7903
-
#7376 Szia!
Szerintem nincsenek csak PVE szerverek. Akkor magadban is nyugodtan játszhatsz szerver nélkül.
Tudtommal a téma "őslakosai" jelenleg nem üzemeltetnek szervert. De mostanában eléggé pang a fórum ezen szekciója.
Ezen kívül a szervereket elég könnyű kicsinálni. -
#7375 Sziasztok
Valaki tudna nekem mondani egy normális magyar PVE szervert ahol azért vanak is -
thebestgergo #7374 Igen ez így igaz, de írtátok is hogy a multi része nem éppen a jól optimalizáltságáról híres és úgy néz ki nem is tudnak/akarnak vele mit kezdeni. Pedig elég fontos része a játéknak. Emiatt azért idővel megfogyatkozhat a játékos tábor. Nah mindegy igazából én drukkolok nekik, van azért ebben még bőven lehetőség. -
#7373 Nem kell alábecsülni őket, már elég régóta fejlesztik a játékot.
És fizetős DLC-k is voltak már.
Szóval még lehet belőle pénzt csinálni, ha okosan csinálják.
És eddig úgy tűnik, hogy nem csinálják rosszul.
A DLC-k nem voltak nagyon, némelyik hasznos is volt, nem csak szép és drágának sem nevezném őket.
Persze 1-2 dolog eleve belekerülhetett volna a játékba, de ilyen a biznisz. -
thebestgergo #7372 Sajnos nem hiszem, hogy ennek a játéknak még van 1-2 éve. Talán 1. Utána már ne mfog annyi pénzt hozni, hogy megérje fejleszteni. -
laci4321 #7371 Az időjárás rendszer végre visz egy kis életet a bolygókra. Örülök neki nagyon. Valamint a "Hinge block" (azaz a Zsanér?) egy olyan eleme a játéknak, ami már a kezdetektől fogva hiányzott belőle. Ez a 2 dolog óriási ugrás most szerintem, iszonyat jól jöttek.
Már csak a folyékony víz hiányzik, meg pár élőlény a bolygókról és nagyszerű élmény lesz a bolygózás is. :D 1-2 évre saccolom :D
Egy dolgot viszont nem teljesen értek. Beharangozták a nagy játékkód optimalizációt. Amitől a multiplayer szerók, amiken nagy világok vannak, akár 5x gyorsabban is futhatnak. Igazából még az Xbox verzió megjelenésére mondták, áprilisra. A koronavírus megjelenése miatt számítottam persze csúszásra. De azért az, hogy ebben az update-ben még csak említés se legyen róla?? Na az eléggé meglepett. Főleg hogy 6 nappal ezelőtt, június 18-án még szó volt róla egy SE stream-ben. Na mindegy, ez van, majd egyszer :D A SE-nél nagyon türelmesnek kell lenni, az már egyszer biztos :D
Az az 1-2 év még mindig kell :D Persze 1-2 éve még azt hittem, hogy ilyenkorra már tényleg minden klappolni fog. Szóval ki tudja? :D -
thebestgergo #7370 Élesben azért elég durva tervezni, építeni :D Azért szeretem jobban a kreatívot, mert haladósabb. Meg ugye könnyebb hibát javítani.
Nem tudom találkoztál e már a Space Engineers VR változatával. Volt szerencsém kipróbálni. Jó volt látni testközelből az SE világát bár nem tudom mennyire lenne életképes a dolog.
Közben meg is érkezett az update. Érdemes ránézni a videóra: SE Update -
#7369 Értem.
Én simán élesben szoktam építeni. Ritkán megyek át tervezőbe.
Ha szerverre csinálok valamit, akkor mondjuk van kivétel.
De, akkor az alapokat magadnak is megépítheted, utána a világaidban meg már BP-ből felhúzhatod.
Modoknál ennyit nem szoktam vacakolni. Ha megy jó, ha nem, akkor ráérek utána nézni.
Azt nem tudom, hogy az easy inventory benne van e. Mivel nálam fenn van mod alakban. -
thebestgergo #7368 Már van benne azért pár órám, építettem egy-két dolgot. Csak azt untam meg, hogy amikor valami újat akarok akkor ki kell lépni, meg kell tervezni kreatívba és elmegy vele egy csomó idő. Ezért gondoltam arra, hogy összeszedek mindenre (földi bázis, űrállomás, bányász hajók, stb) egy-egy BP-t és akkor nem kell megszakítanom a gameplayt.
Igazából nem csak simán bemásolnám más munkáját. Úgyis személyre kell szabni csak annyival lennék előrébb, hogy adna egy alapot.
