7903
-
laci4321 #7215 Érezd jól magad a szerón, ennyi feladat van csak :D -
SUPERTRABI #7214 Szia
Igen, én irogattam annó scripteket, most próbálok megint belejönni. Mi lenne a feladat? :D -
laci4321 #7213 Örülünk neki, bár mostanában én nem vagyok túl aktív :)
Elég sokat változott az SE, megjelent pl. a "Gazdaság" (pénz a játékon belül), meg páncél skinek, meg fizetős DLC-k többek között. Ki kell tapasztalni.
Fejlődött pár év alatt a teljesítménye is a játéknak, de közel sem olyan durván. Érződik, jobb a játékminőség, de továbbra sem lehet nagy dolgokat építeni. Ez van :D
Ja és persze bugok is vannak még, ne legyen olyan szép az élet :D Kicsi okos dolgokat kell építeni :D
Ezzel tudsz közvetlen a szeróra csatlakozni:
steam://connect/51.77.73.230:29016 -
SUPERTRABI #7212 RE :D
Épp gondoltam kicsit elkezdek foglalkozni az SE-vel, megnézni mi változás történt pár év alatt, stb.
Látom van szerver, elérhetőséget hol tudom megnézni?
Valamint lehet elkezdek scriptezgetni, csaak újra bele kell jönnöm. Szivesen várok ötleteket, amivel tudok gyakorolni :D -
#7211 Nekem egyáltalán nem fut a SeToolBox. Nem ismeri fel a SpaceEngineers indító fájlt, így nem hajlandó tovább lépni.
Most szedtem le frissen. De egy régebbi sem ismeri fel.
Ha a mentést fel tudnád tenni valahova, ahonnan le tudom szedni, akkor lehet, hogy a saját cuccaimat nem törölné a játék és így meglenne a hajó. -
laci4321 #7208 A szerverről biztonsági mentést igen csak akkor lehet készíteni, ha nincs senki fent. És le tudom stoppolni a szerót.
Na elmondom mi a helyzet a Monte Cristo kiszedésével :D
Amikor megnyitnám a 6. hó 30-i mentést, a játék időt kér a fájlformátum frissítésére. Mert hogy jött egy economic update.. Csakhogy a fájlformátum frissítés alatt azonnal törlődik is minden egyéb blokk az enyéimen kívül. Nem tudom miért, talán mert hogy azok megfelelnek a beállított törlési paramétereknek? Nem tudom :/
Mindenesetre így a játékon belül nem tudom az admin eszközökkel megkeresni a hajódat. Mert hogy addigra már törlődve van, mire betöltődik a játék.
Belenéztem a 06-30-ig Sandbox.sbc fájlba szövegszerkesztővel, és látom hogy ott van a hajód. Úgyhogy gondoltam megpróbálom megnyitni SeToolBox-szal, hogy azzal szedjem ki, és áttegyem egy másik világba, ahonnan lementhetem blueprint-ként a hajód, amit megosztok csak veled a Steam-en. Csakhogy a SeToolBox meg nem indul el valamiért a gépemen. Valami "Setoolbox.Interop.SpaceEngineersCore" inicializációja során kivételt vált ki. Ennyit ír. De hogy ez mi?? Elküldtem hibajelentést a SeToolBox fejlesztőinek, remélem megoldják hamar.
Megnézed, hogy nálad hajlandó-e elindulni?? -
#7207 Benne kell lennie a hajónak.
Monte Cristo a neve. -
#7206 Ezek szerint szimpla balszerencse ismét. Az a baj nem szoktam bevédeni a bázisom. Amúgy nem nagy, nincsen rajta se beacon, se antenna. Lámpából is csak 2 db belső világításnak.
Kipróbálom a hegesztős javaslatodat. Köszi! -
#7205 Próbáltam már váltani. -
laci4321 #7204 4km-nél közelebb senki nem szabadna hogy spawnoljon melléd, de az is ugye csak úgy eshet meg, hogy ha semmi cucca nincs, mert a spawn az automatikusan a legközelebbi bázisára viszi. Ha így ki tudja fosztani a bázisaidat, az elég kellemetlen dolog :D Egy szimpla interior turret, mellé rakva egy hegesztőt, már megvédi a bázisodat.
