7906
-
TS zsadnok #7136 Játék reinstall sem segített. Most ezt írja:
-
TS zsadnok #7135 Skype-t leszedtem, de nem ez a gond. Ha új játékot kezdek akkor működik, ha régi mentést akarok indítani, akkor kilép az asztalra. Több mentéssel is próbáltam, de nem jó. Tanácstalan vagyok. -
Ezt inkább a skype részen kellene kérdezni.
Amúgy friss a win? Skype-ot próbáltad már leállítani? -
TS zsadnok #7133 Sziasztok! Nem jönnek össze a dolgok mostanság. Beállítottam a virtuális memóriát 4000-re, ment is a játék pöccenés mentesen. Jött ez a frissítés erre ezt a hibaüzenetet kaptam, és nem tölt be semmilyen régi mentett állást.
Utoljára szerkesztette: TS zsadnok, 2019.07.11. 20:40:08 -
thebestgergo #7132 Nem tudom néztétek e. Lesz pár újítás. Ha jól értettem most ingyen :D
-
laci4321 #7131 Persze, kipróbáltam mindent, hátha "befogadja" a beillesztett blokkjaimat.
Messzire repültem, még messzebbre teleportáltam a karaktert, ki-be léptem többször is, még a szervert is újraindítottam. De egyszerűen semmi sem segített. A szim sebesség végig 0.8-on volt. Nagyon minimálisan emelkedett, ha teljesen áramtalanítottam a bázist. Szerintem amúgy van bug is a dologban. Mindegy, most amúgy se nagyon van időm játszani, de a szerót karban fogom azért tartani!
Pedig egy nagyon király bázist akartam építeni :D -
Én azt hittem, hogy van blokk limit. Vagy csak PCU limit van? Vagy az sincs?
Lehet, hogy érdemesebb lenne kipróbálni egy nagyobb szerót, de, ha a jelenlegi is csak 25%-ra van terhelve, akkor nem hiszem, hogy segít. Hacsak nem hazugság az a szám. Bár miért lenne, nekik is érdekük, hogy megvegyék az erősebbet drágábban.
Viszont akkor megint csak elértünk a játék határaihoz.
A játékba való betétel mindig megterhelő. Ki/belépés után is fenn állt a lassulás? Vagy, ha elhagytad a területet messze?
Mert, ha csak annyi hiányzik a sebesség csökkenéshez, amennyi blokkot be akartál rakni, akkor szerintem nem sokáig játszunk már.
Azok a komplexumok tényleg komolyak lehetnek, a bázishajóm nem áll 3000 blokkból és nem éri el a PCU a 30k-t.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.07.03. 13:53:26 -
laci4321 #7129 Azért tartja most stabilan a szim sebességet, mert törlődtek a szeróról a bázisaim és hajóim, mindenem, miután 2 hétig fel se léptem :D :D
És valamiért nem bírja a játék azt ha megpróbálom visszailleszteni, amikor folytattam volna a játékot. Ezért hát egy kicsit berágtam. Hogy hogy is van ez most? A törlődés előtt stabil 1.00 volt a szim. sebesség, aztán pár hét múlva meg 0.8 amikor megpróbáltam visszatenni a helyére.
Körbenéztem a szerón azóta, hogy mik vannak megépítve egyáltalán, miért is van ez? És felfedeztem pár elég komoly komplexumot, hajót. Sajnos elég nagy PCU-val rendelkeznek, 50 ezer körül, amit a szeró már annyira nem bír.
Lehet annak is itt lenne az ideje, hogy nagyobb teljesítményű szerót vegyek.
Amúgy sajnos a játék még mindig nem túl acélos az erőforrások kiaknázásában. Amikor 0.8-ra volt beállva a szim. sebesség, a szerver processzorja akkor is csak 25% körül volt terhelve. Ez azért elég gyatra szerintem..
Blokkszámot nem akarok egyébként korlátozni, nem sokat jelent amúgy sem, akkor max. beállítottam volna blokklimitet és kész. Ha nem túl nagy teljesítményű azért a procid, attól lehet hogy 50% alapterhelésen is. De inkább ez legyen még mindig a mérvadó szerintem, mint egy követhetetlen blokklimit. Mert pár optimalizálatlan szkript egy pár blokkos bázissal is le tudja zúzni a szervert. Vagy talán állítsak be olyat? Legyen blokklimit? -
Yusukee01 #7128 Mindegy, úgy is akarok egy kisebb hajót építeni, ha meglesz az állandó bázisom. De csak, hogy tudjam. Mennyi épített blokk számít még elfogadhatónak? A load nem sokat segít, mert nappal akkor is 50%, ha 10km-re vagyok minden építményemtől. -
Te meg mit építesz már megint?
A hajóm környékén való ténykedéskor csak fúrás esetén megy 80% fölé az érték.
És azért már elég szép nagy a bázis hajó.