A modoknál úgy szoktam, hogy mielőtt neki állok egy új világnak megnézem mikor frissítették a modokat. Egyesével. Meg bele olvasok a hozzászólásokba. Ha sokan panaszkodnak akkor hagyom is inkább. Az Easy Inventory az már bele került a vanilla verzióba is nem? -
#7367 Ez nem az a BP-s játék.
Ha magadnak nem tudsz építeni valamit, akkor nagyon sajnállak.
Ebben a játékban maga a tervezés és építés a legnagyobb élvezet.
Természetesen utána, megérdemelt jutalmunkat is nagyon szeretjük élvezni.
De csak bemásolni valaki más munkáját....
De ahogy érzed.
Én jó pár modot használok. Bár jelenleg nem tudom, hogy mi fut belőlük.
Pl.:
ColorIcon, hogy szép színesek legyenek az építőelemek ikonjai.
Stargate mod. Gyorsabb az utazás csillagkapukkal. Bár ez nem mindig megy. Legutoljára működött.
Star Trek teleport mod. Transzportereket lehet vele építeni és korlátozott hatótávon belül teleportálgatni.
Valamelyik pajzs mod. Sokkal egyszerűbb az élet, de ez sem sebezhetetlen.
OKI fegyver mod. Hasznos, de mégsem tolja el túlságosan a játék erősségét.
Egy mod arra, hogy az NPC hajók is használják a mod-olt fegyvereket. OKI-s fegyverrel lő vissza a kalóz. Érdekes tud lenni.
Nanite Factory C mod. Egyszerűbb, gyorsabb építkezés. Nagy energiaigényű. Hatalmas dolgokat sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet vele építeni. Viszont kiveszi a varázst, hogy építő és bontó hajókat csinálj. Ja, igen, bontani is lehet vele, illetve bányászni is. Én nem nagyon használom. Elvesz az élvezetből egy adagot.
HUD kijelző mod. Ha még működik, akkor egyes kijelzők tartalmát lehet a HUD-ra íratni vele.
Easy Inventory: Nem kell annyira figyelni, hogy mi kell egy blokkhoz, csak jobb gomb a megfelelő ajtón és máris a tatyóban a cucc. Ha nem fér bele, akkor megjegyzi és a következő kiszedésnél pótolja. Van még pár hasznos funkciója.
Most ezek jutottak az eszembe. Mindegyik nagyon hasznos, de nem rombolják szét teljesen a játékélményt.
A script-ektől nem kell félni. Azok nem mod-ok.
Pl. az Automatic LCD script nagyon hasznos, és Laci írt hozzá egy magyar leírást is. Nagyon sok mindent lehet vele automatizálni, illetve nagyon sok információt ki lehet vele íratni.
A script-eket az alap játékban található Programozható blokkba kell betölteni és indítani. A többi teendőt az adott script leírása tartalmazza. -
thebestgergo #7366 Már egy ideje el akartam kezdeni csak jött a hír, hogy jön egy frissítés. Azt még megvárom. Elvileg a héten. Igazából már napok óta böngészem a workshopot használható BP-ket, modokat keresve csak sajnos sok BP tele van szkriptekkel, rotorokkal, pistonokkal. Gondoltam megkérdezem ki miket használ. -
#7365 Te tolod? -
thebestgergo #7364 Üdv mindenkinek. Nagyon kihalt ez a forum. Nem tolja már senki? -
#7363 Olvasom mi volt a témátok. Véleményem hogy a területet a felfedezésnél építi és tárolja, a kocka elmélet igaz lehet én a gps koordinátáktól 3m km-re elmentem a red ship pályán. Ezzel magyarázható hogy fogy a d meghajtón a hely és hogy nagyobb távoknál már laggolhat. ha jó a mód 1m m/s sebességgel gyoran el lehet messzire menni viszont felhhasználja a gép memóriáját a terep építés és mentés. Azt viszont hogy ismétlődő mintát vagy random kreációt használ nem tudom. Volt egy fánk alakú meteor amin sok időt eltöltöttem és uránium vas jég volt rajta, találkoztam mégegyszer egy ugyan olyannal. De más volt a környezet és nem volt érc benne.Tapasztalataim írtam le. -
#7362 Így is lehet mondani. -
lonvard #7361 Tehát amikor végtelen az űr, akkor is van egy központi naprendszer, és onnan lehet távolodni, majd vissza lehet térni? -
#7360 Ez attól függ, hogy milyen világot indítottal. Ha megadtál határokat, akkor kockába vagy zárva. Ha nem, akkor végtelen az űr, 3 bolygóval és az 1-1 holdjaikkal.
Az aszteroida sűrűséget is be lehet állítani.
Nagyobb távra érdemes JumpDrive-ot építeni a hajóra. -
lonvard #7359 Skacok, utazni lehet a játékban? Úgy értem hogy megyünk egy irányba, és végtelen számban jönnek velünk szembe aszteroidák. Vagy pedig nincs ilyen, hanem egy nagy kockába vagyunk bezárva? -
#7358 Valami pedig nincs jól beállítva.