De fel is vetődik a kérdés, hogy 4 km-ről hogy veszik észre a bázisod? Ki van világítva antennával, vagy beacon-nel?
Sajnos a "legutóbbi" nagy mentést 2 hónapja csináltam, 6. hó 30-án. Abban benne lesz a hajód Julian? Ha igen, milyen néven keressem? -
#7203 Lehet, hogy frakciót kellene váltanod és akkor nem esnek melléd emberek.
A spawn szerintem jól van beállítva. Halálod esetén a legközelebbi medical-hoz tesz. A legközelebbi frakciódban elérhető medical-hoz. -
#7202 Kár.
A biztonsági mentést sem lehet ilyenkor leszedni? Csak leállított szerverről lehet lekapni? De már mindegy, mert azóta annak is annyi. Illetve a gépedre lementett világban benne kell legyen. A fő hajón azóta nem hiszem, hogy sokat módosítottam.
Jó lenne, ha onnan ki lehetne szedni a BP-jét.
Tegnap előtt óta frissített a szerver, különben tegnap nem tudtam volna így tönkre tenni a hajóm. Hogy azután jött e frissítés a játékhoz, azt nem tudom.
Most kapcsoltam be a gépet és most jött is egy kemény 506 KB-os frissítés. Hogy ez tegnapról maradt e, nem tudom, bár nekem jelenleg nem számít. -
#7201 Laci a spawn-on nem lehetne állítani? Már másodszor esett új ember mellém, aki aztán hamar megdézsmálta a cuccaim. -
laci4321 #7200 Sajnálom az esetet Julian.
Pont most léptem volna fel a szeróra egy nagy mentést csinálni, de van fent valaki szóval nem állítom le. Majd legközelebb. Abban meglett volna a hajód :/
A szerver amúgy újra kellett induljon éjszaka, a frissítés után. Tegnap előtt, amikor írtad hogy "Jó lenne egy szerver újraindítás", akkor nem volt még újraindulva?? -
laci4321 #7199 Jelenleg is van egy ember a szerveren, úgyhogy biztos hogy szerinted a szerverrel van a baj?
Mi a hibaüzenet, miért nem tudsz felcsatlakozni, mi történik ha elindítod a folyamatot? -
Cserematyi #7198 Üdv!
Megint kapott a játék egy frissítést és nem enged felcsatlakozni a szerverre -
#7197 Tudom, párszor már írtam, de most tényleg elegem lett a szerverezésből.
Fel akartam szállni a bázis hajómmal a Holdról, de a köcöllékek nélkül. Sajnos az ion hajtóművek nem bírták el, nem gond, sikerült az aljára szerelnem egy nagy H2 hajtóművet.
Ezzel olyan gyorsulást értem el, hogy jobbnak láttam visszakötni a hajót a köcöllékhez és gondoltam, hogy majd azzal együtt szállok fel mégiscsak.
Azért meg kellett szenvedni a visszakötéssel is.
Majd a csatlakozást követő pillanatban valami robbant a bázishajó két oldalán, jó nagy lyukat és jó pár dolgot megsemmisítve.
Nagyon úgy tűnik, hogy valamiért a két hidrogén tartályom semmisült meg ismeretlen okokból.
Persze a BP nincs meg az eredeti hajóról, pedig biztos, hogy csináltam róla. -
#7196 Egy tó többnyire 20 - 30 méterig tartalmaz tömör jeget. Ahhoz kell :) -
#7195 Jah, azt el is felejtettem írni, hogy az OKI is frissített két sniper puskával. Az egyiket megcsináltam, elég ütős lett, csak láss el valamivel 3 km-re. -
#7194 A Medkit és a Power Kit úgy esik zöld jelből.
Utána már betehető a toolbar-ba. -
#7193 Jó lenne egy szerver újraindítás, mert frissítés jött.
10 óra után nekem már mindegy lesz. -
#7192 Nem hiszem. Régen volt egy tag, de aztán sajnos elment inkább Minecraft-ozni és oda írta a szerverre a scripteket.
