitott port már okozott gondot házi szervernél.
  • RJoco
    Ezzel csak az a gond, hogy nincs távoli asztal hozzáférés a szerverhez.
    Amit szerkeszteni tudok, az a .cfg fájl. Illetve abból többet is feltölthetek és váltogathatom, ha kell.
  • RJoco
    Ez mondjuk igaz, szenvedni nem akarunk. De akkor szerintem a hegesztést és flexelést is feljebb állítom. Mert oké, hogy túlélő, de ne építsük át a teljes szabadidőnket.
    A két platform kiindulásnak szerintem jó. Nem kell azonnal háborúzni és lehet üzletelni is esetleg. Meg lehet építeni egy utazó hajót és odébb menni. A világ nincs korlátozva, de szerintem a kezdő platformoktól 1000 km-re ne távolodjunk el. Így lehet még keresgélni, kutatni. A látótáv 15 km-re van beállítva, ha kell, növelhető, de gyengébb gépek esetén problémát okozhat. Az ugróhajtómű könnyű hajó esetén elvisz 2000 km-re is. Ezért írtam az ezret, így max kb 2000 km-re lehet a két csapat egymástól.
    Modok terén egyenlőre nem akarok nagyon előre szaladni.
    Ajánlatot természetesen lehet tenni, aztán majd megfontoljuk itt. Én nagyon jól elvagyok modok nélkül is a világomban. Az, hogy van benne pár darab, egy dolog, de igyekszem mindent mod nélkül megépíteni. És ez azért szokott is sikerülni.
    A script-ek viszont engedélyezve vannak a játékban.
  • laci4321
    Dedikált szerverek létrehozása, angolul

Ezt még LookUsArts linkelte. (2946-os hozzászolás)
    A videót továbbra sem találom :(
    Nyugtassatok meg hogy nem csak én emlékszek rá :D
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.05.21. 17:52:42
  • RoboKutya78
    Pár óriás aszteroida megléte kiváltja valamennyire a bolygóhiányt:)
  • laci4321
    Ahh tényleg, DX9-esek miatt nincs bolygó :( Én azért örültem volna neki.

Az Inventory méretet azért nem hagynám alapon, azzal kínszenvedés megépíteni mindent. Oké hogy realitás, de ne legyen szívás is :D

A hajtómű sebzése viszont szerintem is maradjon meg, az nem zavaró dolog, így oda kell figyelni a hajótervezésre.
    A két platform pálya az elég közel van egymáshoz.
    Meg ha akarunk 1-2 modot belerakni, azt is meg kellene beszélni. Minél kevesebb legyen, csak az ami nagyon fontos. Pár óra múlva több időm lesz, teszek egy javaslati listát, aztán lehet majd hozzátenni mást/elvenni belőle.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.05.21. 17:36:15
  • kipeti
    Inkább ha haza értem töltöm ki, nem akarok hülyeséget beírni :)
    Illetve én nem fogok kardomba dőlni ha nem lesz bolygó.
    Utoljára szerkesztette: kipeti, 2016.05.21. 17:23:41