Ahhoz, hogy egyéb esetben 80% fölé vigyem, a hajóban ülve külső nézettel rángatnom kell a kamerát, mint egy idióta. Akkor esetleg eléri egy-egy pillanatra a 140%-ot is.
Amúgy most egész jól tartja a szim sebességet 1-en. Csak fúrásnál megy le 0.9-re, de nem fixen.
Használhatott a kiírás. -
Yusukee01 #7126 Mégsem. Nappal 80 fölött van szinte mindig. Hát akkor majd bontok. Kár. Érdekes amúgy, mert a CPU-ból windows szerint használ 10%-ot -
Yusukee01 #7125 Értem. Akkor még jó vagyok -
laci4321 #7124 A 80% az a minimum érték lenne. Tehát ne legyen olyan, hogy bármit csinálsz, sose megy le 80% alá a Thread CPU load :) -
Yusukee01 #7123 Ezt a Thread CPU loadot milyen körülmények között kell nézni? Ha csak úgy állok a hajóm mellett, akkor 30%, ha benne ülök, akkor 60%, ha forgatom a kamerát, miközben benne ülök, akkor 250%. Pedig azért nem egy nagy hajó. -
Ez igaz, bár most már egyre zavaróbbak.
Elmentem egy zöld jelért szkafanderben, csak 1,3 km-re volt.
Miért is ne, hajtóművel szerelt, vagyis szökik.
Alig tudtam rajta megnyomni a gombot, mert valahogy mindig ugrott egyet a térben és nem volt elérhető távolságra.
Szétszedni sem sikerült pont emiatt. Kicsit idegesítő volt, hogy a ping-em stabil volt és mégis ugrált a jármű. Gyorsan nem haladt, talán, ha 20-szal. -
laci4321 #7121 A gravitáció, egybekötve a 400 m/s-os max. sebességgel sajna bugokat is tud produkálni igen :/
Dehát ez a játék mindig is szenvedett a bugoktól. -
laci4321 #7120 Nos ellenőriztem. Inkább 42 km a Ravcor gravitációs mezejének magassága, mint a földszerű bolygónál, nem 40, de 60 biztosan nem.
Felléptem a szeróra és a mérnököt teleportálgattam kicsit. :) -
Nekem konkrétan szét volt kapva a finomítóm. Természetesen az összes urán + platina hiányzik. -
Jaj de nem szeretem most ezt a játékot.
Elkezdtem vadászni egy teherszállítót, a célzós mod tök jó, baromira szét lehet szedni a hajót cafatokra.
Az viszont mocskos nagy csalás, hogy, ha elhúzott az ember mellett, akkor kb. lehetetlen utolérni. Valamiért pillanatok alatt képes 400-ra gyorsítani.
A vadászom is elég gyors, azért sikerült utol érnem. Persze a ravcor közelében. Néztem is a gravitációs értéket, de annyira nehéz tudni, hogy akkor most melyik melyik is, hogy jól benéztem és lezuhantunk. Oké, a Ravcor-on hagyott bányászon éledek, a hullám csak 37 km-re, fogom is a repülőt, hogy odamenjek. 5 km-re vagy, mire eltűnik a jel. Aha, kösz a keen-keservit.
Nézegetem a roncsokat, mégis mi maradhatott, mire átesek a felszín túloldalára... -
A Ravcor gravitációs mezeje biztos, hogy nem 60 km? -
laci4321 #7116 Na elvileg betettem mind a 2 modot és működik is minden.
Kicsit "bolondozott" a szero, elment vagy 3 órám mindent megcsinálni újra :D
9:35-ös biztonsági mentést állítottam helyre, így 3 órányi játék a ma délelőttből "eltűnt". De ezalatt az idő alatt senki nem volt online, szóval nem gond. :) Csak időkiesés és kész. Ha netán valaki otthagyta a finomítókat dolgozni, akkor tudjon róla hogy emiatt nem fejezte be :D -
laci4321 #7115 Be fogom tenni a modokat. A target lead indicatort és egy (talán) működő üzenet modot. De most nem tudom mert valaki játszik :D Holnapra fog tolódni a művelet.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2019.06.29. 21:15:36 -
Még mindig a Shift+F11 kombinációval lehet előhozni a teljesítmény adatokat.
Ott jól látható, hogy milyen a kliens és szerver oldali sebesség, terheltség, miegymás.
Nálam majdnem mindig fut, hogy lássam épp mennyi a válaszidő, és, ha nagyon megugrik, akkor óvatosan közlekedjek. -
Yusukee01 #7113 Erre vonatkozóan lehet látni valami statisztikát? Honnan tudom, hogy valami sok erőforrást eszik? -
Szívesen, örülök, hogy most már zavartalanul tudod élvezni a játékot -
Akkor azt a bizonyos modot hagyjuk, de a célzós még bekerülhetne esetleg. Vagy az is bugos?
A szerveren jó pár külföldi is van, van aki Hollandiából. Ők biztos, hogy nem olvassák ezt a fórumot.