Minecraft-ot ismerve biztos jó pénz lehetett benne. -
#7191 20 méteren nem sok hasznos ércet szedsz ki.
Ráadásul az egész eléggé instabil lesz, ismerve a játék természetét. -
#7190 Látogatja ezt a fórumot olyasvalaki aki foglalkozik SE script írással? -
#7189 Timer blokkokkal megoldottam a piston mozgatását, de ez nem egy életbiztosítás. Ha kell, ha nem akkor is megy. Viszont olyan szervereken is működik, ahol ki van kapcsolva az "in game script". Még a rotorokat kell beállítanom, az a terv, hogy egy olyan atmoszférában repülni képes blokkot építsek, ami ha egy adott helyen landol, akkor a fúrókarokat rotorokkal kihajtogatja és a pistonok segítségével a leszállóegység körül képes körkörös alakban 20 méter mélyen lefúrni. Mobile Drilling Platform.Nem tervezem, hogy tele raktérrel repüljön, ahhoz előbb le kell üríteni. -
thebestgergo #7188 Elvileg az ATM nélkül is megoldható minden. Azért került a DLC-be. Van benne Medkit és Powerkit is. Szóval már lehet HP-t is és energiát is tölteni, oxygen és hidrogén mellett. -
#7187 Nyavajás lagolós vacak miatt elhagytam a kis harci madaram foglalás közben.
Kezdik elcseszni a játékot, de nagyon.
Az új update olyant hozott, mint a pénz. A pénzt össze tudod szedni a zöld szignálokból és gondolom az NPC hajók is tartalmaznak valamennyit, ha sikerül elkapni. De ilyen laggal esélytelen.
Kezdetben 10k SC-t kapsz.
Ahhoz, hogy a talált SC-t beváltsd, már meg kell venni a legújabb DLC, mert az tartalmazza az ATM-et.
Enélkül tudsz kereskedni a 10k SC erejéig, persze kétféle adót is kell fizetned...
És az árak minimuma fix. Ami azért a mai világban elég gáz.
Ehhez a biztonsági zóna generátorhoz 5 darab biztonsági zóna alkatrész kell. Darabját minimum 100k-ért tudod venni, az 5 darabnak 25k az össz adója azért, hogy te felrakod a keresést.
Azt még nem tudom, hogy a játék hol fogja dobni, gondolom ritka és nehezen megszerezhető lesz.
Van még pár dolog, amit nem tudom, hogy mire jó, ilyen pl. a Datamodul. Eddig nem kellett semmihez.
A dekorációs pakk is kaphatott frissítést, mert többmindennel lehet kidekorálni a hajót.
Igazán hasznos blokkal majdnem nem találkoztam.
Van még 2 elem, ami elvileg a tatyóba való, de mégis építendő. Pedig nagyon hasznosak lennének. Lehet, hogy világ beállítás kérdése. -
#7186 Érzékelővel is csináltam már pistonos vezérlést.
Aztán egy frissítést követően már nem működött, hogy saját magán-másik pistonon levő blokkot érzékeljen. Így azóta nem próbálkoztam vele. Az időzítős jobb, a blokkokat jobban el lehet rejteni.
Scriptet írni sajnos nem tudok. És ilyen félkészekre nincs kedvem időt pazarolni. -
#7185 Van ez az oldal, biztosan sokan ismerik:
Visual Script Builder
Ebben próbálgattam scriptet építeni, de amikor elkezdtem felparaméterezni az elemeket, akkor elvesztettem a fonalat, a check során olyan adatokat hiányolt a script, amiket már nem értettem hogyan rakjam össze.
Ha pl lenne 10 piston, amiket egyesével szeretnék kiengedni akkor minden pistonhoz külön "chunk" ot raknék be, az IF -el ellenőrizném a current position-t majd elindítanám a következőt.
Én ezt sensor-al szerettem volna megoldani, de tulajdonképpen rotorokkal is meg lehetne oldani, "mechanical arm" script van a neten pár, de még azt nem néztem át alaposan. -
#7184 Akkor ez csak félautomata.
-
#7183 Én már automatizáltam az enyémet.
Lefúr addig, hogy elérjen minden ércet, ez kb. 14 piston - 140 méter körülre kb.