Az összekötő elemeken a karika zöld?
Esetleg még azt tudod megtenni, hogy az állomás akkuját discharge-ra állítod. De, ha az állomásnak van más forrása is, akkor onnan is kell töltődnie. Pl. napelem, szélkerék. -
Bandigyerek #7357 Sajnos nem reagál semmit.Nem tölti,nem szívja.Az állomás aksija maxon van. -
#7356 Igen.
De mielőtt ledokkolsz, állítsd vissza. Célszerű a toolbar-ra bekonfigolni a kapcsolót. -
Bandigyerek #7355 Tehát a jármű aksija csak töltésre,a bázisé meg maradhat auton? -
#7354 Szia!
Az akkunak három beállítási módja van.
Az alapbeállítás, hogy, ha egy nagyobb energiaforrásra csatlakozik, akkor töltődik. De használja is, ha szükséges.
Van a csak kisülés állapot, mikor nem tölt, csak leadja a kapacitását.
És van a töltés mód, mikor nem ad ki magából semmit, csak magába szívja onnan, ahonnan csak tudja. Pl. így lehet egyik akkuból áttölteni az energiát a másikba. Járműnél vigyázni kell, mert, ha így lecsatlakoztatod, akkor az energia nélkül marad. Ha nem közvetlen valamin parkoltál a csatlakozáskor, akkor egyszerűen leesik.
Ha a bázisod energiaigénye akkora, amit az akkujai nem bírnak, akkor használni fog minden más elérhető akkut. Vagyis a hajódét is, ha alapbeállításon vannak az akkuk.
A finomítók meg sok energiát igényelnek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.04.11. 13:06:11 -
Bandigyerek #7353 Sziasztok.
Nemrég kezdtem játszani ezzel.
Építettem egy kis bányászhajót,csak nem értem hogy lehet az aksit feltölteni.
Rácsatlakoztattam összekötővel a bázisra.Úgy láttam lehet valahogy tölteni onnan,de
nem világos hogy miként működik. -
#7352 Bekötötték a vezetékes netet.
Szomorúan tapasztaltam, hogy elvileg a "hivatalos" SE szerveren is 100 ms a roundtrip.
Remélem az X-Box-os kiadás sokkal jobbá teszi számunkra a multit. -
#7351 Köszi az infót!
Őszintén szólva az időjárási effekt nem érdekel. Egy transzporteres modnál lehetnek furcsa jelenségek. Remélhetőleg kikapcsolható lesz, mint sok más. Havat és esőt akkor lássak, ha az életben már 1 éve nem volt egyik sem. (Max amikor aludtam....)
Az optimalizálásnak örülni fogok.
Esélyes, hogy akkor megint lesz egy kis élet a szerón (ha lesz még szeró) és közelebb kerülhetünk álmaink megvalósításához nagyobb teljesítménycsökkenés nélkül. -
laci4321 #7350 Akit érdekel, úgy látom még februárban volt egy blogbejegyzése Marek Rosa-nak.
https://blog.marekrosa.org/
Valamint idő közben a nyilvános tesztszeró is lefutott, amire csatlakoztak youtube csatornások, azt is vissza lehetett nézni.
Nos, biztosan nem lesz Frostbite motorra váltás, ez a szó nem ezt jelentette. Az időjárási rendszer bevezetésére utalt. Szép kis köd, hóhullás, ilyesmi időjárási effektek lesznek, bár jelenleg még bugos, multiplayer pályán nem is ment, és ha teleportáltak a karakterrel rögtön meg is szűnt. Szóval nem a bolygóhoz van viszonyítva, hanem csak a karakter köré van vetítve valami időjárás féleség és kész :D
Ezen felül folyékony vízről és esőről semmi hír, így a vízzel kapcsolatos bázisépítési tervek továbbra is várakozni kényszerülnek :D
VISZONT! Ha már nincs engine váltás, akkor legalább a jelenlegi-t turbózzák fel. Úgy tűnik ez meg is történik. Az elmúlt hónapokban az Xbox verzió kiadásán dolgoznak gőzerővel a játéknak, amihez rengeteg kódot kell optimalizálni. A blogbejegyzésben látszik, hogy az új, teljesítmény-optimalizált kód elvileg a nagyobb világokban játszó multiplayer pályákon 5x gyorsabban fut, ami igen csak impresszív. A blogbejegyzésben (fenti link) egy szim.sebesség grafikon is van ennek bizonyítására. Április 15-én lesz majd az Xbox-os megjelenés, ott körül várható majd szerintem a PC verzió frissülése is. Addigra remélhetőleg kezdenek majd valamit az időjárással is. A folyékony víz meg megmarad álomnak :D -
#7349 Akkor ezt megint jól kifogtam. Na mindegy. Majd legközelebb.
