Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mint ahogy a pajzsnál is van.
Mert igazán így lenne értelme. Ha nem is merül le, mint a pajzs, de megfelelő támadás esetén elhasznál minden energiaforrást és megszűnik.
És akkor már kell hozzá egy minimális bekapcs opció is, hogy pl. 10 szélerőmű még nem tudja aktiválni, 11 már igen, stb.
Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mi lesz.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Amúgy a safety zone egy olyan zóna, ahol te adod meg hogy mi történhet a zónán belül: lehet-e flexelni, lehet-e hegeszteni, lehet-e blokkokat sebezni.
És ezzel a safety zone generator-al tulajdonképpen létrehozhatsz olyan mezőket, amiben nem lehet blokkot sebezni és flexelni sem.. Amíg van energia, addig sebezhetetlenség van.
Épp meguntam az arany utáni keresgélést, mert nem találtam 10 szikla után sem.
Kiléptem, hogy egyek valamit, erre frissít a játék.
Holnapig asszem nem kell belépnem.
Amúgy is nem úgy volt, hogy nem szeretik a Star Trek-et a fiúk és azért nincs benne pajzs, meg lézer fegyver?
Bár szerintem kapcsolható lesz az opció.
Nem mellesleg már régóta benne van az opció, csak nem működik.
Én próbáltam bekapcsolni a csillagkapus szervernél, hogy a kiinduló állomást ne lehessen sebezni, de sajnos nem működött.
Bár a "safety zone"-nak nevezett áthatolhatatlan pajzs ötlete nagyon nem csigáz fel.. Értem én hogy energiazabáló. De pár ezer kg urániummal megpakolt reaktorokkal napokra sebezhetetlenné teheted a bázisod, ami minden féle harcod ellehetetlenít. Valaki írni fog egy szkriptet hogy sérülés esetén azonnal bekapcsol a safety zone generátor, ami meggátolja a flexelést és blokksérülést, és el is van intézve a dolog. Mindenki építget egymás mellett és nem érhetnek majd egymáshoz.
TS zsadnok: Kell olyankor várni bőven igen, hogy betöltődjenek a régi mentések. Nekem is SSD-m van, így annyira nem sokat szerencsére.
De amúgy most a szerón is még mindig csak alig pár nagyobb űrhajó van, és már feszegetjük a határokat 😄 Itt még mindig nem a lehetőségek a gond, hanem a játék max. teljesítménye 😄 Behozhatnak bármit, ha a játék örökké korlátolt lesz, ha örökké mindig abba futunk bele, hogy egy közös frakció várost (igazából már egy nagyobb bázist sem) már nem fogunk felépíteni egy bolygón, mert az megöli a szervert. Akkor miért van olyan nagy tér, amin lehet építkezni, ha igazából nem is lehet? 😄
nem léptem be már vagy 2-3 hete, de igazából nem vesztettem semmit mer nem nehéz újra kezdeni, ha akarom.
Az új update mikorra várható véglegesre ? nem csak tesztként ? van róla infó ?
Core i7 6700k, MSI GTX 1080, 16 gb ram és M.2 SSD
Esetleg egy új setoolbox-szal megpróbálhatod a mentést helyre pofozni.
Amúgy friss a win? Skype-ot próbáltad már leállítani?
Utoljára szerkesztette: TS zsadnok, 2019.07.11. 20:40:08
Messzire repültem, még messzebbre teleportáltam a karaktert, ki-be léptem többször is, még a szervert is újraindítottam. De egyszerűen semmi sem segített. A szim sebesség végig 0.8-on volt. Nagyon minimálisan emelkedett, ha teljesen áramtalanítottam a bázist. Szerintem amúgy van bug is a dologban. Mindegy, most amúgy se nagyon van időm játszani, de a szerót karban fogom azért tartani!
Pedig egy nagyon király bázist akartam építeni 😄
Lehet, hogy érdemesebb lenne kipróbálni egy nagyobb szerót, de, ha a jelenlegi is csak 25%-ra van terhelve, akkor nem hiszem, hogy segít. Hacsak nem hazugság az a szám. Bár miért lenne, nekik is érdekük, hogy megvegyék az erősebbet drágábban.