Időzítők indítják a piston-okat egyesével. 0.2 m/s a sebességük, kiszámolható, hogy mikor kell a következőt indítani. Mikor leértek, akkor egyszerre jön vissza mind, ami már elég gyors.
Korábban az Automatic LCD segítségével néztem, hogy épp mennyire van kiengedve az éppen mozgó piston és manuálisan indítottam mindet.
Mindezt egy kerekes járműre szerelve, kb 5x5 lefele néző fúrófejjel.
Szerintem youtube-on van videó is róla. CAT 10000. -
#7182 Sziasztok,
Nekem még új ez az egész, de lelkesen rajta vagyok, hogy egy olyan bányász riget rakjak össze (atmoszféra) ahol a pistonok addig mennek le, amíg a sensor engedi. A bajom az, hogy nincs safety lock pistonon és a reset velocity is -0,5 m/s -re állítja a pistont, ami megfelel a visszahúzásnak. Nem találtam olyan scriptet ami folyamatosan figyelné a sensor és a környezete közti távolságot, és az alapján engedné vagy állítaná meg a pistonokat. Valaki biztosan megoldotta már ezt valahogy, ha esetleg segítene megérteni mi a hiányzó láncszem, azt megköszönném. -
thebestgergo #7181 Lehet csak sajnos kell hozzá a Economy Deluxe dlc. -
#7180 Így első pillantásra az a safe zone tök jól néz ki. Remélem lehet majd cserélni a skint rajta! -
thebestgergo #7179 Megjelent az economy update. Szerintem most ez sok modot megölt. Nekem se indul az otthoni mentés. Még jó, hogy előtte kimásoltam a mentést. Remélem frissítik a modokat is. -
#7178 1,5 GB-os frissítés jött épp fél órája.
Be akartam lépni a szerverre, mert már rég voltam és a hétvégén nem tudok, de erről lekéstem. -
#7177 Gyere: steam://connect/51.77.73.230:29016
Ezt beadod egy gyorsindítóba és mindjárt úgy indul a játék, hogy kapásból csatlakozik is. -
Cserematyi #7176 Mindössze a segítégemet ajánlottam fel, semmilyen hátsó szádék nélkül!
És mivel én is szörnyen unom a szervergépek alacsony számítási kapacitásából eredő hibákat, ezért gondoltam, hogy megpróbálhatnánk egy olyanon, ami alkalmasabb lehet ennek a szervernek.
Mivel nem találtam még meg az ipcímeteket, ahova csatlakoznék, így még nem jöhet össze, viszont ha megírjátok nekem, szívessen hozzácsapódnék a társasághoz, amennyiben nem zavarok.
(Igen, tudok róla, hogy gépet bérel, és nem is ált szándékoman rosszat írni, elnézés a fogalmazásért!
Mindössze az ért írtam, mert mert nem laci4321 fogalmazását tartottam kicsit meglepett hangvételűnek.)
-
#7175 Szia!
Ha egy ideje tényleg olvasgatnád a fórumot, akkor észrevehetted volna, hogy laci4321 nem az otthoni gépén üzemelteti a szervert és nincs szükségünk szervergépre, mert laci4321 bérel egyet.
Ha nem szeretnél egyedül játszani, akkor gyere a szerverre.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.08.17. 11:03:58 -
Cserematyi #7174 Üdv!
Olvasgatom egy ideje a fórumot, És mint látiom ugyanazon problémával küzdünk. Mégpedig, hogy egyedül unalmas.
Én most tervezek összerakni egy szervergépet, ami ki tudja szolgálni a játék szerverét. Jelenleg egy Xeon w3680 nevű processzorral rendelkezem.
Az a terv, hogy amint van rá keret, kap egy asus 1366os lapot, és 16 giga ramot.
Ha sikerül kifogni azt alapot amit kinéztem, 4Ghz-ig tudom húzni a processzort.
laci4321 A procid úgy tudom, hogy tuningra alkalmatlan, vagyis a szerver futtatásának alap követelményét (3,5Ghz) sem üti meg.
Amennyiben felkeltettem az érdeklődéseteket, szivessen várok szoftveres segítséget a szerver beüzemeléséhez