Aktivitás nélkül valószínű úgysem sokáig maradnék.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.02.29. 21:58:16 -
laci4321 #7348 Március 3-án mutatják majd be a következő nagy update-t, és nyilvános teszt lesz majd. Twitc-en közvetítik majd délelőtt 11 órakor :D
Kíváncsi vagyok mit mutatnak majd. Bár a kommenteket olvasgatva most kb. 90%-ra mondom azt, hogy dehogy lesz itt játék motor váltás, túl nagy meló lenne az a KSH fejlesztési sebességéhez viszonyítva :D
A beharangozóról a link:
https://steamcommunity.com/games/244850/announcements/detail/1705113791250489028 -
#7347 Kár, hogy ilyen kevesen voltunk, mentem volna gyakrabban, de soha senki nem volt. Egyedül meg offline is lehet játszani :( -
laci4321 #7346 Sikerült bejutni, de úgy látom szinte semmi aktivitás nincs már a szerveren. Pár percekre be-be lépnek páran, de semmi bázis, tényleg semmi nincs a szerón. Vagyis Giovanninak van egy lopott Al'Kesh-e és egy kisebb bázisa, de azon kívül semmi, csak Respawn hajók és járművek :D
Még mondtam olyat az elején, hogy ha tényleg semmi aktivitás nem lesz a szerón, akkor lelövöm. Nos most már ahogy nézem jó 1 hónapja alig-alig lép fel valaki, szóval ideje akkor lekapcsolni :)
Majd talán később elindítom újra :) -
laci4321 #7345 Nem tudok sajnos belépni hogy megnézzem mekkora az aktivitás.
A GTX honlapja nem biztonságos, eleve a böngészőm sem akar tovább engedni. Ha pedig tovább lépek a honlapra, nem fogadja el a jelszómat. Elég kellemetlen szitu :/ -
#7344 Már csak 2 hetet kell várnom és remélhetőleg én is játszhatom már a szerveren.
Vannak amúgy aktív játékosok?
A fórumon elég nagy a csend. -
#7343 Jó reggelt! A Frostbite engine nagyon jól hangzik. Remélem nem csak egy új skin pack! -
#7342 A Triton lehet egy űrállomás is, a köd szerű effekt meg lehet a szembe világító hajótól.
Grafika terén nem tudom, hogy változott e a játék. Egyrészt rég játszottam vele, másrészt nálam szépen futott mindig.
Azért remélem tényleg lecserélik a motort egy jobbra. Sokkal jobbra. -
#7341 ideje lenne :D -
laci4321 #7340 Nem tudom mennyire szoktátok követni az SE híreket (én néha néha ránézek).
Most, február 21-én felraktak egy képet, az alábbi felirattal: "Frostbite ? Stay Tuned "
https://steamcommunity.com/app/244850/eventcomments/1743393963176853743
A képen látható - szerintem elképesztő - grafikával a játék, valamint pár dolog még, mint pl. egy "Welcome to Triton" felirat, ami egy új bolygóra, vagy frakcióra utalhat? Valamint szép napsütéses idő van, de láthatóak a csillagok, mintha egy vékony légkörű holdon lenne a jelenet.
Nos a Frostbite egy elég jól optimalizált és realisztikus grafikus motor amúgy, többek között ezzel megy a Mass Effect Andromeda, Star Wars: Battlefront, a Battlefield sorozat újabb tagjai. Bár érdekes inkább FPS játékokra optimalizált, de végül is a SE, egy FPS nézetben játszott játék.
Mindenesetre én eléggé felpörögtem most. Lehetséges hogy tényleg lesz egy játékmotor váltás?
Ezzel az SE a legeslegalapvetőbb hibájára adna végre egy megoldást, vagyis a teljesítmény problémákra (CPU kihasználás), a grafikus motor miatti hibákra (átesés a talajon, hajók átmennek egymáson nagy sebességnél multiban, stb.), valamint számtalan füst, tűz, stb. effekt jöhetne a játékba, többek között olyanok is, mint pl. időjárás a bolygókon, és a folyékony víz (VÉGRE). Úgy sejtem egyébként eleve ezért kezdtek el átállni :D
Ti mit gondoltok?
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2020.02.23. 19:23:36 -
#7339 Én pár napja felnéztem, de a netem ennél többet nem támogat. -
#7338 Jó reggelt! Én pont tegnap voltam fent megnézni él-e még a mikrobázisom. :D
-
#7337 Játszik még valaki a szerveren? Én néha néha belépek, de soha senkivel nem találkozom :(