Viszont akkor megint csak elértünk a játék határaihoz.
A játékba való betétel mindig megterhelő. Ki/belépés után is fenn állt a lassulás? Vagy, ha elhagytad a területet messze?
Mert, ha csak annyi hiányzik a sebesség csökkenéshez, amennyi blokkot be akartál rakni, akkor szerintem nem sokáig játszunk már.
Azok a komplexumok tényleg komolyak lehetnek, a bázishajóm nem áll 3000 blokkból és nem éri el a PCU a 30k-t.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.07.03. 13:53:26
És valamiért nem bírja a játék azt ha megpróbálom visszailleszteni, amikor folytattam volna a játékot. Ezért hát egy kicsit berágtam. Hogy hogy is van ez most? A törlődés előtt stabil 1.00 volt a szim. sebesség, aztán pár hét múlva meg 0.8 amikor megpróbáltam visszatenni a helyére.
Körbenéztem a szerón azóta, hogy mik vannak megépítve egyáltalán, miért is van ez? És felfedeztem pár elég komoly komplexumot, hajót. Sajnos elég nagy PCU-val rendelkeznek, 50 ezer körül, amit a szeró már annyira nem bír.
Lehet annak is itt lenne az ideje, hogy nagyobb teljesítményű szerót vegyek.
Amúgy sajnos a játék még mindig nem túl acélos az erőforrások kiaknázásában. Amikor 0.8-ra volt beállva a szim. sebesség, a szerver processzorja akkor is csak 25% körül volt terhelve. Ez azért elég gyatra szerintem..
Blokkszámot nem akarok egyébként korlátozni, nem sokat jelent amúgy sem, akkor max. beállítottam volna blokklimitet és kész. Ha nem túl nagy teljesítményű azért a procid, attól lehet hogy 50% alapterhelésen is. De inkább ez legyen még mindig a mérvadó szerintem, mint egy követhetetlen blokklimit. Mert pár optimalizálatlan szkript egy pár blokkos bázissal is le tudja zúzni a szervert. Vagy talán állítsak be olyat? Legyen blokklimit?
A hajóm környékén való ténykedéskor csak fúrás esetén megy 80% fölé az érték.
És azért már elég szép nagy a bázis hajó.
Ahhoz, hogy egyéb esetben 80% fölé vigyem, a hajóban ülve külső nézettel rángatnom kell a kamerát, mint egy idióta. Akkor esetleg eléri egy-egy pillanatra a 140%-ot is.
Amúgy most egész jól tartja a szim sebességet 1-en. Csak fúrásnál megy le 0.9-re, de nem fixen.
Használhatott a kiírás.
Elmentem egy zöld jelért szkafanderben, csak 1,3 km-re volt.
Miért is ne, hajtóművel szerelt, vagyis szökik.
Alig tudtam rajta megnyomni a gombot, mert valahogy mindig ugrott egyet a térben és nem volt elérhető távolságra.
Szétszedni sem sikerült pont emiatt. Kicsit idegesítő volt, hogy a ping-em stabil volt és mégis ugrált a jármű. Gyorsan nem haladt, talán, ha 20-szal.
Dehát ez a játék mindig is szenvedett a bugoktól.
Felléptem a szeróra és a mérnököt teleportálgattam kicsit. 😊
Elkezdtem vadászni egy teherszállítót, a célzós mod tök jó, baromira szét lehet szedni a hajót cafatokra.
Az viszont mocskos nagy csalás, hogy, ha elhúzott az ember mellett, akkor kb. lehetetlen utolérni. Valamiért pillanatok alatt képes 400-ra gyorsítani.