Érdemes lenne beüzemelni az üzenős mod-ot, mert ott megoldható, hogy minden belépésnél feljön egy üdvözlő ablak, amiben informálni lehet a játékosokat. Hasznos lehet, és, ha nem tűnnek el ezek a dolgok, akkor lehet törölni a járművet. Valószínű, hogy abba fogják hagyni a játékot, de aki nem érti az okát, az inkább maradjon is távol.
Kevésbé agresszív megoldás, ha te, mint admin leállítod a scriptet/hajót. Bár ez elég nagy odafigyelést és melót jelentene neked én inkább az üzenek és törlök opciót választanám.
Nálam csak TIM és AutomaticLCD szokott futni. -
TS zsadnok #7110 Hali! Úgy néz ki megjavult, mert nem vágott ki 2 óra játék után. Bevált a 4 gb virtuális memória, köszönöm a segítséget :D -
laci4321 #7109 A szerón úgy tűnik valaki sikeresen elkezdte rombolni a szimulációs sebességet.
Látok én itt automata miner drónokat, stb..
Mindannyiunk közös érdeke, hogy a szim sebesség stabil 1.00 legyen. Nem tudom ki mivel rombolta szét, de legyen szíves leállítani az erőforrás zabáló szkripteket. -
laci4321 #7108 Nem derül ki hamar sajnos, pont ez a lényeg :D Az előző ilyen mod csak napokkal az aktiválása után követően tette tönkre a világok mentését :D Ezért félek tőle :D
A generátor mindig fog termelni o2-t is, ha jeget finomít. Azt tudod csinálni, hogy ne adj neki indokot, hogy oxigén miatt elkezdjen jeget finomítani. Vagyis hogy az oxigén rendszered legyen egy teljesen független rendszer. Az algafarm gyűjti az oxigént, amit tárolhatsz tartályban és felhasználhatod. Oxigén tankokban lehet egyébként oxigén palackot is felöltögetni.
Viszont felvetődik a kérdés, hogy ha már jeget finomítasz mert kell hidrogén, akkor miért vesszen kárba az ilyenkor megtermelt oxigén? Gyűjtesz több jeget max. és el van intézve a dolog :D Attól hogy az algafarmnak épp nincs mit töltenie, még nagyon is jól jön ha van generátor is a rendszerben. Vannak amúgy szkriptek arra, hogy kikapcsolja a generátorokat ha pl. 60% fölé ért a tartályok töltöttsége. (O2 és H2 tartályok szintjét is tudja nézni). Érdemes keresgélni. -
Yusukee01 #7107 Én is 2x8-at használok és elég. Sajnos windows nem szereti, ha ki van kapcsolva a virtuális memória, akkor szoktak ilyenek előfordulni.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2019.06.28. 09:53:10 -
TS zsadnok #7106 Köszi! Kipróbálom. Holnap átállítom. Majd jelzek vissza. -
Adj a rendszernek 4 GB virtuális memóriát, ha esetleg azt visszavetted volna.
A játék nem használja, csak hiányolja és bezárja magát miután reklamált párszor.
Én is 16 GB-tal játszom és eddig mindegyik játéknak elég volt.
Viszont egy frissítést követően az 1 GB fix virtuális memória már kevés volt a SE-nek, akkor is, ha üres volt. -
TS zsadnok #7104 Sziasztok!
Az lehet, hogy 2x8 gb ram kevés a játéknak? Többször lefagytam valami memória üzenettel. -
Keresgélj csak tovább, de ne lepődj meg, ha valami lelő :D
Az M_K a Mars Kollektívát jelöli. Nem lezuhant, oda építette az NPC, én csak lefegyvereztem és szomorúan láttam, hogy minden üres, semmi anyag nincs benne. -
Yusukee01 #7102 Találtam egy ilyen hajót: M_K.Elfoglalt. Ez valakié, vagy NPC? Elvileg egy lezuhant hajó -
Akkor a legegyszerűbb, ha nem kötöd be a rendszerbe. Feltéve, ha kivitelezhető. A másik megoldás, hogy a tartály elé és mögé szortírozót teszel. Illetve a bemenő szortírozó és a tartály közé bekötöd az alternatívát. De ez is elég macerás. Más megoldásról jelenleg nem tudok. Max írhatsz egy scriptet, ami figyeli a tartály szintjét és, ha x mennyiség alá ment, akkor kapcsolja be a jegolvasztót. -
Yusukee01 #7100 Más forrásból akarom megoldani, hogy ne fogyassza a jeget feleslegesen. -
Esetleg, ha szortírozót teszel eléjük és lekapcsolod, akkor elvileg nem fog átmenni rajta a levegő.
Amúgy miért kell? Általában a hidrogénből van kevesebb és rengeteg oxigén megy a levesbe. -
Yusukee01 #7098 Azt meg lehet oldani, hogy h2/o2 generátor ne csináljon o2-t? -
Yusukee01 #7097 Hát, ha nem bírsz vele, szólj nyugodtan :) Egy kis urán mindig jó