Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Építenem kell egy finomító kiegészítő hajót, mert eddig csak egy telérből szedtem ki a kavicsból és még van legalább egy kavics a közelben.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Nekem van itt is, ott is. Nincs velük problémám.
Gondolom hamar kiderül a hiba.
Ha nem akarsz vele vacakolni, akkor szerintem én maradok a torony irányításos módszernél. Mellette lehet a hajót is irányítani, csak kicsit macerásabb, viszont oda lövök, ahova célzok.
Meg azon is gondolkodom, hogy építek inkább egy kis blokkos vadászt, mert a nagy blokkos fix ágyúkkal mindenre lövök, csak arra nem amire szeretnék. Macerás a célzás. Nagyon be kell kalkulálni, hol a cső. Míg a kis blokkosnál a fülke és a cső belefér egy nagy blokknyi helybe.
Volt már egyszer amúgy egy ilyen mod, az azt csinálta hogy betölthetetlenné tette a világok mentését, valami plusz kódot beléjük írt. Nem szeretném hogy a világ teljesen tönkremenjen, egy picit szerintem várok még.
Piston-ra szereltem connector-t és arra csatlakozom, hogy felszállásnál a hajtómű ne sértse meg a másik hajót.
Rácsatlakozás után, ha nem kapcsolom ki a csillapítást, akkor ott himbálódzik rajta ki tudja meddig? Nem szoktam megvárni, míg szétesik.
A bázis hajó rögzítve van.
És akkor megmondom a koordinátáit 😄
De Julian mószere is teljesen járható út. Egy időzítővel kikapcsolod a medbay-t, hogy azért kapcsoljon is vissza pár perc múlva magától is. És ha bármi van, pl időközben lemerült már a másik bázis, akkor tuti lesz hol újraéledned ismét.
Ha nincs messze a bolygótól, akkor simán vissza tudsz repülni szkafanderben a hajódhoz.
Mondjuk érdemes lementeni a koordinátáit, mielőtt öngyilkos leszel.
Vagy megvárod Lacit, ő meg tudja nézni a koordinátákat. Bár, akkor hol a kihívás?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.06.20. 13:23:44
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Bár, ha nem telepakolt hajóval akarod csinálni, akkor mégis csak ki kell pakolni belőle. És akkor ki tudod már számolni.
Épp szkafanderben menekültem, mikor 0:40-kor valami lett a szerverrel, mert kidobott. Nem örültem neki, de szerencsére meglett a táska tartalma.
Ha a connector nem jó, akkor merge block-kal tudod még rögzíteni.
Gravitációban viszont jó a connector is.
A forgás csak egy bug, ha kioldod a rögzítést, akkor helyre áll. A probléma, hogy lemeríti az áramforrásokat, ha a csillapítás be van kapcsolva és mennek a hajtóművek.
Más: Hogy érdemes a hajón rögzíteni a pistont? Van piston végén fúró, de ha connectorral rögzítem, az egész hajó mozog magától, csillapítással is. Landging gear régebben felrobbant ilyenkor. Az jó már?
Szerk: azzal is forog a hajó 😞
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2019.06.18. 08:53:43
M0ha a Marsnál talált urán kavicsot. Finomítva kb. 30k jött ki.
Csak egy tipp 😊
De amúgy tényleg minden van.
Amúgy régebben volt erre is valami opció, de lehet, hogy az mod-os cucc volt. Már nem emlékszem rá. De mintha takarításnál utoljára logolt-at is be lehet állítani.
Lejjebb írta is Laci, hogy 2 hétre van állítva.
Esetleg arra gondolok még, hogy napi szinten be kell lépni?
viszont amikor az aszteroida bázisomra szoktam ugrani elösször akkor én is mindig úgy látom hogy nincs mag csak a jukak az aszteroidában, de mindig betölti pár másodperc után
Mióta meg lett csinálva a szemét takarító, azóta semmi nem tűnt el.
Kivétel a nem blokk elemek. Azok gyorsan eltűnnek.
Viszont nagyon úgy tűnik, mintha törlődött volna az épület, ha maradéktalanul eltűnt.
Nem tudom mik lehetnek ezek az eltűnéses dolgok. A szemét törlő annyira szigorú szabályokhoz kötött, hogy szinte nem is töröl semmit, én magam szoktam manuálisan rányomni a törlésre.
Pl. 2 hétig a legutóbbi belépésük óta nem is töröl semmilyen blokkját a játékosoknak. Nekem még soha egy bázis melletti szemetet nem törölt magától.
Nem tudom egy update okozhat-e ilyen hibákat. Az a félúton megrekedés az űr és talaj között meg végképp viszi a prímet. Volt tegnap óta már egy szerverújraindulás, most is ilyen?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.06.12. 16:44:45
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Itt valami más gubanc lesz. Kb. 4-5 napja nem léptem be, és ha jól tudom volt valami frissités.
Vissza lehet ezt állítani vagy a pach miatt törlődött minden?

Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2019.06.11. 20:03:39
Volt egy közösségi eszmecsere anno és sajnos/nem sajnos úgy döntöttek, hogy az akkuk kapnak egy alap töltöttségi szintet és nem üresen állnak ott megépítve, cserébe a lebontott akkukból nem nyerhető ki az akku komponens.
Érthető is. Mennyi ingyen energiát nyerhetnél, ha mindig megépítesz egy akksit, ha lemerült, akkor lebontod, újraépíted és megint van energiád befektetés nélkül.
Más akksikat lehetne így töltögetni.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.06.11. 14:29:22