A vadászom is elég gyors, azért sikerült utol érnem. Persze a ravcor közelében. Néztem is a gravitációs értéket, de annyira nehéz tudni, hogy akkor most melyik melyik is, hogy jól benéztem és lezuhantunk. Oké, a Ravcor-on hagyott bányászon éledek, a hullám csak 37 km-re, fogom is a repülőt, hogy odamenjek. 5 km-re vagy, mire eltűnik a jel. Aha, kösz a keen-keservit.
Nézegetem a roncsokat, mégis mi maradhatott, mire átesek a felszín túloldalára...
Kicsit "bolondozott" a szero, elment vagy 3 órám mindent megcsinálni újra 😄
9:35-ös biztonsági mentést állítottam helyre, így 3 órányi játék a ma délelőttből "eltűnt". De ezalatt az idő alatt senki nem volt online, szóval nem gond. 😊 Csak időkiesés és kész. Ha netán valaki otthagyta a finomítókat dolgozni, akkor tudjon róla hogy emiatt nem fejezte be 😄
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2019.06.29. 21:15:36
Ott jól látható, hogy milyen a kliens és szerver oldali sebesség, terheltség, miegymás.
Nálam majdnem mindig fut, hogy lássam épp mennyi a válaszidő, és, ha nagyon megugrik, akkor óvatosan közlekedjek.
A szerveren jó pár külföldi is van, van aki Hollandiából. Ők biztos, hogy nem olvassák ezt a fórumot.
Érdemes lenne beüzemelni az üzenős mod-ot, mert ott megoldható, hogy minden belépésnél feljön egy üdvözlő ablak, amiben informálni lehet a játékosokat. Hasznos lehet, és, ha nem tűnnek el ezek a dolgok, akkor lehet törölni a járművet. Valószínű, hogy abba fogják hagyni a játékot, de aki nem érti az okát, az inkább maradjon is távol.
Kevésbé agresszív megoldás, ha te, mint admin leállítod a scriptet/hajót. Bár ez elég nagy odafigyelést és melót jelentene neked én inkább az üzenek és törlök opciót választanám.
Nálam csak TIM és AutomaticLCD szokott futni.
Látok én itt automata miner drónokat, stb..
Mindannyiunk közös érdeke, hogy a szim sebesség stabil 1.00 legyen. Nem tudom ki mivel rombolta szét, de legyen szíves leállítani az erőforrás zabáló szkripteket.
A generátor mindig fog termelni o2-t is, ha jeget finomít. Azt tudod csinálni, hogy ne adj neki indokot, hogy oxigén miatt elkezdjen jeget finomítani. Vagyis hogy az oxigén rendszered legyen egy teljesen független rendszer. Az algafarm gyűjti az oxigént, amit tárolhatsz tartályban és felhasználhatod. Oxigén tankokban lehet egyébként oxigén palackot is felöltögetni.
Viszont felvetődik a kérdés, hogy ha már jeget finomítasz mert kell hidrogén, akkor miért vesszen kárba az ilyenkor megtermelt oxigén? Gyűjtesz több jeget max. és el van intézve a dolog 😄 Attól hogy az algafarmnak épp nincs mit töltenie, még nagyon is jól jön ha van generátor is a rendszerben. Vannak amúgy szkriptek arra, hogy kikapcsolja a generátorokat ha pl. 60% fölé ért a tartályok töltöttsége. (O2 és H2 tartályok szintjét is tudja nézni). Érdemes keresgélni.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2019.06.28. 09:53:10
A játék nem használja, csak hiányolja és bezárja magát miután reklamált párszor.
Én is 16 GB-tal játszom és eddig mindegyik játéknak elég volt.
Viszont egy frissítést követően az 1 GB fix virtuális memória már kevés volt a SE-nek, akkor is, ha üres volt.
Az lehet, hogy 2x8 gb ram kevés a játéknak? Többször lefagytam valami memória üzenettel.
Az M_K a Mars Kollektívát jelöli. Nem lezuhant, oda építette az NPC, én csak lefegyvereztem és szomorúan láttam, hogy minden üres, semmi anyag nincs benne.
Amúgy miért kell? Általában a hidrogénből van kevesebb és rengeteg oxigén megy a levesbe.